The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2008, 23:34
Moim zdaniem to Polacy się skompromitowali dzisiaj. Sądzę ,że prędzej by ogoliła amatorów z San Marino reprezentacja polskich A-klasowych piłkarzy z LZS-ów i może w lepszym stylu. Prawda jest taka ,że póki co w tej drużynie jest paru chłopaków rokujących na przyszłość. Dobrze by było ,żeby prowadził ich w następnych meczach prawdziwy trener a nie mister tralala który ma pretensje do całego świata tylko nie do siebie. Mecz nudny momentami przyprawiający o mdłości. Myślałem ,że Leo będzie miał trochę honoru i po meczu ogłosi swoją dymisję. Tymczasem on postanowił kompromitować nasz kraj dalej za dobrą kasę co miesiąc. Poza żenującym stylem gry naszych kopaczy było kilka takich znamiennych rzeczy które mnie szczerze ubawiły.

1) Wypowiedź Juskowiaka o tym ,że piłkarze San Marino to jednak nie kelnerzy. Może lepiej byłoby powiedzieć szczerze i bliżej prawdy ,że Polacy to frajerzy.

2) Pytanie do Jop od Patyry : Czy "kochacie" Mistera Tralala i stoicie za nim murem? Jop: Tak oczywiście to wspaniały fachowiec. Nie dziwię się Jopowi ,że to mówi. Żaden normalny trener by go do składu nie wystawił w takiej dyspozycji . Nie jego jedynego z resztą.

3) Adaś Kokoszka w reklamie... hehehe . Ten chłopak chyba tylko będzie w reklamach grał póki co... śmieciuch mały.

4) Mister Tralala po meczu (jak zwykle merytorycznie) "Atmosfera wokół drużyny, nierówna murawa nie pozwoliły grać w piłkę" Frajerzyna ...

PS. weszło.com standardowo jedzie po Leosi jak po suce http://www.weszlo.com/news/1110
Mnie zastanowiły dwa wątki wyszczególnione w tym newsie > ironiczny gest Ebiego po bramce< oraz ta sugestia o tym dobieraniu się do tłumaczki ... jak myślicie kto jest tym specjalistą .... ;-) (Iwińskiego z SLD nie typuję).
Ostatnio edytowane przez Bronex : 10.09.2008 o godz. 23:43.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.09.2008, 01:57
Bronex napisał(a):Wyświetl post
mister tralala
Polacy to frajerzy.

Frajerzyna ...
PS. weszło.com standardowo jedzie po Leosi jak po suce
Stac cie na cos wiecej niz obrazanie trenera i bawienie sie w adwokata milicji?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 11.09.2008, 08:51
Ale bardziej ciekawa od bezczynnej glacy w słońcu Brazylii jest reakcja Smolarka po strzeleniu gola. Beenhakker chciał mieć bożka w ekipie, bożek (nie mylić z brożkiem) się wypiął na Yodę.

Już pomijając jazdy, które obydwu panom się przytrafiają - im częściej widzę jak Beenhakker ustawia Smolarka na lewej pomocy, tym bardziej traci bożek na legendzie. Prawie dynamiczny, prawie kreatywny, prawie drybler. Wszędzie gra pod faul, wozi zamiast konstruować. Zachowuje się tak, jakby nie wychodził z szesnastki (i nie mam tu na myśli pozaboiskowych podbojów, chociaż obydwa rodzaje akcji dałoby się podsumować jednym określeniem : pi****lenie).

Tylko czego się spodziewać po napastniku, którego wstawia się na bok pomocy?
Powód: Nie ma posta, nie ma problemu...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.09.2008 o godz. 13:42.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.09.2008, 09:04
http://www.weszlo.com/news/1112

a jak wy to odebraliscie ?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.09.2008, 09:45
Podobnie,że Ebi chciał coś przekazać panu Bennhakerowi. A,że ten ostatni to ślepawy albo średnio kapujący, to Ei pewnie nic nie wskórał. Z drugiej strony jaie muszą być fatalne nastroje skoro piłkarz wykonuje takie gesty pod adresem trenera. Jak zwykle głupi ma zawsze szczęście i magika z Tobago uratowały Czechy i Szwajcaria.
Ci ostatni skompromitowali się z kelnerami a Czesi dali ciała remisując z Irlandią. A co do Czechów,uważam,że ich czas już ewidentnie minął, teraz podobnie jak my będą jechać na legendzie przez kolejnych 40 lat. To już nie Ci sami chłopcy co byli za czasów Bryhnera. Szczerze mówiąc nie wiem kto wyjdzie tej grupy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Od: 04.2005

Stary 11.09.2008, 10:49
o co chodzi z tym Wichnairiem ?

z kim w ślimaka poleciał

http://www.weszlo.com/blog/6/204

sa juz gole na yuotubie ?
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.09.2008, 11:25
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Stac cie na cos wiecej niz obrazanie trenera i bawienie sie w adwokata milicji?
Mnie na już nic więcej nie stać czekam aż TY się wykażesz.

Adwokat milicji . Dobre sobie. Gdyby nie ta "milicja" to byście dzisiaj wszyscy z maczugami latali, a na każdą kosę wcześniej czy później znalazłby się kamień. Większość ludzi wypisujących takie dyrdymały jak np. Eustachy ma z góry wypaczony obraz świata. Dla nich policjant to nie człowiek , tylko pies ,ścierwo z założenia. Mówienie o metodach stalinowskich , stalinizmie i policyjnych oprawcach to grube nadużycie. Dla tych wszystkich ciężko represjonowanych przez policję świat jest czarno-biały , dawanie i dostawanie po mordzie. Bandyci niech szaleją a psy cicho w budach siedzieć. Prawda jest taka ,że policjant w tym kraju nic nie może. Może co najwyżej spokojnie stać i się przyglądać jak szumowina mu ubliża i wali go w pysk. Już o aspekcie rodzinnym ,finansowym nie wspominam. Za takie śmieszne pieniądze to nie wiem czy ktokolwiek w normalnym kraju narażałby siebie (zdrowie i życie) i rodzinę na stres. Widzisz 1Q2 to jest wszystko kwestia doświadczeń. Ja znam prywatnie kilku policjantów ,którzy przez swoje zaangażowanie w tej pracy zyskali wdzięczność ofiar przestępstw (np.ofiary porwań dla okupu) ,ale stracili prawie całe swoje życie rodzinne a także zdrowie. Dlatego przez pryzmat swoich obserwacji i relacji z nimi mam do nich szacunek. Przede wszystkim ci ludzie wiedzą jedno - co to znaczy strach. Jednocześnie nie odżegnuję się opinii ,że policjanci też mogą mieć jak każdy inny człowiek skłonności do nieuzasadnionej agresji. Tacy ludzie nie powinni być eliminowani z policji. Po prostu oni nigdy nie powinni się w niej znaleźć.

Jeśli chodzi o "starannie wyselekcjonowanych" i "trenera" Leo Beenhakkera to takie jest moje zdanie i póki co go nie zmienię. Beenhakkerowi ostatnimi czasy zarzucają wiele rzeczy . Z niektórymi oskarżeniami można polemizować ale póki co w jednym panuje zgoda - Leo przez ostatnie dziesięć spotkań skompromitował nasz kraj i nie ma wstydu ,żeby się podać do dymisji.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 11.09.2008 o godz. 11:46.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.09.2008, 11:59
Wszystko można zrozumieć no ale żeby cholera jasna San Marino było lepiej poukładane w obronie niż "orły" Beenhakkera to już niepokoi i to bardzo. Całe szczęście w tej grupie zapowiada się, że każdy może pokonać każdego ( nie licząc San Marino ) i do ostatniej kolejki w grze pozostanie kilka drużyn.

P.S. Szkoda mi jedynie Błaszczykowskiego, bo wyprzedza On resztę Polskich kopaczy o kilka lat świetlnych, łącznie ze Smolarkiem.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.09.2008, 13:10
Bronex napisał(a):
Większość ludzi wypisujących takie dyrdymały jak np. Eustachy ma z góry wypaczony obraz świata. Dla nich policjant to nie człowiek , tylko pies ,ścierwo z założenia. Mówienie o metodach stalinowskich , stalinizmie i policyjnych oprawcach to grube nadużycie. Dla tych wszystkich ciężko represjonowanych przez policję świat jest czarno-biały , dawanie i dostawanie po mordzie. Bandyci niech szaleją a psy cicho w budach siedzieć. Prawda jest taka ,że policjant w tym kraju nic nie może. Może co najwyżej spokojnie stać i się przyglądać jak szumowina mu ubliża i wali go w pysk.
Wybacz drogi kolego, ale to ty wypisujesz dyrdymaly. Nigdzie nie napisalem, ze KAZDY policjant to dla mnie "nie człowiek , tylko pies ,ścierwo z założenia". Zachowaj te pomyje dla siebie i wyluzuj z laski swojej jesli mozesz. Jezeli jestes(?) porzadnym policjantem, ktory "swoim zaangażowaniem w tej pracy zyskał wdzięczność ofiar przestępstw", to szacunek dla Ciebie i tobie podobnym.
Natomiast nigdy nie doczekasz sie z mojej strony szacunku dla milicjantow, ktorych od szumowin odroznia to, ze nosza odznake i wobec wielu swoich wykroczen, czy wrecz przestepstw (nazwijmy rzeczy po imieniu), bardzo czesto sa calkowicie bezkarni.
Jesli uwazasz, ze takich ludzi w policji nie ma, to z przykroscia stwierdzam, ale to twoj swiat jest czarno-bialy, albo najzwyczajniej "palisz glupa".

Cytat:
...Bandyci niech szaleją a psy cicho w budach siedzieć...
prosze nie kpij sobie ze mnie i nie pobuj wmawiac, ze staje w obronie bandytow, bo w jednej chwili stajesz sie po prostu smieszny

PS.
Goraco pozdrawiam Ciebie oraz twoich dobrodusznych i praworzadnych kolegow policjantow !
Naszej polskiej policji, niestety ciagle brakuje takich ludzi.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 11.09.2008 o godz. 13:42.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.09.2008, 14:18
Dobrze zagraliśmy, tylko weźcie pod uwagę,ze jakbyśmy grali z Luksemburgiem, albo Lichtenstainem, to by nas powieźli z tych sytuacji, które miało San Marino.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.09.2008, 16:40
Ten mecz pokazał jasno jesteśmy obecnie na tym poziomie co kadra Bońka. Nawet wynik ten sam. Na prawdę nie spodziewałem się aż tak słabej gry, w pewnym momencie myślałem, że wyłączę TV(W momencie gdy miał wejść Krzynówek, to przeszło mi na myśl, że może zmienić Kubę, każdy z ans wie że obecnie jest "the best", ale po nim( Beenhakkerze) spodziewałem się wszystkiego). Nie mam pojęcia co się dzieje z naszą piłką, niestety Leo też nie wie jak odrodzić na nowo naszą reprezentacją, "a nawet ja mam jakiś pomysł", a mianowicie oprzeć grę na młodych zawodnikach, oprzeć grę na Lubie Błaszczykowskim tak jak to zrobili w ManU z Ronaldo. Więc jeżeli masz jakiś honor to podaj się do dymisji, bo jeżeli nie wejdziemy do MŚ z tak łatwą grupą to wybaczcie ale to jest kompletne dno. My w obecnej chwili powinniśmy spokojnie awansować z pierwszej pzoycji, gdyż: Czesi mają niesamowity problem, kompletną masakrę, grają fatalnie, w ich ślady idą nasi kolejni południowi sąsiedzi, wychodzi na to, ze najlepszą drużyną w "naszej" grupie jest ślowenia, która rzeczywiści ma jakiś styl. A Leo?!?!? w jednym z wywiadów asekurował swój styl, że tak gra Wisła, Legia, że owszem mógłby dac 5 snajperów ale któ by im podawał piłki kopali ją do nich obrońcy. Tu ma facet rację, ale no właśnie ale co... No otó ż to że wczoraj graliśmy jednym po 30 min 2 napsatnikami a nasza gra wyglądała na wykopywywaniu piłki, jaka róznica, ano taka że wtedy jest 5 w polu karnym czyli większa możliwość, że któryś z nich strzeli bramkę.
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Stary 11.09.2008, 16:49
1) Wypowiedź Juskowiaka o tym ,że piłkarze San Marino to jednak nie kelnerzy. Może lepiej byłoby powiedzieć szczerze i bliżej prawdy ,że Polacy to frajerzy.
Ja bym się nie zdziwił gdyby któryś z nich był kelnerem, przecież to amatorzy
Ale nie ma co biadolić, Szwajcarzy przegrali z Luksemburgiem, widać poziom się coraz bardziej wyrównuje. Ważne są 3 punkty, chociaż styl mógłby być troszkę lepszy, jednak z takimi drużynami gra się zawsze ciężko.

A tak troszkę poza tematem: na kogo leciały wczoraj te k***y, bo słabo było słychać, mi się wydawało w pewnym momencie, że na Engela?
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.09.2008, 17:13
Dlaczego filmiki na youtube z bramką Smolarka i jego gestem zostały pousuwane?
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Stary 11.09.2008, 17:18
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego filmiki na youtube z bramką Smolarka i jego gestem zostały pousuwane?
W przyczynach usunięcia jest napisane, że Sportfive rości sobie prawa do nagrania.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.09.2008, 18:52
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Podobnie,że Ebi chciał coś przekazać panu Bennhakerowi. A,że ten ostatni to ślepawy albo średnio kapujący, to Ei pewnie nic nie wskórał. Z drugiej strony jaie muszą być fatalne nastroje skoro piłkarz wykonuje takie gesty pod adresem trenera. .
Wiesz, mnie akurat takie kozaczenie sie niezbyt podoba - niezaleznie kto by byl trenerem.Ebi malo gral przez caly ten rok wiec o to ze i mniej gral ostatnimi czasy w kadrze, to do siebie najbardziej powinien miec pretensje.

Generalnie to za miesiac sie okaze czy jest sens by Benhauer pracowal dalej z kadra, czy nie - Gramy z bedaca w podobnej dolinie reprezentacja i jak wypadniemy slabo, to rzeczywscie nie ma juz co tego ciagnac.

Tyle ze trzeba sie zastanowic, kto nastepny - lud powie Kasperczak - ja jestem jak najbardziej przeciw ale to poprzez swoj prywatny negatywny do niego stosunek - natomiast obiektywnie to mozna sprobowac -zamienimy staruszka na staruszkaTyle ze
a - nie wiadomo czy bedzie wolny
b - nie wiadomo czy dotrwa do Euro 2012(w sensie nie czy dozyje a czy kadra juz wczesniej przy nim nie oklapnie tak jak przy Benhalerze) a wiadomo ze najgorzej by bylo, by na pol roku przed , znow nastapily zmiany.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 11.09.2008 o godz. 18:54.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 11.09.2008, 19:45
gackos napisał(a):Wyświetl post
Ja bym się nie zdziwił gdyby któryś z nich był kelnerem, przecież to amatorzy
Ale nie ma co biadolić, Szwajcarzy przegrali z Luksemburgiem, widać poziom się coraz bardziej wyrównuje. Ważne są 3 punkty, chociaż styl mógłby być troszkę lepszy, jednak z takimi drużynami gra się zawsze ciężko.
Poziom się wyrównuje?!?!? nie przesadzajmy, jak ja patrzyłem wczoraj na grę w ataku San Marino to" zal.pl" Widac, ze są amatorami, ta piłka w ogóle im się nogi nie trzyma, ni mają pojęcia co z nią zrobić, zero techniki, wszystko to czysty przypadek, to nasi właśnie zagrali jak frajerzy...
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.09.2008, 20:34
Kto pisze, że się poziom wyrównuje i się ciężko gra z amatorami, to jest idiotą. Sorry

To chyba w takim razie Polska równa do amatorów - piekarzy, kucharzy, bankowców, studentów. Jeśli tak, to ok.. Tylko niech nasze gwiazdory, które inkasują sporą kasę, zamkną mordy i nie robią z siebie nie wiadomo kogo. Są pipami zwykłymi i tyle. Krzynówek gadający, że ZROBIĄ WSZYSTKO żeby pokonać San Marino to uśmiech politowania.. nic więcej.

Ciężko się gra z takim przeciwnikiem? Trudny rywal?

Dajcie zagrać trzecioligowej polskiej drużynie z ambitnymi chłopakami, to sklepią San Marino 5:0.
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Stary 12.09.2008, 08:12
Może troszkę źle się wraziłem, chodziło mi o to, że jeżeli drużyna broni się całym zespołem i w dodatku na takim boisku to napewno nie łatwo się z nią gra. Poza tym jak "normalnej" drużynie strzeli się bramkę, wtedy bedzie ona dążyć do wyrównania, a takie San Marino dalej się broni, bo to dla nich korzystny rezultat. Co nie zmienia faktu, iż nasi powinni im pyknąć z 5:0, tylko trzeba troszkę chcieć. Ale poprzednie eliminacje też nie zaczęły się pomyślnie, więc liczę, że teraz tez będzie coraz lepiej. A z tym wyrównywaniem poziomu to może faktycznie za bardzo się rozpędziłem, bardziej chodziło mi o przegraną Szwajcarów.

PS. Poza tym jak poziom się wyrównuje, to może też oznaczać, że druga dryżyna się cofneła w rozwoju, a nie że pierwsza poszła do przodu.

Pozdro
Ostatnio edytowane przez gackos : 12.09.2008 o godz. 08:23.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 12.09.2008, 09:46
Zamiast gadać o poziomie czy innej truskawie wypadałoby zadać pytanie - jaką trzeba mieć wiarę w swój zespół, żeby wystawić przeciw SM kwartet drwali + defensywnego pomocnika?

Kubawiślak pisze, że chłopcy z SM nie mają techniki. Pozwolę się nie zgodzić. Mają dryg do piłki, jak wszystkie Italiańce. Tylko różnica między utalentowanym Franco z poczty a zawodowym piłkarzem Euzebiuszem powinna razić po oczach przede wszystkim w 2 dziedzinach: w przygotowaniu kondycyjnym i przygotowaniu taktycznym. I to profesjonalista Euzebiusz ma być tym silniejszym & kumatszym na boisku od zapracowanego pocztowca.

Teraz niech ktoś wyjaśni mi - kogóż to tak pieczołowicie asekurował podczas meczu nasz narodowy brytan Mariusz Lewandowski (przy całej sympatii do niego, konstruować nie umi, rozbijać by chciał, tylko nie bardzo było kogo w sobotę) - plejmejkera z kraju kawy który każdą akcję zaczyna dryblingiem, a może robił za dodatkowego stopera ("co 3 głowy to nie jedna, naszym celem Andy Selva!")?

Benhauer brnie w błędach. Piszczek poza szybkością nie ma żadnych argumentów piłkarskich, dokłada mu do towarzystwa walczaka Sagana, stawia na skrzydle Smolarka zamiast umieścić go jak najbliżej szesnastki rywali (spryt, gra pod faul, nos do bramek). Teraz spróbujcie zebrać do kupy takie towarzystwo i przeprowadzić składną akcję...

Jeżeli chciał narzucić tempo i rozpukać ich taktyką - to po co na boisku M. Lewandowski?...
Jeżeli chciał ich zajechać motoryką ( a takie mam niestety wrażenie) to po kiego na rozegraniu postawił na Rogera?..

Moc Yody gaśnie....
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 12.09.2008, 11:27
Gwiazda San Marino: Polacy grali jak amatorzy

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,56..._amatorzy.html
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.09.2008, 03:00
Koszernym się nudzi, zamknęli już wszystkich amatorów hasania z widelcami po mieście, to muszą znaleźć nowy temat.
Fragment wywiadu z Arboledą.
Cytat:
Podobno chciałby pan grać w reprezentacji Polski?

- Zawsze marzyłem o reprezentacji Kolumbii, ale u nas decydują układy, trenerzy biorą do kadry "swoich" piłkarzy, więc nigdy w niej nie grałem. Nawet w juniorach, co sprawia, że mógłbym teraz grać dla Polski. Gdybym dostał taką propozycję, powiedziałbym: "tak", ale dotąd ani nikt z PZPN, ani selekcjoner mnie o to nie pytali. Pytają kibice. A ponieważ w Polsce czuję się świetnie, więc mówię: "Jeśli chcecie Arboledę w kadrze, to jestem gotowy".
Ja się pytam po co takie głupie pytania? Przecież na szczęście dzięki nowym przepisom FIFA nie można tak bezkarnie ściągać obcokrajowców do reprezentacji. Po nadaniu obywatelstwa trzeba poczekać jeszcze kilka lat na możliwość gry w kadrze.

A tu mała perełka z tego samego wywiadu.
Cytat:
Jak z Pana polskim?

- Co raz lepiej. Potrafię już zamówić po polsku coś do jedzenia.
Jak widać pan "redaktor" powinien najpierw zainteresować się swoim polskim.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.09.2008, 08:51
W PS (wiadomo warszawski szmatławiec) piszą że Benhakker da szansę Sosinowi w meczu z Czechami. Całkiem ciekawe. Mam nadzieje że powołuje go nie po to aby mieć alibi dla kolejnego odrzuconego z kadry jak Jeleń (po 1 nieudanym meczu z Ukrainą) i żeby na końcu powołać swojego ulubieńca Zahorskiego
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.09.2008, 09:40
Uran, to jest literówka, czetso takie powstaja przy wklepywaniu tekstu na kompa

i to bo nie wiem do którego tematu wsadzić(moze nowy temat )
http://sport.onet.pl/0,1248685,1825968,wiadomosc.html

Cytat:
Zbigniew Boniek najprawdopodobniej będzie kandydował w wyborach na prezesa Polskiego Związku Piłki Nożnej - donosi "Przegląd Sportowy". Jego najgroźniejszym przeciwnikiem w walce "o stołek" będzie także były piłkarz Grzegorz Lato. Kandydować będą jeszcze Tomasz Jagodzińki i Ryszard Czarnecki.
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 16.09.2008, 10:32
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,56...la_Polski.html

Arboleda grający dla Polski to na pewno lepszy pomysł niż Roger , który już ma nasze obywatelstwo
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 16.09.2008, 10:33
Boniek na trenera się nie nadawał ale myśle ze w PZPN zrobilby wreszcie porzadek, zna smak profesjonalnego futbolu jest niezalezny finansowo wiec w dupie ma układy. Takiego kogos nam trzeba.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 16.09.2008, 23:17
Cytat:
Polski Związek Piłki Nożnej przedstawił zasady przedsprzedaży biletów na mecz eliminacji MŚ 2010 Polska - Czechy (Chorzów - Stadion Śląski, 11 października 2008, g. 20.30). Będzie ona prowadzona w dniach 17.09 - 2.10.2008. Zamówienia zbiorowe przyjmowane będą od 16.09 do 3.10.2008.

Ceny biletów na to spotkanie wynoszą: 30, 60, 90, 120, 150 i 200 złotych.

Indywidualna przedsprzedaż biletów prowadzona będzie wyłącznie przez Internet. Rezerwacji można dokonywać od 17.09. do 02.10.2008 na stronie http://www.kupbilet.pl/. W okresie przedsprzedaży internetowej nie będzie prowadzona sprzedaż biletów w innych punktach dystrybucyjnych. Do zakupu niezbędne będzie podanie imienia, nazwiska i numeru PESEL osoby dla której bilet będzie przeznaczony. Jedno zamówienie może obejmować maksymalnie pięć biletów.

Zlecenia zbiorowe biletów od podmiotów prawnych realizowane będą przez Śląski Związek Piłki Nożnej (tel. (32) 256-43-25; faks: (32) 256-27-45) w okresie od 16.09 do 03.10.2008. Termin realizacji zamówienia oraz warunki dokonania wpłaty za bilety podane będą w potwierdzeniu przyjęcia realizacji.

Sprzedaż biletów na terenie Śląska w okresie od 07.10 do 11.10.2008
prowadzona będzie w następujących punktach sprzedaży:

Śl. ZPN
godz. 09.00 - 18.00
Katowice ul. Francuska 32
tel. (032) 256 21 78, 256 -43-25, 209-15-18

Stadion Śląski
godz. 09.00 - 18.00
Chorzów ul. Katowicka 9
tel. (032) 241 60 05

Rybnik (Podokręg)
godz. 09.00 - 18.00
ul. Białych 7
tel. (032) 422 17 11

Zabrze (Podokręg)
godz. 09.00 - 18.00
ul. Wolności 406
tel. (032) 278 19 82

Częstochowa - OZPN
godz. 09.00 - 18.00
ul. Śląska 22
tel. (043) 324 64 18
z portalu pilka.pl
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 17.09.2008, 01:57
madenn napisał(a):Wyświetl post

Arboleda grający dla Polski to na pewno lepszy pomysł niż Roger , który już ma nasze obywatelstwo
Nie kpij.

Ten gość reprezentuje nas tak jak turysta hotel, w którym zamieszkał z braku laku.
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.09.2008, 08:47
madenn napisał(a):Wyświetl post

A może czas przestać wyznawać zasadę "lepszy-gorszy" tylko przyjąć do wiadomości, że niektóre pomysły są chore. W tym przypadku obydwa.
Odpowiedz cytując
Amfre
Banita

Od: 07.2008

Stary 23.09.2008, 10:13
Najbliższe mecze reprezentacji Polski:
Polska - Czechy, 11 października g. 20:30 - Chorzów - el. MŚ 2010
Słowacja - Polska, 15 października g. 20:15 - Bratysława - el. MŚ 2010

Ktos się wybiera?
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 23.09.2008, 10:36
Tak, Charcerze i Romany.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów