The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2008, 06:29
Słuchając ostatniej wypowiedzi Bednarza w C+ odniosłem wrażenie, że on jednak wie co mówi i ma jakąś wizję Wisły i swojej pracy.. Bo niby z jednej strony to jest logiczne, że nie można w nieskończoność podbijać ceny (via Iwański, Nei).. Ale z drugiej strony chyba nie powinniśmy liczyć TYLKO na "okazję"..
Pogadamy jak się okno transferowe skończy. Bo z tego co mówił Bednarz to szuka kolejnych Jirsaków i Diazów. Jak tak to dla mnie bomba
Odpowiedz cytując
LeBlanc
Member

Od: 07.2007

Stary 12.08.2008, 07:51
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ehhh..Twarowski wczoraj tez bardzo "delikatnie" podsunal takie wyjscie Jackowi..

Ale ten szybka riposta.."Dopoki bede widzial sens mojej pracy ,w tym klubie to zostane"
I dobrze. Inaczej wyrzucimy Bednarza a zmieni się tyle, że płacić na tym stanowisku będziemy komu innemu. Bo nikt inny nagle nie odkryje w Wiśle żyły złota jaką można wydać na transfery - taką odkryć może tylko sam Cupiał, co wyraźnie powiedział wczoraj Bednarz. Nie odkrył Ameryki - po prostu powiedział to, co wszyscy dobrze wiedzą, ale idąc tropem mediów miast szukać przyczyn tam gdzie one są zrzucają wszystko na "nieudolnego" Bednarza, bo tak łatwiej.

Czepianie się, że JB zostaje bo chce zarabiać jest idiotyczne z punktu widzenia Wisły (jak traktuje to Bednarz osobiście, prywatnie to jego sprawa i nam nic do tego)- ci co proponują: "niech się uniesie honorem i odejdzie bo nie dają mu kasy na transfery" proponują tylko tyle byśmy oglądali serial pt. "poszukujemy dyrektora sportowego" a potem pieniądze JB przelewali na inne konto. A ryzyko, że skutek będzie taki sam o ile nie gorszy spore. Pamiętam kilometry stron zapisane przez tutejszych forumowiczów psioczących na Mielcarskiego.
Ostatnio edytowane przez LeBlanc : 12.08.2008 o godz. 07:53.
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 12.08.2008, 12:51
Bednarz jesli nie sciganie nikogo do konca sierpnia ,to moze dla mnie pakowac walizki i sie wyprowadzac z Wisly.Nie sciaganc nikogo (poza rezerwowym Singlarem za friko) od czerwca to jest indolencja i nieudolnosc.
Ciekawe co bedzie jak wypadnie ze skladu Cleber lub Brozek ?
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.08.2008, 12:58
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Bednarz jesli nie sciganie nikogo do konca sierpnia ,to moze dla mnie pakowac walizki i sie wyprowadzac z Wisly.Nie sciaganc nikogo (poza rezerwowym Singlarem za friko) od czerwca to jest indolencja i nieudolnosc.
Ciekawe co bedzie jak wypadnie ze skladu Cleber lub Brozek ?
Od kiedy to Bednarz daje kasę na transfery?
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.08.2008, 13:06
no ale przeciez Bednarz juz wylatuje. sam mowil paru agentom ze z ofertami juz nie do niego... ma byc Mielcarski...
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
Joe Cole
Banita

Od: 08.2008

Stary 12.08.2008, 13:07
mogło to się zmienić po meczu z Beitarem... czy nie?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.08.2008, 13:07
TSW06 napisał(a):Wyświetl post
no ale przeciez Bednarz juz wylatuje. sam mowil paru agentom ze z ofertami juz nie do niego... ma byc Mielcarski...
pewne info skąd ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Joe Cole
Banita

Stary 12.08.2008, 13:08
Ciekawe jaką odprawę dostanie
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Stary 12.08.2008, 13:18
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
Od kiedy to Bednarz daje kasę na transfery?
To jak nie ma kasy na transfery to po co wogole zatrudniaja yrektora sportowego i skautow ? Jakas kasa musi byc w rezerwach ,ale Bednarz nawet nie wie na kogo ja wydac .Wiadomo ,ze nie warto kupowac na sile ,ale nie wzmocnic skladu nikim przez taki czas to jeszcze raz mowie nieudolnosci indolencja
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.08.2008, 13:23
K_2 napisał(a):Wyświetl post
To jak nie ma kasy na transfery to po co wogole zatrudniaja yrektora sportowego i skautow ? Jakas kasa musi byc w rezerwach ,ale Bednarz nawet nie wie na kogo ja wydac .Wiadomo ,ze nie warto kupowac na sile ,ale nie wzmocnic skladu nikim przez taki czas to jeszcze raz mowie nieudolnosci indolencja
Sądzisz, że aż tak by kłamał mówiąc w C+, że zaproponował RN 17 zawodników... ?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.08.2008, 21:39
Powiedz mi. Lepiej byś się poczuł, gdyby Bednarz zrezygnował z funkcji oświadczając, że odchodzi, ponieważ w sprawie transferów wiązano mu ręce i nie chce być kojarzony z tego typu polityką transferową?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 12.08.2008 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.08.2008, 21:54
To idąc takim tokiem myślenia to po co nam w ogole dyrektor sportowy. Jak nie będzie dyrektora, to nie będzie nowych piłkarzy, jak nie bedzie pilkarzy, to po co nam trener i po co w ogole ta druzyna? Weźcie myślcie zanim coś napiszecie. Mam do Jacka pełne zaufanie i wierzę, że coś jeszcze "ustrzeli".
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.08.2008, 23:27
najlepszym dyrektorem sportowym był Nawałka to przecież Pan Adam znalazł dla Wisły braci Brożków,Strąka,Kuzere,Kokoszke . Więszkość z nich świetnie sparwdzała sie w dorosłej piłce a kupowano ich jako juniorów płacąc niewielkie w sumie pieniądze a o to przecież chodzi w obecnej skomplikowanej sytuacji finansowej Klubu gdzie problemem jest znalezienie 800 tyś Euro na Neia
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.08.2008 o godz. 23:31.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 14.08.2008, 19:25
Nie ma sie co czepiac temtu Neia.ogólnie Bednarz jest cienki i tyle.Jego wypowiedzi w C+ były półdyplomatyczne,a jak starał sie udowodnic ,ze dobrze ,ze trafilismy na Barcelone ,bo kazdy z tych rywali był porównywalny,to troszceczki mnie osłaiło.Faktem jest ,ze kazdy byłby z tych druzyn faworytem w zestawieniu z nami,ale nie sadze ,ze z kazdym(tak jak z Barcelona) nie stworzylibysmy półakcji i przegralibysmy 4:0.Przeciez jak mielismy sie czegos nauczyc ,to poco od razu na głebokiej wodzie,gdzie zostalismy utopieni.Przeciiez lepiej mozna było na półpłytkiej ,gdzie przynajmniej ochlapalibysmy sie ....
Nie ma kasy,czy nie ma odpowiednich piłkarzy wyszukanych przez Bednarza?Mysle ,ze prawda lezyy posrodku,ale jak by przemnozyc liczbe krajów ,przez liczbe lig(pierwszych dwóch),przez liczbe zespołów(pierwszych i rezerw),przez liczbe pilkarzy,to napewno cos by sie znalazło odpowiedniego za odpowiednie pieniadze,chocby na wypozyczenie,bo jak barzdo potrzebujemy wzmocniej ,zeby osiagnac faze grupowa PUEFA i cos w niej ugrac to widac po meczu z Bracelona.I nie jest obrazem tego wynik,bo tak naprawde mogło byc 6:0,a le brak chocby kilku sytuacji z których mógłby pasc gol.Pozdrawiam.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 14.08.2008, 19:35
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Nie ma sie co czepiac temtu Neia.ogólnie Bednarz jest cienki i tyle...
A kto jest wg. Ciebie gruby? Bo ja jakoś lepszego kandydata nie widzę. Ten chociaż w klubie porządek robi po tym jak róznej maści treneiro wynalazków posprowadzali.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez czesiu : 14.08.2008 o godz. 19:42.
Odpowiedz cytując
Joe Cole
Banita

Stary 14.08.2008, 19:44
No właśnie nie ma lepszego. Weźmy przykład Trzeciaka w Legii. Koleś jest tragiczny.
Natomiast Bednarz jednak choćby za Jirsaka ma u mnie dużego plusa i w sumie za Niedzielana bo gdyby nie pechowa kontuzja (ostre wejście gościa z Górnika) to przecież Andrzej by był nie do wyjęcia z pierwszej jedenastki.
Diaz też się zapowiada na świetnego stopera(za 100tys dolarów) być może następcę Clebera. Moim zdaniem grał z Barcą lepiej niż Cleber.
Łobodziński jest słaby ale sumarycznie to jednak zapewnia choćby w lidze przewagę nad resztą stawki.

O Matusiaku powiedział że płaciliśmy mu tylko PENSJĘ!! więc uważacie że to dużo?
Singlar jest raczej słaby ale jego pewnie pożegnamy za rok.
Dudu był dobry i niepotrzebnie go pożegnaliśmy.

Więc nie można powiedzieć że zupełnie się nie sprawdza. Chodzi raczej o to że jest dość drogi w utrzymaniu a Cupiał i RN nie planują transferów w nadchodzącym czasie więc się go nie opłaca utrzymywać za tyle kasy.
A może rzeczywiście Mielcarski miałby jakieś jeszcze lepsze pomysły. Tylko ja się go boję bo on nie prowadzi selekcji wg. potencjału jaki ma gracz. Nasprowadza znowu oprócz 1 dobrego 4 słabiaków, albo rezerwowych i niestety ale znowu będziemy ich opłacać za nic.
Odpowiedz cytując
Michu88
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.08.2008, 19:53
Joe Cole napisał(a):Wyświetl post
Może dasz mu czas na pokazanie swych umiejętności, bo jeszcze się okaże, że jest lepszym piłkarzem niż Baszczu...
Wisła i Śląsk na zawsze w sercu mym!!!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 14.08.2008, 21:58
czesiu napisał(a):Wyświetl post
A kto jest wg. Ciebie gruby? Bo ja jakoś lepszego kandydata nie widzę. Ten chociaż w klubie porządek robi po tym jak róznej maści treneiro wynalazków posprowadzali.
Wg mnie On jest łysy.....Kto wyszykuje zawodników do Lecha?

Teraz przypominam sobie jak powiedział w C+,ze nie chce Lewandowskiego ,bo musiałby płacic tyle co Brozkowi.Po pierwsze to nie do konca prawda,a po drugie jakos Lechowi to nie przeszkadza ,i co wiecej zaczyna im sie co mecz systematycznie wracac(mecz z GKS zawaliła obrona).....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 14.08.2008 o godz. 22:00.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 14.08.2008, 22:09

Teraz przypominam sobie jak powiedział w C+,ze nie chce Lewandowskiego ,bo musiałby płacic tyle co Brozkowi.Po pierwsze to nie do konca prawda,a po drugie jakos Lechowi to nie przeszkadza ,i co wiecej zaczyna im sie co mecz systematycznie wracac(mecz z GKS zawaliła obrona).....
A skąd to wiesz, że to nie do końca prawda? Ja np. bym nie zapłacił 300 tys. E rocznie chłopakowi z II ligii, bo tyle to dostają "gwiazdy" ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 14.08.2008, 22:15
.
Ci sami co wcześniej nakupowali złomu i prowadzi ich ten sam trener co odpadł z Tiligulem i do UEFA awansował przypadkiem a wśród kibiców nazywany jest murarzem i chcieli Go wywalić.

masz w czymś problem to jest wolny rynek i chyba nie będziemy płakać że X czy Y klub kupił jakiegoś piłkarza a nie My.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.08.2008, 22:16
Michu88 napisał(a):Wyświetl post
Może dasz mu czas na pokazanie swych umiejętności, bo jeszcze się okaże, że jest lepszym piłkarzem niż Baszczu...
Ale Baszcza z całym szacunkiem (kończy mu sie kontrakt po tym sezonie) też pożegnamy!

Bądźmy szczerzy - obydwaj są przecietni - a bycie nawet ciut lepszym od Baszcyńskiego nie znaczy ze Singlar jest dobry!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
sylwia :)
Banita

Stary 14.08.2008, 22:16
Cytat:
A skąd to wiesz, że to nie do końca prawda? Ja np. bym nie zapłacił 300 tys. E rocznie chłopakowi z II ligii, bo tyle to dostają "gwiazdy" ekstraklasy.
Dlatego ty właśnie nie jesteś żadnym prezesem io nic w życiu nie osiągniesz.Bednarz coś osiągna. A TY
Ciekawe czy byłeś kiedyś na jakimś meczu drugoligowym

Tak w ogole to sorki za tak ostry pierwszy post (hejka wszystkim ) ale po prostu nie moge z takimi ludźmi!!!!
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 14.08.2008, 22:22
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ale Baszcza z całym szacunkiem (kończy mu sie kontrakt po tym sezonie) też pożegnamy!

Bądźmy szczerzy - obydwaj są przecietni - a bycie nawet ciut lepszym od Baszcyńskiego nie znaczy ze Singlar jest dobry!
Mam takie same odczucia. Singlar to na ligę wystarczy, ale puchary to raczej już nie.
Odpowiedz cytując
treneiro
Member

Od: 07.2008

Stary 14.08.2008, 23:05
O Matusiaku powiedział że płaciliśmy mu tylko PENSJĘ!! więc uważacie że to dużo?
Niby 175k euro za półsezonowe grzanie ławy to dużo, ale to i tak dużo mniejsza strata niż gdyby doszło do transferu definitywnego.
Skąd ta pewność?
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Ja np. bym nie zapłacił 300 tys. E rocznie chłopakowi z II ligii, bo tyle to dostają "gwiazdy" ekstraklasy.
Ja również.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.08.2008, 06:00
Bednarz IMO sie sprawdza z tym, ze system ktory obecnie mamy wypacza sens pojecia "dyrektor sporotwy". I tak wszystkie decyzje podejmuje na dobra sprawe RN, co czynie prace Jacka troche bezcelowa..

Do puki tak bedzie, ciezko oczekiwac normalnych decyzji. W radzie na pewno nie zasiadaja ludzie, ktorzy na pilce zeby zjedli. Ich jedynym wyznacznikiem jest ekonomia, a to nie zawsze dobry podpowiadacz :-]
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 15.08.2008, 07:22
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post

masz w czymś problem to jest wolny rynek i chyba nie będziemy płakać że X czy Y klub kupił jakiegoś piłkarza a nie My.
Mam ,a Tobie ch... do tego.
Ten złom(Lewandowski,Arboleda,Peszko) nie źle sobie radzi.....A co, dwa nabytki z zeszłego sezou(Rengifo,Quinteros) to tez złom?Sam widze obrosłes rdzą......

Cytat:
A skąd to wiesz, że to nie do końca prawda? Ja np. bym nie zapłacił 300 tys. E rocznie chłopakowi z II ligii, bo tyle to dostają "gwiazdy" ekstraklasy
sprawdź w necie
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 15.08.2008 o godz. 07:26.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.08.2008, 07:38
treneiro napisał(a):Wyświetl post
Niby 175k euro za półsezonowe grzanie ławy to dużo, ale to i tak dużo mniejsza strata niż gdyby doszło do transferu definitywnego.

Skąd ta pewność?

Ja również.
Do transferu definitywnego? Przecież to niemożliwe żebysmy wydali jakiekolwiek pieniądze za odstepne!
Lepiej dac kontrakt takiemu Svitlicy, Matusiakowi, Radovanovicovi itd niż wysupłac grosza i kupic takiego Stlica za 500 tysiecy EUR czy też 400 tysiecy EUR za Lewandowskiego

Żby nie było - nie łykam bajek ze Lewandowski nie chciał u nas grac... nie chciał bo nie chcieliśmy płacić odstępnego Zniczowi a jemu dużego kontraktu! Widać to na przykładzie Bartczaka który woli grać w II (teraz I) lidze niż u nas. Tez go niby chcielismy. Ale kity kibicom to władze Wisły sprzedają pierwszorzedne!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 15.08.2008, 08:59
Mam ,a Tobie ch... do tego.
w sumie masz racje ch.. mi do tego że nie którzy co pół roku wyskakują z nowymi meteorami piłkarskimi kiedyś "gwiazdą" miał być Jarka, Micanski, Burkhardt, Mila,Giza, Grzelak, Bonin,Kaczmarek,Gajtkowski,Kolendowicz,Stasiak żeby juz wiecej nie szukać i ciągle te same płaczki potrafią jechać po klubie że ich nie kupują a za cholerę żaden sie po jakimś czasie nie potrafi przyznać że dobrze sie stało że X czy Y klub nie kupił bo to przeciętni gracze za ogromne pieniądze którzy mieli tylko przebłyski formy.

AmicoLech na pewno zrobił ciekawe i obiecujące transfery tylko chciałbym zwrócić uwage że oni maja nieco inną sytuacje finansowo- kadrową tzn. przy podobnym budżecie nie mają długów i przypuszczam że mają mniejsze kontrakty a po drugie mieli słabszą kadre i każde wzmocnienie jest bardziej zauważalne ja nie wiem czy tacy niewątpliwie dobrzy gracze jak Quinteros czy Rengifo byliby w Wiśle gwiazdami czy grali by tyle w Wiśle co w Lechu.

Jedna rzecz mi sie w Poznaniu podoba że potrafią szukać tam gdzie sa tani gracze czyli Ameryka południowa i środkowa to tak jak u nas z Diazem jakby nawet nie wypalił to kosztował grosze a jak wypali (czego już jestem niemal pewien) to mamy grajka za niewielkie pieniądze dla którego Wisła jest wielkim klubem .

P.S. czy ktoś kiedys policzył ile przez te powiedzmy 5 lat Wiśle uciekło dobrych graczy z ligi do innych klubów , bardzo jestem ciekawy czy przy ciągłym narzekaniu kupcie tego czy tamtego , czy faktycznie wiele gwiazd nam uciekło?
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 15.08.2008 o godz. 09:03.
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Od: 04.2005

Stary 15.08.2008, 10:29
Joe , ale wymienileś własnie b. utalentowanych chłopaków

chodzi o to aby ich dobrze poprowadzic zostali olani i staneli w rozwoju
Odpowiedz cytując
bungo79
Junior Member

Stary 19.08.2008, 09:39
[FONT='Times New Roman']witam,[/FONT]
[FONT='Times New Roman']moje zdanie apropos poczynań bednarza jest takie, ze jeśli nawet przedstawił liste 17tu czy iluś tam graczy to poprostu niewłaściwie dopasował ich do warunków panujących w klubie.[/FONT]
[FONT='Times New Roman']ten pan zna te warunki i miał ponad pół roku by poszukać na całym globie grajków którzy potrafią kopać piłke a przy tym nie kosztują krocie, spełniają wymagania etc. pula piłkarzy nie kończy się na rezerwach włoskich klubów, lidze serbskiej czy fińskiej. i zadaniem bedarza było takich piłkarzy poszukać. przypominam on bierze za to pieniądze. najłatwiej jest zakomunikować ze rada nadzorcza blokuje jego pomysły.. zastanówcie się co będzie jeżeli brożek nabawi sie kontuzji.. niedzielan bedzie strzelał bramki czy może boguski? aaa, już wiem - patryk 'umiem podawać tylko górą' małecki..[/FONT]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów