|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Moja pomyłka. Chodziło o Serbie
![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Moim zdaniem transfery są w pewnej części blokowane przez osoby takie jak Gołoś, Varga, Baretto - mają oni na pewno nie małe kontrakty i kiedyś się wyleczą a wtedy nasza kadra bedzie bardzo szeroka.
Pomijam fakt że nie mamy dobrego partnera dla Brozia Pomoc i Obrona jest OK ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ja mam wiadomość dla zarządu Wisły.Polski bramkarz Arkadiusz Malarz najprawdopodobniej odejdzie z Panathinaikosu bo go tam już nie chca.Skoro Wisła chce walczyc o najwyzsze cele przyda sie dobry bramkarz.[na youtube sa filmiki z paradami Malarza]Tak więc Panie Bednarz działaj pan bo dziś już 28 i kończy się okienko transferowe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Mam dwie wersje co do transferów:
1. Zamknijmy ten temat bo transferów nie będzie - 95% 2. Transfer(y) będzie (będą) w ostatnich godzinach 31 sierpnia i zaskoczą nas - 5% Patrzmy teraz pod kątem wzmocnień zimowych. To okienko zostało zmarnowane po za przyjściem Singlara. Kto by się spodziewał, że przyjdzie za darmo taki niezły zawodnik. Ile to już było niewypałów jako zmienników Baszcza? Vdliczka jakiś, co się z nim w ogóle dzieje? Cel na teraz: przedłużenie kontraktów wygasających w ciągu najbliższych 365 dni ![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
vorsiak jaki transfer napastnika? Zapomnij. Mamy Brożka Małeckiego Boguskiego Niedzielana, Dawidowskiego i Kmiecika. RN na razie nie pozwoli na zakup kolejnego napadziora. Najpierw sprzedajemy a potem kupujemy! Uświadomcie to sobie w końcu.
A imo Łobo się jeszcze odblokuje... Dajcie mu czas i wsparcie a będziemy mieli z niego jeszcze dużo radości. Powód: O Grzesiu zapomniałem ;)
Ostatnio edytowane przez Ksawery : 28.08.2008 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Jak Łobodziński ma tak grać to ja szczerze wolę dać szansę Małeckiemu na prawym skrydle, albo sprowadić jakiegoś dobrze rokującego chłopaka z 3-4 ligi (ala Błaszczu) i dać mu pograć w kilku mniej ważnych meczach. Jak wypali to dobrze, a jak nie to trudno, za dużym obciążeniem dla budżetu by nie był. Szczerze to wolałbym takich kilku młodych perspektywicznych niż jednego Łobodzińskiego. I taniej i może coś wypali. A Łobo jak nie zrobi postępów to niech pogra półroku w Bełchatowie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
To zdanie już wszystko wyjaśnia... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Błagam, przeczytałem już setki takich newsów w tym okienku i po przeczytaniu pierwszego zdania wiadomo, ze bujda. Pamiętacie tytuły: "Wisła kupi Kluiverta", "Nei na 99% w Wiśle", "Mamy trzech piłkarzy na oku" czy inne brednie? Już to zdanie Bednarza: Są szanse na dwa zagraniczne transfery, ale muszą zajść sprzyjające okoliczności, żeby udało się je dokonać, przekreśla jego transfer. A nawet jakby to po co nam upadająca gwiazda na wypożyczeniu? Gdyby był to transfer definitywny to może Tristan by się u nas odbudował i brylował formą, ale na wypożyczenie to po co? ![]()
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem." The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol." 29.05.85 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wszystko zależy ile by chciał za to. Ale np. 300tys Euro na rok to by się opłacało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Tristan to jest zawodnik naprawde dużego formatu, jakbym miał wybierać Żurawski czy Tristan to bez dwóch zdań Tristan. Napewno przy nim Brożek by się sporo nauczył.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
1. Gość nie ma formy - "chce odbudować formę w Wiśle Kraków" 2. Ciekawe na ile przyjdzie (jeśli w ogóle się pojawi), będzie jak Matusiak - który przyszedł do nas na pół roku - bezsens 3. Cenę i pensję pomijam, jedyny plus to nagłośnienie transferu ![]()
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem." The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol." 29.05.85 |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Wisła bierze gwiazdę!
![]() Diego Tristan w złotym okresie Deportivo. /AFPAutor informacji: Michał Białoński Dyrektor sportowy Wisły Jacek Bednarz długo zmagał się ze wzmocnieniem zespołu, ale teraz przygotował prawdziwy transferowy hit: mistrzowie Polski są o krok od pozyskania słynnego napastnika Diego Tristana! - Są szanse na dwa zagraniczne transfery, ale muszą zajść sprzyjające okoliczności, żeby udało się je dokonać - powiedział nam dosyć enigmatycznie w zeszłym tygodniu dyrektor Bednarz. Za żadne skarby nie chciał zdradzić szczegółów. Udało się nam jednak dowiedzieć, że głównym celem transferowym "Białej Gwiazdy" jest właśnie Tristan. Co ważne, krakowski klub porozumiał się już w sprawie wypożyczenia słynnego napastnika z włoskiego Livorno. Co więcej, sam Diego chce przyjść do Wisły i w Polsce odbudować formę. Ostatnio bowiem nie wiedzie mu się zbyt dobrze. W minionym sezonie, w barwach Livorno rozegrał tylko 20 meczów, a strzelił ledwie jednego gola. Bednarz swoją robotę już wykonał. Być albo nie być Tristana w Wiśle Kraków zależy od rady nadzorczej klubu. Okres świetności Tristan przechodził w Deportivo La Coruna, z którym sięgnął po mistrzostwo Hiszpanii w 2001 r., a także po tytuł króla strzelców. Diego Tristan Urodzony w Sewilli 5 stycznia 1976 r. Kluby: Betsi Sewilla B - 1995 - 1998 Mallorca B - 1998-1999 Mallorca - 1999-2000 (35 meczów - 18 goli) Deportivo La Coruna - 2000-2006 (179 m - 77 g) Mallorca - 2006 - 2007 (13 m - 0 g) Livorno - 2007-2008 (20 m - 1 g) : INTERIA.PL |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zobaczy się ale jeżeli by chciał 1 mln złotych za sezon to uważam że warto. To jest jakieś 350tys Euro.
Uważam że to powinna być graniczna suma. Warto napewno jeżeli wylosujemy jakąś drużynę pokroju Wisły bo wtedy taki Tristan może szalę przechylić. Myślę że nawet kulawy rozegrał 20 spotkań w serie A w zeszłym sezonie i napewno byłby wzmocnieniem. Myślę że szansa by byla jeżeli Włosi pokryliby połowę jego kontraktu i tyle. Na pół roku też warto jeżeli nam by pomógł awansować do grupy UEFA ale tego nie wiemy. Jeżeli chcieliśmy zatrudnić Krzynówka za 400tys na rok to uważam że jeżeli Tristan chciałby grać za tyle to jest lepszy. Tyle że z tego co widzę to koleś jest wolnym graczem więc o jakim wypożyczeniu mówią?
Ostatnio edytowane przez Raporter : 28.08.2008 o godz. 14:25.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jak zdesperowany musi być piłkarz takiego formatu jak Tristan, że chce grać w zespole Mistrza Polski. Dla mnie cała ta sprawa śmierdzi na kilometr, gdyby było z Nim wszystko w porządku to na pewno znalazł by zatrudnienie w lepszej lidze niż Polska.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Ja was nie rozumiem! Nie ma transferow to piszecie ze nie ma cały czas. Jest szansa na pozyskanie Diego to juz wam nie pasuje ehh.. Przyda się taki zawodnik z Doświadczeniem. Mówice ze nie ma kto zastąpić Brożka. Będzie Diego...
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 28.08.2008 o godz. 14:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawet kulawy Diego to członek dawnego Deportivo rąbiącego Milany i inne w Lidze Mistrzów. Też nie rozumię tych komentarzy negatywnych nawet jeżeli to tylko bajka. W dodatku wypożyczenie byłoby idealne. Pomógłby a jak nie to by sobie poszedł i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem dla Pawła. Ale chciałbym żeby choć jeden sezon zagrał w barwach takiego klubu jak wtedy Deportivo i umiał tak rozgrywać piłkę jak Tristan. Jacy obrońcy u nas a jacy w Serie A. Wisła w Serie A może by się cudem utrzymała ale napewno nie przy tak wąskiej kadrze jaką dysponuje bo by ją zajechali po 10 meczach co 3 dni.
Natomiast do Dawidowskiego to oczywiście się zgadzam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
mysle ze artykuł zacytowany przez Pablooo powinien uciąć wszelkie spekulacje na temat Diego Tristana
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Natomiast nie chcę, by Wisła była klubem dla wypalonych gwiazdeczek z Zachodu, którzy mogą wyciągnąć z Wisły jeszcze całkiem przyzwoite pieniądze. Wisła potrzebuje perspektywicznych piłkarzy, a nie ludzi na skraju swojej sportowej kariery. ![]() |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja bym chciał jeden transfer. Jakiegoś porządnego kreatywnego skrzydłowego, który od razu mógłby wejść do składu i być czołowym zawodnikiem. Uważam, że reszta pozycji jest zabezpieczona. Po prostu Łobodzińskiemu przydała by się konkurencja.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Zgadzam się krajanie.
Ale Tristan to jakość jakiej w Krakowie nie było, ba, w Polsce nie było. Ci młodzi muszą się mieć od kogo uczyć. Od Tristana, jeśli by tylko chcieli, nauczyli by się mnóstwo. Także Paweł. A nie wierzę, że facet zapomniał jak się gra w piłkę. Wzmocnieniem byłby ogromnym. Trzeba sobie tylko zadać jedno pytanie: dlaczego do dzisiaj nie znalazł pracodawcy? Z powodu wygórowanych wymagań finansowych czy są inne kwestie? Takie zawodnika wypadałoby baaaaardzo porządnie przebadać. Pod dosłownie każdym kątem. A na to już raczej nie ma czasu, dlatego uważam, że nie powinniśmy go mimo wszystko ściągać. Szkoda tylko, że klub, kiedy było zainteresowanie Tristana, nie podjął rozmów i działań. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
teo
właśnie tak samo myślę jeśli chodzi o Tristana ... i też mnie smuci to ze spróbowano z nim negocjować. Wiem ze on sam się zaoferował Wiśle, ale jak wcześniej pisałem mogłoby być tak, ze zagrałby u nas za znacznie niższą kwotę niż podał ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
O ile mi wiadomo, to podjął. Poinformował go, że nie ma szans na zarobki w wysokości miliona euro rocznie, co mnie zresztą wcale nie gorszy...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
W końcu jeśli ktoś się oferuje, a nie jego chcą kupić, to podaje taką kwotę, z której ma co zbijać
![]() Do postu wyżej: Jakąś oficjalną informację poproszę na ten temat. Bo ja słyszałem jedynie wypowiedź Bendarza, że Wisła propozycję ODRZUCIŁA, a nie po negocjacjach nie była w stanie sprostać oczekiwaniom piłkarza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Zdaje sobie sprawe ze na 99% to nie prawda( tak jak z Kluivertem etc.).. ale abstrahujac od prawdziwosci tej wiadomosci.
Ludzie to jest troche smieszne, jak ktos narzeka, ze to juz nie ten Tristan, ze bez formy etc. Przeciez jakby byl w formie, to by za Chiny ludowe nie byloby nas na niego stac. Tak zaczynaly te wieksze kluby tureckie i greckie, najpierw sprowadzajac troche juz przygasle gwiazdy, a dopiero potem zabierali sie za pilkarzy topowych. Wartosc sportowa takiego transferu faktycznie jest niewiadoma( ale tutaj moze okazac sie na plus albo minus) i moze okazac sie wielkim niewypalem. Ale liczy sie tez aspekt pozasportowy, a taki transfer z pewnoscia zrobil by troche dobrego szumu wokol Wisly. po za tym ja tam z natury chyba jestem optymista i wierze, ze jakby jakims cudem ktos taki jak Tristan trafil do Wisly, to pod okiem Pana Macieja mialby szanse odzyskac chociaz czesc dawnej formy. A przeciez pilkarz grajacy 1/10 tego co Tristan za najlepszych czasow bylby jak na nasza lige na prawde dobrym graczem. Oczywiscie na koniec nalezy pamietac o kasie. Jezeli faktycznie chcialby 1 milion to dal bym sobie spokoj. Ale za 300-400 tysiecy bym zaryzykowal :-] |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Tristan to jakieś drewno pewnie. 20 meczy w Serie A i 1 gol. Nie róbmy z Wisły ZUSu. Do tego to i tak tania plotka. Koniec okienka więc portale muszą trochę poszaleć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no za 1 mln rocznie też bym go nie brał. I jeśli nie chciał zejść ze swych oczekiwań to dla mnie sprawa jest klarowna
ale co to za rozmowy jak się tylko zawodnika informuje ze za tyle nie zagra u nas. Wg mnie to powinni wykazać większe zainteresowanie, zaproponować inne rozwiązanie i zobaczyć czy zawodnik kategorycznie odmówi, czy może będzie się dało z nim potargować ![]() ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|