The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2008, 22:13
W niedawnej historii złoiliśmy już Hiszpanów potem Włochów i Niemców teraz czas na Angoli.
U nas nie mają szans, ważne żeby chłopaki wreszcie zagrali cały dwumecz na zajebistym poziomie a nie tylko jeden mecz. Dla nas będzie to najważniejszy dwumecz tej jesieni dla nich mało znaczący przerywnik od Premiership.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.09.2008, 07:41
Mądrze prawisz -Goral- jednak aby rzeczywiście w Krakowie Tottenham nie miał szans trzeba wywieźć korzystny wynik z Angli,najlepiej zwycięsto.Remis też powinien nas uskrzydlić,nawet minimalna porażka jak z Beitarem w Jerozolimie nie będzie złym rozwiązaniem.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
Mango
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.09.2008, 09:19
fajnie byłoby dodać do doborowego towarzystwa klubów pokonanych przez Wisłe takich jak Barca , Sevilla , Inter , Shalke , Parma itd jeszcze taki klub jak Spurs Mam tylko nadzieje , że nie wygrają z angolami na otarcie łez u siebie jak to z Barcą było - mam nadzieje na awans i dalsze emocje w PU !!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.09.2008, 09:38
Panowie, wiara wiarą, ale mówienie, ze Tottenham będzie bez szans na R22 (Goral) to jednak przesada...
Pamietajmy, ze oni ostatnio zremisowali z Chelsea, także o ile tylko się zmobilizują to nasze marzenia o grupie UEFA prysną jak bańki mydlane.
I proszę niech nikogo nie myli 1:0 z Barcą, bo ono nie jest realnym wyznacznikiem naszej siły...

Tonujmy optymizm, bo wszelkie fakty przemawiają za tym, że możemy sie srogo zawieść. Będzie co ma byc.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.09.2008, 09:55
Modrić nie jest jeszcze tak zgrany z zespołem, myśle że Mauro bedzie go w stanie zneutralizować.
Ogólnie wydaje mi sie że jest to zespół klasy Blackburn sprzed 2 lat z fazy grupowej ale Wisła jest teraz znacznie mocniejsza niż wtedy za Okuki.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.09.2008, 09:56
Oldpara napisał(a):Wyświetl post

Do tego do Londynu można polecieć w obie strony za mniej niż 900 pln (Wizzar, EasyJet) Wylot 18 rano, powrót 19-stego rano. Tam na prawdę może być sporo naszych kibiców

Na pewno bedzie wielkie zainteresowanie tym meczem ze strony naszych rodakow w Anglii.
Do tej pory z posrod tylko moich znajomych 20 os mowilo ze sie na ten mecz wybiera i prosili mnie zeby im pomoc w zakupie biletow na jaki kolwiek sektory.
Tak wiec Angole jak dobrze pojdzie moga grac dwa mecze na wyjezdzie, o braku zainteresowania angoli tym meczem moga swiadczyc ceny biletow ktore sa smiesznie niskie jak na warunki angielskie.
,
Odpowiedz cytując
Fisherspooner
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 03.09.2008, 10:19
Nie wydaje mi się aby przeznczono dla kibiców Spurs aż 5 tysięcy wejściówek w meczu rewanżowym.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 03.09.2008, 10:20
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Modrić nie jest jeszcze tak zgrany z zespołem, myśle że Mauro bedzie go w stanie zneutralizować.
Pamiętajmy, że mimo wszystko Modrić jest piłkarzem klasy europejskiej. Najlepszy piłkarz Chorwatów w 2007 roku (wyeliminowali wtedy z ME... Anglików).

A w mediach piszą o problemach zdrowotnych M. Pawełka.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.09.2008, 10:53
Fisherspooner napisał(a):Wyświetl post
Nie wydaje mi się aby przeznczono dla kibiców Spurs aż 5 tysięcy wejściówek w meczu rewanżowym.
eee, godosz

cały stadion przeznaczą dla kibiców z Anglii, serio
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 03.09.2008, 12:03
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
eee, godosz

cały stadion przeznaczą dla kibiców z Anglii, serio
Siwy_89 zapomniał dodać, że reszta kibiców Spurs (ci co sie nie zmieszczą na stadionie) będzie stała wzdłuż Reymana - stamtąd teraz też można co nieco zobaczyć, więc jest dla nich rezerwacja ulicy i będą zbudowane małe podesty
Powód: pomyłka
Ostatnio edytowane przez Ala1955 : 03.09.2008 o godz. 12:04.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 03.09.2008, 12:17
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie wydaje mi sie że jest to zespół klasy Blackburn sprzed 2 lat z fazy grupowej ale Wisła jest teraz znacznie mocniejsza niż wtedy za Okuki.
A Mauro nie będzie przypadkiem pauzował za żółte kartki w pierwszym meczu? Czy może już odpokutował grzechy z Barceloną?

A Tottenham to zespół dużo lepszy niż Blackburn. Dobijają się do angielskiej Wielkiej Czwórki (Chelsea, MU, Liverpool, Arsenal), od kilku lat mają rekordowe transfery, ale jakoś im nie wychodzi. Teraz zmienili trenera na twórcę sukcesów Sevilli Juana Ramosa, żeby tym gwiazdom, które u nich grają, nadać jakiś kierunek.

Ale szanse upatruje w tym, że sa w bardzo złym okresie: drużyna po gruntownej przebudowie, jej filary odeszły (Robbie Keane, Dimitar Berbaotv, Jermaine Defoe), a nowi gracze nie są zgrani z zespołem (poza tym, większość zakupów nie będzie mogła z nami grać - jak Verdan Corluka, Roman Pawluczenko)

Można powiedzieć, że zagrają z nami rezerwami (które i tak oczywiście są na papierze lepsze niż nasz I skład ), a i zmotywacją może być różnie.

Dlatego mamy szanse, nawet spore. Bo zespół mamy dużo, dużo lepszy niż za Okuki, chłopaki są na fali, pokonali Barcelone, grali jak równy z równym z Liverpoolem.

Poza tym, White Hart Lane to nie Camp Nou - będzie mało ludzi, będa znudzeni, a Wiślackie 3 tysiączki kibiców (a może i więcej ) powinno dodać naszym animuszu.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.09.2008, 12:22
Po wylosowaniu Beitaru lekko się skrzywiłem. Po Barcelonie przestałem uśmiechać, a teraz to już tylko siedzę wkur..
Oszukali nas, banda decydentów Po raz kolejny przeciwnik z topu tych do wylosowania. Nie piszę, że nie mamy szans, ale najprawdopodobniej skąpstwo właściciela się opłaci tym razem Bo więcej mógłby stracić niż zyskać.
..
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.09.2008, 12:34
Czemu stracić? Czemu uważacie że wyelliminowanie tottenhamu to będzie cud?
Przeciez to klub, który wspólnego z wielką czwórką ligi angielskiej (MU,L'pool, Chelsea,Arsenal) ma tyle co Wisła z Odrą Wodzisław.

Nie popadajmy w paranoję, oni muszą, my możemy, na pewno nie będą się jakoś super mobilizować, więc jeśli zagramy bardzo mocno zaangażowani, zagramy swoje 100%, nie tylko w domu, ale także na wyjeździe, ogramy ich.
Odpowiedz cytując
Amfre
Banita

Od: 07.2008

Stary 03.09.2008, 12:36
http://www.sport.pl/sport/1,65025,56...o_46_goli.html

No pewnie, to teraz juz mamy z górki...
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.09.2008, 12:46
Moze nie z gorki, ale jednak faktem jest, ze duzo z sily ognia stracili. Co wiecej nikogo podobnego na nas nie maja.

Wiadomo, na pewno to oni sa faworytem, ale golym okiem widac, ze dla nich UEFA to nie priorytet. To troche zbedne obciazenie, ktore w jakims momecie moze im przeszkodzic w nadrzednym celu jakim jest awans do LM.
Wiadomo, to profesjonalisci, i na pewno nie poloza sie na trawie, ale w przeciwienstwie np do meczu z Barca moge sobie spokojnie wyobrazic, ze ich eliminujemy.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.09.2008, 13:35
Najazd Wisły na Londyn?

Zanosi się na to, że kibice Wisły w sporej ilości wybiorą się na mecz I rundy Pucharu UEFA z Tottenhamem Londyn. "Koguty" przeznaczyły dla fanów z Polski trzy tys. biletów, a jeśli te szybko zejdą, jest szansa na kolejną pulę.

Wejściówki dla Polaków będą w tej samej cenie, jaką płacą Anglicy - 20 funtów i na lepszą trybunę 25 funtów (tych jest jednak tylko 200). Zarząd Tottenhamu zamierza doprowadzić do tego, by stadion White Harte Lane zapełnił się. Dlatego jeśli posiadacze karnetów (jest ich ponad 30 tys.!) zrezygnują z przyjścia na konfrontację z mistrzem Polski, więcej biletów zostanie przeznaczonych dla wiślaków.

W ramach zawartego dzisiaj porozumienia Wisła przeznaczy dla kibiców "Kogutów" dwa razy więcej biletów, niż dostają normalnie przyjezdni - 1600. Krakowski klub zobowiązał się też, że dla londyńczyków będą one kosztowały tyle samo, co dla Polaków. Według wstępnych przymiarek wejściówki na trybuny E i D (te za bramkami) mają kosztować 60 zł (dla posiadaczy karnetów) i 80 zł (dla pozostałych).

http://sport.interia.pl/news/najazd-...londyn,1172443
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.09.2008, 14:32
60 - 80 zł to wedlug mnie dobra cena

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 03.09.2008, 14:35
Tottenham jest oczywiście silnym przeciwnikiem, ale nie takim, z którym Wisła nie mogłaby coś ugrać czyli wyeliminować. Mimo wszystko jest to zespół angielski prowadzony od ponad roku przez Ramosa, który w lidze - najsilniejszej na świecie moim zdaniem - nie odgrywał w zeszłym sezonie większej roli. Koguty owszem pretendowały do roli 5 siły Premiership, ale w zeszłym sezonie zaczęła się wymiana składu w drużynie. Ta wymiana trwa zresztą do dzisiaj - vide ostatni transfer Berbatova do MU. Zawodnicy, którzy się pojawili owszem na papierze wyglądają całkiem dobrze, ale ich wkomponowanie w skład zespołu nie nastąpi z marszu. Wszystko moim zdaniem zależy od pierwszego meczu - w przypadku dobrego wyniku - a jest na taki o wiele większa szansa niż w przypadku Barcelony - możemy wyeliminować na tym etapie niesamowicie silnego rywala. Przebudowa Barcelony a przebudowa TT to dwa różne pojęcia. W Barcelonie pozbyto się rozleniwionych gwiazdeczek, coraz słabiej się spisujących i kapryszących, zatrudniając naprawdę świetnych piłkarzy - którzy do momentu meczu z Wisłą - mieli szansę się zgrać. W TT nie dość że utracono prawie całą siłę rażenia, przemodelowano obronę to jeszcze część pozyskanych zawodników nie będzie mogła się prezentować w meczach pucharowych. Dla Ramosa i przede wszystkim właścicieli TT priorytetem będą rozgrywki na wyspach, co nie znaczy, że mecze z nami potraktują na luzie (choć istnieje taka możliwość - OBY!!). Uważam, że mamy naprawdę duże szanse na wyeliminowanie Kogutów, jeżeli zespół będzie grał z takim samym zaangażowaniem jak w meczu rewanżowym z Barceloną - pressing, ścisłe krycie, podwajanie krycia, aby Anglicy, grający przede wszystkim skrzydłami nie mogli ich rozwinąć, bo o środek linii się nie boję - Cantoro, Sobolewski i Diaz dadzą radę. O ile jeszcze lewę stronę można uważać za bezpieczną - Zieńczuk (lub Diaz) i Piotrek Brożek będą musieli zagrać na poziomie meczu z Barcą, to boję się o prawą stronę tj. o Łobodzińskiego. Uważam, że tam jest miejsce tylko i wyłącznie na dzień dzisiejszy dla Boguskiego, który w parze z Baszczyńskim powinni sobie poradzić na prawej stronie boiska. Z przodu puściłbym Brożka z Jirsakiem jako ofensywnym pomocnikiem albo Niedzielanem, który do spółki z Pawłem Brożkiem mogliby na szybkości dużo zdziałać. W środku obrony Cleber z Głowackim i jedyny niepokój budzi tylko kontuzja Pawełka - czy z Cebanu czy z Juszczykiem - jesteśmy słabsi. Śmieszy mnie to, że przerażenie o kontuzji Mariusza denerwuje tych, którzy jeszcze niedawno stwierdzali, że jest on słaby.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.09.2008, 15:20
Bardzo mnie denerwuje kontuzja Pawelka i Brozka, a do tego z Totenhamem NIE MOZE grac Piotrek :(

PS: Jak Soobol i reszta jest zdrowa to jak na zlosci nastepne kontuzje... Oby sie wyleczyli Glowa, Pawelek, Brozek na Lecha
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.09.2008, 16:21
Nie może grać Piotrek Brożek? kartki czy co?
To pewnie Diaz dostanie szansę, choć osobiście dawniej grał strasznie chaotycznie na tej pozycji, może teraz dojrzał. Wg mnie on lepiej spisuje się w obronie niż w ofensywie.

A co do Pawełka, to dobry bramkarz, ale czasem ma problemy z koncentracją, potrzeba mu psychologa wg mnie, bo kapitalne interwencję przeplata prostymi kiksami.

Niedzialan raczej z Brożkiem grać nie powinien, to zbyt podobni stylem gry napastnicy. Świetnie nadawał by się ten Pinto, olbrzym który strącał by główki do Pawła.

A co do Łobo, to ława dobrze mu zrobi. Oby tylko umiał z niej wstać!
Odpowiedz cytując
gukfva
Member

Od: 09.2006

Stary 03.09.2008, 16:22
Czy mecz towarzyski z Fram Reykjavik jest nadal aktualny, bo ostatnio nic nie słychać?
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.09.2008, 16:33
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Nie może grać Piotrek Brożek? kartki czy co?

Kartki, katrtki, to mnie martwi bo to byly glupie zulte kartki w dwumeczu z Barcelona

PS: Ale tych kartek nie jestem pewnien Bo tak naprawde ktos na forum mowil ze nie bedzie gral i dlatego troszke szkoda, zobaczymy czy to prawda
Powód: PS
Ostatnio edytowane przez zloto : 03.09.2008 o godz. 16:36.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.09.2008, 17:00
Piotr Brożek napewno dostał 2 żółte kartki. U siebie z Beitarem i Barcelona. Cantoro po 2 pauzował więc Pietja raczej tez bedzie. No chyba, ze kartki z El. LM sie kasuja w PU ale watpie.

gukfva - o jakim meczu mówisz ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.09.2008, 17:56
Wg mnie furtke ktora mozemy sobie mocno otworzyc do Grupy Uefa to w pierwszym meczu w Londynie.

On jest tu kluczowy marzy mi sie jakis remis najlepiej bramkowy a u nas zrobic pieklo i to poniesie naszych pilkarzy.Zawsze u siebie gramy 2 x lepiej 2x szybciej nie boimy sie przeciwnika nie czyjemy respektu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.09.2008, 18:45
Jak dla mnie kartki się kasują bo co jak co ale graliśmy w eLM a teraz w UEFA więc trochę inne rozrywki, poza tym ci co awansowali do LM też mają licznik kartkowy na zero. Tak mi się wydaje ale mogę się mylić
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 03.09.2008, 21:50
Bardzo fajnie, że odeszli z Tottenhamu Keane i Berbatov. To są zawodnicy z najwyższej półki. Prawie tej samej klasy co Henry czy Eto. Bent to szybki silny napastnik ale nieskuteczny. Dos Santos, młody zdolny ale słaby fizycznie. Problemem będzie napewno prawa strona gdzie gra dwójka świetnych skrzydłowych - Bentley i Lennon. Zarówno Zieńczuk jak i Diaz (Cleber), muszą zagrać świetne zawody. Londyńczycy są napewno do ogrania. Jest to rywal klasy Lazio 2003.
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.09.2008, 22:20
tyle że nam do tych czasów jeszcze daleko/...
Odpowiedz cytując
Supporters
Junior Member

Stary 04.09.2008, 06:33
ZAPOWIEDZ MECZU Tottenham - Wisła http://pl.youtube.com/watch?v=gwWxwNNZLho
WIŚLAKIEM NIE MOŻNA ZOSTAĆ
TRZEBA SIE NIM URODZIĆ
Odpowiedz cytując
MLineker
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 04.09.2008, 09:15
Jeśli się nie pogniewacie to dorzucę parę słów jako kibic....Tottenhamu.
Prawdą jest co piszą niektórzy z was że nasz zespół jest w fazie przebudowy. Odejście Berbatowa i Keane'a to duża strata. W tej chwili zespół zgrywa się i sporą zagadka jest jak zagra najbliższe mecze: ligowy z Aston Villa i ten z Wami.
Na pewno nie możecie liczyć na to że Tottenham odpuści Puchar UEFA. Liga ligą ale Tottenham od dziesiątek lat nazywany jest Kings' Cups. Po prostu świetnie mobilizujemy się na puchary. Teraz na dodatek mamy menagera - specjaliste od pucharów czyli Ramosa.
Osobną sprawą jest zainteresowanie ze strony kibiców. Wielu angielskich fanów lekceważy sobie rozgrywki w pucharze UEFA - szczególnie w tak wczesnej fazie i stąd tak niska frekwencja w poprzednich edycjach.
Musicie jednak pamiętać że niska frekwencja nie oznacza słabszego dopingu. Bywam na WHL i moge was zapewnić że doping mamy świetny.
Zostaniecie przyjeci na WHL spokojnie . Z wyjątkiem waznych derbów mało kto zwraca uwagę na kibiców przyjezdnych. Nie jest to oznaka lekceważenia ale po prostu zajmujemy sie swoim dopingiem.
Sam stadion jest super. Typowy angielski. Siedzi się blisko boiska i świetnie czuje sie atmosferę tego co dzieję się na murawie. Sami się przekonacie.
Z tego co czytałem to macie przyszielone 3200 biletów. Całkiem nieżle. Powinno wystarczyć. Z góry jednak ostrzegam że macie małe szansę dokupic bilety ponad to.
Po piwersze do wolnej sprzedaży pójdzie bardzo mało biletów. A nawet wtedy mozecie miec kłopoty z ich kupieniem bo jednym z warunków (tak jest na oficjalnej stronie)_ jest posiadanie tzw: loyaty points. Na ten mecz wystarczy tylo 5 ale domyślam się że nikt z was takich nie posiada bo po prostu dostaje się je za chodzenie na mecze Tottenhamu.
W ten sposób klub chce się zabezpieczyć przed wykupywaniem wolnych biletów przez fanów innych Klubów.
Tak czy inaczej życzę miłego pobutu w Londynie i na samym White Hart Lane.
Niech wygra lepszy.
Odpowiedz cytując
gustaw
Junior Member

Od: 11.2005

Stary 04.09.2008, 09:41
Co do kartek to na pewno nie zagra Piotrek Brożek a zagrożeni są Baszczu, Paweł Brożek i Rafał Boguski.
TSW PANY
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów