|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dla mnie zdobycia majstra przez Wisle w tym sezonie bedzie mega sukcesem.
Tak patrze na to wszystko i widze dwa fronty jeden to bardzo mocny Lech. Jada sobie, jada. Technika, dynamika, szybkosc. Mile dla oka. Jesli poprawia skutecznosc bedzie jeszcze lepiej. drugi to brak zmiennikow w Wisle / kontuzja kogos z 1 jedenastki i po ptakach (jest paru co sie sprawdza, paru za duzo powiedziane, moze mamy 3 wartosciowych zmiennikow na dana pozycje / Brozek jesli odejdzie zima.. to nawet nie chce myslec co bedzie. Lecha jedenastka nie jest mocniejsza od naszej. Ale w razie czego nie bedzie nikogo na zmiane. I tego sie wlasnie obawiam. Lech i Wisla beda walczyc o majstra. To juz pewne. A kto wywalczy? dopoki Brozek nie odejdzie szanse sa wyrownane z widocznym procentem na nasza korzysc. Brozek odchodzi zima - kontuzje podstawowych zawodnikow - nie bedzie wzmocnien = majstra bedzie mial Lech. Ale wierze ze Wisla jako pilkarze i trener pomimo zawirowan kadrowych i chorej polityki transferowej klubu przez ktora nie mozemy sie czuc teraz pewni Mistrza dadza rady i gwiazdki z trenerem nas nie zawioda. Zle to Bossie rozegrales.
Ostatnio edytowane przez e : 23.08.2008 o godz. 19:23.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie jestem wróżką ,ale jak nie wzmocnimy skladu to mistrzem bedzie Lech. Skorza w zeszlym sezonie mial za zadanie zdobyc mistrza z Wisla , w tym widac ma za zadanie zdobyc mistrza Mloda Wisla.
Nie ma sily sklad sie ebdzie wykruszal ,kartki kontuzje ,potrzebni sa zmiennicy a nie szrot |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Lech idzie na mistrza. Ich gra naprawdę robi wrażenie. Ofensywe mają wyraźnie lepszą od naszej. Mam jednak nadzieję, że w całokształcie nie będziemy gorsi i dzięki skuteczności, doświadczeniu naszych piłkarzy i talentowi Skorży będziemy cały czas krok przed nimi.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Lubię patrzeć na grę Lecha, bo to co oni grają w tym sezonie to naprawdę jak na polskie warunki wirtuozeria. Wisła tak na dobrą sprawę, też nie gra źle, brakuje koncentracji, ale jak na razie dopisuje nam szczęście. Widać, kto tak naprawdę rządzi w polskiej piłce. Majster dla dobra polskiej piłki dobrze, ze zagrożony ;] ale nie ma innej możliwości, żeby nie został w Krakowie!
![]()
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem." The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol." 29.05.85 |
|
|
|
Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
nie dzielmy po 3 kolejkach skóry na niedźwiedziu,, nasi rozkręcają się z meczu na mecz, a pamiętając metody szkoleniowe Smudy to za jakiś czas może się okazać że kopacze Lecha będą wycieńczeni treningami u Franza,, z takimi ocenami poczekajmy jeszcze kilka dobrych kolejek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
spokojnie... pograją tak do połowy września i pod "presją" znowu siadną. Na wiosne to będzie tylko cień tej drużyny. A wtedy Legia zacznie gonić, ale nas nie dogoni. Rzekłem.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie ma wątpliwości że Lech gra świetnie i w dodatku trafił z formą. Ale trzeba pamiętać że mistrzem zostaje ten zespół kto ogrywa takie zespoły jak Bełchatów, Piast czy Odra nawet po 1-0. Lech zaliczył na razie jedną wpadkę. My jeszcze nie i mam nadzieje że nie dostąpimy tego zaszczytu
Dlatego nawet bezpośredni mecz miedzy Wisłą, Lechem czy Legią nie będzie najprawdopodobniej o niczym decydować. Do kiedy nie będziemy gubić punktów ze słabeuszami jesteśmy w grze, więc nie ma co panikować![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Niektórzy popadają ze skrajności w skrajność. 2 tygodnie temu Lech przegrał z Bełchatowem i od razu wszyscy śmiali się z podopiecznych Smudy i pisali jacy ci są słabi. A teraz Kolejorz stuknął dwóch ligowych średniaków i od razu pisanie, że idą na mistrza i mają większe szanse niż Wisła. Radziłbym trochę wyluzować, bo powody do niepokoju będziemy mogli mieć dopiero w przypadku złego wyniku w bezpośrednim meczu z Lechem.
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
"Lech idzie na mistrza", "Lech gra świetnie", itd.
Licytujcie się dalej. Tabela, tabela. E: Charlie_ - otóż to. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Defetyści odpocznijcie od komputerów, bo żałość bierze jak sie czyta ...kibiców ...no właśnie kogo ?
|
|
|
|
Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dajcie sobie już wszyscy spokój z tym zasranym Kuchenkorzem!! A to mają najlepszych kibiców, a to najlepiej grają...-gówno prawda to MY Wisła jesteśmy najlepsi w obydwu względach!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Lech w tej chwili gra lepiej od Wisły, ale z ekipy Smudy zejdzie wkrótce powietrze, bo nie było takiej drużyny w historii ligi, żeby przez cały sezon grała na takim poziomie jak Lech teraz. Nawet Wisła, choć zakończyła ostatni sezon z 14-punktową przewagą, to w wielu meczach nie graliśmy z taką miażdżącą przewagą na jaką wskazywałby wynik (innymi słowy byliśmy bardzo skuteczni).
Nasz dotychczasowy sukces polega na tym, że nawet jak ktoś z podstawowej "11" pauzuje (kontuzja, kartki) to eksperymentalnie ustawiony zmiennik prezentuje się zaskakująco dobrze (Junior Diaz z Beitarem czy Kowalski z Bełchatowem). I oby tak dalej! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem Lech gra gorzej od Wisły.Pokazuj to np ilość zdobytych punktów.
Jeśli chodzi o względy estetyczne, to też gra Wisły bardziej mi się podoba.Być może miałem niefarta, ale gdy włączyłem w 70 min mecz Lech-Górnik, to zobaczyłem jedynie pare fajnych akcji Lecha i przestraszonego Górnika, który w ostatnich minutach nieśmiało przyatakował. Zupełnie nie rozumiem tego co tu się wypisuje.Prawdę mówiąc nie mogę się doczekać bezpośredniego pojedynku z "Kuchenkorzem"- już niedługo... Bardziej od pojedynku z Lechem obawiam się o derby.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie róbcie z Lecha Barcelony... Jak czytam wpisy niektórych to wydaje mi się że opisują nie tą drużyne, której nazwe wymieniają...
Jeśli stwierdzamy na podstawie trzech spotkań, że jakakolwiek drużyna, w tym przypadku Lech, jest zajebista to równie dobrze możemy powiedzieć że Wisła jest świetna bo wygrała z Beitarem 5-0, a mogła wyżej... Liga trwa Bogu dzięki prawie rok i myślę, że jeszcze nie raz zobaczymy Lecha takiego jak w pierwszym meczu pucharowym w Azerbejdżanie, tak samo jak nie raz zobaczymy Wisłę z meczu z Beitarem... Lech w każdym sezonie miał wielkie wzloty, ale potem następowały równie spektakularne upadki.... Być może to będzie ich sezon, tego nie można wykluczyć, ale na dzień dzisiejszy nie można tak skrajnych opinii wydawać, że mają pakę, że idą na mistrza, etc. A tak już kończąc to znając Smude zajedzie ich w zimie i będzie po ptokach w rundzie wiosennej, o ile utrzymają nawet dobrą dyspozycje do grudnia ![]()
Ostatnio edytowane przez St@chu : 23.08.2008 o godz. 20:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zobaczymy jak obie drużyny będą utrzymywać formę i radzić sobie w trudnych sytuacjach (kartki, kontuzje). Nie rozumiem reakcji niektórych. Lech narazie gra świetnie i nie boję się tego napisać. W kontekście żenującego okna transferowego w naszym wykonaniu mistrzostwo dla Wisły jest poważnie zagrożone. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Majewski po ekscesach alkoholowych na kadrze już wytrzeźwiał i rozgrywa dobre zawody na ŁKS. Na razie remis 1-1 w Łodzi
![]() A ŁKS jak Cracovia lubi sporo pośpiewać o lokalnym rywalu.... PS Jest już 2-1 dla Polonii
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.08.2008 o godz. 20:49.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Do tej pory gralismy, zarówno poznaniacy jak i Wisła z jednym i tym samym zespołem i to w obu przypadkach u siebie czyli .... Bełchatowem. Znam wyniki obu tych meczów I wyraźnie lepiej prezentował się zespół akurat nie ten co wymieniłeś. Skończcie już w końcu klepać mądrości zasłyszane w TV lub przeczytane w szmatławcach rozgłaszane przez "fachowców" jak z koziej d... trąba ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Wczoraj byłem na Wiśle, potem jeszcze sobie odświeżyłem mecz na Canal+ o 23.30 i Wisła grała na prawdę fajną piłkę. Sam Brożek powinien strzelić dodatkowe 2 bramki, do tego kilka innych sytuacji (min. Zieńczuka, Boguskiego). Bez spięć i ciśnień, więc wynik nie powala na kolana. Dziś oglądałem Lecha i .... z 4 sytuacji mieli 3 gole. Górnilk, w I powłowe, zanim nie dostał cisou na 0:2 z wolnego czasami przyciskał Lecha aż miło. Tylko trochę im szczęścia brakło. Wydaje mi się że na prawdę Lech jak trafi na Wisłę, to będzie mieć problem, i peany na jego cześć są przedwczesne. Wisła prezentuje się lepiej ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Spoko0jnie. Nasz zespół to banda starych wyjadaczy, strzelimy tyle ile trzeba i spokojnie kończymy mecz. W Lechu jest sporo młodszych graczy, którzy w piłce osiągnęli nie wiele i są głodni sukcesu, ale często gubią pkt. patrz mecz z PGE. Także spokojnie Lech nas postraszy ale uważam, ze i tak wygramy. Nie zdziwiłbym się gdyby nawet Legia go w końcu przegoniła...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Jak by Brożek strzelił 3 bramki to by było pisanie, że Wisła nie ma konkurencji w tym sezonie. Ja na razie widzę Wisłę grającą na 40% możliwości i Lecha, który gra ładnie, ale co z tego jak stracił punkty z przeciętniakami u siebie.
Z resztą Lech ma Smudę, niech przyjdą ze dwa remisy pod rząd i się okarze, ze Lewandowski to tak na prawdę świetny boczny obrońca ,a Stilic ma zadatki na solidnego stopera. ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Trele morele, a Kuchenkom radość.
Na pytanie kto będzie mistrzem AD 2009 odpowiedź jest jedna. Brzmi: ch*j wie. Lech to pikuś przy Legii równo sprzed roku. Ta to nie "szła na majstra", tylko waliła z grubej rury, prosto z mostu, między oczy i od razu do LM. Pismaki się spuszczały z zachwytu, Salak z Kudłatym bredzili o hiszpańskiej piłce i joga bonito, co gorliwsi forumowicze siali panikę i wieszczyli nadchodzące klęski, Urban miał być trenerem kadry... ...aż do 8. kolejki. ![]() ![]() Co to k***a jest "rów widokowy"?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Gancarczyk ze Śląska to jest klasa. Zieńczuk i Łobodziński powinni się przyjrzeć jak powinien grać skrzydłowy, który ma kontrakt..12 tys na miesiąc. Od razu mówię, że nie wystawiam ocen na podstawie jednego meczu. Gość może wkrótce być gwiazdą ekstraklasy. Wisła powinna pomyśleć o takim grajku, póki co tani i w gazie.'
Generalnie to Śląsk gra super piłkę. Mogę pokusić się o stwierdzenie, że gra o klkasę bardziej widowiskowo niż Wisła. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są gdzieś skróty na necie do obejrzenia?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Śląsk gra widowiskowo, ale nie o to chodzi. W poprzednich meczach tez gral tak i co..i dwa remisy. Niestety nie dają punktów za wrażenia artystyczne, tylko za skuteczność w wygrywaniu, a tej Śląsk jak narazie nie ma.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
ja bym raczej powiedział, że w piłce liczy się skuteczność i tyle.
![]()
Tylko Wisła
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obejżyj sobie mecz Lecha z Bełchatowem. Jego przebieg to potwierdzenie tego o czym pisałem w poprzednim poście. Przeczytałeś go w całości czy tylko fragment? Jeśli chcesz brać udział w dyskusji to się do niej najpierw przygotuj bo piszesz bzdury. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Co do Lech to nie wiem czemu wszyscy tak się ich grą podniecaja a zwłaszcza dziennikarze , którzy już koronują Kolejorza na Mistrza .Przecież oni zagrali jak na razie jeden dobry mecz , ze Szwajcarami , którzy w Polsce graliby najwyżej o środek tabeli .Ale komentarze po meczu były takie jakby co najmniej wygrali z Barceloną .Uważam , że Beitar o klasę przewyższa Szwajcarów.W lidze Lech wygrał ze słabiutka Jaga która będzie walczyć o utrzymanie i z Górnikiem który jest cieniem zespołu z poprzedniego sezonu . Dzisiejsza gra Lech z Górnikiem też nie powalała na kolana . Przereklamowany zespół i przereklamowani kibice - nie mówie , że kibiców mają słabych bo wg. mnie są w pierwszej 3 ale on uważają się za Europejska elitę . Zobaczycie , że Leszek z meczu na mecz będzie co raz słabszy , przyjdzie zmęczenie meczami w PU , a jak wiadomo w Lechu jest duzo młodych zawodników którzy wypruwają sobie żyły w każdym meczu co się zle dla nich skończy , w Wiśle są piłkarze ograni w pucharach i widać po nich doświadczenie , a mianowicie wygrywanie jak najmniejszym nakładem sił w Ekstraklasie . Wystarczy , że z ich skłądu wypada Bosacki lub Arboleda i obrona sie sypie lub Murawski i środek pomocy nie istnieje .Mimo wszsytko życze Lechowi jak najlepiej czyli 2 miejsca na koniec sezonu .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Lewandowskiemu Wisła oferowała większy kontrakt niż Lech. Ile zarabia Brożek nie wiem, jakoś nie chce mi się wierzyć, że Lewy w Lechu tyle kasuje co Brozinho.
Lewandowski wybrał miejsce gdzie może grać, a powiedzcie sami, czy w Wiśle wychodzilby w pierwszym składzie? Nie. Lech dziś zagrał słaby mecz, szczególnie w pierwszej połowie, coś podobnego przytrafiać sie nam nie może, bo w końcu znów nas ktoś powiedzie przypadkiem jak Bełchatów.
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 24.08.2008 o godz. 02:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
na dużo lepszą piłkę liczyłem w Zabrzu. Co tam się z nimi dzieje, pieniądze są, skład na papierze całkiem całkiem a wyników brak?
Czyżby syndrom nażartego kota, który nie musi się wysilać? Szkoda byłoby, Górnik to Górnik. W Chorzowie to pewnie nikogo nie martwi ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|