The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2008, 12:47
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
A z Cracovią to nie był żaden rykoszet. Piłka poszła tam gdzie Marek chciał
Marek chcial na środek, podanie przedłużył stoper Cracovii

Cytat:
a spadek formy to dość zwyczajna sprawa u sportowca.
bliższa jest mi teoria, że jesień 2007 to forma życiowa a to co obserwujemy teraz to normalny stan
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.09.2008, 12:56
Z Zieniem to jest tak - zakladajac ze jest w formie.

+
-potrafi dobrze podac ,dosrodkowac
-potrafi uderzyc
-potrafi ustawic sie

-
-nie ma ani jednego zwodu - raz w zyciu widzialem zeby kogos okiwal i byl to napastnik druzyny przeciwnej
-gra pod pressingiem przeciwnika nie za dobrze mu wychodzi
-jest w stanie zniknac na dlugie fragmenty meczu

Obecnie wd mnie Zieniu ani nie jest w formie ani calkowicie bez formy - ma troche pecha bo gola powinien juz huknac i mam nadzieje ze tak bedzie bo jak sie nam znow zblokuje to bedzie tragedia , bo na drugiej stronie mamy czlowieka chaosa
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.09.2008, 13:36
To jest problem Zieńczuka (a moze to jest problem niektórzych forumowiczów?), że on nigdy nie był, nie jest i nie będzie skrzydłowym. Umie super piłkę rzucić, dobrze się ustawia, ale dryblować jak Błaszczykowski nie potrafi. I jak gramy z dwoma DMC to jest to aż nadto widoczne, bo w takiej taktyce boczni pomocnicy powinni być motorami napędowym drużyny. Bardziej to jest sprawa dla Skorży, żeby potrafił wykorzystać atuty Marka. Gdy był Kosowski (dynamiczny skrzydłowy), to wygladało to super, bo z prawej strony mielismy "wariata", co się nabiega, a Zieńczuk mógł bardziej rozgrywać piłkę. Teraz jak Łobodziński jest zupełnie bez formy, to nie mamy w ogóle skrzydeł. I trudno o to winić Zieńczuka, bo on nigdy dryblerem nie był i na stare lata Messim się nie stanie. Jak dla mnie to on gra dokładnie na identycznym poziomie jak sezon temu, tylko wtedy co dotknął to wpadało, a teraz tak nie ma. Po za bramki to jakoś jego piorunujących dryblingów nie pamiętam.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Lukas_Wieniawa
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 02.09.2008, 14:27
Dlaczego Pawełek nie grał z Cracovią?
Odpowiedz cytując
Dżołkmen
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 02.09.2008, 14:31
http://wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4469
WISŁA ZŁOTY WIEK
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.09.2008, 14:31
bo jest kontuzjowany
i jutro ze Slaskiem tez nie wystapi, za to bedzie w radiu BG.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.09.2008, 14:51
Ktos kiedys na forum wkleil zdjecie Tomka Jirsaka przy jego samochodzie.

Nie byla to przypadkiem czarna Astra 3
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 02.09.2008, 16:28
Nie chcę być niemiły, ale Wy, psioczący(ZNOWU!) na Marka, jesteście dla mnie zwykłymi CIPAMI.
Już raz było wielkie narzekanie... Oceniacie Marka jak jakiegoś najemnika, a Marek jest WIŚLAKIEM.
Płaczcie o brak transferów, narzekajcie na Bednarza, płaczcie w razie jakiejś porażki, czy jak Lech dobrze dopingujcie to się napinajcie - to robicie najlepiej(zazwyczaj niesłusznie, ale ten szalony wiek, hormony, zmienność nastrojów...). A i piłkarzy w FM możecie poszukać.
Ale Wasza mać, raz na zawsze OD.......CIE się od Marka!!
MAREK ZIEŃCZUK!
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.09.2008, 16:29
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę być niemiły, ale Wy, psioczący(ZNOWU!) na Marka, jesteście dla mnie zwykłymi CIPAMI.
Już raz było wielkie narzekanie... Oceniacie Marka jak jakiegoś najemnika, a Marek jest WIŚLAKIEM.
Płaczcie o brak transferów, narzekajcie na Bednarza, płaczcie w razie jakiejś porażki, czy jak Lech dobrze dopingujcie to się napinajcie - to lubicie najlepiej. A i piłkarzy w FM możecie poszukać.
MAREK ZIEŃCZUK!

Dużo osób potrafi najeżdżać na innych. Brak szacunku dla NASZYCH piłkarzy, piłkarzy którzy DALI NAM MISTRZOSTWO i piękne chwile z Beitarem i Barcą.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.09.2008, 16:35
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Z Zieniem to jest tak - zakladajac ze jest w formie.

+
-potrafi dobrze podac ,dosrodkowac
-potrafi uderzyc
-potrafi ustawic sie

-
-nie ma ani jednego zwodu - raz w zyciu widzialem zeby kogos okiwal i byl to napastnik druzyny przeciwnej
-gra pod pressingiem przeciwnika nie za dobrze mu wychodzi
-jest w stanie zniknac na dlugie fragmenty meczu

Obecnie wd mnie Zieniu ani nie jest w formie ani calkowicie bez formy - ma troche pecha bo gola powinien juz huknac i mam nadzieje ze tak bedzie bo jak sie nam znow zblokuje to bedzie tragedia , bo na drugiej stronie mamy czlowieka chaosa
W dzisiejszej piłce kolego gra się przede wszystkim podaniami bo to szybsze niz jakieś zwody. Więc co ty wogóle pieprzysz? Marek po prostu musi złapać właściwy rytm i tyle. Nadal jest bardzo pożyteczny bo żaden piłkarz go zastępujący w 11 typu Małecki czy Dawidowski nawet nie zbliżają się jakością gry do niego.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.09.2008, 16:50
Raporter napisał(a):Wyświetl post
W dzisiejszej piłce kolego gra się przede wszystkim podaniami bo to szybsze niz jakieś zwody. Więc co ty wogóle pieprzysz? Marek po prostu musi złapać właściwy rytm i tyle. Nadal jest bardzo pożyteczny bo żaden piłkarz go zastępujący w 11 typu Małecki czy Dawidowski nawet nie zbliżają się jakością gry do niego.
Tak sie sklada, ze najwieksze pieniadze kosztuja zawodnicy, ktorzy potrafia grac jeden na jeden. Jak mowia eksperci to najbardziej wartosciowa umiejetnosc u wspoleczesnych pilkarzy ofensywnych. Z prostej przyczyny.
Gry defensywnej nauczyc jest najlatwiej, praktycznie wiekszosc druzyn prezentujacych jakis poziom, potrafi grac pressingiem, zdyscyplinowanie, blisko siebie. Gra obronna idzie do przodu, coraz trudniej o bramki, poziom druzyn zwieksza sie.
I dlatego tak cenieni sa pilkarze, ktorzy potrafia dryblowac, grac jeden na jeden, a co za tym idzie stwarzac przewage na polowie przeciwnika. Bo jeden udany drybling ofensywnego pilkarza to najczesciej poczatek groznej akcji. Zauwaz to.

Dlatego bardzo chcialbym aby znow choc jedno skrzydlo Wisly gralo jak za czasow Kosy czy Blaszcza. Bo to bardzo wazne we wspolczesnej pilce.

Zienczuk jest innym typem skrzydlowego. Ma podanie, dosrodkowanie, jest niezly taktycznie. Niestety nie ma szybkosci ani dryblingu. Lubie go jako czlowieka, ale bedac obiektywnym trzeba sobie otwarcie powiedziec, ze to zawodnik na polska lige. Technika nie ta zeby rywalizowac na najwyzszym poziomie. Marek czesto gasnie w meczach z silnymi rywalami kiedy na boisku nie ma wiele miejsca.
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.09.2008, 17:05
Łobodziński miał być kimś takim ale cóż nie wyszło z drugiej strony to bym go jeszcze nie skreślał,może pokaże na co go stać.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.09.2008, 17:10
dajcie Wojtkowi czas
raz przepracuje okres przygotowawczy w pełni to jeszcze będziecie edytować te posty
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 02.09.2008, 19:39
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Płaczcie o brak transferów, narzekajcie na Bednarza, płaczcie w razie jakiejś porażki, czy jak Lech dobrze dopingujcie to się napinajcie - to robicie najlepiej(zazwyczaj niesłusznie, ale ten szalony wiek, hormony, zmienność nastrojów...). A i piłkarzy w FM możecie poszukać.
MAREK ZIEŃCZUK!
Maćku...my tu rozmawiamy o aspekcie piłkarskim, a nie o tym, że Marek Zieńczuk pomacha obraźliwie do kibiców Cracovii na derbach i dlatego jest wielkim piłkarzem Pomyliły Ci się tematy
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.09.2008, 19:45
Cytat:
Marek Zieńczuk pomacha obraźliwie do kibiców Cracovii na derbach
Przytoczenie tego akurat motywu zakrawa na sarkazm bądź spore uproszczenie a sarkazm w kwestii przywiązania Marka Zieńczuka do ,,barw Wiślackich" jest niesmaczny.
Może jestem zbyt przewrażliwiony , jednak trochę mnie to zdanie , które zacytowałem ,,razi" po oczach .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 02.09.2008 o godz. 19:48.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 02.09.2008, 19:55
Nie pomyliły mi się.
Ja jestem KIBICEM Wisły Kraków i szczerze mówiąc większą wagę przywiązuję do tego, jaki ktoś jest "we środku", a nie jakie ma umiejętności czysto piłkarskie. Dla mnie możemy grać i w drugiej lidze, byle z chłopakami takimi jak Marek.
A z tym "obraźliwym pomachaniem" to zrobiłeś z siebie...(nie będę Cię obrażał)
MAREK ZIEŃCZUK jest KIBICEM, bratem po szalu, nie jakimś tam zwykłym kopaczem co se może pomachać do czerwonych pejsaczy z KSC, rozumiesz? Miałem przyjemność poznać Marka, kilka razy porozmawiać i jestem pewien, że jest jednym z nas, nie łapczywym na kasę s****ielem, który zamieniłby nas na Legię czy inne badziewia. Szanuję Marka za to jaki jest, a nie za to, jak gra.
Obyś kiedyś uświadomił sobie, że są ważniejsze rzeczy niż poziom sportowy i osiągane wyniki...

Btw. Wydaje mi się, że Ty byś nie "pomachał", nadstawiając swoją twarz przed tysiącami łysych chłopów, będąc rozpoznawalnym na mieście i nie tylko...
Ostatnio edytowane przez Maćko : 02.09.2008 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 02.09.2008, 20:01
przepraszam ja jestem w dziale piłkarskim, a nie ABG i powtarzam to kolejny raz. Nie interesuje mnie kto jest jakim chuliganem, co ma w sercu i w ogole. Tutaj jest rozmowa o tym jak gra w piłkę i tego się trzymam. Jak będzie rozmowa o tym kto jest Wiślakiem a kto nie to wtedy będzie inny punkt odniesienia.

a jak Ci się coś wydaje to nie pisz
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 02.09.2008, 20:08
Jesteśmy w temacie: "NASI PIŁKARZE - fakty, opinie, komentarze(...)", jeśli nie zauważyłeś.
FAKTY, a fakt jest taki, że Marek Zieńczuk to Wiślak czy tego chcesz, czy nie.
Tak więc zaprzestańmy.

A ja może źle napisałem, przekonanie to graniczy z pewnością w tej kwestii niestety.
Jeszcze raz powtarzam: Są rzeczy ważne i ważniejsze, a szacunek do barw klubowych i oddanie mojemu ukochanemu klubowi to dla mnie rzeczy ważniejsze od umiejętności sportowych i wyników, bez urazy.
Miłego wieczoru.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 02.09.2008, 20:09
rozmowa został tutaj przeniesiona przez moderatora, więc do niego miej pretensje

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.09.2008, 20:10
Co się tak gorączkujesz, od tego jest ten temat żeby pisać też o takich rzeczach,
ploteczki, auta i tatuaże rzeczywiście mają tyle wspólnego z "aspektem sportowym" że głowa boli
jeśli już jesteśmy przy tym to są osoby którym grajek może pluć na pysk, ale co tam, ważne że strzela gole..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 02.09.2008 o godz. 20:15.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.09.2008, 20:12
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Pytanie brzmi który Marek jest prawdziwy czy ten z ubiegłego sezonu (najwięcej asyst w lidze) i pierwsze miejsce w tzw. klasyfikacji kanadyjskiej czy ten ze wcześniejszych sezonów.

pisanie że jest bezbarwny i bezwartościowy to wg mnie gruba przesada. Gdyby nie miał potencjału to nie było by poprzedniego sezonu. U Zieńczuka głównym problemem jest psychika jak się rozhula to go nic nie zatrzyma jak na początku idzie po grudzie to się przyłamuje i resta sezonu jest do dupy.

A z Cracovią to nie był żaden rykoszet. Piłka poszła tam gdzie Marek chciał
moje zdanie jest takie, że bogata jesień 2007 Marka wzięła się stąd, że był Kosa. Robił dużo wiatru, uwaga obrońców rywali skupiała się w dużym stopniu na KK, dzięki czemu Marek miał więcej miejsca i czasu, żeby strzelić, wrzucić czy co tam. A w tej chwili jak mamy max. 3 gości grających do przodu to fajerwerki Marka się niestety skończyły. Rok temu mieliśmy Pawła, Rafała, Kosę, Jaśka i przez chwilę Niedzielana no i Maro mógł pobrykać. Dziś - pozostali Paweł, Rafał i Tomas choć nie zawsze.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.09.2008, 15:19
Napastnicy nic nie warci

2. ANDRZEJ NIEDZIELAN (Wisła Kraków - 29 lat) - 1 gol - gdy wracał przegrany z Holandii do naszej ligi miał z Pawłem Brożkiem zrobić furorę, a tu wielka klapa za 800 tysięcy złotych rocznie. Niedzielan kasuje olbrzymie pieniądze i się śmieje. Co więcej, robi to na ławce rezerwowych, bowiem jest tak słaby, że nawet nie gra. Odcina kupony, za to, że dawno temu strzelił 5 goli w reprezentacji i wyjechał na zachód. W 2008 roku może pochwalić się jednym zdobytym golem w meczu z Beitarem.

3. TOMASZ DAWIDOWSKI (Wisła Kraków - 30 lat) - 0 goli - Dobre występy w Amice Wronki, a także z piłkarskiej reprezentacji Polski zaowocowały jego transferem do Wisły Kraków. Przez blisko pięć lat, które spędził już pod Wawelem, Dawidowski rozegrał łącznie zaledwie kilkanaście spotkań. Większość czasu był kontuzjowany za co pobierał rocznie ok. 700 000 złotych.

Niestety ciezko nie przyznac racji...
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.09.2008, 15:23
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Napastnicy nic nie warci

2. ANDRZEJ NIEDZIELAN (Wisła Kraków - 29 lat) - 1 gol - gdy wracał przegrany z Holandii do naszej ligi miał z Pawłem Brożkiem zrobić furorę, a tu wielka klapa za 800 tysięcy złotych rocznie. Niedzielan kasuje olbrzymie pieniądze i się śmieje. Co więcej, robi to na ławce rezerwowych, bowiem jest tak słaby, że nawet nie gra. Odcina kupony, za to, że dawno temu strzelił 5 goli w reprezentacji i wyjechał na zachód. W 2008 roku może pochwalić się jednym zdobytym golem w meczu z Beitarem.

3. TOMASZ DAWIDOWSKI (Wisła Kraków - 30 lat) - 0 goli - Dobre występy w Amice Wronki, a także z piłkarskiej reprezentacji Polski zaowocowały jego transferem do Wisły Kraków. Przez blisko pięć lat, które spędził już pod Wawelem, Dawidowski rozegrał łącznie zaledwie kilkanaście spotkań. Większość czasu był kontuzjowany za co pobierał rocznie ok. 700 000 złotych.

Niestety ciezko nie przyznac racji...
Ale nikt nic nie poradzi na to że oni byli kontuzjowani. Tak wyszło niestety.. Wydaje mi się że gdyby wtorek w tamtym sezonie nie dostał kontuzji to by grał na bardzo wysokim poziomie. Teraz po kontuzji wydaje mi się że się jeszcze trochę boi walczyć na maksa.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.09.2008, 15:31
4fan_player napisał(a):
Ale nikt nic nie poradzi na to że oni byli kontuzjowani. Tak wyszło niestety.. Wydaje mi się że gdyby wtorek w tamtym sezonie nie dostał kontuzji to by grał na bardzo wysokim poziomie. Teraz po kontuzji wydaje mi się że się jeszcze trochę boi walczyć na maksa.
Wiem, ze tak niestety wyszlo i ja sie na rzeczywistosc nie obrazam. Jest jak jest.
W przypadku Niedzielana, nie mozna jednak wszystkiego zwalac na polroczna kontuzje, bo nie brakuje pilkarzy, ktorzy pauzowali o wiele dluzej i mimo to wracali do swojej normalnej dyspozycji, a przeciez wiemy, ze Andrzej mial ogromne problemy jeszcze w poprzednim klubie (grozilo mu zeslanie do rezerw).
Dawidowski to niestety przypadek wyjatkowy, chyba nawet w skali europejskiej.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 03.09.2008 o godz. 15:34.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.09.2008, 15:06
http://wisla.krakow.pl/galerie/2008_...etr_losowy=458

Zna ktoś tego pana? przyjechał na mecz niesamowitą czerwoną Corvettą
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 04.09.2008, 17:21
radekogi napisał(a):Wyświetl post
http://wisla.krakow.pl/galerie/2008_...etr_losowy=458

Zna ktoś tego pana? przyjechał na mecz niesamowitą czerwoną Corvettą
sledzisz ludzi?
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 04.09.2008, 19:12
kilka razy już widziałem tę Corvette na mieście
Odpowiedz cytując
Alex@nder
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 04.09.2008, 20:15
dorotja napisał(a):Wyświetl post

Ciekawe, kiedy to zdjęcie zostało zrobione. Kiedy Dawid właściwie wraca?
Thank you)))
Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 05.09.2008, 18:22
Cytat:
~rafralp3: Jeśli maiłby Pan grać w jakimś innym klubie z Polski, jaki by Pan wybrał?
Pawel_Brozek: Nie wiem, nie zastanawiałem się nad tym.

~Papryka70: Z kim najbardziej chciałby Pan zagrać w Parze (jeżeli Pan zagra) w Ataku
Pawel_Brozek: Ale pochodzę z Kielc, więc... tam gra Korona, więc może w Koronie.
Trener preferuje grę jednym napastnikiem, więc trudno mówić o tym, z kim miałbym zagrać w ataku.
Jak to odbieracie?

Nie doszukuje się tutaj żadnych teorii spiskowych, po prostu chce wiedzieć jak to odbieracie.
Powód: EricDraven
Ostatnio edytowane przez Bartosz : 05.09.2008 o godz. 18:37.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
EricDraven
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.09.2008, 18:32
odbieram to tak, że jeśli MIAŁBY zagrać w innym klubie, czyli MIAŁBY odejść z Wisły to zagrałby w klubie z miasta gdzie się urodził, co jest logiczne... w tym zdaniu nie ma słowa o tym, że wolałby tam grać..

nie wiem jakie intencje miało Twoje pytanie (nie chcę Cię urazić) ale doszukiwanie się jakichkolwiek teorii spiskowych, bądź oznak braku przywiązania do barw jest bezcelowe... Dla mnie Brożek jest bezapelacyjnie bohaterem i symbolem Wisły Anno Domini 2007, 2008 i mam nadzieję rownież 2009 i dalej.

Na koniec tylko przypomnę słowa Brożka, że gdyby ślub przypdał w Derby (był podczas meczu z Jagiellonią, w którym Broziu nie zagrał) to przełożyłby ślub. I tyle w temacie roztrząsania co poeta miał na myśli...
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez EricDraven : 05.09.2008 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów