|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
A jezeli chodzi o Asusa Xonar to... zupelnie zapomnialem o tej karcie bo jest tansza od Creative`ow a znecznie lepsza choc roznice odczuja naprawde prawdziwi audiofile... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Potrzebuję rady
posiadam karte graficzną EAH3870 TOP/G/HTDI/512M i przy intensywniejszym uzywaniu komputera wyskakuje mi komunikat informujacy, ze VPU Recover zresetowal ustawienia karty, zaznacze, ze nie uzyskuje wcale tak wysokiej temperatury, zaledwie 73C [przy wyłączeniu VPU Recover obraz sie zamraza i pozostaje tylko restart] Podejrzewam za słaby doplyw napiecia do karty, poniewaz inaczej tego wytlumaczyc nie potrafie, i teraz rodzi sie pytanie, jak zwiekszyc napiecie na karte graficzną? pewnie sie przyda wiec wypisze: - procesor - E2180 [email protected] - plyta - Asus P5K-E - pamiec - 2x 1gb 800 Black Dragon CL4 - zasilacz - Chieftec 450W z góry dzieki za pomoc |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O ile mnie pamiec nie myli na tej karcie sa dwa zlacza 6 pinowe. Sprawdz tez jakie napiecie daje zasilacz.Teraz moj problem "malutki", taki jaki sie nie snil nawet najstarszym informatykom. Gdy wlaczam gre World of Warcraft, czasami monitor zupelnie mi gasnie i zawiesza sie kompuiter. Najciekawsze jest to ze dzieje sie tak tlyko w tej grze i to zarowno na czystym systemie jak i zawalonym programami. Niestety serwis nic na to nie jest w stanie poradzic. Wszystkie moje czesci zostaly sprawdzone i wszystko, poza w pewnych momentach procesorem, dziala poprawnie. Spotkal sie ktos keidys z takim problemem? Tak BTW. Wczoraj moja gildia poraz pierwszy polozyla Magtheridona w WoW . To wileki sukces na takim serwerze jak moj tym bardziej ze jestesmy gildia li tlyko polska. Jutro Gruul`s Lair. Mamy nadzieje dokonac nastepnego progresu . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
oraz nie wydaje mi sie bym czegos nie podpiął, czy uruchomiłbym wtedy w ogole komputer i operował na nim przez pół roku? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Potrzebuje kupic komputer przez internet bo mój sprzęt już nawet filmików z youtube nie odtwarza
![]() Nie znam sie na tym zbytnio i nie wiem na co patrzec czy na Pentium 2 ,3,4 dwurdzeniowe jakies duo czy AMD. Interesuje mnie sam komputer(skrzynka) bo monitor juz mam klawiatury myszke i głośniki także. Moje wymagania to 2gb ramu, jakiś procek wyzej niz 2 ghz (1,8 mam na laptopie) karta graficzna 64mb albo 128mb (nie gra roli) no i do tego jakis dysk najlepiej 120gb albo 180gb wejscia na usb( najlepiej 4) jakies chlodzenie, wiatraczeki zeby nie mial zintegrowanej grafiki i dzwiaku bo takie sa do kitu. I najważniejsze to cacko musi mało kosztować tzw. do 500 zł |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
W sercu Krakowa - WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
W sercu Krakowa - WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przecież wiem, ze można zwiększyć napięcie na mostkach płyty głównej by więcej wysyłały [przepuszczały] do portów PCIE, tylko właśnie pytam jak tego dokonać?
zwykły overclocking |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
...........................
Ostatnio edytowane przez Opętany : 16.09.2008 o godz. 10:19.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Potrzebowałbym złożyć komputer tak za 1800-2000 zł. Żeby był i do grania, internetu, oglądania filmów po prostu do użytkowania w domu.
Pozdrawiam ![]()
...Tylko Wisełka Tylko Krakowska Nasza Drużyna Zawsze Mistrzowska...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Witam!
Na nowego kompa mogę przeznaczyć do 3200 zł. Mam tu na myśli całą skrzynkę ale bez monitora, myszy i klawiatury. Chciałbym mieć jakieś 3 lata względnego spokoju z zakupami komputerowymi. PC służy mi do gier, internetu, oglądania filmów i słuchania muzyki przede wszystkim (planuję kupić jakąś dobrą kartę muzyczną i głośniki ale to dopiero za jakiś czas). Mam dylemat co do karty graficznej - co byłoby lepsze Radeon, czy też GeForce... Jeśli chodzi o procka to jestem nastawiony na dwurdzeniowego Intela. Jeśli mógłby mi ktoś w miarę fachowo doradzić, będę ogromnie wdzięczny ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a w miedzyczasie sporzadzania skrzynek dla powyzszych forumowiczow, niech ktos doradzi jakie najlepsze chlodzenie wybrac do karty EAH3870 TOP/G/HTDI/512M [posiadam standardowe]
oraz jak wgrywa sie nowego biosa do karty graficznej i jakie jest prawdopodobienstwo uszkodzenia przy tym karty? bede wdzieczny
Ostatnio edytowane przez Genio : 18.09.2008 o godz. 12:01.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tak potrzebuje złożyć całość od podstaw. Jeżeli juz cały zestaw z monitorem myszką itd. to może być do 2500zł
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
Cytat:
. Tak jak chciales zestaw mocny do 3200(wyszlo minimalnie drozej), z dwurdzeniowym prockiem Intela . Jedna sprawa IMHO jezeli bierzemy sprzet intela(procek i plyte glowna) to trzeba od razu tez wziasc NVidie bo niestety jednak te dwie firmy znacznie lepiej ze soba wspolpracuja. POdkrecisz tlyko procesor do 3 - 3,3 GHZ i masz zestaw naprawde idealny. A jak nie cheszpodkrecac procesora to proponuje wymiane procesora na E8400 koszt to150 zlotych wiecej i jakies 10-20% wiecej mocy . Mysle ze warto. a Dajcie wiare taki komputer to prawdziwy potwor!
Cytat:
Ostatnio edytowane przez koyoot : 19.09.2008 o godz. 10:48.
|
||||
|
|
Member
Offline |
|
|
Wielkie dzięki za pomoc na pewno się przyda
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Dziękuję bardzo za pomoc
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Zna się ktoś na urządzeniach wielofunkcyjnych? Na co trzeba zwrócić uwagę przy kupnie takiego sprzętu?
Dobre to jest? -> http://www.zadowolenie.pl/zobacz,140...e-canon-mp-140 ![]()
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz Możesz mówić, że jestem złem Lecz nigdy nie zmienisz mnie..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jezeli potrezbujesz doskonalej jakosci dzwieku i masz duza ilosc gotowki to moge polecic ten zestaw do muzyki:
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Witam,
czy mógłby ktoś doradzić jakąś niedrogą i dobrą drukarkę laserową? atramentowej raczej nie opłaca się już kupować przy tych cenach laserówek. Nie musi być kolorowa, byleby była wydajna i niedroga w regeneracji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
chce zlozyc sprzet na ktorym bedzie chodzic plynnie na srednich detalach gta4 ... oczywiscie chce jak najmniej wydac.
Ze starego sprzetu mam : obudowe, dysk 250gb, monitor, nagrywarke dvd,klawiature i myszke ![]() potrzebuje plyty, procka, grafiki, zasilacza, pamieci co mi polecicie ![]() Hazdrubal ja mam brother HL2030 i jestem bardzo zadowolony do 200 zl sa ok polecil bym tez OKI ![]()
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
ile masz siana na sprzęt
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem zainteresowany kupnem takiego oto laptopa:
- http://www.krsystem.pl/hp_pavilion_d...item-1167.html interesuje mnie obiektywne zdanie na jego temat, jak się sprawuję przy dłuższej pracy, jak wygląda przegrzewanie się w tym modelu oraz, być możne jest obecnie na rynku coś wydajniejszego w porównywalnej cenie? Wszelkie słowa krytyki mile widziane, z góry dziękuję |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
. Oto zestaw dla ciebie .Zupelnie zapomnialem o tej karcie graficznej a okazuje sie GTA 4 powinna chodzic na niej lepiej niz na jakiejkolwiek innej karcie. Dlaczemu? Bo to karta dwuchipowa dzialajaca w crossfire tak jakby(na szczescie nie wymagajaca plyty z obsluga tego elementu). Swoja droga to nadal jedna z najwydajniejszych kart graficznych na rynku bijacy GeForce 8800GTX wydajnoscia wielokrotnie , a GTA4 na pewno pojdzie na 8800GTX`ie . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
komputer + monitor za 2800 zł
komputer uzywany raczej do wszechstronych ew. mozna poprawke wziasc ze czesto uzywam Photoshop'a Corel'a naciskiem na grafike komputerowa. Zaproponuje ktoś coś? koyoot widze ze w temacie siedzisz- zaproponujesz cos? bylnym wdzieczny edit ![]() Powód: thx
Ostatnio edytowane przez Piotrek : 25.09.2008 o godz. 19:03.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ja moge tylko tak ogolenie zaproponować sklep SIRIUS.PL (jest oddział w Krakowie ale to tylko baza odbioru osobistego, towar i tak trzeba zamawiac ale nie ma kosztów przesylki). Mają tam wszystko i naprawde super ceny. Polecam tam sobie robic konfigi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
znajomy bedzie składał i kupował (w jakiejs firmie ma rabaty bos ie tym zajmuje)
takze chodzi mi o jakies zestawienie osoby 3 co by można było porównać ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|