The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2008, 08:40
Kolejny wymysł dziennikarzy, którzy nie mają o czym pisać.
Wisła już nie takie gwiazdy "miała" w szeregach i jak zwykle kończyło się na przysłowiowej: fidze
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.08.2008, 08:42
Wrona napisał(a):Wyświetl post
No przecież w newsie wyraźnie jest napisane, że są za darmo.
nie doczytałem

Romeu ma rozegrane 127 meczy w I drużynie, 3 bramki : http://www.fluminense.com.br/FluFcFu...ism=3&idn=4566

Marcelo: 66-3 http://santos.globo.com/futebol_jogador.php?cod=702
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.08.2008, 08:44
skeba napisał(a):Wyświetl post
Kolejny wymysł dziennikarzy, którzy nie mają o czym pisać.
Wisła już nie takie gwiazdy "miała" w szeregach i jak zwykle kończyło się na przysłowiowej: fidze
Ale w każdym newsie jest ziarnko prawdy bo przecież np. o Tristanie Bednarz sam przyznał że taka oferta do Wisły wpłynęła.

Więc może rzeczywiście jakiś kontakt z tymi piłkarzami był.
A czy przyjdą? Bednarz parę razy już nas zaskoczył, kolejny raz potwierdziłby że jest szczwanym lisem.

Tyle że myślę że piłkarze zanim wybiorą klub to porządnie się zastanawiają w takim wypadku(młody za free). Często pewnie dzwonią, wypytują i tak pewnie info trafia do prasy.
A tutaj było dziwnie cicho przez całe okno w sprawie tych piłkarzy.

Z drugiej strony ciężko w to uwierzyć chociaż być może to tłumaczyłoby nasz brak zainteresowania Hernanim? I fakt że Bednarz mówił iż o obronę by się tak nie martwił. W końcu to by było 2 defensywnych niezłych graczy dodatkowo do kadry.

Co ważne ten defensywny pomocnik ma niezłe warunki fizyczne. A uważam że na tej pozycji dobrze jak piłkarz jest silny. Np. Jirsak by był idealny na tej pozycji jakby był trochę silniejszy fizycznie.
Czy dzisiaj jest jakaś konferencja prasowa po losowaniu?
Ostatnio edytowane przez Raporter : 29.08.2008 o godz. 08:50.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 29.08.2008, 08:52
Dwie bomby transferowe? Tacy zawodnicy przydaliby nam się.
Ja bym jeszcze spróbował z Matusiakiem. Skorża wyraźnie na niego nie stawiał, bo miał świadomość, że za chwilę odejdzie. Teraz się to mogłoby zmienić.

Oby te transfery doszły do skutku. Tylko nie miejmy złudzeń, że te grajki będą miały szybko wpływ na grę Wisły. Będą się musieli jakiś czas przystosować i do gry i do klimatu w drużynie i nowym kraju.

pzdr
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.08.2008, 08:54
Raporter napisał(a):Wyświetl post
Ale w każdym newsie jest ziarnko prawdy bo przecież np. o Tristanie Bednarz sam przyznał że taka oferta do Wisły wpłynęła.
Tych ziarenek w tym okienku tyle, że kopiec niedługo nowy w Krakowie będzie

Tristan porozsyłał oferty do WIELU klubów, na Cypr nawet. Z resztą jakie "NAWET".. cypryjskie drużyny jadą Olympiakos, Crveną Zvezdę, i AEK Ateny

Wziął atlas, popatrzyl na te słabsze kraje. Otworzył google, poznajdywał kto jest w nich mistrzami i porozsyłał, że chciałby żeby mu przelano na konto milionik euro, a on się trochę poszwęda, potańczy, popije piwko. I gra gitara.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.08.2008, 08:56
Ci Brazylijczycy sa mlodzi, graja w silnej lidze brazylijskiej, graja regularnie hmm.. az za dobrze to wyglada jak nasza polska lige, dlatego znowu to pewnie czyste wymysly pismakow
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.08.2008, 09:00
Hmmm... Marcello i Romeu w Wiśle? Czyżby to były znów kolejne mrzonki? Choć informacja nam przedstawiona wygląda na dośc przekonującą.

Aha... no i to za darmo mnie niezbyt satysfakcjonuje - że niby obaj są za milion euro? Co z tego, jak oni są za darmo...
Powód: ;-)
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 29.08.2008 o godz. 09:03.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.08.2008, 09:05
thechris napisał(a):Wyświetl post
O ile są jakieś transfery w planach na to okienko to o ewentualnych podpisach zadecyduje losowanie. Jeśli trafimy na Milan to ja się nie łudzę, że przyjdzie ktokolwiek.
Dokładnie, nie ma się co podniecać. Skorża niby mówi że się losowaniem nie przejmuje, ale tam rada nadzorcza z Wilczkiem i Bednarzem będzie obgryzać paznokcie od 13:00

My z kolei możemy trafić na kogoś z piątki Tottenham Hotspur, Ajax Amsterdam, Udinese, Lewski Sofia, FC Kopenhaga. Moim zdaniem jeśli padnie na ostatnią dwójkę, wtedy możemy poważnie myśleć o jakiś transferach jeszcze w tym okienku, bo wzmocnienie się daje spore szanse na awans.
Odpowiedz cytując
Usulovski
Senior Member

Stary 29.08.2008, 09:10
AZS_Lublin napisał(a):Wyświetl post
Aha ok dzieki! ale..." To oznacza, że w ciągu 24 godzin Wisła musi dograć wszelkie formalności związane ze sprowadzeniem wspomnianej dwójki do Krakowa. Nie tylko między klubami, ale też między PZPN i brazylijską federacją piłki nożnej" Oni sa w stanie zalatwić wszystkie formalnosci w 1 dzien? Jak pamietam certyfikat z Rumuni jednego pilkarza szedl ok 2 dni:(
Certyfikat można wysłać faksem.
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.08.2008, 09:15
21-letni obronca SANTOSU
23-letni pomocnik FLUMINENSE

byli podstawowymi zawodnikami swoich klubow...
JB w wywiadzie mowil ze szykuje jeszcze 2-3 transfery ale potrzebuje duzo szczescia
czyli zapiac wszysctko w 24h?

jakos watpie zeby udalo sie sciagnac mlodych brazylijczykow z tak dobrych klubow i to za fri...

gdyby sie udalo to naprawde "szaczuneczek"

Cytat:
Ponoć już teraz bliski finalizacji jest transfer napastnika, który zimą trafi na Reymonta.
to wszystko jest zbyt piekne zeby bylo prawda...
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.08.2008, 09:16
Po pierwsze jeden z nich tzn Romeu mógłby przyjść dopiero w zimie, a po drugie coś tam piszą, że Wisła ma tylko 24 godziny, ale przecież zawodnicy, którzy są wolnymi zawodnikami mogą podpisywać kontrakty przez cały rok i żadne okienko transferowe ich nie obowiązuje, także jedyny pośpiech mógłby być spowodowany co najwyżej gdy włączył by się jakiś inny klub do walki o nich.
Napisali na wp, że oby dwóm kończą się kontrakty w sierpniu, a to nie prawda, dlatego coś mi się wydaje, że ktoś sobie to zmyślił, bo nie do końca wszystko sprawdził. Kto wie czy nie wszedł sobie taki dziennikarzyna na transfermarkt poszukał młodych brazylijczykow, którym kończą się kontrakty i już sobie wymyślił, że Wisła ich chce, bo w końcu Wisła tylko darmowych szuka :/
Odpowiedz cytując
michal(pl)
Member

Od: 01.2004

Stary 29.08.2008, 09:25
te 24 godzin, tez myslałem ze to bzdura bo wolny zawodnik to wolny no nie? ale
moim zdaniem chodzi o ogłoszenie kadry na 1. runde UEFA, chyba tak to jest
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Polen Polen über alles
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.08.2008, 09:28
Odnośnie tych Brazylijczyków to nie bierzcie tego newsa na poważnie, przecież on jest tak pokręcony, że szkoda gadać. Szukają taniej sensacji na sam koniec okienka.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.08.2008, 09:33
Proponuję spojrzeć na temat informacje o transferach bez komentarzy... Wczoraj "Wisła sprowadza gwiazdę" a dziś "Wisła sprowadza gwiazdy!" Jak dla mnie to to jest tylko i wyłącznie zabieg, który za wszelką cenę ma poprawić sprzedaż.

Nie mam złudzeń, że jakiekolwiek transfery są bardzo mało prawdopodobne i jeśli ktoś ma do Wisły przyjść to co najwyżej nowy pracownik do koszenia murawy lub ktoś pełniący podobną funkcję.

Wolę przeżyć miłe zaskoczenie niż kolejne na przestrzeni lat rozczarowanie.
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.08.2008, 09:36
http://www.youtube.com/watch?v=fUMjlxRdsMo

Ostatnia bramka w filmiku to chyba ten Romeu. Nazwisko, kolor skory i klub sie zgadzaja ; d Bramka pierwsza klasa : o ok. 02:00 min

http://www.youtube.com/watch?v=HyFv4mi1SEY

ok. 01:00 kolejna jego bramka. Przydalby sie ; ) tylko to pewnie znow jakas plota ; /
Ostatnio edytowane przez albert02 : 29.08.2008 o godz. 09:39.
Odpowiedz cytując
BęczarkaTS
Member

Stary 29.08.2008, 10:08
Nie uwierze póki nie zobacze ile ja juz w tym okienku takich newsów czytałem.... Smolarek, Nei w Wisełce jednak jeszcze nie ale zaraz podpisze kontrakt... ehhh
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Stary 29.08.2008, 10:13
Kolejna kaczka dziennikarska. Dopóki nie zobaczę ich w koszulce Wisły nie uwierzę.
Odpowiedz cytując
tomorow
Member

Od: 07.2008

Stary 29.08.2008, 10:26
j/w ...skad niby te sensajce? Jakiś "anonimowy" pracownik Wisły o tym poinformowaŁ nie wierze!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.08.2008, 11:01
hudinho napisał(a):Wyświetl post
21-letni obronca SANTOSU
23-letni pomocnik FLUMINENSE

byli podstawowymi zawodnikami swoich klubow...
I te informacje w zasadzie pozwalają na wniosek, że najprawdopodobniej to bujda na resorach.

W dodatku śmieszą mnie te zachwyty nad grajkami, którzy nigdy nie grali w Europie. Mogą się sprawdzić, jak Cleber, ale mogą być zupełnym nieporozumieniem jak Edno Cunha. Który całkiem nieźle pogrywa teraz w Brazylii.

Przypominam, że w wymagającej polskiej lidze nie poradził sobie nawet słynny Amaral (fakt, że było to w Pogoni trochę go usprawiedliwia).

Niech to okienko się już skończy, te plotki robią się coraz bardziej żenujące
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.08.2008, 11:09
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Przypominam, że w wymagającej polskiej lidze nie poradził sobie nawet słynny Amaral (fakt, że było to w Pogoni trochę go usprawiedliwia).

tak tylko ten `słynny` amaral był grubo po 30 i nic juz nie chciał osiagnac grajac w piłke..
a Ci dwaj sa młodzi i moze traktuja Wisłe jako `odskocznie` do wielkich klubów ( patrz Stilic)
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.08.2008, 11:31
Informacja o tych dwóch Brazylijczykach którzy potencjalnie zasilą nasz klub może jest i trochę sensacyjna ale sądzę ,że bardziej realna niż Tristan, Kluivert i Kallon. Najważniejszy argument to ten ,że wkrótce kończą im się kontrakty co jak wiemy jest dla RN Wisły czynnik o kapitalnym znaczeniu. Bardzo interesujące jest też to ,kto wypuścił informacje stanowiące przesłanki do sporządzenia takiego newsa ponieważ zaliczył bym go do tych z serii ni stąd ni zowąd. Biorąc pod uwagę wiek tych piłkarzy, doświadczenie ligowe i pozycje na których obecnie występują sądzę ,że by się na pewno przydali. Ja mam pełne zaufanie do Bednarza . Jeżeli stanie się tak ,że tych dwóch chłopaków zawita na Reymonta to jestem pewien ,że zrealizują się pozytywnie. Będzie to chyba sygnał dla nas ,że Bednarz nawet przedstawiając listę tych 17 zawodników RN i natrafiając na mur z jej strony, nie składa broni i cały czas szuka.
Najmniej wiarygodny jest ten fragment tej informacji :

Docelowo Marcello może zająć miejsce Clebera, Głowackiego, lub Baszczyńskiego. Jeden z nich po rundzie jesiennej raczej opuści Wisłę. Z kolei Romeu przygotowywany jest do zajęcia miejsca po Cantoro, ewentualnie Sobolewskim. Ta dwójka też może dostać „zielone światło” do odejścia z Krakowa.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 29.08.2008 o godz. 11:35.
Odpowiedz cytując
mario69
Member

Od: 08.2006

Stary 29.08.2008, 11:41
Szczerze mówiąc chciałbym wierzyć, ale patrząc na dokonania Wisły w tym okienku transferowym jakoś nie widzi mi się żeby ktoś nowy się u nas pojawił. Pamiętam Tristana za dawnych lat w Deportivo, kiedy grało ono w LM, ale wiem, że teraz może to być niewypał, jakim był Matusiak. Oczywiście lepiej sprowadzić kogoś, chociażby jednego dobrego napastnika, a nóż się uda Doniesienia o Brazylijczykach miały zapewne za zadanie przekonać kibiców, że zarząd klubu nie śpi i sprowadzi dwa młode talenty, lecz uważam, że są to spekulacje, a co więcej nawet sami grajkowie nie są tak znakomici. W głębi serca jednak chce wierzyć, że mają styl i klasę no i oczywiście, że niedługo zawitają na Reymonta.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 29.08.2008, 11:44
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Informacja o tych dwóch Brazylijczykach którzy potencjalnie zasilą nasz klub może jest i trochę sensacyjna ale sądzę ,że bardziej realna niż Tristan, Kluivert i Kallon. Najważniejszy argument to ten ,że wkrótce kończą im się kontrakty co jak wiemy jest dla RN Wisły czynnik o kapitalnym znaczeniu. Bardzo interesujące jest też to ,kto wypuścił informacje stanowiące przesłanki do sporządzenia takiego newsa ponieważ zaliczył bym go do tych z serii ni stąd ni zowąd. Biorąc pod uwagę wiek tych piłkarzy, doświadczenie ligowe i pozycje na których obecnie występują sądzę ,że by się na pewno przydali. Ja mam pełne zaufanie do Bednarza . Jeżeli stanie się tak ,że tych dwóch chłopaków zawita na Reymonta to jestem pewien ,że zrealizują się pozytywnie. Będzie to chyba sygnał dla nas ,że Bednarz nawet przedstawiając listę tych 17 zawodników RN i natrafiając na mur z jej strony, nie składa broni i cały czas szuka.
Najmniej wiarygodny jest ten fragment tej informacji :

Docelowo Marcello może zająć miejsce Clebera, Głowackiego, lub Baszczyńskiego. Jeden z nich po rundzie jesiennej raczej opuści Wisłę. Z kolei Romeu przygotowywany jest do zajęcia miejsca po Cantoro, ewentualnie Sobolewskim. Ta dwójka też może dostać „zielone światło” do odejścia z Krakowa.
Tyle że to akurat raczej jest wniosek samego dziennikarza który musiał coś przecież napisać żeby artykuł zajął całą stronę Może to też wskazywać na to że coś usłyszał co rzeczywiście miało miejsce, tylko nadał temu większy realizm już od siebie
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 29.08.2008, 11:45
Tylko po co sprowadzamy Def. Pomocnika skoro mamy ich aż nad to ? Cantoro, Sobolewski, Varga, Barreto ? Środkowego obrońce jeszcze można zrozumieć(chociaż wypadałoby dać więcej szans Kowalskiemu). Ofensywe trzeba wzmacniać ...
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 29.08.2008, 11:54
Mi się ten news podoba z pewnej przyczyny. Marzę aby chociaż było zainteresowanie właśnie takim typem piłkarzy. Młodych którzy być może jeszcze nie pokazali całości potencjału i mogą zawsze czymś zaskoczyć. Np. taki Rafał Murawski jest świetnym piłkarzem ale jakoś mam wrażenie że on prochu nie wymyśli(i pewnie dlatego nie gra jeszcze w dobrym klubie, a np. Dudka ogólnie piłkarsko był słabszy ale Murawskiego w środku zazwyczaj potrafił zdominować na boisku).

Dlatego za skauting to wielki plus tego pana dziennikarza ze Sportu. Może jego by zatrudnić na dyrektora sportowego?
Ostatnio edytowane przez Raporter : 29.08.2008 o godz. 11:57.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 29.08.2008, 12:16
pysio napisał(a):Wyświetl post
"Praktycznie przesądzone są transfery dwóch Brazylijczyków, z których jeden już pojawił się w Krakowie. "

no to panowie, był ktoś na lotnisku? widział ktoś czarnoskórego człowieka?
zrodlo?...
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.08.2008, 12:17
pysio napisał(a):Wyświetl post
"Praktycznie przesądzone są transfery dwóch Brazylijczyków, z których jeden już pojawił się w Krakowie. "

no to panowie, był ktoś na lotnisku? widział ktoś czarnoskórego człowieka?
przyjechał busem z Portugalii
wysiadł pod AGHem
mam nadzieję że news nie okaże się plotką...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 29.08.2008, 13:14
Kto wie jak to bedzie... Anglicy to chyba drugi po Niemcach rynek gdzie placi sie najwiecej za prawa do transmisji. Wiec wplywy beda na pewno najwyzsze sposrod wszystkich rywali, ktorych mogla wylosowac Wisla. Mozna miec jakas mala nadzieje, ze RN tak na to spojrzy. Tottenham - pewne, duze pieniadze, niezaleznie od wyniku. Levski - malo medialny rywal, zblizony poziom do Wisly - czyli najgorsze losowanie z ekonomicznego pkt widzenia.
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Stary 29.08.2008, 13:19
http://sport.onet.pl/0,1248712,1815764,wiadomosc.html

Ostatnie zdanie
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 29.08.2008, 13:20
- UEFA do poniedziałku przedłużyła okienko transferowe. Mogę powiedzieć jedynie tyle, że pracujemy, ale w kwestii wzmocnień będziemy informować w poniedziałek - zakończył Ochalik.

Cały czas wierzyłem i ciągle wierzę, jeszcze 3 dni nerwów.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów