The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2008, 18:41
Martwi trochę, że nie zagra Piotrek Brożek (kartki). Diaz lepiej prezentuje się w środku obok Clebera. Na lewej przydałaby się szybkość Piotrka.
Co do Tottenhamu... Bardzo zabawne jest wypominać tej drużynie jakieś braki doświadczenia w pucharach. Oni mają co tydzień mecze z rywalami tak silnymi z jakimi Wisła się spotyka dopiero na arenie europejskiej LM lub PUEFA.
Jutro Tottenham gra z Chelsea... Po wydaniu XX mln euro to taki mecz prawdy dla nich. Zobaczymy co pokażą.

edIT

AZS_Lublin napisał(a):Wyświetl post
A Udinese jedzie Palermo 3:1 (80minuta).. i pewnie gdybyśmy trafili na Udine, cześć kibiców by powiedziała ze szkoda ze nie Totenham ktory poczatek sezonu ma bez formy
A oto co napisałem przed losowaniem :

thechris napisał(a):Wyświetl post
Co do naszej grupy to Totenham jest klubem bardzo bogatym ale do ogrania spokojnie. Tam jest za duża kasa żeby była motywacja. Coś a'la przepłacony Beitar. Wiadomo, że łatwo nie będzie - pamiętamy Blackburn... Najgorzej moim zdaniem trafić będzie na Udine, potem Koguty, a pozostałe trzy ...nic tylko grać i wygrywać
Podtrzymuje, to co napisałem... myślę, że Udinese to byłby najtrudniejszy rywal z tej piątki.
Ostatnio edytowane przez thechris : 30.08.2008 o godz. 18:46.
Odpowiedz cytując
polpol
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 30.08.2008, 19:03
Pennywise napisał(a):Wyświetl post
nie wszystko.....
co do wcześniejszego postu to jakoś nie widzę ich w PUEFA (od 1999 gdzie odpadli w II rundzie z FC Kaiserslautern aż do 2006) więc stwierdzam ,że nie mają dużego doświadczenia w tych rozgrywakach nie mówiąc już o lidze mistrzów.Nie mówię ,że grają źle czy dobrze lecz jakoś mało się pojawiają na arenie europejskiej i gdyby nie to ,że grają w premiership to nazwa "tottenham" nie byłaby jakaś wyróżniająca się.
Moze się mylę, ale wydaje mi się że 2 lata temu grali w ćwierćfinale z Sevillą właśnie w Uefa więc co jak co ale doświadczenie w tym pucharze posiadają.

Potwierdzenie: http://www.betexplorer.com/soccer/in...cup-2006-2007/
Odpowiedz cytując
devios
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.08.2008, 19:04
Też pomyślałem na początku o Beitarze- to samo- świetne indywidualności, ale niezgrane. Jednak myślę, że jednak kasa ma znaczenie. Będzie trudno, bo losowanie trzeci raz z rzędu było przez Wisłę przegrane.

Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.08.2008, 04:01
Nie ma co porównywać Beitar do Tottenhamu. To są jednak dwa różne światy.

http://guardian.oddschecker.com/foot...ow/to-qualify/
Bukmacherzy angielscy nie wierzą w awans Wisły ale też na pewno nie wierzyli kilka lat temu gdy graliśmy z Parmą czy Schalke. Nie wierzyli też zapewne w Groclin kiedy ten wyrzucał z PUEFA Man City.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/foot...ur/7589929.stm
Zaklepano już też transfer Pawl(i)uczenki, który, jak to już było wspomniane, nie będzie mógł grać z nami.

Wszystko też wskazuje na to, że odejdzie Berbatov mimo tego, że Spursi uzależniają jego transfer do ManU od sprowadzenia Arshavina (oprócz Pawluczenki). Warto wspomnieć, że wcześniej odszedł Robbie Keane.

Wygląda więc na to, że Tottenham będzie grał z całkowicie nowym, w porównaniu do poprzedniego sezonu, atakiem, który będzie jeszcze niezgrany z resztą drużyny. I tutaj chyba mamy największą szansę. Nie wydaje mi się, żeby wysoki zwycięstwo Anglików było możliwe więc wynik z Camp Nou jest nie do powtórzenia.
O awansie zadecydować może jedna, dwie bramki.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 31.08.2008 o godz. 04:03.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2008, 09:39
Gadać można jeszcze przez x kolejnych. Ale my jesteśmy KIBICAMI więc po prostu, najzwyczajniej w świecie MUSIMY WIERZYĆ w naszą Wisełkę
Odpowiedz cytując
Lunar
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 31.08.2008, 10:03
Jeśli nie będzie pogromu na White Hart Lane to awans jest realny. Tak jak ktoś wyżej napisał, gorzej mogłoby być z Udine bo Włosi są na gazie, a wyspiarze na razie grają w lidze padakę. Zobaczymy czy dzisiaj coś zakozaczą z Chelsea.

Czy Arszawin w razie przejścia do Tottenhamu będzie mógł grać z nami? Grał w superpucharze, ale nie wiem czy UEFA to liczy jako mecz pucharowy nowego sezonu.
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 31.08.2008, 10:43
Ale walneli klops na glownej stronie Gazety Wyborczej... Napisali, ze Pawliuczenko zagra z Wisla)
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 31.08.2008, 12:12
Sprawy organizacyjne dotyczące kibicowania na tym meczu tu http://www.wislakrakow.com/forum/sho...768#post595768
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 31.08.2008, 12:37
No nic, trzeba sie pomalu zmywać z forum przed TV. Zobaczymy co "ten ham" pokaże w meczu z Chelsea. Dla forumowiczów, ktorzy nie bedą mieli mozliwosci objerzec spotkania kogutów, postaram sie napisac dwa zdania o meczu.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 31.08.2008, 12:37
O ile w przypadku dwumeczu z Barcą nie widziałem żadnych szans na awans to tu jestem umiarkowanym optymistą. Z perspektywy kogutów PU nie jest zbyt istotne i istnieje spora szansa, że nie będą grać z nami na 100%, a wtedy można zrobić przyzwoity wynik na wyjeździe (nie przegrać wysoko albo nawet zremisować) i w rewanżu wszystko będzie możliwe. Nie ma co panikować - to jest drużyna, z którą Wisła grająca na swoim najwyższym poziomie może powalczyć.
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 31.08.2008, 14:05
Pierwsze 30 min pod dyktando Chelsea. Po niemrawym poczatku gdzie gra byla wyrowanana, mniej
wiecej od 17 minuty sporą przewagę uzyskali The Blues. Co mi utkwiło w glowie jesli
chodzi o gre TT, to Bentley i Bent. Szczegolnie pierwszy dysponuje niezłą szybkoscia
co pewnie Modric bedzie chciał wykorzystywać. Poza kilkoma podaniami Chorwat niewidoczny
(Ogladalem kidys mecz Dinama Zagreb z Ajaxem wiec mam porownanie, rok temu Luka blyszczał
teraz jakby jakis przytlumiony). 27 minuta i 1:0 dla Chelsea... musiało sie tak stać, TT
cofnał sie, Chelsea corusz "wjezdzało" w pole karne. Tuz przed golem dwie sytuacje nie
wykorzystali The Blues, pierw poprzeczka uratowała Hamow a chwile pozniej w akcji sam na
sam przestrzelil Anelka. Co do gola to rożny dla Chelsea i nieporozumienie... Benetti wpycha pilk
e do bramki.
44 minuta i prosze 1:1. Jednak gol bron Boze nie wynika z naglej przewagi TT. Indywidualny
blad Lamparda, Bent i 1:1. Nalezy zwrocic uwage na niego, widac ze dysponuje szybkoscia, inteligencja
potrafi sie szybko uwolnic z pod pilnowania obroncow i celnie strzelic. Koniec 1 polowy i w sumie Bent
to jedyna osoba w TT, ktorej mozna poswiecic kilka słow.
Szczerze powiem, ze mnie TT zawiodł. Gdyby celniej strzelali The Blues nikogo by nie zdziwilo 2:0, 3:0 widac ze Hotspur sa
bez formy. Brak pomyslu na gre. No ale wiadomo, Chelsea to Chelsea...
Ostatnio edytowane przez AZS_Lublin : 31.08.2008 o godz. 14:25.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2008, 14:24
już 1-1 (Bent)
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.08.2008, 14:29
Pierwsze 30 min pod dyktando Chelsea. Po niemrawym poczatku gdzie gra byla wyrowanana, mniej
wiecej od 17 minuty sporą przewagę uzyskali The Blues. Co mi utkwiło w glowie jesli
chodzi o gre TT, to Bentley i Bent. Szczegolnie pierwszy dysponuje niezłą szybkoscia
co pewnie Modric bedzie chciał wykorzystywać. Poza kilkoma podaniami Chorwat niewidoczny
(Ogladalem kidys mecz Dinama Zagreb z Ajaxem wiec mam porownanie, rok temu Luka blyszczał
teraz jakby jakis przytlumiony). 27 minuta i 1:0 dla Chelsea... musiało sie tak stać, TT
cofnał sie, Chelsea corusz "wjezdzało" w pole karne. Tuz przed golem dwie sytuacje nie
wykorzystali The Blues, pierw poprzeczka uratowała Hamow a chwile pozniej w akcji sam na
sam przestrzelil Anelka. Co do gola to rożny dla Chelsea i nieporozumienie... Benetti wpycha pilk
e do bramki.
44 minuta i prosze 1:1. Jednak gol bron Boze nie wynika z naglej przewagi TT. Indywidualny
blad Lamparda, Bent i 1:1. Nalezy zwrocic uwage na niego, widac ze dysponuje szybkoscia, inteligencja
potrafi sie szybko uwolnic z pod pilnowania obroncow i celnie strzelic. Koniec 1 polowy i w sumie Bent
to jedyna osoba w TT, ktorej mozna poswiecic kilka słow.
Szczerze powiem, ze mnie TT zawiodł. Gdyby celniej strzelali The Blues nikogo by nie zdziwilo 2:0, 3:0 widac ze Hotspur sa
bez formy. Brak pomyslu na gre. No ale wiadomo, Chelsea to Chelsea...
Taką analizę robisz a o grze Zokory w drugiej linii zapomniałeś? Wg mnie najsłabszy to Modrić a najlepszy Zokora w TT. Ale tak jak napisałeś na tle Chelsea i to na jej stadionie trudno spodziewać się dominacji TT. Trzeba o tym pamiętać pisząc o tym meczu
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 31.08.2008, 14:31
Przepiękne podanie Lamparda! Idealnie w tempo, niesygnalizowane, po prostu palce lizać. Całe szczęście że z nami na szczęście nie zagra
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Stary 31.08.2008, 14:32
poza tym to derby
a jak wiemy derby rządzą się swoimi prawami...
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 31.08.2008, 14:35
Zokora..? Moze najjasniejszy punkt II linii TT, ale bezprzesady nie gra jakiegoś super widowiska. Zobaczymy co pokazą w II polowie.
Odpowiedz cytując
Stone Island
Banita

Od: 07.2008

Stary 31.08.2008, 14:37
Patrzmy i wypatrujmy slabych punktow

woodgate, jenas i zokora.. solidne punkty
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.08.2008, 14:38
Zokora..? Moze najjasniejszy punkt II linii TT, ale bezprzesady nie gra jakiegoś super widowiska. Zobaczymy co pokazą w II polowie.
Tym bardziej Bent nie zagrał jakiegoś super widowiska (jak do tej pory) a dałeś mu etykietę najlepszego gracza TT w tym meczu. (Strzelił bramkę po "podaniu" od Lamparda z niczego poza tym go nie ma

Ale po zakończeniu meczu to Bent faktycznie może być najlepszy.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 31.08.2008 o godz. 14:41.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Piotrek 1985
Junior Member

Stary 31.08.2008, 14:43
Chyba nikt nie zauważył, że sędzią tego meczu jest Howard Webb
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 31.08.2008, 14:46
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
poza tym to derby
a jak wiemy derby rządzą się swoimi prawami...
Derby Londynu to tam są chyba co kolejkę, także wątpię czy ktoś takie derby co mecz traktuje jak prawdziwe derby. A tak na marginesie, to uwielbiam puste stwierdzenia w stylu 'derby rządzą się swoimi prawami'.
Odpowiedz cytując
Stone Island
Banita

Stary 31.08.2008, 15:00
a niezle ciagna ten Hudlestone i Modric, groźni są.
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 31.08.2008, 15:02
Piotrek 1985 napisał(a):Wyświetl post
Chyba nikt nie zauważył, że sędzią tego meczu jest Howard Webb

No to czekamy do 93. minuty meczu i na karnego z kapelusza dla gospodarzy
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 31.08.2008, 15:09
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tym bardziej Bent nie zagrał jakiegoś super widowiska (jak do tej pory) a dałeś mu etykietę najlepszego gracza TT w tym meczu. (Strzelił bramkę po "podaniu" od Lamparda z niczego poza tym go nie ma.
Na Benta zwrocilem uwage, bo strzelil gola na 1:1. Znalazl sie w odpowiednim czasie i posłał pilke do bramki, czyli wykonal to czego sie wymaga od napastnika. Innymi slowy chlopak nie zawiódł, co mozna powiedziec o innych graczach TT. W II polowie gra hamów wygląda już nieco lepiej.
Odpowiedz cytując
Stone Island
Banita

Stary 31.08.2008, 15:26
i dociagneli do konca remisik
ale ma wyrzut ten aurelio gomes
podobal mi sie jeszcze ten Lennon skrzydlowy Kogutow

Obrona niezla wszystko czyscili.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.08.2008, 15:27
Tak skandalicznej nieporadnosci w wykonaniu obu druzyn, nie widzialem juz od dawna w Premiership.
Jeden wielki piknic , nawet nie wiem czy sie chlopaki spocili. Takiego Joe Cola pierwszy raz dostrzeglem w 45 min (wczesniej bylem pewien, ze nie gra).

Az sie prosi o wygloszenie teorii spiskowej, bo to ze nagle 22 zawodnikow gra zupelnie do banii i bez wiekszego zaangazowania, to sie raczej nie zdarza. Do tego dwie maksymalnie kuriozalne bramki, ze juz bardziej kuriozalne chyba nie mogly byc.
Na koniec Scolari z De Ramosem mega szczesliwi gratuluja sobie wzajemnie remisu. Moze byli nim zainteresowani od poczatku ?

Po takim meczu trudno wyroznic najlepszego pilkarza Tottenhamu. O wiele latwiej wytypowac najgorszego. Swoj glos oddaje na Modrica.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 31.08.2008, 15:31
Chelsea zagrało strasznie słaby mecz, a mimo to gniotło Tottenham cały czas. Nie ma co płakać nad losem, bedzie dobrze. Mamy kibiców i fatalna murawę u siebie.

Edit. Jak to jest z tym Pavluchenko? Moze zagrac? Ja zawsze bylem przekonany ze zawodnik nie moze grac w 2 klubach w jednym roku europejskich rozgrywek, a naprzyklad na sport.pl pisza ze moze ...
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 31.08.2008 o godz. 15:37.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.08.2008, 15:39
Z tego co wiem nie moze zagrac, ale to by trzeba lepiej przestudiowac przepisy.( bo on zagral w meczu kw. LM, a teraz by mial grac w PUEFA, nie wiem czy jest to jakos rozrozniane, czy porpostu jz nie moze wogole grac w pucharach w tym sezonie)
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 31.08.2008, 15:39
heh, Rob_Zombie, masz rację. Na 20 klubów w Premier League aż 5 gra w Londynie. Więc mają w sezonie derby aż... 20 razy!!

P.S. Ciekawe, czy Wisła zasięgnęła rady naszego człowieka w Tottenhamie: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1770

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 31.08.2008, 16:40
Mecz w wykonaniu Tottenhamu taki sobie. W I polowie prawie (poza sytuacja na 1:1) nie istnieli. W II juz lepsza gra, na uwagę zasluguje Modric, ktory przeprowadził kilka groźnych akcji. Ogolnie mecz stał na słabym poziomie, Chelesea niby chciała ale nie mogla. Teraz rozjady na kadre i o ile mozna stwierdzic, ze Wisla jest zgrana i ow wyjazdy zle wplynąc nie powinny to w przypadku TT już tak moze nie byc.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.08.2008, 17:45
Mecz w wykonaniu Tottenhamu taki sobie. W I polowie prawie (poza sytuacja na 1:1) nie istnieli. W II juz lepsza gra, na uwagę zasluguje Modric, ktory przeprowadził kilka groźnych akcji. Ogolnie mecz stał na słabym poziomie, Chelesea niby chciała ale nie mogla. Teraz rozjady na kadre i o ile mozna stwierdzic, ze Wisla jest zgrana i ow wyjazdy zle wplynąc nie powinny to w przypadku TT już tak moze nie byc.
powiedziałbym raczej, że na uwagę zasługują szybki Jenas i groźnie wykonujący stałe fragmenty Bentley. Modric caly mecz unikał gry, wyglada jeszcze na nieprzygotowanego do sezonu, poza tym jest słabiutki fizycznie. Napewno był najsłabszy na boisku. Ogolnie caly Tottenham nieźle, mniej sie po nich spodziewałem po ostatnich meczach, ale są w zasięgu. Oby tylko przeciwko nam Lennon był szybszy od piłki jak to Twarowski dziś skomentował, bo w innym wypadku Junior może mieć spore kłopoty.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów