|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
No i koniec..Leszek dostał w dupsko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Prawda jest też taka , że Górnik gra nędze od początku sezonu : ) .
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
I tak o to (bez jaj, w Zabrzu już nic się nie zmieni) "słaba", "beznadziejna", "mająca walczyć o utrzymanie", Legia wyprzedza w tabeli supermocarną Kuchenkę, dream-team nieśmiertelnego geniusza Smudy, który już niektóre media zdążyły okrzyknąć nowym Mistrzem Polski.
Na przyszłość, jak ktoś będzie chciał po jednym czy dwóch meczach wysnuwać jakieś dalekosiężne wnioski, niech sobie przypomni tę sytuację. ![]() Co to k***a jest "rów widokowy"?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Jak mówisz żarty się skończyły i wiadomo było że tak będzie. Ja miałem nadzieje na jakiś remis dzisiaj w Zabrzu... Za to Arka nie zawiodła i zagrała dla Wisełki ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Amen (Deever).
bramka Rogera i akcja b. ładna P.S. Z tym zagrożeniem to powoli, bo skuteczność Legii to dramat
Ostatnio edytowane przez bofff : 31.08.2008 o godz. 17:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ja miałem do wyjęcia ponad 80 zł w totomixie ale nie wszedł Lech. Jakoś nie jestem tym faktem specjalnie wkurzony
![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
no to Arka na razie liderem
ale tylko do 21:15 bo potem wracamy na fotel lidera jak wyramy to mamy juz 6 punktow nad Lechem i 5 nad Legia utrzymujac ze Legia dowiezie prowadzenie.![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Górnik jest dramatycznie słaby, żal w ogóle na nich oko zawiesić. A Arka jest dla mnie murowanym kandydatem do pierwszej 5 i żeby nie było nie pisze tego na podstawie zwycięstwa z Lechem "najlepsi kibice najpiękniejsza i najskuteczniejsza piłka" Poznań. Wystarczy zerknąć na ich skład i trenera. Na naszą ligę to wystarczy w zupełności. Zwycięstwo Legii cieszy nie dlatego że mi ich żal było tylko dlatego że Urban zostanie na swoim stanowisku i pewnie Mirek też Choć z drugiej strony szkoda bo przy naszym ewentualnym zwycięstwie dzisiaj icki by stały się czerwoną latarnią Miejmy nadzieje że co się odwlecze to nie uciecze![]() ![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Tak ogólnie mówie, ale jakby na to nie patrzec:
Astiz - obrona Legii juz nie robi tyle bledów Iwanski - w sumie niezle pilki rozgrywa Rocki - solidny poziom, nie wadzi napewno Chinyama - bramka i niezla gra (w sumie wykupiony wiec tez transfer) Oczywiscie nie ma co jeszcze wyrokowac i nagle ich sie panicznie bac, ale do pucharow sie pewnie znowu zalapia. Niestety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Lech jeszcze nie dorósł do tego by zagrozić Wiśle w lidze. Nie potrafi wygrywać ze słabszymi rywalami kiedy im nie idzie.
A Legia w swoim stylu: albo tragicznie albo bardzo dobrze. Dzisiaj padło na to drugie ale żeby być mistrzem Polski trzeba grać zawsze co najmniej nieźle w każdym meczu, trzeba prezentować stabilną formę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Legia ograła 2 spośród 3 (bo jeszcze ŁKS) najsłabszych klubów w stawce i nagle staje się groźnym przeciwnikiem A tak pół żartem pół serio to można powiedzieć że mieliśmy nieco 'szczęścia' że akurat te najłatwiejsze mecze Legia miała akurat teraz jak posada Urbana wisiała na włosku. Urban uratowany, a nam dzięki temu jeden rywal do mistrza ubywa PS. jednak Jucha u nas w bramce.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 31.08.2008 o godz. 18:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Legia wypadla dobrze na tle rywala.. A jak slaby to rywal niech swiadczy fakt, ze po 4 kolejkach nie maja jeszcze ani jednej bramki strzelonej(!!!). Nie wiem co sie tam w Gorniku porobilo, ale to jest wynik zenujac poprostu..
Dlatego nie przecenial bym tego wyniku Legii, natomiast Amica pomalu wychamowuje, ale to bylo po czesci do przewidzenia przy Smudzie. Kilkakrotnie juz tutaj pisano, ze Franciszek nie umie godzic ligi i pucharow, do tego jego zespoly maja dziwna sklonnosc do wpadania w dolki.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Lech 'idzie na majstra ' Poznań kolejny raz pokazał klase . Spodziewałem się remisu który byłby dla nas bardziej korzystny , ale wygrana Arki to też niezły wynik . Kolejny raz wychodzi to że nasze kluby nie umią grać na kilku frontach , Lech nie raz jeszcze tak zaskoczy . Przynajmniej niektóre media przestaną ich teraz koronować na MP . Przydało by się dzisiaj zwycięstwo w derbach , bo Arka jest zaskakująco mocna i w tej chwili jest liderem ekstraklasy . Myślę że jednak w trakcie sezonu i ona spuchnie .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A teraz wszystkim "fanom" wspaniałego startu Kuchenkorza polecam przeanalizować sytacje w tabeli. Po 4 meczach maja 6pkt i po nastepnej kolejce moze sie okazac ze i po 5 kolejkach maja 6 pkt wiec ogarnijcie sie troche z tymi pochwalami
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
No to teraz wygrywamy derby i Idący Na Majstra mają już 6 pkt straty.
Arka na razie wymiata, ale myślę, że o puchary ciężko im będzie powalczyć. Nie ta kadra by wytrzymali i nie popadli w kryzys przez cały sezon, a Czesiu już w Zagłębiu pokazał, że się spala gdy zespół ma doła (słynny wał, wojenka z piłkarzami, LA Galaxy, itd.). Obecnym niezłym występem Legii się nie martwię bo Górnik od początku sezonu jest beznadziejny, a legioniści z Moskalami pokazali, że są w piknikowej formie. Następny mecz z Arką to będzie dopiero dla nich test. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Liczylem na Czesia i nie zawiodlem sie
![]() Trzeba mu oddac, ze doskonale wie jak psuc pyrom humory, czy to z Zaglebiem, czy teraz z Arka. Gornik skolei po raz kolejny na lopatkach. Trener Podwieczorek i jego pilkarze z kolekcji "international level", sa zdecydowanie najwiekszym rozczarowaniem sezonu jak dotad. 4 kolejki za nami, a na pierwszego gola dla zabrzan poki co sie nie znosi, ale spokojnie. Kiedys na pewno cos strzela. W koncu maja boskiego Zahorskiego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I Pazdana, który czyści na obronie.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie lekceważyłbym Polonii:szarańcza zaczęła działać
A tak na serio to Górnik zagrał fatalnie,a Legła to wykorzystała.Dostali bramkę w prezencie i już wtedy mogli grać spokojnie.Ja podziwiam piłkarzy Legii ,bo za....... cały mecz,a kibice ich w dupie mają.Ale cóż,problem przeciwnika to prezent dla nas Miło,że Arka wygrała,ale też nie byłem zbytnio zdziwiony.Dobry trener,niezła obrona(Żuraw) i świetny atak z Zakrzewskim,Wachowiczem i innymi.To musiało wypalić.Po raz kolejny okazało się,iż Bednarz jest fantastycznym dyrektorem sportowym:Lewandowski strzelił już 6 gola w sezonie.Ja już nie mogę się doczekać wyjazdu na Odrę,mam nadzieję,że w końcu zwyciężymy na ich terenie,bo teraz w Wodzisławiu o "twierdzy Odra" trąbią W Polonii nowy Brożek rośnie,ale to tylko chwilowy "wytrysk" Ivanovski jak nie dostanie piki na 2 m przed bramką to nie trafi.Janas po dobrym początku zaczyna wysyłać swoje CV do Chin i innych Singapurów,bo Bełchatów po porażce u nas teraz przegrał w fatalnym stylu z ŁKS.Wogóle dużo zabawy było w Bełchatowie A Jaga pokonała Piasta 2:0 ,dwie brameczki strzelił,podobnie jak w zeszłorocznym spotkaniu z Wisłą Łukasz Tumicz.Kto wie,może rośnie z niego partner dla Brożka w ataku reprezentacji?![]()
As long as we're United we will never ever lose...AND THE REDS GO MARCHING UP UP UP!!!!
KaŻdY tO pOwIe WiSeŁkA rZąDzI w KrAkOwIe!! |
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Dzis Legia odrobila 2 punkty do czolowki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jest źle!
Mamy 10/12 punktów. Za sobą 2 ciężkie wyjazdy. Arką bym sie bardzo nie przejmował póki co - niech zaczną grać na wyjazdach, wówczas ocenimy wiarygodnie ich siłę. W najbliższej kolejce grają na Łazienkowskiej - to będzie prawdziwy test... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
bo fajnie graja nie mozna zaprzeczyc
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No i stało się to, czego się spodziewałem. Lech nie umie wygrywać meczów, które mu nie idą. I za Smudy się tego nie nauczy. Peszko wg mnie to najgorszy transfer, jaki dokonaliśmy. Co z tego, że biega, skoro jest bezproduktywny? I do tego niezły z niego bujaka, co weekend rundka po klubach z innym klubowym imprezowiczem Wilkiem. Zresztą którego strasznie mi szkoda, miał chłopak papiery na jednego z najlepszych skrzydłowych ligi, a teraz grywa ogony od czasu do czasu.
Realnie myśląc, to o mistrzu faktycznie możemy zapomnieć, bo nawet jeśli Was ogramy 14.9, to i tak zdarzymy setki razy pogubić punkty z kelenerami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Póki co Wisła rzeczywiście jest w najlepszej sytuacji jednak to dopiero 4 kolejki. Ps: Mistrzem będzie Wisła |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Gdyby mecz Cra-Wis skonczyl sie w 45 minucie, to byloby dla mnie idealnie, tak jest tylko bardzo dobrze.
Lech ma problemy i wydaje mi sie ze im dluzej bedzie grac w pucharach, tym gorzej bedzie radzil sobie w lidze. Sklad jest, kibice sa, atmosfera niby tez jest, trener...jest ale nic wiecej o nim powiedziec nie moge. Nadal graja ladny, ofensywny football ale nie zawsze przeklada sie to na wynik. Mysle ze to problem w psychice,mentalnosci zawodnikow, swiadomosci. Inna sprawa to Arka...graja w dobrym i rozwaznym stylu. Nie sa to ogorki bo wiekszosc graczy ma doswiadczenie ligowe i to wieloletnie. Sadze ze jednak Arka spuchnie po pewnym czasie i zacznie notorycznie gubic punkty. Tragiczna sytuacja w Gorniku. Jednak nie Jagiellonia jest najslabiej grajaca druzyna. Jesli nic sie nie zmieni w grze Zabrzan to beda oni pierwszym zespolem ktory spadnie z ligi. Nasza gra jaka byla kazdy widzial. Na tle slabiutkiego Gornika zaprezentowalismy sie poprawnie. Gdyby nie zabawy pod polem karnym,czesty brak skutecznosci i dokladnosci to moglo by byc z 6-7:0 Nie ma co jednak na podstawie tego jednego meczu oceniac jak bedzie w przyszlosci. Jest coraz lepiej i to duzy plus. Dwa tygodnie na poukadalnie tego i owego i osobiscie licze ze z meczu na mecz bedziemy prezentowac sie jeszcze lepiej. Zdziwilem sie ze na lawce zasiadl Pan Giza, gdyz bylem swiecie przekonany iz otrzymal on powolanie na paraolimpiade. Moze kontuzja wykluczyla go z wystepu w imprezie? Cieszy powrot Inakiego Astiza. Dwie malo ciekawe interwencje, ale reszta na wysokim poziomie. Rzeznik na swojej nominalnej pozycji, brak Kielbowicza, brak Gizy = recepta na sukces Akcja przy bramce Rogera jak dla mnie kozacka. Co do zachowania po meczu...Jedno slowo : Rzezniczak. Psim obowiazkiem jest podejsc nawet po najgorszym meczu do kibicow i podziekowac im ze tlukli sie setki kilometrow, wyrabiali wizy itp by byc z druzyna. Inna sprawa ze odwracanie sie do kibicow to juz lekka przesada.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 01.09.2008 o godz. 00:41.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja myśle że nie pogubi.Poza jednym sezonem nazwijmy to rodzynkiem 2 lata temu w ostanich latach nie przypominam sobie aby Wisła gubiła punkty z kelnerami z czym zarówno Legia i Lech nasi teoretycznie najwięksi rywale mają od dawna duże problemy.
Cytat:
![]() ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Są ogórami bez dwóch zdań ale tam akurat lekko w ostatnich latach nie było bez względu na formę jednych czy drugich. Na 5 spotkań tylko 2 zwycięstwa i trzy remisy mimo że za każdym razem oni sa ogórami a my walczymy o najwyższe cele. No ale **** jak sie walczy tylko 45 minut to nie można wygrać.
Lech robi swoje, nie ferowałbym wyroków o tym że nic z nich nie będzie po 4 kolejkach podobnie jak nie koronowałem ich na MP po 3 kolejkach. Zobaczymy co się stanie 18 września... Legii do przebudzenia jeszcze trochę brakuje. Jak ograją Arke to będzie można powiedzieć że coś ruszyło do przodu, po ograniu dwóch najsłabszych zespołów ligii trudno to stwierdzić. 5 kolejka zapowiada się zajebiście, Wisła - Lech, Legia - Arka. ![]() The Apostasy ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|