The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2008, 21:59
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Leo jest zly i Brozka nikt nie wypromuje bo gra za dobrze...dalej siejcie takie .......y Zagra piach i dacie sobie sciac za niego jaja bo to Brozek...Ja naprawde SKONCZYLEM rozmowe w tym temacie. Ograzmiczne rozmowy na temat geniuszu miernego grajka z Polski. Powodzenie w zyciu. Bez odbioru.

Ogryzek - Jestes idiota, nie polemizuj ze mna - skoro ja pijak to Ty idiota. Oko za oko - dla adminow.
To był żart.... (piłeś)

Jeśli uraziłem przepraszam

Faktycznie skończmy rozmowę bo mam wrażenie że dyskutujesz z kimś innym. Może mnie z kimś pomyliłeś?

Nie gniewam się za idiotę bo jak widzę nie jesteś w stanie rozmawiać po ludzku, chwytać aluzji czy zwykłych żartów - tylko agresja...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 06.09.2008, 22:12
O ja pieprzę... Czuję się, jak na forum jakichś Małyszowców z trąbkami, itd...
Może będę brutalny - nie przeżywam jakoś specjalnie meczów tej reprezentacji, bo to nie jest moja reprezentacja, proste. Czuję się POLAKIEM, nie Holendrem i dopóki ten typ będzie rządził wszystkim, a Polaków traktował jak podludzi, dopóty moja reprezentacja to nie będzie.
Panowie, dajcie se spokój z tym starym dziadem, tak Wam powiem. A od graczy Wisły to łapska z daleka.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.09.2008, 22:22
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Leo jest zly i Brozka nikt nie wypromuje bo gra za dobrze...dalej siejcie takie .......y Zagra piach i dacie sobie sciac za niego jaja bo to Brozek...Ja naprawde SKONCZYLEM rozmowe w tym temacie. Ograzmiczne rozmowy na temat geniuszu miernego grajka z Polski. Powodzenie w zyciu. Bez odbioru.

Ogryzek - Jestes idiota, nie polemizuj ze mna - skoro ja pijak to Ty idiota. Oko za oko - dla adminow.
Ufff, ale chłopakowi ciśnienie skoczyło, wyzywa wszystkich dokoła. On myśli, że trzeba Brożka promować u Leo żeby mógł wyjechać z polski, dla mnie to jest śmieszne bo on przecież już się wypromował w Wiśle, konkretnie w pucharach i to bez Leo, także mógł już odejść za granice ale nie chciał jego sprawa jego wybór. Działacze Wisły także nie sprawiają wrażenia takich którzy chcą Brożka sprzedawać.
Odpowiedz cytując
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.09.2008, 22:26
Tu nie o nazwiska chodzi, bo jak atmosfera jest taka, jaka jest, to będzie repra grała piach w każdej konfiguracji i w każdym zestawieniu personalnym. Że Brożek/Lewandowski/Smolarek strzeliliby bramkę dzisiaj? A gdzie są te wszystkie setki, które Piszczek (notabene wystawić gościa na szpicy to niezłe jaja) zmarnował, pozbawiając naszą futbolową potęgę pewnego zwycięstwa?

Efekt Beenhakkera, który sprawił, że 90% dziennikarzy GW onanizuje się codziennie rano i wieczorem patrząc na jego zdjęcie na tapecie, to był zwyczajny efekt nowej miotły, wzmocniony tym, że nowa miotła miała facjatę i nazwisko znane z telewizji. Równie dobrze Listek mógłby wyszukać gdzieś sobowtóra Boskiego Leona - efekt byłby ten sam.

Żeby nie było, że się czepiam, dzięki tym samym magicznym mocom, co Leo "jasna strona księżyca" Beenhakker, sukcesy odnosilii Jerzy "Futbol na tak" Engel, czy Paweł "powołam kogo mi prasa podsunie" Janas.

Najlepsze repry olewają eliminacje, w Europie ciągle istnieją jeszcze drużyny gorsze od naszej, więc dobra gadka, nowa, nieopatrzona jeszcze gęba i opowiedzenie paru świeższych kawałów na odprawie umożliwia zbudowanie atmosfery. Listek sypnie kasą za awans (bo Listek to jest, co by nie mówić, większy cwaniak, i wie, że od doraźnych sukcesików repry zależy jego ciepła posadka) i gitara gra.

A z tego, że Polscy piłkarze należą do ścisłej czołówki najsłabszych w Europie, to chyba wszyscy sobie sprawę zdajemy. O pozycji w branży nie decyduje pokonanie Irlandii Północnej, Walii, czy Serbii, tylko szara, klubowo-pucharowa rzeczywistość. A ta jest dla nas beznadziejna i nie ma co liczyć na sukcesy, tylko zmieniać trenerów jak się im kończy "miesiąc miodowy".

A co do miodu, to Misio z Miodowej naprawdę wie, co robi. Jakby kadra grała padakę, a on skupiał się na inwestycjach w szkolenie młodzieży, bazę treningową, wymianę kadr etc., to już by PZPNem nie rządził, bo 38 mln Kowalskich na prawdziwe wyniki prawdziwych działań czekać nie będzie. A tak to chłop wygodnie na stołku siedzi, od jednych eliminacji, do następnych.

Ale czemu tu się dziwić? Podobna sytuacja jest w Wiśle (vide pensje zawodników a kwestia bazy treningowej), podobna w sejmie (gdzieś od początków XVII w. z przerwą na rozbiory), ot, taka nasza narodowa specjalność.

Ps. To się, cholera, rozpisałem. Wybaczcie.
Ostatnio edytowane przez Deever : 06.09.2008 o godz. 22:28.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.09.2008, 22:30
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Daj sobie spokój, w takiej reprezentacji to Leo może sobie handlować Kokoszką, z takim skutkiem jak teraz. Powiedz mi ilu zawodników wypromowało się poprzez reprezentacje w ostatnim czasie ? Jeleń ? Dudka ? Matusiak ? Janczyk w młodzieżówce i to jest na tyle. Jeśli się w tej reprezentacji nic nie zmieni będzie jeszcze gorzej, selekcja jest żałosna, polski piłkarz traci z każdymi meczami w oczach menagerów zachodnich i gwarantuję Ci że na pewno ich liczba nie zwiększa się na trybunach. Ciężko w tej kadrze wypłynąć zwłaszcza napastnikowi, gdzie uzależniony jest od gry formacji pomocy która oprócz Błaszczykowskiego jest na żałosnym poziomie. Prawda jest taka że Brożek ma już dużą markę i bynajmniej nie zbudował jej w meczach w reprezentacji, gwarantuję Ci to, że te oferty czy też zainteresowania, Fenerbahce, Anderlecht, Nancy, Barcelona ?! nie były spowodowane wspaniałą postawą Brożka w reprezentacji. Wiesz u nas w Krakowie jest trochę inaczej niż u was, my mamy markę na zachodzie, której wam w Legii brakuję także promujcie piłkarzy u Leo, Perejro podobno kosztuje już 4 mln euro. Puchary niestety już nie dla Legii.

Przez te warszawskie zawieruchy już Ci chyba resztki mózgu odebrało.
macie markę na zachodzie a Legia jej nie ma. Tylko dlaczego sprzedajemy zawodników po tak wysokich cenach? My za takiego Janczyka dostaliśmy praktycznie tyle samo co wy za Kubę (wiadomo który z nich jest zdecydowanie lepszy, nie trzeba tłumaczyć). Legia promuje piłkarzy u Leo? Mi się wydaje, że to Wisła ma więcej kadrowiczów w kadrze. Wisła chciała, aby Dudka dobrze grał na euro, żeby go potem opchnąć za większą kasę. Trzeciak wiele razy mówił, że za Rogera leżą oferty z różnych klubów, opiewające na ok 3 mln euro. Sądzę, e Wisła by go za taką kwotę sprzedała, a Legia nie chce tego zrobić
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.09.2008, 22:30
Shizuke napisał(a):Wyświetl post
A ch** nas obchodzi, że to nie twoja reprezantacja... kibic sukcesu
a mnie **** obchodzi Twpj nic nie wnoszący komentarz... wyluzuj troche z takimi tekstami...

Maćko 100% poparcia z mojej strony.

dla mnie Leo nie zrobił niczego wiecej od Janasa i Engela...wyszedł z grupy tak jak i Oni...a na ME zaprezentował się fatalnie. Byłem na meczu z Portugalią,fakt grali świetnie...ale jeden mecz to za malo żeby nazywac go zbawicielem Polskiej piłki.

a juz najbardziej wkurza mnie notoryczne pouczanie Polaków...chcę tylko przypomnieć że jesteśmy ponad 1000letnim krajem i nikt nie może nas pouczać we wszystkich sferach życia, a już na pewno nie jakiś traner piłkarski...a mam wrażenie że stał się On u nas w Kraju autorytetem we wszystkich dziedzinach życia.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.09.2008, 23:40
Dobra, czas zabrać głos.

Pierwsza kwestia- reprezentacja to żadne okno wystawowe dla dobrego piłkarza, szczególnie nasza reprezentacja. Od lat piłka reprezentacyjna traci na znaczeniu, tak sportowym jak i menadżerskim. Dobre występy w repreentacji rzadko przekładają się na transfer. W tej chwili skauting jest tak dokładny, że zanim jakiegoś dobrego piłkarza dostrzeże reprezentacja, to przeważnie jest on już w niezłym klubie. W piłce reprezentacyjnej mogą się promować co najwyżej piłkarze, których kluby nie grają w europejskich pucharach, przynajmniej nie na odpowiednim szczeblu( vide Roker Perejro), albo zawodnicy, którzy trafili do za dobrego klubu, wylądowali na ławce i piłkarski świat o nich zapomniał( vide Smolarek). Wszyscy inni promują się dobrą grą w lidze i europejskich pucharach. Taki Brożek zapadł w pamięć menadżerom strzelając bramki w fazie grupowej pucharu UEFA, a teraz przypomniał się zdobywająckoronę króla strzelców z 23 bramkami w 27 meczach, na dodatek bez karnych i hattricków, co świadczy o regularności. Dalej- Błaszczykowski, zaliczył kilka kapitalnych asyst w pucharze UEFA grał dobrze z rywalami z mocnych lig i został sprzedany. Może kwota nie była oszałamiająca, ale piłkarzowi kończył się kontrakt, nie zgadzał się na nową umowę bez klauzuli odstępnego w wysokości 3 mln euro, więc więcej Wisła i tak by na nim nie zarobiła, a ponoć ma teraz spory procent od następnej kwoty transferowej. Następny w kolejce jest Sikora, czy on potrzebował reprezentacji żeby odejść do Hiszpanii? Reprezentacja wypromowała Matusiaka, Wasilewskiego, Golańskiego, Bronowickiego, ale ja się pytam czy oni mieli realne szanse wypromować się pucharami? Nie. Taki Dudka w pucharach w Wiśle też zawodził, więc potrzebował reprezentacji, W lidze też nie był naszym kluczowym piłkarzem, świadczy o tym fakt, że był przepychany z pozycji na pozycję. Osobny przypadek to Kokoszka, który w Wiśle musiał walczyć raczej o meczową osiemnastkę, a nie miejsce w wyjściowym składzie. Teraz reprezentacja może promować tylko takich piłkarzy, bo tych co się naprawdę wybijają zachód i tak wyłapie.

Kreseq- Rybus? Chyba żartujesz, Edson albo Chinyama wrócą do formy i grajka czeka ława, taka prawda. Zresztą ja nie widzę żeby koleś poczynił jakieś postępy w grze, wygląda wręcz słabiej niż w poprzednim sezonie. Zainwestował za to w solarkę. Pasowałby do dyskopolowców- Mąki i Majewskiego. Do piłki trzeba mieć jaja a nie kosmetyczkę.

W kwestii samego meczu- wstyd i tyle. Słoweńcy zaprezentowali poziom Azerbejdżanu, czy innej Armenii, a nasi kopacze nie mieli jaj żeby z nimi walczyć. Oni sobie po tej murawie chodzili, kopali piłkę bez sensu. Jedyny, któremu się czasami chciało to Błaszczykowski. Reszta albo nie chciała albo już nie mogła. Nie było w tym żadnej myśli, żadnego ustawienia, widać było, że nikt w reprezentacji nie zaprzątał sobie głowy analizą gry rywala. Ze Słowenią takie podejście zakończyło się remisem, z San Marino mimo wszystko powinny być trzy punkty, ale awansu i tak nie będzie, bo widać, że Benhałer w ogóle nie pracuje nad taktyką drużyny tylko pierdzieli frazesy na konferencjach, na odprawie powie krok po kroku, jasna strona księżyca i piłkarze mają grać. Jak można cały trening poświęcić jednemu piłkarzowi, który i tak prawdopodobnie nie zagra w meczu, a co z resztą drużyny- macie piłkę, pograjcie sobie, Ulatowski wam posędziuje? Jak dla mnie to przestaje być śmieszne.

Niestety w kwestii reprezentacji od dawna mam odczucia takie jak Maćko. Pamiętam jak z kumplami śmialiśmy się z reprezentacji czy to Wójcika, czy Engelsa, czy Janasa, ale czy było lepiej, czy gorzej to się na nich liczyło. Teraz piłkarze przylatują odbębnić występ, nie ma atmosfery w kadrze, nie ma atmosfery wokół kadry, tłum na stadionie i tak bezmyślnie drze ryja, fetując Benhałera i Rokera, a mnie to z dnia na dzień coraz bardziej wisi.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 06.09.2008 o godz. 23:44.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 06.09.2008, 23:43
Zobaczymy jak reprezentacaj poradzi sobie w następnych poważnych meczach (nie mam tu na myśli sparingu z San Marino). Teraz faktycznie zagraliśmy słabo i wszystkim bardzo wygodnie jest krytykować Beenhakkera.

Jednak jeśli powiedzmy wygramy z Czechami (nie można tego wykluczyć - w końcu nie tak dawno wygraliśmy z nimi w springu) to znowu wszyscy będą go nosić na rękach tak jak to było po meczu z Portugalią w Chorzowie.
Odpowiedz cytując
Squall
Junior Member

Stary 06.09.2008, 23:53
Leo chyba sam się trochę w tym wszystkim pogubił. Wina nie spoczywa jednak wyłącznie na jego barkach bo to piłkarze przespali mecz, a tym co wierzą że Jeleń czy Wichniarek był by wstanie w pojedynkę odmienić obraz gry to gratuluję optymizmu, Kubie jakoś się to nie udało. Problemem są piłkarze, a raczej to co w ich głowach bo wątpię żeby Leo po paru niezłych początkowych minutach dał komendę żeby zacząć grać piach. Mimo wszystko nadal wierzę w tą reprezentację i w tego trenera, chociaż jeśli w kilku najbliższych meczach znacząco nie poprawi gry naszych grajków to będzie trzeba wciągnąć odpowiednie konsekwencje wobec niego.

Panu "to nie moja reprezentacja" radzę by się nad sobą mocno zastanowił. Jeszcze przyjdzie czas że najgłośniej będzie wrzeszczał "zawsze byłem z nimi'. A i reprezentacja jest celem nadrzędnym, jak będzie taka potrzeba to niech trener powołuje i cały skład Wisły.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.09.2008, 23:57
Mecz jak mecz, jesli w 40 mln kraju mamy jednego grajka na swiatowym poziomie to co sie dziwic.Ciekawe co maja powiedziec Francuzi czy Rumuni
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.09.2008, 00:02
Maćko napisał(a):Wyświetl post
O ja pieprzę... Czuję się, jak na forum jakichś Małyszowców z trąbkami, itd...
Może będę brutalny - nie przeżywam jakoś specjalnie meczów tej reprezentacji, bo to nie jest moja reprezentacja, proste. Czuję się POLAKIEM, nie Holendrem i dopóki ten typ będzie rządził wszystkim, a Polaków traktował jak podludzi, dopóty moja reprezentacja to nie będzie.
Panowie, dajcie se spokój z tym starym dziadem, tak Wam powiem. A od graczy Wisły to łapska z daleka.
Trafiłeś w sedno. Mam identyczne odczucia. Już po meczach w Austrii zbytnio się nie przejmowałem przegranymi Polaków, po prostu krew mnie zalewa jak stary, siwy Holender robi pośmiewisko z reprezentacji Polski, zarabiając przy tym wielkie pieniądze. Powołania to po prostu śmiech na sali, wszystko inne też. Póki ten człowiek rządzi polską reprezentacją naprawdę wiszą mi jej wyniki. Siwy nie jest trenerem mojej reprezentacji,, Roger nie jest moim rodakiem. Ważne żeby był z dala od Wisełki.
the end
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.09.2008, 07:30
Coraz bardziej przekonuję się do opinii wyrażonej na temat Leona B przez jednego z piłkarzy "Złotej Drużyny" Kazimierza Górskiego - powiedział, że Beenhakker to farciarz.
Opinia chyba nie wymaga długich uzasadnień.
Odpowiedz cytując
Tom'ash
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.09.2008, 07:58
A czemu nie powołać Rybusa? Niech zagra, tylko nie w jednym ale chociażby w dwóch meczach towarzyskich. Wtedy przynajmniej nie będzie wątpliwości czy się nadaje czy nie. A czasem bardziej od umiejętności liczy się charakter i serce do walki. Inaczej nie pokonalibyśmy Portugalii, nawet jeżeli oni całą poprzednią noc pili w hotelu.
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.09.2008, 08:19
a czemu nie powolac jakis zawodnikow Hutnika? w tej trzeciej lidze dobrze sobie radza, ostatnio jada wszystkich rowno. Co Ty na to Tom'ash ?

apropo Leo.B- zgadzam sie z Maćko, juz dawno powinnismy sie pozbyc tego trenera. Ile mozna jechac na zwyciestwie z portugalia?
Odpowiedz cytując
Amfre
Banita

Od: 07.2008

Stary 07.09.2008, 08:31
Oto wszystkie wyniki pierwszego dnia Eliminacji do MŚ.

Grupa 3

Polska - Słowenia 1:1 Bramki: 17. Żewłakow (k.) - 34. Zlatko Dedić

Słowacja - Irladnia Północna 2:1 (0:0) 46. Skrtel, 70. Hamsyk - 81. Durica (samobój)

Grupa 1

Albania - Szwecja 0:0 (0:0)

Malta - Portugalia 0:4 (0:1) 25. Said (samobój), 61. Almeida, 71. Simao, 78. Nani

Węgry - Dania (0:0)

Grupa 2

Izrael - Szwajcaria 2:2 (0:1) Bramki: 73. Benayoun - 45. Yakin, 56. Nkufo

Luksemburg - Grecja 0:3 (0:2) Bramki: 38. Torosidis, 45+2. Gekas, 76. Charisteas (k.)

Mołdawia - Łotwa 1:2 (0:2) Bramki: 79. Aleksiejew - 8. Karlsons, 22. Astafjevs

Grupa 4

Liechtenstein - Niemcy 0:6 (0:1) Bramki: 21., 48. Podolski, 65. Rolfes, 66. Schweinsteiger, 75. Hitzlsperger, 86. Westermann

Walia - Azerbejdżan 1:0 (0:0) Bramki: 83. Vokes

Grupa 5

Armenia - Turcja 0:2 (0:0) Bramki: 60. Sanli, 78. Senturk

Belgia - Estonia 3:2 (1:0) 39. Sonck, 75. Defour, 80. Sonck - 57. Zenjov, 90. Oper

Hiszpania - Bośnia i Hercegowina 1:0 (0:0) Bramki: 58. Villa

Grupa 6

Andora - Anglia 0:2 (0:0) Bramki: 49., 55. J. Cole

Chorwacja - Kazachstan 3:0 (2:0) Bramki: 12. R. Kovac, 35. Modrić, 80. Petric

Ukraina - Białoruś 1:0 (0:0) Bramki: 90. Szewczenko (k.)

Grupa 7

Austria - Francja 3:1 (2:0) Bramki: 14. Janko, 41. Aufhauser - 61. Govou, 72. Ivanschitz (k.)

Rumunia - Litwa 0:3 (0:1) Bramki: 31. Stankevicius, 70. Mikoliunas, 86. Kalonas

Serbia - Wyspy Owcze 2:0 (1:0) Bramki: 29. Jacobsen (samobój), 87. Zigić

Grupa 8

Cypr - Włochy (1:2) Bramki: 29. Aloneftis - 8., 90. Natale

Czarnogóra - Bułgaria 2:2 (0:1) Bramki: 63. Vucinic, 81. Jovetic - 11. S. Petrow, 90. Georgiew

Gruzja - Irlandia 1:2 (0:2) Bramki: 90. Kenia - 13. Doyle, 71. Whelan

Grupa 9

Macedonia - Szkocja 1:0 (1:0) Bramki: 5. Naumoski

Norwegia - Islandia 2:2 Bramki: 36., 50. Iversen - 39. Helguson, 69. Gudjohnsen
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.09.2008, 08:42
Miłośników Wielkiego Leo czeka teraz naprawde trudny okres. Trzeba będzie tłumaczyć to co widzimy. Jego "wspaniały" dobór ludzi. Wichniarek jak słyszeliśmy nie pasował mu do koncepcji choć strzela w Bundeslidze gol za golem, pasuje mu za to Zahorski i Pazdan (szkoda , ze ich wczoraj nie było) z "international level". Szkoda gadać. Może za wcześnie, ale ja nie widzę nas na MŚ 2010. Jeszcze trochę to potrwa zanim się już matematycznie o tym przekonamy. Ale to jak zanm życie będzie wina słabych piłkarzy, a nie boskiego Leeeeoooooo.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 07.09.2008, 08:51
Nie ma co tu dużo gadać, Benhałer jak widać kompletnie nie ma pomysłu na naszą grę. Jak już pisałem, patrząc na Kowalczyka, to on do pięt nie dorasta Piotrkowi, nie wiem, jak on może mieć miejsce w pierwszym składzie rosyjskiej ligi w dobrym klubie. Ja już po kilku meczach mówiłem, ze ta drużyna nie ma szans na sukces, nie wiadomo jakim cudem awansowali na te Euro. Mieli tyle szczęscia, że każdy obecnie co 2, może 3 trener w naszej ekstrakalsie, dałby sobie rade...

Mariusz Jop powiedział:
Cytat:
Nie rozegraliśmy dobrego spotkania, ale na chwilę obecną nie stać nas na więcej
W takim razie Benhałer powinien odejść, no bo skoro mamy tyle talentów, a ni potrafimy sobie poradzić ze Słowenią
Ostatnio edytowane przez kubawislak : 07.09.2008 o godz. 09:08.
Odpowiedz cytując
pytong
Banita

Od: 08.2008

Stary 07.09.2008, 10:03
Właśnie wróciłem z Wrocławia, kompletu nie było, doping żenada, najebane mordy tłukące się między sobą, wycieczki zakładowe, i lansujące się panienki, nie wiem dlaczego na tym stadionie rozgrywano mecz.
Ogólnie bród, smród i syf
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.09.2008, 10:18
pytong napisał(a):Wyświetl post
.... lansujące się panienki...
Panienki były ładne niektóre przynajmniej
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.09.2008, 10:23
pytong napisał(a):Wyświetl post
Właśnie wróciłem z Wrocławia, kompletu nie było, doping żenada, najebane mordy tłukące się między sobą, wycieczki zakładowe, i lansujące się panienki, nie wiem dlaczego na tym stadionie rozgrywano mecz.
Ogólnie bród, smród i syf
Grzegorz Schetyna, Schetyna Grzegorz
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 07.09.2008, 11:17
jest jakiś skrót z tego meczu ?
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 07.09.2008, 11:24
Celem na te eliminiacje to min. Drugie miejsce i jeśli nie uda się tego zrealizować, to dziadek mróz powinien stracić posadę(chociaż jak dla mnie to on już nadaje się do odstrzału). We wczorajszym meczu nie pokazaliśmy nic i tyle. Jedyny plus to Kuba i tyle. Ciekawe jakby wyglądał mecz Polacy zza granicą - Polacy w Polskiej lidze, ale pewnie takiego meczu nie będzie, a szkoda zobaczylibyśmy jak "international level" Leona gra, nie wszyscy oczywiście grają piach, ale jednak.
Odpowiedz cytując
Gola
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 07.09.2008, 11:26
Ludzie, wszyscy piszą, że fajni są ci kibice, bo już wcześniej przygotowali transparent na przegrany mecz. A przecież hasło "PZPN oddajcie pieniądze" nie ma wiele wspólnego z meczem ze Słowenią !!!

Oczywiście, że mecz był do d... a bilety za drogie. ale chodzi o inną sprawę. To pociąg na ŁKS za który kibice Śląska mają zapłacić chociaż nie pojechali nim nigdzie. Wszystko jest na stronie : http://prw.pl/articles/view/7876/ani...eniadze-zobacz
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 07.09.2008, 11:55
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co tu dużo gadać, Benhałer jak widać kompletnie nie ma pomysłu na naszą grę. Jak już pisałem, patrząc na Kowalczyka, to on do pięt nie dorasta Piotrkowi, nie wiem, jak on może mieć miejsce w pierwszym składzie rosyjskiej ligi w dobrym klubie. Ja już po kilku meczach mówiłem, ze ta drużyna nie ma szans na sukces, nie wiadomo jakim cudem awansowali na te Euro. Mieli tyle szczęscia, że każdy obecnie co 2, może 3 trener w naszej ekstrakalsie, dałby sobie rade...

Mariusz Jop powiedział:
W takim razie Benhałer powinien odejść, no bo skoro mamy tyle talentów, a ni potrafimy sobie poradzić ze Słowenią
Tylko gdzie te talenty? Lewandinho i Krzynio, otóż to!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 07.09.2008, 11:55
Mam wrażenie że boski leo juz kompletnie nie wie co robic. Ulatowski juz sie asekuruje na wypadek wtopy z San Marino:

http://sport.interia.pl/raport/elms2...niezle,1174306
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.09.2008, 13:02
Ulatowski :
"- 90 minut meczu piłkarskiego wiąże się z tym, że nie ma zdecydowanych faworytów. Przed spotkaniem ktoś może myśleć, że jesteśmy wyżej w rankingu i wystąpiliśmy w mistrzostwach Europy, a San Marino nigdy się do tego turnieju nie zakwalifikowało. To z pewnością stawia nas w uprzywilejowanej pozycji, ale nie zapominajmy o tym, że oni też potrafią nieźle grać w piłkę."

Innymi słowy : Tak, San Marino nauczyło sie grać w piłke w rok, moga z nami wygrać, w końcu ich najlepszy zawodnik gra w Serie C.W ROK nagle wychowali młodzież, powiekszyli państwo by było wiecej playerów i mogą sprawić niejedną niespodziankę...TAK?
NIE.
Ostatnio jak graliśmy z SM, to był ranking gdzie pracuje dany zawodnik, a teraz nagle wielki "LEO" zaczyna sie obawiać zbieraniny zwykłych ludzi grających od czasu do czasu, AMATORSKO w piłkę. Chyba cos jest nie tak.

Nie może Ulatowski powiedziec wprost: Leo jest ch....wy, nie wie co robi, powołujemy typów co w Menadzerze dobrze nam grają, gdyż razem z BOSKIM LEO prowadzimy Legie/Lecha bądz inny klub. Z pewnościa nie jest to Wisłą, gdyż tam nie ma zawodników z International Level`u.
Za to Bosacki, Kowalczyk, Murawski, Roker, Polczak i inne taki Level posiadają.

Życze porażki, może to poskutkuje by niektorzy palnęli sie w łeb i w końcu tego Leo wy...li
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.09.2008, 14:14
Przypadkowo nawet oglądałem ten mecz. Emocji u mnie nie wzbudzał ona żadnych. Jedynym zaskoczeniem dla mnie jest wynyk,uważałem,że Słowenia wygra.Coż remis też jest dobrym wynikiem, który także brałme pod uwagę. Teraz nieomylny Bennhaker wystawiający obrońce w ataku! coś .......i,że San Marino jest druzyną umiejącą grać w piłkę. Jebaniec,który robi sobie u nas prywatny folwark gotowy wystawić takie dziadostwo,że jeszcze zremisujemy. Typ na mecz z San Marino, zwycięstwo z podpórką na remis. Silny remis. Ten człowiek na satnowisku trenera kompromituje nasz kraj. Potencjał piłkarski mamy duzo większy, plasujący nas nawet na końcu stawki średniaków. Obecnie gramy poniżej swoich możliwości. Dobrzw zawodnicy siedzą w domach lub rezygnują z gry,a ten "geniusz".......i, że wie co robi. Ten słaby trener, któremu wydszedł tylko jeden mecz, powinien zostać natychmiast zwolniony.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 07.09.2008, 15:03
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Tylko gdzie te talenty? Lewandinho i Krzynio, otóż to!
To Leo tak powiedział. Ja jednak też uważam, że u nas się rodzą utalentowani piłkarze, bo tak nagle przestać rodzić się nie mogą. Zresztą patrz na Klose, Podolski(mniejsza o to że to Judasze). Lato, Boniek szarmach, Lubański, ile mojescze trzeba wymienić... Rodzą się, tak jak rodzą się talenty na Węgrzech. Przecież Puskas i spółka to nie przypadek. Rodzą się lecz nic po za tym bo nie ma gdzie ich wychować, na łące się techniki nie nauczy, "trenerzy" którzy zajmują się szkoleniem dzieci, polega na tym, ze każą im pobiegać pokapkować i rozegrać gierkę. To nie jest trening, bo nawet dorosłych trzeba ćwiczyć, przecież prawie na każdej wsi jest boisko. Więc chyba jeszcze większa wina leży właśnie po stronie tych pseudotrenerów.

PS: Ja powoli zaczynam przestawać, przezywać emocje przez Leo. Nie lubię go i to od początku. Bo cwaniaczył, pouczył wszystkich co i jak trzeba robić. A jak widać sam ch**a umie. Patrzę sobie na naszych trenerów i widzę że np Pan Smuda jak sam mówił Lech miał grac 1-4-5-1, ale okazało się, że ma zawodników idealnych do ustawienia 1-4-4-2. Leo się wypalił. A Listek jest chory psychicznie. Podpalcie mu dom może w końcu da nam spokój!!!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 08.09.2008, 09:40
Krótko i na temat: Paweł Zarzeczny

http://polskatimes.pl/sport/pilkanoz...czny,id,t.html
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 08.09.2008, 09:51
Niechże nawet przegrają z tym San Marino, tylko żeby siwy poleciał, bo nie mogę na niego już patrzeć. Uprzedzam, że nigdy go nie lubiłem i nigdy nie czułem się w jakikolwiek związany z reprezentacją gdy on ją prowadził. Nie wiem dlaczego ... tak po prostu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów