The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2008, 21:40
Lech pokazal swietna skutecznosc! Na 13 strzalow 6 goli..WOW! Barcelona oddala wczoraj z 30 strzalow i tylko 4 gole nam zaaplikowala ;-)
Oczywiscie zgadzam sie z Gwiazdzistym ze nie ma co sie podniecac po 2-3 meczach. Ale tutaj chodiz raczje oto w Lechu widac jakas dlugofalowosc a w Wisle wrecz na odwrot mamy sytuacje. A co bedzi ejak zlapiemy 2-3 kontuzje? Kto wejdzie na boisko? Szałega? Maczynski? Małecki?
Odpowiedz cytując
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 14.08.2008, 21:41
e napisał(a):Wyświetl post
boli natomiast ze Lech coraz blizej PU.
Daj sobie dziecko spokój i nie wypisuj już głupot na forum jak się nie znasz na rzeczy ...
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2008, 21:43
Tobi1906 napisał(a):Wyświetl post
Lech masakra 6-0 szok poprostu.

Kiedy ostatnio Polska druzyna wygrala w Europie tak wysoko?Czyzbysmy z Newtoon 7-0? z 10 lat temu?

Puchar UEFA
Ruch - Zalgiris Vilnius 6-0, 2000 (1st Qualifying Round )
Legia - FC Tbilisi 6-0, 2004 (2nd Qualifying Round )
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.08.2008, 21:47
Cytat:
miazga szkoda ze WISLA tak nie zagrala wczoraj ale trudno
nie pitol, conajmniej tyle samo by wczoraj dostali. Kto lepszy wyjaśni się: a) w meczach Wisła-Lech i Lech-Wisła oraz b) na koniec sezonu.

No ale brawo Lech, było na co popatrzeć.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 14.08.2008, 21:49
Elendil napisał(a):Wyświetl post
. Kto lepszy wyjaśni się: a) w meczach Wisła-Lech i Lech-Wisła oraz b) na koniec sezonu.

.
Ty sobie schowaj gdzieś to a) i b) ,bo dotyczy to zeszłego ,a nie obecnego sezonu.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.08.2008, 21:51
Zurych gorszy od Beitaru wiec wynik nie dziwi
dobrze ze Legia nie zwalila.
Nie wiem czy kibicujesz Wiśle bo od dłuższego czasu mam wątpliwości. Z perspektywy kibica Wisły jest najlepiej aby Lech grał jak najdłużej w pucharach. Nie chodzi tutaj nawet o te punkty, my rywalizujemy z nimi o mistrza, a jeśli Lech jest w pucharach to gra więcej meczów, jeśli gra więcej meczów jest bardziej zmęczony i jego siła maleje. Nie wiem czy pamiętasz jak wyglądały mecze Wisły w lidze po spotkaniach pucharowych.

Jedne co mnie boli to trafne transfery Lecha.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Franz Smuda:
Cytat:

Rozluźnieni zagracie w rewanżu?

- Jest jeszcze drugi mecz, w którym też musimy powalczyć, zdobyć punkty dla polskiej piłki
Wiem jak bardzo można być 'fanatycznym', ale polska piłka to chyba też Wisła. W takim razie pozdrowienia dla e-Ukrainek.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

No 6-0 Lecha robi wrażenie. Ja tam mecz przestałem ogładać po drugiej bramce, bo już straciłem nadzieję, że przegrają.

To, czy zagrają w fazie grupowej zależy w większej częsci od losowania, niż od samego Lecha. Osobiście życzę im Milanu, Tottenhamu, albo Herthy i po zabawie.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Każdy ma prawo do swojego zdania, ale Ty przedstawiałeś nam je już ile kroć... ! Resztę zachowaj dla siebie.

spidey napisał(a):Wyświetl post
Jest mi dziś wstyd że kibicuję Legii...
Dopóki na Łazienkowską nie wróci " normalna " atmosfera dopóty nie będzie sukcesów.
Poza tym, według mnie dni Urbana są policzone. Chybione transfery, brak formy u poszczególnych piłkarzy oraz styl gry jakiego Legia po prostu od kilkudziesięciu meczów nie ma.

glinek napisał(a):Wyświetl post
Z tym się zgodzę, ale przeciwnika nie ma dobrego. Wisła z Beitarem też grała ładną piłkę i skuteczną
Nie jest tak źle, Mistrz Polski ogrywa mistrza Izraela, a Lech czołowy zespół szwajcarski.

Najszybciej rozwiną sie te polskie klubu które maja swoją siedzibę w wielkich miastach, te które najszybciej wybudują nowe stadiony.A tak przy okazji to martwię sie o naszą Wisłę Kochaną za kilka lat... przecież my praktycznie nie inwestujemy młodzież, nie mamy scoutów oraz nie stawiamy na młodych krajowych perspektywicznych piłkarzy ( czytaj, patrz wolimy 28 letniego Nei zamiast młodego króla strzelców II i III ligi... o Lewandowskim mowa. )

A co do kibiców... nie ujmując im nic, to nieźle TVP kombinuje z mikrofonami... jak dobrze wychwytywały to co śpiewało dookoła nich. Że nawet 100 kibiców gości gdy tylko zaczynała śpiewać była bardzo dobrze słyszalna... doping maja ok, ale bez podniecania się.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 14.08.2008 o godz. 22:03.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.08.2008, 21:52
Leszek pokazał się jako ciekawa drużyna, bodajże Skrzypczak w wywiadzie dla PN powiedział że Grashoppers to młoda drużyna która przyciśnięta lubi się pogubić...
ale trzeba to jeszcze wykorzystać

Lech ma teraz to czego nam brakuje
zgrane ogniwa - Zając, Scherfchen wymienia się na nowe
Bandrowski, Peszko

a u nas....
nadal Baszczyński, Sobolewski, Cantoro.....
Odpowiedz cytując
mechusar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.08.2008, 21:54
Jak tu się włącza ignorowanie kretynów?
Amicos vincere, inhonesta est victoria...
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.08.2008, 21:54
Etiop napisał(a):Wyświetl post
Co to za flaga wisi na wysokości linii środkowej boiska?Tak jakby Legii?

EDIT:
Mecz oglądam na kompie i mam słabą jakość obrazu. Włączyłem tv i zobaczyłem, że to jednak nie jest flaga Legii.
na mecze PU Lech z Legią mają układ
flaga Zagłębia Lubin bodajże.
Powód: błąd;)
Ostatnio edytowane przez Ricken : 14.08.2008 o godz. 21:57.
Odpowiedz cytując
EMPI
Czasem nachodzi Cię...

Stary 14.08.2008, 21:59
Ten mecz potwierdza kilka faktów:

1). Lech kibicowsko to zdecydowana czołówka naszej smutnej jak pipa ekstraklasy...
2). Lech piłkarsko to grająca atrakcyjny football paka - no ale Smuda zawsze tak ustawia swoje zespoły.
3). Lech w tym sezonie nawiąże walkę o czołowe lokaty.
4). Lech dokonał dobrych wzmocnień.
5). Nawet jakby wygrali 1:0 to i tak tyle samo punktów do ranku idzie więc... Ale wynik idzie w świat...

A teraz kilka zaskoczeń...

1). Lech nie stracił bramki... WOW!
2). Lech potrafił prowadzić w miarę wyrównaną grę... WOW!
3). Lech nie zdechł... WOW!

Generalnie poznańska lokomotywa zaprezentowała styl w jakim Wisła jeszcze do niedawna się identyfikowała i dała pstryczka w nos Legii, która nakupczyła przed sezonem piłkarskiego planktonu i jak widać ilość nie idzie w jakość... Moim zdaniem po tym co widziałem dziś i wczoraj, Legia nie ma szans w tym sezonie nawet na podium i zanosi się na batalię o mistrzostwo pomiędzy Wisłą, Lechem i... DyskoPolo...

Dobrej nocy
i medalu jutro!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.08.2008, 21:59
Witam ,

Lech wygrywając 6-0 z drużyną z Zurychu pokazał kawał dobrej roboty. Świetne akcje, dobra organizacja gry, sporo inteligentnej piłki i zaangażowanie całego zespołu pozwoliło na totalne zdemolowanie rywala. Drużyna szwajcarska zapewne spodziewała się niżej zawieszonej poprzeczki tymczasem te nadzieje zakończyły się prawdziwą masakrą. Słowa uznania też należą się kibicom Lecha za konsekwentny i efektowny doping dla swojej drużyny przez całe spotkanie. Na pewno swoją postawą zrobili wrażenie na zawodnikach ze Szwajcarii. Wynik jak i gra Lecha mogą być ciekawym prognostykiem na rozgrywki ligowe. Wisła ,Legia , Lech będą w tym sezonie toczyć bardzo ciężkie i wyrównane w moim przekonaniu boje między sobą.

Legia zgodnie z moimi obawami mimo szczerych chęci przegrała z FK Moskwa i awans do kolejnej rundy znacznie się oddalił. Z drugiej strony przy dobrej grze obronnej i bardziej zdecydowanej postawie w ataku Legia może uzyskać w Moskwie rezultat promujących do kolejnej rundy. Szkoda ,że bramka Rogera została nieuznana. Dwa do dwóch bardziej oddawało przebieg spotkania.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 14.08.2008 o godz. 22:01.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.08.2008, 22:00
Paweł napisał(a):Wyświetl post
No 6-0 Lecha robi wrażenie. Ja tam mecz przestałem ogładać po drugiej bramce, bo już straciłem nadzieję, że przegrają.

To, czy zagrają w fazie grupowej zależy w większej częsci od losowania, niż od samego Lecha. Osobiście życzę im Milanu, Tottenhamu, albo Herthy i po zabawie.
oj misiu, misiu, biedaczek z Ciebie dzisiaj czyż nie? Buzi cukiereczku hehe..

hyh, nie mam słów..i w dodatku nie mogłem być na meczu z przez pieprzona służbę zdrowia. Fuck!
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 14.08.2008, 22:04
wreszcie moze bedziemy mieli 2 zespoly w fazie grupowej p. UEFA
patrząc na Lecha i Legie po tych kilku spotkaniach wiem jedno to nie Legia bedzie grała z nami o Mistrza
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 14.08.2008, 22:05
potwierdzam - flaga Zagłebia Lubin była widoczna na trybunie Lecha
Lech wywarł na mnie dzis naprawde niezłe wrazenie - co by nie mowic - to chyba najgrozniejszy rywal w walce o tytuł. doskonale przygotowani do sezonu pod wzgledem fizycznym, swietne indywidualnosci,gra kombinacyjna.Legia w tle dzisiejszego Lecha - czy to na boisku czy na trubunach - tóz to nawet pod druga lige się nie umywa ...
Legia doskonale dzis pokazala swoje nasłabsze strony.

PS. co za kretyn komentował spotkanie Legii
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 14.08.2008, 22:05
Piłkarską chyba leipiej od nas grali...zobaczymy w bezpośrednim starciu w lidze
Kibicowsko też ostro dają....widać że mają jeden klub na całe województwo i umią to wykorzystać, ale na meczu w Krakowie ich zmiażdżymy
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.08.2008, 22:06
Paweł napisał(a):Wyświetl post

To ,że kibicujemy Wiśle to chyba nie jest równoznaczne z tym ,że musimy jak najgorzej życzyć lokalnym rywalom w europejskich pucharach. Dobra postawa wszystkich polskich zespołów przynosi szereg zbiorowych profitów. Poprzez takie komentarze jedynie się ośmieszasz.

Ech muszę to napisać bo chyba niektórzy to mają klapki na oczach. Dobra postawa i poziom zaprezentowany w pucharach europejskich przez Legię , Lecha i Wisłę wyjdzie w przełożeniu na ligową rywalizację tym klubom tylko na dobre. Każdy rozsądny człowiek potrafi dostrzec ,że jeżeli taka Wisła porządnie się na zapieprza w lidze za nim sięgnie po upragnione MP i prawo do gry w Europie , pokonując każdego potencjalnego rywala biegając a nie stojąc to przyniesie to jej korzyść. Nie mylcie uznania i pochwał za dobrze wykonane zadanie z fanatycznym kibicowaniem.

Jeszcze nawiązując do tej wypowiedzi poniżej. Sam awans do LM nic nie daje trzeba jeszcze rozsądnie wydawać pieniądze. Legia i Widzew grały w LM (fakt w troszkę innym etapie jej rozwoju ) i czy odjechały o lata świetlne. Gdzie jest teraz Widzew ? Gdzie był Widzew przez ostatnie lata? Ewentualny awans Wisły Kraków do fazy grupowej LM nic by w tym klubie nie zmienił znając szczodrość naszego Cupiała.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 14.08.2008 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 14.08.2008, 22:08
westersyl
Aaa.. bo nie kibicuje Lechowi, Legii i innym w pucharach to dlatego masz watpliwosci czy jestem kibicem Wisly, he he he ..

Ja to inaczej rozumuje, niektorzy inaczej, wiec i tak siebie nawzajem nie przegadamy.

Pierwsza paka ktora awansuje do LM zawoujeje liga na dobre kilka lat, odskoczy od reszty i to bedzie wygladac makrabrycznie.
PU jeszcze jakas zniose, bo to mniejsze rozgrywki, mniejsze pieniadze, choc i tak troche kasy... nowi sponsorzy i co za tym idzie budowa silniejszego klubu - NIE BUDOWA SILNEJ POLSKIEJ PILKI - bo np. Wisla nic na tym nie zyska.
Choc wierze ze Legia wtopi z FK, Lech pewnie przejdzie ale daj Boze ze nastepni ich wyeliminuja.

I mam wyj.... na te kilka marnych punktow. Poswiece te kilka punktow byle Lech , Legia i inni zaliczaly wpadki w europie. I jesli oni przegrywaja to nie przegrywa Polska tylko Lech badz Legia. Polska to jest reprezentacja.
Same punkty nic nie dadza.. jesli nie ma druzyny ktora moze walczyc z najlepszymi nic one nie pomoga.
Poza tym gramy rok w rok o majstra i o te punkty nie musimy sie martwic.
A jesli juz tak nalega ktos to sami mamy je zdobyc, a nie liczyc na nasze kosy..

Dzis im kibicujecie, a przyjdzie mecz z Lechem badz Legia i bedziecie ich wytykach od k.. i w modlili sie zeby w dupsko od nas dostali - gdzie logika?
Zwykla hipokryzja.
Ligi, puchary, srary , nie wazne , Leszki, Legie maja dostawac baty.
Patrze na siebie i na moja Wisle - reszta mnie nie interesuje. Ich triumf - nasza porazka.

Take sa moje przemyslenia zawsze przed pucharami i chocby ktos probowal mi przegadac to i tak nie zmienie zdania.
Tyle ode mnie. Juz nie zamierzam nikomu odpisywac ani nic dodawac. Wyrazilem swoje OSOBISTE zdanie na ten temat i tyle.
Dobranoc.
Ostatnio edytowane przez e : 14.08.2008 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
EMPI
Czasem nachodzi Cię...

Stary 14.08.2008, 22:08
Dubi napisał(a):Wyświetl post
PS. co za kretyn komentował spotkanie Legii
Właśnie nie wiem, ale chyba trochę przesadzał...
W ogóle jakieś nowe ryje w TVP się pokazały ostatnio...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.08.2008, 22:10
Nie tyle wynik co gra Lecha robi wrażenie.

I to co wielokrotnie pisałem w kontekście naszych transferów że za kwotę mniejszą niz kwota za Dudke swietnie uzupełniono skład i załatano dziury...

Lewandowski
Peszko
Arboleda
Stilić
Bandrowski (wykup)

To dla naszej RN!!!! A wszyscy za 1,65 mln EUR kiedy Dudke sprzedalismy za 2 mln EUR!

Szkoda pisac o tym nawiedzonym pomysle z pseudo oszczędzaniem u nas....

PS
Dla tych co nie potrafią docenić wyniku Lecha - czy wy macie jakieś kompleksy? Ja jako Wislak wobec Lecha czy Legii nie mam zadnych kompleksów i dlatego moge obiektywnie i bez napinki (a nie jak np. Gwiaździsty) pisac o ich dzisiejszym meczu!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 14.08.2008 o godz. 22:13.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.08.2008, 22:11
Legia strasznie rozczarowała. Na pewno kłody pod nogi piłkarzom rzucali kibice. Kiedy zaczęli wykrzykiwać "ole" i wyśmiewać własnych piłkarzy z ust Szali można było odczytać: "zacznijcie k...a kibicować pajace". Troche racji miał. Przy wsparciu kibiców mogliście dać rade niewiarygodnie słabej drużynie z Moskwy. Szanse na awans są bo Legia teraz chyba lepiej czuje się na wyjazdach.

Jest jeszcze jedna opcja być może dopełnienie obrazu rzeczy. Urban to dupa nie trener.

Lech zgodnie z moimi oczekiwaniami wyraźnie wygrał. Wynik 6:0 i gra Kolejorza daje nadzieje, że powalczą o awans do grupy UEFA.

PS: moim zdaniem całkiem dobry był komentator w meczu Lecha (Zawadzki bodajże).

PS2: Ładnie Grecy dostają po dupie od Cypryjczyków. Najpierw Olympiakos, teraz AEK. Liga Cypru idzie do przodu. Dlaczego? Bo nie żałują pieniędzy na transfery.
Ostatnio edytowane przez Arked : 14.08.2008 o godz. 22:17.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.08.2008, 22:22
madenn napisał(a):Wyświetl post
wreszcie moze bedziemy mieli 2 zespoly w fazie grupowej p. UEFA
patrząc na Lecha i Legie po tych kilku spotkaniach wiem jedno to nie Legia bedzie grała z nami o Mistrza

Lechowi bardzo ciężko będzie awansować, nam niewiele lepiej. Lech ze swoim marnym współczynnikiem trafi prawdopodobnie do pierwszego koszyka gdzie czekać na nich będzie Milan, Atletico, Sparta Praga, Sampdoria i Herta (na dzień dzisiejszy i o ile dobrze licze). My trafiamy do 7 z rostawionymi: Hamburger, Deportivo La Corunia, Feynoord, Dnipro Dnipropetrovsk, Stade Rennais.
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 14.08.2008 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.08.2008, 22:26
Tuz po losowaniu twierdzilem, ze Lech jest faworytem i powinien awansowac bez wiekszych problemow.
Mimo wszystko, jestem pod wrazeniem rozmiarow ich zwyciestwa. Rozprawili sie z koniami polnymi jeszcze okrutniej, niz Wisla z Beitarem. Widac tam reke trenera. Smuda odcisnal na druzynie swoje pietno i Lech wypracowal sobie wlasny ofensywny styl, charakteryzujacy sie dobrym oskrzydlaniem akcji (Peszko robi swietna robote).

Legia trafila lekko trudniejszego przeciwnika, lecz rowniez jak najbardziej w zasiegu. Jednakze w ich przypadku, trudno mowic o jakims stylu, skoro wiekszosc akcji jest rwana/szarpana i bez pomyslu. Nie widac zadnych postepow w grze, tak jak to ma miejsce w Poznaniu. W sumie trudno tak na odleglosc ocenic, ale wydaje mi sie, ze Urban nie ma kontroli nad tym co dzieje sie z jego druzyna.
Tak jak przed pierwszym meczem bylem umiarkowanym optymista, tak teraz nie daje im wiekszych szans na awans po takim wyniku i przy takiej grze.

Wychodzi na to, ze w I rundzie p.UEFA, bedziemy mieli dwa polskie zespoly. To lepiej niz w poprzednim roku, kiedy osamotniona Dyskobolia, ulegla na tym etapie Crvenie Zvezdzie.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 14.08.2008 o godz. 22:37.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 14.08.2008, 22:27
mam pytanie odnosnie transferow Lecha,kto dokladnie posciagal tych grajków ?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.08.2008, 22:30
Szykuje sie nam moze mały skandal międzynarodowy?

http://www.sport.pl/pilka/1,65060,55...air_play_.html

Dubi
A graczy do Lecha z tego co wiem to pościągał Smuda który zawsze miał świetne wyczucie do zawodników.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Wie300
Banita

Od: 05.2008

Stary 14.08.2008, 22:32
Ten z meczu Legii nie przesadzal, a PRZEGINAL.
Przy faulu Rzezniczaka najpierw upieral sie ze wogole nie bylo faulu i to aktor, a Kuba wchodzi mu lokciem z glowe, a jak pokazali goscia ze sie podniosl i krew mu mocno sie leje, to sprytnie stwierdzil ze moze go "podrapal troche". ZAL
Odpowiedz cytując
patgal
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 14.08.2008, 22:37
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dubi
A graczy do Lecha z tego co wiem to pościągał Smuda który zawsze miał świetne wyczucie do zawodników.
Nie Smuda tylko Pogorzelczyk, którego niedawno chciano prawie wywieźć na taczkach tzw. "Transferowa 3 liga" Wygląda to tak, że Smuda podaje zarządowi pozycje na które chce zawodników, a potem wybiera z tych którzy zostali przysłani do Poznania po długim obserwowaniu ich przez skautów. Trochę inna sytuacja była z Stilić'em, któego Smuda zobaczył pierwszy raz dopiero kilka godzin przed podpisaniem kontraktu Po prostu skauci go wyszukali, wskazali zarządowi że to okazja, a ten to wykorzystał. Z pozytywnym skutkiem jak widać.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 14.08.2008, 22:39
ten argument, żeby nie kibicować innym bo jak wejdą do Ligi Mistrzów to staną się megahiperduper potęgą to według mnie jedna wielka ściema

niby dlaczego miałoby tak być? załóżmy, że mamy fuksa w losowaniu i wchodzimy w tym roku, i co?
trafiamy w grupie na Juventus, Celtic, Fenerbahce i Szachtar, kończymy na ostatnim miejscu z jakimś zwycięstwem i remisem - na zbyt wiele szczęścia liczyć przecież nie można

zarobiliśmy 5-6 milionów Euro i co dalej? jesteśmy potęgą na lata? a dupa! niby dlaczego? z ostatnich transferów - Dudka i Kuba - mieliśmy tyle samo i co? gdzie jest ta kasa i gdzie ta siła?

dlaczego zespoły z innych krajów po jednorazowym awansie nie są potęgami, nie awansowały kolejny raz? dlatego, że ich awans to był fuks, czysty przypadek, a te jak wiemy zdarzają się bardzo rzadko

klub trzeba budować powoli i rozsądnie, mieć jakiś plan, a nie ****a działać tak jak my
popatrzcie co zrobiono w Grecji, w Turcji
mam wrażenie, że tą samą drogą zaczynają iść na Cyprze, dobry klimat, są pieniądze i prawdopodobnie rozsądni ludzie, zaczęli ściągać coraz lepszych kopaczy, nawet nie z wyższej półki, ale takich solidnych i coś się ruszyło... oczywiście to może być jednorazowy wyskok, ale może i nie, zobaczymy za rok
u nas na zmiany i lepsze szans nie widać
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów