The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2008, 15:03
KoniuLG napisał(a):Wyświetl post
pytanie - czy jak Wisła przejdzie Tottenham to przejmie jego współczynnik i w jego ramach zostanie rozstawiona w grupie?
Sądzę, że jak wyeliminujemy Tottenham to o awans z grupy naprawdę nie ma się co martwić...
Cytat:
A na dobry początek proponuje ubić koguta na gniezdzie na najbliższym meczu przy Reymonta.
hehe
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 29.08.2008, 15:04
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Cóż jest takie mądre polskie przysłowie "Uczył Marcin Marcina a sam głupi jak..." .

Z mojej strony zacytowanie akurat Twojego postu było czystym przypadkiem (nic osobistego), po prostu większość nazwisk które wymieniłeś nie uważam, aby można było traktować za gwiazdy światowego formatu, szczególnie w kontekście tych przeze mnie zaprezentowanych, a z którymi piłkarze Wisły grali jeszcze w tym tygodniu. Czy Bentley, Lennon, Bent to aż tacy wirtuozi, że przed wymówieniem ich nazwisk powinno się jęknąć z zachwytu czy też piać peany na ich cześć Nie sądzę, choć być może jestem zwykłym ignorantem, ale szczerze to nie mogę jakoś sobie przypomnieć co Ci zawodnicy zwojowali takiego w światowej piłce
Nie wiem, czy śledzisz Premiership, ale nawet w tej najtrudniejszej lidze są to zawodnicy wybijający się. Choć wiadomo, Xaviemu, Inieście, Eto'o nie dorównują.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.08.2008, 15:07
Realnie patrzac to, zaden z naszych nie mial by miejsca w 11 angielskiej...
Wiec co nam zostaje?
Walczyc i liczyc na to, ze Anglicy w OBU meczach beda mieli skutecznasc taka jak barca na Reymonta, a pilka bedzie wolala zamiast wpadac do bramki, odbijac sie od poprzeczek i slupkow. Niech Bog bedzie z nami!
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 29.08.2008, 15:08
paradoksalnie im wiecej porazek tottenhamu na stracie ligi tym lepiej dla Wisly. (a teraz sie jeszcze na 3 z rzedu zanosi i oby stala sie faktem) Dlaczego? Jak wiadomo w lidze angielskiej dla klubow o wiele wieksze znaczenie ma zdobycie mistrzostwa, dopiero pozniej pokazanie sie w Europie. A Tottenham? Nie po to od kilku lat sukcesywnie wydaje coraz wieksze pieniadze by nie walczyc o mistrza. I podobnie jest w tym roku po kolejnym szale zakupowym pewnie W KONCU chcialby o niego powalczyc. Jesli wiec przegra kilka meczow na starcie ligi, to pozniej bedzie musial gonic rywali i na pewno majac w perspektywie odrabianie strat, nie bedzie az takiej uwagi przykuwal do wystepu w Europie, a nawet ew. odpadniecie nie zostanie odebrane jakos wyjatkowo katastroficznie. "Ot niestety stalo ale jak wysokie miejsce zajma na koniec ligi to im to zostanie wybaczone" - pomysli sobie taki kibic...

Mysle ze szukajac tych argumentow za naszym powodzeniem, ten nie jest najgorszy
Odpowiedz cytując
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.08.2008, 15:09
no i trafilem, dwa dni sie balem, ze bedzie to tottenham i kurna patrze, i co? tottenham.

w sumie to tylko kilka druzyn bylo takich, gdzie nie byloby wiekszych obaw o losy dwumeczu. nie bedzie latwo, ba, bedzie bardzo ciezko,ale damy rade!!tottenham slabo rozpoczal sezon, wiec moze jeszcze zachaczymy o ich slaba forme.

minusem jest trener, ktory gral z sewilla z nami 2 razy wiec troche nas zna. ale dostal dwa razy w plecy, wiec i tym razem dostanie

DO BOJU WISEŁKA!!
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.08.2008, 15:19
Co do jednego nie ma wątpliwości: Jeśli przejdziemy Tottenham to w grupie zagramy z Milanem .

Anglicy to dla nas nowe Schalke czy też Parma. Jeśli chcemy być kimś więcej niż europejskim słabeuszem to nie możemy pękać przed takim rywalem.

Nawet jeśli są 5-ą siłą Premiership (bardzo naciągane stwierdzenie) to od 4-ej dzieli ich przepaść.

Wg mnie trudniej byłoby nam grać z jakimś zespołem z Hiszpanii, Francji, Portugalii czy Włoch bo techniczną piłką radzimy sobie gorzej.

Jasne, że na papierze sznase mamy mniejsze, może z 30% ale to nie budżet, nazwiska, czy siła ich ligi zdecydują o awansie.
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.08.2008, 15:21
Obecnie Tottenham to tylko nazwa. W zeszłym sezonie zajęli 11 miejsce teraz są na 17 (dwie porażki z przeciętnymi drużynami: Middlesbrough i Sunderland). Nawet Rasiaka mieli w składzie przez jakiś okres Jest szansa ich przejść mimo wszystko. Oby tylko bilety były niedrogie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.08.2008, 15:41
Porównaj sobie teraz ich nazwiska z Iniesta, Xavi, Puyol, Henry, Eto etc. i następnie możesz stwierdzić czy większe gwiazdki zostały już przez Wisłę ograne, czy też rzeczywiście należałoby na boisko nie wychodzić coby nie było blamażu, tak tylko dwukrotnie wo. po 3:0
Wybaczcie tą ironię i sarkazm, ale jak czytam tutaj co poniektóre komentarze, czy też artykuł taki jaki zamieściło weszło.pl, to po prostu idzie się załamać. DO cholery jasnej czy Wy wszyscy nie widzicie, że takim ględzeniem i odgórnym skazywaniem Wisły na porażkę tworzycie piłkarzom alibi na pożegnanie się z PUEFA Psychicznie ich w tej chwili ustawiacie tak, że nie ma sensu ryzykować, nie ma sensu walczyć, trzeba się tylko bronić by przed klęską się uchronić.
Przecież do cholery Angole (czy kto tam jeszcze tylko u nich gra) to też ludzie i z pewnością nie mają piłkarzy bardziej klasowych czy nawet równych poziomem Barcy, z którą Wisełka się już potykała. Z całą pewnością Totenham jest drużyną do przejścia, tylko miast biadolenia, nasi piłkarze powinni na non stopie być przez Was motywowani do gry na pełnej k***** i wyeliminowania Totenhamu!!
Jedrek , ale rozroznij biadolenie kibicowskie od nastawienia zawodnikow/trenera itp.
Jak dla mnie to sa 2 rozne sprawy.
Ja tego - wyeliminowania angoli - nie widze ale ja to ja - za kibicowanie , wiare badz niewiare, nie biore zadnych pieniedzy.Natomiast od grajkow wymagam by w zaden sposob tak nie mysleli i postarali sie sprawic niespodzianke.

W zeszlym seozonie ogladalem Totenham - oni sa tak pomiedzy ta wielka 4 a reszta.Czyli staraja sie grac widowiskowo, tyle ze nie wychodzi im to tak jak tym najlepszym.Tyle ze akurat liga angielska jest taka ze oni potrafia pressingiem grubo stlamsic przeciwnika i tego sie boje, bo wiekszosc zespolow w kwestii przygotowania fizycznego i ciaglego pressingu bije nawet Barcelone - ktora nadrabia 'wirtuozeria'.
To nie przypadek ze 3 z 4 ekip w LM w polfinale, byla z Anglii.

Reasumujac - obiektywnie mysle ze to nie nasza liga i podobnie bym myslal jesli Amica by na nich wpadla - natomiast jak przyjdzie pierwsza minuta meczu, to caly obiektywizm odejdzie a bedzie sie dla mnie liczylo tylko zwyciestwo.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
treneiro
Member

Od: 07.2008

Stary 29.08.2008, 15:55
Chciałbym żeby Tottenham sprzedał Berbatova do MU. Wtedy to mogą sobie kupić nawet 3ch Arszawinów. Odszedł Keane, oby odszedł Berbatov i Tottenham będzie miał 2ch niezgranych z resztą zespołu zawodników w ataku, co będzie dodatkowym atutem Wisły. Trener Skorża zaskoczy rywali taktyką a jako, że 2 razy ograł Juande Ramosa, więc zgodnie z prawem serii zrobi to jeszcze 2 razy

Raphael napisał(a):Wyświetl post
Co do jednego nie ma wątpliwości: Jeśli przejdziemy Tottenham to w grupie zagramy z Milanem .
Grupa będzie wyglądała mniej więcej tak:
Milan/Sevilla, CSKA Moskwa, Ajax, Hapoel Tel Aviv, zgodnie z trendem losowań w tym sezonie . Uwgzlędniając współczynniki taki układ jest realny.
Odpowiedz cytując
Pennywise
Member

Od: 02.2003

Stary 29.08.2008, 15:57
To że grają w silnej lidze już wiemy ale my rywalizujemy w PUEFA.Niech ktoś konkretnie odpowie : Jak wypada ten zespół w rywalizacji pucharowej ?Może ktoś wrzucić wyniki z ostatnich 4-5 lat ?
...a zresztą ....wali mnie to z kim gramy...WSZYSCY DO LONDYNU !
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 29.08.2008, 16:02
Angole mają świetny zespół, ale nie jest on zgrany. Grają bardzo ofensywnie, tracą sporo bramek. A celowniki mają często tak rozregulowane, jak Barca w Krakowie. Zazwyczaj zawodzą. Czasami zagrają u siebie dobry mecz z Arsenalem czy MU, który w końcu i tak przegrają 5:4. To jest cały zespół w WHL, dużo pieniędzy pakowane w druzynę, dobry trener, cholerna presja, tylko wyników brak.

Mamy z nimi duże szanse, mysle że większe niz z pozostałymi zespołami angielskimi w UEFA.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.08.2008, 16:08
Co cieszy to slowa Skorzy, ze druzyna dojrzala i ze zobaczymy to 18 wrzesnia. Komu jak komu, ale Panu Mackowi wierze
Odpowiedz cytując
ploniak
Member

Od: 03.2004

Stary 29.08.2008, 16:12
Oni maja puchar UEFA w dupie !! Na wlasnej lidze zarabiaja tak ogromne pieniadze ze tylko to sie dla nich liczy-no moze o LM bo walczyli ale w pucharze UEFA im sie nigdy nie chce grac i jest to dla nich racze problem.

P.S. W Londynie mieszka tylu Polakow ze o frekwencje kibicow Wisly bym sie nie martwil
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.08.2008, 16:15
No wlasnie o tym juz wsponialem i zgadzam sie po czesci z ploniakiem. Jak dalej im bedzie slabo szlo w lidze, to na prawde moga odpuscic UEFA.

Jak sadze ich priorytetem jest awans do LM w przyszlym sezonie, inaczej nigdy sie im kasa nie zwroci.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.08.2008, 16:17
ploniak napisał(a):Wyświetl post
Oni maja puchar UEFA w dupie !! Na wlasnej lidze zarabiaja tak ogromne pieniadze ze tylko to sie dla nich liczy-no moze o LM bo walczyli ale w pucharze UEFA im sie nigdy nie chce grac i jest to dla nich racze problem.
Z tym to sie zgodze.Uefa dla angoli to bedzie kwestia drugorzedna.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 29.08.2008, 16:19
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego my zawsze mamy takiego jebanego farta?
Mega LOL. Nie chcę mi się kopiować XX cytatów ale wszystkim którzy pytają "dlaczego?" Odpowiadam:
Trzeba było wygrywać z takimi "leszczami" jak Valerenga i Tbilisi to bylibyśmy rozstawieni i nie byłoby płaczu. To nie jest tylko pech ale przede wszystkim konsekwencja niezdobywania punktów w pucharach kiedy można było a nawet trzeba było. A były okazje oj były... Tak więc pretensje do siebie Poza tym czeka nas 180 lub 210 minut walki więc wszystko przed nami.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.08.2008, 16:25
Losowanie Lecha mnie całkowicie zgniotło , po kilku latach wchodzą do pucharów i od razu Austria

Ci to mają farta, a my jak zwykle. To jest już jakieś fatum.

Ta, odpuszczą z PU, tak, są na dole tabeli, tak tak.. już to widzę

wpierw "byle nie Tottenham" a jak ich wylosowaliśmy usilnie trzeba sobie wmówić "aa spoko, odpuszczą z PU, kiche grają teraz, ten ma odejść jeszcze, wiecie.. kupe kasy zarabią na lidzę, po co im tam jakiś PU, po co nie mają dawać z siebie wszystkiego w meczu z nami, wtedy przeecież się skompromitują w przypadku przegranej więc nic wielkiego i wogóle jest ok"

ja tam jak zwykle z trzeżwą głową do tego podchodzą. Faworyt jest jeden. Ale może się uda..ale po tym co pokazujemy na wyjazdach może być cięzko, bo u siebie jesteśmy bardzo mocni, walczyć tak na wyjeżdzie a będzie szansa!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 29.08.2008 o godz. 16:30.
Odpowiedz cytując
PROSPERO
Member

Od: 10.2004

Stary 29.08.2008, 16:42
cytuję wypowiedzi polskich fanów kogutów...

ginola; Redaktor
2008.08.29; 14:38
Ja .......e, to jest dla mnie tragedia. Nie przepadam za Wisla, ale kibicuje jej w europejskich pucharach jak kazdemu polskiemu zespolowi. A tu znow trafia ona na moj ulubiony zespol- tym razem Spurs. W pierwszym meczu bylem mimo wszystko za Barca, teraz wiec tez jestem za Kogutami. Ale polskie serce krwawi

e tam ginola, i tak jestes mason, żyd i cyklista więc się polskim sercem nie wymówisz. Mimo wszystko, po wygranej z Barcą, łatwo nie będzie. Mam nadzieję, że chłopaki się zepną w pierwszym meczu, jak z Famagustą (która teraz gra w CL, nie szok?).

Paweł; Administrator
ale bedzie siara jak przegramy w Krakowie xD

faiTH; Użytkownik
porażka w krakowie dość prawdopodobna niestety w tej chwili... trzeba na WHL nastrzelać.

trendus; Użytkownik
Mam złe przeczucia...

trendus; Użytkownik
Zmieniam zdanie. Mam dobre przeczucia. Bo jak odpadną to będzie na mnie

widać że nie którzy są ostrożni w swoich wypowiedziach
W 1 Rzędach Turystki Pokazują Cycki
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.08.2008, 16:45
PROSPERO napisał(a):Wyświetl post
widać że nie którzy są ostrożni w swoich wypowiedziach
co nie zmienia faktu że oni są faworytami. Powiem Wam tak na początku byłem wkurzony że tak wylosowaliśmy (nadal jestem ) ale myślę mamy szansę z nimi. Jak powalczymy na wyjeździe to u siebie możemy sprawić niespodziankę
Odpowiedz cytując
PROSPERO
Member

Stary 29.08.2008, 16:52
może troszeczke nie na temat, czy na oficjalnej stronie Tottenhamu jest jakies forum, bo nie idzie znaleśc ?
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.08.2008, 16:55
Ja tylko powiem odnosnie Tottenhamu ze bardzo podoba mi sie ich herb. Jest kapitalny
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Cóż jest takie mądre polskie przysłowie "Uczył Marcin Marcina a sam głupi jak..." .
O to ładne, muszę zapamiętać

Co do meczu, to kiedy ostatnio angielski zespół wygrał PU? Ja sobie nie przypominam w ostatnich latach takowego sukcesu angielskiej piłki. Ostatnią drużyą angielską która pokazała sie w PU było chyba Middlesbrough, ale do finału nie doszli. Naprawdę Anglicy mogą nas zlekceważyć, tym bardziej, że grają z Wisłą, nie oszukujmy się mało znaną marką na wyspach.

Pamiętam jak kiedyś na stronie Arsenalu (co prawda na polskiej ale zawsze) była sonda, którą zresztą ja wymyślałem : Na jakich rozgrywkach Arsenal powinien się skupić? - czy coś takiego. Pierwsze miejsce zajęła oczywiście Premier League, na którą ja też oddałem głos. Liga Mistrzów była dopiero druga. Bo Premier League to świeta wojna, to coś więcej niż zwykłe rozgrywki. A jeśli Tottenham w najbliższych meczach dalej nie będzie zdobywał punktów (a na to się nie zanosi), naprawdę może być ciekawie
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Smieszy mnie troche pisanie o zagranicznym klubie w pierwszej osobie... Mozna komus kibicowac, interesowac sie, ale dopoki to nie sa ludzie, ktorzy wychowali sie z tym klubem (i narodowosc jest tu bez znaczenia) to takie teksty beda smieszne i sztuczne. "Wygramy z nimi"...
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.08.2008, 17:00
PROSPERO napisał(a):Wyświetl post
może troszeczke nie na temat, czy na oficjalnej stronie Tottenhamu jest jakies forum, bo nie idzie znaleśc ?

jest.
jak nie znalazłeeś to też nie będe podawał, żeby jakiś łebek nie wleciał i nie robił siary z postami "jesteśmy zajebiści, wasza drużyna teraz cienko gra itp"

jeśli chodzi o to co piszą o nas, to nic.. "nic" w sensie komentarzy po losowaniu typu "super"
nie sa jacyś szczęśliwi z tego powodu, trochę się obawiają.. ale są pewni że to ich drużyna wyjdzie zwycięsko, mają na uwadzę że żle gramy na wyjazdach i to chcą wykorzystać, niektórzy z nich wolałoby wylosować...... Borussię.
Odpowiedz cytując
Nuke
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 29.08.2008, 17:02
http://www.tottenhamhotspursforum.co...orum/index.php ;PP
Odpowiedz cytując
PROSPERO
Member

Stary 29.08.2008, 17:04
podaje linka do forum kogutów a dokładnie do tematu o losowaniu

http://www.tottenhamhotspurs.tv/foru...raw-today.html
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 29.08.2008, 17:13
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Ale raczej te punkty nie są odpowiedzialne za to, czemu trafiliśmy Tottenham a nie Levskiego albo FC Kopenhaga..co nie? O takie szczęście chodzi..możemy trafić słabszy zespół to zawsze nam dojebią potentata..
Owszem, masz rację Z takim (nie)fartem będąc rozstawionym trafilibyśmy zapewne na Borussie No ale niemniej szczęściu trzeba pomagać. Będąc rozstawionym mogłoby się do nas uśmiechnąć, choć wcale by nie musiało. Różnie mogłoby być. Nie odkryjemy Ameryki stwierdzeniem, że lepiej być rozstawionym. A tu sprawa była schrzaniona na boisku. Wkurzamy się, że Lech nagle awansuje do PUEFA i losuje szczęśliwie. Co z tego jak my gramy w nich co rok jeśli nie zdobywamy punktów? Albo zdobywamy za mało. Z czegoś to wynika, że jesteśmy po za czterdziestką rozstawionych. A w konsekwencji losujemy jak losujemy.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.08.2008, 17:14
tylko nie robić gówniarzerii i nie pieprzyć im na forum jacy to nie sa słabi

internetowa napinka to domena z drugiej strony Błoń, nie zniżać się do tego poziomu
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.08.2008, 17:15
Już widzę że nasza napinka powoli zaczyna się nakręcac na ich forum. Czekam tylko jak ktoś napisze o osiągnięciach Wisły Kasperczaka.
Odpowiedz cytując
Kejt
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.08.2008, 17:18
http://www.bbc.co.uk/dna/606/A40224070

Tu piszą o naszym meczu u siebie z Barceloną, są pod wrażeniem i przewidują, że u siebie będziemy bardzo mocni. Ogólnie wypowiedzi są dość stonowane i wcale fani Tottenhamu nie są tacy pewni siebie.
Wisła Kraków i wszystko jasne .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów