The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2008, 22:25
Jeśli przyjmiemy, że nasze boisko w dalszym ciagu będzie miało 72m szerokości (oficjalna strona klubu)

to

Wychodzi prawie 18 m
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 23.08.2008, 22:32
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
17m Boże, czemu dopiero teraz o tym wiemy. Przecież to jest w cholerę, nie wyobrażam tego sobie.
rozumiem, że nigdy jeszcze nie byłeś na naszym stadionie?

Ja chodząc na C, na środku trybuny (gdzieś z 30 metrów od lini boiska) nie narzekałem na widoczność. No, może z metr, dwa wyżej by się przydało.

Biorąc, pod uwagę, że nowe C będzie bliżej, i kąt nachylenie będzie znacznie większy, widok będzie zajebisty.

Inna sprawa, że nie wiem, co wam tak bardzo podoba sie w "bliskości" trybun... Zapraszam na A klasę, tam ławeczki są metr od linii, tak że siedząc można piłkarzowi podłożyć nogę. Nie wiedzieć czemu ludzie wolą jednak stać dalej, a wyżej...
Ddf
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.08.2008, 22:45
A ja taki pytanie czy miejsca z ograniczonym widokiem nadal aktualne ?
Jaka była odległość C od murawy bo dalej nie wiem
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.08.2008, 22:49
Konrad no widzisz, a mi się właśnie podoba gdy trybuny są blisko murawy nie mówię, ze ma to być tak jak na niektórych angielskich. ale tak 5 m to by było idealnie. Przecież jak już budujemuy stadion to żeby on chociaż ładnie wyglądał. O to mi chodzi..
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.08.2008, 22:58
http://static.travelinspiration.info...1924-EVE-1.jpg Chociaż teraz tak spojrzałem na stadion Arsenalu, bo pamiętałem, że oni nie mają zbyt blisko boiska trybun. A tam też do lini końcowej z trybun jest kilkanaście metrów. Bo rozumiem, że te 17 m to będzie do lini boiska?!?
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.08.2008, 22:58
A zle bedzie wygladal z taka odlegloscia?
Tez bym chcial zeby trybuny byly blizej murawy i nie chodzi o sam widok na boisko , bo on bedzie w porzadku, o to sie nie bojcie.

Gdyby oszczedzili sobie chociaz z ta sofa / rowem byloby w porzadku, bo jesli to ma wygladac jak przykladowo na Maracanie to pozal sie Boze.

.. w sumie na razie widzimy tylko wizualizacje / szkice ale jesli juz on powstanie jestem pewien ze kazdemu sie spodoba.

@ kubawislak to jest Anglia i tego typu akcje http://pl.youtube.com/watch?v=AI1eeEGfoy4 , a nie Polska gdzie mozna sobie pozwolic na tego typu odstepy od trybun do murawy - BEZ NALEZYTYCH ZABEZPIECZEN.
Jest maly odstep, bardzo maly, ale tylko dlatego ze tam nie musza montowac wysokich siatek / bramek itp.
Ostatnio edytowane przez e : 23.08.2008 o godz. 23:07.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.08.2008, 23:06
fosa/rów nie spowoduje jeszcze większego oddalenia trybun od boiska bo i tak bedzie ona robiona przed trybuną, więc to nie ma znaczenia. Faktycznie ta odległość jest bardzo duża, ale napewno z widocznością nie bedzie zle. Ze zburzonego sektora C bardzo fajnie sie ogladało mecze mimo że było jeszcze dalej od murawy i bardzo płasko. Nasz stadion napewno bedzie pod jednym względem oryginalny - trybuny za bramkami bedą bliżej boiska niż te wzdłuż, to jest akurat fenomen na skale światową )
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.08.2008, 23:36
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
http://static.travelinspiration.info...1924-EVE-1.jpg Chociaż teraz tak spojrzałem na stadion Arsenalu, bo pamiętałem, że oni nie mają zbyt blisko boiska trybun. A tam też do lini końcowej z trybun jest kilkanaście metrów. Bo rozumiem, że te 17 m to będzie do lini boiska?!?
Tylko o jednym musisz pamietac ze te boisko jest strasznie wąskie i krótkie. Wydaje mi sie ze jakby chcieli to o 5 m. w każdą strone mogli by je wydłużyć
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 23.08.2008, 23:53
Ludzie, przestańcie pisać o wydłużaniu boiska.
Stadion Wisły ma być kategorii 3 wg. UEFA. A na takich obowiązuje tylko jeden typ boiska 105mx68m.
Tak jest na Arsenalu, na Camp Nou i tak bedzie u nas.
Odpowiedz cytując
bruksi
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 23.08.2008, 23:55
regan napisał(a):Wyświetl post
Tylko o jednym musisz pamietac ze te boisko jest strasznie wąskie i krótkie. Wydaje mi sie ze jakby chcieli to o 5 m. w każdą strone mogli by je wydłużyć
proponuje zrobić konkurs kto znajdzie wolne miejsce na trybunach Arsenalu dla zwycięzcy bilet na mecz z Wisełką już w tegorocznej edycji LM !!!
Odpowiedz cytując
bruksi
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 23.08.2008, 23:59
http://static.travelinspiration.info...1924-EVE-1.jpg <--- sorki mój błąd, miałem podpiąć tego linka tam ... ale jakby odległość nowego C od boiska była taka sama jak A i B to też było by fajnie, bliżej do zawodników itd...
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.08.2008, 23:59
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
niestety winne są trybuny D i E , sa zdecydowanie za szerokie ale jak powstawały projekt znacznie różnił się od dzisiejszego
Projekt się różnił, i co? Według wcześniejszego byłby ten sam problem. Problemem jest to, że nasz architekt za punkt odniesienia wziął maszty oświetleniowe, a nie linie boiska.

e napisał(a):Wyświetl post
Nic tu nie pomoze rozszerzenie boiska itp.
To samo nic tu do rzeczy nie ma szerokosc D i E (, jest w sam raz!) bo spokojnie mogli by zrobic tak zeby bylo kilka metrow od murawy.
Komus po prostu zalezy na tym zeby byl jak najdluzszy odstep od murawy do trybun.
Inaczej by nie robili dodatkowo tej fosy. Jakies Barierki podwojne czy o co tam chodzi. 2 (?) rzedzy reklam.
Jakby na sile probowali chwytac sie wszystkiego byle ta odleglosc byla jak najdluzsza.
1. Boiska nie tylko nie da się rozszerzyć- jeśli mają się tu odbyć mecze euro, to będzie ono musiało ulec zwężeniu o 4m! (zakładając, że dane o 72m są aktualne)
2. Szerokość D i E nie jest w porządku, bo utrudnia budowę pozostałych trybun w odpowiedniej odległości przy zachowaniu dobrej widoczności dla wszystkich. Ale nie uniemożliwia też przybliżenia C do murawy.
3. Myślę, że nie próbują się na siłę chwytać wszystkiego, żeby ta odległość była najdłuższa, najwyżej próbują tę kuriozalną odległość uzasadnić. Bo nie można się dziwić reklamom- w końcu miejsca na 2 rzędy starczy z zapasem. Fosie też trudno się dziwić- mają ją mieć wszystkie nowe trybuny. Na dwóch już jest.

regan napisał(a):Wyświetl post
o czyim boisku mówisz?

Konrad. napisał(a):Wyświetl post
rozumiem, że nigdy jeszcze nie byłeś na naszym stadionie?
Ja chodząc na C, na środku trybuny (gdzieś z 30 metrów od lini boiska) nie narzekałem na widoczność. No, może z metr, dwa wyżej by się przydało.
Biorąc, pod uwagę, że nowe C będzie bliżej, i kąt nachylenie będzie znacznie większy, widok będzie zajebisty.
Inna sprawa, że nie wiem, co wam tak bardzo podoba sie w "bliskości" trybun... Zapraszam na A klasę, tam ławeczki są metr od linii, tak że siedząc można piłkarzowi podłożyć nogę. Nie wiedzieć czemu ludzie wolą jednak stać dalej, a wyżej...
Przecież skoro ze starej, budowanej 50 lat temu trybuny było jednak coś widac, to z nowej takiej samej też będzie. Odkrywcze. Pytanie czy tego mamy oczekiwać?
Nowe C będzie bliżej? Bliżej czego i o ile? Ja nie widzę takich danych.
Kąt nachylenia będzie znacznie większy? Od czego i o ile? Czy w ogóle patrzysz na te rzuty i jak płaskie są rzędy niższego poziomu?
Wolisz stać dalej i wyżej? Jak 90% ludzi. Rzecz w tym, że lepiej stać "dalej i wyżej" na trybunie, która jest blisko. Bo stać wyżej i dalej na trybunie która jest daleko to średni poziom.
Ostatnio edytowane przez Mishuh : 24.08.2008 o godz. 00:12.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.08.2008, 00:02
Wydaje mnie się że o boisku Arsenalu
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.08.2008, 00:08
Mishuh napisał(a):Wyświetl post
2. Szerokość D i E nie jest w porządku, bo utrudnia budowę pozostałych trybun w odpowiedniej odległości przy zachowaniu dobrej widoczności dla wszystkich. Ale nie uniemożliwia też przybliżenia C do murawy.
A dla mnie jest w porzadku.
Tyle tylko ze Pan O. nie pomyslal o tym jak to pozniej zlepic w calosc gdy beda ruszac z C i A/B - zeby to mialo rece i nogi.
W tym przypadku nie mozna winic biednej trybuny, tylko O.
I tak juz zjebal nie myslac przed tylko po, ale gdyby ruszyl glowka to by mogl jeszcze ten blad sprobowac poprawic i trybuny D / E mozna by bylo zlaczyc z C i A/B.
I to w jego interesie powinno byc zeby wybrnac z tego co zrobil, popelniajac kilka istotynych bledow.
A ze zjebal to i tak .......i - i w sumie sie nie dziwie, bo i tak mu kazdy moze skoczyc. On ma tylko postawic, nie wazne co , wazne by bylo na czym siedziec.

On sam bylby hipokryta gdyby teraz wyjechal z tekstem "No nie mozemy zlaczyc tych trybun, bo koliduje nam to z szerokoscia juz postawionych trybun D i E."

Ja ****a do dzis nie moge zrozumiec kto mu dal prawo do wykonania tej roboty u Nas?
Taka marka jak Wisla powinna miec lux arene.
Ostatnio edytowane przez e : 24.08.2008 o godz. 00:15.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.08.2008, 00:12
Majchrowski dał zarobić Obtułowiczowi, tak jak przy Operze Loegler`owi , któa bardziej przypomina nowoczesny dom publiczny budynek a nie budynek sztuki
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 24.08.2008 o godz. 00:36.
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Stary 24.08.2008, 00:16
e napisał(a):Wyświetl post
A dla mnie jest w porzadku.
Tyle tylko ze Pan O. nie pomyslal o tym jak to pozniej zlepic w calosc gdy beda ruszac z C i A/B - zeby to mialo rece i nogi.
W tym przypadku nie mozna winic biednej trybuny, tylko O.
I tak juz zjebal nie myslac przed tylko po, ale gdyby ruszyl glowka to by mogl jeszcze ten blad sprobowac poprawic i trybuny D / E mozna by bylo zlaczyc z C i A/B.
Pan O. jak dla mnie nie musiał w ogóle myśleć, jak to później zlepić, bo nie z jego winy wymagania odnośnie pojemności wzrosły tak znacząco. Ale z jego winy powstały trybuny za bramkami- ewenementy na skalę europejską, a pewnie i światową.
A nie, przepraszam. Główna trybuna Tosu Stadium w Japonii miażdży pomysłowość O. bo na długość wygląda jakby była ulokowana przy torze F1

Swoim rozmiarem robi z trybunami za bramkami dokładnie to, co nasze D i E z nowym C- spycha dalej od murawy.

PS: Czy tylko na moje oko rzut ukazujący zarys D/E może budzić wątpliwości? Tzn. że kibice siedzący w górnych rzędach nowych trybun rzeczywiście przez dach D i E nie będą widzieć wszystkiego? O tym zdaje się mówił O.
Ostatnio edytowane przez Mishuh : 24.08.2008 o godz. 00:26.
Odpowiedz cytując
mikolaj99
Member

Stary 24.08.2008, 07:17
W takiej sytuacji można by było zrezygnować z narożników wtedy nowe trybuny byłyby na granicy D I E nastepnie podnieść nowe AB I C aby pojemność się zgadzała. Wtedy ta odległość by wynosiła max 10 m.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.08.2008, 09:26
mam poomysl na zniwelowanie odleglosci od linni duzej wysterczy rozebrac tak daleko trybune e i d zeby a i b i c byly bliutko przy linni wiem ze jest to chaotyczne ale jest pewne wyjscie z tej sytucji do ktorej zaprowadzil pan O
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 24.08.2008, 09:44
Ty to na poważnie czy żartujesz?

Trudno, stało się, a co się stało to się nie odstanie..zeby poprawić trochę humor,pomyślcie jak daleko muszą byc trybuny od murawy na Ptasim Gnieździe
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.08.2008, 12:04
Ze skyscrapercity po przejrzeniu przez niektórych szkiców wynika że np. odległość od narożnika C do E/D wynosić będzie ok 50 cm (czyli bardzo mało) Wyjątkiem jest to wcięcie na dole boków E i D (http://i34.tinypic.com/65y695.jpg), tam będziie ok 4 metrów.
Czyli to nie będzie jakąs duża widoczna szczelina, byle tylko to się sprawdziło, Co do odległości od murawy do trybuny to rzeczywiście będzie spora
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.08.2008 o godz. 12:22.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.08.2008, 12:07
PS: Czy tylko na moje oko rzut ukazujący zarys D/E może budzić wątpliwości? Tzn. że kibice siedzący w górnych rzędach nowych trybun rzeczywiście przez dach D i E nie będą widzieć wszystkiego? O tym zdaje się mówił O.
Nie ma przecież takiej możliwości, bynajmniej ja takiej nie dopuszczam.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 24.08.2008, 12:16
Ja myślę że na żywo to będzie zdecydowanie lepiej wyglądało niż na szkicach, projektach etc. Trzeba poczekać aż wybudują tą C.

Jednak trochę dziwi mnie wygląd zewnętrzny stadionu bo trybuny E i D ni jak nie pasują do trybun C i AB. Dlatego że ich "tyły" są pod skosem i według mnie nie komponuję się z trybunami C i AB tworząc jedną zwartą całość. No ale to może ta oryginalność Pana O.

Ostatnio edytowane przez sayek89 : 24.08.2008 o godz. 12:25.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.08.2008, 21:27
e napisał(a):
Dodatkowo z tych szkicow wynika (przynajmniej na moje oko)ze wysokosc C i A/B bedzie taka sama jak D i E. Gdzie na wizualizacji (jako takiej) widac co innego.
Ze szkiców wynika, że wysokość trybun C i A/B będzie sięgać wysokości dachu E i D, a wysokość dachu C i A/B będzie sięgać wysokości pylonów E i D. Na wizualizacji wygląda to mniej więcej tak samo (na moje oko).

Tak czy inaczej nowe C i A/B będą wyraźnie wyższe od E i D.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Stary 25.08.2008, 01:52
Arked napisał(a):Wyświetl post
Ze szkiców wynika, że wysokość trybun C i A/B będzie sięgać wysokości dachu E i D, a wysokość dachu C i A/B będzie sięgać wysokości pylonów E i D. Na wizualizacji wygląda to mniej więcej tak samo (na moje oko).

Tak czy inaczej nowe C i A/B będą wyraźnie wyższe od E i D.
D i E mają z pylonami po 29m, nowe będą miały 41m.
Odpowiedz cytując
www.rallyonline.prv.pl
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2008, 09:52
Zburzone niedawno C bylo w odległości 30 m od murawy a teraz ma byc o polowe mniej wiec nie bedzie napewno zle... nie przesadzajcie miejmy nadzieje ze ludzie ktorzy projektuja stadion wiedza co robią
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 25.08.2008, 10:01
www.rallyonline.prv.pl napisał(a):Wyświetl post
Zburzone niedawno C bylo w odległości 30 m od murawy a teraz ma byc o polowe mniej wiec nie bedzie napewno zle... nie przesadzajcie miejmy nadzieje ze ludzie ktorzy projektuja stadion wiedza co robią
Jest jeszcze przecież ten rów 2 metry szerokości. Nie może być tak że piłkarz wpada do rowu
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.08.2008, 10:43
Jak sie siedzi np 5 metrow od murawy na wysokości powiedzmy pępka piłkarza to sami sobie odpowiedzcie czy to jest dobry widok. Czy ma się przegląd pola czy widać linie. Nawet siedząc na takiej wysokości że ma się widok jak piłkarz to i tak nie jet za fajnie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
kuba7k
Member

Od: 06.2004

Stary 25.08.2008, 10:50
MAt Mario zdazyło mi się ogląda jeden mecz PE stojąc pod tym niskim plotem na trybunie B i nei było tak zle, ma to swoje uroki
WISŁA KRAKOW........
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Stary 25.08.2008, 10:55
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jak sie siedzi np 5 metrow od murawy na wysokości powiedzmy pępka piłkarza to sami sobie odpowiedzcie czy to jest dobry widok. Czy ma się przegląd pola czy widać linie. Nawet siedząc na takiej wysokości że ma się widok jak piłkarz to i tak nie jet za fajnie.
Jak sie siedzi na podobnej wysokości 17m od murawy, to chyba lepszego przeglądu pola sie jednak nie ma. Miejsca w pierwszych rzędach z zasady nie dają dobrego przeglądu, dlatego żeby ratować ich atrakcyjność przybliża się je do boiska- wtedy jest inny rodzaj przeżycia dzięki bliskości z boiskiem.
Odpowiedz cytując
matt_21
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.08.2008, 12:53
Wszystko będzie widac cacy, popatrz niżej na rysunek 1, trybuny C kończą się na wysokości dachu DE, a teraz popatrz na rysunek 2 jest tam narysowane gdzie będzie kamerzysta i linia nazwana jego linią widoczności, jak widac schodzi ukosem w dół. Tak samo więc siędząc w ostatnim rzędzie łuku, patrzysz się na boisko pod ukosem w dół, a dach trybuny E może ci zasłonic co najwyżej Kopiec Kościuszki. Na rysunku 2 widac także, że telebim (którego dół się kończy na wysokości góry trybuny, czyli tak jak dach DE) również niczego nie zasłoni.

W razie wątpliwości, sciągnijcie sobie specyfikację ze strony miasta, ponad 300MB plików pdf i jest tam jest wszystko, nawet plany instalacji elektrycznej i wodnej czy szczegóły każdego elementu kratownicy dachu.
Ostatnio edytowane przez matt_21 : 25.08.2008 o godz. 13:09.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów