|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli przyjmiemy, że nasze boisko w dalszym ciagu będzie miało 72m szerokości (oficjalna strona klubu)
to ![]() Wychodzi prawie 18 m |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Ja chodząc na C, na środku trybuny (gdzieś z 30 metrów od lini boiska) nie narzekałem na widoczność. No, może z metr, dwa wyżej by się przydało. Biorąc, pod uwagę, że nowe C będzie bliżej, i kąt nachylenie będzie znacznie większy, widok będzie zajebisty. Inna sprawa, że nie wiem, co wam tak bardzo podoba sie w "bliskości" trybun... Zapraszam na A klasę, tam ławeczki są metr od linii, tak że siedząc można piłkarzowi podłożyć nogę. Nie wiedzieć czemu ludzie wolą jednak stać dalej, a wyżej... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A ja taki pytanie czy miejsca z ograniczonym widokiem nadal aktualne ?
Jaka była odległość C od murawy bo dalej nie wiem |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Konrad no widzisz, a mi się właśnie podoba gdy trybuny są blisko murawy nie mówię, ze ma to być tak jak na niektórych angielskich. ale tak 5 m to by było idealnie. Przecież jak już budujemuy stadion to żeby on chociaż ładnie wyglądał. O to mi chodzi..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://static.travelinspiration.info...1924-EVE-1.jpg Chociaż teraz tak spojrzałem na stadion Arsenalu, bo pamiętałem, że oni nie mają zbyt blisko boiska trybun. A tam też do lini końcowej z trybun jest kilkanaście metrów. Bo rozumiem, że te 17 m to będzie do lini boiska?!?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A zle bedzie wygladal z taka odlegloscia?
Tez bym chcial zeby trybuny byly blizej murawy i nie chodzi o sam widok na boisko , bo on bedzie w porzadku, o to sie nie bojcie. Gdyby oszczedzili sobie chociaz z ta sofa / rowem byloby w porzadku, bo jesli to ma wygladac jak przykladowo na Maracanie to pozal sie Boze... w sumie na razie widzimy tylko wizualizacje / szkice ale jesli juz on powstanie jestem pewien ze kazdemu sie spodoba. @ kubawislak to jest Anglia i tego typu akcje http://pl.youtube.com/watch?v=AI1eeEGfoy4 , a nie Polska gdzie mozna sobie pozwolic na tego typu odstepy od trybun do murawy - BEZ NALEZYTYCH ZABEZPIECZEN. Jest maly odstep, bardzo maly, ale tylko dlatego ze tam nie musza montowac wysokich siatek / bramek itp.
Ostatnio edytowane przez e : 23.08.2008 o godz. 23:07.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
fosa/rów nie spowoduje jeszcze większego oddalenia trybun od boiska bo i tak bedzie ona robiona przed trybuną, więc to nie ma znaczenia. Faktycznie ta odległość jest bardzo duża, ale napewno z widocznością nie bedzie zle. Ze zburzonego sektora C bardzo fajnie sie ogladało mecze mimo że było jeszcze dalej od murawy i bardzo płasko. Nasz stadion napewno bedzie pod jednym względem oryginalny - trybuny za bramkami bedą bliżej boiska niż te wzdłuż, to jest akurat fenomen na skale światową
) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ludzie, przestańcie pisać o wydłużaniu boiska.
Stadion Wisły ma być kategorii 3 wg. UEFA. A na takich obowiązuje tylko jeden typ boiska 105mx68m. Tak jest na Arsenalu, na Camp Nou i tak bedzie u nas. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
!!!![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
http://static.travelinspiration.info...1924-EVE-1.jpg <--- sorki mój błąd, miałem podpiąć tego linka tam
... ale jakby odległość nowego C od boiska była taka sama jak A i B to też było by fajnie, bliżej do zawodników itd...![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|||
2. Szerokość D i E nie jest w porządku, bo utrudnia budowę pozostałych trybun w odpowiedniej odległości przy zachowaniu dobrej widoczności dla wszystkich. Ale nie uniemożliwia też przybliżenia C do murawy. 3. Myślę, że nie próbują się na siłę chwytać wszystkiego, żeby ta odległość była najdłuższa, najwyżej próbują tę kuriozalną odległość uzasadnić. Bo nie można się dziwić reklamom- w końcu miejsca na 2 rzędy starczy z zapasem. Fosie też trudno się dziwić- mają ją mieć wszystkie nowe trybuny. Na dwóch już jest.
Nowe C będzie bliżej? Bliżej czego i o ile? Ja nie widzę takich danych. Kąt nachylenia będzie znacznie większy? Od czego i o ile? Czy w ogóle patrzysz na te rzuty i jak płaskie są rzędy niższego poziomu? Wolisz stać dalej i wyżej? Jak 90% ludzi. Rzecz w tym, że lepiej stać "dalej i wyżej" na trybunie, która jest blisko. Bo stać wyżej i dalej na trybunie która jest daleko to średni poziom.
Ostatnio edytowane przez Mishuh : 24.08.2008 o godz. 00:12.
![]()
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wydaje mnie się że o boisku Arsenalu
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Tyle tylko ze Pan O. nie pomyslal o tym jak to pozniej zlepic w calosc gdy beda ruszac z C i A/B - zeby to mialo rece i nogi. W tym przypadku nie mozna winic biednej trybuny, tylko O. I tak juz zjebal nie myslac przed tylko po, ale gdyby ruszyl glowka to by mogl jeszcze ten blad sprobowac poprawic i trybuny D / E mozna by bylo zlaczyc z C i A/B. I to w jego interesie powinno byc zeby wybrnac z tego co zrobil, popelniajac kilka istotynych bledow. A ze zjebal to i tak .......i - i w sumie sie nie dziwie, bo i tak mu kazdy moze skoczyc. On ma tylko postawic, nie wazne co , wazne by bylo na czym siedziec. On sam bylby hipokryta gdyby teraz wyjechal z tekstem "No nie mozemy zlaczyc tych trybun, bo koliduje nam to z szerokoscia juz postawionych trybun D i E." Ja ****a do dzis nie moge zrozumiec kto mu dal prawo do wykonania tej roboty u Nas? Taka marka jak Wisla powinna miec lux arene.
Ostatnio edytowane przez e : 24.08.2008 o godz. 00:15.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Majchrowski dał zarobić Obtułowiczowi, tak jak przy Operze Loegler`owi
, któa bardziej przypomina nowoczesny dom publiczny budynek a nie budynek sztuki
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 24.08.2008 o godz. 00:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A nie, przepraszam. Główna trybuna Tosu Stadium w Japonii miażdży pomysłowość O. bo na długość wygląda jakby była ulokowana przy torze F1 ![]() ![]() Swoim rozmiarem robi z trybunami za bramkami dokładnie to, co nasze D i E z nowym C- spycha dalej od murawy. PS: Czy tylko na moje oko rzut ukazujący zarys D/E może budzić wątpliwości? Tzn. że kibice siedzący w górnych rzędach nowych trybun rzeczywiście przez dach D i E nie będą widzieć wszystkiego? O tym zdaje się mówił O.
Ostatnio edytowane przez Mishuh : 24.08.2008 o godz. 00:26.
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
W takiej sytuacji można by było zrezygnować z narożników wtedy nowe trybuny byłyby na granicy D I E nastepnie podnieść nowe AB I C aby pojemność się zgadzała. Wtedy ta odległość by wynosiła max 10 m.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
mam poomysl na zniwelowanie odleglosci od linni duzej wysterczy rozebrac tak daleko trybune e i d zeby a i b i c byly bliutko przy linni wiem ze jest to chaotyczne ale jest pewne wyjscie z tej sytucji do ktorej zaprowadzil pan O
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ty to na poważnie czy żartujesz?
Trudno, stało się, a co się stało to się nie odstanie..zeby poprawić trochę humor,pomyślcie jak daleko muszą byc trybuny od murawy na Ptasim Gnieździe ![]() ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ze skyscrapercity po przejrzeniu przez niektórych szkiców wynika że np. odległość od narożnika C do E/D wynosić będzie ok 50 cm (czyli bardzo mało) Wyjątkiem jest to wcięcie na dole boków E i D (http://i34.tinypic.com/65y695.jpg), tam będziie ok 4 metrów.
Czyli to nie będzie jakąs duża widoczna szczelina, byle tylko to się sprawdziło, Co do odległości od murawy do trybuny to rzeczywiście będzie spora
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.08.2008 o godz. 12:22.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie ma przecież takiej możliwości, bynajmniej ja takiej nie dopuszczam.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja myślę że na żywo to będzie zdecydowanie lepiej wyglądało niż na szkicach, projektach etc. Trzeba poczekać aż wybudują tą C.
Jednak trochę dziwi mnie wygląd zewnętrzny stadionu bo trybuny E i D ni jak nie pasują do trybun C i AB. Dlatego że ich "tyły" są pod skosem i według mnie nie komponuję się z trybunami C i AB tworząc jedną zwartą całość. No ale to może ta oryginalność Pana O. ![]()
Ostatnio edytowane przez sayek89 : 24.08.2008 o godz. 12:25.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
e napisał(a):
Tak czy inaczej nowe C i A/B będą wyraźnie wyższe od E i D. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
D i E mają z pylonami po 29m, nowe będą miały 41m.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zburzone niedawno C bylo w odległości 30 m od murawy a teraz ma byc o polowe mniej wiec nie bedzie napewno zle... nie przesadzajcie miejmy nadzieje ze ludzie ktorzy projektuja stadion wiedza co robią
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak sie siedzi np 5 metrow od murawy na wysokości powiedzmy pępka piłkarza to sami sobie odpowiedzcie czy to jest dobry widok. Czy ma się przegląd pola czy widać linie. Nawet siedząc na takiej wysokości że ma się widok jak piłkarz to i tak nie jet za fajnie.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
MAt Mario zdazyło mi się ogląda jeden mecz PE stojąc pod tym niskim plotem na trybunie B i nei było tak zle, ma to swoje uroki
![]() ![]()
WISŁA KRAKOW........
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak sie siedzi na podobnej wysokości 17m od murawy, to chyba lepszego przeglądu pola sie jednak nie ma. Miejsca w pierwszych rzędach z zasady nie dają dobrego przeglądu, dlatego żeby ratować ich atrakcyjność przybliża się je do boiska- wtedy jest inny rodzaj przeżycia dzięki bliskości z boiskiem.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() ![]() W razie wątpliwości, sciągnijcie sobie specyfikację ze strony miasta, ponad 300MB plików pdf i jest tam jest wszystko, nawet plany instalacji elektrycznej i wodnej czy szczegóły każdego elementu kratownicy dachu.
Ostatnio edytowane przez matt_21 : 25.08.2008 o godz. 13:09.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|