The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2008, 14:57
Cytat:
jedyny sukces Beenhakkera w Polsce to kwalifikacja do wielkiego turnieju ale Jerzy Engel i Pawel Janas to tez osiagneli. on ma tylko dlatego taki dobry wizerunek w naszym kraju bo jest to PIERWSZY AWANS DO ME!
Różnica jest drobna, bo do EURO żadnemu trenerowi wcześniej się nie udało awansować, nawet Górskiemu więc Beenhakker mimo wszystko przeszedł do historii czy tego większość chce czy nie.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 28.08.2008, 15:02
GaoFang - oficjalnie Ci wlepiam ostrzezenie za wyjatkowosc Twej tworczosci.
Wiec przyhamuj, Bernas, bo pofruniesz.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.08.2008, 15:35
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
w Polsce jest mu blizey do Holandii a zycie w Meksyku jest niebezpieczne a dla takiego starego dziada moze jeszcze za goraco...
Takich argumentów "na poziomie" może nie będe komentował...

Cytat:
sprawa jest prosta: w naszej reprezentacji graja wciaz gracze ktorzy w przeszlosci zawiedli albo sie nie sprawdzili.
Jeszcze przed chwilą myślałem, że Twoim głównym zarzutem wobec niego jest to, że ciągnie kasę na lewo, ale widze, że kieruje Tobą szeroko pojęte dobro polskiej piłki...Chwała Ci za to, ale proponuje sprecyzować, o co w końcu chodzi. Bo raz nazywasz Leo managerem a nie trenerem, który gdzieś, z kimś dorabia na boku, a teraz jednak chodzi Ci o sprawy szkoleniowe.

Cytat:
co robia tam Fabianski, Pazdan, Danch, Kokoszka, itp.? czy to jest przyszlosc naszej pilki? moim zdaniem NIE! mamy utalentowanych pilkarzy w Polsce ale na pewno nie sa to ci gracze. jak on juz chce dac mlodzieza szanse to powinien stawiac np. na Plotke, Tralke, itp..
Co robią Fabiański i pozostali...
Przypuszczam że to samo co kiedyś robili w niej Matusiak, Dudka, czy Żurawski... Może zatrzymam się chwilę przy dwóch ostatnich...

Darek Dudka kiedyś po meczu z Danią w Poznaniu na 2 lub 3 stronie Przeglądu Sportowego stał tytuł "Całkiem lewy obrońca" odnoszący się oczywiście, bo jakżeby inaczej do Darka właśnie. Kiedy przyszedł Leo zaczął on grać w kadrze na poziomie i przypomnę, że po raz pierwszy defensywnego pomocnika zagrał właśnie u Leo bodaj w meczu z Belgią. W tym momencie mało kto wyobraża sobie nasz środek pola bez Dudki. Warto też dodać że po Borucu i Rogerze został powszechnie uznany za 3 najlepszego naszego gracza na Euro.

Żurawski w kadrze zanim cokolwiek ustrzelił, a może raczej zaczął strzelać regularnie zagrał taką ilość żałosnych spotkań, że nie jestem w stanie tego teraz zliczyć. Na pewno było tego sporo..

I teraz uważaj Gaofeng... Oni też kiedyś dostali swoją szansę, a co do dwóch ostatnich dostali ich nawet kilka i potrzebowali czasu, żeby do czegokolwiek w kadrze dojść.

Ale powiem więcej. Fabiański bez wątpienia jest w 3 najlepszych bramkarzy w Polsce... Można się kłócić ale jakby zrobić jakiś sondaż lub ankietę to myśle że na pewno ponad 50% pytanych osób umiesciłaby go w swojej "top 3". Co do Fabiańskiego i Kuszczaka i ich porównań to być może i ten drugi jest i lepszy (ja osobiście mam takie zdanie) ale jeśli rozbija atmosferę w kadrze (a tego chyba nikt tak naprawdę nie wie) to nie zasługuje na to żeby go powoływać. Podobnie na nie przemawia jego postawa w czasie treningów przed Euro.

Masz zastrzeżenia do Dancha, a ja powiem tylko tyle że był to jeden z najlepszych naszych graczy w czasie ostatnich MŚ U-20, więc na kogo, jak nie na takich zawodników ma stawiać trener i ich sprawdzać.

Co do Kokoszki to miał przed sobą sporą przyszłość ale ostatnie kilka miesięcy raczej go skreślają na jakiś czas i trener zdaje się to widzi, czego przykładem jest brak powołania na najbliższy mecz...

A Pazdan... Nie wiem co on sobą prezentuje bo za mało widziałem go w akcji, ale skoro trener uważa że być może coś w nim jest to należy mu się szansa, tak jak kiedyś należała się Dudce czy Żurawskiemu. Wydaje mi się, że Pazdan żadnej krzywdy naszej reprezentacji jeszcze nie zrobił (żadnej bramki nie zawalił, żadnego meczu nie przegrał...), więc o co chodzi...

Cytat:
moim zdaniem TY sie zachowujesz jak babcia sluchajaca "Radio Leo"! wierzysz wszystko co on nam chce sugerowac. Leo wie co on robi, on przeciez doprowadzil Trynidad & Tobago do MS, pochodzi z Holandi...
Ja wcale nie jestem jakimś super zwolennikiem Leo... Uważam tylko, że jest wywoływana wokół niego niezdrowa i nie do końca zasłużona nagonka... A co do ostatniego meczu to przypomijmy sobie nie tak jeszcze odegly mecz z Finladnią i co się działo potem. Trenerowi też trzeba dać szansę i ja po prostu nie mam zamiaru skreślać go na starcie tylko wolę poczekać jak się sytuacja rozwinie w eliminacjach.

Cytat:
dziwne tez ze on najczesciej oberwuje mecze Legii Warszawiej. to jest przeciez klub w Polsce gdzie gra najmniej Polakow w podstawowym skladzie! no ale Wwa-Okecie musi miec dobre polaczenie lotniczne do Amsterdamu Schiphol...

Cytat:
zal mi was, nie widzicie ze on kpi sobie z was wszystkich i ma cala nasza Polske w dupie.
I widzisz i powtarzasz to co przeczytałeś wcześniej na jakimś weszlo.com czy innym Fakcie... Zdaje się że właśnie za podobny tekst Leo chce pozwać bodaj Osucha. Brzmiało to zdaje się "Leo ma Polskę w dupie". Czy ktoś oprócz mnie dostrzega jakieś analogie...
Odpowiedz cytując
treneiro
Member

Od: 07.2008

Stary 28.08.2008, 16:00
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/sport/1,65025,56...ral_fair_.html
Beenhakker to nie trener tylko agent pilkarski! chodzi mu tylko o wypromowanie mlodych, tanich pilkarzy z Polskiej ligi by znalasc dla nich klubu zagranicznego i pobrac prowizje (Kokoszka).
Od czego miałaby być ta prowizja? Od kwoty transferu? Od pensji jaką w kontrakcie z Empoli ma wpisaną Kokoszka?
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Ludzie ****a litości...
Skoro on tu nie jest dla trenowania tylko dla wyciągania lewej kasy od pseudomanagerów to czemu nie przyjął propozycji od Meksyku, którą miał jakiś czas temu i która to gwarantowała mu sporo większą gażę niż ta, którą pobiera obecnie.
Czy rzeczywiście Beenhakker miał propozycję z Meksyku czy była to tylko kaczka dziennikarska jak choćby rzekoma propozycja z angielskiej FA z kontraktem bodajże na poziomie 2M ojro za rok(nie pamiętam dokładnie co pismaki wymyśliły)?
Ostatnio edytowane przez treneiro : 28.08.2008 o godz. 16:14.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.08.2008, 16:20
Geofeng: Ma troche racji.
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Różnica jest drobna, bo do EURO żadnemu trenerowi wcześniej się nie udało awansować, nawet Górskiemu więc Beenhakker mimo wszystko przeszedł do historii czy tego większość chce czy nie.
Stary nie śmiesz mnie poczytaj sobie o historii Euro. Albo nie sam Ci ją trochę przybliże. Napoczątku wchodziły tylko 4 zespoły, tak tez chyba było jeszcze za czasów Górskiego. A po drugie, Euro wtedy było na 3 miejscu po MŚ i olimpiadzie. miało taka range jak teraz Olimpiada w piłce nożnej. Czyli nie znaczyło prawie nic. Bo wiadomo, kto tam może grac.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.08.2008, 17:06
treneiro napisał(a):Wyświetl post

Czy rzeczywiście Beenhakker miał propozycję z Meksyku czy była to tylko kaczka dziennikarska jak choćby rzekoma propozycja z angielskiej FA z kontraktem bodajże na poziomie 2M ojro za rok(nie pamiętam dokładnie co pismaki wymyśliły)?
A czy przypadkiem ta informacja nie pojawiła się kiedy PZPN zastanawiał się czy skorzystać z opcji po eliminacjach ME czy przedłużyć umowę z Benhakkerem? Nie jestem do końca pewien ale jakoś tak...
Nie przypomina wam to typowych informacji kiedy np. Wisła interesuje się jakimś piłkarzem to nagle on ma oferty z nie wiadomo skąd... typowe podbijanie ceny i forma nacisku. Nie skorzystasz Ty to łyknie mnie Meksyk

Od czego miałaby być ta prowizja? Od kwoty transferu? Od pensji jaką w kontrakcie z Empoli ma wpisaną Kokoszka?
Gdyby się okazało że Leo bierze prowizje (poczekamy na proces sądowy) to jakie ma to znaczenie od czego liczoną? W tym przypadku pewnie od kwoty jaką Kokoszka miałby zarobić we Włoszech. (Tak przypuszczam).

Żeby dodać coś pozytywnego o Leo na koniec - to na skutek krytyki, nieudanych ME i kiepskim meczu z Ukrainą mocno przewietrzył skład i mniej jest piłkarzy co do których mam wątpliwości czy nie są ciągnięci na siłę (Zahorski itd). Jest lepiej, a byłoby jeszcze lepiej gdyby byli: Piotrek Brożek, Kuszczak, Jeleń i może Wichniarek.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 28.08.2008, 17:57
Ale temu, że miał propozycje z Feyenoordu już chyba nie zaprzeczysz... Zresztą pracował tam przez krótki okres... Zdaje się nawet że za darmo...

I wy wszyscy mi chcecie wmówić że ten człowiek musi promować w kadrze jakiś młokosów żeby potem mieć udział w znikomej prowizji od transferu.

Całe szczęście, że Jodłowca jeszcze w kadrze nie było bo jak nic okazałoby się, że to Leo go sprzedał...

Polecam lekturę artykułu "A może to Leo ich upił"
Ostatnio edytowane przez St@chu : 28.08.2008 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 28.08.2008, 19:17
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Geofeng: Ma troche racji.

Stary nie śmiesz mnie poczytaj sobie o historii Euro. Albo nie sam Ci ją trochę przybliże. Napoczątku wchodziły tylko 4 zespoły, tak tez chyba było jeszcze za czasów Górskiego. A po drugie, Euro wtedy było na 3 miejscu po MŚ i olimpiadzie. miało taka range jak teraz Olimpiada w piłce nożnej. Czyli nie znaczyło prawie nic. Bo wiadomo, kto tam może grac.
Ty mnie człowieczku w sprawie historii nie pouczaj to raz. Dwa to to, że Beenhakker zrobił coś czego nie zrobił żaden z Jego poprzedników na stanowisku selekcjonera Reprezentacji Polski, a piłkarzy wcale nie miał najlepszych w historii eliminacji do tych rozgrywek.
Sukcesu Beenhakkera i Jego piłkarzy nie wolno negować, to co wydarzyło się już na EURO to inna sprawa ale sam awans to wielka sprawa w historii polskiej piłki nożnej i żaden znawca Twojego kolego pokroju tego nie zmieni.

I nie życzę sobie byś pisał do mnie "stary", bo ani Ty nie jesteś mój kolega, żebyś mnie "stary" nazywał.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 29.08.2008, 01:24
Więcej błotka z bajorka zwanego Kadra Leło Benhałera.
http://www.weszlo.com/news/949
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 29.08.2008, 08:42
Za podawanie linków do artykułów z portalu weszło.com powinno się "odpoczywać' od forum co najmniej tydzień. )))))))))))))))
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 29.08.2008, 08:49
pietruch napisał(a):Wyświetl post
Za podawanie linków do artykułów z portalu weszło.com powinno się "odpoczywać' od forum co najmniej tydzień. )))))))))))))))
Wola forumowicza, jest dla moderatora rozkazem.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 01.09.2008, 07:34
Jeśli byłoby to prawdą to wielka szkoda.

http://www.sport.pl/pilka/1,65046,56..._w_kadrze.html

No ale cóż Jeleń nigdy nie był ulubieńcem Benhakera. Sprytny Leo dał mu szansę w meczu z Ukrainą, Irek bramki nie strzelił więc już Benhaker ma wymówkę dlaczego nie ma Jelenia w kadrze. Ciekawe czy tak samo bedzie z Pawłem Brożkiem?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
michal sTk
Member

Od: 02.2006

Stary 01.09.2008, 20:42
Mam takie drobne choć dość istotne pytanko odnośnie meczów wyjazdowych reprezentacji.
Z racji tego, że nigdy (poza Mundialem) na takim nie byłem i nie udało mi się znaleźć jakichkolwiek odnośników na ten temat, chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda dystrybucja biletów na takie spotkania. Domyślam się, że zajmuje się tym PZPN, ale jeśli ktoś byłby w stanie napisać coś więcej na ten temat, byłbym bardzo wdzięczny. Mam na myśli głównie to gdzie należy ubiegać się o bilety.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.09.2008, 10:59
Wypowiedź Kasperczaka

http://sport.onet.pl/0,1248770,1818188,wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.09.2008, 18:54
http://www.sport.pl/sport/1,65025,56...ostatniej.html
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 04.09.2008, 17:17
Koszerna napisał(a):
Po każdym uderzeniu prawą, swoją lepszą, nogą charakterystycznie podskakiwał. Strząsał nogę - widać było, że naciągnięty w derby Cracovii przyczep mięśnia dwugłowego mu dokucza. Piłkarze mówią: "ciągnie". - Gdyby to była lewa noga, to pół biedy... Ale prawa jest od wszystkiego - mówił smutny wiślak.
Brawo redaktorze Błoński
Odpowiedz cytując
Przemo12
Banita

Od: 04.2008

Stary 06.09.2008, 15:06
to kto tam z naszych Wiślaków się jeszcze ostał w kadrze?
Licze na grad bramek w wykonaniu Pawła w środę !!
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.09.2008, 15:16
Zostali jeszcze Łobo i Boguski. Nie liczyłbym jednak na ich występ w pierwszym składzie.

Ciekawe jaki skład wymyśli dzisiaj wielki LEEEOOO.

EDIT: Podstawowa 11:
Łukasz Fabiański - 13. Marcin Wasilewski, 5. Bartosz Bosacki, 14. Michał Żewłakow, 15. Marcin Kowalczyk - 19. Rafał Murawski, 18. Mariusz Lewandowski, 8. Jacek Krzynówek, 6. Roger Guerreiro, 16. Jakub Błaszczykowski - 23. Łukasz Piszczek.

Roger w 1 składzie :/
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 06.09.2008 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.09.2008, 15:37
Co tam Roger Piszczek w pierwszym składzie :/
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.09.2008, 16:07
na trybunach duzo flag w tym i naszej Wiselki WIELKA WISLA I JAWORZNO
Ostatnio edytowane przez piotrek chicago : 06.09.2008 o godz. 16:10.
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 06.09.2008, 16:09
Słychać ciche HSV
Edit. niestety tylko 30 sekund trawło...
Na oprawie rozwinęłą się w ogóle literka "K"?

Kim my mamy straszyć... oprócz Kuby nie widze nikogo innego kto pociągnie gre.

@down
piotrek chicago napisał(a):Wyświetl post
rozwineli ale pikniki pewnie nic nie widzialy i szybko ja zwineli a po bramce poprostu rozwineli sobie literke o jako jedyna
No właśnie nie wiedziałem co to za motyw
Ostatnio edytowane przez Kamson : 06.09.2008 o godz. 16:47.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.09.2008, 16:14
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Edit
Na oprawie rozwinęłą się w ogóle literka "K"?
rozwineli ale pikniki pewnie nic nie widzialy i szybko ja zwineli a po bramce poprostu rozwineli sobie literke o jako jedyna
Ostatnio edytowane przez piotrek chicago : 06.09.2008 o godz. 16:22.
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 06.09.2008, 16:51
Gramy właściwie tylko prawą stroną. Szkoda słupka Błaszczykowskiego i strzału Krzynówka. Kontry Słoweńców groźne i niestety jak się okazało również skuteczne.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.09.2008, 16:59
Mam małe pytanko, czy istnieją jakieś regulacje dot. wywieszania flag klubowych na meczach kadry? ;p pytam z ciekawości, bo pamiętam że przynajmniej kiedyś było tak, że 0 barw klubowych na kadrze.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.09.2008, 16:59
Przynajmniej powinno być ciekawiej w II połowie niż jakby nasi 3:0 do przerwy prowadzili.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 06.09.2008, 17:17
i Bosacki już zszedł z kontuzją pachwiny. Żeby przygotowania do meczu repry nam Brożka nie zepsuły na mecz z TT. Jak widać gra poza klubem to za duże ryzyko.

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.09.2008, 17:39
Kto mi powie jak mozna zremisowac/przegrac z ogorkami?
Wynik z naszej strony sie chyba nie zmieni bo widac takie przerwy miedzy formacjami ze tylko cud zmieni wynik.

Dno i piach.. Fabian i Kuba na plus( kibice tez to widzieli i skandowali ich nazwiska ) , reszta piach. Sagan niby jest ale go nie ma....

PS:Blaszczykowski jest w gazie to widac. Brakuje mi tutaj....Rybusa Powaznie mowie. Obok Blaszcza by mogli zamieszac.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 06.09.2008 o godz. 17:43.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 06.09.2008, 17:52
może się mylę, ale większość naszych gra na alibi. Piłkę owszem przyjmą, podadzą dalej ale gry nie ma. Pojedyncze próby Kuby owszem miłe dla oka, ale sam nic nie zrobi.

Jakbym niektóre mecze nasze Ekstraligi oglądał i to wcale nie te najlepsze.

Sam nie wiem, jakie wyjście dobre:
- Leo zwolnić bo już nie motywuje?
-brać tylko zagranicznych, bo krajowi technicznie słabi?
-brać tylko krajowych, bo zagraniczni grają tak by kontuzji nie złapać?

A może to tylko ciężkie początki rewelacyjnej drużyny ?

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 06.09.2008, 17:52
Broziu nie marnuj się w tej reprezentacji.
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Stary 06.09.2008, 17:56
Beenhakker moze jest swietnym trenerem ale w polskich realiach sie wogole nie odnajduje ,chodzi tu glownie o wybor pilkarzy . Piszczek ? zmiana Murawskiego na jeszcze bardziej drewnianego Bandrowskiego co to ku*wa mialo byc Pilakrze beznadziejnie fizcyznie i kondycyjnie przygotowani
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów