The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
martin_TSW
Member

Od: 10.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.09.2008, 18:25
szarkoz napisał(a):Wyświetl post
nie dziwi was fakt, że w wypowiedzi zamieszczonej na formula1.com już nie ma żadnej krytyki zespołu? ciekaw jestem ile polskie pismaki dołożyły od siebie, a ile Robert powiedział tak naprawdę.
Powiedział to w wywiadzie przed kamerą w Polsacie
WIERNOŚĆ NA WIEKI
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.09.2008, 18:29
Typowe polskie gadanie, że jak w jednym wyścigu coś nie poszło to zaraz wszyscy sobie przypominają o tej całej teorii spiskowej i wszyscy wypisują te same bzdury w kółko. Ten zespół wydaje na swoich kierowców, w tym Roberta pieniądze tak duże, że nawet się wam o nich nie śniło. Sabotowanie własnego kierowcy to tak jakbyś otworzył własny biznes i specjalnie podłożył bombę w lokalu i wysadził go w powietrze. Tyle, że mógłbyś dostać odszkodowanie, a w F1 za słabe miejsce zespół nie dostaje nic. Wręcz przeciwnie kiedy miejsce jest dobre.
Otóż to.
A najgorsze, że taką śmierdzącą atmosferke nakręca sam Robert K.
Odpowiedz cytując
misiak_abg
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.09.2008, 18:59
A ja myślę że akurat warto sobie przypomnieć o "teorii spiskowej" jakkolwiek nazwać podejście zespołu do swoich kierowców. Właśnie przyszedł czas na rozważanie kto i w jakim zespole będzie jeździł w kolejnym sezonie. Czy Kubica podpisze bez gadania kontrakt który BMW-u mu podsunie?

Nie chodzi o podkładanie świni swojemu kierowcy tylko o wpływanie na to kto dostanie "lepszy" sprzęt, kto będzie królikiem doświadczalnym etc. Zespoły nie troszczą się w takim samym stopniu o każdego swojego kierowcę. A dlaczego Alonso porzucił Mc Bo stęsknił się za Renault

Niektórzy widzą Kubicę w Ferrari. Ile z tego prawdy to nie wiadomo nie wiadomo też czy taki kontrakt kiedykolwiek dojdzie do skutku. Ale same spekulacje mogą w zespołach narobić zamieszania.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.09.2008, 19:29
Okiem laika, to BMW jest po prostu wolniejsze. A jak mechanicy dodatkowo coś spierniczą, to jakim cudem ma Kubica nawiązać walkę o czołowe lokaty ? Pokazują przecież zestawienie osiąganych prędkości i Robert zazwyczaj jest w okolicach 6-8 miejsca.
..
Odpowiedz cytując
szarkoz
Member

Od: 09.2004

Stary 07.09.2008, 19:43
misiak_abg napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi o podkładanie świni swojemu kierowcy tylko o wpływanie na to kto dostanie "lepszy" sprzęt, kto będzie królikiem doświadczalnym etc. Zespoły nie troszczą się w takim samym stopniu o każdego swojego kierowcę. A dlaczego Alonso porzucił Mc Bo stęsknił się za Renault
Oczywiście, ja nie twierdzę, że nie zachodzą przypadki faworyzowania kierowców, ale wskazywanie na taką sytuację w dzisiejszym wyścigu, gdzie najprawdopodobniej zawiodła maszyna tankująca jest śmieszne.
If you have a closed mind do the same with your mouth.
Odpowiedz cytując
nowy_piotrek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.09.2008, 20:26
tofik napisał(a):Wyświetl post
Okiem laika, to BMW jest po prostu wolniejsze. A jak mechanicy dodatkowo coś spierniczą, to jakim cudem ma Kubica nawiązać walkę o czołowe lokaty ? Pokazują przecież zestawienie osiąganych prędkości i Robert zazwyczaj jest w okolicach 6-8 miejsca.
Akurat jesli chodzi o predkosci to, logiczne, dominuja jednostki napedowe Ferrari, stad wysokie miejsca w max predkosciach Force India czy Torro Rosso i nizsze BMW. I nie ma co sie ludzic ze sie to nagle zmieni. Patrzac na czas okrazen to jednak Kubica wyciagnal 5 miejsce, wiadomo za kim, takze nie jest najgorzej.

Życie bym dał, za krakowską Wisłę...
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.09.2008, 20:35
felipe napisał(a):Wyświetl post
Lepiej dla Kubicy żeby tonował emocje.
Tak się składa, że to jemu powinno bardziej zależeć na współpracy z BMW niż Niemcom na nim. Zapomina chyba, że póki co nikt nie czeka na niego z otwartymi rekoma w Ferrari czy McLarenie. A wycieczka do innych zespołów oznacza spadek do srodka stawki, a nie wiem czy o tym marzy Robert. Mimo wszystko ci nieudolni i spiskujący Niemcy gwarantuja mu samochód zapewniający podejmowanie walki z ścisłą czołówka. Wiadomo, w każdym wyścigu wypali jakiś zawodnik z innej ekipy i namiesza, nie sposób jednak nie zauwazyć regularności BMW.

Generalnie wk***** mnie z tym ciągłym marudzeniem, jak nie mechanicy to reklamówka, jak nie reklamówka to opony... Nie powie nigdy - "zawaliłem" tylko zamieni to na "zrobiłem co mogłem, na więcej nei było nas dziś stać". W swoim mniemaniu jest geniuszem, tylko jak zwykle wszyscy spiskują przeciw Polakowi.
W McL i Ferrari może nikt nie czeka, ale już Honda czy Renault przywitały by go z otwartymi ramionami. No i jeszcze jest Torro Rosso . I wcale nie jest przesądzone że oznaczałoby to spadek, BMW się szybko rozwija to fakt, ale w przyszłytm sezonie będzie tyle zmian, że tak naprawde to nie wiadomo kto będzie wtedy walczył o mistrzostwo. Może jak zwykle McL i Ferrari a może ktoś inny.

Co do marudzenia, to nie wiem czemu miałby nie narzekać jeśli faktycznie samochód jest źle przygotowany lub gdy wpadnie mu ta nieszczęsna reklamówka. Błędy BMW - zarówno obsługa w boksach jak i taktyka są na tyle widoczne, że nie ma raczej powodu nie wierzyć Kubicy gdy mówi że samochod jest do du*py, pewnie taki właśnie jest, zresztą szefowie BMW mówią to samo.
Może dzisiejsze słowa troche za ostre, nie świadczy to dobrze o atmosferze w zespole, ale sądze ze Kubica wyrobił już sobie taką markę że "nie zginie", (czyt: nie stanie się drugim Buttonem)
Odpowiedz cytując
szarkoz
Member

Stary 07.09.2008, 20:47
A Hamiltona ukarano za manewr wyprzedzenia Raikkonena i odebrano mu zwycięstwo! Ha...
Odpowiedz cytując
misiak_abg
Senior Member

Stary 07.09.2008, 20:56
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
ale sądze ze Kubica wyrobił już sobie taką markę że "nie zginie", (czyt: nie stanie się drugim Buttonem)
Obyś miał rację. Mam nadzieję że zespoły F1 bardzo chętnie współpracowałyby z Kubicą. Chociaż niektóre mogą dojść do wniosku że jest dla nich za dobry i obawiać się że nie sprostają wymaganiom tak świetnego kierowcy. Skoro BMW nie daje rady to tylko Ferrari lub Mc lub zespół który jest pewny że w przyszłym sezonie osiągnie zdecydowanie lepsze rezultaty niż teraz.

Może my jesteśmy przekonani do umiejętności RK ale tak naprawdę trudno ocenić czy świat F1 podziela nasze zdanie. Fakt było parę sukcesów ale czy to wystarczy. I te doniesienia o tym że Alonso w BMW..Nie wiadomo co dalej będzie. Gorszy czy też lepszy zespół czy ten sam a może w ogóle papa F1 i Kubek będzie od nowego sezonu startował w rajdach
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.09.2008, 14:07
Kubica przesadzil tym razem.Takie motywy w pitstopie wkurzaja ale zdarzają sie nawet najlepszym ekipom
Ma angaz w Ferrari? - bedzie mogl kozaczyc a jak nie to musi uwazac by nie przesadzic z ta krytyka.
Jakby nie bylo to jako 'pierwszak' trafil do 3 sily w f1 - niewielu to sie udaje.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Od: 04.2005

Stary 08.09.2008, 17:20
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam, jak jakieś 15 lat temu jeździł w F1 niejaki Katayama. Brazylijczycy przemianowali go na Corta-grama, czyli kosiarkę trawników. Bo co wyścig lądował na poboczu.

Teraz mamy Nakajimę, który tylko trochę lepszy od swojego poprzednika. Skosił już Kubicę, skosił Alonso. Mimo jazdy w solidnym zespole ani razu nie pokazał się z dobrej strony - ani na wyścigu, a ni w kwalifikacjach.

Naprawdę wkurzające, że takie beztalencia dostają szansę. Ja rozumiem, że rynek japoński jest ważny. Ale przecież skoro w motocyklach jeździ tylu solidnych Japońców, to niemożliwe by w kraju wiśni nie znaleźć jednego solidnego pilota.

Jeśli chodzi o sam wyścig, to Kubica znowu pokazał świetną formę. A Heidfeld tragiczną. Jeśli nic się nie zmieni, to poważnie obawiam się o przyszłość Nicka nie tylko w BMW, ale w całej F1. BMW pewnie żałuje, że nie zatrzymało Vettela, który po raz kolejny pokazał że jest bardzo utalentowany. Może jednak wróci do nich? Na pewno chcieli by mieć dobrego niemieckiego kierowcę.
to jeszcze nic , najlepsze było jak Nakajima przejechał mechanika w pitstopie w poprzednim sezonie
Odpowiedz cytując
nowy_piotrek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 13.09.2008, 11:50
Za godzine kwalifikacje, mozliwe ze zamiast scigania beda regaty. I dobrze, w tym sezonie jesli mnie pamiec nie myli to deszczu w kwalach jeszcze nie bylo.

Życie bym dał, za krakowską Wisłę...
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.09.2008, 11:59
Jak dla mnie to deszcz jest zbawienny dla każdego Grand prix. Jeżeli pada to zawsze jest ciekawie, w innym wypadku można przysnąć z nudów.
Także osobiście trzymam kciuki, żeby jutro lało jak cholera przez cały wyścig.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Wesoła_Tsw
Member

Od: 03.2008

Stary 13.09.2008, 12:59
tez popieram deszcz na torze F1 ... mozna poogladac wypadki konkurencji i dobrą jazde kubicy o ile mechanicy znów nie nawalą ...
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 13.09.2008, 13:50
No to jutro się zapowiada bardzo ciekawy wyścig. Hamilton, Raikkonen i Kubica poza 10.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.09.2008, 13:58
mam nadzieje że jutro mechanicy BMW nie zaśpią bo po ich wpadkach Kubica tylko traci. Ale ciekawe są te kwalifikacje najlepsze że prowadzi ten młody Niemiec Vettel. Będzie ciekawie jutro...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.09.2008, 14:07
Bardzo ciekawe kwalifikacje. Z zasady jestem optymista, wiec po pierwsze Kubica jest pierwszym, ktory moze dowolnie regulowac ilosc paliwa, a po drugie Raikkonen, czyli glowny przeciwnik w walce o 3 pozycje w klasyfikacji generalnej jest za Robertem ;]
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.09.2008, 14:13
Miejsce Kubicy znowu takie złe nie jest, w końcu przy tym deszczu niewiele dało się zrobić. Tym bardziej, że jeszcze gorzej było z Raikkonenem i Hamiltonem. Zobaczymy, co przyniesie jutrzejszy wyścig. Tylko, żeby znów padało.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 14.09.2008, 12:11
A we Włoszech podobno leje.. No to wyścig będzie bardzo ciekawy. Ciekawe jak to Kubica rozegra. Niestety poza nim, muszą spisać się jeszcze mechanicy.. a z tym już gorzej może być

Robert go go go!
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Stary 14.09.2008, 21:50
powiem wam że generalnie byłem rozczarowany postawą kubicy jak go mijali lewis , mass , glock , kto tam chciał

humor mi się odmienił gdy okazało sie że jedzie na 1 pita ! wredy juz wiedzialem ze bedzie dobrze

no a Vettel - klasa !

auto slabsze a tym sezonie mlody niemiec punktuje regularnie

przypominam ze jako kierowca testowy bmw jezdzil tak ze sie balem o losy roberta

no i byl w kraku widzialem go na zywo , swoj chlop
Odpowiedz cytując
szarkoz
Member

Stary 15.09.2008, 13:33
Wczorajszy mecz z Lechem trochę nam niestety przyćmił sukces Kubicy

Bardzo dobry wyścig, bolid rzeczywiście Robert miał ustawiony na bardziej suchy tor, co było widać po czasach. Na mokrym torze nie było go w pierwszej 8-emce w klasyfikacji czasów, a jak tor zaczął przesychać to zaraz znalazł się w ścisłej czołówce. Strategia BMW była idealna. Sporo było w tym hazardu, ale tak jest zawsze kiedy wyścig odbywa się w takich warunkach.

Kubica umacnia się na 3. pozycji w generalce, kto wie, może ją utrzyma do końca sezonu? Byłby to niesamowity sukces.

edit: swoją drogą, ciekawą informację przeczytałem w jednym z serwisów o F1. Twierdzą tam, że w paddocku na Monzy pojawiły się pogłoski, że Robert jest już potwierdzonym kierowcą na sezon 2009, natomiast sam Theissen, gotowy jest czekać na decyzję Alonso co do jego przejścia do BMW. Jak wiadomo, sam Alonso może bez żadnych problemów opuścić Renault po tym sezonie, a po tym, jak okazało się, że w Ferrari zmian personalnych nie będzie, Hiszpan ma niewielkie możliwości wyboru. Zmienić zespół może raczej tylko na BMW lub Hondę, a z tej dwójki, raczej pewne jest, że wybierze niemiecki zespół. Cóż, zobaczymy...
Ostatnio edytowane przez szarkoz : 15.09.2008 o godz. 13:39.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.09.2008, 13:53
Nie chce mi się wierzyć, żeby BMW mogło zrezygnować z Kubicy. Ani jakikolwiek inny zespół na ich miejscu. Także bardziej jestem skłonny wierzyć że Robert przedłużył już kontrakt z BMW. A co do Alonso - ciekawe czy Niemcy mogliby zrezygnować z Heidfelda? Niby tak ale jednak...coś to mało prawdopodobne. Choć z drugiej strony mając możliwość posiadania duetu Alonso-Kubica kto wie. Niemniej trzeba pamiętać że Alonso to bardzo, bardzo wysoki kontrakt a i Kubica z pewnością dostał podwyżkę.Czy BMW będzie w stanie to pogodzić?
Sytuacja personalna w F1 jest naprawdę ciekawa, pomimo tego że dwa najmocniejsze zespoły mają już ustalone składy na przyszły sezon.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 15.09.2008, 14:46
Szkoda, że dla Kubicy zabrakło w te chwili miejsca w Ferrari, bo to chyba docelowe miejsce pracy Roberta.
Jedynym sensownym wyjściem w tej chwili będzie pozostanie w barwach BMW, bo ciężko sobie wyobrazić, by Renault, Honda czy Red Bull były w stanie już za rok stać się stajnią konkurującą z McLarenem i Ferrari.

Co do wczorajszego wyścigu to wielkie brawa dla Vettela, byłem zaskoczony, że Kovalainen jadąc zdecydowanie lepszym bolidem niż Sebastian nie potrafił nawet na chwilę zbliżyć się do bądź co bądź przeciętnego Toro Rosso. Kubica wg. mnie po raz kolejny potwierdził wielką klasę, nie skupiał się na niebezpiecznych manewrach na torze tylko koncentrował się na docelowym, końcowym wyniku.
Co z tego, że w pewnym momencie wyprzedzali go Glock czy Hamilton? Na koniec okazało się kto pojechał
mądrze w tym wyścigu. Mnie osobiście najbardziej cieszy, że za Robertem znów przyjeżdża Heidfeld, no nie lubię dziada i tyle.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
misiak_abg
Senior Member

Stary 16.09.2008, 17:54
Wczorajszy mecz z Lechem trochę nam niestety przyćmił sukces Kubicy
No właśnie. Tu sukces tu porażka nie wiadomo czy płakać czy się cieszyć. Mogli by się jakoś umawiać (oczywiście na same zwycięstwa )
Tak w ogóle to po kwalifikacjach myślałam że nowy kask Kubicy wiadomo w jakich barwach nie przyniesie mu szczęścia a tu proszę, powrót na podium. Poprzedni kask jak i obecny mają takie trochę ostre kolory. Nie podobają mi się. Zresztą nie pasują do auta. Może te barwy (oprócz tego że Monza ma szczególne znaczenia dla RK) miały sugerować chęć znalezienia się we Włoskim zespole;-)

kaelowiec napisał(a):Wyświetl post
powiem wam że generalnie byłem rozczarowany postawą kubicy jak go mijali lewis , mass , glock , kto tam chciał
humor mi się odmienił gdy okazało sie że jedzie na 1 pita !
Ja tam innej możliwości nie zakładałam jak tylko jazda na jedno tankowanie
Poza tym moment tankowania idealny bo Kubek od razu zmienił opony na przejściowe co jako pierwszy prawdopodobnie uczynił Heidfeld a po nim Alonso ku zaskoczeniu komentatorów Widać w bmwu mają dobrą wróżkę do pogody.

Kubica umacnia się na 3. pozycji w generalce, kto wie, może ją utrzyma do końca sezonu? Byłby to niesamowity sukces.
Co tak skromnie? Mierzymy w mistrza Klasyfikacja: Hamilton 78, Massa 77, Kubica 64

Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że dla Kubicy zabrakło w te chwili miejsca w Ferrari, bo to chyba docelowe miejsce pracy Roberta.
Patrząc na klasyfikację konstruktorów to Ferrari jak najbardziej. W dodatku zespół z tradycjami w F1. Chociaż nie wiadomo co przyniesie nowy sezon, może się okazać że BMW nadrobi zaległości i w przyszłym sezonie będzie wstanie dorównać czołówce. Chociaż mogą stwierdzić że stać ich najwyżej na 3 miejsce. No wszyscy liczą na BMW i też pozostałe teamy że troszkę rozbiją tą klasyfikację zdominowaną przez mc i f.
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Stary 28.09.2008, 08:46
typy na dzisiaj ?
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 28.09.2008, 09:39
powalczymy o podium.
Odpowiedz cytując
misiak_abg
Senior Member

Stary 28.09.2008, 09:56
Byle Kubica był wyżej niż Massa i Hamilton. Co będzie ciężkim zadaniem. Trudny tor do wyprzedzania. Zresztą to nie mój typ tylko życzenie a obiektywnie to 3 miejsce
Odpowiedz cytując
Stone Island
Banita

Od: 07.2008

Stary 28.09.2008, 09:56
o ktorej start?
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.09.2008, 09:59
Ja już zdobycie mistrzostwa przez Roberta nie wierzę. Nie z takim bolidem. Ale chciałbym, aby dzisiaj Kubica był przed Raikkonenem i umocnił się na podium w generalce.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.09.2008, 11:40
Liczę na kolejne podium. Mój typ: 3 miejsce.
Sądzę, że jeśli szczęście dopisze i zespół zacznie Mu 'pomagać' to jest szansa na podium
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów