The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2008, 09:17
czy na oficjalnej dalej jest kamerka w widokiem na prace na stadionie ? nie mogę jej znaleźć :/
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Robinho
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.08.2008, 09:21
Rzeczywiście, jest przerwa między trybunami. Przecież ten stadion będzie wyglądał jakby był przebudowywany na przestrzeni 40 lat a nie zaledwie kilku. Wstyd, stadion wygląda okropnie, a te 17 m to już jakaś czarna komedia, może między trybuną, a linią boczną mają zamiar postawić ze 2 niewymiarowe boiska treningowe...

Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.08.2008, 09:26
Witam, o to widoki elewacji z przetargu
płn-płd

wsch-zach

dach

Wiecej widokow, rzutow, przekroi jest do pobrania w specyfikacji przetargowej, na stronie zdit
Ostatnio edytowane przez Wicked : 22.08.2008 o godz. 09:33.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.08.2008, 09:42
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
Moze jeszcze zaspany jestem, ale co oznacza, ze trybuna nie bedzie polaczona z D i E? Bedzie tam dziura jakas?!
Ale dla kogo to jest niespodzianka? Od 1998 w większości koncepcji miało tak być. D i E są jednopoziomowe (e- mają po 32 rzędy), a C i A/B będą dwupoziomowe (18 i 24 rzędy?). Różnica wysokości, różnica kątów nachylenia- jak chcecie zrobić na tych trybunach wspólne ciągi pieszych?
Ale to nie znaczy, że trybuny ma dzielić jakaś przepaść, mogą być nawet ściśle przylegające, tylko bez przejścia.

Ale dwumetrowej szklanej ściany między sektorami sobie ku.wa nie wyobrażam! Chyba że mowa tylko o oddzieleniu od siebie gospodarzy i gości. Bo żeby boisko od trybun oddzielał płotek na 70cm, a sektory naszych kibiców od siebie 200cm to jakaś masakra Pa-nowie.
Odpowiedz cytując
reaf85
Member

Od: 12.2007

Stary 22.08.2008, 09:52
Wicked...nareszcie ktoś coś sensownego w tym temacie pisze... ale dałeś dwa razy elewację południową i zachodnią...

Z resztą najlepiej podać link do przetargu i każdy zobaczy sobie co tam chce... Bo chyba nie były podawane...
Wstęp: http://zdit.krakow.pl/sprawy-urzedu/...roznikami.html
Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia: http://zdit.krakow.pl/images/stories..._wschodnia.pdf
Załączniki: http://zdit.krakow.pl/images/stories...a_przetarg.rar (380 MB, jeszcze nie ściągnąłem, ale zapewne są tam również rysunki projektowe, które zapodał Wicked)
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.08.2008, 10:03
18 metrów między C a linią boczną będzie przed wyśrodkowaniem boiska czy już po? Bo z tego co pamiętam to trybuna ma zostać przesunięta w stronę C, tak by po obu stronach, zarówno od A-B jak i C było po 9-10 metrów.
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.08.2008, 10:24
A ja się stadionem nie martwię, co to wszystkie kluby mają mieć oponki?! Przykład pierwszy z prawej: Arsenal. Nie dawno klub ten zmieniał stadion - przeszedł z Highbury na Emirates i powiem wam, że nigdy na Emirates nie osiągnie się takich warunków do kibicowania jak to było na Highbury. Po za tym, co Henry mówił przed meczem z Wisłą, że boi się wyjazdu do Krk, bo właśnie na takich mniejszych stadionach (jak ten Dundee Utd.) gra się najtrudniej.

Są oczywiście błędy konstrukcyjne, ale nie martwmy się, już za 80 lat zbudują nam nowy stadion
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 22.08.2008, 10:26
Kalashnikov
dodaj jeszcze po dwa metry z kazdej strony bo boisko trzeba zwezic. Ma 72 metry szerokości a musi mieć 68.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 22.08.2008, 10:33
Fosy, rowu czy jak to tam się zwie bym się nie czepiał. Przy okazji zgrupowania Wisły w Austrii byliśmy na stadionie Sturmu Graz. Jakieś 17-20 tys. widzów, trybuny oddzielone od boiska właśnie taką fosą, przed tym niewielki płotek. W porządku to wygląda, nie przeszkadza. Z jedną poważną uwagą - boisko od tego rowu zaczynało się... po 3-4 metrach, a nie 15!

2-metrowe przegrody między sektorami - żart i kpina. Jak już chcieli je dzielić, wystarczył "szklany" płotek na pół metra.

Niepokoją miejsca w narożniku. Chciałbym zobaczyć jakieś symulacje, że z każdego miejsca będzie widać każdy fragment murawy.

Z lożami VIP na stronę zachodnią bym nie przesadzał - dach i trybuna zachodnia powinny zasłonić słońce gdy mecz będzie rozgrywany ok godz. 15 i później. Poza tym tu tych skyboxów i lóż będzie stosunkowo niewiele - więcej zapewne przewidziano na trybunie głównej - zachodniej.

Fajnie, że są windy. Pewnie 95% z nas w życiu z nich nie skorzysta, ale warto dbać o ludzi starszych, chorych, niepełnosprawnych... Jak się jakiś VIP-ek przejedzie czy pan z kamerą i będzie z tego powodu zadowolony, to też tylko plus.

Dziwna sprawa, bo coś na planie poziomu pierwszego nie mogę znaleźć tego sklepu i muzeum. A w opisie ogólnym jest. Są za to dwie sale konferencyjne na 170 m2.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.08.2008, 10:35
Jaki jest cel tych dwumetrowych szyb pomiedzy sektorami?
A w tym rowie będzie woda z rekinami?
edit: górne miejsca w narożnikach... dla osób chcących oglądać dach?

architekt był chyba po weselu
Powód: aj oj yj
Ostatnio edytowane przez Kamson : 22.08.2008 o godz. 10:40.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 22.08.2008, 10:40
Też pojęcia nie mam po jaką cholerę upierają się przy tych kretyńskich szybach... 2 metry to chyba jeszcze więcej niż te, które obecnie odgradzają sektory na trybunach D i E. Nie wiem czy czasem takie rozwiązanie nie będzie utrudniało tylko oglądania meczu...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.08.2008, 10:46
To w końcu jaka będzie ta odległość między murawą a trybuną bo już pogubiłem :o
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Stary 22.08.2008, 10:50
rav napisał(a):Wyświetl post
Fosy, rowu czy jak to tam się zwie bym się nie czepiał. Przy okazji zgrupowania Wisły w Austrii byliśmy na stadionie Sturmu Graz. Jakieś 17-20 tys. widzów, trybuny oddzielone od boiska właśnie taką fosą, przed tym niewielki płotek. W porządku to wygląda, nie przeszkadza. Z jedną poważną uwagą - boisko od tego rowu zaczynało się... po 3-4 metrach, a nie 15!
Pocieszmy się, że to jest projekt który odnosię się do istniejącego stanu rzeczy, a więc murawy nie tak daleko od linii A-B i daleko od C (stan na dziś, przed planowanym kiedyśtam przesunięciem w strone parku). Przesunięcie murawy nie wchodzi w zakres teego etapu inwestycji (budowa trybuny schodniej wraz z narożnikami) więc murawy nikt na tym etapie inwestycji nie chce ruszać.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 22.08.2008 o godz. 10:55.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 22.08.2008, 10:56
100 x bardziej wolę 2 metrową fosę czy też rów (jak zwał tak zwał) niż np. 3 metrowe ogrodzenie.
Co by nie mówić przynajmniej nie zasłania boiska ;-)
Z drugiej strony odległość trybuny od boiska to jakaś patologia.
No i te szyby między sektorami... do czego one mają służyć?
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 22.08.2008, 10:57
Szczerze mówiąc nie bardzo wierzę, że murawa będzie jakoś wyraźnie przesuwana.
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 22.08.2008, 11:02
Według tych rysunków w załączniku ze strony zdit murawa jest niby wyśrodkowana dobrze, więc mam nadzieję, że w rzeczywistości równiez tak będzie...
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.08.2008, 11:03
mi sie wydaje ze od strony AiB utna te cztery metry zebyspełnic Wymogi Uefa czy tam Fifa, bramki przesuna na srodek i bedzie tyle z przesówania murawy....
17 metrów... ja pierdykam.....
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Stary 22.08.2008, 11:09
Na upartego na płycie zmieszczą się dwa pełnowymiarowe boiska po odwroceniu orientacji z Polnoc-Poludnie na Wschod-Zachod. Mielibysmy pierwszy tego typu obiekt w historii futbolu a i problem ugoszczenia grup ukraińskich by się rozwiązał.
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.08.2008, 11:26
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
To w końcu jaka będzie ta odległość między murawą a trybuną bo już pogubiłem :o
za duża.

Może tylko ja czegoś nie łapię, ale czemu muzeum i sklep muszą być na pierwszym piętrze, nie na parterze? Pamiętajmy, że powinny być dostępne PRZEDE WSZYSTKIM poza meczami, a to jednak nie ułatwia sprawy i przynajmniej intuicyjnie, to rozmieszczenie jest nienajkorzystniejsze.

kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Na upartego na płycie zmieszczą się dwa pełnowymiarowe boiska po odwroceniu orientacji z Polnoc-Poludnie na Wschod-Zachod. Mielibysmy pierwszy tego typu obiekt w historii futbolu a i problem ugoszczenia grup ukraińskich by się rozwiązał.
Na Strachovie w Pradze zmieścili chyba 6 boisk jak dobrze pamiętam
Ostatnio edytowane przez Mishuh : 22.08.2008 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.08.2008, 12:39
A nie miało tak być że po obniżeniu i przesunięciu boiska odległość od boiska od trybun wschodniej i zachodniej będzie 9 m Tez sporo no ale lepiej niż 17
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 22.08.2008, 13:10
Moze ktos wkleic te rysunki z zdit / badz wrzucic np. na wyslijto.pl do sciagniecia bo mi sie nie otwieraja.. tylko jakies bledy wyskakuja "&*$U#J#U%#%HU#HJ#NB'
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.08.2008, 13:18
Ja to skomentuje tak.Projekt stadionu nie był zły i powiem że mi się podobał.Ale jest jedno ale Obtułowicz zjebał projekt jak tylko sie da.Nie chciał "oponki" spoko tu go popieram bo takie stadiony też mi się nie podobają.Zrobił nam "klocka" który naprawde to klockiem nie jest bo bryłe psuje znany i "lubiany" przez nas okrąglak, dziury między trybunami.Odległość między trybuną C jakoś mnie nie martwi(zawsze chodze na D)ale sprawia że nasz stadion robi się nie funkcjonalny.Szyby pomiędzy sektorami to są dla mnie jaja.Naprawde nie widze potrzeby aby ów szkła znajdowały się na trybunie i w****iały kibiców że im sie boisko odbija.Kolejna rzecz do której się przyczepie to jest elewacja a w zasadzie jej brak.Nie wiem czy ktoś zwrócił uwage ale boczna ściana sektora E tam gdzie były sprzedawane kiełbaski jest wytynkowana i wyglądała o niebio lepiej od gołego betonu.Więc dlaczego nie można zrobić tej piepszonej elewacji a stadion będzie jakoś wyglądał.Kolejna rzecz to miejsca z których nie widać murawy.Przepraszam bardzo ale co to jest za stadion co ma miejsca z ograniczonym widokiem na murawe.No na litość boską na stadionie Odry Wodzisław wszedzie widać boisko a na naszym NOWYM stadionie NIE ?!My żyjemy w XXI wieku a nam takiego ogniota odpierda***ą.
Jedyny pozytyw to to że na wschodniej zostaną zainstalowane rozkładane krzesełka.Przydałby się jeszcze jakiś wzór z krzesełek bo jedna gwiazda na stadion to tak smutno będzie.
Teraz moje pytania:
1 Jaka była odległość starego C od murawy.
2 Przy okrąglaku pod tarasem jest wyjście które jest równo z murawą.Jeżeli obniża murawe to bedzie róznica poziomów między okrąglakiem a murawą 80 cm.Moje pytanie jak to wyjście będzie funkcjonowało ?Już się boje że tam drabina albo winda stanie...
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Stary 22.08.2008, 13:23
e napisał(a):Wyświetl post
Moze ktos wkleic te rysunki z zdit / badz wrzucic np. na wyslijto.pl do sciagniecia bo mi sie nie otwieraja.. tylko jakies bledy wyskakuja "&*$U#J#U%#%HU#HJ#NB'
To są pliki .pdf. Jeśli Adobe Reader Ci nie czyta tych plików prawidłowo, to ściągnij sobie Foxit Reader.
Odpowiedz cytując
kądzikowski
Banita

Od: 03.2008

Stary 22.08.2008, 13:26
Pewnie zrobią jakieś stopnie..
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 22.08.2008, 13:32
mogl by ktos wczucic te szkice mam słaby neti nie zabardzo moge to ciagnac.
oczywiscie nie wszystykie, takie ciekawsze, moga byc z wenatrz jak takie sa.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Konek
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 22.08.2008, 13:44
Może ktoś mi podać link do strony z opisem przetargu bo szukam i nie mogę znaleźć
Z góry dzięki
Ostatnio edytowane przez Konek : 22.08.2008 o godz. 13:50.
Odpowiedz cytując
mlodshy
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.08.2008, 14:09
Linki podane na poprzedniej stronie tematu. Wystarczy poszukać.

Pozdrawiam
"Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz żywo szuka sposobu jak wyleczyć odniesione rany." W. Shakespeare
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 22.08.2008, 14:14
wiertar napisał(a):Wyświetl post
mogl by ktos wczucic te szkice mam słaby neti nie zabardzo moge to ciagnac.
oczywiscie nie wszystykie, takie ciekawsze, moga byc z wenatrz jak takie sa.
w moim przypadku jeszcze z 2 godziny sciagania, z tone to wazy.
bedzie finish to zarzuce.

@
moglby ktos zarzucic fotami z roznych stadionow gdzie sa te fosy / rowy ?
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 22.08.2008, 14:54
dzieki.. ja bym sciagal pewnie z 2 dni.... na stadiony.net poszukaj
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.08.2008, 15:38
Na trzecim zdejci w artykule na twsd jest render tego polaczenia trybun. jak tak to bedzie wygladac w rzeczywistosci, to nie jest za ciekawie :/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów