The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Paweł Brożek powinien zostać powołany do Reprezentacji Polski?
TAK 99 80,49%
NIE 24 19,51%
Głosujących: 123. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Przemo12
Banita

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2008, 13:16. Czy Paweł Brożek powinien zostać powołany do kadry?
Jeśli ktoś z Was oglądał niedzielną Ligę plus na Canale, to widział jakie noty zbiera nasz Paweł Brożek.
W ostatnich kilku meczach prezentuje świetną formę, nie wykonuje na boisku żadnych niepotrzebnych ruchów, jest skuteczny, wykorzystuje dobre sytuacje i strzela gole. Jest napastnikiem klasy international, jak to mówi Beenhaker. Jest nalepszym strzelcem w Polsce, król strzelców, najlepszy obecnie snajper w tym sezonie.

Więc czym sobie zasłużył na niechęć naszego selekcjonera? W kadrze powinno być miejsce dla najlepszych. Napewno Pazdan i Zahorski nie prezentują połowy tego co ma Paweł. Moze zadziornym charakterem?

Potraktujmy tą ankietę jako mały swoisty apel kibiców Wisły o powołanie Pawła Brożka do kadry.

Cytat:
To zdecydowanie najlepszy polski napastnik! Dwa gole Pawła Brożka (25 l.) w Warszawie dały Wiśle pewne zwycięstwo nad Polonią - informuje Fakt.

Gwiazdor Wisły Kraków po raz kolejny udowodnił, że należy mu się miejsce w reprezentacji. Szkoda tylko, że Brożek nie zagra w środowym meczu biało-czerwonych z Ukrainą.

Selekcjoner reprezentacji Polski Leo Beenhakker (64 l.) ustalił jednak z trenerem Wisły Kraków Maciejem Skorżą (36 l.), że w związku z zaangażowaniem Białej Gwiazdy w rozgrywkach o europejskie puchary, nie powoła jego piłkarzy na towarzyski mecz z Ukrainą. Ale Beenhakker już wie, że ustalanie składu naszej reprezentacji na jesienne mecze eliminacyjne do mistrzostw świata w RPA musi zaczynać od snajpera Wisły.

Holender z trybun stadionu Polonii mógł na własne oczy przekonać się o umiejętnościach Brożka.

A było na co popatrzeć, bo obie bramki zdobyte przez wiślaka były prawdziwym popisem króla strzelców poprzedniego sezonu ekstraklasy. Brożek na nasiąkniętej wodą murawie czuł się znakomicie i raz po raz wyprowadzał obrońców gospodarzy w pole.
Leo!!! Co?! Brożek!

Dlaczego Beenhakker nie liczy goli Brożka

http://www.youtube.com/watch?v=wbhM2_eWWg8

Czy meczem z USA zaprzepaścił swoją szansę... ?
Amfre
Banita

Od: 07.2008

Stary 21.08.2008, 13:25
Wg mnie Paweł jest obecnie świetny, i dalej się uczy i rozwija. Powinien mieć swoje miejsce w reprezentacji !! Widać, ze selekcjoner wciąż szuka nowych graczy, ale to nie to prezentuje nasz zawodnik.
Napewno Leo ma coś personalnego do Pawła.

Zahorskiego, to beztalencie, zabrał na Mistrzostwa Europy , a naszemu Pawłowi dałtylko jeden mecz? Bez jaj.
Stone Island
Banita

Stary 21.08.2008, 13:28
Można gdzieś obejrzeć ten ostatni odcinek Ligi Plus?
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.08.2008, 13:29
Przepraszam za to co powiem ale po co ten temat? Debate chcecie sobie zrobić? Ja rozumiem, że go wspieracie i każdy kibic Wisły to robi ale o powołaniu decyduje Beenhakker. Więc co da k*rwa wymienianie jego zalet na necie?Bez napinki i odbioru.
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.08.2008, 13:30
Nie kazdy.

Ja jestem na nie.
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.08.2008, 13:31
Jako kibic reprezentacji i Wisły bardzo bym chciał Pawła Brożka w naszej kadrze, ale szczerze mówiąc nie wiem czy ma to jakikolwiek sens pod wodzą Leo Benhakkera. Dla przykładu, gdyby Paweł wczoraj zagrał zamiast Ireneusza Jelenia, znowu nie dostałby żadnego podania z którego mógłby cos zrobić i Leo miałby wymówkę, że to nie jest gracz 'International Level'
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 21.08.2008, 13:34
To nic nie da. Były już forumowe petycje, lalala. Co my możemy.
Przemo12
Banita

Stary 21.08.2008, 13:35
Robert, nie żadną debatę, wyrazić swoje zdanie, i poparcie dla Pawła. Może brakuje Beenhekkerowi tego wyraźnego zdania kibiców, a Pawłowi wsparcia kibiców. Choć On wie ze go kochamy na dobre i na złe !!

Brożek jest oczywiście najlepszym polskim napastnikiem, któremu miejsce w kadrze należy się jako pierwszemu.
luke1906
Senior Member

Stary 21.08.2008, 13:37
a **** z tą kadrą, jeszcze by się jakiejś kontuzji nabawił,
a bez niego Panowie to ja czarno widzę atak naszej Wisełki

co nam dobrego wyszło z powołań Leo? natłukł jedynie głupot do łba i Dudce i Kokoszce,
się chłopakom wydaje, że wielcy z nich piłkarze i o Wiśle to już słyszeć nie chcą
the future's uncertain
and the end is always near
ILuKoI
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 21.08.2008, 13:37
Leo powinien postawić na Pawła przynajmniej z braku innych opcji...Paweł pokazuje że jest najlepszy i bardzo mnie to cieszy, oby tak dalej w lidze i europejskich pucharach... Jego słowa o tym iż nie wie czy poradził by sobie na obecnym etapie kariery w Nancy dla mnie są jak najbardziej trafne... Wtedy nie był tak pewny siebie , teraz wie na co go stać i widać u niego pewność siebie. U mnie za te słowa ma plus bo jest szczery i nie jest jakąś gwiazdką jak inni polscy piłkarze którzy wyjechali za granice mówiąc że zawojują świat bo są wyśmienitymi grajkami... Trzymam kciuki za Pawła, oby długo grał w naszej kochanej Wiśle chociaż na pewno w przyszłości pojedzie w świat za chlebem Co do szansy z USA to nawet szansa nie była, cała drużyna dała dupy a Paweł się miał pokazać i strzelać gole Mimo to ochłoną nikogo nie krytykował wiedział że nie zagrał najlepiej bo żeby napastnik strzelał gole potrzebna jest cała drużyna. Oby dostał 100% szanse i oby ją wykorzystał... Trzymamy kciuki
...Choć nie jestem z Krakowa, moje serce jest wiślackie... na 1906%...
Amfre
Banita

Stary 21.08.2008, 13:39
A może ktoś z Was zna odpowiedź na pytanie dlaczego Leo nie chce powołać najlepszego napastnika w kraju?
e
Senior Member

Stary 21.08.2008, 13:39
luke1906 napisał(a):Wyświetl post

Otoz to.

Poza tym Siwy laski robic nie bedzie.

Brozek to nr1.
I ma grac tylko dla Wisly.
Repra nic mu dobrego nie przyniesie. A dwa to ze tam nie ma z kim grac, wiec niepotrzebnie by sie meczyl i jeszcze jakiejs kontuzji by sie nabawil w meczu z ogorkami o nic.

PS: A Siwy dobrze wie ze Brozek to numer jeden w Polsce.
Ostatnio edytowane przez e : 21.08.2008 o godz. 13:44.
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 21.08.2008, 13:41
Dobrze że go nie powołuje. Paweł wypromowałby się i nastałyby ataki klubów w celu jego zakupienia. Nabawi się kontuzji i będziemy mieć go z głowy. Może to i lepiej?

Chociaż uważam, że Paweł jest obok Jelenia najlepszy polskim napastnikiem.
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.08.2008, 13:42
jestem na tak dla Pawła Brożka. Tak samo jak byłem za Ireneuszem Jeleniem. W takim kraj jak Polska nie może pozwalać sobie na odrzucanie zawodnika, który po prostu gra świetnie. Nie jesteśmy Hiszpanią, gdzie trener ma z 6 równorzędnych zawodników do ataku. My niestety nie mamy takiego bogactwa. Nie rozumiem Leo. Być może nie lubi on, jak mu się narzuca zawodników? Tak samo było swego czasu z Frankowskim i Janasem
noonelikeus
Banita

Stary 21.08.2008, 13:43
luke1906 napisał(a):Wyświetl post

co nam dobrego wyszło z powołań Leo? natłukł jedynie głupot do łba i Dudce i Kokoszce,
się chłopakom wydaje, że wielcy z nich piłkarze i o Wiśle to już słyszeć nie chcą
To nie tak do końca Luke, każdy chce grać w reprezentacji swojego kraju, i nie patrząc przez perspektywę Wisły, Paweł na grę dla Polski zasłużył. Bardziej niż Roger. Jak ma dac chwałę naszemu krajowi, to jak najbardziej niech jedzie i gra i strzela, Może wystrzela nam Mistrzostwa Świata, bo Jeleń ze Smolarkiem maja blokadę założoną obecnie.

Niech gra na poziomie international, zostanie dobrze zauważony w Europie, wtedy jego cena wzrośnie i jak już będzie znudzony Krakowem, sprzedamy go za bezcen.
hoolifan
Banita

Stary 21.08.2008, 13:46
e napisał(a):Wyświetl post
Brozek to nr1.
I ma grac tylko dla Wisly.

PS: A Siwy dobrze wie ze Brozek to numer jeden w Polsce.
Co ty za głupoty piszesz? W żadnym razie, sukcesy Reprezentacji są dla nas tak samo ważne jak Wisły !!

e, może pomyśl co chciałby sam Paweł, a nie tylko tyko dla Wisły.
e
Senior Member

Stary 21.08.2008, 13:48
Ja za Pawla nie bede decydowal, on sam wie co dobre dla niego.

ja tylko wyrazilem swoje zdanie i nie musisz sie z nim zgadzac.
bieniuTS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.08.2008, 13:49
@noonelikeus: Jak go mamy sprzedać za "bezcen" to może niech go już lepiej nie powołują
hoolifan
Banita

Stary 21.08.2008, 13:54
Cytat:
Poszukiwania napastnika

Być może to właśnie Jeleń jest napastnikiem, o którym Beenhakker mówił w niedawnym wywiadzie dla "Gazety", zapowiadając, że w eliminacjach do MŚ może pojawić się na tej pozycji całkiem nowy gracz. Spekulacje nie ustają: Tomasz Zahorski, Robert Lewandowski, Ireneusz Jeleń, Paweł Brożek, Łukasz Piszczek. Opcji jest sporo. W poniedziałek okazało się, że urazu doznał w niedzielnym Bundesligi Piszczek. Zamiast niego do Lwowa leci Zahorski z Górnika Zabrze.

Trwa również poszukiwanie następcy Macieja Żurawskiego na pozycji numer dziewięć (za napastnikiem, przed pomocnikami). Roger spisał się na Euro tak, że bez cienia żalu można by zapomnieć o poprzednim kapitanie kadry, ale... w tym sezonie piłkarz Legii gra słabo. Jest nieprzygotowany fizycznie, sił ma nie więcej niż na pół godziny.

Jak nie Roger, to może dowódca Lecha Poznań Rafał Murawski? Na Euro z Chorwacją zagrał słabo, ale może dojrzał, by zrobić krok do przodu i osiągnąć poziom międzynarodowy? A może 22-letni Majewski przekuje w formę sportową złość i zawód, jakim było pominięcie go przy nominacjach na Euro? Tyle że pierwsze dwa mecze w Polonii zagrał przeciętnie.
Cytat:
Jeśli Jeleń utrzyma dyspozycję, zagra dobrze - może być napastnikiem na eliminacje.

- W końcu jestem zdrowy i cieszę się, że wracam do kadry. Chcę zagrać tak, by na jednym powołaniu się nie skończyło. Plecy wreszcie nie bolą, a to z tego powodu tak długo nie było mnie w kadrze - powiedział Jeleń, który w kadrze grał 18 razy. Jeśli nie on, to Beenhakker na pewno da szansę (powoła na zgrupowanie przed meczami eliminacyjnymi) Pawłowi Brożkowi, który strzela gole dla Wisły z regularnością karabinu maszynowego.
A ten wczorajszy debiutant z Cracovii to był jakis żart? International level powiadają Państwo?
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.08.2008, 14:01
Po co nam Brożek w kadrze...

Podam kilka minusów jakie może to pociągnąć:

1. Reprezentacja będzie grała kiche jak zawsze i znów się będą z niego wyśmiewać że gówno zagrał... A ja się pytam jak napastnik ma grać bez podań...

2. Jak ktoś już tu mówił może się nabawić kontuzji i po co nam to...

3. Powołania będą powodowały wybicia z treningów z resztą drużyny, a z tego co widać na Brożka powołania nie działają jak kiedyś na Zahorskiego, że po powrocie ze zgrupowania wali bramkę za bramką... Choć i to było tylko chwilowe

4. Nie daj Bóg się nam chłopak wypromuje, będzie dobra oferta kupna, sprzedadzą go i po naszym ataku, bo chyba nikt nie ma złudzeń, że jak go sprzedadzą to kupią kogoś równie dobrego

P.S.: I pomyśleć że jeszcze nie tak dawno był tu na forum temat Brożek do rezerw... Ale obawiam się, że pare słabszych meczów w wykonaniu Pawła i nagle ktoś go odnajdzie i znów stanie się aktualny... Ale cóż taka już jest niewdzięczna rola piłkarza...
noonelikeus
Banita

Stary 21.08.2008, 14:01
bieniuTS napisał(a):Wyświetl post
@noonelikeus: Jak go mamy sprzedać za "bezcen" to może niech go już lepiej nie powołują
Bieniu, wiesz dobrze, że nie o to mi chodziło. Trochę sławy nikomu nie zaszkodzi, ale tu nie o to chodzi. Chodzi o jego umiejętności oraz boiskową mądrość i snajperski nos, który Paweł niewątpliwie posiada.
Jeśli pomoże Polakom dostać się do Mistrzostw Świata, strzeli kilka ładnych brameczek, to porszę bardzo wszyscy będą szczęśliwi.

A kontuzje to można złapać na każdym sparingu...
Przemo12
Banita

Stary 21.08.2008, 14:10
St@chu napisał(a):Wyświetl post
:
Reprezentacja będzie grała kiche jak zawsze i znów się będą z niego wyśmiewać że gówno zagrał... A ja się pytam jak napastnik ma grać bez podań...

Powołania będą powodowały wybicia z treningów z resztą drużyny, a z tego co widać na Brożka powołania nie działają jak kiedyś na Zahorskiego, że po powrocie ze zgrupowania wali bramkę za bramką... Choć i to było tylko chwilowe
Mnie również bardzo zależy na zwyciętwach kadry narodowej. Ja poprostu nie mogę juz patrzeć, jak nasza kadra się męczy i nic nie może ustrzelić. A Brożek to automat, strzela jedna za drugą, świetnie wykorzystuje nadarzające się okazje, najlepiej.

A co do pomocników, to o asysty Kuby Błaszczykowskiego oraz Radosława Majewskiego jestem spokojny.
PauL
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.08.2008, 14:11
Nie, nie powinien. Przecież Zahorski i Pazdan to international level, nasz Brożek na pewno nie odnalazłby się wśród takich gwiazd światowego formatu.
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.08.2008, 14:12
A moim skromnym zdaniem Polska nie umie grac 1-4-5-1 i to widać. Wróćmy do tego co nam wychodziło najlepiej czyli, gra z kontry, ustawienie 1-4-4-2 w ataku może Wichniarek i Brożek, obaj są bramkostrzelni i obaj prezentują wysoki poziom i obaj są najlepszymi zawodnikami klubów. Ja dawno nie widziałem Wichniarka w akcji, ale wydaję mi się, że jago gra przypomina trochę Żurawia. Więc z tego co napisałem wynika jedno Repra potrzebuje Brożka czy tego pan Beenhakker chce czy nie, ale tak jest. Irek po tym jak w Auxerre gra jako skrzydłowy troszkę zapomniał jak powinien grać ŚN.
westersyl
Guest

Stary 21.08.2008, 14:15
Na dzień dzisiejszy Brożek przerasta formą i umiejętnościami całą tą kadrę. Sam Paweł nie jest takim piłkarzem, który zesrałby się tylko po to aby się tam znaleźć. Przywołam tutaj przykład Wichniarka gdzie praktycznie w każdym wywiadzie wyraża swoje ubolewania z powodu braku powołania, Paweł taki nie jest i bardzo dobrze. Nie rozpatrująca tego w kategoriach jakiś korzyści dla Wisły jest za powołaniem Brożka do kadry bo nie potrafie sobie wyobrazić jakiegoś innego człowieka który mógłby przeciągnąć nas przez te eliminacje.
Powód: ąś
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.08.2008 o godz. 14:25.
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.08.2008, 14:16
hoolifan napisał(a):
Co ty za głupoty piszesz? W żadnym razie, sukcesy Reprezentacji są dla nas tak samo ważne jak Wisły !!
a mów za siebie. Gdybym miał wybrać medal naszej repry na mistrzostwach czy awans Wisły do LM, wybrałbym to drugie.

Czy Paweł powinien zostać powołany do kadry? TAK
Po wodzą Benhauera? NIE
Dlaczego? Bo sam Brożek nic nie ugra. Tutaj cała Wisła pracuje, żeby on miał akcje. A taktyka polskiej repry to byle do przodu i może ktoś trafi. Bedzie tylko biegał jak wczoraj Jeleń.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.08.2008, 14:23
Elendil z tą naszą taktyką toi masz rację. Bo do póki Benhauer nie zmieni taktyki to Brożek nie ma po co grać w Reprezentacji, taka jest prawda co już wcześniej pisałem. Beenhakker powiedział, ze zagraliśmy dobry mecz, Kur... Jak zremisujemy z Cyprem to też zagramy dobry mecz, pewnie jego zdaniem tak. Facet tak ludziom bałamuci w głowach, że maskra. to sama że dopóki w S-kadrze nie będize grał brożek to gra Majewski też jest nie potrzebny, widać było wczoraj, że Jeleń zpomniał jak ma grać ŚN bo to właśnie snajper powinien dać sygnał, że rusza do prostaopadłej piłki, a nie na odwrót, a tak właśnie gra Brożek. Jeleń niestety z tego co wczoraj widziałęm to tak nie grał...
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.08.2008, 14:26
Ja jestem na nie. Niech Siwy sobie powołuje Pazdanów, Zahorskich (pozdrowienia dla Janka De Zuuw), a od Brożka niech sie odczepi. I co? Myslicie ze Brożek coś by wczoraj zdziałał? Ja myślę że nie, tylko potem znowu by szły na niego gromy że nic nie grał. Żeby nie było, jestem Polakiem, ale za przeproszeniem naszą reprezentację mam głęboko w czterech literach, Siwy i spółka niech sobie powołuje swoich pupilków a od zawodników Wisły niech sie trzyma daleko (vide pranie mózgu Dudki i kokoszki).

Łaski nie robi. Życzę szczęścia panie Benhauer.
the end
Przemo12
Banita

Stary 21.08.2008, 14:41
Szczególnie, że nastała zupełnie nowa sytuacja w kadrze http://www.sport.pl/sport/1,65025,56...i_z_kadry.html Może Pan Leo nie będzie miał wyboru...
Ostatnio edytowane przez Przemo12 : 21.08.2008 o godz. 14:48.
kristos
Senior Member

Stary 21.08.2008, 14:53
Choć nie jestem wielkim fanem reprezentacji ,to uważam że Paweł powinien zagrać w reprezentacji by udowodnić że jest dobrym zawodnikiem. Trzeba też zdać sobie sprawę z tego ,że do końca życia w Wiśle grać nie będzie a promocja w Europie to większy szmal dla klubu.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów