The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2008, 12:31
bb.1906 napisał(a):Wyświetl post
To się jeszcze okaże...

Swoją drogą, zaintrygował mnie dzisiaj Chlebowski. W wywiadzie dla Sygnałów dnia mówił tak:
,,Wydaje się, że to są nadmiernie emocjonalne wypowiedzi. Moim zdaniem niepotrzebna, nacechowana takimi elementami pewnej konfrontacji wypowiedź pana prezydenta."
A z drugiej strony:
,,Polska potępiła rzeczywiście agresję rosyjską, brutalność rosyjskich wojsk. To są rzeczywiście niedopuszczalne ataki, bezpardonowe ataki na ludność cywilną, setki, a być może nawet tysiące zabitych Gruzinów. Rzeczywiście to jest wielka narodowa tragedia... "
To jak to w końcu jest mamy potępiać czy nie? No bo w końcu jak potępiamy to narażamy się Rosji, chyba że Pan przewodniczący zna taką formę potępienia by jej się nie narazić? Ładnie gra pod publiczkę pan przewodniczący. Z jedenj strony stara się umniejszyć rolę prezydenta mówiąc, że niepotrzebne reakcje itd. A z drugiej mówi że Polska potępia... Jaka Polska? Konkretnie kto potępia? Czy Pan premier potępił ? Proszę o cytat...eh żenujące że w takim momencie niektórzy myślą tylko o politycznych rozgrywkach w Polsce i o głosach wyborców...

I jeszcze jeden dobry fragment ( uśmiałem się niesamowicie) Ogólne narzekanie że to nie jest ustalone stanowisko z Unia Europejską itd. itd. a tu nagle:
,, Gdyby to były wypowiedzi, za którymi stoją przywódcy największych państw w Unii Europejskiej, to być może one miałyby zdecydowanie większe znaczenie. Pamiętajmy, że to jest inicjatywa bardzo wąskiej grupy państw Unii Europejskiej."
Już wszystko rozumiem Gdyby to Niemcy zareagowały to byłoby cacy, no bo w końcu Niemcy to Unia a Unia to Niemcy. Ale Polsce nie wolno! Nein! To pokazuję jaki obraz uni kreuje Chlebowski... Unia Europejska to zdanie najsilniejszych państw (patrz: Francja, Niemcy).

I ostani fragment ( o traktacie lizbońskim):
Sygnały Dnia: Nie zapobiegnie wypowiedziom wiceministra spraw zagranicznych Niemiec, który przyznaje rację Rosji, nie zapobiegnie wypowiedziom włoskich polityków, którzy też sympatyzują z Putinem. Chlebowski: - Właśnie, że może zapobiec, dlatego że właśnie ten nowy traktat, przede wszystkim wprowadza w Unii Europejskiej wspólne zasady dotyczące polityki zagranicznej, wprowadza ministra spraw zagranicznych, gdzie Unia Europejska wtedy może bardzo szybko, nie po sześciu dniach, tak jak mamy do czynienia w obecnej sytuacji, dopiero reagować.
No z tego co ja rozumiem to z traktatu będzie wynikało to że będziemy prowadzili wspólną politykę zagraniczną. A jaka ona będzie to już zupełnie inna sprawa. Czy to nie będzie np tak że Niemcy i Francja i tu np. Włochy - czyli kraje, które w Unii mają dużą siłę przebicia, będą dyktowały co w dyplomacji nam wolno a czego nie?! Wspólne stanowisko nie koniecznie musi oznaczać dobre stanowisko...

Tutaj cały wywiad:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html
Alez nie,to pokazuje, jakim RZECZYWISCIE tworem jest UE - to jasne,ze de iure "polityke Unii" ksztaltowac beda wszyscy,de facto - najwieksze panstwa,wsrod ktorych W.Brytania jako jedyna postrzegana bedzie jako sojusznik USA,reszta bedzie rozgrywac swoje gierki za parawanem UE,tzn. wtedy,kiedy bedzie to zgodne z interesem Niemiec czy Francji, bedziemy miec do czynienia z "polityka UE" - wtedy,kiedy to nie bedzie zgodne z ich interesem,politycy mniejszych panstw beda przywolywani do porzadku.
Mam zwyczaj niewystawiania cenzurek politycznych w danej sprawie dopoty,dopoki nie dowiem sie wszystkich szczegolow,rowniez i w sprawie tej wojny mam podobne przeczucie jak wiekszosc z Was - na pewno nie chodzi tu o obrone interesow jakichs malych panstewek (z calym szacunkiem do nich samych). Tymczasem jednak mamy popis politycznego serwilizmu i konformizmu w wykonaniu Premiera.
Jestem jednak gleboko przekonany,ze tak w przypadku tworu jakim jest UE,jak i tworu,jakim jest obecny rzad,"zabawa" potrwa jak najkrocej. Wszak historia uczy,ze i giganci nie sa wieczni.
Pozdrawiam
You'll never know...
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.08.2008, 12:43
wyar zgadzam się z Tobą. Niestety dzisiaj w większości spraw dotyczących Unii mamy doczynienia z zasadą podwójnych standardów... Ostanio w tygodniku Wprost (Numer: 30/2008) ukazał się na ten temat bardzo fajny artykuł Dominiki Ćosić i Piotra Cywińskiego pt.,, Hipokryci z Brukseli" - naprawdę jak ktoś ma możliwość to polecam, warto przeczytać. Autorzy podają kilka przykładów stosowania przez Wspólnotę różnych miar wobec członków Unii.
wyar
Senior Member

Stary 13.08.2008, 12:59
bb.1906 napisał(a):Wyświetl post
wyar zgadzam się z Tobą. Niestety dzisiaj w większości spraw dotyczących Unii mamy doczynienia z zasadą podwójnych standardów... Ostanio w tygodniku Wprost (Numer: 30/2008) ukazał się na ten temat bardzo fajny artykuł Dominiki Ćosić i Piotra Cywińskiego pt.,, Hipokryci z Brukseli" - naprawdę jak ktoś ma możliwość to polecam, warto przeczytać. Autorzy podają kilka przykładów stosowania przez Wspólnotę różnych miar wobec członków Unii.
Czytalem,rzeczywiscie b. dobry artykul. A ja wkleje dla odmiany to :
"Polak, przywódca wrogiej pokojowi bandy"

Mogło być tak, że Rosyjska Państwowa Agencja Prasowa podała: "W dniu 12 sierpnia 2008 roku samolot należący do wrogich Rosji struktur wojskowych dokonał bezprawnego wtargnięcia na obszar będący pod bezpośrednim nadzorem Sił Pokoju. Wrogi samolot zmuszony został do lądowania na płycie rosyjskiej bazy lotniczej..." - pisze w DZIENNIKU Jan Wróbel.
"...Prowodyrów aktu bezprzykładnej agresji zatrzymano do wyjaśnienia. Przywódca wrogiej pokojowi bandy, obywatel Polski, podający się za jej prezydenta, został przewieziony do aresztu w Moskwie na Łubiance. Dowództwo rosyjskich SPiDS przestrzega przed próbami zakłócania procesu normalizacji na Zakaukaziu..."

Nicolas Sarkozy, wtorek wieczór:
"Oburzający akt porwania polskiego prezydenta nie może pozostać bez zdecydowanej odpowiedzi demokratycznego świata."

Nicolas Sarkozy, środa rano:
"Musimy brać pod uwagę, że tradycja zezwala Rosji na robienie co jej się akurat spodoba z Gruzinami, Litwinami czy Polakami, a polski prezydent przetrzymywany jest, jak mnie zapewniono, w bardzo dobrych warunkach…"

Kwatera Główna NATO, wtorek, środa, czwartek
Cisza.

Kwatera Główna NATO, piątek
"Ubolewamy nad zaognianiem się stosunków polsko-rosyjskich. Zachęcamy naszych polskich przyjaciół do intensywnego dialogu i obustronnego poszukiwania…"

George Bush, piątek

"Chcę zapewnić moich kochanych Polaków o solidarności. Dzwoniłem właśnie do pana prezydenta Rosji. Niestety, nie miał czasu na rozmowę, ale zostawiłem na sekretarce automatycznej bardzo stanowczy protest."

Jan Wróbel

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez wyar : 13.08.2008 o godz. 13:01.
You'll never know...
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.08.2008, 13:09
Śmiech przez łzy...
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 13.08.2008, 14:02
Sorry,ale rzucacie sie tu wszyscy jak pchła na łańcuchu..
Kaczyński pojechal na Gruzje z innymi przywodcami i to on byl najbardziej napastliwy w swoich wypowiedziach co do Rosji . Oczywiscie mowil prawde i pewnie to co wiekszosc z Polakow czuje ,ale na takim szczeblu dyplomatycznym ,moze warto by zachowac pewien umiar? Nawet prezydenci Litwy,Estonii,i Ukrainy nie mowili tak otwartym jezykiem .Odnosze wrazenie ze Ukraina wykorzystuje Kaczynskiego do wlasnych interesow i walki z Rosja.Oczywiscie Ukraina w NATO I UE to interes Polski ,tak samo Gruzja ,tylko Kaczynski moglby sie troche zreflektowac w takim dobitnym jezyku ,bo zyska nie wiele a za szkodzi napewno Polsce.
UE w tym Niemcy i inne kraje poza pomoca humanitarna i jakimis zabiegami kosmetycznymi siedzi cicho , bo poprostu ta sprawa ich nie dotyczy.Gruzja nie jest w UE ani NATO i mozna powiedziec ze ejst to sytuacja zrozumiala. To ze Tusk postepuje podobnie jest chyba normalne i jest przejawem racjonalnosci.
Kazdy sie solidaryzuje z Gruzja ,ale takie wystapienia przed szereg (nie pierwszy raz) sa wedlug mojej opinii bezsensowne z punktu widzenia Polskiej racji stanu .
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 13.08.2008, 14:34
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Kaczyński pojechal na Gruzje z innymi przywodcami i to on byl najbardziej napastliwy w swoich wypowiedziach co do Rosji . Oczywiscie mowil prawde i pewnie to co wiekszosc z Polakow czuje ,ale na takim szczeblu dyplomatycznym ,moze warto by zachowac pewien umiar? Nawet prezydenci Litwy,Estonii,i Ukrainy nie mowili tak otwartym jezykiem .Odnosze wrazenie ze Ukraina wykorzystuje Kaczynskiego do wlasnych interesow i walki z Rosja.Oczywiscie Ukraina w NATO I UE to interes Polski ,tak samo Gruzja ,tylko Kaczynski moglby sie troche zreflektowac w takim dobitnym jezyku ,bo zyska nie wiele a za szkodzi napewno Polsce.
UE w tym Niemcy i inne kraje poza pomoca humanitarna i jakimis zabiegami kosmetycznymi siedzi cicho , bo poprostu ta sprawa ich nie dotyczy.Gruzja nie jest w UE ani NATO i mozna powiedziec ze ejst to sytuacja zrozumiala. To ze Tusk postepuje podobnie jest chyba normalne i jest przejawem racjonalnosci.
Kazdy sie solidaryzuje z Gruzja ,ale takie wystapienia przed szereg (nie pierwszy raz) sa wedlug mojej opinii bezsensowne z punktu widzenia Polskiej racji stanu .
Jetem za, a nawet przeciw. Lech Wałęsa.
K_2
Banita

Stary 13.08.2008, 14:38
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Jetem za, a nawet przeciw. Lech Wałęsa.
Zeby prowadzic polityke zagraniczna to trzeba miec argumenty ,a nie tylko pręzyc swoje wątłe muskuły..
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.08.2008, 14:48
[QUOTEKaczyński pojechal na Gruzje z innymi przywodcami i to on byl najbardziej napastliwy w swoich wypowiedziach co do Rosji . Oczywiscie mowil prawde i pewnie to co wiekszosc z Polakow czuje ,ale na takim szczeblu dyplomatycznym ,moze warto by zachowac pewien umiar?][/QUOTE]

Kolejny zniewolony umysł. Przepraszam, że zapytam. Niedługo będziesz musiał sobie zadawać takie pytania: Czy mogę pierdnąć w kierunku wschodnim ? Czy nie zdenerwuje to Kremla ?

Cytat:
To ze Tusk postepuje podobnie jest chyba normalne i jest przejawem racjonalnosci.
Można i tak to nazywać

Cytat:
Dajesz zmiany. Czyżby nowy Geremek lub Bartoszewski nam się narodził ?
K_2
Banita

Stary 13.08.2008, 15:07
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Cytat:
Kaczyński pojechal na Gruzje z innymi przywodcami i to on byl najbardziej napastliwy w swoich wypowiedziach co do Rosji . Oczywiscie mowil prawde i pewnie to co wiekszosc z Polakow czuje ,ale na takim szczeblu dyplomatycznym ,moze warto by zachowac pewien umiar?]

Kolejny zniewolony umysł. Przepraszam, że zapytam. Niedługo będziesz musiał sobie zadawać takie pytania: Czy mogę pierdnąć w kierunku wschodnim ? Czy nie zdenerwuje to Kremla ?

Można i tak to nazywać

Dajesz zmiany. Czyżby nowy Geremek lub Bartoszewski nam się narodził ?
To co wczoraj zrobil Kaczynski to bylo pierdzenie nic wiecej ,napinanie muskuł ktorych sie nei ma tak jak napisalem wczesniej.
Bartoszewski hmm ,bylbym zaszczycony gdyby ktos kiedys na starosc nazwal mnie drugim Bartoszewskim
kalashnikov2
Senior Member

Stary 13.08.2008, 15:16
A mi się wydaję że tu chodzi o samego Kaczyńskiego. Lemingi prędej opodatkują się na rzecz Rosji, prędzej zawrą nic nie dający pakt z diablem niż przyznają że postawili na złego konia i teraz żal im dupę ściska, jak bardzo dali się wyhujać.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 13.08.2008 o godz. 15:19.
K_2
Banita

Stary 13.08.2008, 15:25
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
A mi się wydaję że tu chodzi o samego Kaczyńskiego. Lemingi prędej opodatkują się na rzecz Rosji, prędzej zawrą nic nie dający pakt z diablem niż przyznają że postawili na złego konia i teraz żal im dupę ściska, jak bardzo dali się wyhujać.
A mnie smieszy jak bezpodstawnie krytykujecie Tuska i jego rzad.Oczywiscie mozna miec do niego pretensje ,ale wy uderzacie wogole z innej strony .Wpisujecie sie w retoryke PIsu czyli Tusk chce nas sprzedac Niemcom ,Rosjanom ,Zydom .Jest taki skecz Kabaretu Moralnego Niepokoju w ktorym mowi sie ze w Polsce bedzie trzech zaborcow:Niemci,Zydzi i pedały .Niemcy nam zabiora ziemie,zydzi kamienice a pedaly nas...
Ja nie czuje sie wy*ujany ,a przynajmniej nie bardziej niz za rzadow SLD czy PISu...
wyar
Senior Member

Stary 13.08.2008, 15:28
Gorszych bredni nie czytalem,moze poza forami nawiedzencow spod znaku GW...Ta sprawa dotyczy i UE - bo MY jestesmy w UE,tak samo jak wiele innych krajow,ktore sie sprzeciwiaja polityce Rosjan (kraje nadbaltyckie). Tusk - niestety - jest "racjonalista" - tzn. nie ma ZADNEJ polityki,chcialby przyslowiowa swieczke Bogu, a Diablu ogarek.Z punktu widzenia polskiej racji stanu kazde wystapienie,ktore nie pozwala na interwencje obcego movarstwa w wewnetrzne sprawy innego panstwa - jest jak najbardziej pozytywne. Maja racje Ci,ktorzy pisza na tym forum o milczeniu w sprawie Kosowa (to takze bylo dranstwo),ale co - teraz rowniez mamy milczec ? A w zyciu ! Ktos juz tu pisal,ale w przypadku Ukrainy,kiedy lata temu wspieral ja Walesa i Kwasniewski,a bylo to przeciw oczywistym interesom Rosji - tez mielismy "nie wychodzic przed szereg"
Daruj sobie takie gadki - ja nie chce oceniac,kto w tym sporze ma racje,komu nalezy sie niepodleglosc,kto ma gdzie swoje interesy z ropa - JA WIDZE,ZE ROSJA POKOJOWA WTARGNELA DO GRUZJI - wiec nie mam ochoty,by po raz kolejny kiedys pokojowo odwiedzila i nas. Styl myslenia,ze nalezy siedziec cicho,przerabialismy juz,madralo.Dalo nam to dokladnie NIC,a kiedy pomachalismy szabelka nawet w Europie 9Kaczynski) - zaczeto odrobine, ale jednak sie z nami liczyc. Nie odpowiadaja mi kazde dzialania Kaczynskich,ale to - jak najbardziej...
You'll never know...
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 13.08.2008, 15:33
Cytat:
Jest taki skecz Kabaretu Moralnego Niepokoju w ktorym mowi sie ze w Polsce bedzie trzech zaborcow:Niemci,Zydzi i pedały .Niemcy nam zabiora ziemie,zydzi kamienice a pedaly nas...
Ale to właśnie się dzieje. Nie czytasz gazet, nie wiesz co się dzieje w Polsce ? Pozwy o ziemie napływają do "polskich" sądów, żydzi wystawili nam rachunek. Nie mów, że nie słyszałeś o kwocie 60 mld ?
Co do pedałów, to głosowali na PO i SLD. Przy nich czują się bezpiecznie

Cytat:
Ja nie czuje sie wy*ujany ,a przynajmniej nie bardziej niz za rzadow SLD czy PISu...
Nie czujesz się, ale bedziesz i wtedy poczujesz. I Twoje dzieci też.
K_2
Banita

Stary 13.08.2008, 15:42
Mieszacie 50 spraw naraz po to zeby wzburzyc jak najwieksze zaniepokojenie i sprawic wrazenie ,ze Polska to oblezona twierdza (w sumie podobnie Putin wmawia Rosjanom )
1.Pomaranczowa rewolucja na Ukrainie byla wpelni pokojowa ,bez jezyka konfrontacji i agresji.Nie przypominam sobie aby Kwasniewski czy Walesa wzywal USA o pomoc (polityczna czy militarna) tak jak to wczoraj i dzis robil KAczynski na Gruzji .To jest nieodpowiedzialny jezyk ,za ktory mozemy beknac.
2.Efekt roszczen ze strony Niemcow pochodzenia Polskiego ,to przede wszystkim wynik...wad i luk w prawie Polskim .Ksiegi wieczyste w ktorych znajduja sie sprzeczne informacje doprowadzaja pozniej do takich precedensow,no ale spoko to tez wina Tuska
3.Zydzi sobie moga krzyczec,krzycza nawet poprzez rzad USA ktory wydaje jakies rezolucje ze Polska powinna placic odszkodowania ,ale mysle ze mozesz spac spokojnie bo nikt nie bedzie realziowal tych zadan.Zreszta jedyny w twoich oczach "obronca" polskiego interesu tez chodzil w jarmułce po Izraelu
4.Jakbym byl pedalem to tez bym glosowal na SLD,bo zyjemy w kraju w ktorym za swoja sexualnosc mozna dostac po lbie na ulicy (vivat tolerancja)
Ostatnio edytowane przez K_2 : 13.08.2008 o godz. 15:44.
wyar
Senior Member

Stary 13.08.2008, 16:07
Mieszacie 50 spraw naraz po to zeby wzburzyc jak najwieksze zaniepokojenie i sprawic wrazenie ,ze Polska to oblezona twierdza (w sumie podobnie Putin wmawia Rosjanom )
1.Pomaranczowa rewolucja na Ukrainie byla wpelni pokojowa ,bez jezyka konfrontacji i agresji.Nie przypominam sobie aby Kwasniewski czy Walesa wzywal USA o pomoc (polityczna czy militarna) tak jak to wczoraj i dzis robil KAczynski na Gruzji .To jest nieodpowiedzialny jezyk ,za ktory mozemy beknac.
2.Efekt roszczen ze strony Niemcow pochodzenia Polskiego ,to przede wszystkim wynik...wad i luk w prawie Polskim .Ksiegi wieczyste w ktorych znajduja sie sprzeczne informacje doprowadzaja pozniej do takich precedensow,no ale spoko to tez wina Tuska
3.Zydzi sobie moga krzyczec,krzycza nawet poprzez rzad USA ktory wydaje jakies rezolucje ze Polska powinna placic odszkodowania ,ale mysle ze mozesz spac spokojnie bo nikt nie bedzie realziowal tych zadan.Zreszta jedyny w twoich oczach "obronca" polskiego interesu tez chodzil w jarmułce po Izraelu
4.Jakbym byl pedalem to tez bym glosowal na SLD,bo zyjemy w kraju w ktorym za swoja sexualnosc mozna dostac po lbie na ulicy (vivat tolerancja)
To sie setnie ubawilem...
Pomaranczowa rewolucja byla pokojowa,bo Ruscy bardziej boja sie 45 milionowej Ukrainy,by sobie tam pojezdzic czolgami,anizeli 5 milionowej Gruzji. Pomijajac wiele innych faktow w tym ten,ze mimo,iz Kuczma wzywal wojsko i milicje do uzycia sily wobec protestujacych,to te diwe instytucje go olaly. Lacznie z faktem,ze wybory tam byly zwyczajnie sfalszowane,a palce w tym maczali Rosjanie. Itd.,itp.
Roszczenia niemieckie to calkowicie polityczny fakt - wina Tuska jest zas to,ze tylko mowi o swoim sprzeciwie,zamiast politycznie odrzucenie roszczen wywalczyc.
Zydzi sobie krzycza bardzo skutecznie - przeciez nie kto inny jak Tusk uznal roszczenia zydowskie za sluszne (w USA),z tego, co wiem,PO przygotowuje odpowiedni projekt ustawy,a wiec tylko Ty twierdzisz,ze sprawy nie ma. Gratuluje.
Ja wiem,ze Twoja tolerancja ma w swoim zakresie nazywanie Prezydenta RP chamem. Ale idiotyzmy, ktore tu piszesz przechodza ludzkie pojecie. NIGDY w tym kraju nie dostalem po glowie za swoja - jak to nazywasz - sexualnosc. Moj sprzeciw budza nie geje sami w sobie - a ich organizacje i ich roszczenia.
Kaczynski to nie moja opcja polityczna,ale ilu jeszcze nienawistnikow w imie polityki milosci bedzie na tym forum glosic podobne relatywizmy ?
Ostatnio edytowane przez wyar : 14.08.2008 o godz. 13:09.
You'll never know...
kalashnikov2
Senior Member

Stary 13.08.2008, 16:13
A mnie smieszy jak bezpodstawnie krytykujecie Tuska i jego rzad.Oczywiscie mozna miec do niego pretensje ,ale wy uderzacie wogole z innej strony .Wpisujecie sie w retoryke PIsu czyli Tusk chce nas sprzedac Niemcom ,Rosjanom ,Zydom .Jest taki skecz Kabaretu Moralnego Niepokoju w ktorym mowi sie ze w Polsce bedzie trzech zaborcow:Niemci,Zydzi i pedały .Niemcy nam zabiora ziemie,zydzi kamienice a pedaly nas...
Sprowdzenie sprawy do absurdu jest znanym acz slabym sxposobem na dyskusję.

Tu nie chodzi o żadne spiski, kamienice, żydów i pedalow i Ty dobrze o tym wiesz, wiec nie odwracaj Alika ogonem. Tu chodzi tylko i wylacznie o naiwnosc pewnej grupy wyborców, która wierzy w "zdrowy rozsadek" ktory jest niczym innym jak spolegliwoscia tej ekipy, ktora chce udobruchac wszystkich naokolo, licząc na to że zostawia ich w spokoju przy wladzy gubernatorskiej w kraju priwislanskim.

a skecz faktycznie dobry
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 13.08.2008 o godz. 16:17.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.08.2008, 23:17
polecam bardzo sympatyczny obrazek

http://grafika.redakcja.pl/GalerieFo...8507549395.jpg
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.08.2008, 11:50
Polski minister spraw zagranicznych jest przeciwny nałożeniu przez Unię sankcji na Rosję i zawieszeniu negocjacji na temat nowego porozumienia o współpracy. Takie propozycje zgłaszały między innymi kraje bałtyckie i Wielka Brytania w związku z działania wojennymi Rosji na Kaukazie.
Radosław Sikorski powiedział w Brukseli, że negocjacje Unii Europejskiej z Rosją będą okazją także do rozmów o sytuacji w Gruzji. W dokumencie określającym sposób rokowań Brukseli z Moskwą zapisano bowiem, że będą prowadzone rozmowy o możliwości rozwiązania zamrożonych konfliktów.

- To nakłada na Komisję Europejską tym większy obowiązek aby się tym zająć. Negocjowanie tego porozumienia jest jednym z instrumentów dyplomatycznych, które mamy w relacjach z Rosją. Tak na gorąco myśląc, chyba szkoda by się go było pozbywać - tłumaczył minister.

Radosław Sikorski uważa także, że nie można blokować przyszłych rozmów Unii Europejskiej z Rosją na temat ruchu bezwizowego. - Ruch bezwizowy dla obywateli Rosji byłby na odpowiednich warunkach skutecznych instrumentem rozprzestrzeniania wartości europejskich - mówił polski minister wypowiadając się przeciwko podejmowaniu decyzji, które będą bezproduktywne.

- W chwili kryzysu i zaniepokojenia działania rosyjskimi trzeba zrobić coś, ale trzeba to zrobić inteligentnie - dodał szef polskiej dyplomacji. O relacjach Unii Europejskiej z Rosją ministrowie spraw zagranicznych 27 państw będą rozmawiać na nieformalnym spotkaniu na początku przyszłego miesiąca
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 14.08.2008, 15:02
Marszałek napisał :
Cytat:
.......
facio chyba dostał instrukcje z ...Moskwy. Zachowuje się wypisz wymaluj jak minister państwa wasalnego. KOMPROMITACJA !!!!
tslawek
Member

Stary 14.08.2008, 16:52
raczej to kolejny raz dowodzi, że dla stołka można powiedzieć i zrrobić wszystko,

zamiast przejść do ofensywy np. z gazociągiem płn. (to chyba ostatnia szansa) to tutaj coś takiego

dramat...
Jery
Senior Member

Stary 14.08.2008, 20:14
Ręce opadają jak się czyta wynurzenia Millera, Chlebowskiego, Olejniczka... Sprawa jest bardziej niz oczywista, ale 30% obywateli już uwierzyło, że naszych rosyjskich przyjaciól nie można draznic pod żadnym pozorem... K_2 jak zwykle modelowy przypadek ("Całe życie głosowałem na SLD, a teraz na PO i nie wmówicie mi, że jest inna prawda niz prawda GW..."). Są szanse, że za jakiś czas w polskim internecie coś się ruszy w dobrą strone Na razie nie zdradzę nic więcej ale jestem dobrej myśli, a i użytkownicytego forum być może (oczywiście jeśli zechcą) będą mieli szanse się wykazać/wypromować. Pozdro
Sędzia
Senior Member

Stary 14.08.2008, 20:51
Byłem w Partii, byłem w ORMO, teraz jestem za Platformą

Ten konflikt Rosji z Gruzją wyszedł nam na dobre, Amerykańce nieco odpuścili i wreszcie koniec negocjacji w sprawie tarczy.

Będziemy wyrzucać z Polski patriotów

ps. http://www.polskieradio.pl/krajiswia...ykul61640.html wywiad z Macierewiczem, także o tarczy
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 14.08.2008 o godz. 21:13.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 14.08.2008, 21:51
K_2 pisał :
Cytat:
Kaczyński pojechal na Gruzje z innymi przywodcami i to on byl najbardziej napastliwy w swoich wypowiedziach co do Rosji .
tylko Kaczynski moglby sie troche zreflektowac w takim dobitnym jezyku ,bo zyska nie wiele a za szkodzi napewno Polsce.
ale takie wystapienia przed szereg (nie pierwszy raz) sa wedlug mojej opinii bezsensowne z punktu widzenia Polskiej racji stanu .
Ciekawe co na to K_2 ? Czy pakować się już ? Bo nie wiem czy można iść spać, czy juz uciekać
Cytat:
Kibice: Je...ć Ruskich, Błochin: skandal !

Wielu niewybrednych epitetów nasłuchali się w trakcie meczu z Legią piłkarze oraz trener FK Moskwa Oleg Błochin. Po zakończeniu spotkania szkoleniowiec nie potrafił ukryć swojego wzburzenia.

- Po pierwsze chce się dowiedzieć, gdzie fair play i dlaczego nikt nie reagował gdy z trybun obrażano mnie, moich piłkarzy i Rosję. Już zwróciłem się do delegata UEFA, by napisał w protokole, co skandowano na trybunach. - mówił Błochin.

REKLAMA
if(typeof isSrd05=='undefined'){NPB("005");}

if (NJB('srodtekst') && typeof isSrd05=='undefined'){document.getElementById('rek Srd05').style.display='block';var isSrd05=true;}Rosyjscy piłkarze słuchali m.in. takich haseł jak "Je...ć Ruskich... je...ć".

- Jeżeli w sporcie dominować będzie polityka, to nic dobrego z tego nie wyniknie. - powiedział po spotkaniu Oleg Błochin.
Czy nie uważasz, że takie wystąpienia są bezsensowne z punktu widzenia POlskiej racji satnu ?
kalashnikov2
Senior Member

Stary 14.08.2008, 21:55
Tyllko po co była restauracja WSI-oków? Mam nadzieje że wraz z tą umową zostaną ostatecznie wytrzebieni ze struktur państwowych.
Sędzia
Senior Member

Stary 14.08.2008, 22:46
kalashinkov,

to o czym piszesz to była spłata długów. A tarcza jest po to, żeby Tusk mógł wreszcie wyjść z szafy i przestać się bać
tslawek
Member

Stary 14.08.2008, 23:17
http://www.niezalezna.pl/article/show/id/6537

coż tradycja zobowiązuje...

ps. a autorem jest fanatyk Lecha, co to się porobiło
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.08.2008, 04:43
po przemówieniu Kaczora w Tibilisi nie zdziwie sie jak nam Rosja zakręci kurek z gazem i podniesie cene 2 krotnie.
Jery
Senior Member

Stary 15.08.2008, 08:35
Droga AYALU, zrobi to oczywiście jeśli wraz z naszymi niemieckimi przyjaciółmi wybuduje sobie rure pod Bałtykiem... Puki co raczej bym się nie obawiał
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.08.2008, 08:57
A takie obawy są tylko dlatego, że nie ma w Europie ani jednego polityka "z jajami", który potrafiłby chwycić całą Unię za ryj i poprowadzić ostro na Rosję. Zaraz by się wojowanie ropą i gazem skończyło. No bo chyba nikt nie myśli, że Ruscy sprzedają te surowce na zachód, bo żal im Europejczyków, co by ci bez gazu i ropy poczęli. Otóż są oni tak samo uzależnieni od Europy, jak Europa od nich, tylko nikt z uni nie chce tego wykorzystać, a Ruscy skrupułów nie mają. Przecież, gdyby oni nie sprzedawali tego na zachód, to ich gospodarka pier***nęłaby z takim hukiem, żeby się Lenin w mauzoleum obudził. A wystarczyłoby, żeby ktoś z Unii pomyślał nad dywesryfikacją dostaw ropy i zawarcia jakichś umów z Arabami ...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów