|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Dzisiaj Franek obchodzi 34 urodziny
Dla mnie był jest i będzie symbolem wisły bo zawsze z reprezentował przywiązanie do barw klubowych i ogromny szacunek do kibiców. Mógł odejśc przed batalią o ligę mistrzów a tak czyniło wielu i im się nie ma za złe, że osłabili klub.![]()
WIsła to jest potęga ONLY WISŁA ALWAYS WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
wylacz PlayStation. Jako napastnik ma strzelac gole, nie 100 , tylko 200 minimum. To jego rola. Ale symbolem Wisly to na pewno nie byl i nie bedzie. A dziekowac to moge obroncy badz bramkarzowi za strzelona bramke. PS: Wisla z duzej litery.
Ostatnio edytowane przez e : 16.08.2008 o godz. 12:46.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o bramki ale o sposób wypowiedzi i charakter poza boiskiem. Franek nigdy nie uważał się za gwiazdę. Uważał, że jako napastnik ma strzelac bramki i podreślał rolę kolegów, którzy pracowali na jego bramki.
![]()
WIsła to jest potęga ONLY WISŁA ALWAYS WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taka osoba jak Frankowski powinien jako ostatni zejsc z tonacego statku.
Zrobil to jako pierwszy, tak nie postepuje symbol Wisly i osoba ktora ma szacunek do kibicow i barw trojkolorowych. Tu wlasnie wyszedl jego "charakter" o ktorym piszesz wyzej. Ja nie pisze ze Frankowski nic nie zrobil dla Wisly, owszem, wywalczym z zezpolem kilka majstrow, postrzelal sobie itp. Ok, dzieki Tomku, ale do mianowania go symbolem, ikona Wisly to mu bardzo............... daleko. Zreszta to malo istotne, kazdy ma o nim wyrobione zdanie i nie ma sensu sie przykrzykiwac. Mimo ze stracil u mnie jako osoba i pilkarz bardzo wiele zycze mu wszystkiego najlepszego.. i duzo zdrowia.
Ostatnio edytowane przez e : 16.08.2008 o godz. 13:02.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Porównywanie Franka do Adama jest zdaje mi się nie na miejscu. Zastanów się człowieku ile dla Wisły zrobił Tomek a ile Adam (praktycznie nic...) ![]()
po prostu Kasia
![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Nie wierzę i nie rozumiem tego co niektórzy tu wypisują o piłkarzu, który jest legendą klubu TOMASZU FRANKOWSKIM.
Wasze argumenty są śmieszne i brzmią tak jakby Franek odszedł do jakiegoś wrogiego klubu typu Cracovia, Legia, a on tylko po 7 latach gry w Wiśle wyjechał spróbować swoich sił na zachodzie. Zasłużył na to. Dlaczego nie macie podobnych pretensji do Żurawskiego, który co pół roku chciał odchodzić z Wisły, aż wkońcu odszedł tuż przed walką o LM. A Kosowski, palił się do odchodzenia z Wisły, gdy tylko zagrał dobry sezon. Po Frankowskiego zgłaszały się kluby przez te 7 lat i jakoś nie odszedł a mógł, nie płakał jak Wisła odrzucała te oferty. On po prostu chciał grać dla Białej Gwiazdy i nie chciał odchodzić. A po meczu w Atenach się załamał i wypalił. To było do przewidzenia, że prędzej czy póżniej odejdzie z Wisły. Przypomnę tylko że Tomek strzelił dla Wisły grubo ponad sto goli w lidze i kilkanaście w pucharach, był 3 krotnie królem strzelców i 5 razy był mistrzem polski. Niewielu piłkarzy Wisły w historii może pochwalić się takimi sukcesami dla klubu, naprawdę niewielu, więc należy mu się szacunek jak nikomu innemu. Pewnie kibice innych klubów śmieją się, że kibice Wisły w taki sposób wypowiadają się o jednym z najlepszych piłkarzy w historii Wisły. PS - Wszystkiego Najlepszego dla Tomka Frankowskiego z okazji urodzin. Chciałbym, żeby jeszcze kiedyś zagrał w barwach Wisły.... ![]()
TOMASZ FRANKOWSKI NAJLEPSZY NAPASTNIK POLSKI.
FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!! |
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
michel masz całkowita racje! Ale nie ma sensu z niektórymi tutaj podejowac dyskusji bo i tak Twoje argumenty do nich nie trafia . Granica miedzy uwielbianiem a nienawiścia jest bardzo bardzo cienka... ciekawe czy jesli by Arek Głowacki nie przedłuzył kontraktu a wybrał gre zagranica to rowniez byłby mieszany z błotem? Tez gra tu wiele lat i rowniez jest waznym elementem tego zespołu podobnie jak kiedys Frankowski. Zadeklarował że zostaje do końca kariery i juz ogłaszają go Ikona i symbolem klubu - Franek wybrał inna droge i nawet na trybunach swojego stadionu obok fanów ktorym przynosił tyle radosci nie moze spokojnie posiedziec. To jest chore, w tej materi fanatyzm niektórych jest dla mnie żałosny.
Wszystkiego najlepszego Tomek! |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
|
"Frankowski"do kibiców Wisły napisał(a):
![]() Cytat:
|
||
|
|
Banita
Od: 04.2005
Offline |
|
|
skonczcie juz te dyskusje , nie jest legenda ani symbolem , jest ex-pracownikiem ktory zrobil dobre obroty ale odszedł w nieciekawej atmosferze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
zaczyna sie wlasnie mecz Olympic Marsylia z Auxerre. W pierwszym skladzie Jelen i Dudka. transmisja na C+
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie wiem jak to się ma do rzeczywistości, bo nie mam możliwości oglądania meczu, ale wg. Sky Sports Dudka gra w tym meczu na lewej obronie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
No i chyba Dudka bedzie sie musial oduczyc ciagle wygrywac jak bylo w Wisle. Wlasnie dostaja w Marsylii 4-0
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
no ale to ich problem a nasze pieniądze.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
tak jakby Dudka zawazyl o takim wyniku meczu ;]
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
całkiem nieźle zarabia w Legii były pomocnik Wisły Ekwueme.Miesiecznie dostaje 27 tyś złotych na rękę a jednak trener Urban nie zgłosił go do rozgrywek.Nigeryjczyk nie może grać nawet w Młodej Ekstraklasie.
Oferte kupna Ekwueme złożył Widzew ale daje tylko 200 tyś Euro a Legia chce 500. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jak widzę teraz grę Kokosa to się zastanawiam gdzie ten Benhaker ma oczy, że takiego pseudo-obrońce
wystawia do gry- kolejny raz podaje do Ukraińców |
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Marna wiadomość dla fanów Jacka Bednarza. W meczu reprezentacji Beenhakker wystawił w wyjściowym składzie Kokoszkę, a supermenerżer proponował mu kontrakt "mający zapewnić mu stabilizację finansową" w wysokości 50 tys. euro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
no i?
za to, co grał Kokoszka i jakim tępym bucem jest, nie dałbym mu nawet złotówki. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie wiem- może ja jestem ślepy, albo jestem słabo wtajemniczony- bo nie rozumiem jak Polskę może reprezentować taki zawodnik jak KOKOSZKA (który abstrahując od tego, że gra kichę- to może w ogóle nie pograć oficjalnie przez najbliższe miesiące)- może mi to ktoś wytłumaczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dudka leszcz nie leszcz...ale za 2 miliony ojro poszedł i nie zachował sie jak kokos..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Kokoszce niech Leo da pograc bo moze np przez pare miesiecy teraz sobie nie pograc i to dopiero bedzie miał rozwój..
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
tak przy okazji urodzin, ma ktoś zdjęcie Wiktora Sydorenko w barwach Wisły?
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Były wiślak wykluczony z kadry
Były piłkarz krakowskiej Wisły, Dariusz Dudka, został... wykluczony z reprezentacji Polski - podał serwis futbol.pl. Wraz z nim trener Leo Beenhakker wyrzucił z reprezentacji Artura Boruca i Radosława Majewskiego. - Boruc, Dudka i Majewski wzięli udział w libacji alkoholowej z dziennikarzami. Z tego powodu zostali wykluczeni z kadry. Sprawą zajmie się Wydział Dyscypliny PZPN. Piłkarze na pewno nie zagrają w najbliższych meczach ze Słowenią i San Marino - powiedział dla Futbol.pl Zbigniew Koźmiński. Źródło: futbol.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dudka widzę nic nie zmądrzał w 2003 też po libacjii wracał i potrącił śmiertelnie kogoś . Teraz daje przykład świetnego reprezentanta... Majewski loool co chciał pokazać dla mnie już skończony aspiruje do kadry na rozgrywającego przyszłość przed nim i taka głupota. Boruc..... chyba z nudów w Celticu to zrobił. Klub podyktował zabójczą cenę i chłop nie może zmienić środowiska , a w tej szkocji tak ponuro jakoś , pewnie jakaś Hiszpania albo Włochy by się przydały ..... no cóż powodów do picia nie brakowało , no i w końcu trzeba żale wylać po nie udanych mistrzostwach europy
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda, że Kokoszki nie zaprosili
![]() |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
A Boruc mowi że nic takiego nie miało miejsca...
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,56...i_z_kadry.html |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|