|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
michu-kozlowek a czego Ty oczekujesz, że wyjdzie z obitym na pół metra ryjem, zakrwawionymi kolanami i powyrywanymi włosami?
michu-kozlowek oczywiście, niech się cieszą że to nie było w USA, bądz w Kanadzie i np. policjant nie użył wobec któregoś z nich paralizatora, który by jednego z nich uśmiercił na miejscu, jak ostatnio naszego rodaka. Za co? za nic. Chłopak chciał zobaczyć się z rodziną, miał ją na wyciągnięcie ręki.. a policja mu to nieumożliwiła w tak brutalny sposób. Skatować go na pewno nie skatowali, tym bardziej że to osoba znana - medialna - wtedy policja się boi. Co innego jak to jest zwykła osoba z "ulicy" wtedy walą ile wlezie bo i tak nie będzie ten ktoś miał przebicia np. w mediach. Widzicie to np. na przykładzie Majdana i Świra - nagle kilka programów o tym, media huczą, afera.. a gdyby spałowali "zwykłych" obywateli przeszło by to bez echa. Dlatego też policja próbuje hamować swoje emocje w takich przypadkach jak ostatnio w Mielnie gdy zobaczyli kto tam baluje. Krótko mówiać jest to tak - policja zatrzymuje jakiegoś biznesmena gdzieś na paradzie gdzie wódka się leje - spokój, czerwony dywanik do auta i czysta pościel na izbię. Zwykły chłopak - nie przebierają w słowach i czynach. Policja nie jest głupia, robią to tak żeby samym sobie nie zaszkodzić. Choć czasami wybucham śmiechem jak ostatnio czytając o jakichś ponad 700 chuliganach Legii w tym 100 kobiet, dzieci i starszych osób którzy ponoć rozjebali bądz próbowali rozjebać całą Warszawę a na pokazanych materiałach dowodowych policji nie widać nawet jednej rozbitej szyby. I co mnie martwi to to że społeczeństwo to wszystko łyka. Nikt nie mówi że go na.......ili jak dziką świnię ale na pewno sponiewierali jak szmatę , co widać np. na filmiku.
tych prawdziwych wersji przy tego typu akcjach to jest mały procent. Znam to po sobie, znam to po tym co w życiu widziałem i wiem do czego jest policja zdolna i jak potrafi się znęcać nad ludzmi. Oczywiście w telewizji aniołki. Co do tej całej sytuacji widać gołym okiem kto błądzi w tym wszystkim. Widać to było w programach typu "romozowy w toku" w którym był Majdan i policjant, gdzie po argumentach jakie przedstawił Majdan policjant nie wiedział co powiedzieć, podobnie było z wczorajszym programem Lisa, gdzie po filmie głupa palić będzie i "nic tam nie widać". Nie chcę mi się w sumie ciągnąc tego tematu, ani pisać o tym jaka policja potrafi być bestialska w tym co robi, robiąc to z uśmiechem na twarzach, bo nie ma sensu. Ktoś tego doczeka, przeżyje, zobaczy na własne oczy, odczuję na własnej psychice / ciele to zrozumie. Są policjanci którzy na prawdę są normalnymi ludzmi, z którymi idzie się w spokoju dogadać, ale jest to mały procent. Co nie zmienia faktu że policja to policja, i żadnemu nie można ufać. A "krawężniki" i reszta niech się zajmą łapaniem pedofilów a nie strugają kozaków przy wycięczonych żulach którzy sobie popijają winko gdzieś w parku na uboczu. Jak widzę takie sceny to łzy mi lecą ze śmiechu.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 09.09.2008 o godz. 21:07.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kasperczak zwleka z podpisaniem kontraktu z Górnikiem bo w razie niepowodzenia reprezentacji w meczu z San Marino miałby zostać selekcjonerem.Jeśli Heniu zostanie trenerem Górnika to numerem jeden na jego liście transferowej jest inny były Wiślak Kosowski.Osobiście ciekaw jestem czy Zabrzanie pod wodzą Kasperczaka beda graliz takim polotem i pasją jak kiedyś Wisła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
To co teraz odjebałeś, to nie prowokacja, a frajerstwo. Przyklaśnij jeszcze policji i może zasil jej szeregi?! Widać, że o pracy policji w Polsce nie masz zielonego pojęcia, a fakt, że łącznie ze świadkami 12 osób mówi, że policja działała amatorsko, brutalnie i poza prawem nie przeszkadza Tobie w pisaniu takich bredni świadczy już tylko o Tobie. Krzyknij jeszcze "Więcej uprawnień dla policji!". Najlepiej w twarz rodzicom Przemka Czai lub tego chłopaka, którego zastrzelili na światłach w Poznaniu, względnie kibicom Legii przetrzymywanych i torturowanych na komisariatach w całym Mazowszu. Mam nadzieję, że Świr i Majdan wykorzstają swoją "medialność" i upokorzą policję, pokażą prawdę o ich pracy, a liczba takich Michów znacząco się zmniejszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Świerczewski to też troche Wiślak bo jego brat Marek grał przy R22 w ataku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
A pamiętacie akcję z gościem, który ni stąd ni z owąd przyszedł na trening rezerw Wisły ? gra jeszcze u nas ? jak sie nazywał?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Muszę rozejrzeć się, gdzie wbić ten kołek, o którym piszecie, że piłkarz wiesza na nim buty jak kończy karierę. Kołek już jest szukam tylko młotka - mówi były reprezentant Polski, Radosław Kałużny
więcej: http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html ![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
http://90minut.pl/news.php?id=777563
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Henryk Kasperczak już raczej na pewno trenerem Górnika Zabrze. Ja osobiście życzę powodzenia i niech walczą o puchary, podnosząc poziom ligi z korzyścią dla wszystkich.
http://sport.interia.pl/news/henri-j...wtorku,1177110 a propos Radka Kałużnego, w innym portalu jest info, że nie poszło o kasę, ale po prostu nie miał żadnych ofert, a powiedział, że prosić się nie będzie ![]()
Ostatnio edytowane przez EricDraven : 12.09.2008 o godz. 13:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Henryk niech trenuje zespol, ale jakis poza Polska liga.
Z tego Gornika moze stworzyc dobra pake, oby nie zrobil z tego Gornika tego co z naszym kiedy byl jej trenerem.
Ostatnio edytowane przez e : 12.09.2008 o godz. 14:06.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Bardzo dobrze się dzieje. Liga wzbogaci się o dobrego trenera. Górnik być może dołączy do bezpośredniego zaplecza ścisłej czołówki. Czym silniejsza Ekstraklasa tym większą wartość ma zdobyty w niej tytuł mistrzowski i tym większa szansa na dobry start naszych drużyn w europucharach i generalnie rośnie poziom naszej piłki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A ja dalej twierdzę, że Kasperczak tylko dokończył dzieło Smudy +dobrzy piłkarze i dlatego były takie, a nie inne wyniki... więc jak dla mnie, to Górnik zweryfikuję jego Glorię i Chwałę.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dokładnie jestem tego samego zdania.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Tak samo Smuda rzekomo ma większy od Michniewicza udział w mistrzostwie Zagłębia. Jakoś złotousty Czesław pokazuje w Arce, że zna się dobrze na swoim fachu. A co do Smudy, to ma nosa do sprowadzania piłkarzy i ich umiejętnego wprowadzania do drużyny. Jego drużyny grają ładny futbol, ale mimo wszystko zcegoś im brakuje. Dobrze, że Henio weźmie Górnika, bo ta drużyna nam nie zagrażą obecnie. Chociaż na miejscu Kasperczaka jeszcze bym troche poczekal, bo Leo sie raczej wyłoży a Smuda po porażce z Wisłą a także po meczu u siebie z Legią, który będzie 3 dni po Austrii Wieden może stracić posadę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Smuda ma pewną pozycję w Lechu i Twój scenariusz jest niewiarygodny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak rzadko ,zgodze sie i z dj_ibutti i z kristosem;]
Jestem bardzo ciekaw jak poradzi sobie z Gornikiem ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Czesi nie w formie są wiele groźniejsi od Słowenii. Piszesz że Słowacy to II liga. A my Nie jestem tu wielkim optymistą. Na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy repra gra taką samą padaczkę, a Leo dokonuje coraz bardziej egzotycznych eksperymentów kadrowych. Myślę, że jest zupełnie realne, że poleci niebawem, a Heniu będzie chyba jedynym poważnym kandydatem na selekcjonera reprezentacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Borussia-Schalke
ss-mani z gelsenkirchen tna Kube rowno z trawa - 2 czerwone juz po faulach na Kubie szczegolnie 2 faul wygladal fatalnie :( naszczescie Kuba wrocil na boisko ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kuba wywalczył karnego w 89 min i mimo, że BVB przegrywała 0-3 zremisowała mecz 3-3.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Szerzej o występie Kuby
źródło: gazeta.pl http://www.sendspace.pl/file/A8g96vYN/ - Faule na Kubie do ściągnięcia http://www.sendspace.pl/file/qjxW28rK/ - okoliczności w jakich podyktowano rzut karny również z udziałem Kuby źródło: bramkipolakow.pl
Ostatnio edytowane przez St@chu : 13.09.2008 o godz. 17:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Co do Kasperczaka. Niemal pewne jest że obejmie zespół z Zabrza, jako asystenta będzie miał Antoniego Szymanowskiego, który żegna się właśnie z druzyną z Wolbromia (nie ukrywał specjalnie gdzie odchodzi i z kim będzie po niedzieli pracował).
Pozdrawiam ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A Unirea 6 zwyciestwo pod rzad ,tym razem wygrali z Rapidem na wyjedzie 2-1 i ida na mistrza
![]() Swietny mecz w wykonaniu gosci, do tego Dan ogladal mecz z trybun a 2 trener nie rozstawal sie z komorka.I na piwo bedzie ![]() http://i34.tinypic.com/f40089.jpg ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
. Tabela marzeń na koniec sezonu: 1.Wisła 2. Górnik 3. Lechia .... 14. Legia 15. Lech 16. Cracovia .![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Franz Smuda:
Cytat:
Słyszeliście to samo? ![]()
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ale z tego co mi się wydaje, to on mówił o Zagłębiu Lubin, a nie o nas
). |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
tak, to bylo o Zagłębiu. Palon jak masz problemy ze sluchem to idz do lekarza.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|