|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Powiedział to w wywiadzie przed kamerą w Polsacie
![]()
WIERNOŚĆ NA WIEKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
A najgorsze, że taką śmierdzącą atmosferke nakręca sam Robert K. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A ja myślę że akurat warto sobie przypomnieć o "teorii spiskowej" jakkolwiek nazwać podejście zespołu do swoich kierowców. Właśnie przyszedł czas na rozważanie kto i w jakim zespole będzie jeździł w kolejnym sezonie. Czy Kubica podpisze bez gadania kontrakt który BMW-u mu podsunie?
Nie chodzi o podkładanie świni swojemu kierowcy tylko o wpływanie na to kto dostanie "lepszy" sprzęt, kto będzie królikiem doświadczalnym etc. Zespoły nie troszczą się w takim samym stopniu o każdego swojego kierowcę. A dlaczego Alonso porzucił Mc Niektórzy widzą Kubicę w Ferrari. Ile z tego prawdy to nie wiadomo nie wiadomo też czy taki kontrakt kiedykolwiek dojdzie do skutku. Ale same spekulacje mogą w zespołach narobić zamieszania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Okiem laika, to BMW jest po prostu wolniejsze. A jak mechanicy dodatkowo coś spierniczą, to jakim cudem ma Kubica nawiązać walkę o czołowe lokaty ? Pokazują przecież zestawienie osiąganych prędkości i Robert zazwyczaj jest w okolicach 6-8 miejsca.
![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Oczywiście, ja nie twierdzę, że nie zachodzą przypadki faworyzowania kierowców, ale wskazywanie na taką sytuację w dzisiejszym wyścigu, gdzie najprawdopodobniej zawiodła maszyna tankująca jest śmieszne.
![]()
If you have a closed mind do the same with your mouth.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Akurat jesli chodzi o predkosci to, logiczne, dominuja jednostki napedowe Ferrari, stad wysokie miejsca w max predkosciach Force India czy Torro Rosso i nizsze BMW. I nie ma co sie ludzic ze sie to nagle zmieni. Patrzac na czas okrazen to jednak Kubica wyciagnal 5 miejsce, wiadomo za kim, takze nie jest najgorzej.
![]() ![]() Życie bym dał, za krakowską Wisłę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
. I wcale nie jest przesądzone że oznaczałoby to spadek, BMW się szybko rozwija to fakt, ale w przyszłytm sezonie będzie tyle zmian, że tak naprawde to nie wiadomo kto będzie wtedy walczył o mistrzostwo. Może jak zwykle McL i Ferrari a może ktoś inny.Co do marudzenia, to nie wiem czemu miałby nie narzekać jeśli faktycznie samochód jest źle przygotowany lub gdy wpadnie mu ta nieszczęsna reklamówka. Błędy BMW - zarówno obsługa w boksach jak i taktyka są na tyle widoczne, że nie ma raczej powodu nie wierzyć Kubicy gdy mówi że samochod jest do du*py, pewnie taki właśnie jest, zresztą szefowie BMW mówią to samo. Może dzisiejsze słowa troche za ostre, nie świadczy to dobrze o atmosferze w zespole, ale sądze ze Kubica wyrobił już sobie taką markę że "nie zginie", (czyt: nie stanie się drugim Buttonem) |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A Hamiltona ukarano za manewr wyprzedzenia Raikkonena i odebrano mu zwycięstwo! Ha...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może my jesteśmy przekonani do umiejętności RK ale tak naprawdę trudno ocenić czy świat F1 podziela nasze zdanie. Fakt było parę sukcesów ale czy to wystarczy. I te doniesienia o tym że Alonso w BMW..Nie wiadomo co dalej będzie. Gorszy czy też lepszy zespół czy ten sam a może w ogóle papa F1 i Kubek będzie od nowego sezonu startował w rajdach ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Kubica przesadzil tym razem.Takie motywy w pitstopie wkurzaja ale zdarzają sie nawet najlepszym ekipom
Ma angaz w Ferrari? - bedzie mogl kozaczyc a jak nie to musi uwazac by nie przesadzic z ta krytyka. Jakby nie bylo to jako 'pierwszak' trafil do 3 sily w f1 - niewielu to sie udaje. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Za godzine kwalifikacje, mozliwe ze zamiast scigania beda regaty. I dobrze, w tym sezonie jesli mnie pamiec nie myli to deszczu w kwalach jeszcze nie bylo.
![]() ![]() Życie bym dał, za krakowską Wisłę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak dla mnie to deszcz jest zbawienny dla każdego Grand prix. Jeżeli pada to zawsze jest ciekawie, w innym wypadku można przysnąć z nudów.
Także osobiście trzymam kciuki, żeby jutro lało jak cholera przez cały wyścig. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
tez popieram deszcz na torze F1 ... mozna poogladac wypadki konkurencji i dobrą jazde kubicy o ile mechanicy znów nie nawalą ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to jutro się zapowiada bardzo ciekawy wyścig. Hamilton, Raikkonen i Kubica poza 10.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
mam nadzieje że jutro mechanicy BMW nie zaśpią
bo po ich wpadkach Kubica tylko traci. Ale ciekawe są te kwalifikacje najlepsze że prowadzi ten młody Niemiec Vettel. Będzie ciekawie jutro...![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Bardzo ciekawe kwalifikacje. Z zasady jestem optymista, wiec po pierwsze Kubica jest pierwszym, ktory moze dowolnie regulowac ilosc paliwa, a po drugie Raikkonen, czyli glowny przeciwnik w walce o 3 pozycje w klasyfikacji generalnej jest za Robertem ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Miejsce Kubicy znowu takie złe nie jest, w końcu przy tym deszczu niewiele dało się zrobić. Tym bardziej, że jeszcze gorzej było z Raikkonenem i Hamiltonem. Zobaczymy, co przyniesie jutrzejszy wyścig. Tylko, żeby znów padało.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A we Włoszech podobno leje.. No to wyścig będzie bardzo ciekawy. Ciekawe jak to Kubica rozegra. Niestety poza nim, muszą spisać się jeszcze mechanicy.. a z tym już gorzej może być
Robert go go go! |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
powiem wam że generalnie byłem rozczarowany postawą kubicy jak go mijali lewis , mass , glock , kto tam chciał
![]() humor mi się odmienił gdy okazało sie że jedzie na 1 pita ! wredy juz wiedzialem ze bedzie dobrze no a Vettel - klasa ! auto slabsze a tym sezonie mlody niemiec punktuje regularnie przypominam ze jako kierowca testowy bmw jezdzil tak ze sie balem o losy roberta no i byl w kraku widzialem go na zywo , swoj chlop ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wczorajszy mecz z Lechem trochę nam niestety przyćmił sukces Kubicy
![]() Bardzo dobry wyścig, bolid rzeczywiście Robert miał ustawiony na bardziej suchy tor, co było widać po czasach. Na mokrym torze nie było go w pierwszej 8-emce w klasyfikacji czasów, a jak tor zaczął przesychać to zaraz znalazł się w ścisłej czołówce. Strategia BMW była idealna. Sporo było w tym hazardu, ale tak jest zawsze kiedy wyścig odbywa się w takich warunkach. Kubica umacnia się na 3. pozycji w generalce, kto wie, może ją utrzyma do końca sezonu? Byłby to niesamowity sukces. edit: swoją drogą, ciekawą informację przeczytałem w jednym z serwisów o F1. Twierdzą tam, że w paddocku na Monzy pojawiły się pogłoski, że Robert jest już potwierdzonym kierowcą na sezon 2009, natomiast sam Theissen, gotowy jest czekać na decyzję Alonso co do jego przejścia do BMW. Jak wiadomo, sam Alonso może bez żadnych problemów opuścić Renault po tym sezonie, a po tym, jak okazało się, że w Ferrari zmian personalnych nie będzie, Hiszpan ma niewielkie możliwości wyboru. Zmienić zespół może raczej tylko na BMW lub Hondę, a z tej dwójki, raczej pewne jest, że wybierze niemiecki zespół. Cóż, zobaczymy...
Ostatnio edytowane przez szarkoz : 15.09.2008 o godz. 13:39.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie chce mi się wierzyć, żeby BMW mogło zrezygnować z Kubicy. Ani jakikolwiek inny zespół na ich miejscu. Także bardziej jestem skłonny wierzyć że Robert przedłużył już kontrakt z BMW. A co do Alonso - ciekawe czy Niemcy mogliby zrezygnować z Heidfelda? Niby tak ale jednak...coś to mało prawdopodobne. Choć z drugiej strony mając możliwość posiadania duetu Alonso-Kubica kto wie. Niemniej trzeba pamiętać że Alonso to bardzo, bardzo wysoki kontrakt a i Kubica z pewnością dostał podwyżkę.Czy BMW będzie w stanie to pogodzić?
Sytuacja personalna w F1 jest naprawdę ciekawa, pomimo tego że dwa najmocniejsze zespoły mają już ustalone składy na przyszły sezon. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Szkoda, że dla Kubicy zabrakło w te chwili miejsca w Ferrari, bo to chyba docelowe miejsce pracy Roberta.
Jedynym sensownym wyjściem w tej chwili będzie pozostanie w barwach BMW, bo ciężko sobie wyobrazić, by Renault, Honda czy Red Bull były w stanie już za rok stać się stajnią konkurującą z McLarenem i Ferrari. Co do wczorajszego wyścigu to wielkie brawa dla Vettela, byłem zaskoczony, że Kovalainen jadąc zdecydowanie lepszym bolidem niż Sebastian nie potrafił nawet na chwilę zbliżyć się do bądź co bądź przeciętnego Toro Rosso. Kubica wg. mnie po raz kolejny potwierdził wielką klasę, nie skupiał się na niebezpiecznych manewrach na torze tylko koncentrował się na docelowym, końcowym wyniku. Co z tego, że w pewnym momencie wyprzedzali go Glock czy Hamilton? Na koniec okazało się kto pojechał mądrze w tym wyścigu. Mnie osobiście najbardziej cieszy, że za Robertem znów przyjeżdża Heidfeld, no nie lubię dziada i tyle. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
No właśnie. Tu sukces tu porażka nie wiadomo czy płakać czy się cieszyć. Mogli by się jakoś umawiać (oczywiście na same zwycięstwa
)Tak w ogóle to po kwalifikacjach myślałam że nowy kask Kubicy wiadomo w jakich barwach nie przyniesie mu szczęścia a tu proszę, powrót na podium. Poprzedni kask jak i obecny mają takie trochę ostre kolory. Nie podobają mi się. Zresztą nie pasują do auta. Może te barwy (oprócz tego że Monza ma szczególne znaczenia dla RK) miały sugerować chęć znalezienia się we Włoskim zespole;-)
![]() Poza tym moment tankowania idealny bo Kubek od razu zmienił opony na przejściowe co jako pierwszy prawdopodobnie uczynił Heidfeld a po nim Alonso ku zaskoczeniu komentatorów Widać w bmwu mają dobrą wróżkę do pogody.
Klasyfikacja: Hamilton 78, Massa 77, Kubica 64Patrząc na klasyfikację konstruktorów to Ferrari jak najbardziej. W dodatku zespół z tradycjami w F1. Chociaż nie wiadomo co przyniesie nowy sezon, może się okazać że BMW nadrobi zaległości i w przyszłym sezonie będzie wstanie dorównać czołówce. Chociaż mogą stwierdzić że stać ich najwyżej na 3 miejsce. No wszyscy liczą na BMW i też pozostałe teamy że troszkę rozbiją tą klasyfikację zdominowaną przez mc i f. |
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
typy na dzisiaj ?
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
powalczymy o podium.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byle Kubica był wyżej niż Massa i Hamilton. Co będzie ciężkim zadaniem. Trudny tor do wyprzedzania. Zresztą to nie mój typ tylko życzenie
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
o ktorej start?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja już zdobycie mistrzostwa przez Roberta nie wierzę. Nie z takim bolidem. Ale chciałbym, aby dzisiaj Kubica był przed Raikkonenem i umocnił się na podium w generalce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Liczę na kolejne podium. Mój typ: 3 miejsce.
Sądzę, że jeśli szczęście dopisze i zespół zacznie Mu 'pomagać' to jest szansa na podium ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|