The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2008, 07:31
W końcu doczekaliśmy się transferu ... :]
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 01.09.2008, 07:46
Marcelo piłkarzem Wisły

Wisła Kraków pozyskała nowego zawodnika. Jest nim 21-letni brazylijski obrońca Marcelo Antonio Guedes Filho, który podpisał 5-letni kontrakt.

Marcelo urodził się 25 maja 1987 roku w São Vicente. Ma 190 cm wzrostu i waży 79 kg.

Do Wisły trafił ze słynnego brazylijskiego klubu Santos, w którym rozegrał 66 meczów i zdobył trzy bramki.

Fot. Maks Michalczak
Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.09.2008, 07:59
No to uspokojeni, jedna z dwóch wiadomości dzisiaj potwierdzona. Swoją drogą Bednarzowi się brawa należą bo za 2 lub 3 lata Marcelo może się okazać świetnym grajkiem.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 01.09.2008, 08:08
Nigdy nie widziałem tego gościa "w akcji", ale fakt, że grał w podstawowym składzie Santosu mówi o nim wiele. Nie mogłem uwierzyć własnym oczom, kiedy zobaczyłem tego newsa na oficjalnej. Genialny ruch! Niech się Jodłowce i Hernanie chowają! Ten gość może być naszą przyszłością. Oby tylko nie miał nasrane w głowie Witaj Marcelo i powodzenia!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.09.2008, 08:23
Spokojnie-to się okaże czy Marcelo będzie taki dobry, czy się zaaklimatyzuje itd. Za wcześnie na przesądzanie o genialności tego gracza.
Natomiast człowiek do ofensywy albo i dwóch potrzebny na już! Mamy 3 graczy, którzy potrafią coś zagrać i ukąsić z przodu - Paweł B., Rafał i Jirsak choć tego stawiam niżej.
Łobodziński wygląda, że o ile w ogóle coś zagra to po zimie (mam nadzieję - wreszcie pełny cykl przygotowań), Zieńczuk jak zwykle schowany - nie pociągnie gry, nie wygra pojedynku, całe szczęscie, że choć asysta wczoraj.
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.09.2008, 08:23
Jaki zwrot akcji. teraz znowu Bednarza wszyscy wychwalają Marcelo to na pewno ciekawy transfer i mam nadzieje, że okaże sie w niedługim czasie, że także udany. Czekamy na jeszcze jeden transfer, no chyba, że znowu szykują jakąś niespodziankę i będą ze dwa.....
Odpowiedz cytując
wislakkowalski
Member

Od: 04.2008

Stary 01.09.2008, 08:28
Fantastyczne ruchy zarządu! Takich piłkarzy nam trzeba, jak młody, perspektywiczny i całkowicie darmowy Marcelo! Rozmawiałem ze znajomym ktory oglada lige brazylijska i powiedzial ze to czolowy obronca tamtejszych rozgrywek od ponad roku!

Ale z takich transferow trzeba wwyciagnac wnioski! Jakie? Otoz takie, ze z poludniowoamerykanskich klubow (i to nie niskoligowych, ale z pierwszej polki) mozna sciagac swietnych pilkarzy, bo oni graja tam za male pieniadze! Teraz Marcelo dostanie druga czy trzecia pensje w lidze, i zobaczycie ze przez 2-3 lata Wisla bedzie miala z niego ogromny pozytek! A pozniej odejdzie do jeszccze lepszego zachodniego klubu za kilka milionow euro! Dlatego tacy pilkarze cchca sie zwiazac z Wisla, oni mysla bardzo rozsadnie - przepustka do Europy, grac bedzie w absolutnym hegemonie polskiej ligi, dostanie niemałe pieniadze i wlasnie moze sie pokazac w pierwszej jedenastce! Brawo Bednarz!
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.09.2008, 08:29
Cytat:
Brazylijczyk Marcelo Antônio Guedes Filho, grający dotychczas w klubie Santos FC, został dziś piłkarzem krakowskiej Wisły. 21-letni zawodnik może grać na środku obrony lub po jej prawej stronie. Jak informuje oficjalna strona naszego klubu - Marcelo z zespołem "Białej Gwiazdy" podpisał 5-letni kontrakt.

Prezentacja piłkarza odbędzie się dziś podczas specjalnie zwołanej konferencji prasowej.

Według serwisów transferowych Marcelo wyceniany jest na około 2 mln euro. Do Wisły trafił na zasadach "wolnego transferu".
Kto wie moze jeszcze kogos na konferencji nam przedstawia A i ten transfer to taki uklon do wszystkich co jechali po Bednarzu, ktory naprawde robi swietna robote, zwazywszy ze na transfery kasy nie ma...
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 01.09.2008, 08:37
Brawo, wreszcie ściągamy jakiegoś perspektywicznego zawodnika, ale jednak jest nie dosyt - brakuje zawodników grających w ofensywie. Napastnik, skrzydłowy, ofensywny środkowy - niestety w tym okienku raczej się nie uda żadnego z nich ściągnąć - czekamy do zimy zobaczymy co wymyśli Bednarz
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.09.2008, 08:38
http://futbolin.blox.pl/2008/08/Marc...o-to-taki.html

radzę przeczytać
żeby się przykro nie rozczarować

w każdym razie cuchnie mi tu silnie duchem Thwaite'a
i może być tak że zanim sytuacja gościa się wyjaśni... minie kilka miesięcy

ps. chyba trzeba odpukać w niemalowane
Ostatnio edytowane przez manson777 : 01.09.2008 o godz. 08:45.
Odpowiedz cytując
wislakkowalski
Member

Stary 01.09.2008, 08:43
a powiedzcie mi co jest z Gargula? Po podobno wlasnie mielismy o niego walczyc w letnim okienku? Czy juz nie bedzia zadnych transferow poza Marcelo? Bo czasu niewiele a nazwisk padło tyle w lecie ze hoho.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.09.2008, 08:45
Gargula ma kontuzje i wogole on sie chyba troche zagubil, zreszta BOT to wogole obecnie niezly dziwolag.

Co do innych transferow to sadze, ze ciezko bedzie.. Czasu nie ma, a jak by mialy byc to by o nich chyba poinformowali zbiorczo, a nie tak co kilka h.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.09.2008, 08:46
Czy Marcelo będzie realnym wzmocnieniem Wisły to się dopiero okaże. Z pewnością ma na to duże szanse. W aklimatyzacji powinien pomóc mu Cleber, to bardzo istotne.
Jest to z pewnością duży sukces Bednarza jako dyrektora sportowego - każdy klub zza wschodniej granicy byłby gotów wyłożyć za tego grajka ze 2 mln euro. Także ja osobiście jestem bardzo mocno - pozytywnie oczywiście - zaskoczony tym nabytkiem.
Pozostaje życzyć Marcelo powodzenia i jak najlepszych występów w Wiśle.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.09.2008, 08:46
manson777 napisał(a):Wyświetl post
http://futbolin.blox.pl/2008/08/Marc...o-to-taki.html

radzę przeczytać
żeby się przykro nie rozczarować

w każdym razie cuchnie mi tu silnie duchem Thwaite'a
i może być tak że zanim sytuacja gościa się wyjaśni... minie kilka miesięcy

ps. chyba trzeba odpukać w niemalowane
Bardzo ciekawy punkt myslenia:

Plusy są takie, że gra w w najlepszym z brazylijskich klubów, jest młody perspektywiczny, doceniony przez międzynarodowej klasy trenerów
Minusy są takie, że gra o niego Szachtar,że jest opcja, że możemy go nie zakontraktować przed meczem z Tottenhamem

Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.09.2008, 08:53
szkoda ze dało się ściągnąc z Brazylii jakiegos ofensywnego gracza, np mlodego rosłego mocnego murzyna lub tez szybkiego skrzydłowego z dobrym dryblingiem. No ale i tak mozna byc zadowolonym chodz ja do tego podchodze dość sceptycznie... zobaczymy czy chlopak sie sprawdzi, narazie nikt z nas nie widział go w akcji, mamy tylko jego zdjecie i kilka szczegółow z zyciorysu. Gosciu pewnie bedzie grał w PE na poczatku no chyba ze Skorza odrazu zobaczy w nim gwiazde i posadzi na ławie Glowe lub Clebera

najwiekszym minusem w tej chwili jest chyba to ze kariera M. Kowalskiego w naszym klubie dobiega końca. W obecnej sytuacji miał małe szanse na wystepy a teraz juz raczej wogole nie bedzie ich mial. Szkoda bo to jednak wwychowanek.
Ostatnio edytowane przez hudinho : 01.09.2008 o godz. 08:55.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 01.09.2008, 08:57
wislakkowalski napisał(a):Wyświetl post
a powiedzcie mi co jest z Gargula? Po podobno wlasnie mielismy o niego walczyc w letnim okienku? Czy juz nie bedzia zadnych transferow poza Marcelo? Bo czasu niewiele a nazwisk padło tyle w lecie ze hoho.

Z tego co pamiętam, to o niego mamy "walczyć" zimą kiedy do końca kontraktu będzie miał 6 miesięcy.
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.09.2008, 09:00
Dudi uprzedziłeś mnie z komentarzem. Na głównej nawet nie warto czytać komentarzy bo i tak wiadomo jak one brzmią "rety kto to jest" "rety za późno" "rety to nie Tristan" "rety trzeba iść do szkoły". Mamy realne wzmocnienie (choć Singlar też okazał się wzmocnieniem), zawodnika który powalczy o pierwszą 11, a w przyszłości zastąpi Clebera (choć jak dla mnie może on grać 1000lat byle w tej formie).

Pozdrawiam wszystkich rozsądnych kibiców!!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.09.2008, 09:37
Crusi napisał(a):Wyświetl post
Kto wie moze jeszcze kogos na konferencji nam przedstawia A i ten transfer to taki uklon do wszystkich co jechali po Bednarzu, ktory naprawde robi swietna robote, zwazywszy ze na transfery kasy nie ma...
Dokładnie, wynaleźć takiego piłkarza za darmo, to naprawdę spora sztuka i za to brawa dla Bednarza. Dla Cupiała i zarządu jednak nagana, bo do ofensywy jeszcze przynajmniej dwóch piłkarzy by się przydało i to na dwa miesiące temu, a podejrzewam, że skoro zwołują konferencję z samym Marcelo, to niestety prawdopodobnie żadnych więcej transferów tego lata już nie ujrzymy.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.09.2008, 09:52
To nawet nie tyle chodzi o wynalezienie, ale przekonanie do podpisania kontraktu.. przeciez jak chlop byl wolny to mogl podpisac z kimkolwiek.
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Stary 01.09.2008, 09:57
Wisła potrzebuje zmiennika dla Pawełka, wszechstronnego pomocnika grajacego ofenswyenie i napastnika -ale na te wzmocnienia to bedzie trzeba czekac do zimowego okienka transferowego ..
Odpowiedz cytując
couch
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.09.2008, 10:11
Przed chwilą mieliśmy nie lada kłopot ze środkiem defensywy, a teraz mamy kłopot bogactwa Super. 3 środkowych obrońców z uznaną marką, ciekawa rywalizacja. Pewnie brazyle będą się bić o miejsce przy Głowie.

Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 01.09.2008, 10:13
jak tristan to izolda tez. w pakiecie.

Co do Marcelo. Nie chodzi o oficjalna informacje w jego przypadku na stronie. Jesli faktycznie sa takie jaja z tymi kontraktami w santosie to ja bede spokojny dopiero jak zobacze go na boisku kopiacego pilke po gwizdku sedziego, pod warunkiem ze za ten mecz nie dostaniemy walkowera z powodu gry nieuprawnionego zawodnika.

Co do samych umiejetnosci. Pomimo sredniej oceny brazylijskich ekspertow, cieszy miejsce w pierwszej 11 santosu i spora liczba wystepów + mlody wiek jak na obronce. Pozyjemy, zobaczymy.
Powód: nie to slowo
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 01.09.2008 o godz. 10:14.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.09.2008, 10:24
Slawex napisał(a):Wyświetl post
a co z romeo i trsitanem?
Romeu Pereira dos Santos, or simply Romeu (born February 13, 1985 in Itamaraju-BA), is a Brazilian defensive midfielder. He currently plays for Fluminense.

Wolałbym jakiś ofensywnych graczy. Przede wszystkim nie mamy prawego skrzydła. Łobodziński ...mnie delikatnie mówiąc ...nie przekonuje...

Kiedyś pisaliśmy, że okienko bez DMF (Burns, Barreto, Varga.. itd. ) to okienko stracone. Teraz już trzymamy kciuki, żeby ktokolwiek przyszedł. Najwyżej Skorża przestawi go na inną pozycję i może jakoś to będzie...
Odpowiedz cytując
Jeremi
Member

Od: 02.2006

Stary 01.09.2008, 10:24
Czy ktos wie na którą godzinę jest zapowiedziana konferencja prasowa ?
jeremi
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.09.2008, 10:26
Cytat:
Dokładnie, wynaleźć takiego piłkarza za darmo, to naprawdę spora sztuka i za to brawa dla Bednarza.
Cytat:
A i ten transfer to taki uklon do wszystkich co jechali po Bednarzu, ktory naprawde robi swietna robote, zwazywszy ze na transfery kasy nie ma...
Cytat:
Fantastyczne ruchy zarządu! (...) Brawo Bednarz!
Cóż jednego dnia Bednarz jest wszystkiego co najgorsze, następnego staje się wzorem i ideałem przeprowadzania transferów i wynajdywania świetnych graczy...

Ale co zrobić... Fortuną zmienną jest...
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 01.09.2008, 10:27
Gdzie Ci co płakali? Gdzie Ci co obrażali? Boli teraz, prawda?

Bednarz, świetna robota. Zawsze wiedziałem że to właściwy człowiek na właściwym miejscu.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.09.2008, 10:34
Odnosnie tego Brazylijczyka to wstrzymajcie sie z komentarzami... bo mimo ze to byly pilkarz Santosu to jednak mlody i niedoswiadczony... aklimatyzacja a raczej czas jej trwania zrobi swoje. Dlatego stonujcie swoje nastroje bo jedna jaskolka wiosny nie czyni.
Odpowiedz cytując
kacu
Member

Od: 12.2007

Stary 01.09.2008, 10:34
Jeremi napisał(a):Wyświetl post
Czy ktos wie na którą godzinę jest zapowiedziana konferencja prasowa ?
chyba o 12
rocco_1906 napisał(a):Wyświetl post
obrazisz czarnego jestes RASISTĄ
obrazisz białego jestes CHAMEM
hmmmm.... cos mi tu ****a nie gra
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.09.2008, 10:37
Dziś spodziewamy się jeszcze przynajmniej jednej informacji transferowej.

za TWSD

Kto to moze byc ciekawe...?
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 01.09.2008, 10:40
nesta napisał(a):Wyświetl post
Dziś spodziewamy się jeszcze przynajmniej jednej informacji transferowej.

za TWSD

Kto to moze byc ciekawe...?
TWSD napisał(a):
Dziś wyjaśni się też, czy Wisłę wzmocni też drugi z wymienianych ostatnio Brazylijczyków, 23-letni pomocnik Romeu Pereira dos Santos z Fluminense.
Chyba mimo wszystko chodzi o to.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów