The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2008, 21:58
DAVE napisał(a):Wyświetl post
Fatalny zwrot akcji o kilka lat wstecz...

Socha to badziewiasty działaczyna z poprzedniej epoki, bez rozeznania, znajomości na odpowiednim dla nas poziomie i bez szacunku w środowisku, jego siłą jest tylko to że idealnie nadaje się na przydupasa - potakiwacza, a takich niestety BC ciagle potrzebuje...

Widać na ostatnich baletach przytakiwał głową tak mocno że w stole biesiadnym BC powstały takie wgłębienia jak w podłodze sali cwiczeń mnichów z Klasztoru Shaolin...

To się nazywa walka o posadę....

Poza tym o pozaboiskowej działalności tego pana mówi się w srodowisku od lat...

Niesamowite dla mnie jest to że niezatapialność niektórych przekracza logiczne pojmowanie świata...

Socha precz z łapami od Wisły...
Obiema rękami podpisuję się pod tym postem. Nam potrzeba młodych ludzi z charyzmą, a nie ludzi z epoki która kojarzy się z bagnem. Wszystko wskazuję, że Bednarz faktycznie jest na wylocie, co gorsza wygląda na to że Socha jest blisko Wisły. Nasz klub nie potrafi nawet uraczyć nas jakimś zdementowaniem rzekomego odejścia Bednarza, usłyszałem tylko w radiu Biała Gwiazda, że Wilczek powiedział komuś że to dementuje. Dla mnie gdyby nic nie było na rzeczy to powinni odraz rzucić info na oficjalce. Cupiał nic się nie nauczył, tak jak napisał kiedyś PVD, On chce mieć wszystko na teraz. Dajmy na to Jirsak, Cupiał rozlicza to moim zdaniem w ten sposób, że on odarazu powinien być liderem zespołu strzelać bramy, grać w każdym meczu itp. On nie potrafi zwrócić uwagi że on przyszedł z malutkiego klubu w Czechach gdzie nie miał nigdy doczynienia z presją wyniku bo dla nich szczytem było miejsce w UEFIE, nasz prezes nie potrafi spojrzeć na to, że on ma taką inteligeję boiskową jakiej nie ma żaden piłkarz w naszej lidze. Wydaję mi się, że od Jirsaka zaraz na początku oczekiwano za dużo. Wszyscy okrzyknęli Tomka, że to on ma być liderem zespołu prowadzić grę Wisły, że przyszedł za bardzo duże pieniądze jak na ten klub i musi grać dobrze itp. Moim zdaniem trochę go to przerosło i zanim się otrząsnoł mineło trochę czasu.

Dla mnie podczas prezesury Wilczka i okresu w którym pracuje u nas Skorża i Bednarz zapachniało trochę normalnośćią i taką profesionalnośćią. Szkoda, że komuś zaczyna coś nie pasować, nie wiem czy wynika to z "walki" o wpływy u Cupiała jak ktoś już tu pisał czy jeszcze coś innego.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.08.2008 o godz. 22:00.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.08.2008, 03:42
Dajcie sobie na wstrzymanie, sezon ogórkowy w pełni. Kluby nie grają, transferów nie ma, kadrą Leeeeeeoooooooo nikt się nie intersuje, a dziennikarz piłkarski musi z czegoś żyć. Takiego newsa to ja mogłem spłodzić już w momencie odejścia Sochy z Odry. Pożyjemy zobaczymy.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.08.2008, 05:48
Socha jak był w Legii to sprowadził do Warszawy z Widzewa Rzeźniczaka.Lista graczy jakich wyszukał Pan Edek w niższych ligach i wypromował w Wodzisławiu jest spora.
Najlepszym dyrektorem sportowym byłby jednak Nawałka.To Pan Adam wyszukał dla Wisły Braci Brożków w Polonii Białogon,Strąka w Alicie Ożarów,Kokoszke w Beskidzie Andrychów,Kuzere w Koronie Kielce jak grała w 3 lidze.Większość z tych graczy sprawdziła sie w dorosłej piłce a ściagano ich do Wisełki jako juniorów.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.08.2008, 06:22
czyli Nawałka-młodzież, Socha (?) - Polska seniorzy, Bednarz/Mielcar - zagranica? To byłoby ciekawe tylko kto sobie pozwoli na takie trio/kwartet zamiast jednego?
Co do Odry to wszyscy tu zapomnieli o Saganie - on też tam kopał, potem wrócił do Legii, a potem - wiemy. Poza tym Rocki, Sokołowski (Groclin). Dla mnie jak na środki, które miał tam do dyspozycji to robił dobrą robotę, inna sprawa, że drugie dno w grze Odry w 1 lidze zapewne też jest.
O pracę ES w Legii zapytuję Kijka, Kreseqa, ToTylkoJa?
Odpowiedz cytując
fmk
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 20.08.2008, 23:03
Różne opinie czytam..ale Pan Bednarz obeznanie w Lidze Polskiej na pewno posiada i to spore...Pamiętam jeszcze jak był chyba ekspertem w magazynie Orange Ekstraklasa w tvn to po jego wypowiedziach można było wywnioskować,że wie o czym mówi.. Grał w legi noi co z tego..nie najeżdżajcie tak na niego tylko dlatego,że był zawodnikiem legi..W Angli przechodzą z Arsenalu do Manchesteru itd.. i jak ktoś jest dobry nikt nie robi takich zarzutów. Jedyne co mogę mu zarzucić to ,że jest troszke nie poradny nie zorientowanych prawdą jest że przespał klika okazji..a może po prostu nie miał odpowiednich funduszy ? Bo raczej prawdy się nie dowiemy czy to Bednarz nie umie wydać pieniędzy które ma czy to Cupiał nie chce dać pieniędzy...
Odpowiedz cytując
bungo79
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 21.08.2008, 11:11
Cytat:
Bednarz totalnie zawalił to okienko. Jak widać można było znaleźć piłkarza jak Stilic który idealnie spełniał nasze potrzeby w pomocy a na 600tys napewno Cupiał by się zgodził. W dodatku Stilic zapewne dużo nie zarabia i odejdzie za sporą kasę.

Jest to skandalem że do drużyny nie przyszedł żaden młody zawodnik. Do drużyny mistrza Polski, kiedy można było zachęcić utalentowanych piłkarzy perspektywą gry w pucharach nie przyszedł nikt istotny!

Kolejna wielka szansa na wzmocnienia inwestycje i uguntowanie pozycji Wisły została zmarnowana.
A wydawało się że będzie to najłatwiejsze okienko. Degradacje klubów, wielu ciekawych piłkarzy do wyciągnięcia(CSKA, Zagłębie). Naprawdę było dużo okazji, ale Bednarz wolał jeździć na wakacje, podczas gdy np. Lech już w Maju uzgodnił wszystkie warunki i siedział piłkarzom na głowie.

Szczerze martwi mnie tylko 1 sprawa. Na ile podpisano umowę z Bednarzem i jaka będzie odprawa.
Moim zdaniem jego czas w Wiśle dobiega końca wraz z końcem Sierpnia. Chyba że ma jakiegoś asa w rękawie.
Nie sądzę żeby Cupiał zupełnie zablokował transfery, szczególnie po sprzedaży Dudki. A pogłoski o zwolnieniu przemawiają za tym że profil piłkarzy jakich przedstawiał notorycznie Bednarz kompletnie nie odpowiadał Cupiałowi. Wątpię żeby tylko pod względem kwoty, ale raczej pod względem wysokości zarobków.
wreszcie doczekałem jakiegoś sensownego uzupełnienia poczynań jacka be. nie rozumiem dlaczego wiekrzosc w kółko powtarza ze bednarz nie mial na tranfery pieniedzy.. jesli by jednak posunąć sie krok do przodu po jasna cholere tworzy liste zekomych 17tu graczy skoro wie ze na transfery nie ma pieniedzy (bo przeciez ktos by mu to powiedzial). wynika z tego ze pieniadze na transfery są (przeciez juz płacili 900k za neia). dla mnie sprawa opiera sie na totalna nieudolność bednarza ktory dodatkowo nie bedzie zwolniony poniewaz ma o ile pamietam 3 letnią umowę. jacuś jest bity na 4 łapy i ptrafi zakręcić publicznością przez ładne (ale nic nie wnoszące) gadanie. i tyle. łobodziński to porażka (bedzie grał w wiśle tak długo jak zieńczuk - ktory niestety jest bardzo średnim kopaczem a całość jego oceny zakrzywia udany ostatni sezon, przypomnijcie sobie ze z zieńczuka wczesniej wszyscy sie smiali), niedzielan wydaje sie narazie ze do krakowa przyjechał na piłkarską emeryturę. dostał fajny kontrakt, przyplątała sie kontuzja i do druzyny nic nie wniesie przez nastepne pol roku (obym sie pomyli). diaz - oprócz jirsaka (ktory de facto nigdy gwiadą nie bedzie) to jedyne co jackowi sie udało. proszę wziąść pod uwage jakie warunki do pracy ma bednarz a jakie mają pozostali dyrektorzy (legia i lech sa w podobnej sytuacji) . bednarz nigdzie sie nie pofatygowal, nie znalazł nikogo kto spełniał by warunki i wymagania przedstawione przez klub. jednym słowem nie sprawdził sie w obecnej sytuacji (dla mnie to jest analogia z wystepem naszej reprezentacji na ME - ten wariant sie nie sprawdzil, benhauer powinien sladem engela i janasa reprezentacje opuścic/widzimy co repra gra obecnie -- tak samo z końcem sierpnia powinno wydażyć sie z jackiem, ale czy sie wydaży..).
Odpowiedz cytując
Barthez
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.08.2008, 11:38
Młodzież! Ilu takich Błaszczów czy Jirsaków i Diazów biega po boiskach niższych lig... Ale w sumie jest jakby nie patrzeć jeszcze tydzień może ściągniemy jakiegoś Czukoremingo na pomoc i Eustachinho na atak...
Powód: bo tak!
Ostatnio edytowane przez Barthez : 21.08.2008 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.08.2008, 12:26
Barthez napisał(a):Wyświetl post
Młodzież! Ilu takich Błaszczów czy Jirsaków i Diazów biega po boiskach niższych lig... Ale w sumie jest jakby nie patrzeć jeszcze tydzień może ściągniemy jakiegoś Czukoremingo na pomoc i Eustachinho na atak...
Zwłaszcza czarnoskórych "Diazów" biega mnóstwo

Najlepieł młodych piłkarzy wyławiał dla Wisły Nawłka. Ale oni też nie są za darmo i trzeba coś tam jednak zapłacić za nich.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.08.2008, 12:34
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Zwłaszcza czarnoskórych "Diazów" biega mnóstwo

Najlepieł młodych piłkarzy wyławiał dla Wisły Nawłka. Ale oni też nie są za darmo i trzeba coś tam jednak zapłacić za nich.
był czas że wyławiał
ostatnio to nie bardzo
bo jego ostatnie wyłowienia były marne
Kałuda i Jarosiński, obaj poza klubem, choć Jarosiński może jeszcze wrócić
jest na wypożyczeniu
w czwartej lidze !!!!
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 21.08.2008, 13:08
Barthez napisał(a):Wyświetl post
No ile ich biega?Zostań skautem!Za swoje koszta jeździj po wioskach i oglądaj i zwóź ich do Krakowa na testy do młodej Wisły a pózniej bierz sute prowizje!Jakie to proste....a ile pieniędzy można zarobić!
Wybacz , ale ja jednak przychylę się do zdań Skorży, które raz wypowiedział w wywiadzie dla (chyba) Rzeczpospolitej).
Wspominał o tym, że w Polsce system szkolenia u młodych pilkarzy praktycznie nie istnieje.Nie ma selekcji, pod kątem wydolności, nie ma odpowiedniego sprzętu, nie ma fachowców i przedewszystkim NIE MA odpowiednich boisk.W takich warunkach trudno kogoś wyszkolić, a zwłaszcza dobrego technicznie piłkarza.

Skorża wspominał też o swojej wizycie w Liverpoolu i metodach selekcji.
Tam selekcja zaczyna się od małęgo brzdąca.Przychodząć na testy, poddawany jest różnym testom - ogólnym jak i fizjologicznym, jak jakieś dziecko nie spełni określonych norm, jest prostu odrzucane, nawet jak świetne technicznie.Pomijak fakt, że dzieci w szkołkach mają zajęcia na równych - jak stół bilardowy- boiskach.

Nie chce się tu wymądrzać i zgrywać alfe i omegę, ale wydaje mi się przesadą ciągłe wołania o młodych z niższych lig.Taki Błaszczykowski tracią się raz na tysiąc
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 21.08.2008 o godz. 13:13.
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.08.2008, 13:20
Co roku wypływa jakiś wielki talent. Błaszczykowski, Boguski, Jodłowiec, Majewski, Pawłowski to piłkarze pozyskani w ciągu ostatnich 3 lat przez kluby pierwszoligowe. A mógłbym pewnie jeszcze paru wymienić.

Więc nie mów że nie ma talentów. Na te 5 nazwisk 2 trafiły do Wisły. Czy to dużo? Sporo. I dalej tego wymagamy!!
A jeszcze ci mam rzucić?
Jańczyk Fabiański myślisz że gdzie grali? W której lidze?

To twoim zdaniem mało? 2 takie talenty na rok? Które po roku w 1 lidze są warte 1mln za łepka albo więcej? A to tylko niektórzy. Część wyjechała i uczy się zagranicą.
Wszystko możesz powiedzieć. Może ci piłkarze nie przeszli selekcji i wydolnościowo są kiepscy i w Anglii kariery nie zrobią. Ale na grupę UEFA powinny wystarczyć jakby wszyscy do Wisły trafili.
Ostatnio edytowane przez Daniel Alves : 21.08.2008 o godz. 13:23.
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.08.2008, 08:32
Po wczorajszym wywiadzie w Lidze + Extra i skwitowaniem smiechem zarobków przez Lewandowskiego ,które miały byc w wysokosci Pawła Brozka ,Bednarz dla mnie mja sie z powołaniem.Niech idzie na "papuge" w końcu takie ma wykształcenie i tam moze klamac do wolii.ja pierdziele wyznałasie na Nim Legia,my dalej wierzymy...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.08.2008, 08:44
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Po wczorajszym wywiadzie w Lidze + Extra i skwitowaniem smiechem zarobków przez Lewandowskiego ,które miały byc w wysokosci Pawła Brozka ,Bednarz dla mnie mja sie z powołaniem.Niech idzie na "papuge" w końcu takie ma wykształcenie i tam moze klamac do wolii.ja pierdziele wyznałasie na Nim Legia,my dalej wierzymy...
Czemu od razu zakładasz że to Bednarz kłamie, a nie Lewandowski? Jak byś był na jego miejscu, w sytuacji w której od Legii i Wisły starał się wyciągniąć np. 150 tys EUR, a odprawiony z kwitkiem grał teraz w Lechu za 80 tys, to też za żadne skarby byś się do tego nie przyznał. I kwitował wszysztko głupim uśmiechem

Jestem przekonany, że Lewandowski (z pomocą swojego menago - Kucharskiego) zagrał tak, że od Legii i Wisły żądał duużo, duużo więcej, a jak nie wyszło, to zaczepili się w Lechu, w którym ma większą szanse grać (ale w którym mniej płacą, bo tam największy kontrakt nie przekracza 200 tys EUR)

W polskiej lidze kluby i zawodnicy traktują Wisłę i Legię jak dojne krowy. Cena dla Wisły: 700 tys EUR...Wisła się nie zgadza, to za pół roku piłkarz ląduje gdzieś za połowe tej ceny ;/ Cieszę się, że się nie dajemy j...bać.
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 25.08.2008 o godz. 09:06.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.08.2008, 09:17
Na pocieszenie powiem że tak jest w każdej lidze że kluby z tej samej ligi żądają większych pieniędzy od najlepszych klubów ligi.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 25.08.2008, 10:56
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Czemu od razu zakładasz że to Bednarz kłamie, a nie Lewandowski? .
zakładam na podstwie mojej opini o p.B i wczesniejszym kłamstwie,które mu uszło...,a które racze zauwazac w moim podpisie.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.08.2008, 11:18
Daleki jestem aby wierzyc w kazde slowo Bednarza jakie wypowiedzial w programie Liga+ Extra. Nikt z nas tak na prawde nie wie jaka jest prawda wiec niby dlaczego mamy slepo zawierzac Bednarzowi ?

Ciezko wyciagac wnioski nie majac zadnej wiedzy o dzialaniach RN czy Bednarza. Opieramy sie jedynie na ich wlasnych opiniach lub na szczatkowych doniesieniach prasy.

Mielcarski bez pieniedzy sciagnal Pauliste i Clebera, bo ma swietnie kontakty w Europie. I teraz nie wiemy czy Bednarz przedtsawil podobne propozycje RN, a ona je odrzucila co w takiej sytuacji stawia ja w pozycji winnego za nieudane okienko transferowe. Ale byc moze to Bednarz nie potrafil znalezc takich wartosciowych zawodnikow ? Nie wiemy tego. Dlatego nie mam zamiaru slepo wierzyc jednej czy drugiej stronie.

Gdzie sciaganie najzolniejszych juniorow do Wisly, przeszukiwanie nizszych lig ? Obserwujemy totalna mizerie i naiwnoscia jest tez sadzic, ze ten calkowity zanik aktywnosci na polu transferowym (nawet w uzupelnianiu zaplecza) to wszystko jest wina rady nadzorczej Wisly. To po co Bednarz tam siedzi jesli tak by bylo ?

Natomiast co do kandydatury Sochy. To w dobrze zarzadzanym klubie powinno pracowac ich dwoch. Socha - odpowiedzialny za Polske, Bednarz/Mielcarski - za swiat. Plus do tego armia skautow. A co my mozemy zrobic z jednym Bednarzem, ktory musi do tego obskoczyc losowania pucharow, zebrania itp... To troszeczke niepowazne jest.
Ostatnio edytowane przez nesta : 25.08.2008 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.08.2008, 22:44
mozna nie lubić Bednarza za brak transferów chcociaż uważam że to nie jest jego wina ale wielki szacun dla niego za ściagniecie Pana Skorży na R22 !!!!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 26.08.2008, 22:50
Do Skorzy dodał bym jeszcze Jirsaka, Diaza i Singlara.

Być może Jacek Bednarz nie dotrwa do końca swojego kontraktu, ale jeszcze zobaczycie, będziecie go dobrze wspominać, gdy Wisła weźmie za tych piłkarzy grube pieniądze...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 26.08.2008 o godz. 23:47.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 26.08.2008, 23:04
Naprawdę szkoda, że temu człowiekowi nie ufa się w naszym klubie. Czy serio uważacie, że Bednarz nic nie robił przez ten okres transferowy ?! Jestem pewien, że wykonał dobrą prace tylko poszła na marne. Dodam, że inni "specjaliści" w naszym klubie prowadzili rozmowy z jakimiś Niemcami, z trenerem typu Ces Look, Wojciech Stawowy, Jacek Bednarz wynalazł nam człowieka któremu 80 % ludzi na tym forum nie ufała, zaliczam się także do tej grupy i cieszę się, że w tak ważnych sprawach dla naszego klubu decyduję/decydował profesjonalista.

PS. Dla niektórych to świat skończył się na Lewandowskim, Jodłowcu i Hernanim.
Z artykułu na SKWK, który przeczytałem odnośnie Lewandowskiego wnioskuję, że to pan Kucharski, widząc swojego kolega z Legii chciał przekonać Bednarza do niezłego interesu, który mogą zrobić wsponie ? Nie dziwie się że Bednarz podziękował jeśli tak było.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.08.2008, 08:47
AYALA napisał(a):Wyświetl post
mozna nie lubić Bednarza za brak transferów chcociaż uważam że to nie jest jego wina ale wielki szacun dla niego za ściagniecie Pana Skorży na R22 !!!!
Pomylił Ci się chyba Cupiał z Bednarzem...
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.08.2008, 09:44
Miał byś problem z obrońcami a Bednarz załatwił dwóch super gości: Singlar i Diaz.
W pomocy: Jirsak, Łobodziński
W ataku: Niedzielan

Każdy z tych piłkarzy jest solidnym ogniwem naszej drużyny.

Zostały też przedłużone kontrakty kluczowych zawodników:
Paweł Brożek do 2013,
Arkadiusz Głowacki do 2012,
Rafał Boguski do 2012,
Cleber do 2010

W między czasie w klubie sił próbowali: Matusiak, Kosowski, Dudu

Nie zapominajmy, że do klubu wróciło 4 wypożyczonych graczy: Varga, Małecki, Gołoś, Barreto. Małecki wbił się do kadry bez problemu. Barreto narazie tylko trenuje. Pozostali dwaj mają kontuzję.

Do gry powrócił też Dawidowski i na tak długi okres niegrania prezentuje się bardzo dobrze, zaznaczam NIEGRANIA.

W kadrze od czasu do czasu zabłyszczy jakaś młoda gwiazda typu Szabati, Mączyński, Kowalski i każdy z nich roku się dobrze na przyszłość i już teraz jest dobrym zastępcą.

W klubie grają jeszcze: Cantoro, Zieńczuk, Sobolewski, Baszczynski, Piotr Brozek, Juszczyk, Cebanu, Pawełek i Kmiecik.

Jak widać, przynajmniej ja to widzę, Bednarz wykonał kawał niezłej roboty. W kadrze nie ma słabych piłkarzy ani przereklamowanych gwiazd. Piłkarze których sporwadził to naprawde świetni grajkowie i dobrze ze ostro testowani są nowi pilkrze, przez co nie bierzemy byle kogo byle wziąść, jak Radovanowic, Svitlica, Kaczorowski, Kryszałowicz itd. itp.

Dodajmy do tego, że takie drużyny jak Lech czy Legia w zeszłym sezonie grały fatalnie - niestwarzając nam zagrożenia w zdobyciu mistrzostwa, nic więc dziwnego, że jak do słabej drużyny przychodzi dobry grajek to na tle drużyny prezentuje sie jako bardzo dobry grajek, a na tle rywali z naszej ligi jako super grajek. Prawdą jest, że te kluby się wzmocniły, ale ich skład nie dorównywał naszemu. Poza tym to nie skład wygrywa mecz, a drużyna. Drużyna Skorzy wygrała z Barceloną, Sevillą, zremisowała z Liverpoolem, a to o czymś świadczy.
Ostatnio edytowane przez omen69 : 27.08.2008 o godz. 11:59.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 29.08.2008, 19:09
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Od pewnego czasu mówiło się o transferze Diego Tristana do krakowskiej Wisły. Na początku tygodnia obie strony zakończyły rozmowę. Dziś poznaliśmy jej kulisy. Firma managerska Mark & Law, która współpracuje z MSM Ambit Soccer (przedstawiciel Tristana) podaje dość zaskakujące fakty.

.................................................

"Następnie porozumiałem się z Diego, który warunki zaakceptował i podpisał dokumenty. Rano 26 Sierpnia szykowałem swój bagaż, przed lotem do Krakowa, kiedy mój partner Krzysztof powiedział mi, że pan Jacek nie jest już zainteresowany transferem, ponieważ Diego Tristan nie był gotowy na podpisanie rocznego kontraktu. Byłem bardzo zaskoczony i wysłałem Jackowi papiery mówiące o tym, iż Diego chciał zaakceptować roczną umowę".

W dalszej części wiadomości kierowanej do prezesa Wisły Kraków menadżer informuje, że wielokrotnie próbował skontaktować się z Jackiem Bednarzem, który nie odpowiada na telefony. Pisze też, że chce usłyszeć wyjaśnienia w tej sprawie, i że zawodnik jest ciągle zainteresowany związaniem się rocznym kontraktem z klubem z Krakowa.

Paweł Chrząszcz, Karol Kulpa
Jezeli to prawda to lekko ujmujac Bednarz zachwuje sie jak szmaciarz.Powtarzam(dla przewrazliwonych) nie jest, tylko zachowuje sie i jezeli to prawda.Nie odbierac telefonów- to oszusci na allegro....Mam nadzieje ,ze nie ,bo dosc ,ze Wisła chyba nie ma najlepszej opini jezeli chodzi o załatwienie spraw transferowych,postepowaniu z zawodnikami,to dodajac taki epizod napewno jej akcje spadną w tym temacie...
Jezeli nie prawda- to hiszpańskie cwaniaczki robia robią z siebie kretynów,a cała sytuacja potwierdza jak w słabej formie jest Tristan.Zeby na siłe wciskac taka "gwiazdę ",to juz jest źle...

Jest jeszcze trzecia opcja ,ze to nie prawdziwy "news" prasowy i wp.pl nie potzrebnie sieje zamęt.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 29.08.2008 o godz. 19:33.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 26.12.2008, 14:13
Cytat:

Bohaterem wywiadu miesiąca w styczniowym wydaniu magazynu " Forza Wisła" będzie dyrektor sportowy Białej Gwiazdy Jacek Bednarz.

Na każdym kroku ów człowiek apeluje do fanów krakowskiej Wisły o większą cierpliwość.

- Gdy pełniłem identyczną funkcję w Legii, sprowadzając w jej szeregi za "marne grosze" bramkarza Jana Muchę wiele osób pukało się w czoło, pytając po co. Teraz nikt nie załuje przy Łazienkowskiej tego ruchu. Kto wie, czy pewne nazwiska nie "wypalą" identycznie, tyle że przy Reymonta.

Dyrektor Bednarz zwrócił się bezpośrednio też do reprezentantów ABG

Chciałbym bardzo podziękować za wspracie dla drużyny, trenera i całego klubu w trakcie tej trudnej rundy, zwłaszcza gdy nie szło. Bardzo mi to zaimponowało i jestem ciągle pod bardzo dużym wrażeniem Waszej postawy. Wisła to nie jest łatwy klub do pracy, ale ma swój urok, któremu trudno się oprzeć. Im dłużej się w nim pracuje i zaczyna żyć jego sprawami, tym człowiek zaczyna traktować ją jak coś więcej, niż tylko miejsce pracy i dlatego warto się z tym wyzwaniem zmierzyć. Myślę, że jest tak z powodu atmosfery, którą nasi kibice potrafią wokół niej stworzyć.

Pozdrawiam wszystkich, którzy dobrze życzą WISEŁCE i składam życzenia Spokojnych, Wesołych Świąt oraz pomyślności w Nowym Roku.
S K W K . P L
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.12.2008, 14:20
Mądrze gada łysy. Ale czy to z serca jest tego nikt nie wie.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 26.12.2008, 15:02
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Mądrze gada łysy. Ale czy to z serca jest tego nikt nie wie.
Czy z serca nie wiadomo, ale na pewno z głowy. Bednarz raczej nie rzuciłby takich słów ot tak sobie, nie ponosząc za nie odpowiedzialności, bo to było widać już od pierwszego spotkania z kibicami, kiedy to zaskoczył mnie bardzo in +.
Miałem okazję spotkania z naszym dyrektorem i muszę przyznać, że to inteligentna bestia. Jeśłi tylko będzie miał odpowiednie "wsparcie", jego działania z pewnością będą na +, o czym już wielokrotnie mówiłem. No ale lepiej go zbesztać, bo przecież w Legii grał.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.12.2008, 15:13
Maćko napisał(a):Wyświetl post
i muszę przyznać, że to inteligentna bestia. Jeśłi tylko będzie miał odpowiednie "wsparcie", jego działania z pewnością będą na +, o czym już wielokrotnie mówiłem. No ale lepiej go zbesztać, bo przecież w Legii grał.
W pełni się zgadzam. Dla mnie Bednarz, to odpowiedni gość na odpowiednim miejscu. Zamiast robić medialną paradę stara się pracować. Szkoda tylko, że nie wiemy na ile pozwalają mu robić to po swojemu. Podoba mi się także to, że nie napala się na medialnie wykreowanych zawodników i nie spuszcza się nad Nowakami i innymi "superstars".
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 30.12.2008, 19:24
Bednarz zrobił w Wiśle troche porządku. Pozbył się stranierich nie wnoszących nic do gry. Zatrudnił dobrych zawodników m.in Diaza (za półdarmo), Marcelo (za darmo), Singlara (za darmo). Pozbył się Stolarczyka, Iwana, Magiery, Kałudy, Kmiecika i Szabata. Sprowadził też Jirsaka (700.000 €), Łobodzińskiego (400.000 €)i Ćwielonga (300.000 €) ale były to transfery przepłacone. Pomylił się w ocenie umiętności Matusiaka, Dudu, Cebanu. Ale 2 pierwszych się już pozbył. Zaoferował źle skonstruowane umowy Łobodzińskiemu i Niedzielanowi. Pozwolił opuścić klub Kosowskiemu, Kokoszce i Jaśkowi. Bednarz stara się nie popełniać starych błędów. Na razie oceniam jego prace na 3.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.12.2008, 21:03
Nie tak do końca pozwolił odejść Kosowskiemu. Podobno Kosa miał już gotowy kontrakt, który Cupiał na jednym z organizowanych przez siebie przyjęć ostentacyjnie potargał. Ale mimo, iż prawie na pewno tak było, to zawsze jest jakiś tam procent rezerwy na to "prawie". Jeśli zaś Kamilowi nie pasowały warunki, to ciężko doszukiwać się tu winy Bednarza, poszedł na Cypr i tyle. Wisła takich warunków zaoferować nie mogła. Kokoszka w sytuacji gdy w klubie są Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Cleber nie miał dużych szans na gre, a ponadto miał namieszane w głowie i spieszno mu było do wyjazdu. Jirsaka nie traktowałbym jako transferu przepłaconego. Niedzielan na początku błyszczał, ale kontuzja sprawiła, co sprawiła - nie jest piłkarzem jak w pierwszych meczach w barwach Wisły. Cebanu, to melodia przyszłości. Niestety, ale nasz klub nie jest najlepszym miejscem na rozwijanie talentu, co wielokrotnie się potwierdzało.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 31.12.2008 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 31.12.2008, 00:38
...napisz to raz jeszcze w języku polskim...
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 31.12.2008 o godz. 01:06.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 29.01.2009, 11:32
Nie wiem czy to akurat zasługa Jacka B.;
ale chciałem zwrócić w tym roku uwagę na naprawdę ciekawych sparingpartnerów w trakcie przygotowań.
Jeżeli to dzięki niemu grami z Szachtarem, Spartakiem Moskwa, Fc Basel, Odense itd...to duży szacunek.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów