The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2008, 17:52
Z całym szacunkiem dla Hernaniego ale jest przereklamowany i to ostro, popełnia banalne błędy i często przypłacał to ławą w Koronie. Moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Juniora Diaza, a klasie Clebera i Głowackiego nigdy nie dorówna. Po co wyrzucać 300 tys euro w błoto. U nas większe braki są w ofensywie, nie wiem kiedy wróci Varga bo podobno on na stoperze radzi sobie bardzo dobrze wtedy będzie konkurencja i rezerwowy i jeszcze raz się powtórzę, nie ma sensu wydawać takiej kasy by ktoś grał w pucharze ekstraklasy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.08.2008 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.08.2008, 18:10
Z tym Hernanim też nie rozpaczajcie, jakie on miał szanse na przebicie się do pierwszego składu? Z 10%? To po co mu tu przychodzić, jeszcze na kontrakcie motywacyjnym. I w drugą stronę, po co on nam? Mamy większe potrzeby w ofensywie, szczególnie na skrzydłach, a w naszych realiach 300 tyś. ojro to dużo, plus obciążenie budżetu na kilka sezonów kontraktem zawodnika, który prawdopodobnie będzie grzał ławę. Facet już nie jest ani młody, ani specjalnie zdolny, do tego trapiony kontuzjami.
Odpowiedz cytując
kmicin
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 22.08.2008, 21:44
bo jest być czym zachwycony, dobre mecze u nas rozegrał ostatnio. A tak jak powiedział Bednarz w defensywie sie nie pali na transfery wiec nie ma sie co łudzić , jeżeli już jakiś będzie to tylko ofensywa choć i w to wątpie
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.08.2008, 21:45
Z takich tanich piłkarzy ciekawy jestem jak zagra następny mecz lewy pomocnik Odry Wodzisłąw Małkowski przeciw Śląskowi. Przeciwko Legii zagrał dobre zawody. Ma 23 lata i pewnie niewiele kosztuje. Ot tak, nie stać nas na gwiazdy to może taki ambitny kopacz do rywalizacji z Zieńczukiem
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.08.2008, 09:21
Hernani zupełnie niepotrzebny.

Ostatnie mecze pokazały, że akurat na obronie mamy dobre zaplecze. Singlar, Diaz czy b.dobry w ostatnim meczu Mateusz Kowalski spokojnie załatają dziury i zwiększą ciśnienie wśród graczy z pierwszej "11".

Natomiast przydałaby się jakaś konkurencja wśród graczy ofensywnych, bo tam bieda. Jedynymi w miarę wartościowymi zmiennikami są Małecki i Jirsak, a to trochę mało.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.08.2008, 09:31
Nawet dobry jest ten Costly z Bełchatowa. Wydaje mi się że bardziej by się u nas nadał niż Garguła.
Poprawił szybkość a resztę ma całkiem w porządku. Za Kmiecika w naszej kadrze jak znalazł
Odpowiedz cytując
Ksawery
Member

Od: 04.2007

Stary 23.08.2008, 13:29
Według mnie bardzo dobrze robią że nie kupują nikogo na obronę. Mamy 2 wyśmienitych stoperów - Clebera i Głowę oraz Diaza który bardzo ładnie radzi sobie na środku obrony i Kowalskiego. Bardzo podobała mi się jego gra we wczorajszym meczu, po co mamy wydawać setki tysięcy ojro na jakiś grajków skoro mamy młodego piłkarza do tego wychowanka, który jeśli będzie dostawał szanse gry w meczach z ligowymi przeciętniakami obok Clebera czy Arka, zdobędzie odpowiednie doświadczenie i obycie na ekstraklasowych boiskach i godnie zastąpi jednego z naszych sztandarowych stoperów.
Co do boków to na prawej zapowiada się ciekawa rywalizacja Baszcza i Singlara który mimo że przyszedł za darmo jako zapchajdziura może zagrozić pozycji Baszczyńskiego. Na lewej króluje teraz Piotrek Brożek ale na tej pozycji mamy oczywiście jeszcze Diaza.
Pomoc - Tu jest największa (jak to mawia Czesiu ) buba... Łobo gra padake, uważam że powinien usiąść na ławie i przemyśleć pewne sprawy a może to go zmotywuje do cięższej pracy. Mimo tego kupowanie kogoś na tą pozycję nie ma za bardzo sensu: może tam grać Boguski, Gołoś (jak się wyleczy) Małecki a także młody Mączyński (tu nie jestem pewien czy to jego nominalna pozycja). Jeśli chcemy kogoś kupić na tą pozycję to najpierw sprzedajmy kilku grajków. Środek to Cantoro, Sobol i Jirsak. Przydałby się jeszcze jakiś ofensywny pomocnik (o Vardze nawet nie wspominam). Lewa to oczywiście Zieniu który nie jest w takiej formie jak w poprzednim sezonie, więc uważam że przydałaby mu się rywalizacja. Teoretycznie może grać na lewej pomocy Piotrek Brożek i nasz boiskowy obieżyświat Diaz ale osobiście chciałbym na tę pozycję transfer.
Atak - Tu niezmiennie Paweł Brożek oraz Boguski (trzeba się zabrać za trening przyjęcia piłki Panie Rafale!) Ale mamy jeszcze Wtorka na którego ogromnie liczę, że wróci do formy. Małeckiego, Kmiecika, Dawidowskiego. I tu tak jak na prawej pomocy, najpierw sprzedajmy/wypożyczmy/rozwiążmy kontrakt (niepotrzebne skreślić) z grajkami którzy są nam niepotrzebni a potem kogoś kupujmy.
Bramka - prawie zapomniałem Pawełek ma czasem niepewne interwencje ale jest dobry. Na Barcy bronił wyśmienicie (oprócz ostatniej bramy którą zawalił) więc jest dobrze.
Także jak dla mnie przydałyby się 2 transfery w lini pomocy. Ofensywny środkowy i lewa strona. Kto miałby to być? Na skauta a tym bardziej dyrektora sportowego nie wyglądam a zdobywanie wiedzy o piłkarzu na Youtubie mija się z celem także nie wypowiadam się w tym temacie.
@ventum - po co wracać do kwesti Kosy czy Paulisty? Co to zmieni?
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.08.2008, 14:39
Regulamin w zasadzie nie powinien być potrzebny, bo tytuł jest jasny i zrozumiały, ale jak wskazuje doświadczenie, niestety jest inaczej.

1.) Wypowiedzi mają się tyczyć tematu i w żadnym wypadku nie mogą odbiegać od rzeczywistości. Rozmowa o kimś konkretnym, musi mieć przynajmniej jakiekolwiek zaczepienie w świecie realnym.
2.) Zródło w postaci pani Jadzi, że coś słyszałem, itp.. to nie źródło, i dyskusja na podstawie takiego "niusa" jest automatycznie jałowa
3.) Ten temat nie jest od proponowania zawodników , zabawy w menadżery piłkarskie itd..
4.) Nie piszcie bzdur, nie piszcie bzdur i po raz kolejny powtórzymy: nie piszcie bzdur.
5.) Zanim zamieścisz wypowiedź, zapoznaj się z poprzednimi punktami, dysonans pomiedzy twoim postem a nimi, będzie restrykcyjnie nagradzany.

Prośba Pana_Premiera założyciela tego tematu jest naprawdę nadal aktualna i proszę stosujcie się do niej

Sa też inne tematy na Naszym forum gdzie można pisać o własnych propozycjach odnośnie transferów http://www.wislakrakow.com/forum/sho...404&page=26lub gdzie można oceniać naszych piłkarzy http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=1627&page=99
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.08.2008 o godz. 14:42.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 23.08.2008, 15:35
Hernani mógłby się nadać, ale za darmo. Nie za obecną cenę, która wynosi 1 mln zł. A tyle jest gotowa wyłożyć Lechia Gdańsk.
Facet jak na nasze warunki jest ciągle młody i prezentuje przyzwoity poziom. Poziomu Żewłakowa, Clebera, Głowackiego czy nawet Choto pewnie nigdy nie osiągnie. Ale mógłby być takim odpowiednikiem Jopa czy Paszulewicza.

No, ale sprawa jego transferu jest chyba dla nas zamknięta.

BTW: ciekawy jestem rekacji kibiców Lechii. Obawiam się, że idąc do Gdańska Hernani trafi z deszczu pod rynnę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.08.2008, 15:48
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Hernani mógłby się nadać, ale za darmo. Nie za obecną cenę, która wynosi 1 mln zł. A tyle jest gotowa wyłożyć Lechia Gdańsk.
Facet jak na nasze warunki jest ciągle młody i prezentuje przyzwoity poziom. Poziomu Żewłakowa, Clebera, Głowackiego czy nawet Choto pewnie nigdy nie osiągnie. Ale mógłby być takim odpowiednikiem Jopa czy Paszulewicza.

No, ale sprawa jego transferu jest chyba dla nas zamknięta.

BTW: ciekawy jestem rekacji kibiców Lechii. Obawiam się, że idąc do Gdańska Hernani trafi z deszczu pod rynnę.
w sumie obiecali ze po aferze rasistowskiej kupią murzina
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.08.2008, 21:33
arti napisał(a):Wyświetl post
Gdzie się podział wysoki Argentyńczyk Perrone z Grecji, tak przy okazji
Dalej gra w Atromitos FC, 2 liga grecka. W ostatnim spraingu, 17.08.2008 z Ethnikos Asteras zdobył bramkę z karnego i zaliczył asystę przy golu na 2-0 strzelonym przez Nikolopoulosa.

źródło: http://www.atromitosfc.gr/english/
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2008, 05:04
Zakrzewski którym interesowała sie Biała Gwiazda też strzela gole i to dwa w meczu wyjazdowym w Gliwicach ale.... dla Arki ehhh.....a można go było mieć za darmo.Pamietam jak tutejsi "znawcy" jechali po tym napastniku .
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.08.2008 o godz. 05:10.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 25.08.2008, 06:10
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Zakrzewski którym interesowała sie Biała Gwiazda też strzela gole i to dwa w meczu wyjazdowym w Gliwicach ale.... dla Arki ehhh.....a można go było mieć za darmo.Pamietam jak tutejsi "znawcy" jechali po tym napastniku .

Myśmy się nim interesowali?
Z tego co pamiętam to pojawił się JEDEN artykuł łączący jego powrót do Polski z naszą drużyną.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 25.08.2008, 07:25
a ja mam takie pytanko co z naszą "współpracą" z BVB ;/
mieliśmy wypożyczać od nich bez problemu kolesi, którzy tam sie nie łapią ale nam by pomogli i co
a przecież taki Tyrała by sie z pewnością nam przydał... ehhh

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 25.08.2008, 10:41
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
a ja mam takie pytanko co z naszą "współpracą" z BVB ;/
mieliśmy wypożyczać od nich bez problemu kolesi, którzy tam sie nie łapią ale nam by pomogli i co
a przecież taki Tyrała by sie z pewnością nam przydał... ehhh
Żadnej współpracy pewnie nie ma. Ludzie ogarnijcie się przecież wtedy prezesem był Heller to czego można było oczekiwać?

Dla osób które mają nadzieje na jakieś transfery : dam sobie nie tylko głowę uciąć jak będą jakieś transfery
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 25.08.2008, 10:49
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Ale w tych sytuacjach to i pewnie Kmiecik by strzelił.
Prawda jest taka, że Piast grał jakby zupełnie bez obrony.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 25.08.2008, 15:14
Polski obrońca w Serie A!

http://sport.onet.pl/0,1248675,1813066,wiadomosc.html

Włoski klub zapłaci za Jodłowca Polonii Warszawa 1,4 mln euro. Z nowym klubem podpisze pięcioletni kontrakt.
Odpowiedz cytując
Pyrza
Junior Member

Stary 25.08.2008, 15:18
Ja myśle , że Jodłowiec zrobiłby lepiej jak trafiłby do Wisły , a tak to może usiąść na ławie i zmarnować sobie karierę. CHoć Leo mówi że nie mógł trafić lepiej , no cóż zobaczymy....
Powód: Wisła piszemy ZAWSZE Z DUŻEJ LITERY
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 26.08.2008 o godz. 09:10.
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!!!
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 25.08.2008, 15:29
Pyrza napisał(a):Wyświetl post
Ja myśle , że Jodłowiec zrobiłby lepiej jak trafiłby do wisły , a tak to może usiąść na ławie i zmarnować sobie karierę. CHoć Leo mówi że nie mógł trafić lepiej , no cóż zobaczymy....
Pieniążki kolego o to chodzi tylko w tych czasach
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.08.2008, 15:34
Ja myśle , że Jodłowiec zrobiłby lepiej jak trafiłby do wisły , a tak to może usiąść na ławie i zmarnować sobie karierę. CHoć Leo mówi że nie mógł trafić lepiej , no cóż zobaczymy....
To co mówi Leo zawsze jest na odwrót. Widzieliście bramkę strzeloną przez Murawskiego z Górnikiem, kto zawinił przy bramce ona Zahorski, jeden lechita podszedł do niego i wybił mu piłkę, a raczej to Zahorski nie potrafił przyjąć prostej piłki...
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 25.08.2008, 15:52
Tomek CHCIAŁ grać w Wiśle.
Początkowa cena była do przyjęcia przez Wisłę, po ogłoszeniu zainteresowania Napoli cena została podwyższona, więc do transferu nie doszło. Co nie zmienia faktu, że Tomek chciał grać w Wiśle.
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.08.2008, 16:10
Matusiak -> Kokoszka -> Jodłowiec = twarde lądowanie na dupie. Taka jest moja prognoza dla tych panów. Pójdą chłopcy w ślady Matusiaka,jedyne pytanie jakie pozostaje otwarte to kiedy chłopcy wrócą do Polski z podkulonymi ogonami.
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 25.08.2008, 17:01
http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1029306...67d9&_ticrsn=3
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.08.2008, 17:07
W sumie mogliśmy go wziąć. NIe zaplacilibysmy za transfer, podpisac kontrakt na 2 lata, sprzedac po roku z cholernym zyskeim. I mielibysmy go za mniej niz na Nei'a
Ostatnio edytowane przez rafalek : 25.08.2008 o godz. 17:11.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 25.08.2008, 17:08
serio wierzysz w to ?
.....
Odpowiedz cytując
Pyrza
Junior Member

Stary 25.08.2008, 17:08
Sorry za niedopisanie ale chodziło mi o transfery do naszej kochanej wisełki A jeżeli chodzi o diego TRistana to dobrze że wisła nie podjeła rozmów , bo wysokość jego kontraktu jest duża , najmłodszym piłkarzem to on już nie jest ...... a pozatym Brozio w tej formie jest o 2 klasy lepszy
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!!!
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 25.08.2008, 17:13
Diego Tristan jak gral w Deportivo byl jednym z najlepszych napastnikow na swiecie(zobaczcie sobie jego gole na youtube).Wisla nie ma kasy na transfery ,to chociaz powinna zatrudniac takich pilkarzy jak Tristan gdy sa za darmo (to samo z Kallonem ) ,ale Bednarz pewnie zaoferowal mu kontrakt motywacyjny i nici z tego
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 25.08.2008, 17:18
ale wy czasem gadacie ... taki Tristan mógł by wpłynąć na młodych grajków naszych
dobry autorytet i wyszkolenie techniczne
myślę ze 1 mln za sezon to troszkę za dożo może by sie skusił na 800 tys
wydać tyle na kolesia za sezon za którego sie nie płaci myślę ze opłacałoby sie <na pewno taniej wyszłoby niż ze Neia>

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 25.08.2008, 17:18
To symptomatyczne, jak nas traktują w Europie. Facet, który nadaje się najwyżej na II ligę katarską, kondycję ma na poziomie Ryśka Stanka czy Maćka Terleckiego z końcówki kariery - oferuje nam swoje "usługi". W promocyjnej cenie 1 mln Euro.

Co do transferu Jodłowca - jestem bardzo zdziwiony. Ale jak to już ktoś tu napisał - Napoli stać na wyrzucenie 1,4 mln Euro w błoto. To dla nich tyle co dla nas 200-300 tys. złotych. Tym bardziej ciężko mieć pretensje do Bednarza - rywalizacji z Napoli wygrać się nie dało.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.08.2008, 17:23
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
ale wy czasem gadacie ... taki Tristan mógł by wpłynąć na młodych grajków naszych
dobry autorytet i wyszkolenie techniczne
myślę ze 1 mln za sezon to troszkę za dożo może by sie skosił na 800 tys
wydać tyle na kolesia za sezon za którego sie nie płaci myślę ze opłacałoby sie <na pewno taniej wyszłoby niż ze Neia>
Kiedyś pojawił się na TWSD taki artykuł "nie dla piłkarskich emerytów" polecam przeczytać. Druga sprawa 800 tys eruo dla jednego zawodnika ? Jak to wyglądałoby w stosunku do innych zawodników ? Placenie za nazwisko mija się z celem.

Liczyłem, że uda się sprowadzić chociaż jednego zawodnika do pierwszego składu, myślałem tu o skrzydłowym, niestety nic nie wskazuje na to że ktoś w tym okienku nas zasili.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.08.2008 o godz. 17:28.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów