The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2008, 23:52
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Wyluzuj. Poza tym o kim Ty piszesz ? Lex ?

Cytat:
Także miasto z którego pochodzi klub jest inaczej pisane oraz wymawiane w języku polskim, jak i angielskim. W Polsce mówimy Lenkoran, natomiast po angielsku Lankaran. W Azerbejdżanie ciekawie piszę się także nazwę poznańskiego klubu. Zamiast Lech używana jest nazwa „Lex”.

za kkslech
wyjasnione?
Odpowiedz cytując
juniordiaz
Banita

Od: 08.2008

Stary 15.08.2008, 08:50
Moze jakis list do pana cupiala z prosba o jeden transfer moze on musi wziasc sprawy w swoje recebo mi juz opadaja
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.08.2008, 08:53
Gzesiek napisał(a):Wyświetl post
I teraz nasuwa sie pytanie...Czemu Bednarz Szuka w zaścianku Europy Bułgaria, Serbia...A w Polskiej 2 Lidze jest jak pokazuja transfery Lecha Kopalnia Talentów...Peszko...Lewandowski...
Z tego "zaścianka" Lech wyciągnął Stilićia za śmieszne pieniądze. Ten transfer, mimo całej sympatii do Bednarza, to jest jednak jego kompromitacja, bo podobno Wisła właśnie interesowała się tamtymi rejonami. Trudno uwierzyć że nie zwrócili uwagi na gościa... A więc co, był za drogi? za słaby? chciał za dużo kasy?

Z Lewandowskim to też nie tak że on nie chciał do nas jak wielu tu twierdzi, sam Bednarz w C+ powiedział przecież że wszystko rozbiło się o zarobki (chciał dostawać tyle co Brożek).

Z naszą polityką niczego nie zwojujemy, piłkarze to nie frajerzy żeby godzić się na motywacyjne kontrakty podczas gdy Lech, Legia a pewnie niedługo też Górnik, Polonia zapłacą im więcej.

U nas to wygląda tak że chcemy świetnego piłkarza za darmo, który do tego zgodzi się na niski kontrakt motywacyjny bez wpisanej kwoty odstępnego. życzę powodzenia Cupiałowi i RN.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 15.08.2008, 09:06
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Z naszą polityką niczego nie zwojujemy, piłkarze to nie frajerzy żeby godzić się na motywacyjne kontrakty podczas gdy Lech, Legia a pewnie niedługo też Górnik, Polonia zapłacą im więcej.
a Jirsak sie zgodził a Diaz, Boguski?

a może Cwielongowi trzeba było dać od kopa duzy kontrakt i teraz płacić mu cześć kasy za gre w Ruchu ?
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.08.2008, 09:35
A Kosowski, Paulista, Lewandowski, Nei, (i pewnie wielu wielu innych, tych 17) się nie zgodzili. Ci dwaj pierwsi z powodzeniem grają sobie na Cyprze... Myśle że nie żałują swojej decyzji, a my may czego żałować.

Co do wymienionych przez Ciebie zawodników to Boguski przychodził do nas z 3 ligi, Diaz to kompetny noname. Jirsak zgodził się, i co? rok siedział na ławie niewiadomo dlaczego. (wyobraź sobie że Tobie szef obciął połowe pensji "bo tak" mimo że dobrze wykonujesz swoją prace, a przecież dokładnie to zrobił Skorża)

Kontrakty motywacyje 50/50 w klubie który podobno gra o najwyższe cele są moim zdaniem chore, jeśli już koniecznie chcemy realizować taką politykę to te proporcje powinny być zupełnie inne.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 15.08.2008, 09:42
Cytat:
Także miasto z którego pochodzi klub jest inaczej pisane oraz wymawiane w języku polskim, jak i angielskim. W Polsce mówimy Lenkoran, natomiast po angielsku Lankaran. W Azerbejdżanie ciekawie piszę się także nazwę poznańskiego klubu. Zamiast Lech używana jest nazwa „Lex”.
za kkslech
Cytat:
wyjasnione?
zamiast pisać ciekawie piszę nazwę Lech nie prościej wytłumaczyć swoim, że litera "x" (cyrylica) to litera "ch" "h" w łacińskim? prościej i wiele tłumaczy a nie robienie z tego jakieś ciekawostki. Azerowie napisali Lech w swoim języku czyli zapisali dokładnie tak jak po polsku tylko innym pismem
Ostatnio edytowane przez PvD : 15.08.2008 o godz. 09:46.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.08.2008, 13:22
Teraz dopiero skojarzyłem że Azerowie tak napisali nazwę Lecha, co nie zmienia faktu że można pisać po polsku.

... a w mieście Barcy Wisłę nazywa się " Estrella Blanca "

PvD napisał(a):Wyświetl post
litera "x" (cyrylica) to litera "ch" "h" w łacińskim
dzięki PvD za wyjaśnienie.
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.08.2008, 18:49
NIema co sie lubi ,to sie lubi co sie ma, taka prawda kolejny raz zostalismy zrobieni w h...,co nie wspomne o naszym trenerze!!dziwne tylko ze nie potrafili okreslic sie na poczatku konkretnie,skoro rada juz w czerwcu odmowila Bednarzowi pilkarzy z jego listy to po co nas oszukiwal? rozbudzil tylko nadzieje w Kibicach!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.08.2008, 18:57
Styk83 napisał(a):Wyświetl post
NIema co sie lubi ,to sie lubi co sie ma, taka prawda kolejny raz zostalismy zrobieni w h...,co nie wspomne o naszym trenerze!!dziwne tylko ze nie potrafili okreslic sie na poczatku konkretnie,skoro rada juz w czerwcu odmowila Bednarzowi pilkarzy z jego listy to po co nas oszukiwal? rozbudzil tylko nadzieje w Kibicach!!
Mnie tez wkurza robienie z Kibiców ostatnich ćwoków i obiecywanie gruszek na wierzbie. Natomiast cała ta fama o transferach może miec dla klubu taki sens żeby nie odstraszać chętnych pikników którzy chcą kupic karnet na runde. Również źle wpływa w negocjacjach marketingowych (relamy itd) kiedy wiadomo że nikogo sie nie kupi itd. To takie moje dywagacje dlaczego klub "cynicznie okłamuje" Kibiców w sprawie transferów....

Ale chętnie wolałbym sie mylic w tej sprawie... moze jakaś niespodzianka na sam koniec?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.08.2008, 21:37
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Jodłowiec jeszcze marudzi, że oferta Wisły jest mało atrakcyjna. A co On zloty medalista ME czy finalista LM? W dupkach się poprzewracało i tyle. Za 700 tys. E to można z Sevilli B wyjąć grajka sprawdzonego pod względem predyspozycji do uprawiania zawodu pilkarza, wyszkolonego w cywilizacowanym piłkarsko kraju, sprawdzonego przez 20 scautów, przebadanego 15 razy. A tu co? Z całym szacunkiem do Koszarawy Żywiec.

Panie Bednarz czas się przesiąść z polonezów na seaty, bo to i inna technologia i mniej awaryjne, a i spalanie umiarkowane. No chyba że dalej bedziemy bedziemy przerabiać te polonezy na gaz, tylko że ten gaz jak sie okazuje coraz droższy.
Tylko zapominasz o 1 sprawie - takiego Dudke kupilismy za naprawde sporo kasy z Amici 400 tyś EUR a sprzdalismy za dużo więcej 2 mln EUR - biznes sie kręci.

A tacy kupowani z Sevilli B wątpliwe żeby tak dobrze rokowali finansowo. Jakoś nawet na Rogera chetnych nie widać a takiego Jodłowca chce Napoli! I daje podobno konkretną kase 1,3 mln EUR! Oswiec mnie co to za Seaty są których nikt w Hiszpanii nie rozponał a miałby to zrobic Bednarz który nie zna tamtejszych realiów!

Trzeciak z Urbanem znają świetnie tamtejszą lige a jak na razie to Arrubarena - totalne drogie drewno. Tito zagadka i tylko Desquarga moze coś pogra!
Jak znaleźli dobrego (Astiz) to był za drogi. Ja uważam ze takie kolejne panaceum czyli piłkarze tylko z ligi portugalskiej czy hiszpańskiej to pomyłka! Trzeba takich Jodłowców kupowac (wyławiac) ale za troche mniejsze pieniądze. Potem sprzedawać za dużą kase i zarabiać na tym i jednoczesnie szukac takich "Cleberów" czy "Paulistów" na których sie nic finansowo nie zarobi z racji wieku ale sportowo zyska zespół.

Mam nadzieje że ten Felipe gra cokolwiek
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 18.08.2008 o godz. 21:41.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 18.08.2008, 21:46
Życie pokazało, że:
Ucho (za grosze) kiwał wszystkich OE jak chciał. Dziś z dobrym skutkiem gra w I lidze.
Łowca, czy Kosa sobie nie poradzili nawet II lidze.

Jak na razie - po kilku latach pracy w zawodzie Bednarz juz wie, że piłkarz z Bałkanów, który gra trochę lepiej od rodzimego kosztuje tyle 2 razy wicej, a i zarabiać chcialby też ze 2 razy tyle.
A jak gra Arrubarena się dowiemy za kilka miesięcy jak rozegra kilka spotkań a nie po 20 min. obserwacji.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez czesiu : 18.08.2008 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.08.2008, 21:50
Życie pokazało, że:
Ucho (za grosze) kiwał wszystkich OE jak chciał. Dziś z dobrym skutkiem gra w I lidze.
Ale ja o czym innym - o aspekcie finansowym! Przeczytaj mojego posta ze zrozumiemiem. Jodłowca kupujesz żeby na nim zarobic. Na Kosowskim klub zarobił i to nie mało!

A na Cleberze czy Pauliśnie nie da się zarobić! O tym pisze. Niektórych zawodników kupujesz pomimo zaawansowanego wieku żeby grali dobrze w piłke - innych jak Dudke, kiedyś Kosowskiego (moze teraz Jodłowca) żeby zarobić dla klubu pieniądze. A co mnie obchodzi jak Frankowski czy Kosowski grają (grali)w Hiszpani?
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.08.2008, 21:54
Życie pokazało, że:
Ucho? Weź pisz normalnie, a poza tym Franek z początku świetnie sobie radził w 2 lidze hiszpańskiej co zaowocowało transferem do Wilków. Natomiast z Kosowskim to nie jest do końca prawda, ponieważ on musiał odejść ze względu na wysokie zarobki.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.08.2008, 22:00
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tylko zapominasz o 1 sprawie - takiego Dudke kupilismy za naprawde sporo kasy z Amici 400 tyś EUR a sprzdalismy za dużo więcej 2 mln EUR - biznes sie kręci.

A tacy kupowani z Sevilli B wątpliwe żeby tak dobrze rokowali finansowo. Jakoś nawet na Rogera chetnych nie widać a takiego Jodłowca chce Napoli! I daje podobno konkretną kase 1,3 mln EUR! Oswiec mnie co to za Seaty są których nikt w Hiszpanii nie rozponał a miałby to zrobic Bednarz który nie zna tamtejszych realiów!

Trzeciak z Urbanem znają świetnie tamtejszą lige a jak na razie to Arrubarena - totalne drogie drewno. Tito zagadka i tylko Desquarga moze coś pogra!
Jak znaleźli dobrego (Astiz) to był za drogi. Ja uważam ze takie kolejne panaceum czyli piłkarze tylko z ligi portugalskiej czy hiszpańskiej to pomyłka! Trzeba takich Jodłowców kupowac (wyławiac) ale za troche mniejsze pieniądze. Potem sprzedawać za dużą kase i zarabiać na tym i jednoczesnie szukac takich "Cleberów" czy "Paulistów" na których sie nic finansowo nie zarobi z racji wieku ale sportowo zyska zespół.

Mam nadzieje że ten Felipe gra cokolwiek
ale my mamy co roku grac o mistrza.nie możemy pozwolić sobie na wyszukiwanie takich jodłowców i eksperymentowanie.był czas kiedy prawie każdy wybijający sie junior trafiał do nas.ilu z nich sie przebiło?praktycznie tylko bliźniacy.co się dzieje z kuzerą,nawotczyńskim,kowalczykiem i wieloma innymi?chcąc mieć sukcesy nawet tylko na miarę polskiej ligi musimy miec zawodników ogranych.w takim wypadku w podstawowej 11,a nawet 16-ce meczowej jest miejsce tylko dla jednego ,max dwóch niesprawdzonych małolatów.i teraz pytanie ilu ich trzeba sprawdzić,by trafić na błaszcza,czy chociażby kokoszkę?a jak nam taki młodzian wykręci numer jak kokos?
skoro Napoli daje za jodłowca 1,3 mln€,to od nas przyjmą 700 tyś?nie od nas krzykną 1,5mln..dobra kupimy go,pogra u nas ze dwa lata,skasuje 400-500 tys€ kontraktu i myślisz,że uda się go włochom wcisnąć za 3 bańki?wątpie,oni dalej będą za niego oferować tyle co teraz.chyba,że okaże się on jakimś maldinim,ale czy stać nas na takie ryzyko?
nie mówię,żeby nie szukać młodych zdolnych.my ich musimy poszukiwać,ale nie liczmy,że to będzie panaceum na całe zło.zresztą i tak każdemu kto w polsce kopie piłkę nie damy rady się przyjrzeć.
według mnie mamy jak na nasze warunki dobry zespół.cała rzecz polega na tym,aby co okienko uzupełniac go jednym,dwoma zawodnikami.nie musi byc więcej.my nie budujemy druzyny,my ją mamy.zamiast sprowadzać trzech przeciętnych ,wolę jednego lepszego od tego który u nas gra.i wszystko jedno czy za kasę,czy za free,byle był lepszy.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
couch
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 18.08.2008, 22:08
picasso napisał(a):Wyświetl post
według mnie mamy jak na nasze warunki dobry zespół.cała rzecz polega na tym,aby co okienko uzupełniac go jednym,dwoma zawodnikami.nie musi byc więcej.my nie budujemy druzyny,my ją mamy.zamiast sprowadzać trzech przeciętnych ,wolę jednego lepszego od tego który u nas gra.i wszystko jedno czy za kasę,czy za free,byle był lepszy.
No właśnie, ale problem tkwi nawet w tym jednym zawodniku. Ja również byłbym uszczęśliwiony jednym solidnym transferem do pierwszej 11, ale jak na razie na taki transfer się nie zanosi.

Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.08.2008, 22:19
Werestyl, Inaki Astiz był podobno do wyjęcia za 800 000 euro, a że dobry jest to wiemy. Co do najeżdżania na Bednarza - jeśli prawdą jest, że zaproponował RN 17 piłkarzy, to jak można mówić, że on nic nie robi. W takim wypadku Łysego trzeba ocenić pozytywnie, bo nie sądzę, żeby to były same ogórki.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 18.08.2008, 22:19
Ale ja o czym innym - o aspekcie finansowym! Przeczytaj mojego posta ze zrozumiemiem. Jodłowca kupujesz żeby na nim zarobic. Na Kosowskim klub zarobił i to nie mało!

A na Cleberze czy Pauliśnie nie da się zarobić! O tym pisze. Niektórych zawodników kupujesz pomimo zaawansowanego wieku żeby grali dobrze w piłke - innych jak Dudke, kiedyś Kosowskiego (moze teraz Jodłowca) żeby zarobić dla klubu pieniądze. A co mnie obchodzi jak Frankowski czy Kosowski grają (grali)w Hiszpani?
Widzę, że to raczej Ty nie nadążasz...
Dudka od czasu przyjscia (2005 r.) zarobil w Wiśle ze 600 tys. E a kosztował ze 400. A więc finansowo klub zarobił 1,5 mln E przez 3 lata, czyli 500 tys. E rocznie wow mnie to nie powala.
Picasso opisał to jeszcze bardziej szczegółowo.
Ostatnio edytowane przez czesiu : 18.08.2008 o godz. 22:22.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.08.2008, 22:20
Przypominam ze Kosa w Cadiz zaliczył 4 asysty w 7 meczach i to niepełnych. Franek w Hiszpanii tak samo, 14 meczow, 9 goli. Nie było wcale źle, powiedziałbym że było dobrze.

Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.08.2008, 22:23
couch napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, ale problem tkwi nawet w tym jednym zawodniku. Ja również byłbym uszczęśliwiony jednym solidnym transferem do pierwszej 11, ale jak na razie na taki transfer się nie zanosi.
Pawełek, Głowacki, Cleber, Baszczyński, Piotr Brożek, Junior Diaz, Sobolewski, Cantoro, Jirsak, Łobodziński, Zieńczuk, Boguski, Niedzielan, Paweł Brożek. Kogoś kto się nadaję do gry pominąłem? 15 zawodników to chyba trochę za mało. Gdyby nikt od nas nie odchodził albo tylko jeden Kokoszka to faktycznie potrzebowalibyśmy 1 piłkarza, a że poodchodzili to teraz musimy ściągać. Kogoś w miejsce Paulisty, kogoś w miejsce uniwersalnego Dudki, kogoś nawet w miejsce Dudu. Do tego jeszcze już wcześniej przydał by się nam bramkarz, napastnik, rozgrywający. Trochę tego jest i Cupiał na pewno o tym wie i dlatego się boję, że Drzymała mógł mieć rację.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 18.08.2008 o godz. 22:24.
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.08.2008, 22:24
Nie masz racji nesta. na PP czy PE to można juniorow wprowadzać, a kontraktując kolejnego Dudu czy Singlara obniżasz poziom sportowy zespołu, który i tak nie jest wysoki.

Trzeba miec jeszcze zdolnych juniorow,wtakim razie jak nie ma kasy na transfery lub jest te przykladowe 300tys E i nie ma adekwatnego zawodnika za ta kase ktora mamy na niego przeznaczona to czesc z tego powinnismy przeznaczyc na kilku ludzi penetrujacych 2,3,4,5 lige aby co kolejke jechali sprawdzac jakies hity w tamtejszych ligach i obserwowac mlodych zdolnych. Wyciagac perelki i ogrywac w mlodej Ekstraklasie i wtedy wprowadzac w meczach PP ,PE,a u nas ci wiecznie mlodzi (Kmiecik,itp) powinni byc sprzedani lub oddani przy jakiejs wymianie. Czy tylko ja tak to widze ?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.08.2008, 22:30
Widzę, że to raczej Ty nie nadążasz...
Dudka od czasu przyjscia (2005 r.) zarobil w Wiśle ze 600 tys. E a kosztował ze 400. A więc finansowo klub zarobił 1,5 mln E przez 3 lata, czyli 500 tys. E rocznie wow mnie to nie powala.
Picasso opisał to jeszcze bardziej szczegółowo.
Idąc tą drogą to przynajmniej bądź konsekwentny! Dudka przynajmniej na siebie zarobił i sie zwrócił a Cleber, Paulista? Ich kontrakty tez kosztowały a nie sprzedamy ich nawet za czapke gruszek.

Doprowadzasz rozmowe do absurdu!

Nie jestesmy Realem czy Barcelona żeby nie zarabiac na zawodnikach - taki nasz los. Jak życie pokazało prędzej zarobimy na Dudkach, Brozkach i innych polskich pilkarzach niż Cleberach!

Kończe bo nudzi mnie takie przekopywanie.

Picasso pisał zupełnie o czym innym - z czym ja sie też częściowo zgadzam. Ja pisałem tylko jaki jest sens mimo wszystko kupowac takich Jodłowców. (ekonomiczny sens)
Ciekawe za ile sprzedamy Brozka....

PS
Nic nie mam przeciwko Cleberowi - uwazam tylko że nie można iść tylko tą stroną! Trzeba większej dywersyfikacji.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 18.08.2008, 22:41
Idąc tą drogą to przynajmniej bądź konsekwentny! Dudka przynajmniej na siebie zarobił i sie zwrócił a Cleber, Paulista? Ich kontrakty tez kosztowały a nie sprzedamy ich nawet za czapke gruszek.

Nie jestesmy Realem czy Barcelona żeby nie zarabiac na zawodnikach - taki nasz los. Jak życie pokazało prędzej zarobimy na Dudkach, Brozkach i innych polskich pilkarzach niż Cleberach!

Kończe bo nudzi mnie takie przekopywanie.

Picasso pisał zupełnie o czym innym - z czym ja sie też częściowo zgadzam. Ja pisałem tylko jaki jest sens mimo wszystko kupowac takich Jodłowców. (ekonomiczny sens)
Ciekawe za ile sprzedamy Brozka....

PS
Nic nie mam przeciwko Cleberowi - uwazam tylko że nie można iść tylko tą stroną! Trzeba większej dywersyfikacji.
To raczej Ty nie widzisz, że w klubie jest wystarczająco "Jodłowców". Małecki, Mączynski,Boguski, Ćwielong, itd. Czy to jest zbyt mala dyweryfikacja? A za ile kogoś sprzedamy bedzie raczej zależało od sukcesu sportowego.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez czesiu : 18.08.2008 o godz. 22:44.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.08.2008, 22:44
To raczej Ty nie widzisz, że w klubie jest wystarczająco "Jodłowców". Małecki, Mączynski,Boguski, Ćwielong, itd.
pamiętam taki okres w Wiśle, że kupowała młodych wybijających się piłkarzy z polskiej ligi- Kowalczyk, Kwiek, Gołoś. I gdzie oni są? Pewnie Cupiał doskonale o tym pamięta
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.08.2008, 23:09
...
Rozumiem Twój tok rozumowania, szanuje go i akceptuje. Ale nie dostrzegasz jednej zasadniczej rzeczy. Składnikami rozliczenia zawodnika nie jest tylko cena sprzedaży i zakupu. Taki Nikola kosztował bodajże 400tys. E, skasował co najmniej drugie tyle za kontrakt, a odszedł za darmo (rozwiązania kontraktu). I czy według Ciebie na jego transferze straciliśmy co najmniej 800 tys. E? A ile zarobiliśmy dzięki jego bramce w Salonikach a co za tym idzie dzięki grze w fazie grupowej pucharu UEFA? Nie wmówisz mi, że taki Cleber, który najprawdopodobniej zakończy karierę u nas, się nie zwróci i na nim nie zarobimy. Ile punktów byśmy stracili, gdyby nie on? Ilu karnych byśmy nie strzelilii, gdyby nie on?
To wszystko nie jest takie proste. Skoro liczysz, ile kasuje kontraktu, licz ile dzięki zawodnikowi, a raczej poziomowi sportowemu jaki prezentuje, zarobiliśmy. To że go już nie sprzedamy nie jest warunkiem ani koniecznym, ani tym bardziej wystarczającym do rozliczania go in minus w końcowym rozrachunku.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.08.2008, 23:09
westersyl napisał(a):Wyświetl post

Nie mając kasy to można robić z siebie debili tak jak teraz nasi działacze. Potem jak ktoś zada pytani dlaczego nie kupiliście nikogo pada odpowiedź:
Na Bałkanach drodzy w Polsce drodzy, piłkarze słysząc nazwę Wisła się cenią itp.
Ja już nie wiem gdzie my mamy szukać tych grajków żeby byli tani i adekwatni do ceny. Na Madagaskarze, w Nowej Zelandii ?
Nie ma szans, bo się cenią. Wg mnie wszytko wskauje na to,ze Wisła jest sterowana ręcznie przez Cupiała,a te wszystkie osoby na tzw stołkach to maskotki, od których nic nie zależy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.08.2008, 07:33
W sumie na meczu z Belchatowem kiedy nie zagraja Sobol i Diaz jest dobra okazja zeby wyrazic co myslimy o polityce RN.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Stary 19.08.2008, 11:28
No tak, ale wątpię, że RN się przejmie naszym niezadowoleniem. Co do zachowania Jodłowca to chłopak chce się wypromować, ale nie sportowo, tylko wizerunkowo. Gra w Polonii Warszawa, a że skład Polonii jest w 99% Groclinem, no to uważa, że gra w drużynie, która ma szansę na czołowe miejsca w lidze. Słysząc o propozycji przenosin do Wisły, wie, że tu będzie musiał mocno harować na treningach żeby wskoczyć do składu. No ale jeśli jeszcze stara się o niego słynne Napoli ( choć nie wiem czy tak było ) to woda sodowa strzela automatycznie do główki. No i taki Jodłowiec myśli, że jak stara się o niego Wisła Kraków ( szanse pucharowe ) oraz Napoli z Włoch ( perspektywa gry przeciw dobrym klubom ), a jeszcze do kadry może wskoczyć, no to wypisz wymaluj kolejny bujający w obłokach polski piłkarz, który uważa, że należy mu się worek euro i miejsce wśród najlepiej opłacanych zawodników Ekstraklasy.

A co do kupowania polskich zawodników to tutaj działa marka Wisły. Jeśli jakiś lepszy zawodnik ma propozycję od Górnika Zabrze to z pocałowaniem ręki przyjmie ich ofertę, A jak ma przejść do jedenastokrotnego Mistrza Polski to się zaczyna cenić. A i jego klub chce zarobić.
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.08.2008, 12:02
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
W sumie na meczu z Belchatowem kiedy nie zagraja Sobol i Diaz jest dobra okazja zeby wyrazic co myslimy o polityce RN.
Jak porównamy efekty ostatnich lat pracy naszej RN do pracy zarządów np. Legii, czy innych polskich drużyn, to nie ma co narzekać

Oczywiście jak porównamy do np. zespołów czeskich, czy rumuńskich (porównywalnych finansowo) to nie jest tak różowo, ale....

Jak wiadomo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 19.08.2008, 13:18
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Jak porównamy efekty ostatnich lat pracy naszej RN do pracy zarządów np. Legii, czy innych polskich drużyn, to nie ma co narzekać

Czyżby? Największe zadłużenie w kraju i największa ilość przetraconych pieniędzy świadczy o czymś innym. Nawet tylko porównując efekty pracy naszej RN do efektów pracy innych RN w Polsce, wypadamy źle. Tyle ile bezmyślnych błędów, których można było łatwo uniknąć zrobił Cupiał i RN w ciągu ostatnich lat, nie zrobiła żadna inna RN w kraju.

Jest na co narzekać tym bardziej, że dziś RN znów postępuje tak, aby klub na przestrzeni najbliższych lat pieniądze tracił, a nie pozyskiwał.

Zwykle się z Tobą zgadzam, ale tym razem uważam, że się mylisz - bo na takim Cleberze klub też zarabia i to nie mało, dzięki jego dobrej grze. Na zawodnikach zarabia się nie tylko poprzez ich odsprzedaż, ale także, a nawet przede wszystkim, za sprawą ich gry w drużynie, dla drużyny i jej wyników.
Ostatnio edytowane przez Lemur : 19.08.2008 o godz. 13:24.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 19.08.2008, 13:40
Lemur napisał(a):Wyświetl post

Czyżby? Największe zadłużenie w kraju i największa ilość przetraconych pieniędzy świadczy o czymś innym. Nawet tylko porównując efekty pracy naszej RN do efektów pracy innych RN w Polsce, wypadamy źle. Tyle ile bezmyślnych błędów, których można było łatwo uniknąć zrobił Cupiał i RN w ciągu ostatnich lat, nie zrobiła żadna inna RN w kraju.

Jest na co narzekać tym bardziej, że dziś RN znów postępuje tak, aby klub na przestrzeni najbliższych lat pieniądze tracił, a nie pozyskiwał.

Zwykle się z Tobą zgadzam, ale tym razem uważam, że się mylisz - bo na takim Cleberze klub też zarabia i to nie mało, dzięki jego dobrej grze. Na zawodnikach zarabia się nie tylko poprzez ich odsprzedaż, ale także, a nawet przede wszystkim, za sprawą ich gry w drużynie, dla drużyny i jej wyników.
Chyba nie zauważyłeś jednego a mianowicie tego,ze podmiot który pożyczał pieniądze i podmiot pożyczający są własnością jednego człowieka i to jest jego wewnetrzna sprawa kiedy te pieniądze i w jakiej formie zostaną zwrócone.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów