|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
jeszcze cos o Tristanie
![]() Od pewnego czasu mówiło się o transferze Diego Tristana do krakowskiej Wisły. Na początku tygodnia obie strony zakończyły rozmowę. Dziś poznaliśmy jej kulisy. Firma managerska Mark & Law, która współpracuje z MSM Ambit Soccer (przedstawiciel Tristana) podaje dość zaskakujące fakty. "Przede wszystkim chciałbym zaprzeczyć, jakoby nasz piłkarz zażądał od krakowskiego klubu blisko 800 tysięcy euro. Dysponujemy roczną ofertą Wisły, którą podpisał zawodnik, a która bardzo daleko odbiega od kwoty podawanej przez media" - mówi "Wirtualnej Polsce" zaskoczony przedstawiciel firmy Mark & Law, Krzysztof Maciejczuk. "Chcę podkreślić, że to Wisła zaproponowała sumę, a Diego Tristan na nią przystał. Podpisany dokument trafił na biurko dyrektora sportowego Wisły, Jacka Bednarza i na tym cały transfer się zakończył" - dodaje Rafał Małkiński. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Podpisał,przesłał faksem i nie wie czy będzie grał czy nie
Pewnie negocjuje z innymi klubami, i na pytanie czy jest wolny Tristan odpowiada ,ze chyba jest,bo w sumie kontrakt podpisał, ale może podpisać drugi to jest i bardziej bezsensowne i śmieszniejsze od tego co zrobił Bassart.A propos, Bassart mężu opatrznościowy Wisły czy specjalizujesz się także w ocenie mięsa koszykarskiego, które znajduje się na rynku?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 29.08.2008 o godz. 14:40.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie no ludzie, ale jesli podpisal tak jak mowia prawnicy to musi miec to jakas wartosc prawna... Zauwazcie, ze Ochalik powiedzial O transferach bedziemy informowac w poniedzialek. Czyli moze czekaja na zapiecie wszystkich spraw zeby powiedziec o wszystkich naraz za 3 dni. Troche tu spekuluje, ale nie jest to wcale takie nierealne...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...6837&_ticrsn=5 ten cały artykuł robi wrażeni ... ale tam jest bałagan
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dobre.
W tym okienku naprawdę nie próżnowano. Kallon, Kluivert, Nei i teraz Tristan. Do tego zakontraktowanie dwóch młodych, a już doświadczonych Brazylijczyków, każdy warty ponad 1 mln €. Nasz dział PR działa jak zwykle bez zarzutu. Aż dziw, że nie pozyskaliśmy Rivaldo - ubiegli nas działacze z Uzbekistanu. A szkoda. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oto treść e-maila, jaki trafił do prezesa Wisły, Marka Wilczka
"Miałem spotkanie z panem Jackiem Bednarzem w sprawie mojego klienta Diego, i on powiedział mi, że Wisła jest zainteresowana pozyskaniem zawodnika" - pisze Marc Salicru z MSM Ambit Soccer. "Na początku, pan Jacek oferował nam kontrakt do końca grudnia z opcją przedłużenia w przypadku zadowolenia obu stron ze współpracy. Zaakceptowaliśmy propozycję i przystąpiliśmy do negocjacji". "Nieco później, pan Jacek zmienił nieco postawione warunki. Chodziło o przedłużenie czasu umowy z piłkarzem. My ponownie na nie przystaliśmy. Wreszcie, po 2-3 dniach wysyłania e-maili, dzwonienia i pisania sms-ów, doszliśmy do porozumienia, i klub z Krakowa skontaktował się z moim współpracownikiem w Polsce, Krzysztofem Maciejczukiem, że klub jest gotowy zaakceptować warunki zawodnika. Miało to miejsce 25 sierpnia o godz. 22". "Następnie porozumiałem się z Diego, który warunki zaakceptował i podpisał dokumenty. Rano 26 Sierpnia szykowałem swój bagaż, przed lotem do Krakowa, kiedy mój partner Krzysztof powiedział mi, że pan Jacek nie jest już zainteresowany transferem, ponieważ Diego Tristan nie był gotowy na podpisanie rocznego kontraktu. Byłem bardzo zaskoczony i wysłałem Jackowi papiery mówiące o tym, iż Diego chciał zaakceptować roczną umowę". "W dalszej części wiadomości kierowanej do prezesa Wisły Kraków menadżer informuje, że wielokrotnie próbował skontaktować się z Jackiem Bednarzem, który nie odpowiada na telefony. Pisze też, że chce usłyszeć wyjaśnienia w tej sprawie, i że zawodnik jest ciągle zainteresowany związaniem się rocznym kontraktem z klubem z Krakowa". Co to za JAJA Oo ? |
|
|
|
Guest
|
|
|
Niezłe jaja, pewnie Bednarz czekał na losowanie UEFY
Późne transfery to na pewno element taktyki, po co kupować tak wcześnie przecież utrzymanie piłkarza też kosztuje...
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.08.2008 o godz. 14:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jeżeli to jest prawda to jest łagodnie okreslając skandal.
Cóż trzeba czekac na wyjasnienia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
albo Rada Nadzorcza nie zaakceptowała transferu i tyle. Czyli poraz kolejny wystawiony do wiatru pan Jacek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Takie coś to są jaja i to dość poważne. A tak myśląc serio to po co menago Diego miałby rozgłaszać,że jego klient ma już podpisany kontrakt? niczemu to nie służy. Jesli to się do poniedziałku nie wyjaśni to znaczy, że mamy mały kłopot. Nesta masz więcej takich listów? Poczytałbym sobie chętnie. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten bałagan z Tristanem to pewnie ohydna intryga w całości ukuta przez członków RN ,żeby wreszcie pozbyć się Jacka Bednarza. Jak się chce kogoś uderzyć to kij się znajdzie ;-)
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Marszałku
pomijając już absurd całej sytuacji (skąd mamy wiedzieć, czy mail jest autentyczny), to kluczowy jest fragment: Cytat:
Nawet jeśli wierzyć temu menedżerowi, to z jego relacji wynika jedynie to, że Tristan przystał na nasze warunki a Wisła nagle zrezygnowała z transferu. Może to mało eleganckie, ale legalne. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Cytat:
A na miejsce nieudacznika: Edek Socha. Trzyma się kupy? ![]() Trzyma. * * * Uprzedzając ataki transferomaniaków informuję, iż na drugie imię nie mam "Nostradamus" i nie przewiduję przyszłości. Ale nie takie rzeczy się już w tym klubie działy. I jest to niestety scenariusz znaczniej bardziej realny od tego optymistycznego, bo tańszy i prostszy w realizacji. ![]() Co to k***a jest "rów widokowy"?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś się dzieje więc może jakiś transfer wypali do poniedziałku. Oby dobry i właściwy. Chociaż na szybko to nie wiem czy się dobre transfery robi. Pod jednym względem nam się opłaca. Nigdy piłkarz o takim nazwisku nie grał w Wiśle.
Wniosek z tego taki że Jacek specjalnie mówił że Tristan chce 1mln Euro żeby nam go nie sprzątneli, a cały czas negocjował. Teraz pojawia się problem. Z Tottenhamem zagramy zapewne tym samym składem bo to nie długio. A jak ktoś zauważył szanse mamy pewnie około 25% przy dobrych wiatrach że zagramy na swoim normalnym poziomie na WHL co się ostatnio nam rzadko zdarza na wyjazdach. I po co wtedy nam Tristan? Przydałby się jeżeli dojdzie do formy. Ale może się okazać że jak dojdzie do formy to już za rok w pucharach w Wiśle nie zagra ![]()
Ostatnio edytowane przez Raporter : 29.08.2008 o godz. 15:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A propos podpisanych i niepodpisanych dokumentów !!!
Jak się skończyła sprawa Adasia "oddam się Beenhakkerowi" Kokoszki Widać chłopak pewny swego.. http://www.empolicalcio.it/scheda.php?id=178 http://www.empolicalcio.it/foto.php?id=3288 DEEVER . Bednarz jest niewygodny bo nie jest bierną ciotą ,która bierze pieniądze i daje sobą pomiatać. Dlatego taki człowiek w amatorsko-folwarcznym kółku speców Cupiała nie ma racji bytu.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 29.08.2008 o godz. 15:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
ejj a moze tym napastnikiem z którym jestesmy dogadani jest tristan? ;P
juz nie moge sie doczekac poniedziałku i tego co bedza mówic pan Bednarz i Wilczek |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Deever, przebiłeś mnie w pesymiźmie.
Szacun. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Deever,
No tak lepiej się mile rozczarować niż robić sobie nadzieje i być pewnym na 99.9%,ze WIsla ma nowych zawodników. Moim zdaniem coś w Wiśle ruszyło i wkońcu przychodzą wartościowi piłkarze jak Singlar. Najgorsze to jest teraz te czekanie 3 tygodnie na Tottenham bo gdyby był przeciwnik z Ukrainy albo innej Bułgarii to bym w ogole o transferach i meczu nie myślał. No i jeszcze ta liga w której Lech ostro goni Wisłe. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Z taką "renomą" to żaden wartościowy zawodnik nie będzie chciał w ogóle rozmawiać z Wisłą... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Co do Tristana to jak dla mnie nawet lepiej by bylo gdyby nie podpisał Wisłą kontraktu . Facet ma 32 lata , najlepszy okres swojej kariery za sobą , nie mógł znaleźć angażu gdzie indziej w Europie, więc skusił się na oferte (?) Wisły , bardzo mnie zaskakuje fakt że tak gładko przystał na warunki Wisły . Według mnie to kolejna kaczka dziennikarska po Kluivercie .
Sprawa tych dwoch brazylijczyków żywcem przypomina historie Kazimierczaka i Grzelaka , Grigorie i Galamaza . Dopuki nie zobaczę ich w koszulkach Wisły , nie uwierzę że coś jest naprawde na rzeczy , choc pomarzyć dobra rzecz . Interesujący jest fakt że 'o kwestiach transferowych poinformujemy w poniedziałek " . To daje sporą nadzieję że jednak Singlar nie będzie jedynym transferem tego lata . Wkońcu gdyby nie było nic na rzeczy to po co robić apetyt na jakiś transfer w ostatnich dniach ? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Na początku okienka transferowego trener Skorża mówił o 4ch graczach, którzy mają wzmocnić Wisłę. Mamy więc info o Tristanie, 2ch Canarinhos a kto jest tym 4tym?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Byłoby to bardzo zręcznym chwytem, który usprawiedliwiłby naszą bierność na rynku transferowym... Przy okazji za jednym zamachem pozbyto by się człowieka, który potrafi się publicznie postawić RN i prezesowi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
![]() EDIT: OK, w takim razie w porządku. Ciekawe, czy faktycznie boski Diego wystąpi na Reymonta ![]() werterstyl napisał(a):
![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.08.2008 o godz. 17:07.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Member
Offline |
|
|
Z punktu widzenia ludzi, dla których Jacek Bednarz jest niewygodny, to rzeczywiście idealne rozwiązanie. Tyle, że konsekwencje będą analogiczne do karuzeli trenerskiej z sezonu 2006/2007.
Ostatnio edytowane przez treneiro : 29.08.2008 o godz. 19:27.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
wolfy :
masz źródło: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...6839&_ticrsn=3 I to nie jest tak, że na WP wkleili to po wpisie nesty bo widziałem to przedtem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.08.2008 o godz. 16:33.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Tych 2 canarinhos ,wywodzi sie z dobrych klubow Brazylii(Fluminense i Santos) czyli cos tam umieja.
Tristana bym chcial ,mimo ze ma 32 lata ,to jak sie oglada na youtube co robil w Deportivo ,to chociaz 10 % tego umie co kiedys ,to bedzie przydatny dla Wisly ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najwyższa pora spróbowac się wkrasc
![]() |
|
|