The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2008, 10:06
W przeglądzie (onet) piszą że ten Pinto podpisał kontrakt z Górnikiem . Ale mimo wszystko jakoś trudno w to uwierzyć .
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 02.09.2008, 10:58
Raven napisał(a):Wyświetl post
Nie że sie nie bał, a raczej nie mial kim grac i musial grac juniorami. a ze wyszlo jak wyszlo to...
Co nie zmienia faktu, że Ci młodzi goście z (L) na koszulce talent mają i jak na warunki polskie są dobrym materiałem. Ale to nie temat o piłkarzach Legii tylko transferach Wisły Kraków, które raczej dobiegły końca wczoraj.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 02.09.2008, 11:52
Dyskusja o Zieniu poszła tu http://www.wislakrakow.com/forum/sho...=1627&page=101 a o tym co Wisła powinna jszcze kupic tu http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=4404&page=29
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.09.2008, 12:29
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4475

Cytat:
Kolejni czterej zawodnicy dołączyli do drużyny Młodej Wisły. Po okresie testów kontrakty podpisano z czterema zawodnikami: Damianem Skołożyńskim, Danielem Cyzio, Mateuszem Rajfurem i Pawłem Pawlusem.
Trzech pierwszych piłkarzy to obrońcy, Pawlus natomiast jest bramkarzem. Jest on najmłodszy ze wszystkich, ma bowiem 17 lat. Pozostali nowi zawodnicy Białej Gwiazdy są o rok starsi.
Skołożyński przyszedł do Wisły z Mamrów Giżycko, Cyzio z MSP Szamotuły, Rajfur z francuskiego Bodreaux, a Pawlus z Orłów Rzeszów.
O tym Rajfurze już słyszałem, to chyba prawy obrońca. Ciekawe, czy to Wisła się nim interesowała, czy znów jego ojciec lub wujek się do nas zwrócił.

PS. Pinto => Facet obserwowany przez Real i West Ham musi się sprzedawać do Zabrza lub Wisły ? Pachnie podejrzanie..
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 02.09.2008 o godz. 12:38.
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.09.2008, 12:32
No to się trochę wyjaśniło jeśli chodzi o Pinto, bo nie podpisał umowy z Górnikiem. Ponoć to On ma przyjechać na testy.
Cytat:
Co prawda Pinto był u nas na testach, ale umowy z nim jeszcze nie podpisaliśmy. Umówiliśmy się z jego menedżerem, że temat ten chwilowo odłożymy - wyjaśnia dyrektor ds. sportowych zabrzańskiej drużyny Krzyszfot Hetmański. Włodarze Górnika nie wiedzieli nic o planowanych testach w zespole Wisły i jeżeli napastnik spodoba się w Krakowie, mogą się przeliczyć.
Wiecej na stronie http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=19003
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.09.2008, 12:32
no to chyba po ptokach
http://90minut.pl/news.php?id=773048

90minut od tak nie strzela farmazonem.

Górnik zamiast Wisły ? eee
albo znów ktoś się spóżnił..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 02.09.2008 o godz. 12:36.
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.09.2008, 12:41
Ten chilijski napastnik, na papierze spełnia wszystkje warunki, jakich zażyczył sobie Skorża - jest wysoki i silny. Ponadto ma naprawdę ciekawą przeszłość i przede wszystkim jest młody i darmowy.

Jesli podpisał kontrakt z Górnikiem, wtedy cóż... pozostaje mi przygladniecie się, co tak naprawde prezentował, ale mam nadzieję, że podpisanie kontraktu z Górnikiem to wciąż fakt jedynie medialny.
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 02.09.2008, 12:45
@SpoXteR Spójrz na godzinę zamieszczenia na 90minut.pl a potem przeczytaj to:
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=19003 i również spójrz na godzinę zamieszczenia.

http://www.gornikzabrze.com/index.php?id=1521
Chyba jednak nie podpisał kontraktu z Górnikiem.
Powód: ;p
Ostatnio edytowane przez GJ1906 : 02.09.2008 o godz. 12:50.
Odpowiedz cytując
Killler
Junior Member

Od: 03.2003

Stary 02.09.2008, 12:52
Jeśli wszędzie jest napisane że ma być na dzisiejszym treningu żeby Maciek Skorża go zobaczył to ja mam niewinne pytanie o której są dzisiejsze treningi?
Czy wygrywasz, czy nie, zawsze ja kocham Cie.
W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe !!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 02.09.2008, 12:59
Pastor777 napisał(a):Wyświetl post
Ten chilijski napastnik, na papierze spełnia wszystkje warunki, jakich zażyczył sobie Skorża - jest wysoki i silny. Ponadto ma naprawdę ciekawą przeszłość i przede wszystkim jest młody i darmowy.
Skoro taką mu laurkę wystawiacie na podstawie youtube to wartało by dopisać jeszcze jedną cechę pana Pinto: klapki na oczach. Z Brożkeim w napadzie mogą wypaść różnie, bo mr Tank to zawodnik na którego się gra, zawodnik do wożenia (i "wwożenia" ) piłki. Nie wydziałem ani jednej kombinacyjnej akcji w jego wykonaniu w tych wszystkich strzępkach z youtube, a szkoda, bo Paweł jeszcze korzystniej wypada na boisku w momencie, gdy ma z kim poklepać piłką (2. połowa derbów, końcówka meczu z Dyskopolo i akcja z Niedzielanem).

Duet napastników to nie para woźniców.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Stary 02.09.2008, 13:00
Cytat:
A niedługo w Krakowie może być im jeszcze raźniej. Dziś na treningu Wisły ma pojawić się bowiem kolejny Brazylijczyk, 25-letni napastnik. Jego nazwisko jest objęte tajemnicą.
Za stroną Stowarzyszenia
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.09.2008, 13:04
Killler napisał(a):Wyświetl post
Jeśli wszędzie jest napisane że ma być na dzisiejszym treningu żeby Maciek Skorża go zobaczył to ja mam niewinne pytanie o której są dzisiejsze treningi?

Właśnie?
to wszystko wytłumaczy.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.09.2008, 13:09
Mam nadzieje, ze to info ze stronki Stowarzyszenia jest prawda, bo po tym jak zobaczylem czolga na youtube, juz mialem pisac ratunku.
A jesli chodzi o Gornika, to gosc (tank) swietnie spelnia wszelkie warunki. W koncu oni tam na strzelanie bramek nie stawiaja i wobec tego, jest szansa zeby z Zahorskim stworzyl dobrze wspolpracujacy duet.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 02.09.2008, 13:20
Jeszcze warto by sie dowiedzieć od czego wziął się ten przydomek "Tank" .
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Stary 02.09.2008, 13:21
gigant napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze warto by sie dowiedzieć od czego wziął się ten przydomek "Tank" .
dla mnie ciekawsze jest skąd wziął się przydomek "Mea Culpa".

Najlepiej jak się okaże, że ten zawodnik w ogóle nie był w naszych planach, a ktoś pomylił piłkarzy.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.09.2008, 13:38
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4475

O tym Rajfurze już słyszałem, to chyba prawy obrońca. Ciekawe, czy to Wisła się nim interesowała, czy znów jego ojciec lub wujek się do nas zwrócił.

PS. Pinto => Facet obserwowany przez Real i West Ham musi się sprzedawać do Zabrza lub Wisły ? Pachnie podejrzanie..
ten Stilic z Lecha też był obserwowany przez Arsenal, w Lechu grał bardzo dobrze, podejrzane?
Odpowiedz cytując
kotyrek
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 02.09.2008, 13:38
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...stanie,1171883
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.09.2008, 13:45
ale i tak nie rozumiem o co chodzi.

Czy Bednarz okłamał cały naród polski ? Czy okradł przez to nasze państwo ?
Ki **** ?

Mogą kupować kogo chcą, tak samo jak mogą NIEKUPOWAĆ.

płaczki....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.09.2008, 13:47

Otoz to.

@
Dzis trening bodajze o 18:00, podczas niego / po nim wszystko sie wyjasni na temat czolgu.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 02.09.2008, 13:50
najlepsze zdanie ostatnie: Diego Tristan czuje się zniesmaczony całym projektem Wisła Kraków. Niech pozostanie przy projektach Versace, te może sobie kupić za zasługi.

Wielka afera, Hiszpania traci klasowego napastnika.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.09.2008, 13:52
Śmiechu warte to oświadczenie. Mało to razy ktoś zrywał negocjacje w ostatniej chwili? A pierwszy raz widzę takie oświadczenie. "Pełna amatorka", że pozwolę sobie użyć sformułowania z tekstu. Plus to ciągłe powtarzanie jaką to GWIZADĄ jest Diego Tristan. Argument z wiekiem Giggsa to też parodia, równie dobrze mogli podać w jakim wieku karierą kończył Sebastian Deisler, wiek nie ma nic do rzeczy, ważny jest stan zdrowia.
Najlepsze jest to: "Podczas ustalania warunków w pewnym momencie stanęliśmy w miejscu gdyż była pewna rozbieżność w kwotach więc dodatkowo sami zaproponowaliśmy Sponsora(!!!), który pokryje ten koszt w zamian za wykorzystanie przez niego atrybutów promocji na stadionie oferowanych przez Wisłę!!!" Nie znamy warunków tej umowy, ile ma pokrywać 'Sponsor', w zamian za te "atrybuty promocyjne" więc o czym tu mówić? Może Wisła wycenia "atrybuty promocyjne" na więcej niż dawał Sponsor?
"Wisła wycofała się bez podania racjonalnych przyczyn i zrobiła to w takim stylu, że my straciliśmy delikatnie mówiąc swoją wiarygodność także w oczach sponsora, który w dalszym ciągu jest zainteresowany promocją i budowaniem własnej marki dzięki emocjom piłkarskim dostarczanym przez Wisłę Kraków." Pewnie niejeden jest zainteresowany budowaniem swojej marki w oparciu o Wisłę, tylko wszystko zależy ile się oferuje.

Daleki jestem od wiary we wszystkie słowa Bednarza, ale gołym okiem widać, że coś śmierdzi w tej sprawie po stronie tych wszystkich pośredników.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.09.2008, 14:01
Wisła nie skorzystała z "historycznej szansy" sprowadzenia dziada, który od paru lat nie potrafi grać na wysokim poziomie, a co za tym idzie nie nabiła kabzy wielkiej firmie "Mark&Law", która reklamuje się jako profesjonalna, a nie potrafi poprawnie napisać oświadczenia, zaczynając chociażby zdania małą literą i pisząc totalnie bez interpunkcji. To też o czymś świadczy.

Dziwicie się ich rozżaleniu? Kaskę na przejściu Tristana do Wisły mieli już na wyciągnięcie ręki.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.09.2008, 14:02
W ramach rozluźnienia atmosfery fragment wywiadu ze Skorżą:
Rzeczpospolita napisał(a):
Dochował się pan wreszcie zawodnika, który potrafi wziąć na siebie odpowiedzialność za wynik. Też ma pan wrażenie, że Paweł Brożek przez kilka miesięcy bardzo dojrzał?

- Widzę tę zmianę. Może spowodowana jest tym, że Paweł dojrzał też jako człowiek, zmieniając stan cywilny. Wydaje się, że wreszcie pojął, jak wielką może zrobić karierę, przestał tracić czas. To zupełnie inny zawodnik niż jeszcze w poprzednim sezonie. Zaczął ciągnąć drużynę do przodu, mobilizować kolegów, pokrzykiwać na nich, a wcześniej mu się to nie zdarzało. Uświadomił sobie, w jakim miejscu jest i dokąd zmierza. Wcale nie dziwiło mnie, że przed rewanżem z Barceloną Josep Guardiola wypytywał mnie o Pawła bardzo szczegółowo. Kto wie, może wkrótce będziemy świadkami transferu do ligi hiszpańskiej?

Bez żartów. Do Barcelony?

- Nie można wykluczyć. Guardiola pytał mnie o Brożka nie tylko jako o piłkarza, ale wypytywał o cechy jego charakteru, zachowanie poza boiskiem.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.09.2008, 14:09
Cytat:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...stanie,1171883
Do kogo oni mają żal ? Do Bednarza, że ma ich w dupie ? Ośmieszają się tymi beznadziejnymi oświadczeniami.
Żałosne jest, że nazywają nasz klub "projektem". Nawet jeśli Bednarz kłamie bo po prostu nie chcą już w klubie Tristana to nie obchodzi mnie to z jakie powodu dla nas nie zagra, nie ma go i tyle.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.09.2008 o godz. 14:16.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 02.09.2008, 14:19
Lol - gdyby po każdych nieudanych, zawieszonych, zerwanych negocjacjach biznesowych któraś ze stron wydawała płaczliwe oświadczenia - gazety codzienne liczyłyby pewnie po 200 stron zapełnionych żalami i płaczem pokrzywdzonych

Żenada, żenada. Agencja sama sobie wystawia ocenę - totalnych amatorów i dodatkowo płaczków.

Co raz bardziej jestem zadowolony, że ten transfer został utrącony. Tristan musi być teraz w wyjątkowo podłej formie, skoro odpowiedź z klubu (na ofertę z którego TAKI zawodnik kilka lat temu nawet by nie spojrzał przez 5 sec.) wywołała takie rozpaczliwe reakcje...
Ostatnio edytowane przez TeeS : 02.09.2008 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.09.2008, 14:55
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
a propos filmików z Czołgiem: http://www.youtube.com/watch?v=JPAMOZ_upV0 1:50 <= to nam dużo powie o znaczeniu takich video.
Jak nie będzie chciał kokosów niech przyjdzie jako uzupełnienie

http://www.mirror.co.uk/sport/footba...5875-20706244/ hę ?

haha http://www.transfermarkt.de/de/spiel...to/profil.html Pinto w Górniku! ta strona niszczy mózg

http://www.soccerpulse.com/forum/ind...&#entry2358464 Ludzie, to się zaczyna robić śmieszne

Piłkarz Realu testowany przez WHU z Górnika na testach w Wiśle.
W jednym z tym linków, a konkretnie tym odnośnie West Ham napisane jest, że Santos wyceniał Pinto na 5 mln funtów, coś ta cena mi nie pasuje, ale wyszło by na to, że po dostaniu za darmo 2 mln ojro (Marcelo), teraz Wisła "dostałaby" 5 mln funtów za darmo (oczywiscie jak dzialacze Santosu zobaczyli, ze to zespol angielski to pewnie podbili znaczaco cene, ale i tak ta suma nawet pomniejszona dwukrotnie wyglada imponujaco). Jednak moim zdaniem jest to mocno przesadzona cena, bo on nie prezentuje sie jakos nadzwyczajnie ( takie zdanie mam po filmikach z yuotube ) . Oczywiscie youtube to nie jest moze najlepszy sposob na ocenienie jego umiejetnosci, ale jednak cos mozna wywnioskowac po takich filmikach.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.09.2008, 15:12
Przed chwilą obejrzałem filmik z konferencji prasowej z Marcelo. Bardzo spodobało mi się szczególnie zakończenie, kiedy Marcelo dwukrotnie całuje w obecności swej narzeczonej herb klubu na swej koszulce.

Mówił o adaptacji, chęci zaistnienia, pomocy klubowi i nauce języka polskiego. Uważam że mimo wszystko nie będzie chciał szybko uciekać za granicę, te gesty o czymś świadczą, chyba że były "na pokaz" w co szczerze wątpię.

Takie moje przemyślenia, będziemy mieć z niego dużą pociechę, jak ktoś napisał w komentarzach do filmiku
Odpowiedz cytując
KeepItSimpleStupied
Member

Od: 07.2007

Stary 02.09.2008, 15:21
A na Onecie napisali, że Romeu ma już swoją kartę na ręce, więc może przyjść do Wisły po zamknięciu okienka transferowego!!! Z tego co pamiętam, to mówiło się o tym, że zarówno Marcelo jak i Romeu byli związani ze swoimi poprzednimi klubami kontraktami do 31 sierpnia 2008, więc jeden już u nas jest, a z Romeu pewnie jeszcze pertraktują. Mam nadzieję, że do nas jeszcze dołączy.
Odpowiedz cytując
rutic
Member

Od: 02.2007

Stary 02.09.2008, 15:28
KeepItSimpleStupied napisał(a):Wyświetl post
A na Onecie napisali, że Romeu ma już swoją kartę na ręce, więc może przyjść do Wisły po zamknięciu okienka transferowego!!! Z tego co pamiętam, to mówiło się o tym, że zarówno Marcelo jak i Romeu byli związani ze swoimi poprzednimi klubami kontraktami do 31 sierpnia 2008, więc jeden już u nas jest, a z Romeu pewnie jeszcze pertraktują. Mam nadzieję, że do nas jeszcze dołączy.
Tylko że Bednarz mówił że Romeu ma kontrakt do końca 2008 roku. Jemu bym wierzył bardziej niż Onetowi który pisze każda bzdurę żeby tylko uwagę internautów ściągnąć.
"Oto ten moment przed momentem na państwa ekranach" - Dariusz Szpakowski
Odpowiedz cytując
KeepItSimpleStupied
Member

Od: 07.2007

Stary 02.09.2008, 15:31
masz może jakiegoś linka do tej wypowiedzi Bednarza Ja szczerze powiedziawszy nie slyszalem ze do konca 2008 ma kontrakt, a jestem przekonany, ze i Marcelo i Romeu do końca sierpnia mieli kontrakty.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów