The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2008, 12:29
Ja bym chciał żeby Wisła załużmy co letnie okienko wzmacniała naszą Młodą drużynę jakimiś 17-19 letnimi Czechami, Serbami albo Chorwatami, jeździć np: na ME lub MŚ do lat 21 i szukać tam dobrych grajków po niskiej cenie a nóż będą się nadawać na 1 drużynę.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 11.08.2008, 13:04
bearex napisał(a):Wyświetl post
Ja bym chciał żeby Wisła załużmy co letnie okienko wzmacniała naszą Młodą drużynę jakimiś 17-19 letnimi Czechami, Serbami albo Chorwatami, jeździć np: na ME lub MŚ do lat 21 i szukać tam dobrych grajków po niskiej cenie a nóż będą się nadawać na 1 drużynę.
Po co jezdzic gdzies na balkany, jak my nawet nie sprawdzamy 1/2/3 ligi polskiej?
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 11.08.2008, 14:50
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
Po co jezdzic gdzies na balkany, jak my nawet nie sprawdzamy 1/2/3 ligi polskiej?
Jak pokazał niegdyś Błaszczu nie trzeba grać w Ekstraklasie, aby po kilku miesiącach stać się piłkarzem z podstawowej jedenastki mistrza Polski. Ja bym wolał zamiast jakiegoś transferu stworzyć siatkę skautów w Polsce i zagranicą. Nie znam cen, ale zamiast takiego transferu za 300 tysięcy euro to chyba można stworzyć niezłą ekipę, która by jeździła na mecze drużyn z niższych lig, obserwowała i polecała. Po za tym zacznijmy lepiej traktować wychowanków...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.08.2008, 15:40
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Koleś może i grał w lidze mistrzów ale na lewej obronie...

a tak na marginesie to to jego data urodzenia 20 sierpnia 1975
może Adamski to nie jest Vidić czy Rio Ferdinand ale Wisla to nie Manchester United że stać ją na kupno już nie mówie zawodników za milion euro ale nawet sa problemy z uzbieraniem 800 tyś.Adamski zaliczył bardzo dobry sezon w ŁKS na pozycji środkowegio obrońcy, strzelił kilka bramek.Na rok można z nim podpisać kontrakt skoro Hernani,Jodłowiec czy Bartczak raczej nie palą sie do gry w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.08.2008 o godz. 15:43.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.08.2008, 15:45
eMTe napisał(a):Wyświetl post
Jak pokazał niegdyś Błaszczu nie trzeba grać w Ekstraklasie, aby po kilku miesiącach stać się piłkarzem z podstawowej jedenastki mistrza Polski. Ja bym wolał zamiast jakiegoś transferu stworzyć siatkę skautów w Polsce i zagranicą. Nie znam cen, ale zamiast takiego transferu za 300 tysięcy euro to chyba można stworzyć niezłą ekipę, która by jeździła na mecze drużyn z niższych lig, obserwowała i polecała. Po za tym zacznijmy lepiej traktować wychowanków...
Żal człowiekowi się robi wiedząc,ze w niższych klasach biegają kopacze pokroju Błaszczykowskiego czy Boguskiego, Rybusa ale nigdy nie zostaną odkryci, ani wyłowieni. Liczyć mogą tylko na przypadek,że ktoś gdzieś ich zauważy. Sami powinniśmy tego typu przypadki stwarzać i oglądać, testować jak najwięcej. W końcu jakiś brylant się trafi, bo nie wierze aby w grupie stu zdolnych z niższych lig nie znalazł się taki, który zaciekawiłby sztab trenerski zespołu pierwszoligowego. Te 300 tysięcy Euro lepiej zainwestować w scatów,bo jest większa gwarancja,że się zwrócą z czasem, niż kupić za nie kogoś, kto będzie wątpliwym wzmocnieniem na LM czy ligę.

Ja pretensji do Bednarza czy do RN,o to ,że takiego dziania nie podejmują pretensji nie mam, bo to leszcze. Aby podjąć jakaś decyzje trzeba najpierw chcieć coś zrobić a nie tylko trzymać się stołków i zero inicjatywy,bo a nuż sie Cupiałowii narazimy i nas wyrzuci, bo złego transferu dokonamy. Lepiej nic ni robić, tylko siedzieć i co wywiad ogłaszać głupoty,a bo nikt nie jest godny uwagi z LP aby do Wisły przyjść,a bo menago za duże prowizje biorą,a bo to sramto owamto. Bednarz przedstawia propozycje RN je odrzuca. Tka to się mozan do końca świata bawić. Nie wiem wg jakich kryteriów dziala RN uwalając co rusz podobno, bo tego propozycje Bednarza. Pewnie liczą na super grajka, który nie dośc,że za darmo chce przyjść to jeszcze będzie dopłacał do gry w Wiśle. Jak takie coś im Bednarz przedstawi to powiedzą tak.A le dopóki nie ma takiego leszcza to odwalają znaną nam wszystkim maniane. Niech będzie wrażenie,że coś robimy.

Cupiałowi jak się dziwie z dwóch powodów.
1. że po przygodach z Błaszczykowskim i Boguskim nie doszedł do takiego wniosku, że trzeba penetrować ligi niższe od Gdańska po Tatry.
2. Nie zatrudnił zawodowej kadry zarządzającej spółkami sportowymi, ytakich firm jest od groma na świcie. Płacisz i dzialja,biorąc przy tym odpowiedzialność. A nie zatrudniać jakiś laików, dla których praca z Wisłą jest przygodą, bo jak go wywalą to będzie prezesem spółdzielni mleczarskiej, mieszkaniowej albo wystartuje sobie w wyborach i wkręci się na stołek rządowy. Ot tacy typowi karierowicze.

Rozumiem, że wymaga się podejścia zawodowego od piłkarzy do zawodu, ale czemu nie zatrudnia się także zawodowców do zarządzania? Tego nie pojmuje.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.08.2008, 16:03
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Żal człowiekowi się robi wiedząc,ze w niższych klasach biegają kopacze pokroju Błaszczykowskiego czy Boguskiego, Rybusa ale nigdy nie zostaną odkryci, ani wyłowieni. Liczyć mogą tylko na przypadek,że ktoś gdzieś ich zauważy. Sami powinniśmy tego typu przypadki stwarzać i oglądać, testować jak najwięcej. W końcu jakiś brylant się trafi, bo nie wierze aby w grupie stu zdolnych z niższych lig nie znalazł się taki, który zaciekawiłby sztab trenerski zespołu pierwszoligowego. Te 300 tysięcy Euro lepiej zainwestować w scatów,bo jest większa gwarancja,że się zwrócą z czasem, niż kupić za nie kogoś, kto będzie wątpliwym wzmocnieniem na LM czy ligę.

Ja pretensji do Bednarza czy do RN,o to ,że takiego dziania nie podejmują pretensji nie mam, bo to leszcze. Aby podjąć jakaś decyzje trzeba najpierw chcieć coś zrobić a nie tylko trzymać się stołków i zero inicjatywy,bo a nuż sie Cupiałowii narazimy i nas wyrzuci, bo złego transferu dokonamy. Lepiej nic ni robić, tylko siedzieć i co wywiad ogłaszać głupoty,a bo nikt nie jest godny uwagi z LP aby do Wisły przyjść,a bo menago za duże prowizje biorą,a bo to sramto owamto. Bednarz przedstawia propozycje RN je odrzuca. Tka to się mozan do końca świata bawić. Nie wiem wg jakich kryteriów dziala RN uwalając co rusz podobno, bo tego propozycje Bednarza. Pewnie liczą na super grajka, który nie dośc,że za darmo chce przyjść to jeszcze będzie dopłacał do gry w Wiśle. Jak takie coś im Bednarz przedstawi to powiedzą tak.A le dopóki nie ma takiego leszcza to odwalają znaną nam wszystkim maniane. Niech będzie wrażenie,że coś robimy.

Cupiałowi jak się dziwie z dwóch powodów.
1. że po przygodach z Błaszczykowskim i Boguskim nie doszedł do takiego wniosku, że trzeba penetrować ligi niższe od Gdańska po Tatry.
2. Nie zatrudnił zawodowej kadry zarządzającej spółkami sportowymi, ytakich firm jest od groma na świcie. Płacisz i dzialja,biorąc przy tym odpowiedzialność. A nie zatrudniać jakiś laików, dla których praca z Wisłą jest przygodą, bo jak go wywalą to będzie prezesem spółdzielni mleczarskiej, mieszkaniowej albo wystartuje sobie w wyborach i wkręci się na stołek rządowy. Ot tacy typowi karierowicze.

Rozumiem, że wymaga się podejścia zawodowego od piłkarzy do zawodu, ale czemu nie zatrudnia się także zawodowców do zarządzania? Tego nie pojmuje.
Kolego, z czescia Twoego wywodu moge sie zgodzic, ale...gdzie znadziesz - ak to ujales - zawodowa kadre zarzadzajaca spolka sportowa, ktora w dodatku wezmie jeszcze za to odpowiedzialnosc Tzn.,jak to sobie wyobrazasz ? Odpowiedzialnosc mialaby spoczac na nich np. za nietrafione transfery
Podaj namiary na takich zawodowcow - zarobimy na ofercie ich uslugi razem...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
jerry1990
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.08.2008, 17:25
Jak dla mnie to jakiś obrońca środkowy powinien się zjawić ale to będzie pod koniec okna transferowego i może ten Felipe czy jak mu tam... A tak na marginesie fajnie to brzmi (i tu cytaty z wielu postów) "Jak ktoś będzie za darmo to go kupimy " Kupić za darmo - też tak chce
Odpowiedz cytując
Joe Cole
Banita

Od: 08.2008

Stary 11.08.2008, 21:47
Ja bym pomyślał o Janoszce z Ruchu. W tej chwili nie gra tam. Więc pewnie chciałby zmienić otoczenie. Ruch pewnie też za dużo żądać nie będzie.
Moim zdaniem w Wiśle mógłby dostać szasne na granie ze słabymi przeciwnikami jeżeli reszta składu by była silna, jako zmiennik Brożka.
Koleś ma talent, jest szybki, ciekawi go technika jak na nasze warunki to nie spotykane.
Trzeba ryzykować właśnie takie trasnfery jak się nie ma kasy.

Albo Tumicz też by równie dobrze mógł się u nas rozgrywać. A jak się już w Jadze rozegra to nie będzie na niego kasy bo będzie kosztował kilka setek.

Ja wiem że ze mnie taki skaut. Ale właśnie od Bednarza powinno się wymagać takich trasnferów. One nikną przy kilku milionach wydanych na innych piłkarzy. Chodzi mi o transfery typu Ćwielonga, gdzie kupujemy piłkarza choćby po to żeby wypożyczyć do innego klubu i żeby była szansa na to że będzie grał dla nas w przyszłości.

Może i Bednarz śmiał się z Gancarczyka ale jak dla mnie to urodzony lewy obrońca

Bednarz nie robi takich trasnferów bo wie że od tego nie zależy jego posada. Że za 3 lata go już tutaj nie będzie i guzik go obchodzi że taki czy inny wtedy zacznie grać. I tutaj jest pies pogrzebany. Dlaczego nie ma długofalowej polityki.

Cupiał jak powiedział Drzymała też sam nie wie czego chce od Wisły. To jest kolejna przyczyna że tracimy i nie ma pomysłu.

Przy dobrych negocjacjach w trakcie rundy, jeden czy drugi taki transfer to nie więcej niż 400tys złotych. Więc nie rozumię czemu nikt taki transferów nie przeprowadza? Obecnie w naszej 11 jest 3 piłkarzy z takich transferów Brożkowie i Boguski - stanowią o sile tej drużyny. Jest też Pawełek który wcale nie był drogi.
Ostatnio edytowane przez Joe Cole : 11.08.2008 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 11.08.2008, 21:58
Joe Cole napisał(a):Wyświetl post
Ja bym pomyślał o Janoszce z Ruchu. W tej chwili nie gra tam. Więc pewnie chciałby zmienić otoczenie. Ruch pewnie też za dużo żądać nie będzie.
Moim zdaniem w Wiśle mógłby dostać szasne na granie ze słabymi przeciwnikami jeżeli reszta składu by była silna, jako zmiennik Brożka.
Koleś ma talent, jest szybki, ciekawi go technika jak na nasze warunki to nie spotykane.
Trzeba ryzykować właśnie takie trasnfery jak się nie ma kasy.

Albo Tumicz też by równie dobrze mógł się u nas rozgrywać. A jak się już w Jadze rozegra to nie będzie na niego kasy bo będzie kosztował kilka setek.

Ja wiem że ze mnie taki skaut. Ale właśnie od Bednarza powinno się wymagać takich trasnferów. One nikną przy kilku milionach wydanych na innych piłkarzy. Chodzi mi o transfery typu Ćwielonga, gdzie kupujemy piłkarza choćby po to żeby wypożyczyć do innego klubu i żeby była szansa na to że będzie grał dla nas w przyszłości.

Może i Bednarz śmiał się z Gancarczyka ale jak dla mnie to urodzony lewy obrońca

Bednarz nie robi takich trasnferów bo wie że od tego nie zależy jego posada. Że za 3 lata go już tutaj nie będzie i guzik go obchodzi że taki czy inny wtedy zacznie grać. I tutaj jest pies pogrzebany. Dlaczego nie ma długofalowej polityki.

Cupiał jak powiedział Drzymała też sam nie wie czego chce od Wisły. To jest kolejna przyczyna że tracimy i nie ma pomysłu.
Ile jeszcze nicków piłkarzy przyjmiesz harcerzyku? Jesteś jak bin Laden, nie do zajebania.

Nawet powieliłeś błąd w swoim dawnym nicku tłuku.
Ostatnio edytowane przez gigant : 11.08.2008 o godz. 22:05.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.08.2008, 00:33
wyar napisał(a):Wyświetl post
Kolego, z czescia Twoego wywodu moge sie zgodzic, ale...gdzie znadziesz - ak to ujales - zawodowa kadre zarzadzajaca spolka sportowa, ktora w dodatku wezmie jeszcze za to odpowiedzialnosc Tzn.,jak to sobie wyobrazasz ? Odpowiedzialnosc mialaby spoczac na nich np. za nietrafione transfery
Podaj namiary na takich zawodowcow - zarobimy na ofercie ich uslugi razem...
Weź się niekompromituj, ale jst tysiące firm a nawet osób, które takimi rzeczami się zajmuja. Zawód jak każdy inny. Zarządzanie spółkami sportowymi. Wiem,że w nomenkalaturze PZPN- owieskiej to coś nowego ale na zachodzie to norma. Tak samo jak z zatrudniamiem speców od zarządzania w bamkach czy towarzytstwach ubezpieczeniowych.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Iskander
Member

Od: 08.2007

Stary 13.08.2008, 11:46
To bym się zainteresował S. Gancarczykiem. Myślę że strasznie drogi nie jest a byłby duzym wzmocnieniem na obronę.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.08.2008, 12:11
Iskander napisał(a):Wyświetl post
To bym się zainteresował S. Gancarczykiem. Myślę że strasznie drogi nie jest a byłby duzym wzmocnieniem na obronę.
Z tego co pamiętam, jak go Celtic chciał to chyba 2-3 mln euro...

Może i niedrogi ale nie dla nas...
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 13.08.2008, 13:31
jaki charcerzyku prymitywie? Nie masz się czego czpiać? Ten temat powstał do takich rozmów więc zmykaj z niego jak oftopujesz.
Nazwiska piłkarzy są przypadkowe jełopie. Chodzi mi o ogólny brak tej gałęzi polityki transferowej z której wielkie kluby czerpią wielu dobrych piłkarzy nie płacąc milionów. Choćby Barcelona kupiła ostatnio Hernanesa za grube miliony Euro tylko po to żeby wypożyczyć go do Leverkusen od razu.

Każdy mądry klub małą część swojego budżetu transferowego ryzykuje w ten sposób. To jak granie na giełdzie małą gotówką. Możesz mało stracić a dużo zyskać.

Proszę osoby jak GIGANT, którzy nie mają zbyt wiele do powiedzenia, żeby dały ludziom pożyć szczególnie w tym temacie. Szczególnie tzw. panów żądaniowych(" ej Wacek daj zeta na piwo", "dorzuć do bileciku charcerzyku") co wymagają transferów za 3 mln Euro jeden gracz. Polityka transferowa klubów powinna być zróżnicowana i oprócz drogich graczy resztki powinny być jakoś inwestowane.
Brak postępu jest cofaniem. W tym okienku nie wydarzyło się nic i to oznacza że rywale są krok bliżej. Nawet jeżeli wydaje ci się że jest inaczej to wylezie szydło z worka w którymś momencie naszej historii.
Wymagania nieco za duże jak na cały pion sportowy w osobie Bednarza i Czerwca Ale z drugiej strony Skorża też ogląda rywali w telewizji chyba dość regularnie. Więc czasami aż ciężko nie zauważyć że jakiś gość ma talent.
(bla bla bla

PS. GIGANT jesteś zwykły prowokator. Pewnie masz nie jedną zadymę na koncie.(wywołaną a nie zaliczoną ). Jestem w stanie wyobrazic sobie taką sytuację że podjudzasz policjantów tak że ci zamiast klepać ciebie klepią dzieci na sektorze rodzinny. A ty siedzisz w kącie i szczerzysz zęby.
OT
nie no znowu charcerzyk jak w pysk strzelił. partyzantkę uprawiasz i z doskoku chcesz nas atakować? My się nie damy jest nas więcej. Daj nam żyć zarazo!!
Odpowiedz cytując
Joe Cole
Banita

Stary 13.08.2008, 15:34
Giganta przepraszam bo się obraził. Ale dajcie się ludziom wypisać szczególnie w tym temacie.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.08.2008, 15:39
Jak pisalem, wolny był Konstantinou, nie wiem czy jest nadal ;]
Bednarz niech postudiuje transfermarkt, tam sa wolni gracze z wartoscia rynkowa, mozna sobie posortowac i do najlepszych "podbić".

polecam
http://www.transfermarkt.de/de/verei...e_sort_mw.html

nawet Gimenez jest wolny tyle ze teraz 33 lata mu stukaja xD

Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 14.08.2008, 19:00
Skoro szukamy wysokiego napstnika,to moze Bednarz by poszukal pilkarza typu tego Bracamonte z FK Moskwa ? Kasa i zarobki chyba nie takie ogromne ?
Odpowiedz cytując
Joe Cole
Banita

Stary 14.08.2008, 19:18
Wierzę w awans do pucharu UEFA. Wierzę, że trafimy dobrze i że wyjdziemy z grupy.
Ale potrzebne są nam 2 porządne wzmocnienia. Obrona i pomoc. Chociaż po 1 piłkarzu godnym walki o 1 skład, najlepiej młodym. Tacy kosztują ale Wisełka musi się rozwijać. Kroczek mały do przodu w każdym okienku. A potem jak będzie stadion frontalny atak na Ligę Mistrzów.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 14.08.2008, 19:28
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Skoro szukamy wysokiego napstnika,to moze Bednarz by poszukal pilkarza typu tego Bracamonte z FK Moskwa ? Kasa i zarobki chyba nie takie ogromne ?
No nie wiem jak gra tam Maxi Lopez...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.08.2008, 19:36
Bracamonte zarabia ponad 1 mln euro. A Maxi Lopez ponad 2.
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Stary 14.08.2008, 21:05
Gdybym był Bednarzem kupiłbym Lewandowskiego. Widać po nim że to jest zawodnik, ktory ma potencjał by grać w najlepszych ligach europejskich ...

Zresztą Skorża o tym mowił, problem tylko był taki że u nas Lewandowski mógłby się zmarnować , bo są Brożek, Niedzielan i Boguski.
Ostatnio edytowane przez pawelos84 : 14.08.2008 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
cozymodo
Member

Od: 07.2004

Stary 14.08.2008, 21:06
Gdybym był Bednarzem ..... to bym się pochlastal za niedogranie sprawu transferu Lewandowskiego .... gość właśnie dzisiaj strzelił kolejne dwie bramki, strzela praktycznie w każdym meczu....i dodam tylko że jest to właśnie wysoki napastnik który pozwolił by nam na granie normalnym systemem z dwoam napastnikami....szkoda
Odpowiedz cytując
Joe Cole
Banita

Stary 14.08.2008, 21:07
Teraz tacy mądrzy. A jak ja o tym pisałem to mówiliście że nie bo mamy Ćwielonga. Że nie będzie strzelał. Co to za wzmocnienie na puchary? No ludzie zdecydujcie się wreszcie!!
Odpowiedz cytując
Kwaki
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.08.2008, 21:12
Teraz tacy mądrzy. A jak ja o tym pisałem to mówiliście że nie bo mamy Ćwielonga. Że nie będzie strzelał. Co to za wzmocnienie na puchary? No ludzie zdecydujcie się wreszcie!!
Kiedy tak pisales?
Odpowiedz cytując
Joe Cole
Banita

Stary 14.08.2008, 21:14
Kwaki napisał(a):Wyświetl post
Kiedy tak pisales?
Nie ważne.
Przyznasz że takich wypowiedzi było tutaj sporo. Domagali się konkretnych wzmocnien a nie jakiś 2 ligowych posiłków na ligę mistrzów.
A teraz co? Nie macie odwagi powiedzieć że też się pomyliliście?
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Stary 14.08.2008, 21:30
Ale Peszko jest niesamowity. Kurcze kiedy on się tak rozwinął. Przecież w Płocku cieniutko grał jak jeszcze Wisła grała w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.08.2008, 21:34
Gdybym byl Bednarzem to uczyl bym sie robieniaa transferow od Lecha,Stilic,Peszko,Lewandowski,Arboleda
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2008, 21:40
Jodłowca powinniśmy sprowadzić pół roku temu, bo teraz to już pozamiatane.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ro,1162780,812
Aktualnie to Bednarz powinien zwrócić uwagę na Kasprzika z Piasta.
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Stary 14.08.2008, 21:44
No Jodłowiec to jest obrońca naprawde dużej klasy a ma potencjał by być o wiele lepszy niz obecnie.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 14.08.2008, 21:50
Nie ważne.
Przyznasz że takich wypowiedzi było tutaj sporo. Domagali się konkretnych wzmocnien a nie jakiś 2 ligowych posiłków na ligę mistrzów.
A teraz co? Nie macie odwagi powiedzieć że też się pomyliliście?
heheh ale się wsypał !! to musiał być charcerzyk
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.08.2008, 21:52
Styk83 napisał(a):Wyświetl post
Gdybym byl Bednarzem to uczyl bym sie robieniaa transferow od Lecha,Stilic,Peszko,Lewandowski,Arboleda
Ale oni pewnie nie mają "zdrowych" kontraktów motywacyjnych.

www.weszlo.com/blog/9 napisał(a):
Na koniec chciałem odpowiedzieć na pytania, które zadało kilka osób – o transfery Wisły Kraków. Dla mnie Wisła zawsze była bardzo hermetycznym klubem – takim, do którego trudno było trafić z dobrą ideą. W zasadzie moje kontakty z nią ograniczyły się do Damiana Gorawskiego, Mariusza Jopa oraz Radka Sobolewskiego. Poza tymi wyjątkami, zawsze czegoś brakowało, aby osiągnąć porozumienie. Zazwyczaj niedoceniany był zawodnik. Bo tak naprawdę trzeba zdać sobie sprawę z jednego – piłkarzowi wszystko jedno, gdzie będzie grał. On chce tylko mieć możliwość rozwijania się i zarabiania dobrych pieniędzy. W Wiśle poprzeczka pod względem wymagań sportowych zawieszona jest bardzo wysoko, ale propozycje dla zawodników są niskie. Dlatego przychodzą albo młodzi, albo już starzy piłkarze (bądź też wracający z zagranicy), ostatnia możliwość – dość egzotyczny obcokrajowiec. Ostatnio w telewizji usłyszałem, że była lista 17 piłkarzy, którzy chcieli przejść do Wisły, ale ich kandydatury zostały odrzucone przez radę nadzorczą. Ja to widzę inaczej – było 17 zawodników, którzy sportowo odpowiadali wymaganiom Wisły, ale mieli większe oczekiwania finansowe. I klub tych wymagań nie zaakceptował, co nie znaczy, że to klub nie chciał piłkarza – wręcz przeciwnie. To piłkarz nie chciał przyjść. A przecież nie ma co obrażać się na rynek, nikt nie chce podpisywać nielogicznych, długich umów i mało zarabiać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów