|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Matusiak nie rozwiązał kontraktu. co za bzdety przeczytajcie sobie na Wyborczej jest story o RadoMato..
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kuba Błaszczykowski i tyle w temacie.
Szacunek dla chłopaka, takiego skrzydłowego długo u nas nie będzie...Takich umiejętności, przede wszystkim charakteru. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A Unirea dalej cisnie.Po 5 wygranej pod rzad nadal na miejscu 1.
Szkoda tylko ze w uefie mieli podobnego pecha jak my i wylosowali najgorzej jak mogli - HSV. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jest 1 miejsce, ale dotąd grali tylko z beniaminkami i leszczami. Dopiero w najbliższej kolejce będzie pierwszy poważny przeciwnik.
![]()
.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Disiaj goścmi programu Tomasz Lis w TVP był m.in. były gracz Wisły Radek Majdan wraz ze Świrem poruszona była wiadomo jaka sprawa czyli Mielno. Pierwszy raz pokazana była taśma z kamery która nagrała większosc zdarzenia. Nie przypuszczałem ze cokolwiek moze mnie naklonic do zmiany zdania w tej sprawie ale po tym co zobaczyłem to szok. Ewidentna prowokacja połączona z dupowatością policji. Dobrze ze była kamera bo nikt by w to nie uwierzył.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Kiedy usłyszałem wersję zdarzeń Świerczewskiego i Majdana... od razu w nią uwierzyłem. Dlaczego? Bo taką mamy policję. Działającą na oślep, brutalną, nieskuteczną i beszczelnie kłamliwą. Jednyne co się dladla niej zdaje liczyć to sukcesy na papierze nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Dzisiejszy program Lisa tylko mnie utwierdził w moim przekonaniu. Ciekaw jestem jak będzie wyglądał proces i czy jedynym dowodem dla sądu będą ustalone między sobą zeznania policjantów. Majdan i Świerczewski powinni się i cieszyć, że sprawę nagłośniły media i że stać ich na dobrego adwokata. Przeciętny, szary Polak nie ma takiego szczęścia
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja nie nie mam zdania w tej sprawie ale wcale bym sie nie zdziwil gdyby bylo tak jak mowia.
Najpierw pobic a potem oskarzyc o pobicie - norma wsrod naszych 'strozow prawa' a jak juz maja doczynienia z kims kto cokolwiek wypil to juz wolna amerykanka. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Początkowo myślałem ze wina jest pół na poł ale teraz prawie 90% winy jest po stronie policji winy, nie wiem co Świerczewski zrobił ale...... ten Chwastek to dostał ewidetnie za nic.... Przecież policja w ogóle się nim nie intersuje dopóki nie idzie sprawdzić co z Świerczewskim robią , wcześniej odciąga zdenerwowanego Majdana. W momencie gdy podchodzi bliżej do funkcjonariuszy prosząc ich by się troche opamiętali bo zrobią mu krzywde dostaje 2 ciosy w brzuch i po twarzy za nic powtarzam za nic !!!!. Przecież to jest skandal , Pan Chwastek w ogóle jest tu poszkodowanym i chcieli zrobić z niego jednym z winnych całego zajścia. Policja kompletnie nie panowała nad sytuacją , była w amoku !!!!. Pewnie później Majdan widząc że biją Chwastka sam ruszył na policje ale co miał zrobić widział że biją go za nic..... ale ta akcja była wielką prowokacją i chcieli wsadzić kogoś znanego , żenada...
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu nawet nie chodzi o prowokację, czy chęć wsadzenia kogoś znanego. Z tego co pokazała ta kamera, to tym ludziom brakowało: doświadczenia, pewnie wieku, samokontroli, badań psychologicznych- czemu się zresztą nie dziwię, bo jak się słuchało rzeczników policji, to można było odnieść wrażenie, że nie byli w stanie uwierzyć, że ktoś burzy mit niezawisłej, zawsze działającej zgodnie z zasadami, stojącej na straży prawa policji. Tymczasem co to za policjanci (nawet jeśli zwykłe krawężniki), które przy leżącym (sic!) Świerczewskim, zderzają się ze sobą głowami? Toż to bardziej do "Ukrytej kamery" się nadawało.
Pomimo, że są świadkowie, panowie rzecznicy cały czas próbowali schować sprawę pod dywan, że to oni mają rację i koniec. Jak pokazała kamera, wina leży po stronie policji. Mam nadzieję, że ktoś z góry to widział i poczyni odpowiednie kroki, w celu wyeliminowania patologicznych jednostek z policji, a reszcie zapewni szkolenia. Policjant powinien zawsze zachować spokój, cokolwiek by się nie stało, powinien próbować dialogiem załatwić sytuację, nie wiem czy to echa PRL-u, ale w tym kraju, dla ludzi, którzy mają Cię ochronić, równie dobrze możesz stać się ofiarą, w dodatku - jeśli to nie byłby Majdan, Świerczewski i Chwastek - to nikt by się tym nie zainteresował, a ludzie dostaliby pełnoprawne wyroki. Czas po prostu na reformy, żeby ktoś z tym zrobił porządek. Bo policja co rusz strzela sobie w stopę, czy to Mielno, czy Warszawa, czy pijani policjanci w samochodach... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Grzegorz Kaliciak rozegrał całe spotkanie w barwach Orła Balin .Jego drużyna przegrała na wyjeździe z Orłem Piaski Wielkie 3-2.Kali grał na stoperze.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jeśli to w ogóle prawda to wydaje mi się że przeważyło poniższe :
Kod:
negocjacje Kasperczaka z przedstawicielami firmy Allianz rozpoczęły się od kwoty 200 tysięcy euro rocznie ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ciekawe, że prokuratura nie wzięła pod uwagę nagrania z tej kamerki gdy stawiała zarzuty. Na pewno ją przeglądali po wszystkim, ale widocznie uznali, że będą kryć swoich, żeby mitu bezgrzesznych obrońców prawa nie zmazać. Z zachowaniem proporcji przypomina to sprawę Olewnika. Tam też miśki nie zabezpieczyły kluczowego nagrania z kamery, choć miały je pod ręką. Nie ma się co dziwić, że potem niektórzy prewencyjni myślą, że wszystko im wolno.
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://pl.youtube.com/watch?v=o02_7IHM9Eo radek majdan w akcji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Musze przyznac, ze jeszcze do wczoraj sadzilem, iz wersja policji moze byc ta prawdziwsza, czyli ze narabany krnabrny Swir chcial nakopac porzadkowym do tylkow.
Niestety ujawnione materialy po raz kolejny obnazaja naduzycie wladzy w wykonaniu malych ludzi. W tym przypadku poszkodowani mieli szczescie, ze znalezli sie w posiadaniu dowodow w postaci nagran, ale sami dobrze wiemy ile takich spraw nie zyskuje rozglosu i konczy sie bezkarnoscia "strozow prawa". Czare goryczy dopelnia pruderyjnosc sporej czesci mediow, ktore przy takich zdarzeniach, najczesciej staja po stronie policyjych oprawcow, udajac ze nie dostrzegaja ich stalinizmu. Widac to bardzo jaskrawo na najswiezszym przykladzie warszawskiej "mega-rozruby". |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Eustachy skończ człowieku....
1) Film jaki został pokazany przez Lisa zupełnie nie przesądza o niewinności piłkarzyków. Akurat cały początek tego zajścia nie został pokazany bo cała akcja działa się w zaciemnionym obszarze. Jest to kluczowe dla sprawy. Jakoś nie chce mi się wierzyć ,że pijany Piotr Eś. przebrany w perukę , swoją dysputę z policjantami zakończył na "Witaj piękny kawalarze", na pewno jakieś wulgaryzmy musiały to okrasić. 2) Skoro policjanci (według Majdana) pastwili się nad Świerczewskim na ziemi a cała reszta rozbawionego towarzystwa stała potulnie to dlaczego ci dwaj policjanci ze wsparcia biegli w tamto miejsce zaciemnione tak szybko. 3) To twierdzenie ,że Chwastek został uderzony przez policjanta w twarz i klatkę piersiową każdy biegły po analizie nagraniu odrzuci. 4) Policjanci na co dzień stykają się w większości przypadków z menelami i przestępcami. Reagowanie podczas interwencji musi być szybkie , dynamiczna i automatyczne. Chwilę zawahania można przypłacić życiem albo trwałym kalectwem. 5) Inna kwestia to taka dlaczego Świerczewski ,skoro policja przyjechała uciszać inną grupę mieszkańców pensjonatu , brał w tym wszystkim udział. 6) Świadkowie ze studia pewnie wcześniej ustalili co mają mówić i tyle. Specjalnie bym w tą wersję ,że poszli na komendę dobrowolnie złożyć zeznania , nie wierzył. Pomijając sprawę Majdana i Świerczewskiego trzeba też stwierdzić ,że w policji są ludzie którzy nie panują nad własną agresją i podczas interwencji wykorzystają każdy pretekst ,żeby sobie przypier.dolić . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
Bronex
Cytat:
Cytat:
Kwestii niewinnosci pilkarzy, nie zamierzam dalej roztrzasac, bo od tego jest sad. Sad, ktory z zalozenia i w przeciwienstwie do Ciebie, powinien kierowac sie zasada domniemania niewinnosci. Radek M. oraz Piotr S., z cala pewnoscia nie sa nieskazitelni, chocby z tego wzgledu, ze sama ich obecnosc w tym miejscu, pod wplywem alkocholu, najlepszego swiadectwa nie wystawia. Poki co mam jednak prawo sadzic, iz zarzut o rzekomej napasci na policjantow jest bezpodstawny, a zachowanie pilkarzy nawet jesli bylo naganne, to chyba nie na tyle, aby - jak twierdzisz - w ulamku sekund, decydowac sie na zastosowanie srodkow odpowiednich dla sytuacji, w ktorej zagrozone jest zycie.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 09.09.2008 o godz. 17:43.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A moze to Ty skonczysz, co?.
Ja mam tylko 1 pytanie , ktore mnie od poczatku dreczylo a jako adwokat niebieskich na pewno z checia na nie odpowiesz. Po kiego grzyba Swierczewski mialby lac milicjanta?Toz najwieksi chuligani dobrze wiedza ze takie rzeczy nie przechodza. Juz to widze jak Swierczwski podchodzi i wali w ryj kolesia tylko dlatego ze prosi inne osoby o cisze ![]() Cala historia opowiedziana przez panow z palami sie kupy nie trzyma.Gdyby pozostala dwojka takze bila ich i kopala(a taki tez maja zarzut) to skonczyla by dokladnie tak samo jak Swierczewski, czyli od kopa na glebie Ja rozumiem ze Ty pewnie bys pewnie sie odwrocil i uciekl ale wiekszosc ludzi, widzac co robia z kolega, zachowywala by sie dokladnie tak jak to na tym filmie widac. Niebieskim nic nie udowodnia ale wydaje mi sie zarzut wobec grajkow tez sie nie utrzyma. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Świerczewski pobity? Majdan sponiewierany?
Ja tylko dla zasady i dla uświadomienia wspomnę, że jest coś takiego jak OBDUKCJA. A dlaczego mało kto się jej podejmuje? Odpowiedź w filmiku który podam poniżej. Umorzyć całą sprawę w ****u. Co do jednego z filmików powyżej- leżąca osoba została najzwyklej w świecie obezwładniona, bez nadużycia przemocy przez funkcjonariuszy. Niech się cieszą że taka sytuacja nie miała miejsca w Stanach, Niemczech bądź Francji. Dostaliby paralizatorem po tułowiu i tyle. http://pl.youtube.com/watch?v=EvzV8T...eature=related Link powyżej, ten uciemiężony, poobijany i poturbowany przez policjantów. Twarz ładna, nieprawdaż? ![]() Kończę bo mnie znów posądzą o forumową prowokację ![]()
Ostatnio edytowane przez michu-k : 09.09.2008 o godz. 17:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Bronex, zlituj się. To między innymi przez takich jak Ty, bezkrytycznych ignorantów, policja w tym kraju jest bezkarna i notorycznie nadużywa władzy. Chyba nigdy nie miałeś doczynienia z nagannym zachowaniem policji.
Całkowicie zgadzam się z Eustachym. Tyle ode mnie w tym temacie. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|