The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2008, 18:23
bearex napisał(a):Wyświetl post
Nie wiecie czy Marcelo grał na nas jak graliśmy z mlodzieżówką Brazylii podczas okresu przygotowawczego
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...brazylii-u-20/

czyli nie grał
Odpowiedz cytując
tomorow
Member

Od: 07.2008

Stary 01.09.2008, 18:31
NIE BIADOLCIE JUZ! koniec okienka transferowego juz nie dŁugo, wiec lepiej oposcie ten pokoj...jak macie takie glupoty pisac... Sprawdzi sie to sie sprawdzi, nie to nie... A jeszcze nie dawno pisaliscie, ze on BY byl taki swietny...

http://www.cmrev.com/manifesty/notka...sle__,317.html
Ostatnio edytowane przez tomorow : 01.09.2008 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.09.2008, 18:35
ja mam kilka pytan natury prawnej:
1- Ile trwa zalatwienie pozwolenia na prace w Polsce ?
2- kiedy powinnismy otrzymac certyfikat Marcelo (jesli go otrzymalismy to pytania nie ma)
3- kiedy mozemy zobaczyc Marcelo na boisku.

taka refleksja mnie chwycila, co by bylo gdybysmy mieli dobra siatke scoutow (nie mowie tu o bardzo dobrej jak maja kluby zachodnie) to moglibysmy co roku takiego zawodnika jak Marcelo sprowadzac. No ale temat scoutingu juz byl poruszany wielokrotnie wiec przepraszam za OT.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.09.2008, 18:38
lodecki napisał(a):Wyświetl post
2- kiedy powinnismy otrzymac certyfikat Marcelo (jesli go otrzymalismy to pytania nie ma)

taka refleksja mnie chwycila, co by bylo gdybysmy mieli dobra siatke scoutow (nie mowie tu o bardzo dobrej jak maja kluby zachodnie) to moglibysmy co roku takiego zawodnika jak Marcelo sprowadzac. No ale temat scoutingu juz byl poruszany wielokrotnie wiec przepraszam za OT.

Pozdrawiam
Zdziwiło mnie że ten Junco nadal dla Wisły pracuje. To ten sam co był za JJ?

A jak nie to trudno. Ten Marcelo chyba jest spoko gość. Nie wygląda na jakiś imprezowy charakter. Raczej chce coś w życiu osiągnąć z tego co widzę a to dobrze.
Dobrze że jest z narzeczoną.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 01.09.2008 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Stary 01.09.2008, 18:48

Pozdrawiam
1- Już ma pozwolenie. Bednarz mówił
2- Dzisiaj, jutro, pojutrze, za tydzień. Wtedy kiedy nam przyślą
3- Wtedy kiedy będzie wszystko załatwione
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.09.2008, 18:50
Brasilia. nie ma regulacji prawnych dotczacych wysylania certyfikatow ?

Tak, wiem co bylo z Thwaitem ale chyba sprawa wygladala troche inaczej. Ile czasu santos ma na wyslanie owego dokumentu ?
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Stary 01.09.2008, 18:55
Nie wiem. Może i są. Ale Bednarz też coś dawniej o tym mówił. Na certyfikat Singlara czekaliśmy chyba tydzień
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.09.2008, 19:23
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...brazylii-u-20/

czyli nie grał
A nie macie jakiegos info w jakich on meczach gral reprezentacji Ja szukalem, ale to ja szukalem wiec z gory wiadomo ze nic nie znalazlem
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.09.2008, 19:35
taka refleksja mnie chwycila, co by bylo gdybysmy mieli dobra siatke scoutow (nie mowie tu o bardzo dobrej jak maja kluby zachodnie) to moglibysmy co roku takiego zawodnika jak Marcelo sprowadzac.
Nie - ponieważ ten rynek jest w maksymalny możliwy sposób przefiltrowany, a żaden skaut/menedżer/klub nie sprzeda nam zawodnika, jeżeli będzie mógł go sprzedać większej piłkarskiej firmie(i w domyśle - więcej zarobić). Tego typu przypadki nie zdarzają się zbyt często i stąd właśnie cała afera.

Mario Junco to - o ile dobrze się orientuję - nie Mario Branco, którego zwolnienie było bezpośrednią przyczyną odejścia Mielcarskiego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.09.2008, 19:41
Chcieliście mieć dobrego stopera i mamy dobrego stopera. Jakbym miał wybierać między Marcelo a Jodłowcem to bym brał w ciemno Marcelo. Chociaż Jodłowca bardzo cenię to jednak zawodnik, który jest podstawowym piłkarzem jednego z najlepszych brazylijskich klubów ostatnich lat - Santosu, przemawia do mnie dużo bardziej.

Santos wychował w ostatnich kilku latach takich graczy jak: Robinho, Diego, Renato, Elano, Alex, Deivid. Są to zawodnicy światowego formatu, reprezentanci Brazylii. Marcelo grał w reprezentacji młodzieżowej Brazylii, więc to mówi samo za siebie. Dostaliśmy conajmniej ze 2 mln euro za darmo. Ludzie, cieszcie się a nie narzekajcie...

Santos w Ameryce Południowej to tak jak Real, Barca czy Manchester w Europie. To jest jeden z 5 największych klubów na tamtym kontynencie. Ja naprawdę nie wiem jak Bednarzowi udało się stamtąd wyciągnąć młodego perspektywicznego i dobrego grajka i to jeszcze z pierwszego składu, dla mnie to jest szok.
Ostatnio edytowane przez pawelos84 : 01.09.2008 o godz. 19:45.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.09.2008, 19:46
bearex napisał(a):Wyświetl post
Nie wiecie czy Marcelo grał na nas jak graliśmy z mlodzieżówką Brazylii podczas okresu przygotowawczego
To nie była młodzieżówka, tylko U-19, a więc zawodnicy z rocznika 1989 i młodsi.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.09.2008, 19:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie - ponieważ ten rynek jest w maksymalny możliwy sposób przefiltrowany, a żaden skaut/menedżer/klub nie sprzeda nam zawodnika, jeżeli będzie mógł go sprzedać większej piłkarskiej firmie(i w domyśle - więcej zarobić). Tego typu przypadki nie zdarzają się zbyt często i stąd właśnie cała afera.

(...)
Zupełnie się z tym nie zgadzam. Menadżer i klub tak. Ale skaut jest zatrudniony w klubie i nie sprzedaje nam zawodnika tylko pracując dla klubu daje nam o nim informacje. Jedyny problem w tym, że najlepsi skauci mogą już pracować dla najbogatszych klubów.

Posiadanie profesjonalnych skautów na pewno znacznie poprawiłoby nasze możliwości transferowe. Może nie do tego stopnia żęby pozyskiwać utalentowanych 21-latków za darmo, bo to ewenement, ale dałoby nam dużo większą wiedzę, przez co moglibyśmy pozyskiwać taniej lepszych zawodników.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.09.2008, 19:58
A czy wiadomo cokolwiek o młodzieży która miała do nas przyjść? Mówiło się o 3-4 zawodnikach.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.09.2008, 20:03
pawelos84 napisał(a):Wyświetl post

Santos wychował w ostatnich kilku latach takich graczy jak: Robinho, Diego, Renato, Elano, Alex, Deivid. Są to zawodnicy światowego formatu, reprezentanci Brazylii. Marcelo grał w reprezentacji młodzieżowej Brazylii, więc to mówi samo za siebie. Dostaliśmy conajmniej ze 2 mln euro za darmo. Ludzie, cieszcie się a nie narzekajcie...

Santos w Ameryce Południowej to tak jak Real, Barca czy Manchester w Europie. To jest jeden z 5 największych klubów na tamtym kontynencie. Ja naprawdę nie wiem jak Bednarzowi udało się stamtąd wyciągnąć młodego perspektywicznego i dobrego grajka i to jeszcze z pierwszego składu, dla mnie to jest szok.
Otoz to.

Liga powoli, ale pnie sie w gore. A przynajmniej te najlepsze druzyny Wisla, Legia czy Lech. Jeszcze kilka sezonow temu nikt nie przypuszczalby, ze transfery takich zawodnikow jak Marcelo, Stilic czy Descarga sa u nas mozliwe. W innych krajach, jak Turcja, Grecja czy Cypr, ten przeskok byl duzo szybszy i gwaltowniejszy. Trwalo to kilka sezonow i ligi zwiekszyly swoj poziom o kilka klas, ale tam pomoc przyszla rowniez ze strony panstwa (ulgi podatkowe dla Tureckich klubow) czy tez pasjonatow wlascicieli pompujacych w swoje zabawki ogromne pieniadze.
U nas sie to wlecze, ale jednak idzie stoponiowo do przodu, co pokazuje dzisiejszy transfer Wisly.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 01.09.2008, 20:55
Romeu by się strasznie przydał bo Cantoro ma już 32 latka. Fajnie jakby się udało.

A co do ofensywy to moim zdaniem trzeba nastawić się na jakość transferu i kupić piłkarza który akurat wyda się najlepszy.
Czyli choćby 1 piłkarz ale naprawdę klasowy i rozwojowy obojętnie na którą pozycję w ataku które wymienił JarTSW. Uważam że każdy taki klasowy piłkarz spowoduje że nasze taktyczne możliwości znacznie się zwiększą i bardzo zaogni rywalizację. Oczywiście jak dla mnie najbardziej palącą pozycją jest napastnik, wiadomo dlaczego i dlatego uważam że najpierw powinno się o tym pomyśleć żeby był w 2 drugi taki sam killer jak Brożek. Chociaż ja bym się nie obraził jakby jego zmiennikiem był np. Jończyk z GKSu jeżeli ma rzeczywiście talent tylko brak mu ogrania. Wtedy tego ogranego lepszego piłkarza tak jak mówiłem można wziąść na inną pozycję.

Jakoś wiem że to niemożliwe. Ale jeżeli Matusiak przystałby na dużo gorsze warunki niż miał do tej pory brałbym go w ciemno. Uważam że byłby w stanie siać podobne niebezpieczeństwo w szeregach rywali jak Brożek przy systemie z 1 napastnikiem. Uważam że lepszego nam nie trzeba. Ale po pierwsze Radek podobno zakończył karierę, a po drugie nie wiem w jakiej atmosferze rozstał się ze Skorżą i czy wogóle chciałby tu jeszcze grać. I czy nie obraził po drodze kibiców. W dodatku musiałby wiedzieć że najprawdopodobniej przez długi okres czasu czekałoby go wchodzenie z ławki.
Wiem, nazwiska nie grają, Ale ja nadal widzę w Radku olbrzymi potencjał i przy odrobinie spokoju i systematyki mógłby formę odzyskać gdyż nie jest jeszcze stary.

PS. Ben Starosta w Lechii Gdańsk- to jest zdolny dobry chłopak, wymiatał w Kanadzie. Trzeba go obserwować bo ma płuca ze stali.

Poza tym chciałbym żeby Bednarz podnosił jakość transferów i jeszcze bardziej zaostrzył selekcję. Z tych co dokonał obecnie najgorzej prezentuje się chyba Niedzielan a zaraz po nim jest Łobodziński(tyle że ten czasami jeszcze jest przydatny chociaż nie za tę kasę co dostaje, powinien dostawać tyle co Zieńczuk). Nie wiem czy Łobodziński ma taką słabą kondycję, czy nie da się tego dużego ciała tyle po boisku w dużym tempie ruszać. Jakby miał kondycję na 90 minut to moim zdaniem dużo lepiej grał choćby przez te 75 minut a tak to widać że koleś wlecze nogami. Mam nadzieję że to kwestia wytrenowania i że Wojtek znajdzie troszkę charakteru żeby to poprawić. Bo jeżeli to kwestia naturalnej wydolności to lipa.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 01.09.2008 o godz. 21:20.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.09.2008, 21:06
Gracz, który był wiązany tego lata z Wisłą, Dusan Basta przeszedł za 500 tyś. E do beniaminka Serie A, US Lecce. Czyli jednak ten piłkarz był do wyciągnięcia za niezbyt wygórowaną kwotę, troszkę go szkoda.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.09.2008, 21:14
Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Gracz, który był wiązany tego lata z Wisłą, Dusan Basta przeszedł za 500 tyś. E do beniaminka Serie A, US Lecce. Czyli jednak ten piłkarz był do wyciągnięcia za niezbyt wygórowaną kwotę, troszkę go szkoda.
Skąd Ty masz te info? Z tego co wiem przeszedł do Udinese za 4,5 mln €. Za marne pół miliona najlepszego gracza by na pewno nie sprzedali.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.09.2008, 21:14
Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Dziwna sprawa, byłem przekonany, że już dawno wylądował w Udinese.
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.09.2008, 21:29
Tak to sprawdzona informacja.
http://www.pilkanozna.pl/news.php?ID=97086
Dusan Basta w Lecce. Szkoda, bo gość ma niesamowity potencjał i charakter...
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 01.09.2008, 21:45
Coś tu nie gra z tym Rome(u)o. Jak Bednarz chciał go sprowadzić teraz skoro on ma ważny kontrakt z Fluminense? Jeśli nie negocjował z klubem to jak chciał go sprowadzić? Jedyna możliwość to ewentualne rozwiązanie kontraktu - dziwne.
Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.09.2008, 22:07
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Coś tu nie gra z tym Rome(u)o. Jak Bednarz chciał go sprowadzić teraz skoro on ma ważny kontrakt z Fluminense? Jeśli nie negocjował z klubem to jak chciał go sprowadzić? Jedyna możliwość to ewentualne rozwiązanie kontraktu - dziwne.
ja tam nigdzie nie widziałem wypowiedzi Bednarza że Romeu miał przyjść teraz, a jedyne takie info pochodzi z wczorajszych przecieków prasowych... obstawiam ze miał przyjść w grudniu, chcieli pewnie trzymać tajemnicę tak jak z Marcelo ale już chyba wiedzą wszyscy swoją drogą ciekawe kto ma taki długi jęzor....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.09.2008, 22:08
Arked napisał(a):Wyświetl post
Zupełnie się z tym nie zgadzam. Menadżer i klub tak. Ale skaut jest zatrudniony w klubie i nie sprzedaje nam zawodnika tylko pracując dla klubu daje nam o nim informacje. Jedyny problem w tym, że najlepsi skauci mogą już pracować dla najbogatszych klubów.
Źle się wyraziłem - szanse, ze nasz skaut wypatrzy zawodnika, którego przeoczyli inni są znikome. Jeżeli zaś do walki włączą się bogatsze kluby(czyli niemal wszystkie posiadające tam skautów), to rezultat jest chyba łatwy do przewidzenia?

Arked napisał(a):Wyświetl post
Posiadanie profesjonalnych skautów na pewno znacznie poprawiłoby nasze możliwości transferowe. Może nie do tego stopnia żęby pozyskiwać utalentowanych 21-latków za darmo, bo to ewenement, ale dałoby nam dużo większą wiedzę, przez co moglibyśmy pozyskiwać taniej lepszych zawodników.
A-cha. Już to widzę oczami wyobraźni - utrzymujemy skauta w Brazylii, żeby raz na jakiś czas kupić stamtąd zawodnika. Ty chyba pomyliłeś nas jakimś bogatym zespołem, dysponującym wysokim budżetem, szeroką kadrą szkoleniową i systemem szkolenia młodzieży. Że o bazie treningowej nie wspomnę...

Co innego raz na jakiś czas ściągnąć z Ameryki Płd. jakiegoś ambitnego zawodnika, który zechce u nas zdobyć europejskie szlify przed przejściem do silniejszego klubu(Diaz, Marcelo), co innego ściągać stamtąd i szkolić na dużą skalę zawodników. A wyciągnięcie z Brazylii ukształtowanego zawodnika na wysokim poziomie -
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.09.2008, 22:15
Pelny zaskok z tym Marcelo - ja juz normalnie wietrze spisek ze on slepy, kulawy badz cholera wie co jeszcze.
Po pierwsze dziwne ze Santos mu dal tak sobie odejsc za free, po drugie , jeszcze dziwniejsze ze koles jesli dobrze gra w pile, wybral akurat Wisle

To oczywiscie tylko takie moje gdybanie, biorace sie z kompletnej nieufnosci co do rzadzacych naszym klubem.
Natomiast wszystko juz niedlugo zweryfikuje boisko i zobaczymy czy mamy doczyneinia z solidnym zawodnikiem, czy to jakis przewal
Wtedy tez przyjdzie czas na ocene tego transferu.Na razie - na piapierze, wyglada to obiecujaco, szczegolnie ze mlodzian bedzie mial profesora Clebera u swego boku.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.09.2008, 22:39
http://90minut.pl/news.php?id=772866
do tego Jędryki podchodziliśmy rok
i ... lipa
Nawot ... to porażka
się zapowiadał
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.09.2008, 22:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A-cha. Już to widzę oczami wyobraźni - utrzymujemy skauta w Brazylii, żeby raz na jakiś czas kupić stamtąd zawodnika. Ty chyba pomyliłeś nas jakimś bogatym zespołem, dysponującym wysokim budżetem, szeroką kadrą szkoleniową i systemem szkolenia młodzieży. Że o bazie treningowej nie wspomnę...

Co innego raz na jakiś czas ściągnąć z Ameryki Płd. jakiegoś ambitnego zawodnika, który zechce u nas zdobyć europejskie szlify przed przejściem do silniejszego klubu(Diaz, Marcelo), co innego ściągać stamtąd i szkolić na dużą skalę zawodników. A wyciągnięcie z Brazylii ukształtowanego zawodnika na wysokim poziomie -
Nie musi to być skaut tylko na Brazylię. Może przecież obserwować całą Amerykę Płd. (intensywny monitoring mediów, zdobywanie kontaktów w poszczególnych krajach, oglądanie najciekawszych zawodników na żywo). Jest to wykonalne. Utrzymanie takich skautów może być kosztowne ale na pewno się opłaci. Kupując nawet raz na rok sprawdzonego zawodnika, wzmacniamy skład i stwarzamy realne szanse na duży zysk w przypadku jego wypromowania i sprzedaży.

Nigdzie nie napisałem, że musimy kupować gwiazdy południowoamerykańskiej piłki. Chodzi mi o pozyskiwanie zawodników właśnie pokroju Diaza czy Marcelo.

Nigdy nie zgodzę się z argumentami o rzekomym wydrenowaniu rynku południowoamerykańskiego i praktycznej niemożności pozyskania z tamtąd ukształtowanych zwodników na wysokim poziomie (jak na nasze warunki). Udało się to Legii (Roger), Zagłebiu (Arboleda), Lechowi (Rengifo, Quinteros itd.) oraz wielu klubom środkowo i wschodnioeurpejskim na poziomie finansowym zbliżonym do naszego. Trzeba po prostu działać, a nie wmawiać sobie, że już wszystkich najlepszych wykupili.
Ostatnio edytowane przez Arked : 01.09.2008 o godz. 22:52.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
KeepItSimpleStupied
Member

Od: 07.2007

Stary 01.09.2008, 22:48
No i powoli okienko się zamyka. Nie cala godzina jeszcze została i wygląda na to, że nici z innych transferów. Trzeba sobie jasno powiedzieć, że mijające okienko nie było najlepszym jeżeli chodzi o Wisłę i jej aktywność na rynku. Więcej strat niż zysków.
I tak straty:
- Darek Dudka - wiadomo dobry piłkarz, uniwersalny może grać na kilku pozycjach, jednak był już nie do zatrzymania, trzeba było go puścić w świat.
- Jean Paulista - szkoda Jaśka, bo to dobry i ambitny piłkarz, poszedł na Cypr (już nawet tam płacą lepiej niż w Polsce vide Kosowski), piłkarska emerytura (choć po wyczynach Anathorsisu nie wiem czy dalej powinno się tego zwrotu używać). Jak dla mnie odejście Paulisty to osłabienie i minus dla Bednarza.
- Adam Kokoszka - uciekinier, namieszali mu menedżerowie w głowie i chłopak sobie teraz nie pogra, na pewno jego kariera trochę wystopuje. Mimo okoliczności w jakich rozstał się z klubem Kokoszka, uważam go za naprawdę dobrego piłkarza i jego odejście należy traktować jako osłabienie (szczególnie mając na uwadze aktualną sytuację, czyl;i kontuzję Arka Głowackiego). Odejście Kokoszki to również minus dla Bednarza, mówiło się o możliwości ucieczki Kokoszki, Bednarz nic nie zrobił lub zrobił zbyt mało.
- Radosław Matusiak - wiązałem duże nadzieje z przyjściem tego chłopaka do Wisły, jednak wszyscy widzieli jak się prezentował i jak dalej potoczyła (stoczyła) się jego kariera. Jego odejście to żaden problem.
- Dudu Omagbemi - ja go zapamiętam jako zawsze uśmiechniętego, sympatycznego gościa i z kilku bramek dla Wisły (raczej w pucharze ekstraklasy niż w lidze). Jego odejście to też nie strata.
Tyle po stronie strat, teraz zyski:
- Andre Barreto - wrócił z wypożyczenia (niechętnie ale wrócił), na razie grywa w drużynie młodej ekstraklasy, już raz miał swoją szansę w Wiśle i trzeba było go wypożyczyć. Dobry technik, ale jakoś wróżę mu kariery w Wiśle (obym się mylił) ale jak na swój wiek (29 lat) to jeszcze nic wielkiego nie osiągnął. Jego powrotu nie można uznać za wzmocnienie, żadna też w tym zasługa Bednarza.
- Konrad Gołoś - miał udany sezon w Górniku Zabrze, liczyłem że z niego będzie pożytek w Wiśle (w końcu nawet w reprezentacji zagrał), szczerze powiedziawszy nie wiem co się z nim dzieje (czy jest kontuzjowany?), że nie jest nawet w składzie meczowym. Jego powrót traktuję jako niewiadomą, z nadziejmi na pozytywne zaskoczenie.
- Patryk Małecki - młody piłkarz, dobrze zaczął 2 lata temu w pierwszej drużynie, potem ogrywał się w Sosnowcu, teraz powrócił. Myślę, że jego czas jeszcze nie naszedł, lepiej było go jeszcze gdzieś wypożyczyć, u nas będzie najwyżej grywał ogony.
- Norbert Varga - wrócił z wypożyczenia po kontuzji i operacji, nie chciał bardzo wracać, bez szans na pierwszy skład, nie jestem pewien czy wogóle zobaczymy Norberta w tym sezonie na boisku, w zimie odejdzie.
- Peter Singlar - transfer bezgotówkowy, trzeba przyznać, że początek sezonu ma świetny, i oby tak dalej, w końcu będzie wartościowy zmiennik dla Baszczyńskiego, a kto wie czy nie równorzędny partner do walki o miejsce w jedenastce. Tutaj Bednarz ma sporego plusa.
- No i ostatni transfer tego okienka - Marcelo - wszyscy wiążą z nim ogromne nadzieje, młody chłopak, grał w podstawowym składzie silnej brazylijskiej drużyny, ponoć wyceniany już w tym momencie na ponad 1 mln euro. Przyszedł za darmo (czemu mnie to nie dziwi?). Póki nie zobaczę w akcji nie będę się wypowiada, ale przyznam, że czekam na jego pierwszy występ z wielką ciekawością i nadziejami. Z resztą jak wiadomo mieliśmy kłopoty ze stoperami, więc to na pewno będzie wzmocnienie.

Jak widać dużo strat mamy w przodzie, w obronie się wzmocniliśmy. Optymistyczne może być to, że n Maciej Skorża zna się na fachu i ma oko - potrafi wybrać dobrych piłkarzy - tak już było i w Amice, i w Groclinie i teraz na szczęście tak jest w Wiśle. Przyjeżdżają na testy piłkarze ale nie podpisują kontraktów, co pozwala mieć przekonanie, że i Singlar i Marcelo będą naprawdę dużymi wzmocnieniami pierwszej jedenastki.
A dla Pana, Panie Bednarz oznaczać to musi wytężoną pracę w przyszłym oknie transferowym, żeby trener Skorża miał z czego wybierać. Powodzenia zatem Dyrektorze.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 02.09.2008, 00:05
Fragment z "Dziennika". Brzmi dosc interesujaco...

Cytat:
Marcelo nie musi być ostatnim nabytkiem Wisły. Dzisiaj w klubie ma rozpocząć treningi kolejny zawodnik. Ponoć jest to świetny i znany napastnik, którego nie wiąże kontrakt z żadnym klubem.
Odpowiedz cytując
zig
Senior Member

Stary 02.09.2008, 00:16
He, he, no to rozjedziemy wszystkich:

PIŁKA NOŻNA Uwaga! testują "Czołg"

Choć okienko transferowe już jest zamknięte, to kluby ciągle mogą pozyskiwać piłkarzy wolnych. I właśnie takiego zawodnika chce zatrudnić Wisła Kraków do swojego ataku. Dzisiaj pod Wawelem ma zjawić się Sebastian Pinto, Chilijczyk, o którym rodacy mówią "El Tanque", czyli jednym słowem "Czołg". Pinto ma 22 lata i jak na napastnika doskonałe warunki fizyczne - 188 cm wzrostu. W swojej karierze występował w dobrych chilijskich klubach: Universidad de Chile, Universidad Catolica, Cobreloa, a ostatnio był zawodnikiem - tak, tak - Santosu.

Jeśli zatem Wisła zdecyduje się podpisać z nim umowę, to Marcelo, o którym piszemy obok, będzie miał bratnią duszę w zespole. Warto dodać, że Pinto ma w swoim dorobku jeden występ w reprezentacji Chile. Teraz o jego przydatności do zespołu zadecyduje trener Maciej Skorża, ale jeśli Chilijczyk zaprezentuje się tak, jak na filmach z jego udziałem, które można zobaczyć w internecie, to powinien być realnym wzmocnieniem ataku mistrzów Polski. Pinto byłby ostatnim zawodnikiem, na którego Wisła zdecyduje się w tej rundzie.(...)

Bartosz Karcz - POLSKA Gazeta Krakowska

http://pl.youtube.com/results?search...ype=&aq=-1&oq=

Obejrzałem część tych filmów i faktycznie nie od parady ma taką ksywkę. Bardzo mocny. Obrońcy, mimo że wieszali się na nim nie dawali rady. Piękne zagranie piętką i wyjście na pozycję z golem ( pierwszy filmik - 3,40 min.) No i marnuje tyle sytuacji co Brozio-dobry znak?
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez zig : 02.09.2008 o godz. 00:37.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.09.2008, 00:31
a propos filmików z Czołgiem: http://www.youtube.com/watch?v=JPAMOZ_upV0 1:50 <= to nam dużo powie o znaczeniu takich video.
Jak nie będzie chciał kokosów niech przyjdzie jako uzupełnienie

http://www.mirror.co.uk/sport/footba...5875-20706244/ hę ?

haha http://www.transfermarkt.de/de/spiel...to/profil.html Pinto w Górniku! ta strona niszczy mózg

http://www.soccerpulse.com/forum/ind...&#entry2358464 Ludzie, to się zaczyna robić śmieszne

Piłkarz Realu testowany przez WHU z Górnika na testach w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 02.09.2008 o godz. 00:43.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.09.2008, 00:42
Nawet szybki ten klocwydaje sie byc kolesiem w stylu Toniego
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów