The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2008, 14:22
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
może tym napastnikiem będzie R. Matusiak... rozwiązał kontrakt w Holandii i jest wolnym zawodnikiem... a nie wydaje mi się żeby już teraz chciał kończyć karierę...
Bednarz powiedział że nie młody a przecież Matusiak jest dość młody. Nie młody znaczy po 30ce.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.09.2008, 14:48
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Mówiąc szczerze to w Brazyli przepisy zabraniaja podpisywania kontraktow z zawodnikami ktorym kontrakt konczy sie za pol roku.
Tam kontrakt z zawodnikiem mozna podpisac dopiero po jego uplynieciu.
I tyle w tej sprawie Bednarz najprawdopodobniej negocjuje kontrakt z tym Brazylijczykiem i byc moze podpisza badz juz podpisali jakas umowe przedwstepna aczkolwiek nie mozna takiego czegos oglosic oficjalnie gdyz przepisy zabraniaja takiemu rozwiazywaniu spraw.
Tak. W Ameryce Południowej nie obowiazuje prawo Bosmana. Szkoda, bo już mogliśmy miec zaklepanego utalentowanego defensywnego pomocnika. Tymczasem przez te kilka miesięcy wiele może się zmienić (nowy kotnrakt, lepsze oferty).
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.09.2008, 14:49
mlodshy napisał(a):Wyświetl post
A co ma jedno do drugiego?
Stadion buduje miasto i to ono wykłada pieniądze.

Bardzo dobrze, że Wisła zakontraktowała Marcelo. Niepokojący w kontekście artykułu o nieporozumieniach wewnątrz Santosu jest jednak brak certyfikatu zawodnika.
Oby sprawa została dopięta do końca, bo jak działa przerwa w grze na zawodnika mieliśmy się okazję przekonać w przypadku Thwaite'a.
Wpływy z biletów będą sporo mniejsze w czasie budowy stadionu. A to oznacza mniej pieniędzy na transfery!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.09.2008, 15:27
Pieniądze nie mają wiele wspólnego z naszą polityką transferową Aż trudno w to uwierzyć, ale tak jest. W tym oklienku nie wydaliśmy ani eurocenta na zawodnika, za to pozyskaliśmy dwóch darmowych obrońców. Według mnie to całkiem nieźle świadczy o umiejętnosciach naszego dyrektora. Jeśli rzeczywiście miał się skupić na transferach bezgotówkowych, to - przynajmniej na papierze - poszło mu cakiem nieźle. Obiecujący stoper Santosu i na razie nieźle prezentujący się Czech ze Slovana.

Pytanie tylko czy to wystarczy... nie da się ukryć, że Bednarz właśnie udowodnił, że da sie ściągnąć dobrego obrońcę za małe pieniądze (pluję w brodę i dziękuję za odpowiedź na mój post ). Teraz rozpoczynamy polowanie na napastnika i środkowego obrońcę.

Rozumiem, że w zimie próbujemy podpisać Gargułę
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 01.09.2008, 15:29
Pastor777 napisał(a):Wyświetl post
Pieniądze nie mają wiele wspólnego z naszą polityką transferową Aż trudno w to uwierzyć, ale tak jest. W tym oklienku nie wydaliśmy ani eurocenta na zawodnika, za to pozyskaliśmy dwóch darmowych obrońców. Według mnie to całkiem nieźle świadczy o umiejętnosciach naszego dyrektora. Jeśli rzeczywiście miał się skupić na transferach bezgotówkowych, to - przynajmniej na papierze - poszło mu cakiem nieźle. Obiecujący stoper Santosu i na razie nieźle prezentujący się Czech ze Slovana.

Pytanie tylko czy to wystarczy... nie da się ukryć, że Bednarz właśnie udowodnił, że da sie ściągnąć dobrego obrońcę za małe pieniądze (pluję w brodę i dziękuję za odpowiedź na mój post ). Teraz rozpoczynamy polowanie na napastnika i środkowego obrońcę.

Singlar jest Słowakiem .
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.09.2008, 15:33
Mieliśmy kłopoty w obronie a teraz też są kłopoty tyle że bogactwa Skorża pewnie się choć trochę ucieszył. Szkoda tylko że nie pozyskaliśmy w tym okienku jakiegoś napastnika bo Paweł potrzebuje konkurencji. Ten testowany zawodnik to na pewno nie będzie żadna gwiazda bo przecież jak jest wolnym zawodnikiem to jakby miał jakieś spore umiejętności to by jakiś inny klub go chciał. Choć może jakiś talencik będzie ;p
Odpowiedz cytując
M@Terac
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.09.2008, 15:34
Pastor777 napisał(a):Wyświetl post

Peter Silngar to Słowak z czeskiego Slovana a co do transferów to można się tego było spodziewać, my zazwyczaj kupujemy w zimie. Więc nie pozostaje nic tylko czekać do zimy na kolejne dobre posunięcia J.Bednarza i trenera Skorży! Wierze w ten duet!
Jednak mimo wszystko z przodu straszna mizeria...jakby co się stało Broziowi to mielibyśmy duuuże problemy, no ale może Niedzielan/Boguski/Dawidowski zaczną strzelać.
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Stary 01.09.2008, 15:34
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Singlar jest Słowakiem .
Wiem... Mój błąd. Myślałem o Slovanie, który jest czeskim zespołem i wyszła dziwna hybryda.
Odpowiedz cytując
chojrak
Member

Od: 12.2006

Stary 01.09.2008, 15:38
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Mieliśmy kłopoty w obronie a teraz też są kłopoty tyle że bogactwa Skorża pewnie się choć trochę ucieszył. Szkoda tylko że nie pozyskaliśmy w tym okienku jakiegoś napastnika bo Paweł potrzebuje konkurencji. Ten testowany zawodnik to na pewno nie będzie żadna gwiazda bo przecież jak jest wolnym zawodnikiem to jakby miał jakieś spore umiejętności to by jakiś inny klub go chciał. Choć może jakiś talencik będzie ;p
Marcelo też był wolnym zawodnikiem..., Romeo z tego co pamiętam też dziś sie kończy umowa... Wkrótce się przekonamy kto to bedzie (podobno już jutro) Ale czy to coś da jak podpiszemy np. jutro nowego zawodnika, chodzi o to, czy będzie mógł grać w UEFA, czy też lidze...?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.09.2008, 15:39
Drużynę buduję się od obrony ( lub zapełnia luki jak kto woli).Teraz przychodzi pora na bocznego pomocnika i napastnika.Uważam, że wszystko uzależnione jest od tego jak się będą prezentowali zawodniczy na newralgicznych pozycjach.Mam nadzieję, że wkoncu zaskoczy Niedzielan i Łobodziński

Nie chcę być tutaj prorokiem, ale uważam, że przyszłe okienko możę być bardzo sute jeśli chodzi o transfery - gotówkowe.
Mam nadzieję, że w gronie piłkarzy, którzy zasilą Wisłę nie będzie Garguły.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 01.09.2008, 15:42
chojrak napisał(a):Wyświetl post
Marcelo też był wolnym zawodnikiem..., Romeo z tego co pamiętam też dziś sie kończy umowa... Wkrótce się przekonamy kto to bedzie (podobno już jutro) Ale czy to coś da jak podpiszemy np. jutro nowego zawodnika, chodzi o to, czy będzie mógł grać w UEFA, czy też lidze...?
Romeu jak już i wydaje mi się że termin zgłaszania zawodników do ligi minął. Ale nie mam pojęcia jak to jest. Może istnieje taka możliwość że PZPN zatwierdzi pojedynczego zawodnika.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.09.2008, 15:46
Wraz ze ściągnięciem Marcelo mamy do czynienia z precedensem na dość dużą skalę. Otóż przyszedł do Nas zawodnik na dorobku,prezentujący się dość okazale w statystykach i będący podstawowym piłkarzem Santosu, w silnej lidze. Jeśli Marcello się wybije, i uda się go sprzedać na zachód za dobre piniądze do znaczącego klubu, to wtedy namówienie do gry młodego, perspyktywicznego, grającego w dobrym klubie zawodnika z Brazylii będzie o niebo prostsze.

Żeby była jasność,nie chodzi mi tutaj o tabuny "zdolnych", ale tylko w oczach menagerów kopaczy made in Pogoń Szczecin. Chodzi mi o naprawdę bardzo dobrych zawodników, którzy grają w podstawowych skladach swoich zespołów. Bo nie każdy Brazylijczyk musi od razu wpaść w łapy Interu czy Milanu, bądż Tottenhamu, nie. Powiem więcej,takie kluby mogace zapłacić gigantyczne pieniądze, z miłą chęcią będą obserwować zawodnika, który gra w średniej lidze polskiej. Widzą jak się chłopak aklimatyzyje w Europie itd. Zawsze to coś, a ileż taniej dla takiego klubu,bo przecież nie jest tajemnicą,ze skupują oni róznych graczy,aby ich później wypożyczać do słabszych lig, żeby zobaczyć czy sie sprawdzają. Sądzicie,że ten transfer uszedł uwadze możnym tej pilki i menagerów, ktorzy tym interesem trzęsą? Nie sądze. Nie stać ich na przeoczenie takich ruchów. Oni oceniają,analizują a jak się gość bedzie sprawdzać, szczególnie w meczach pucharowych, to kupią go za jakieś 5 mln euro. My się będziemy cieszyć jak dzieci, a oni będą mieć gotowy sprawdzony produkt. Wszyscy zadowoleni.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 01.09.2008, 15:50
Jeszcze jedno mnie ciekawi czy Marcelo ma w kontrakcie zapisaną jakąś klauzulę
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.09.2008, 15:53
Paweł Brożek niestety kontuzjowany i pewnie dlatego ten napastnik
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 01.09.2008, 15:57
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
Paweł Brożek niestety kontuzjowany i pewnie dlatego ten napastnik
bez przesady. Gdyby kontuzja Pawła była poważna to by w ogóle do Wronek nie jechał
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.09.2008, 16:04
Marszałku chyba się trochę zapędziłeś z tym optymizmem.Myślę że gdyby Marcelo był aż tak dobry to jednak wpadłby w łapy jakiegoś lepszego klubu niż Wisła co jednak nie zmienia faktu że powinien okazac się wartosciowym wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Stary 01.09.2008, 16:11
Cytat:
Oby nie skończyło się jak w przypadku Hiszpanów w Legii, ale... wątpliwości w sprawie sprowadzenia przez Wisłę Brazylijczyka Marcelo z Santosu są podobne. Mianowicie – skoro taki dobry, to po co przychodzi do polskiej ligi? Nie ma się co czarować – pod względem poziomu rozgrywek oraz opłacania piłkarzy wciąż jesteśmy europejską trzecią ligą. Chociaż oczywiście CV zawodnika robi dobre wrażenie – Santos to potężny klub, Marcelo gra w pierwszym składzie w lidze, a także w rozgrywkach o Copa Libertadores, ma za sobą występy w młodzieżówce. Naprawdę imponujące.

Jeśli więc za całym transferem nie kryje się jakieś „ale”, o którym dowiemy się wkrótce, to znaczy, że do polskiej ligi trafił znakomity zawodnik. Nie przestaje nas to jednak dziwić. 21 lat, kariera stoi otworem i... polska liga? Lepiej płaci się przecież w Anglii (Premiership i Championship), Hiszpanii, Francji, we Włoszech, w Niemczech, ale też w takich krajach jak: Portugalia, Szwajcaria, Grecja, Ukraina, Rosja, Dania, Norwegia, Szwecja, Austria, Turcja, Bułgaria, Belgia, Holandia, Izrael.

Akurat wysokość zarobków to jest pierwszy i zazwyczaj decydujący argument dla piłkarzy z Brazylii (są maksymalnie zachłanni) – stąd tylu ich jedzie np. do Szachtara Donieck. Czym więc skuszono Marcelo? Czy nie miał żadnych innych ofert z Europy i dlatego wziął to, co się nawinęło? A skoro nie miał, to dlaczego? Przecież rynek brazylijski jest spenetrowany jak żaden inny na świecie. Tam każdego zawodnika obserwuje sieć scautów. Realia są takie, że skoro Wisła wygrała o niego walkę, to zapewne... nikt inny do tej walki nie przystąpił.

Czekamy z niecierpliwością, aż zobaczymy go na boisku – może to być perełka. Ale z zachwytami się wstrzymujemy. Był w Pogoni Szczecin Brazylijczyk co się nazywał Tavares Mineiro – też miał sporo meczów w lidze brazylijskiej, w Juventude i Fluminense. A tutaj grał taki piach, że żal było patrzeć. Ale może takich miał kolegów, że trudno mu było się wybić?
za weszlo.com
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.09.2008, 16:14
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Marszałku chyba się trochę zapędziłeś z tym optymizmem.Myślę że gdyby Marcelo był aż tak dobry to jednak wpadłby w łapy jakiegoś lepszego klubu niż Wisła co jednak nie zmienia faktu że powinien okazac się wartosciowym wzmocnieniem.
Jakby był mega talentem,to pewnie trafilby od razu do MU czy tym podobnych. Ale on jest tylko bardzo dobry, z tego widac po statach, więc co za różnica czy zapłacą za niego 3 bańki teraz czy 5 za dwa lata?Żadna,nawet tego nie odczują,ale kożyści o jakich pisałem mają dużo większe.

Co do artykułu z weszlo.com. Nie ma co porównywac tych Hiszpanów z Legi do Marcello. Jak zwykle no name,y z tego portalu upraszczają,starając się wzbudzić sensację.Co do tych Hiszpanów. Raz stare dziady,dwa kiedy oni grali w pierwszych skladach swoich klubów? Trzy,to ,ze Marcello nie jedzie do Szachtara czy innego Spartaka moze zwiazane być z tym, że woli grać w kraju UE. Poza tym kogo Szachtar sprzedał od siebie na zachód, do znaczącego klubu i tam gość wywija jak nasz np Błaszczykowski? jakby nie było Dortmund to duży klub, a Kuba jest tam znaczącą postacią. Także nie każdemu musi odpowiadać wschodni klimat. Jednak Polska a Ukraina i Rosja do życia to dwa różne światy. Kraków- Donieck, nie ma co porównywać. I najważniejsze. Jesli jest dobry,to wie,ze prędzej czy później się wybije. Jesli udało się z Jagielloni wcisnąć do Herthy tego Brazylijczyka, którey grał w Bialymstoku(Rodnei?) rok temu,to co z takim Marcello. Gwoli ścislości ten brazyrjelo już nie jest w Hercie,za slaby był.. Dając ten przykląd chcialem pokazać,ze nasz rynek jest jak każdy inny. Także nie jest prawdą,ze kluby z Portugalii wiecej placą. Porównywalnie co najwyżej,wyjątek stanowią Sporting,Benfica i Porto. Reszta to finansowa bryndza. Ja uważam,ze wybrał Polskę i Wisle,bo mu się to oplacało i tyle. Nie strajmy się być madrzejsi od zawodnika i jego menagera.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 01.09.2008 o godz. 16:35.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.09.2008, 16:27
Nie odzywalem sie w tym temacie juz kawal czasu, mysle, ze juz ponad miesiac. A to dlatego, ze tak naprawde nie dalo sie tu prowadzic normalnej dysuksji, bo co chwile ktos wyjezdzal z tekstem: 'Bednarz ty lysy chuju', 'Lech sie zbroi' itp.

Teraz juz po konferencji prasowej, na ktorej Bednarz dal do zrozumienia, ze nie bedzie juz w tym oknie zadnych transferow, mozna na spokojnie je analizowac. Moim zdaniem bylo ono calkiem udane, bo zwazywszy na to, ze nie moglismy/chcielismy wydac ani jednej zlotowki, pozyskalismy 2 zawodnikow, ktorzy maja spore szanse na gre w pierwszej 11, a nawet jesli im sie to na poczatku nie uda, to nie trzeba sie obawiac, w razie, jakby musieli zastapic kogos z pierwszego skladu.

Wiadomo, ze za darmo latwiej jest sciagnac solidnego obronce/defensywnego pomocnika niz playmakera czy napastnika, bo nikt nie pusci zawodnika strzelajacego 20 bramek na sezon, a nawet jesli, to biora go lepsze kluby. Dlatego nie mam zadnych pretensji do Bednarza o to, ze nie sprowadzilismy graczy ofensywnych, chociaz niewatpliwie przydalaby sie jakis partner w ataku dla Brozka. W tym wypadku Boguski konkurowalby o miejsce w skladzie z Lobodzinskim. Potrzebny jest rowniez ofensywny srodkowy pomocnik, typu Szymkowiaka.

Jedyny maly minus dla pana Bednarza za nie sprowadzenie bramkarza. Rozumiem, ze za darmo ciezko jest sprowadzic niezlego goalkeepera, ale Juszczyk, co potwierdzil ostatni mecz, nie jest pewnym bramkarzem i wg mnie juz nigdy nie bedzie bramkarzem na potrzeby Wisly. Widac, ze Pawelek sie powoli rozkreca, ale nie ma dla niego zadnej alternatywy.

Podsumowujac okienko bylo udane, jestem pod wrazeniem sciagniecia Marcelo i niewazne, czy od razu wypali, czy tez nie, to Bednarz ma u mnie ogromnego plusa za transfer pilkarza tego formatu, w dodatku za darmo.

Naszym celem na zimowe okno powinno byc sciagniecie napastnika, rozgrywajacego i bramkarza i wtedy juz bez transferow gotowkowych sie chyba nie obejdzie.
Odpowiedz cytując
mario69
Member

Od: 08.2006

Stary 01.09.2008, 16:29
chojrak napisał(a):Wyświetl post
Kontrakt Remeu z klubem kończy się za pół inaczej Wisła miałaby go w swoich szeregach, a jeśli nie to byłby akurat po podpisaniu kontraktu ze swoim klubem.

Na tego testowanego piłkarza bym nie liczył, zapewne coś pokroju Dudu.

Co do gdy w Pucharze UEFA to jeszcze z tego co wiem nie minął termin zgłaszania zawodników.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.09.2008, 16:36
Udalo nam sie go sprowadzic, bo dlugo go nagabywalismy :-]

Tak jak powiedzial Bednarz, bardzo duza robote wykonal jego agent. Sadze nawet, ze to dzieki niemu udal sie ten transfer. Poprostu odpowiednio nakierowal chlopaka, a ten sie zgodzil.
nie szukal bym tu podtekstow etc. poprostu odpowiednio wczesnie sie do niego zgloszon, przedstawion mu porzadne warunki, do tego jego agent wykonal kawal dobrej roboty( na pewno nie za darmo ;-]) i chlopak do nas trafil.

cieszy to, bo to kawal solidnej roboty. pokazuje, ze Bednarz wie co robi, i dajac mu czas i troche swobody umie zalatwic odpowiednio powierzone sprawy.

widac takze, ze transfer udal sie bo wszystko bylo w tajemnicy, teraz jak wyciekly informacje o tym drugim zawodniku, Bednarz od razu powiedzial ze mocno zmniejasz to szanse transferu. Rynek w Brazylii jest mocno ponetrowany, ale zajmujac sie zawodnikiem odpowiednio wczesnie, czasami udaje sie go sciagnac i do zespolu takiego jak Wisla.
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 01.09.2008, 16:53
Ten napstnik co przyjedzie jutro na testy (*o ile przyjedzie) to pewnie znow jakis Honduranin albo cos na ta melodie zapewne
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.09.2008, 16:56
Nie wiecie czy Marcelo grał na nas jak graliśmy z mlodzieżówką Brazylii podczas okresu przygotowawczego
Odpowiedz cytując
grzgrz
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 01.09.2008, 17:02
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Wraz ze ściągnięciem Marcelo mamy do czynienia z precedensem na dość dużą skalę. Otóż przyszedł do Nas zawodnik na dorobku,prezentujący się dość okazale w statystykach i będący podstawowym piłkarzem Santosu, w silnej lidze. Jeśli Marcello się wybije, i uda się go sprzedać na zachód za dobre piniądze do znaczącego klubu, to wtedy namówienie do gry młodego, perspyktywicznego, grającego w dobrym klubie zawodnika z Brazylii będzie o niebo prostsze.

Żeby była jasność,nie chodzi mi tutaj o tabuny "zdolnych", ale tylko w oczach menagerów kopaczy made in Pogoń Szczecin. Chodzi mi o naprawdę bardzo dobrych zawodników, którzy grają w podstawowych skladach swoich zespołów. Bo nie każdy Brazylijczyk musi od razu wpaść w łapy Interu czy Milanu, bądż Tottenhamu, nie. Powiem więcej,takie kluby mogace zapłacić gigantyczne pieniądze, z miłą chęcią będą obserwować zawodnika, który gra w średniej lidze polskiej. Widzą jak się chłopak aklimatyzyje w Europie itd. Zawsze to coś, a ileż taniej dla takiego klubu,bo przecież nie jest tajemnicą,ze skupują oni róznych graczy,aby ich później wypożyczać do słabszych lig, żeby zobaczyć czy sie sprawdzają. Sądzicie,że ten transfer uszedł uwadze możnym tej pilki i menagerów, ktorzy tym interesem trzęsą? Nie sądze. Nie stać ich na przeoczenie takich ruchów. Oni oceniają,analizują a jak się gość bedzie sprawdzać, szczególnie w meczach pucharowych, to kupią go za jakieś 5 mln euro. My się będziemy cieszyć jak dzieci, a oni będą mieć gotowy sprawdzony produkt. Wszyscy zadowoleni.
do tego trzeba mieć bazę treningową z prawdziwego zdarzenia. Nam jeszcze w tym bardzo daleko. Pomysł chyba dobry, tak robią kluby francuskie, szwajcarskie
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.09.2008, 17:19
No i co ten Marcello ? Na jakiej pozycji ma grac ? Za Glowe, Celebera czy Baszcza ? A Lobodzinski dalej bedzie nas meczyl swoja gra na prawym skrzydle.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Haidar
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.09.2008, 17:22
Z tego co wiem to ma grac na stoperze ale moze tez na skrzydle obrony. Nie wiem, to juz decyzja Skorzy gdzie go umiejscowi i za kogo. Chcieli to kupili i jest, proste. Zobaczymy jak sie spisze...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 01.09.2008, 17:28
Wisła go nie kupiła Marcelo przyszedł na zasadzie wolnego transferu. Wczoraj wygasł mu kontrakt z Santosem i od dziś jest zawodnikiem Wisły.Taka mała uwaga.Ma on grać na środku obrony lub na boku ,ale znając trenera Skorżę na pewno znajdzie dla Brazylijczyka odpowiednią pozycję wystarczy zobaczyć na Diaza przyszedł jako lewy obrońca a grał już jako pomocnik, środkowy obrońca. Więc nie wiadomo gdzie tak naprawdę zagra Marcello.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.09.2008, 17:53
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Ten napstnik co przyjedzie jutro na testy (*o ile przyjedzie) to pewnie znow jakis Honduranin albo cos na ta melodie zapewne
moze chodzi o tego Pierrone? Mial byc juz kilka miesiecy temu

co do Marcelo - na dzien dzisiejszy mamy mocny srodek ( Głowacki, Cleber), ale jezeli jest dobry to napewno sie przyda
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 01.09.2008, 18:04
ja bym tam wolał żeby Bednarz rozglądnął się na rynku za jakimiś dobrymi skrzydłowymi i w zimie sprowadzić ich do Wisły. Wiadome jest dlaczego Łobodziński i Zieńczuk grają słabo ponieważ dobrze wiedzą że nie ma zmienników na ich pozycje.Nie tak dawno o 2 pozycje rywalizowało aż 4 zawodników i wiadomo że poziom gry przynajmniej Zieńczuka był wyższy.A teraz Boguski częściej gra w ataku niż na prawej pomocy. Więc metoda jest prosta chcemy lepszej gry pomocników sprowadźmy dla nich konkurentów a nie tylko zmienników niech poczują że ktoś ,,wisi'' im na plecach. Wtedy na efekty nie trzeba będzie długo czekać. Tak mi się przynajmniej wydaje.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.09.2008, 18:11
Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
moze chodzi o tego Pierrone? Mial byc juz kilka miesiecy temu

co do Marcelo - na dzien dzisiejszy mamy mocny srodek ( Głowacki, Cleber), ale jezeli jest dobry to napewno sie przyda

myślę że przyjedzie Grigorie, gra chyba w rezerwach Rapidu
a może Kluivert któy pozostaje nadal bez klubu?
a może Kallon który wg transfermarkt.de jest wolnym zawodnikiem?

a może dajmy się odbudowac Kuźbie albo innemu Kryszałowiczowi?

po co te spekulacje... poczekajcie do jutra
Duet Skorża&Bednarz chyba pokazał, ze mozna im ufac.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów