The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Stone Island
Banita

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2008, 21:25
http://www.tottenhamhotspur.com/news...uad310808.html
bentley i jenas powolani do kadry anglii
Odpowiedz cytując
dexxaa
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2008, 21:26
Stone Isnald napisał(a):Wyświetl post
http://www.tottenhamhotspur.com/news...uad310808.html
bentley i jenas powolani do kadry anglii
no i.....................................
ps: kasacja
ŻADNA INNA TYLKO WISŁA !
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.09.2008, 10:43
My tu gadu gadu o transferach (a raczej transferze) Wisły, a Tottenham w ostatniej chwili za 12 mln euro kupuje Vedrana Corlukę.
http://www.tottenhamhotspur.com/news...eed010908.html

edit: zagrał dla ManCity w tym sezonie w pucharach, więc nie wzmocni TH w starciu z Wisłą
Ostatnio edytowane przez prober : 01.09.2008 o godz. 10:47.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 01.09.2008, 12:19
Wydaje mi się, że transfery do TT świadczą o jednym, że klub chce powalcyć w lidze o awans do pierwszej 4 - czyli grę w Lidze Mistrzów. Sprowadzani ostatnio gracze nie mogą występować w eurpoejskich pucharach wobec czego w tym wypatruję szansy na wygraną w tej rywalizacji. Wyeliminowanie TT powinno dać ogromnego speeda naszemu zespołowi w rozgrywkach grupowych - i nawet awans do wiosennych rozgrywek pucharowych. Czyli wyeliminowanie Angoli jest dla Wisły bardzo ważnym zadaniem nie tylko ze względu na punkty rankingowe, ale też na doświadczenie w grze z klasowymi zespołami.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
nce
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.09.2008, 14:34
Czy zespoły z 7 grupy (Ajax, Udinese, Levski, Kopenhaga), na które mogliśmy trafić w 1 rundzie to nasi potencjalni rywale w fazie grupowej PUEFA czy też o tym z kim zagramy w tejże fazie (jeśli przejdziemy Tottenham) zadecyduje kolejne losowanie?
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.09.2008, 15:01
O ile mnie pamięć nie myli , to ostatni raz jak graliśmy w fazie grupowej , to było losowanie .
Chyba się nic nie zmieniło . Chociaż 100 % pewności nie mam .
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 01.09.2008, 15:36
jak podają angielskie media do licytacji o Berbatowa włączył się przejęty właśnie przez bliskowschodnich szejków Manchester City - dają za niego aż 40 mln euro

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 01.09.2008, 15:52
prober napisał(a):Wyświetl post
jak podają angielskie media do licytacji o Berbatowa włączył się przejęty właśnie przez bliskowschodnich szejków Manchester City - dają za niego aż 40 mln euro

Czyli grać z nami nie mogą: Corluka, Pawliuczenko i ewentualnie Arszawin(jeżeli w ogóle przyjdzie), oraz może też nie być Berbatova? Mam taką nadzieję, że jeszcze ktoś im się połamie, może King?
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
gukfva
Member

Od: 09.2006

Stary 01.09.2008, 16:25
Kiedyś nie chcieli grać z Wisłą, woleli wolny los... teraz pokażcie im, że było kogo się obawiać...
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.09.2008, 16:30
gukfva napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś nie chcieli grać z Wisłą, woleli wolny los... teraz pokażcie im, że było kogo się obawiać...
chcieli, ale UEFA przyznała im wolny los..
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.09.2008, 18:16
prober napisał(a):Wyświetl post

Manchester City został przejęty przez inwestorów ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich zrzeszonych w Abu Dhabi United Group for Development and Investment Ltd. Wiadomość potwierdzająca wcześniejsze spekulacje medialne ukazała się na oficjalnej stronie klubu w poniedziałek po południu.
Arabscy inwestorzy uzgodnili warunki umowy z dotychczasowym właścicielem klubu, byłym premierem Tajlandii Thaksinem Shinawatrą.

Shinawatra zachował mniejszościowy udział właścicielski i dodatkowo będzie pełnił funkcję honorowego prezydenta klubu z Manchesteru bez możliwości podejmowania decyzji finansowych.
.onet-ad-main2-box { display: none } Finansowe warunki umowy nie zostały podane do wiadomości publicznej. Nowi właściciele klubu mają ambitne plany i nie będą żałować pieniędzy na inwestycje.

- Naszym celem jest uczynienie z Manchesteru jednego z czterech czołowych klubów angielskiej Premier League. W tym sezonie mierzymy w mistrzostw Anglii, a zwycięstwo w Lidze Mistrzów jest naszym strategicznym celem w następnym sezonie - powiedział dyrektor wykonawczy Abu Dhabi United Group Al-Fahim, dodając, że o przejęciu klubu zadecydowała renoma i prestiż ligi angielskiej, uznawanej za najbogatszą w Europie.

Pierwszym ruchem transferowym nowych właścicieli było pozyskanie 27-letniego Bułgara Dimitara Berbatowa z Tottenhamu za 25 milionów funtów.

Po trzech kolejkach angielskiej ekstraklasy Manchester City zajmuje trzecie miejsce w tabeli, mając jeden punkt straty do lidera - Chelsea Londyn.

za www.interia.pl

Oficjalna nie potwierdziła ale... To ogromne osłabienie przed meczem z nami.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Stary 01.09.2008, 18:43
Jakie osłabienie jak Berbatov ma gdzieś grę dla Tottenhamu a Ramos ma gdzieś Berbatova ?
On tam w tej chwili tylko jest (o ile nie odszedł do M. City a chyba odszedł) a nie gra w piłkę .
Odejście czy pozostanie Berbatova jest dla nas raczej bez znaczenia .
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Stary 01.09.2008, 18:56
odejście Berbatova jest o tyle osłabieniem, że do PUEFA zostaje im 2 napastników - Bent i dos Santos
kontuzja, przemęczenie, czerwona kartka - i w rewanżu grają bez jednego napadziora albo będzie musiał Ramos kombinować
to chyba jednak mały plusik dla nas, hm?
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 01.09.2008, 19:42
Na dobrą sprawę mają w ataku tylko Benta, bo Dos Santos jest w klubie od miesiąca i wątpię czy poradzi już sobie jako napastnik w pierwszej jedenastce. Chyba będą zatem starali się grać głównie drugą linią, ew. poślą w przód Bentleya. Więc 4-5-1?

Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.09.2008, 20:04
Inna sprawa ze my tez nie mamy co rozgladac sie za napastnikami, Brozek jest, oby ta kontuzja to nic wielkiego. Rafal niby sie przelamal, ale jak to jest do konca to sie dowiemy przy najblizszym meczu, i tak to wyglada, reszta to raczej takze znak zapytania...Troszke to marnie wyglada, ale damy rade

PS: Fakt ze na puchary gramy jednym napastnikiem daje nam przewage, mimo ze mamy tylko jednego snajpera w zespole
Powód: PS
Ostatnio edytowane przez zloto : 01.09.2008 o godz. 20:17.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 01.09.2008, 20:40
hello!
przecież oni grają taką samą taktyką jak my, tylko mają lepszych/droższych wykonawców.

d. Santos na lewym skrzydle, Bent na środku ataku, Bentley na prawym skrzydle

w przypadku kontuzji d. Santosa na lewe skrzydło schodzi Bentley, na prawe Lennon.
w przypadku kontuzji Benta na środek Bentley, na prawo Lennon.
jesli nie ma Bentleya na prawe skrzydło idzie Lennon i w tym ustawieniu to jedyne rozsądne roszady jakich może dokonać coach, jeśli wypadnie dwóch z przodu TT leży z atakiem.
.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 01.09.2008, 20:42
Optymalny skład na Tottenham to dla mnie:
Pawełek- Baszczynski Cleber Głowacki Pi.Brożek- Cantoro Sobol- Boguski Jirsak Zieńczuk- Brożek

Albo Łobodziński za Zieńczuka. Zobaczy się, mam nadzieję że wszyscy się wyleczą.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 01.09.2008 o godz. 20:45.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 02.09.2008, 09:03
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Jakie osłabienie jak Berbatov ma gdzieś grę dla Tottenhamu a Ramos ma gdzieś Berbatova ?
On tam w tej chwili tylko jest (o ile nie odszedł do M. City a chyba odszedł) a nie gra w piłkę .
Odejście czy pozostanie Berbatova jest dla nas raczej bez znaczenia .
NIe była bez znaczenia - Berbatov, gdyby został - mógłby w każdej chwili wrócić do składu, a tego że był to najgroźniejszy napastnik TT chyba nie zaprzeczysz, bo musiałbyś zaprzeczyć faktom.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.09.2008, 09:15
Patrząc na wyniki większości angielskich klubów w ostatnim czasie - oczywiście są nieliczne wyjątki - to gra w Pucharze Uefa nie jest szczytem ich marzeń ani celem samym w sobie.
Jasne, że idealnie byłoby opierać swój optymizm na wartościach stricte piłkarskich niemniej sprzedaż Berbatova pokazuje, że również w przypadku Tottenhamu nie jest inaczej - ich dwa ostatnie, bardzo poważne z resztą wzmocnienia (Pawluczenko, Corluka) będą dotyczyć tylko rozgrywek ligowych bądź Pucharu Anglii.
Jakby na to nie patrzyć, odejście najlepszego napastnika mogącego występować w UEFA to jest osłabienie Tottenhamu pod kątem rozgrywek europejskich.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Mango
Senior Member

Stary 02.09.2008, 09:45
Remis Spurs z Cheslea mnie nie zdziwił . Dlaczego A no dlatego , że były to derby ... w naszych derbach Krakowa pasy były skazane na pożarcie przez Wisłe a stało sie inaczej bo derby się rządza swoimi prawami i tak samo było ze Spurs
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 02.09.2008, 10:53
Po niesamowitym ostatnim dniu okienka transferowego okazuje się, że Tottenham razem z ManCity powinien włączyć się do walki o podium.

Mamy dwóch wielkich faworytów Premier League: ManUtd i Chelsea. Liverpool nie wygrał ligi od 18 lat, teraz znów czeka ich ciężka walka o miejsce premiowane grą w LM i zachowanie głowy trenera Beniteza (właściciele klubu chyba zaczynają powoli tracić cierpliwość, z niezwykle mocnym składem Hiszpan wygrał w ostatnich trzech latach praktycznie tylko Puchar Anglii). Arsenal w wiecznej przebudowie, wydaje się, że znów bez większych szans na mistrzostwo...

Aha, Tottenham gra 15.09. bardzo ważny mecz z Aston Villą u siebie. Zmęczą się

Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Stary 02.09.2008, 16:20
Raporter napisał(a):Wyświetl post
Optymalny skład na Tottenham to dla mnie:
Pawełek- Baszczynski Cleber Głowacki Pi.Brożek- Cantoro Sobol- Boguski Jirsak Zieńczuk- Brożek

Albo Łobodziński za Zieńczuka. Zobaczy się, mam nadzieję że wszyscy się wyleczą.

Piotrek Brozek chyba nie moze grac za kartki. Tak mi sie zdaje, a wiec kibel:/

Pawelek- Basz, Cleber, Glowacki, Zienczuk- Cantorto, Sobol, Boguslki, Jirskan, Niedzielan- Brozek

Tak to widze na ten mecz, jedyna zmiana jaka moze zajsci to Niedzielan-Diaz.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Stary 02.09.2008, 17:08
skąd pewność że Głowa będzie gotowy?

stawiam na obronę Singlar-Baszcz-Cleber-DIAZ
w pomocy i ataku bez zmian
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Stary 02.09.2008, 17:23
jak Glowa nie bedzie gotowy to polece na calosci, brak zgrania, komunikacja i tp. Ale postawil bym na obrone:

Baszczu-Marcelo-Cleber-Zienczuk

Taki o to spontan

Zienczuk, na obronie absurd, nie W lidze gral na lewej obronie i nawet gola cisnol rywala.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Stary 02.09.2008, 17:27
Z tematu o meczu w pokoju ABG

Cytat:
A zła nowina jest taka,że kibice Tottenhamu posiadający karnet na cały sezon, mają wjazd za darmo na ten mecz,także z tym zajęciem trybuny południowej może byc pewien problem.
Kolejne znaki na niebie i ziemi wskazują , że dla nich pUEFA(szczególnie na tym etapie) , to taki nasz puchar ekstraklasy . Wygrają , to wygrają nie wygrają nie będzie masowych samobójstw . Oby nas jak najbardziej zlekceważyli przed pierwszym meczem . Chociaż biorąc pod uwagę doświadczenie Ramosa w rozgrywkach pucharowych , będzie o to ciężko .
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.09.2008, 17:32
Marcelo to tylko z Cleberem bo z Głową się nie dogada
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Od: 09.2008

Stary 02.09.2008, 18:28
Wiślak_358 napisał(a):Wyświetl post
Marcelo to tylko z Cleberem bo z Głową się nie dogada
dogada sie dogada ! zwlaszcza pilka !
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.09.2008, 20:41
Rzesza fanów Wisły w Londynie?

Z dwudniową wizytą, przyjechali do Krakowa przedstawiciele londyńskiego Tottenhamu, którzy ustalają szczegóły organizacyjne rywalizacji Wisły z angielskim klubem, o fazę grupową Pucharu UEFA.

Ustalono, że w Londynie na White Hart Lane, mecz będzie mogło obejrzeć co najmniej 3 tysiące kibiców z Krakowa, a jeśli zainteresowanie londyńczyków tym spotkaniem nie będzie zbyt duże, to dla wiślaków zostanie przeznaczona nawet 8- tysięczna trybuna. Dla kibicow z Polski bilety będą kosztowały 20 i 25 funtów.

Pełnomocnik policji odpowiadający za zabezpieczanie imprez odbywających się na stadionie Tottenhamu, dostarczył Wiśle listę pubów i lokali, których kibice z Polski ze względów bezpieczeństwa powinni omijać. Co ciekawe, Tottenham był zainteresowany, by w rewanżowym meczu na stadion Wisły mogło wejść nawet 5 tysięcy kibiców z Londynu. "Największy wyjazd jaki mieli nasi kibice, to podróż do Stambułu - 3 tysiące fanów. W Polsce będzie ich znacznie więcej, a nie chcemy by nielegalnie kupowali bilety na sektory dla kibiców Wisły" - argumentowali przedstawiciele Tottenhamu.

Pierwszy mecz zostanie rozegrany w Londynie 18 września o godzinie 20.00 ( o 21.00 czasu polskiego).

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ndynie,1172152
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.09.2008, 21:59
Cały czas wierzyłem, że Wisła, mimo, że nie faworyt, ma szanse przejść Tottenham.
I im bardziej to analizuje, tym bardziej wychodzi, że na prawdę trafiliśmy na dobry moment. Nie są w formie, nowe nabytki nie zagrają z nami, stracili największą gwiazdę a PUEFA traktują jak my PEkstraklasy

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,56...o_46_goli.html

Do tego do Londynu można polecieć w obie strony za mniej niż 900 pln (Wizzar, EasyJet) Wylot 18 rano, powrót 19-stego rano. Tam na prawdę może być sporo naszych kibiców
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów