The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kądzikowski
Banita

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2008, 22:41
A powiedz co wam dało to puknięcie nas niby 4 razy pod rzad? PP był remis, nie zapominaj. SP - pokonaliscie nasze rezerwy ledwo, ledwo. W lidze też mieliście dużo szczęścia, bo mimo, ze gralismy w 10. prezentowaliśmy się od was duzo lepiej i gdyby Brożek strzelił karnego i Czoto nie sparował dośrodkowania Zieńka na słupek to byście przegrali. Więc nie rozkminiaj już tak.
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 17.08.2008, 22:44
Drogi Kijku spokojnie , jesteś rozgoryczony a na naszym forum zawsze bedzie troche napinki

Legia cóż zagrała kolejny słaby mecz
Urban powinien się podać do dymisji ,b o nie da już nie temu zespołowi , a my musimy się cieszyć , ze po 2 kolejkach mamy 5 punktów przewagi

kądzikowski napisał(a):
A powiedz co wam dało to puknięcie nas niby 4 razy pod rzad? PP był remis, nie zapominaj. SP - pokonaliscie nasze rezerwy ledwo, ledwo. W lidze też mieliście dużo szczęścia, bo mimo, ze gralismy w 10. prezentowaliśmy się od was duzo lepiej i gdyby Brożek strzelił karnego i Czoto nie sparował dośrodkowania Zieńka na słupek to byście przegrali. Więc nie rozkminiaj już tak.

zapomniałeś dodać jeszcze ,że w meczu Pucharu Ekstraklasy Juszczyk strzeliłsa sobie gola a nie Grzelak
Ostatnio edytowane przez madenn : 17.08.2008 o godz. 22:52.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 17.08.2008, 22:59
Jan Mucha po meczu z Wodzisławiu napisał(a):
Każdy musi spojrzeć na swoją grę i zacząć wreszcie zapieprzać - jak to się mówi - na boisku.

Milusie.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 17.08.2008, 22:59
madenn napisał(a):Wyświetl post
jesteś rozgoryczony
ani troche.
reszty komentowac nie bede bo "lig ą" na c+, wiec czasu szkoda

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Verter
Member

Od: 05.2007

Stary 17.08.2008, 23:17
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
gdzie kibice jeszcze 4 lata temu zjawili się w oszałamiającej liczbie 400 główn na meczu np Pucharu Polski.
takie oszałamiające liczby zanotowała nie kto inny jak Legia więc weź się człowieku nie kompromituj.

To drużyna którą uratowałai gra na licencji Amici, bo w innym wypadku spadła by z ligi za korupcję
Śmiechu warty argument. Mówmy o konkretach, gdyby były twarde dowody to Lecha już by tu nie było.
Ostatnio edytowane przez Verter : 17.08.2008 o godz. 23:20.
Odpowiedz cytując
frano_rozrywka
Member

Od: 11.2006

Stary 17.08.2008, 23:42
Jasno było powiedziane przez wydział dyscyplyny, że Lechem się nie zajmują tylko dlatego,że gra na licencji Amici i starego Lecha już nie ma. Gdyby był to mielibyście problemy.
Tylko Wisła
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.08.2008, 23:46
Verter napisał(a):Wyświetl post
takie oszałamiające liczby zanotowała nie kto inny jak Legia więc weź się człowieku nie kompromituj.
.
Ja nie rozumiem tego ataku. Przecież dobrze powiedział. Zobacz sam: http://www.90minut.pl/liga.php?id=1332

Amica Wronki 5-1 Kotwica Kołobrzeg 22 września, 18:00 (250)
Amica Wronki 2-1 Zagłębie Lubin 24 października, 18:00 (400)
Amica Wronki 1-1 Górnik Polkowice 5 grudnia, 13:00 (200)

Wybacz,nie mogłem się powstrzymać wobec Twojego świętego oburzenia
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.08.2008, 08:11
A ja będe podkreślał dalszym ciągu. Jan Urban to wspaniały fachowiec, musi być trenerem Legii jak najdłużej.
Kibice Legii powinni stać murem za tym fachowcem. Kiedy Zarząd będzie chciał go zwolnić, protestujcie, zaostrzcie protest, obrzućcie kamieniami autokar z piłkarzami, bo to są piłkarze ITI a Wy przecież nie lubicie tego co Walterowe. Pamiętajcie przyszłość Legi to Urban i nie dajcie sie zwieść.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.08.2008, 09:04
Ubiegłej wiosny gdy Urban grając w sporej mierze juniorami pyknął nas w PE i PP nikt nie pisał o nim jako o pseudofachowcu. Wystarczył kiepski start w lidze i nagle okazuje się, że w zasadzie wszyscy wiedzieli, że to dupa a nie trener. Moim zdaniem Legia już wkrótce zacznie wygrywać mecz za meczem. Mają jak na naszą ligę świetny, wyrównany skład i to w końcu musi zatrybić. Może z Urbanem jest jak ze Smudą, z tym że drużyny Franza wchodzą kiepsko w rundę wiosenną .

Co do Lecha, to jak na ten moment wyglądają świetnie. Mecz z Bełchatowem to typowy wypadek przy pracy. Smuda to dobry trener, wreszcie ich poukładał po swojemu. Skład został świetnie uzupełniony w ostatnim okienku, w przeciwieństwie do Legii mają za sobą kibiców. Wszystkie elementy są więc na swoim miejscu i Kuchenkorz spokojnie może atakować mistrzostwo.

U nas tymczasem jest jak jest. Na razie niby ok, ale chyba głównie ze względu na świetną formę Brożka. Gdyby przydarzyła mu się jakaś kontuzja (tfu, tfu, odpukać w niemalowane), jesteśmy w głębokiej dupie. Bednarz może szukać darmowych, znakomitych graczy, którzy zgodzą się na kontrakty motywacyjne do usranej śmierci. Może wreszcie jakaś dziennikarzyna zapyta go jaki przyzwoity klub europejski zbudowano w taki sposób. Ciekawy jestem odpowiedzi.
:/
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.08.2008, 09:33
Ja powiem tak: Szul nasz człowiek w Legii.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.08.2008, 09:37
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Ja powiem tak: Szul nasz człowiek w Legii.
też tak sądzę + 'niezawodny' doktorek Machowski.

Cytat:
Ubiegłej wiosny gdy Urban grając w sporej mierze juniorami pyknął nas w PE i PP nikt nie pisał o nim jako o pseudofachowcu
ba, pamiętam nawet zachwyty nad Urbanem, że dobrze radzi sobie z młodzieżą i, że Skorża powinien brać z niego przykład
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 18.08.2008, 10:33
O zgrozo Urban o malo co nie zostal trenerem Wisly uff..
Urban juz po zeszlym sezonie pokazal ze nie jest wybitnym jak na Polskie warunki trenerem.Legia przygrywala wszystkie mecze 0-1 ,czyli nie potrafila nigdy odbrobic strat,trener nei umial jej pomoc.
Teraz widac ,ze pilkarze sa fatalnie przygotowanie kondycyjnie i taktycznie.

Co do ligi to nie mam watpliwosci,ze jesli Legia sie nie podniesie za wczasu to mistrzem bedzie Wisła albo Lech. Obawiam sie ze w Poznaniu wyrosl konkurent ktory ejst w stanie skutecznie zdetronizowac Wisle , tymbardziej ze u nas na transfery sie dalej nei zanosi.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 18.08.2008, 10:37
Kijek napisał(a):Wyświetl post

I otóz to: Iwański dostał 250-300 tysiaków ojro rocznie, Giza pewnie koło 150-200, Chinyama podobnie. Wiec po jakiego chuja (wg nich oczywiscie) ma im sie chciec.

Wystarczy ze wiem ile połowa z piłkarzy w naszej lidze dostaje na konto i potem tam sie przygladam ich grze to wcale sie nie dziwie ze wiekszosc z nich stoi. I nie chodzi tylko o piłkarzy Legii ale wielu klubow ktore płaca podobnie (wiadomo kto) i te ktore niby podobno płaca słabej.
No i właśnie.
A jak wszyscy nasi płaczą w temacie transferowym, jakie to złe i niedobre są te nasze kontrakty motywacyjne.
A ja na przekór: są świetne! Pomyślcie: to taki mały "przesiew" i test na ambicje naszych potencjalnych grajków. Ambitny i tak podpisze taki kontrakt, a leń będzie zawsze wybrzydzał bo on chciałby dostawać kasę za siedzenie na ławce, albo co gorsza za chodzenie po boisku.

Nie martwcie się także o Lecha. Myślę, że jeszcze nie raz głupio punkty stracą. Dopóki tam na ławce siedzi Smuda jakoś ciężko mi trząść portkami przed Poznaniakami. Ten trener wszystko najlepsze ma już za sobą.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.08.2008, 10:45
ja z oceną trenera wstrzymałbym się trochę, jedyne co można powiedzieć że przychodził do ligi jako gwiazda a szybko wtopił się w ligową szarość. W Legii nie ma teraz atmosfery, więc piłkarze grają lipe. Do tego wydaje mi się, że źle dobrano kilku ludzi. Trzeciak to nie jest odpowiedni człowiek. Te transfery Hiszpanów.. jak na razie delikatnie mówiąc nie wypaliły, i pewnie zanim będą w formie to się runda skończy, drugi to Szul, odchodził z Wisły z etykietką "fachowca" przez którego zawodnicy tracą dynamikę. W tych kilku meczach to się potwierdza, owszem legioniści mają dobrą wytrzymałość, ale w momencie gdy trzeba przyśpieszyć to czegoś brakuje.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.08.2008, 10:48
Snow napisał(a):Wyświetl post
No i właśnie.
A jak wszyscy nasi płaczą w temacie transferowym, jakie to złe i niedobre są te nasze kontrakty motywacyjne.
A ja na przekór: są świetne! Pomyślcie: to taki mały "przesiew" i test na ambicje naszych potencjalnych grajków. Ambitny i tak podpisze taki kontrakt, a leń będzie zawsze wybrzydzał bo on chciałby dostawać kasę za siedzenie na ławce, albo co gorsza za chodzenie po boisku.

Nie martwcie się także o Lecha. Myślę, że jeszcze nie raz głupio punkty stracą. Dopóki tam na ławce siedzi Smuda jakoś ciężko mi trząść portkami przed Poznaniakami. Ten trener wszystko najlepsze ma już za sobą.
Kontrakty motywacyjne i przesiew - tak przesiew ale NEGATYWNY - bo nawet ci z ambicją idą do pracy gdzie dostają lepsze warunki a my bedziemy przygarniać pseudoambitnych czyli takich którzy nie maja szans na lepszy kontrakt w innym klubie są przyparci do muru i podpiszą wszystko! Pamietaj ze my nie płacimy LEPIEJ - juz kilka klubów daje takie same pieniądze. U nas dodatkowo dajemy warunek który oznacza że piłkarz może zarobic tylko połowe tego co u konkurencji! Tylko głupi albo nieudacznik zgadza sie na takie warunki a nie ambitny. Trener jest od motywowania piłkarzy albo premia za wynik a nie kontrakty. Stąd G.Bartczak nam podziekował i pewnie wielu innych też tak zrobi. Ale za to bedziemy mieć ambitny "szrot" na motywacyjnych kontraktach

A w naszej sytucaji wystarczy że kontuzje złapie Brozek, Cleber i Głowacki równocześnie i nie ma nas w grze.... ale za to mamy jakże ciekawe rozwiązanie motywacyjne tylko brak chetnych klasowych piłkarzy żeby z niego skorzystać!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 18.08.2008 o godz. 10:55.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 18.08.2008, 10:49
Gra nie szla...delikatnie mowiac. Nie widze by z meczu na mecz szlo coraz lepiej ale spokojnie wszystko sie jakos ulozy. Strata juz na starcie spora, ale bywalo roznie z tymi 5-6 punktowymi stratami.

Wisla wygrala bo musiala i nie bylo innej mozliwosci. Lech w pierwszej polowie dosc slabo ale skonczylo sie tak jak mialo sie skonczyc czyli wyraznim i zasluzonym zwyciestwem Poznania.

Nie ma co sie spinac. Nie mozna zapominac na jakim forum jestesmy. Jedni napisza "Urban to pseudotrener", "Legia to ch.." i trudno. Wywazone, obiektywne wpisy warto zapamietac, prowokacje i napinki zignorowac.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Stary 18.08.2008, 11:03
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Kontrakty motywacyjne i przesiew - tak przesiew ale NEGATYWNY - bo nawet ci z ambicją idą do pracy gdzie dostają lepsze warunki a my bedziemy przygarniać pseudoambitnych czyli takich którzy nie maja szans na lepszy kontrakt w innym klubie są przyparci do muru i podpiszą wszystko! Pamietaj ze my nie płacimy LEPIEJ - juz kilka klubów daje takie same pieniądze. U nas dodatkowo dajemy warunek który oznacza że piłkarz może zarobic tylko połowe tego co u konkurencji! Tylko głupi albo nieudacznik zgadza sie na takie warunki a nie ambitny. Trener jest od motywowania piłkarzy albo premia za wynik a nie kontrakty. Stąd G.Bartczak nam podziekował i pewnie wielu innych też tak zrobi. Ale za to bedziemy mieć ambitny "szrot" na motywacyjnych kontraktach

A w naszej sytucaji wystarczy że kontuzje złapie Brozek, Cleber i Głowacki równocześnie i nie ma nas w grze.... ale za to mamy jakże ciekawe rozwiązanie motywacyjne tylko brak chetnych klasowych piłkarzy żeby z niego skorzystać!
Otóż to. Dodałbym jeszcze, że gdybym był piłkarzem i miał przed sobą 10-15 lat kariery w czasie których mam się ustawić na resztę życia, to za cholerę nie zgodziłbym się na kontrakt, w którym w razie kontuzji tracę połowę zarobków, bo nie gram. No chyba, że nikt nie chciałby mnie zatrudnić na normalnych warunkach .
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.08.2008, 11:09
kreseq napisał(a):Wyświetl post

Nie ma co sie spinac. Nie mozna zapominac na jakim forum jestesmy. Jedni napisza "Urban to pseudotrener", "Legia to ch.." i trudno. Wywazone, obiektywne wpisy warto zapamietac, prowokacje i napinki zignorowac.
wytlumacz mi dlaczego mecze Legii za URbana wygladają tak jakby pilkarzom sie nie chcialo grać. W miare regularnie staram sie oglądać wasze mecze i stwierdzam, że cos jest bardzo nie tak. Legia gra bez zadnego zaciecia, goscie wychodzą na boisko, pobiegaja i czy jest 1 czy 90 minuta czy 3-0 czy 0-5 zachowuja sie na boisku tak samo - wylajtowanie. Dziwi mnie to. Roger wczoraj wyglądał jakby sobie na trening wyszedł. Kumbev to jest wzmocnienie rywala i dziwi mnie jego transfer do LEgii, to tak samo przez kilka lat grał w Grodzisku. Macie taki mocny srodek, a gwiazda polskiej ekstraklasy Jacek Kuranty robi z Wami co chce. Żal patrzeć i tyle. Legia przegrywa 0-2, a trener wprowadza napastnika za napastnika. Jesteście żenujący i tyle. Dziwiłem się, że ze słabiutką rosyjska druzyna nie mozecie wygrac, ale po wczoraj juz sie mnie dziwie, bo na Waszym tle to Odra wyglądała jak profesorzy.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 18.08.2008, 11:13
Na razie odkąd obowiązują te znienawidzone kontrakty zdobyliśmy mistrza Polski i prowadzimy w lidze. Przestań więc jojczyć jak stara baba bo to co mówisz nie ma w tej chwili żadnego związku z rzeczywistością.
Nie głupi i nieudacznik tylko facet z jajami, facet z ambicją, pewny swoich umiejętności i chcący zawalczyć o miejsce w składzie. Bartczak nam podziękował? Pierwsze słyszę, a nawet jak tak to jakoś nie będę po nim płakał.

irman napisał(a):Wyświetl post
Otóż to. Dodałbym jeszcze, że gdybym był piłkarzem i miał przed sobą 10-15 lat kariery w czasie których mam się ustawić na resztę życia, to za cholerę nie zgodziłbym się na kontrakt, w którym w razie kontuzji tracę połowę zarobków, bo nie gram. No chyba, że nikt nie chciałby mnie zatrudnić na normalnych warunkach .
Właśnie nieświadomie obnażyłeś swój sposób myślenia.
Ja spoglądam na te sprawy tak by to Wisła odniosła z tego wszystkiego korzyść.
Ty spoglądasz na to w stylu "by grajkom było łatwiej".

EOT z mojej strony.
Ostatnio edytowane przez Snow : 18.08.2008 o godz. 11:23.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.08.2008, 11:28
Jak na moje ślepe oko to po 10 kolejkach Wisła i Lech odskoczą od reszty ligi na taką odległość że głowa mała. No bo z kim tu rywalizować? Legia gra fatalnie, Bełchatów? No bez żartów. Górnik Zabrze? Może i coś namieszają ale i tak miejsce 6 to max ich możliwości. Arka? Podobnie jak Górnik...jest Wisła, Lech i długo długo nic. Lech już raz głupio stracił punkty, nam się udało tego uniknąć przez cały zeszły sezon. Mam nadzieję że utrzymamy tą tendencję a wtedy będę spokojny o MP, gdyż mamy jeden niepodważalny atut w stosunku do Poznaniaków...Maćka Skorżę.

6-0 ze Szwajcarami Lecha szczególnie mnie nie zmartwiło w kontekście naszej rywalizacji z kuchenkorzem, od początku pisałem że są dla mnie faworytami tej rywalizacji co potwierdzili z przytupem. Szwajcarów nie ma się co bać, tym bardziej jeśli wchodzą do UEFA przez Intertoto.

A my robimy swoje. Bez fajerwerków, cudowania, dokładnie tak jak w zeszłym sezonie, finisz będzie równie piękny choć pewnie już nie tak zdecydowanie na naszą korzyść.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.08.2008, 11:33
Taaa, a jak mieliśmy kontrakty z gatunku "czy się stoi, czy się leży" to były krzyki, że nieroby i inwalidzi biorą kasę za nic.

Niektórym się naprawdę nie da dogodzić.

Cleber zgodził się na takie warunki bez mrugnięcia okiem. Brożek jakoś przedłużył, Głowacki też. Jirsakowi jakoś nie przeszkadzało, jak i Niedzielanowi (ile kasy zaoszczędziliśmy dzięki temu, że ma on taki a nie inny kontrakt!). Rozumiem, że w/w to "szrot", "głupki" i "nieudacznicy" w przeciwieństwie do supermegagwiazdorów z arcypotężnej Amiki Poznań, którzy od lat słyną z równej, przewysokiej formy i nieustającej walki o najwyższe cele.

Żałosne jest to, co niektórzy tutaj piszą. Zwłaszcza, że poprzedni system też się nikomu nie podobał.

Lepszy trochę gorszy piłkarz, któremu chce się biegać, niż trochę lepszy, któremu się nie chce.

Powtórzę i podkreślę. Ambitny i profesjonalny piłkarz, jedyny 100% zawodowiec (w europejskim tego słowa znaczeniu) w polskiej "ekstra"klasie gra u nas na stoperce z kontraktem 50/50. Dla mnie to wystarcza. I świadczy najlepiej o wszelkich królewiczach polskich czy bułgarskich zaścianków, którym takie warunki nie pasują.
Ostatnio edytowane przez Deever : 18.08.2008 o godz. 11:38.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Stary 18.08.2008, 11:39

Właśnie nieświadomie obnażyłeś swój sposób myślenia.
Ja spoglądam na te sprawy tak by to Wisła odniosła z tego wszystkiego korzyść.
Ty spoglądasz na to w stylu "by grajkom było łatwiej".

EOT z mojej strony.
Mistrz ciętej riposty i logicznego myślenia się odezwał. Czytaj ze zrozumieniem.

Piszę o tym jak może myśleć piłkarz i wcale nie mam zamiaru litować się nad naszymi ligowymi pseudogwiazdkami. Oczywiście, że kontrakty motywacyjne są korzystne dla klubu. Jednak problem w tym, że po prostu nie ma chętnych żeby takie kontrakty podpisywać. Chyba każdy jest zgodny, że bardzo przydałyby się nam wzmocnienia. Wiedzą o tym kibice, wie o tym Bednarz, wie o tym Skorża. Okienko transferowe się zamyka a wzmocnień ani widu ani słychu. Jak widać frajerów nie sieją i chętnych na kontrakty ala Bednarz brak. W ten sposób walczymy o LM mając 11 zdatnych do gry w pucharach zawodników, ale za to mamy kontrakty motywacyjne.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.08.2008, 11:50
Deever napisał(a):Wyświetl post
Taaa, a jak mieliśmy kontrakty z gatunku "czy się stoi, czy się leży" to były krzyki, że nieroby i inwalidzi biorą kasę za nic.

Niektórym się naprawdę nie da dogodzić.

Cleber zgodził się na takie warunki bez mrugnięcia okiem. Brożek jakoś przedłużył, Głowacki też. Jirsakowi jakoś nie przeszkadzało, jak i Niedzielanowi (ile kasy zaoszczędziliśmy dzięki temu, że ma on taki a nie inny kontrakt!). Rozumiem, że w/w to "szrot", "głupki" i "nieudacznicy" w przeciwieństwie do supermegagwiazdorów z arcypotężnej Amiki Poznań, którzy od lat słyną z równej, przewysokiej formy i nieustającej walki o najwyższe cele.

Żałosne jest to, co niektórzy tutaj piszą. Zwłaszcza, że poprzedni system też się nikomu nie podobał.

Lepszy trochę gorszy piłkarz, któremu chce się biegać, niż trochę lepszy, któremu się nie chce.

Powtórzę i podkreślę. Ambitny i profesjonalny piłkarz, jedyny 100% zawodowiec (w europejskim tego słowa znaczeniu) w polskiej "ekstra"klasie gra u nas na stoperce z kontraktem 50/50. Dla mnie to wystarcza. I świadczy najlepiej o wszelkich królewiczach polskich czy bułgarskich zaścianków, którym takie warunki nie pasują.
Tylko Cleber ma już swoje lata - zapomniałeś dodac a i ofert z Portugalii jakoś nie miał

Kontrakt motywacyjny ma sens gdy np: konkurencja płaci 200 a my proponujemy 300 ale po 150 gwarantowane a 150 w zaleności od gry. Ale my proponujemy 100 na 100 razem 200.

Nie wiem Deever jak ty ale ja już pracuje pare lat i wolę 200 gwarantowane niż 100 gwarantowane i 100 mozliwe do wzięcia. Co innego jak skalkuluje korzyści z 150 na 150 i określe ryzyko i potencjalne korzyści - biore 150 na 150.

A my jak wiesz nie płacimy piłkarzom lepiej niż Legia czy Lech. Tylko podobnie z tym ze u nas "motywacja".
Powiedz co ty bys wybrał?

PS
Zresztą to "niewidzialna ręka rynku" wszystko zweryfikuje. I jak na razie kilku piłkarzy odmówiło nam gry. Wg mnie nie z powodu braku ambicji ale typowej cechy homo sapiens - inteligencji
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 18.08.2008, 11:53
)

Kontrakt motywacyjny ma sens gdy np: konkurencja płaci 200 a my proponujemy 300 ale po 150 gwarantowane a 150 w zaleności od gry. Ale my proponujemy 100 na 100 razem 200.

Nie wiem Deever jak ty ale ja już pracuje pare lat i wolę 200 gwarantowane niż 100 gwarantowane i 100 mozliwe do wzięcia. Co innego jak skalkuluje korzyści z 150 na 150 i określe ryzyko i potencjalne korzyści - biore 150 na 150.
i to powinien sobie Bednarz powiesić nad łóżkiem, bo inaczej to daleko na tym nie zajedziemy.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.08.2008, 11:55
A ja na przekór: są świetne! Pomyślcie: to taki mały "przesiew" i test na ambicje naszych potencjalnych grajków.
Dupa jaś... Ja jakbym dostał taki kontrakt to bym wypiął dupę i kazał się cmoknąć. Skoro biorą mnie za obiboka to niech spie..., pójdę tam gdzie będą mieli do mnie zaufanie. A jak ktoś mnie wygryzie ze składu mimo że będę zapierdalał to co? Wg kontraktu jestem śmierdzącym leniem i dostaje połowę wynagrodzenia...
Zapewne tak właśnie pomyślał Kosowski i Lewandowski i cholera wie kto jeszcze.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 18.08.2008, 12:01

A my jak wiesz nie płacimy piłkarzom lepiej niż Legia czy Lech. Tylko podobnie z tym ze u nas "motywacja".
Powiedz co ty bys wybrał?

PS
Zresztą to "niewidzialna ręka rynku" wszystko zweryfikuje. I jak na razie kilku piłkarzy odmówiło nam gry. Wg mnie nie z powodu braku ambicji ale typowej cechy homo sapiens - inteligencji
Miałem się już nie udzielać. Ale tak mnie zafrapowałeś, że po prostu muszę zapytać:

Skąd ty masz te wszystkie dane? Siedzisz w klubie czy wyciągnąłeś je z kapelusza? Masz choć jeden dowód na to co piszesz?

Ogólnie zgadzam się z pierwszą częścią Twojego postu - to chyba oczywiste. Po prostu nie wiem skąd Ty masz jakiekolwiek dane ile my komu proponujemy i jaki to jest procent do tego co proponują inni. Według mnie wymyśliłeś to sobie na poczekaniu tylko po to by dostosować do swojej tezy. Ale już jeden sukces odniosłem przyznałeś, że jednak kontrakty motywacyjne mają sens, sęk tkwi w ich wysokości.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.08.2008, 12:16
Miałem się już nie udzielać. Ale tak mnie zafrapowałeś, że po prostu muszę zapytać:

Skąd ty masz te wszystkie dane? Siedzisz w klubie czy wyciągnąłeś je z kapelusza? Masz choć jeden dowód na to co piszesz?

Ogólnie zgadzam się z pierwszą częścią Twojego postu - to chyba oczywiste. Po prostu nie wiem skąd Ty masz jakiekolwiek dane ile my komu proponujemy i jaki to jest procent do tego co proponują inni. Według mnie wymyśliłeś to sobie na poczekaniu tylko po to by dostosować do swojej tezy. Ale już jeden sukces odniosłem przyznałeś, że jednak kontrakty motywacyjne mają sens, sęk tkwi w ich wysokości.
Nie rozmawiam z Tobą w kategoriach sukcesu/porażki - ale po to aby wymienić/zweryfikować swoje przekonania. Nie podniecaj się za bardzo - bo to nie jest żadna rywalizacja

Informacji na temat kontraktow nie mam ale wyciągam wnioski z wypowiedzi np. Bednarza jak to G.Bartczak odmówił itd. Tylko spekulacje. Kluby podobno były dogadane ale on nie chciał na takich warunkach.

Napisze to co już pisałem wcześniej. Mistrzostwo w zeszłym sezonie zdobylismy dlatego że mamy Skorże który motywował zawodników - bo na razie kotrakt motywcyjny ma kilku nowych piłkarzy (Łobodziński) i od tego sezonu Brozek, Głowacki. Natomiast czy dzieki temu pozyskamy lepszych piłkarzy niż konkurenci? To sie okaże. Wszystko zweryfikuje rynek.

Ja jestem spokojny o wynik Wisły dlatego że mamy trenera Skorże i nie ma chaosu z ciagłymi zmianami trenera a nie z powodu kontraktów motywacyjnych. Jak na razie nowi piłkarze nie chcą tego łykac.
Odpowiedz cytując
jizzz
Banita

Od: 05.2008

Stary 18.08.2008, 12:16
to stadion gdzie wieszano skradzione przez cracovie flagi,
widzę ze zabolało? To dobrze tak miało być.
To reszty się nie odniosę bo prezentuje poziom rynsztoka
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 18.08.2008, 12:31
jizzz napisał(a):Wyświetl post
widzę ze zabolało? To dobrze tak miało być.
widocznie uważał, że reprezentujecie sobą jakikolwiek poziom, ale jak widać się pomylił.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.08.2008, 12:43
zim zum napisał(a):Wyświetl post
widocznie uważał, że reprezentujecie sobą jakikolwiek poziom, ale jak widać się pomylił.

Owszem, reprezentują. Z tym, że jest to poziom rynsztoka.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów