The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
South
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2008, 16:26
ManU-Newcastle 1:1
Martins
Powód: sie nie nacieszyłem ;(
Ostatnio edytowane przez South : 17.08.2008 o godz. 16:26.
Odpowiedz cytując
Tomy
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2003

Stary 19.08.2008, 17:12
Gra ktoś na: http://fantasy.premierleague.com/index.html?
Może założymy swoją ligę?
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.08.2008, 20:19
ciekawą rzecz widziałem w bodaj Euro-News. W Queens Park Rangers wszedł jako współudziałowiec Mittal, ten sam od naszej Huty. Obecnie QPR jest w Championship, to liga o stopień niżej niż Premiership, chyba nie pomyliłem.
Na ile mi moja kiepska znajomość angielskiego pozwoliła to zrozumiałem, że planują potężnie zainwestować w klub, tak by być za jakiś czas rywalem Chelsea Abramowicza.
Z migawek wokół stadionu oraz widowni widać, że duża cześć ich kibiców to kolorowi mieszkańcy Londynu, nawet Naomi Campbell pokazywali na widowni z biało niebieskim szalikiem

Wie ktoś coś bliżej?

Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2008, 20:58
Z ciekawości przeszukałem pobieżnie Google i generalnie sporo info na ten temat, ale datowane raczej na grudzień 2007. Nic aktualnego nie znalazłem.

Faktem jest, że Mittal przejął 20% akcji klubu. Facet ma majątek szacowany na 20 MILIARDÓW funtów. Masakryczne pieniądze.
Co ciekawe dużo do powiedzenia na Loftus Road mają 2 panowie dobrze znani z F1 - Bernie Ecclestone oraz Flavio Briatore.

W każdym bądź razie jak dotąd nie słyszałem nic o ich transferach. W zeszłym sezonie skończyli ledwo 6 punktów nad strefą spadkową i bliżej im było do Division 1 niż do Premiership. Pewno na razie skończy się na mniej znanych nazwiskach, a ofensywa transferowa będzie gdy awansują. Choć sezon zaczęli od batów z Sheffield Utd.

Swego czasu mieszkałem niedaleko ich stadionu, niestety jakoś nie udało mi się zebrać i iść na mecz. Natomiast spore ilości fanów R's okupowały często okoliczne puby
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 19.08.2008, 21:10
No z tym robieniem potęgi to już różnie bywało.

Fulham miał być potęgą za kadencji Al Fayeda. Jak widać nie został.
West Ham miał być potęgą dzięki kasie (i zawodnikom) Kia Joorabchiana.
Skończyło się na bardzo mocno szemranych transferach Mascherano i Teveza, które klubowi odbiły się czkawką a sami zawodnicy i tak na Upton nie zagrzali miejsca.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.08.2008, 22:25
Queens Park Rangers to chyba zawsze byl klub przypalanych i kolorowych. Jeszcze z pocztakiem lat 90.dowiedzialm sie o istnieniu ich klubu i widzialem w gazetach angielskich ze na ich trybunach brazowy dominuje ;-) Tera zmowi sie ze chca przyciagnac elite--artystow, znanych ludzi...
Z tym Mittalem to zadna nowosc. On oraz panowie z F1 wchodzili jzu w zeszlym roku. Rzeczywisice klub ledwo co sie utrzymal w Champions One. Nie sadze zeby z samego przyjscia milardera do klubu stali sie godnymi przeciwnikami chocby dla Chelsea. Chocby z tego powodu ze pan Mittal ma gigantyczne pieniadze ale cierpi na chorobe wszytskich obrzydliwei bogatych MILARDEROW. A mianowicie jest nieslychanie skąpy. To nie jest Abramowicz czy Achmetov. To jest cos jak Rockefeller czy Vanderbilt.Na lozu smierci wyliczyli by ci procenty od pozyczonego dolara Zreszta pieniadze same nie graja jak przekonali sie juz chocby w ManCity czy w Aston Villi.
Co do samej ligi to w tym roku bedzie naprawde baaardzo ciekawie. ManUtd bedzie gral az do polwoy pazdziernika bez Ronaldo , ManCity chce sie odegrac za zmarnowana druga polwoe zeszlego sezonu, Aston Villa w koncu chce ugrac cos wiecej niz "bycie w pierwszej 8.". Chelsea to faworyt nr 1. Zmiana trenera wyjdzie im tylko na dobre. Moze Scolari nie umie wygrywac pojedynczych meczy , ale sezon ma az 36 gier ligowcyh i powinni sobie poradzic. Arsenal raczej obnizy loty. Mimo wszytsko bez transferow "do klubu" nie da sie walczyc o mistrza(w Polsce takze panowie z RN!!!), a za duzo krwi upuszczono zeby Kanonierzy mogli zagrozic czolowce. Liverpool znowu pokonany.Chyba z trnerem Benitezem nie osoagna mistrzostwa. Everton takze obnizy loty, zatem nie widze jakis sukcesow przec druzynami z miasta Beatles'ow. Namieszaja: Tottenham, Portsmouth i czarny(a raczej bailo-czarny ;-) ) koń czyli druzyna z Newcastle pod wodza Keegana. Reszta druzyn bedzie wlaczyc o to o co zwykle sie wlaczy w Anglii jak si enie ma szans: o honor, o sławe, o jak najlepsza lokate, a wiec co za tym idzie lepsze pieniadze.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 19.08.2008 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
Amfre
Banita

Od: 07.2008

Stary 27.08.2008, 17:38
http://sport.wp.pl/wid,10300367,kat,...l?ticaid=1680a

Tomasz Kupisz
skąd on się wziął?
Ostatnio edytowane przez Amfre : 27.08.2008 o godz. 17:42.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów