The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2008, 14:28
za późno wczoraj mnie zwolnili
tak się zastanawiam gdzie uderzyć teraz

edit:
w dziale posady jest trochę ofert,jak po zwolnieniu można zacząć nową pracę w tej samej karierze?
Ostatnio edytowane przez Ricken : 27.08.2008 o godz. 17:33.
Odpowiedz cytując
Sepsili
Member

Od: 08.2008

Stary 27.08.2008, 21:55
Jak mam przydzielic jednemu zawodnikowi krycie jakiegos zawodnika?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.08.2008, 21:57
Ricken napisał(a):Wyświetl post

edit:
w dziale posady jest trochę ofert,jak po zwolnieniu można zacząć nową pracę w tej samej karierze?
musisz czekać na oferty możesz jednynie składać oferty pracy do klubów w których zwolniono menagera
Powód: źle cytowane ;)
Ostatnio edytowane przez Proud : 27.08.2008 o godz. 21:58.
Odpowiedz cytując
ILuKoI
Junior Member

Stary 28.08.2008, 11:27
Można sie samemu zwolnic w przerwach miedzy rundami ? Jak już mnie zwolnią lub sam sie zwolnię to dostane jakieś oferty automatycznie czy muszę sam szukać klubu
...Choć nie jestem z Krakowa, moje serce jest wiślackie... na 1906%...
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.08.2008, 11:33
Możesz oczywiście sam odejść. Ja po trzech lub czterech mistrzostwach Polski z Wisłą i chyba dwóch awansach do LM odszedłem i czekałem na propozycje. Po niedługim czasie dostałem ofertę z Olympique Marsylia :] Możesz oczywiście sam "wykazywać" zainteresowanie posadami nawet kiedy pracujesz jeszcze w danym klubie, ale powoduje to wzrost niezadowolenia ze strony zarządu, co może prowadzić do wywalenia Cię z klubu.

Proud napisał(a):Wyświetl post
musisz czekać na oferty możesz jednynie składać oferty pracy do klubów w których zwolniono menagera

Nie do końca prawda. W klubach, w których sytuacja mangera jest niepewna też mogą być zainteresowani Twoją osobą. Wystarczy, że tak jak pisałem "wykażesz zainteresowanie".
Odpowiedz cytując
Sebastiano
Junior Member

Stary 28.08.2008, 11:48. Dobry Snajper
Guy Shetchter dobry Izraelski napastnik,mogłem sie w nazwisku machnac o literke ale zawodnik naprawde pierwsza klasa,dobry jest tez Toto Tamuz z Beitaru.
Odpowiedz cytując
ILuKoI
Junior Member

Stary 28.08.2008, 11:59
w wiadomościach gdzie opisane sa zagrożone posady pokazuje mi tylko polskie kluby da sie jakis zmienic zeby byly wszyttskie z za granicy Anton Putilo ofensywny pomocnik Kupilem za 200 tys sprzedalem za 7,1 mln
Ostatnio edytowane przez ILuKoI : 28.08.2008 o godz. 12:17.
...Choć nie jestem z Krakowa, moje serce jest wiślackie... na 1906%...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.08.2008, 12:13
Cytat:
Nie do końca prawda. W klubach, w których sytuacja mangera jest niepewna też mogą być zainteresowani Twoją osobą. Wystarczy, że tak jak pisałem "wykażesz zainteresowanie".
Nie musi wykazać zainteresowania posadą w danym klubie żeby otrzymać z niego ofertę. Mnie kiedyś wodziła na kuszenie Borussia Dortmund. Media non-stop pytały mnie czy gdybym dostał ofertę to czy bym z niej skorzystał, wtedy właśnie wykazałem się lojalnością wobec klubu.
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.08.2008, 12:21
zacząłem nową prace w Newcastle
nie jest źle w tabeli jestem 5.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...a544c305b.html
jedynie mała wtopa z ManU

Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.08.2008, 12:33
a ja mam pytanie, czy między takim ustawieniem a takim jest jakaś różnica (patrz boczni pomocnicy)? Czy generalnie będą się ustawiać tak samo?
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.08.2008, 13:22
Rob_Zombie
jest bo nominalnie ci zawdonicy beda gra na tamtych pozycjach, a tylko beda wychodzi bądź sie wracac na te pozycje ze strzałkami.
Odpowiedz cytując
Weez3r
Member

Od: 06.2007

Stary 28.08.2008, 13:26
//nieaktualne
Ostatnio edytowane przez Weez3r : 28.08.2008 o godz. 13:34.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 28.08.2008, 13:31
Ogólnie strzałki symbolizują pozycję po których będą przemieszczać się zawodnicy gdy Twoja drużyna jest przy piłce.

Sam wyciągnij wnioski ;-)
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 28.08.2008, 13:44
A mnie ta gra zaczyna już irytować, i to konkretnie
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 28.08.2008, 13:54
Snow napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie strzałki symbolizują pozycję po których będą przemieszczać się zawodnicy gdy Twoja drużyna jest przy piłce.
Tak?
Ja kiedyś czytałem że strzałki do góry - zawodnicy przemieszczają się tam gdy mają piłkę, strzałki na dół - zawodnicy przemieszczają się tam gdy piłki nie mają.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 28.08.2008, 14:06
To jest logiczne. Czy ma piłkę czy nie, leci do przodu (strzałka w górę). Nie ma piłki leci w tył (strzałka w dół)
Odpowiedz cytując
SimpsoN
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.08.2008, 14:06
Snow napisał(a):
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Tak?
Ja kiedyś czytałem że strzałki do góry - zawodnicy przemieszczają się tam gdy mają piłkę, strzałki na dół - zawodnicy przemieszczają się tam gdy piłki nie mają.
No nie do końca.
W pewnym uproszczeniu to będzie wyglądać tak że: strzałka do tyłu: zawodnik cofa się kiedy drużyna się broni
strzałka do przodu - zawodnik wychodzi gdy Twój zespół przy piłce i atakujesz.

Dwie zaprezentowane przez Cibie taktyki różnią się tym że:
1. ta ze strzałkami do przodu jest bardziej defensywna, pomocnicy generalnie utrzymują się w środkowej strefie boiska i wychodzą do przodu na pozycje OPŚ (ofensywnych pomocników) kiedy kiedy przeprowadzasz atak. Strategia może się sprawdzić kiedy grasz kontrami, zależy jakie nastawienie im ustawisz i jaki styl podań preferujesz.
2. strategia ze strzałkami do tyłu jest bardziej ofensywna. Nominalnie masz 3 ofensywnych pomocników którzy będą się cofać w razie ataku przeciwnika. Zagęszczasz środek boiska gdy jesteś przy piłce więc chyba trzeba by grać niezbyt szybko i krótkimi podaniami.

Oprócz strzałek wiele zależy od poleceń indywidualnych dla tych zawodników.

Co do napastnika:

Napastnik - jak tylko dasz rade to bierz B. Stancu. Już na początku w pojedynkę potrafi wygrać mecz.
z Turcji Batuhan Karadeniz, wysoki, dość szybki u mnie następca Stancu. Ewentualnie Cristian Nazarith.

Warto też dać szanse Kmiecikowi, u mnie był wybierany do 11 Marzeń Ligi Mistrzów. Sporo goli strzelał po rożnych.

Mała dygresja na temat rzutów rożnych:

Wysoki napastnik z poleceniem "Na odegranie" i rzuty rożne "Na krótki słupek"
Drugi wysoki "Stój przy długim słupku" pozostali dowolnie (Nabieg na długi słupek, wychodź do piłek z głebi pola itp) tylko bez "Nabieg na krótki słupek"
Chodzi o to żeby napastnik na krótkim słupku miał jak najwięcej miejsca i żeby wyciągnąć obrońców z pola bramkowego. U mnie z Kmiecikiem lub Batuhanem na krótkim słupku sprawdza się cudnie.
Ostatnio edytowane przez SimpsoN : 28.08.2008 o godz. 14:24.
OPĘTANI

::::
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 28.08.2008, 19:00
Drodzy Bracia Wiślacy, Przyjacielu z Wrocławia, Szanowny znajomy z Warszawy!

Jesteście zwolennikami standardowego 4-4-2 i lubicie "total football""? Uwielbiacie szybką, techniczną grę krótkimi piłkami, podania w uliczkę, piękne uderzenia z dystansu, idealne dośrodkowania? Dominację w boisku? Mam coś dla Was, coś, co być może zrewolucjonizuję Wasze kariery i problemy z FMem!

Na początku pragnę napisać, że nie obiecuję sukcesów graczom których ulubioną formacją nie jest 4-4-2. Nie wiem jak moja taktyka sprawdza się po natychmiastowym wprowadzeniu jej do gry.

Przedstawiam Wam moje pierwsze dzieło, które wprawiło mnie w osłupienie (piierwsze dzieło którym pragnę podzielić się z innymi). Ja sam nie używam taktyk innych graczy, jednak Ci którzy chcieliby przetestować mój wynalazek, proszeni są o jego oceny i komentarze

Do rzeczy:
Czym jest moja taktyka? Jest objawieniem. Przyznam że gram w serię managerów już dłuuuugo, jednak '08 to masa bugów często działających na korzyść przeciwników.Jednym z nich i najbardziej nużącym, są problemy ze skutecznością. Bo w ilu to meczach można oddać 30 strzałów na bramkę, zdobywając tylko jednego gola lub przegrywając spotkanie w którym zupełnie się dominowało?

Cudo me wygląda tak. Niby trochę pokreślone, brzydkie, schematyczne. Ale co z tego? Najważniejsze że skuteczne!

Arsenal - Ipswich (ogólnie + statystyki)
Statystyki poszczególnych piłkarzy

Dlaczego tylko dwa screeny i to z jednego meczu? Bo dwa screeny wystarczą, ona są w stanie opisać mój projekt.

Krótko odnośnie screenów:
Na pierwszy rzut oka zauważycie zapewne posiadanie piłki, fakt, baaardzo niekorzystne. Ale to jest nieistotne. To jest właśnie urok naszej gry, naszej najnowszej wersji. Posiadanie piłki nie ma znaczenia! Można wygrać wysoko, gdy posiadanie piłki Waszej drużyny jest duuużo mniejsze niż przeciwnika. Screen drugi, statystyki poszczególnych piłkarzy. Zwróćcie uwagę na małą różnicą pomiędzy podaniami a podaniami celnymi w każdym przypadku. To właśnie jest klucz do sukcesu- szybka, techniczna, krótka piłka. Akcje zakańczane golami po prostopadłych piłkachm i strzałach z dystansu od ŚP (wbiegającego na pozycję Ś OP) i skrzydłowych (piłki prostopadłe ze środka lub ze skrzydła!). Ci dródzy mają także za zadanie dośrodkowywać, ale opcję zagrania wybierają sami, poprzez zaznaczenie im wolnych elektronów. Boczni obrońcy ofensywnie usposobieni, wrzucający piłkę z bocznych sektorów boiska, lub dogrywających do Ś OP i skrzydłowych. Jeden środkowy pomocnik schodzi na pozycję DP i asekuruje wysoko podciągnięte skrzydła. Tak naprawdę wiekszość piłek przechwytuą stoperzy. Przeciwnik gra z reguły długimi piłkami, bowiem jest mocno przyciśnięty do swojego pola karnego.

Wymagania:
- Naturalnie dobry bramkarz.
- Szybcy, dobrze kryjący i odbierający stoperzy.
- Ofensywnie usposobieni, pracowici, silni, dobrzy technicznie, waleczni boczni obrońcy.
- Środkowy pomocnik posiadający umiejętność dobrej gry jako def. pom. Silny, dobry w odbiorze, szybki, wytrzymały, umiejęcy trzepnąć z dystansu.
- Drugi środkowy pomocnik potrafiący "czytać pole", posiadający umiejętność zagrywania prostopadłych piłek, chące obsługiwać skrzydłowych, umiejący uderzać z dystansu.
- Szybcy i błyskotliwi skrzydłowi. Strzały z dystansu, wykańczanie akcji, prostopadłe podania i dośrodkowania- te atrybuty powinny być na wysokim poziomie.
- Napastnicy- najlepiej aby się uzupełniali. Jeden silny, szybki, wysoki, dobrze grający głową, umiejący odegrać do partnera a także uderzyć z dystansu. Drugi nie niski, nie wysoki, szybki, kreatywny, dobry drybling, technika (naturalnie gra głową także). To takie typowe lisy, ja mam takich i jestem niezmiernie zadowolony ich gry.

Ustawienia drużynowe prezentują się tak

Ściągajcie, testujcie, oceniajcie. Chcecie więcej screenów? Wyniki, trening, sztab, moi rzemieślnicy?- załączę przy następnej okazji.

Zapraszam!

4-4-2 Total Football!

Edit: Wersja podana wyżej to wersja podstawowa. W najbliższych dniach opracuję podobne ustawienie pod inne formacje, m.in. 4-5-1 itp. Będą także dopracowywane, unowocześniane i opracowywane różne elementy takie jak gra z kontry itd.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 28.08.2008 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 28.08.2008, 19:54
phi. co za frajda grać kogoś taktyką..
to że sprawdziła się w Arsenalu, nie znaczy, że sprawdzi się wszędzie.
wariant "kółka" na środku pomocy najlepiej spisywał się w FMie 2005.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.08.2008, 20:15
michu co do tego cuda to naprawdę nie jest wielkim problemem nastukać Arsenalem 5 bramek Ipswich..

W 2036 Wisłą pokonałem Barcelonę u siebie 5-0, to jest sztuka przynajmniej dla mnie... ale każdy ma jakieś swoje sukcesy w FM..
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 28.08.2008, 21:11
Ale to nie tylko z Ipswich, podałem tą taktykę do przetestowania w innych zespołach żeby zobaczyć jak będzie działała u Was Nie oczekuję uwielbienia za nią, to nie mój cel, cieszę się że taktycznie już wiem o co chodzi w '08, po wielu miesiącach "walki" z nim Ja jestem z niej zadowolony, a wygrana z Ipswich to żaden sukces przy innych osiągnięciach

Słowo "zrewolucjonizuje" miało mieć znaczenie metaforyczne, prezentujące poniekąd moją satysfakcję
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 28.08.2008, 21:34
FM 2009!

rewolucja = 3D?
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.08.2008, 21:46
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
FM 2009!

rewolucja = 3D?
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Cytat:
Drodzy Rewolucjoniści,

Trwają prace nad przenosinami na nowy serwer, przepraszamy za usterki.
Wracamy w ciągu najbliższych kilkunastu godzin.
Trwa odświeżanie serwerów DNS, wracamy już na nowym serwerze!
Redakcja CM Revolution
Ale, że co? 3D w FMie ? Jestem zdecydowanie na tak... ile można gapić sie w te latające kółeczka, tyle, że takie zapowiedzi pojawiają sie co rok i jak zwykle dupa.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 28.08.2008, 22:13
St@chu napisał(a):Wyświetl post
michu co do tego cuda to naprawdę nie jest wielkim problemem nastukać Arsenalem 5 bramek Ipswich..

W 2036 Wisłą pokonałem Barcelonę u siebie 5-0, to jest sztuka przynajmniej dla mnie... ale każdy ma jakieś swoje sukcesy w FM..
Mnie śmieszy jak niektórzy się podniecają, że w 2030 itp mają wielką Wisłę. A ile osób pochwali się uczciwą grą, nie wykorzystywaniem bugów i zdobywa LM po 2-3 sezonach . . to jest sztuka.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.08.2008, 22:56
ILuKoI napisał(a):Wyświetl post
w wiadomościach gdzie opisane sa zagrożone posady pokazuje mi tylko polskie kluby da sie jakis zmienic zeby byly wszyttskie z za granicy Anton Putilo ofensywny pomocnik Kupilem za 200 tys sprzedalem za 7,1 mln

Musisz mieć włączone ligi, które Cię interesują.

Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Nie musi wykazać zainteresowania posadą w danym klubie żeby otrzymać z niego ofertę. Mnie kiedyś wodziła na kuszenie Borussia Dortmund. Media non-stop pytały mnie czy gdybym dostał ofertę to czy bym z niej skorzystał, wtedy właśnie wykazałem się lojalnością wobec klubu.

No, ale czy wtedy w BVB był jakiś trener, czy mieli wolny etat?

Telus napisał(a):Wyświetl post
Mnie śmieszy jak niektórzy się podniecają, że w 2030 itp mają wielką Wisłę. A ile osób pochwali się uczciwą grą, nie wykorzystywaniem bugów i zdobywa LM po 2-3 sezonach . . to jest sztuka.

To nie jest sztuka, tylko to jest niemożliwe bez grania bez save/ load, a to już jest oszustwo.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 28.08.2008, 23:48
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
phi. co za frajda grać kogoś taktyką..
to że sprawdziła się w Arsenalu, nie znaczy, że sprawdzi się wszędzie.
wariant "kółka" na środku pomocy najlepiej spisywał się w FMie 2005.
St@chu napisał(a):Wyświetl post

Pomóżcie, zdissowali mnie
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.08.2008, 17:42
Ma ktoś jakiś dobrych napadziorów? To co u mnie robi Brożek to woła op pomste do nieba. Minął bramkarza, ma pustą bramkę i wali obok..mam rok 2010..tylko zeby nie byli za drodzy moze
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Slawex
Junior Member

Stary 30.08.2008, 11:57
bogdan stancu 500tys
Marvin Angulo obrona ok 300tys
Juan Manuel Torres DP około 500tys
Remy Riou 2mln
To jest moja młodziez sciagam ja za kazdym razem jak gram polskimi klubami gwiazdy w polskiej lidze i po sezonie zglaszaa sei po nich pozadne kluby.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.08.2008, 12:07
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
No, ale czy wtedy w BVB był jakiś trener, czy mieli wolny etat?
Wolny etat.

Slawex napisał(a):Wyświetl post
bogdan stancu 500tys
U mnie Steaua Bukareszt ściągnęła go za 2,5 mln euro, kwota może wzrosnąć do 7,5 mln po spełnieniu odpowiednich warunków.

Polecam Martina Fenina z Teplice oraz Białorusina Putilo . Jest również kilku utalentowanych grajków w OFK Belgrad.
Odpowiedz cytując
Firo
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.08.2008, 12:10
Slawex napisał(a):Wyświetl post
bogdan stancu 500tys
Marvin Angulo obrona ok 300tys
I niejaki Kroos, z tym że trzeba szybko brać, przed pierwszymi sparingami może nawet udac sie za darmo, pozniej drozeja...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów