The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
e
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2008, 13:11
My to za to mamy znanych zawodnikow

dystansu zycze troche..
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.08.2008, 13:11
znowu puchary euro(PEJSKIE)
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Barbarossa
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.08.2008, 13:12
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Tottenham to jedna z 5 najsilniejszych druzyn w Anglii - czyli w najlepszej lidze swiata.
Rozwalcuja nas czy sa w kryzysie czy nie.
A Manchester City to jedna 6 najsilniejszych druzyn w Anglii. I co z tego? Niech dziękują Califfowi z Midtjyllandu, że łaskawie wbił samobója w 89min meczu na 0:1 wczoraj. Po za tym 6. sile Premier League nie wypada awansować do I rundy P.UEFA po karnych z wicemistrzem Danii.

Z Tottenhamem nie stoimy na straconej pozycji, tylko błagam - nie upatrujcie naszych szans w słabej formie Tottenhamu. Liga, a puchary to 2 różne sprawy. Vitoria Guimaraes jak grała z nami była przedostatnia w tabeli ligi portugalskiej, podobnie było z Valerengą. A najlepszy przykład to FC Nantes z sezonu 2001/02: w lidze francuskiej ostatni w tabeli, a w lidze mistrzów wyszli z pierwszego miejsca w grupie.
Ostatnio edytowane przez Barbarossa : 29.08.2008 o godz. 13:20.
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.08.2008, 13:13
Ten zespół jest lepszy od ekipy Henryka, gra ładną szybką piłkę. Skoro Kasperczak ogrywał Schalke czy Parmę to Skorża ogra Tottenham!

A nawet jak odpadniemy to pomyślcie logicznie: Lech pewnie awansuje, wiec będzie musiał pogodzić ekstraklasę z Pucharem UEFA. Dojdzie oczywiście PP i PE oraz liczne powołania do kadry. Myslicie, ze wytrzymają? Raczej nie, co było jak Okuka awansował do fazy grupowej ostatnio wszyscy wiemy
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.08.2008, 13:14
Zaluje, ze nie zagralem u buka. Mozna w ciemno bylo obstawiac. Lecha tez przewidzialem.
Ciesze sie, ze drugi mecz u siebie bo na pierwszym nie moglbym byc.

Ja sie dalej trzymam teorii, ze nie mozna liczyc na samo szczescie tylko trzeba mu pomoc.
Jakie my poczynilismy przygotowania do pucharow, a jakie Lech ? W pilce jak w zyciu nie ma nic za darmo.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.08.2008, 13:15
T-omek napisał(a):Wyświetl post
Skończcie juz płakać !!!!

Angole są do przejścia, oprócz Berbatova i kilku innych nie mają znanych piłkarzy. Dwie przegrane w lidze przed nimi mecz z CHelsea i Aston Villa (max 3 punkty w 4 meczach) wiec dla ratowania ligii mogą nawet odpuścić p. UEFA. Ludzie wiecej optymizmu, jak ich ogramy to może cos w tym sezonie w pucharach osiągniemy
Berbatov idzie do MU, ale kupili Romana Pawluczenko i przymierzają się do Arshavina, więc nie wiem czy tak nie jest czym się martwić.
Odpowiedz cytując
depeche87
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.08.2008, 13:15
Ochlodlem.
Nie rozumie tu niektorych ludzi ktorzy twierdzą,ze trafilismy najgorzej jak moglismy.
Cale szczescie,ze nie jest to Sevilla, Milan no i z koszyka Ajax (po dluzszym zastanowieniu). Absolutnie rywal do ogrania na wyjezdzie mozna spokojnie wyjwiezc 1-1. W Krakowie będą im nóżki drzaly i kazdą setkę zmarnują o ile sobie jakąś stworzą. Rywal o 2 klasy gorszy od Barcelony, Sevilli i Milanu. Groclin pojechal Manchester, chociaz Groclin gral gorzej niz dzisiejsza Wisla. Druzyny angielskie te z dolnych partii bardziej skupiają się na lidze i utrzymaniu, niż na UEFA. Bo Premiership to KASA.
Moim zdaniem damy rade spokojnie i cieszmy sie wlasnie,ze nie trafilismy na jakis dzikusow z Rosji, Turcji, czy tych 3 druzyn ktore wymienilem na początku.
Odpowiedz cytując
seba123139
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 29.08.2008, 13:18
Szczęcia trzeba mieć dużo, Wisłą już nie takie niespodzianki sprawiała ale trudno sobie wyobrazić aby taki zespół jak Tottentcham odpadł tak wcześnie, będzie cięzko, ale wierze w naszą Wisełke
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Lech wylosował drużynę na swoim poziomie ,a i my też na swoim...

Wiadomo,że rywal jest wymagający ale na Boga czy my musimy znowu przegrywać mecz w szatni... Musimy wyjść zagrać dobrze i po sprawie. Przecież nie chodzi o to żeby wygrać z Tottenhamem ale żeby awansować.
Tylko nie przygotowani mogą pomstować na zły los. Myślicie ,że jakbyśmy wylosowali Kopenhagę czy Levskiego to nasze szanse by wzrosły. Chyba tylko w przekonaniu kibiców i dziennikarzy. Najgorsze co by się mogło stać to 2,5 tygodnia kampanii medialnej w stylu "Wisła trafiła makabrycznie źle ale powalczy (czytaj na pewno odpadnie)". Takie pieprzenie mentalnie nie pomaga piłkarzom bo oni podświadomie już czują się rozgrzeszeni ,że jak odpadną to nic się nie stanie bo rywal był no po prostu nie do przejścia.

Pawle Brożku bądź tak miły i strzel Hamom dwie mogiły.
Odpowiedz cytując
skowron
Senior Member

Od: 05.2004

arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Zygać się chce. To jest chore ! Mam nadzieje że Lech też odpadnie ! To są jebane jaja !
Poważnie źle życzysz Lechowi? Trzeba dopingować polskie zespoły, a nie cieszyć się z ich porażek w pucharach. Bądź że patriotą...
Henryk Reyman - Szacunek na wieki, wzór do naśladowania.

O moja Wisełko nie zdradzę Cię
O moja Wisełko nie zdradzę Cię
Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie!
Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie!
A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie
A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie
Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS
Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
A zapowiada się, że przez te popieprzone współczynniki co roku będziemy trafiać na takich rywali.
To sie nie wzielo znikad tylko sami do tego doprowadzilismy. Trzeba wszystko w pucharach zaczynac od nowa.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

A ja w robocie pracuje z kilkoma anglikami w wiekszosci sa za Portsmouth i mi powiedzieli ze Totenham dostanie od Wisly bo sa ciency w tym sezonie. Nawet jak rano do roboty przyszli to mowili ze z braku sympati zycza Totenhamowi zeby grali z Wisla, juz mi nawet gratuluja zwyciestwa- nie wiem czy z sympati ale fakt faktem ze na pilce sie znaja.

Co by nie gadac ja na meczu bede na pewno, pociagiem w godzine dojade.
,
Odpowiedz cytując
treneiro
Member

Od: 07.2008

Stary 29.08.2008, 13:19
**********[censored] jak nie Barcelona to Tottenham Nie twierdzę, że są nie do przejścia ale to naprawdę przestaje być zabawne, że znowu trafia się możliwie najtrudniejszy przeciwnik. Pocieszające jest to, że jeśli się uda przejść Anglików to po już żaden przeciwnik nie będzie straszny.

A oczywiście Kuchenkorz musiał trafić na jedynego przeciwnika, z którm może powalczyć. Ech....
depeche87 napisał(a):Wyświetl post
Ochlodlem.
Nie rozumie tu niektorych ludzi ktorzy twierdzą,ze trafilismy najgorzej jak moglismy.
Cale szczescie,ze nie jest to Sevilla, Milan no i z koszyka Ajax (po dluzszym zastanowieniu).
Fakt, Milan czy Sevilla są klasę lepsi od Tottenhamu. Ale Ajax nie byłby zły. Obecnie to już nie ten sam zespół co kiedyś, poza Huntelaarem nie mają jakichś wielkich gwiazd, a ostatnie 2 czy 3 sezony w Europie mieli bardzo kiepskie (2 razy nie zakwalifikowali się do LM odpadając ze Slavią Praga czy z FC Kopenhaga).
Ostatnio edytowane przez treneiro : 29.08.2008 o godz. 13:26.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 29.08.2008, 13:21
T-omek napisał(a):Wyświetl post
Angole są do przejścia, oprócz Berbatova i kilku innych nie mają znanych piłkarzy.

że wymienię tylko tych kilku innych: Huerelho Gomes, Ledley King, Jonathan Woodgate, Didier Zokora, Jermaine Jenas, Luka Modric, David Bentley (strzelił nam gola w Krk), Aaron Lennon, Giovanni dos Santos, Darren Bent, Roman Pavlyuchenko.
Ostatnio edytowane przez atomek21 : 29.08.2008 o godz. 13:23.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 29.08.2008, 13:25
Dokladnie jak pisze marcinarsenal. Fajnie, ze Lech ma duze szanse na awans, bo Smuda nigdy nie umial laczyc gry w lidze i w pucharach. Wiec to tylko z korzyscia dla Wisly.

A co do Tottenhamu, to jasne, ze to juz zaczyna byc malo zabawne Ale z drugiej strony, ktory kibic swojej druzyny nie chcialby aby zagrala 4 mecze z Barcelona czy Tottenhamem ? Po to sie tej pilce kibicuje zeby nie tylko grac w ekstraklasie, ale wlasnie dla takich meczow.
Szkoda tylko, ze znow w eliminacjach, a nie dopiero w grupie. Ale trzeba wyjsc na boisko i grac jak rowny z rownym. Groclin mogl klepnac Manchester City, Tottenham to normalna druzyna, a nie Chealse, Arsenal czy ManU. Wyjsc, grac odwaznie i nie plakac. Bedzie dobrze.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.08.2008, 13:25
Sprawa wygląda nie najlepiej. Koguty są mocnym zespołem i co do tego nie ma wątpliwości.. Większość posiłkuje sie tym, że przegrali dwa meczu w lidze. I co to zmienia. Przypominam jaka to liga. Żeby z nimi wygrać trzeba najpierw się nabiegać niemiłosiernie. Poza tym jak spojrzymy na ich skład, to rzeczywiście na pierwszy rzut oka nie robi wrażenia, ale są tam goście, którzy potrafią dobrze piłkę kopnąć.

Bent, Berbatov, Gilberto, Woodgate, Lennon i Zokora.

Jednak najbardziej mnie zaskoczyła obsada bramki. Zaskoczyła czytaj zmartwiła. Angielskie kluby zawsze mają cieniowanych tych bramkarzy, z wyjątkiem MU. Myślałem, że u Kogutów jakiś wynalazek stoi między słupkami,jakiś mody zdolny Anglika tu proszę Gomes, który przez 5 lat bodajże grał w PSV i o ile się nie mylę jest powoływany do reprezentacji Brazylii. Z gry z PSV pamiętam go jako skocznego, zwinnego dobrze grającego na przedpolu bramkarza z bardzo dobrym refleksem. Do tego gość ma bardzo duży zasięg ramion. Jego zmiennikiem jest Cesar, który przyszedł do Tottenhamu z Realu Madryt. O niego bym się nie martwił,bo to taki kapuśniak. Typowy dla klubów z Wysp. Coś złapie,coś obroni ale i szmatkę wpuści. Miło by było jakby Gomes doznała lekkiego urazu no ucha i nie mógł grać chociaż w pierwszym meczu.

Gdzie Wy macie tego Pavluczenke?

Czy ja dobrze widziałem, że bilet na najbliższy mecz z CHFC kosztuje 50 funtów?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 29.08.2008 o godz. 13:28.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.08.2008, 13:37
Niestety obiektywnie to szanse mamy z 5-10% więcej niz z meczu z Barceloną. Niech nikogo nie zmyla nazwiska (rzekome brak gwiazd). W bramce Gomes kilka sezonów gry w LM w barwach PSV. W obronie kilku reprezentantów Anglii. Pomoc piekielnie mocna Zokora (zrobił na mnie duże wrażenie na MŚ06) Lennon(jedna z największych gwiazd młodego pokolenia), Modrić (widzieliśmy na Euro co gość potrafi), Jenas. W ataku Berbatov (mam nadzieje że zdąży odejść), dos Santos który był wielka nadzieja Barcelony (mówiono że to drugi Ronaldinho) odszedł bo nie chciał siedziec na ławce. Dodatkowo Bent i Bentley.
Na niekorzyść jeszcze że zarówno team jak i sam trener sa mocno ograni w pucharach.

W chwili obecnej daje Wiśle 15% na awans, ale im bliżej kmeczu tym serce bedzie zagłuszać rozum
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 29.08.2008, 13:37
http://www.weszlo.com/news/965
Odpowiedz cytując
depeche87
Senior Member

Stary 29.08.2008, 13:41
Skoro są tacy piekielnie mocni to czemu przegrywają z przeciętniakami ligi angielskiej...
;-)
Odpowiedz cytując
treneiro
Member

Od: 07.2008

Stary 29.08.2008, 13:44
nesta napisał(a):Wyświetl post
A co do Tottenhamu, to jasne, ze to juz zaczyna byc malo zabawne Ale z drugiej strony, ktory kibic swojej druzyny nie chcialby aby zagrala 4 mecze z Barcelona czy Tottenhamem ? Po to sie tej pilce kibicuje zeby nie tylko grac w ekstraklasie, ale wlasnie dla takich meczow.
W LM w grupie H są Real, Juventus, Zenit i Bate Borysów. Nie miałbym nic przeciwko jakby na miejscu Białorusinów była Wisła
Szkoda tylko, ze znow w eliminacjach, a nie dopiero w grupie.
To jest najgorsze.
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 29.08.2008, 13:44
te przecietniaki ligi angielskiej rozgromiliby 90% zespolow z Polski.

nie ma co sie oszukiwac, Tottenham to zdecydowany pewniak ze bedzie gral dalej.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.08.2008, 13:45
Dokladnie jak pisze marcinarsenal. Fajnie, ze Lech ma duze szanse na awans, bo Smuda nigdy nie umial laczyc gry w lidze i w pucharach. Wiec to tylko z korzyscia dla Wisly.

Szkoda tylko, ze znow w eliminacjach, a nie dopiero w grupie. Ale trzeba wyjsc na boisko i grac jak rowny z rownym. Groclin mogl klepnac Manchester City, Tottenham to normalna druzyna, a nie Chealse, Arsenal czy ManU. Wyjsc, grac odwaznie i nie plakac. Bedzie dobrze.

Jestem dokladnie takiego samego zdania, jak trafilismy na Beitar ile bylo placzu a wszyscy wiemy jak sie skonczylo.
Pecha to mielismy jak trafilismy na Barcelone, teraz nie jest najlatwiejszy przeciwnik ale nie stoimy na przegranej pozycji, powalczym i zwyciezymy.

Trudno taki nasz los ze musimy grac z mocnymi druzynami, ale potem zwyciestwo smakuje lepiej.
Ja wole jak Wisla wygrywa z silnymi w trudach niz mila by jakichs kelnerow powiesc 6-0, dostajac sie do PUEFA a potem nic nie ugrywajac i wszystkie mecze przegrane.
,
Odpowiedz cytując
depeche87
Senior Member

Bronex napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/965
ciekawe co będą pisać po meczu za 3 tygodnie.
Odpowiedz cytując
PROSPERO
Member

Od: 10.2004

Tottenham to niezbyt dobry przeciwnik dla Wisły, ponieważ najlepiej przygotowaną fizycznie ligą jest właśnie Angielska, pozatym jeśli zagramy bez Sobolewskiego i Cantoro w środku pola przeciwko kogutą to nas zjedzą, a Jirsak z Diazem (mam tu na myśli kontuzje) będą obijać się jak tyczki od Bentleya i Zokory.

Jedenastka Wyjściowa Tottenhamu wygląda mniej więcej tak

---Berbatov (?) ---Bent

---Lennon---Modric---Zokora---Bentley

---Bale---Woodgate---King---Hutton

------------------Gomes

mają bardzo dobrego golkipera, obrona też niczego sobie, druga linia cholernie obawiam się tutaj Lennona taki drugi Kuba no i Modricia, w ataku prawdopodobnie nie ujrzymy Berbatova a tego ruska Pavluczenko, bym się nie obawiał
W 1 Rzędach Turystki Pokazują Cycki
Odpowiedz cytując
depeche87
Senior Member

Stary 29.08.2008, 13:46
e napisał(a):Wyświetl post

Tak masz racje 90%. Za wyjątkiem WIsly i Lecha które dzieli przepaść nad resztą ligi polskiej...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.08.2008, 13:47
Ja niestety boje sie ze maja racje.Pierwszy mecz i bedzie posprzatane, jak z Barca - ukrzyzujcie mnie ale to przeciwnik z gatunku 'nie dla psa kielbasa'.
Nie ma sie co spinac bo wygralismy z Barca, tak wygralismy ale prosze nie zapominac ze kwestia awansu rozstrzygnela sie juz w pierwszym meczu.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 29.08.2008 o godz. 13:49.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.08.2008, 13:50
nie wiem czy widzieliscie jak im sie sezon zaczął

przepyte zagrali, moze Juande Ramos ich nie ogarnie
oby

JA WIERZE w każdym bądź razie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.08.2008, 13:52
Oczywiście, dlatego w anglii trzeba zagrać agresywnie, jak z Barcą w Polsce. Widzieliśmy, Barcelona sie gubiła, nie miała pomysłu. A w Hiszpanii gdy miała tysiąc różnych rozwiązań grała swoje. Nie mozna się cofnąć i zostawić im pola. Pewnie będzie mnóstwo prostopadłych piłek i strzałów z dystansu bo pomoc mają fenomenalną.

Obrona może być ich minusem i trzeba ją dobrze przewertować. Myślę, że Skorża ustawi zespół porządnie i nie zawalimy meczu bo po ochłonięciu naprawdę widzę szansę na awans!
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.08.2008, 13:52
e napisał(a):Wyświetl post

Dobrze, że Wisła należy do tych 10%.

Jeśli nie dostaniemy w Anglii 3,4 bramek to liczę na awans.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 29.08.2008, 13:53
Jak to co
"Blamaż Lecha , wspaniały mecz i awans krakowskiej Wisły"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów