|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Kolejny wymysł dziennikarzy, którzy nie mają o czym pisać.
Wisła już nie takie gwiazdy "miała" w szeregach i jak zwykle kończyło się na przysłowiowej: fidze |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Romeu ma rozegrane 127 meczy w I drużynie, 3 bramki : http://www.fluminense.com.br/FluFcFu...ism=3&idn=4566 Marcelo: 66-3 http://santos.globo.com/futebol_jogador.php?cod=702 ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Więc może rzeczywiście jakiś kontakt z tymi piłkarzami był. A czy przyjdą? Bednarz parę razy już nas zaskoczył, kolejny raz potwierdziłby że jest szczwanym lisem. Tyle że myślę że piłkarze zanim wybiorą klub to porządnie się zastanawiają w takim wypadku(młody za free). Często pewnie dzwonią, wypytują i tak pewnie info trafia do prasy. A tutaj było dziwnie cicho przez całe okno w sprawie tych piłkarzy. Z drugiej strony ciężko w to uwierzyć chociaż być może to tłumaczyłoby nasz brak zainteresowania Hernanim? I fakt że Bednarz mówił iż o obronę by się tak nie martwił. W końcu to by było 2 defensywnych niezłych graczy dodatkowo do kadry. Co ważne ten defensywny pomocnik ma niezłe warunki fizyczne. A uważam że na tej pozycji dobrze jak piłkarz jest silny. Np. Jirsak by był idealny na tej pozycji jakby był trochę silniejszy fizycznie. Czy dzisiaj jest jakaś konferencja prasowa po losowaniu?
Ostatnio edytowane przez Raporter : 29.08.2008 o godz. 08:50.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Dwie bomby transferowe? Tacy zawodnicy przydaliby nam się.
Ja bym jeszcze spróbował z Matusiakiem. Skorża wyraźnie na niego nie stawiał, bo miał świadomość, że za chwilę odejdzie. Teraz się to mogłoby zmienić. Oby te transfery doszły do skutku. Tylko nie miejmy złudzeń, że te grajki będą miały szybko wpływ na grę Wisły. Będą się musieli jakiś czas przystosować i do gry i do klimatu w drużynie i nowym kraju. pzdr |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Tristan porozsyłał oferty do WIELU klubów, na Cypr nawet. Z resztą jakie "NAWET".. cypryjskie drużyny jadą Olympiakos, Crveną Zvezdę, i AEK Ateny Wziął atlas, popatrzyl na te słabsze kraje. Otworzył google, poznajdywał kto jest w nich mistrzami i porozsyłał, że chciałby żeby mu przelano na konto milionik euro, a on się trochę poszwęda, potańczy, popije piwko. I gra gitara. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ci Brazylijczycy sa mlodzi, graja w silnej lidze brazylijskiej, graja regularnie hmm.. az za dobrze to wyglada jak nasza polska lige, dlatego znowu to pewnie czyste wymysly pismakow
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Hmmm... Marcello i Romeu w Wiśle? Czyżby to były znów kolejne mrzonki? Choć informacja nam przedstawiona wygląda na dośc przekonującą.
Aha... no i to za darmo mnie niezbyt satysfakcjonuje - że niby obaj są za milion euro? Co z tego, jak oni są za darmo... ![]() Powód: ;-)
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 29.08.2008 o godz. 09:03.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
My z kolei możemy trafić na kogoś z piątki Tottenham Hotspur, Ajax Amsterdam, Udinese, Lewski Sofia, FC Kopenhaga. Moim zdaniem jeśli padnie na ostatnią dwójkę, wtedy możemy poważnie myśleć o jakiś transferach jeszcze w tym okienku, bo wzmocnienie się daje spore szanse na awans. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
21-letni obronca SANTOSU
23-letni pomocnik FLUMINENSE byli podstawowymi zawodnikami swoich klubow... JB w wywiadzie mowil ze szykuje jeszcze 2-3 transfery ale potrzebuje duzo szczescia czyli zapiac wszysctko w 24h? jakos watpie zeby udalo sie sciagnac mlodych brazylijczykow z tak dobrych klubow i to za fri... gdyby sie udalo to naprawde "szaczuneczek" Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Po pierwsze jeden z nich tzn Romeu mógłby przyjść dopiero w zimie, a po drugie coś tam piszą, że Wisła ma tylko 24 godziny, ale przecież zawodnicy, którzy są wolnymi zawodnikami mogą podpisywać kontrakty przez cały rok i żadne okienko transferowe ich nie obowiązuje, także jedyny pośpiech mógłby być spowodowany co najwyżej gdy włączył by się jakiś inny klub do walki o nich.
Napisali na wp, że oby dwóm kończą się kontrakty w sierpniu, a to nie prawda, dlatego coś mi się wydaje, że ktoś sobie to zmyślił, bo nie do końca wszystko sprawdził. Kto wie czy nie wszedł sobie taki dziennikarzyna na transfermarkt poszukał młodych brazylijczykow, którym kończą się kontrakty i już sobie wymyślił, że Wisła ich chce, bo w końcu Wisła tylko darmowych szuka :/ |
|
|
|
Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
te 24 godzin, tez myslałem ze to bzdura bo wolny zawodnik to wolny no nie? ale
moim zdaniem chodzi o ogłoszenie kadry na 1. runde UEFA, chyba tak to jest ![]()
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Polen Polen über alles |
|
|
|
Guest
|
|
|
Odnośnie tych Brazylijczyków to nie bierzcie tego newsa na poważnie, przecież on jest tak pokręcony, że szkoda gadać. Szukają taniej sensacji na sam koniec okienka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Proponuję spojrzeć na temat informacje o transferach bez komentarzy... Wczoraj "Wisła sprowadza gwiazdę" a dziś "Wisła sprowadza gwiazdy!" Jak dla mnie to to jest tylko i wyłącznie zabieg, który za wszelką cenę ma poprawić sprzedaż.
Nie mam złudzeń, że jakiekolwiek transfery są bardzo mało prawdopodobne i jeśli ktoś ma do Wisły przyjść to co najwyżej nowy pracownik do koszenia murawy lub ktoś pełniący podobną funkcję. Wolę przeżyć miłe zaskoczenie niż kolejne na przestrzeni lat rozczarowanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=fUMjlxRdsMo
Ostatnia bramka w filmiku to chyba ten Romeu. Nazwisko, kolor skory i klub sie zgadzaja ; d Bramka pierwsza klasa : o ok. 02:00 min http://www.youtube.com/watch?v=HyFv4mi1SEY ok. 01:00 kolejna jego bramka. Przydalby sie ; ) tylko to pewnie znow jakas plota ; /
Ostatnio edytowane przez albert02 : 29.08.2008 o godz. 09:39.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie uwierze póki nie zobacze ile ja juz w tym okienku takich newsów czytałem.... Smolarek, Nei w Wisełce jednak jeszcze nie ale zaraz podpisze kontrakt... ehhh
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejna kaczka dziennikarska. Dopóki nie zobaczę ich w koszulce Wisły nie uwierzę.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
j/w ...skad niby te sensajce? Jakiś "anonimowy" pracownik Wisły o tym poinformowaŁ
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
W dodatku śmieszą mnie te zachwyty nad grajkami, którzy nigdy nie grali w Europie. Mogą się sprawdzić, jak Cleber, ale mogą być zupełnym nieporozumieniem jak Edno Cunha. Który całkiem nieźle pogrywa teraz w Brazylii. Przypominam, że w wymagającej polskiej lidze Niech to okienko się już skończy, te plotki robią się coraz bardziej żenujące ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
tak tylko ten `słynny` amaral był grubo po 30 i nic juz nie chciał osiagnac grajac w piłke.. a Ci dwaj sa młodzi i moze traktuja Wisłe jako `odskocznie` do wielkich klubów ( patrz Stilic) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Informacja o tych dwóch Brazylijczykach którzy potencjalnie zasilą nasz klub może jest i trochę sensacyjna ale sądzę ,że bardziej realna niż Tristan, Kluivert i Kallon. Najważniejszy argument to ten ,że wkrótce kończą im się kontrakty co jak wiemy jest dla RN Wisły czynnik o kapitalnym znaczeniu. Bardzo interesujące jest też to ,kto wypuścił informacje stanowiące przesłanki do sporządzenia takiego newsa ponieważ zaliczył bym go do tych z serii ni stąd ni zowąd. Biorąc pod uwagę wiek tych piłkarzy, doświadczenie ligowe i pozycje na których obecnie występują sądzę ,że by się na pewno przydali. Ja mam pełne zaufanie do Bednarza . Jeżeli stanie się tak ,że tych dwóch chłopaków zawita na Reymonta to jestem pewien ,że zrealizują się pozytywnie. Będzie to chyba sygnał dla nas ,że Bednarz nawet przedstawiając listę tych 17 zawodników RN i natrafiając na mur z jej strony, nie składa broni i cały czas szuka.
Najmniej wiarygodny jest ten fragment tej informacji : Docelowo Marcello może zająć miejsce Clebera, Głowackiego, lub Baszczyńskiego. Jeden z nich po rundzie jesiennej raczej opuści Wisłę. Z kolei Romeu przygotowywany jest do zajęcia miejsca po Cantoro, ewentualnie Sobolewskim. Ta dwójka też może dostać „zielone światło” do odejścia z Krakowa.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 29.08.2008 o godz. 11:35.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc chciałbym wierzyć, ale patrząc na dokonania Wisły w tym okienku transferowym jakoś nie widzi mi się żeby ktoś nowy się u nas pojawił. Pamiętam Tristana za dawnych lat w Deportivo, kiedy grało ono w LM, ale wiem, że teraz może to być niewypał, jakim był Matusiak. Oczywiście lepiej sprowadzić kogoś, chociażby jednego dobrego napastnika, a nóż się uda
Doniesienia o Brazylijczykach miały zapewne za zadanie przekonać kibiców, że zarząd klubu nie śpi i sprowadzi dwa młode talenty, lecz uważam, że są to spekulacje, a co więcej nawet sami grajkowie nie są tak znakomici. W głębi serca jednak chce wierzyć, że mają styl i klasę no i oczywiście, że niedługo zawitają na Reymonta. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może to też wskazywać na to że coś usłyszał co rzeczywiście miało miejsce, tylko nadał temu większy realizm już od siebie![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Tylko po co sprowadzamy Def. Pomocnika skoro mamy ich aż nad to ? Cantoro, Sobolewski, Varga, Barreto ? Środkowego obrońce jeszcze można zrozumieć(chociaż wypadałoby dać więcej szans Kowalskiemu). Ofensywe trzeba wzmacniać ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi się ten news podoba z pewnej przyczyny. Marzę aby chociaż było zainteresowanie właśnie takim typem piłkarzy. Młodych którzy być może jeszcze nie pokazali całości potencjału i mogą zawsze czymś zaskoczyć. Np. taki Rafał Murawski jest świetnym piłkarzem ale jakoś mam wrażenie że on prochu nie wymyśli(i pewnie dlatego nie gra jeszcze w dobrym klubie, a np. Dudka ogólnie piłkarsko był słabszy ale Murawskiego w środku zazwyczaj potrafił zdominować na boisku).
Dlatego za skauting to wielki plus tego pana dziennikarza ze Sportu. Może jego by zatrudnić na dyrektora sportowego? ![]()
Ostatnio edytowane przez Raporter : 29.08.2008 o godz. 11:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kto wie jak to bedzie... Anglicy to chyba drugi po Niemcach rynek gdzie placi sie najwiecej za prawa do transmisji. Wiec wplywy beda na pewno najwyzsze sposrod wszystkich rywali, ktorych mogla wylosowac Wisla. Mozna miec jakas mala nadzieje, ze RN tak na to spojrzy. Tottenham - pewne, duze pieniadze, niezaleznie od wyniku. Levski - malo medialny rywal, zblizony poziom do Wisly - czyli najgorsze losowanie z ekonomicznego pkt widzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
- UEFA do poniedziałku przedłużyła okienko transferowe. Mogę powiedzieć jedynie tyle, że pracujemy, ale w kwestii wzmocnień będziemy informować w poniedziałek - zakończył Ochalik.
Cały czas wierzyłem i ciągle wierzę, jeszcze 3 dni nerwów. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|