The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2008, 20:44
Hmmm zastanawiał sie ktos zeby przez neta cupnąć w tego FM 2008?

Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 01.09.2008, 14:40
fajnie by było zagrać w kilka osób w konkretnej, jednej lidze, ale cięzko by sie było zgrać i łączyć w jednym czasie.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.09.2008, 14:44
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
fajnie by było zagrać w kilka osób w konkretnej, jednej lidze, ale cięzko by sie było zgrać i łączyć w jednym czasie.
Była by awantura kto gra Wisłą
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 01.09.2008, 18:38
nie mówie o Ekstraklasie.
lepiej by było zagrać jakąś słabszą ligą, gdzie nikogo prawie nie znamy.

tak przy okazji, jakiś środkowy pomocnik, bardzo dobry w destrukcji - polecicie kogoś? tylko tak powiedzmy do 3mln juro.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 01.09.2008, 19:12
Mamba napisał(a):Wyświetl post
Hmmm zastanawiał sie ktos zeby przez neta cupnąć w tego FM 2008?
ja gram z 3 kolegami Lige Hiszpańską...gramy Valencią, Sevillą, Atletico i Saragossą.
fajnie się gra, są niesamowite emocje jak się gra ze sobą

jedyny minus to zamuła troche...im więcej osób to wolniej chodzi.
Powiem tylko że gramy co 2 tygodnie po 3h... gramy już 5 miesięcy...jeszcze jesteśmy w pierwszym sezonie

Ale i tak jak ktoś nosi się z zamiarem grania to zachęcam.

edit:
Sławex napisał: Juan Manuel Torres DP około 500tys

to On przyjdzie do Wisły dodam że gram 3 sezon...i 2 raz gram w Lidze Mistrzów z solidnym skutkiem(tzn.(3 miejsce w grupie)

Powód: :)
Ostatnio edytowane przez Proud : 01.09.2008 o godz. 19:40.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.09.2008, 20:09
Potrzebuje lewego napasttnika do MU tak za 100 milionów ale bramko-strzelnego
Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.09.2008, 21:00
Ja wiem, że większość z Was to by i Wisłą wygrała ligę angielską, ale tutaj taki mój sukces, którym się chce pochwalić:

Pozdro.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.09.2008, 21:09
nie mówie o Ekstraklasie.
lepiej by było zagrać jakąś słabszą ligą, gdzie nikogo prawie nie znamy.

tak przy okazji, jakiś środkowy pomocnik, bardzo dobry w destrukcji - polecicie kogoś? tylko tak powiedzmy do 3mln juro.
Cristian Daminuta, rumun, 17 lat na starcie gry.

@ Slayer: nieźle Ja kończę 6 sezon Arsenalem, wrzucę screena aby się pochwalić
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 01.09.2008, 21:11
Slayer666 napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem, że większość z Was to by i Wisłą wygrała ligę angielską, ale tutaj taki mój sukces, którym się chce pochwalić:

Pozdro.
Ważne, że dla Ciebie to sukces, ale muszę Ci powiedzieć że MC ma silnych piłkarzy i można nawet spokojnie powalczyć o Mistrza Anglii. Jak lubisz grać w Premiership to proponuję Ci rozpoczęcie gry od 5 ligi Angielskiej, tak by wygrywać kiedyś LM, bo to jest sukces i zabawa
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 01.09.2008, 21:15
Telus napisał(a):Wyświetl post
Ważne, że dla Ciebie to sukces, ale muszę Ci powiedzieć że MC ma silnych piłkarzy i można nawet spokojnie powalczyć o Mistrza Anglii. Jak lubisz grać w Premiership to proponuję Ci rozpoczęcie gry od 5 ligi Angielskiej, tak by wygrywać kiedyś LM, bo to jest sukces i zabawa
Ano dokładnie ;-) Ja śmigam York City jestem już Championship. Co ciekawe niższe ligi Angielskie są świetnie dopracowana, dużo zdjęć zawodników nawet tych 4 - 5 ligowych Zawsze to dodaje smaczku.
Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.09.2008, 21:26
michu- ile mistrzostw? Heh... Wcześniej moim największym sukcesem był Puchar Ligi. W finale pokonałem Arsenal 2:1.
Ten Daminuta poradziłby sobie w City?
Jak macie dużo pieniążków, to polecam: Ezequiel Lavezzi z Napoli. Trochę kosztuje, ale u mnie od razu w pierwszym sezonie w 36 meczach strzelił 25 bramek.

E: no na pewno radocha jest mega, jak się zespołem z budżetem 10 000 funtów w pierwszym sezonie uda awansować do Premier League, ale ja dopiero zaczynam swoją przygodę z Managerem i potem, jak się już wkręcę (i starczy cierpliwości), to się zobaczy...
Ostatnio edytowane przez Slayer666 : 01.09.2008 o godz. 21:29.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 01.09.2008, 21:31
Kończę 6 sezon, to będzie 5 mistrzostwo.

Daminuta- ja kojarzę go z czasów FM 07, we Wiśle którą grałem 14 sezonów był dłuuugo w pierwszej jedenastce. Przy odpowiednim treningu i dobrym prowadzeniu może coś z niego być na miarę Man City.

Tak naprawdę odnośnie talentów jest trudno prorokować. Jednemu wystrzeli, drugiemu nie. Przyklej młodemu 3 scoutów i analizuj raport. Sam dojdziesz do wniosku czy coś z kogoś może być Dobra sprawa to 4 tygodniowe testy w ciągu sezonu. Polecam. Wkleję później zdjęcia kilku moich perełek.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 01.09.2008 o godz. 21:33.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.09.2008, 17:42
kurde no, własnie przed chwilą znowu dostałem od Legii, grałem z nimi z 5 meczy i tylko raz udało mi sie uzyskac remis, reszta meczy w dupe;/
W końcu z nimi wygram.
gram drugi sezon i cudem dostałem sie do grupu p. UEFA, w pierwszym sezonie triumfowałem tylko w pucharze polski, w lidze o 1 punkt wyprzedzila mnie Legia...
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.09.2008, 23:10
hmm, sciagnalem FM08 kilka dni temu, tak pozno bo bardzo upodobalem sobie 07 i gralem w niego do tej pory.

Czy wy tez uwazacie ze 08 jest trudniejszy od 07 ? nie jestem jakims wybitnym graczem ale w 07 potrafilem cos uklepac z kiepskiej druzyny a tu totalne dno.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 03.09.2008, 22:19
FM 2009, FM 2009, FM 2009...
łooooooo.

pierwsze informacje i odrazu zrobiło się gorąco.
3D, konferencje prasowe, transfery zrobione od nowa (nowy kod gry), finanse...

14 listopada premiera, tylko czekać.
http://www.cmrev.com/
ps. ale musze sie przyczepić do jednego chociaż. mały minusik za całkowity brak zmian w skinie.. może coś jeszcze z nim zrobią?
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 04.09.2008, 17:20
Miałem się pochwalić, robię to Liga zakończone, jeszcze finał PA i LM.

Teoretycznie nic nadzwyczajnego, ale mi się podoba ta okrągła setka i różnica bramek
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 04.09.2008, 17:31
FM 2009, FM 2009, FM 2009...
łooooooo.

pierwsze informacje i odrazu zrobiło się gorąco.
3D, konferencje prasowe, transfery zrobione od nowa (nowy kod gry), finanse...

14 listopada premiera, tylko czekać.
http://www.cmrev.com/
ps. ale musze sie przyczepić do jednego chociaż. mały minusik za całkowity brak zmian w skinie.. może coś jeszcze z nim zrobią?
Nad skinem zawsze na końcu pracują. Ale ta grafika w 3D taka ... nieprzekonująca
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Stary 04.09.2008, 18:09
Ja jeszcze nieraz korzystam z http://www.fmsite.pl/news.php
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 05.09.2008, 18:13
Cudów się niestety nie spodziewam po tym nowym fmie...
Tryb 3d wygląda jakby wzięli 2 studentów i kazali im to zrobić w tydzień. No kompletna żenada, coś a'la Era Futbolu 2002 Ja wiem że fani fma są po prostu 'tego' i grafika nie jest dla nich ważna, ale bez przesady! Mamy już rok 2008! A tak nawiasem mówiąc to 3d powinno pojawić się już ze 3 lata temu. Ale co mnie znacznie bardziej denerwuje to fakt że FM rozwija się w kierunku jakiś gównianych konferencji prasowych, relacji z mediami, rozmów z zawodnikami (no to ostatnie to jeszcze mogę przeboleć) zamiast w rozwijaniu taktycznych możliwości, które są (moim skromnym zdaniem) 'takie se' - symbolem tego jest ograniczona jak cholera możliwość ustawiania zawodników na boisku. Od kilku lat czekam też na analizy poszczególnych meczów z prawdiwego zdarzenia... i jak tego nie było tak mogę się założyć że w 2009 też nie będzie. Kolejny mankament: realna ocena umiejętności zawodników jest niemal niemożliwa... można się jedynie kierować ocenami (pomijając to że prawie wszyscy dostają takie same...) i innymi suchymi statystykami typu ilość podań wykonanych/celnych itp. W **** często zdarza mi się mieć niemal identycznych zawodników na to samo miejsce w składzie, i za chuja się człowiek nie dowie który naprawdę jest lepszy... A nie możnaby zrobić opcji w stylu 'wgląd w trening' dzięki któremu moglibysmy wydawać różne polecenia rozegrania akcji i oceniać jak radzą sobie np. nasi obrońcy w konkretnych sytuacjach? Albo oglądnąć trening strzelecki interesujących nas napastników czy popatrzeć jak poszczególni zawodnicy biją rzuty wolne? To takie trudne do zrobienia?
Dla mnie CM/FM zatrzymał się w rozwoju w wersji 03/04 i co rok SI wydaje praktycznie to samo z wyłącznie kosmetycznymi zmianami... Już mnie to irytuje powiem szczerze..
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Stary 05.09.2008, 18:34
No ten silnik meczowy 3D ciekawe jak bedzie sie spisywal i czy bedzie realsityczny.Ceikawe czy beda duze wymagania sprzetowe ,bo praktycznie wystarczylo miec duzo RAMu zeby smigal FM
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.09.2008, 21:14
Istnieje jakaś paczka z koszulkami większości klubów, czy pozostaje tylko ściąganie pojedynczych lig? Jeżeli ktoś ma dostęp do takowej paczuszki, niech wrzuci na jakiś serwer... bo z tych co są na cmrev i tym podobnych stronach, bardzo wooooolnoooooo się ściąga... Pozdro i dzięki
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.09.2008, 13:25
W swoim pierwszym sezonie zdobyłem zdobyłem Mistrzostwo Polski oraz Puchar Ekstraklasy. Wzmocnień brak, no chyba że za takowe należy uznać pozyskanie kilku perspektywicznych zawodników. Zespół opuścili natomiast Paulista, Sobolewski, Głowacki, Niedzielan, Thwaite oraz Burns.

Drugi sezon rozpocząłem od cennego zwycięstwa 2:1 w Poznaniu, zwycięstwa w Super Pucharze Polski, przeciwnikiem Zagłębiem Lubin przegrywałem do przerwy 0:2, w 89 minucie remisowałem 2:2 by ostatecznie wygrać 4:2.

Później podróż do Gruzji- Tbilisi to ponad 2000 km. Nie przeszkodziło to jednak moim piłkarzom gdyż odnieśli historyczne zwycięstwo 1:10 i tym samym z nawiązkom zrewanżowali się za wpadkę sprzed kilku lat...

Dinamo - Wisła

Teraz czas na 3 rundę, przeciwnik Braga ( ! )... która w poprzednim sezonie zaszła do 1/2 rozgrywek Pucharu Uefa dzięki czemu została rozstawiona. Wynik tej konfrontacji już niebawem...
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 07.09.2008 o godz. 13:33.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.09.2008, 13:45
Zaktualizuj sobie składy człowieku! Na cmrev jest aktualizacja aktualizacji ze składami z dnia 4 września.
Odpowiedz cytując
Sevi
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.09.2008, 15:50
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Zaktualizuj sobie składy człowieku! Na cmrev jest aktualizacja aktualizacji ze składami z dnia 4 września.
Może on woli grać na starych? Naprzykład ja wogóle składów nie aktualizuje...
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 07.09.2008, 20:01
Jak zainstalować to uaktualnienie?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Sivas
Senior Member

Stary 07.09.2008, 20:11
myśle że sie nie obrazicie jeśli i ja sie pochwale

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...acbaabc5d.html

podsumowanie czwartego sezonu w HSV, z tym że Fm 2006

Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 07.09.2008, 20:15
Zacząłem grać w Fm'a 2008 i wydaje mi się, że jest on bardzo prosty:/ Gram pierwszy sezon Man City. 5:1 z Chelsea u sibie, 5:2 z Liverpoolem na wyjeździe, ogólnie nuda, chociaż czasami ledwo wygrywam z takimi zespołami jak West Bromwich Albion czy Wigan. Ogólnie 35 spotkań bez porażki, zaledwie 3 remisy.
Najnowsze uaktualnienie of kors, kadra oczywiście nie za mocna, wzmocniona jedynie przez Akinfeeva(CSKA), Guilherme(Santos), Barazite(Arsenal), Palacio(Boca) i Huntelaara(Ajax).

Pierwsza jedynastka:
Igor Akinfeev
Javier Garrido, Richard Dunne, Vincent Kompany, Micah Richards
Pablo Zabaleta, Fernandes
Elano, Robinho
Huntelaar, Palacio

Taktyka 4-2-2-2 .
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
|Q|
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 07.09.2008, 20:24
No wiesz... Żadna gra klubem z budżetem 540 milionów funtów - nigdy nie będzie pasjonująca. Spróbuj wygrać Ligę Mistrzów Kmitą Zabierzów albo II-ligowcem z Islandii ;-)

Ja np. gram Garbarnią Kraków i w ataku mam Dudu
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.09.2008, 22:24
Oczekiwane emocje:

Tak jak pisałem wcześniej z Dinamo Tbilisi 10:1 i 3:0.

W Trzeciej rundzie eliminacji trafiłem na Bragę - Półfinalistę Pucharu Uefa z poprzedniego sezonu

Co Ciekawe zarówno przed pierwszym meczem trzeciej rundy jak i rewanżem w lidze przegrałem 2 wyjazdowe spotkania. Również dwukrotnie z boiska wyleciał Thomas Jirsak.

Pierwsze spotkanie w Portugalii zakończyło się wynikiem 0:0. Gospodarzy zawiodła skuteczność a i świetnie na lini spisywał sie Mariusz Pawełek. Pisząc krótko mogłem przegrać z 3:1.

Przed rewanżem w Krakowie eksperci przewidywali rzuty karne, byli blisko.
Wbrew obawą moi podopieczni nie dali sobie narzucić styl gry prezentowany przez rywala i raz po raz znajdowali sie w znakomitych sytuacjach podbramkowych. Królem marnotrawstwa niczym z poprzednich lat był Paweł Brożek. Goście wyszli z dwukrotnym kontratakiem ale raz fatalnie spudłował ich napastnik a drugim razem Pawełek zatrzymał wślizgiem rywala (!). Emocje sięgały zenitu kiedy Topuzakov otrzymał ( moim zdaniem ) nieslusznie czerwony kartonik i tym samym wyleciał z boiska. 90 minut nie przyniosło rozstrzygnięcia i 14 tyś. fanów Białej Gwiazdy mogło emocjonować sie jeszcze przez dodatkowe 30 minut dogrywki. W dogrywce bez zmian... moje heroiczne ataki, które nie przynosiły rezultatu. W 98 minucie sędzia podyktował rzut wolny niemal z połowy boiska, juz prawie odetchnąłem z ulgą kiedy piłka dośrodkowana w pole karne zmierzała pod nogi Clebera... samobój ! Najpewniejszy z najpewniejszych wpadł niefortunnie z piłką do siatki. Pozostało się tylko złapać za głowę... pomyślałem " kończy się jak zawsze ". Ale że chłopcy nie rezygnowali a Braga najwidoczniej poczuła się zbyt pewna siebie to po ogromnym zamieszaniu Paweł Brożek wpakował piłkę do siatki z najbliższej odległości, złapał futbolówkę i pobiegł z nią ku środka boiska. 115 minuta zapadnie chyba na zawsze w mej pamięci jak i cały dwumecz... Atak pozycyjny, piłka pod nogi Baszczyńskiego a ten huknął chyba z trzydziestego metra w samo okienko bramki w której świetnie spisywał się Rybka ( Ukrainiec ) i tak koszulka powędrowała w górę...

Fajna zabawa i niesamowite emocje. A przecież o to w tym chodzi. No przynajmniej dla mnie
Jak ktoś wie jak zmienić typ pliku zapisanego meczu tak by odczytał go program Windows Movie Maker to proszę o kontakt na priv.

Wisła - Braga
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 08.09.2008 o godz. 12:10.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.09.2008, 14:39
To teraz i ja zadam kilka pytan ale natury czysto technicznej:
Jak wgrać patche 8.0.1 i 8.0.2 do FMa "z promocji"?
Ewentualnie jak po wgraniu tych patchy odpalić FMa?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów