The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2008, 09:20
Ja jestem ciekaw czy będą grali w całych białych strojach, czy w białej koszulce i czerwonych spodenkach. Swoją drogą mi również śniło się że było 0:2 dla Nas A jak wiadomo sny lubią się sprawdzać. Trzeba wierzyć w końcu jesteśmy kibicami naszej Wisełki
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.08.2008, 09:20
Amfre napisał(a):Wyświetl post
A ja chce by Wisła została zapaimętana w Europie jako drużyna która rzeczywiście walczyła z honorem. By tacy gwiazdorzy zapamiętali choć, ze kiedys mieli taki epizod, po którym występowali w Pucharze UEFA.
Niestety, im więcej Dudkopodobnych wypowiedzi, w stylu nie bójcie się legendy Camp Nou, im bardziej Boguski da się ponieść tej magii Barcelony, tym gorzej dla Wisły i kupa w majtach na pewno będzie na początku. Pytanie tylko czy ją przetrwamy.
Ogółem nie wierzę awans, wierzyłem prawie zawsze, PAO, Anderlecht, Real, Barca, ale teraz stwierdzam, że po prostu nie mamy żadnych szans. Paradoksalnie może dzięki temu uda się coś ugrać? Ja bym jednak skupiał się na PUEFA. I zanim mnie ktoś skrzyczy, że kibic sukcesu, to nie jest prawdą, bo doping drużynie będzie bardziej potrzebny niż zawsze, bo jeśli mamy przegrać to z honorem, a nie jak Legia w Valencii. I u siebie przynajmniej narobić trochę stracha Hiszpanom.
Odpowiedz cytując
wislakkowalski
Member

Od: 04.2008

Stary 13.08.2008, 09:23
ja widze ze tu nie ma racjonalnych kibicow tylko niepohamowani optymysci,,, a to niestety w zyciu sie nie sprawdza. lepiej przygotowac sie na 5-0 dla fcb, nie emocjonowac sie, a jak zdarzy sie Bozy cud to sie cieszyc. zreszta pilkarze juz przegrali ten mecz w glowach, boguski sam powiedzial ze sie nie zdziwi gdy na meczu caly sie bedzie trzasl :/ ja jestem za wisla, ale nie przezywam tego tak jak wy bo nie ma potrzeby by potem miec kaca caly tydzien.
Odpowiedz cytując
Amfre
Banita

Od: 07.2008

Stary 13.08.2008, 09:25
Chodzilo mi o to ze Barca po tym dwumeczu bedzie musiala sie potykac w pucharze UEFA, gdzie zyczę i m powodzenia :]
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 13.08.2008, 09:54
wislakkowalski napisał(a):Wyświetl post
ja widze ze tu nie ma racjonalnych kibicow tylko niepohamowani optymysci,,, a to niestety w zyciu sie nie sprawdza. lepiej przygotowac sie na 5-0 dla fcb, nie emocjonowac sie, a jak zdarzy sie Bozy cud to sie cieszyc. zreszta pilkarze juz przegrali ten mecz w glowach, boguski sam powiedzial ze sie nie zdziwi gdy na meczu caly sie bedzie trzasl :/ ja jestem za wisla, ale nie przezywam tego tak jak wy bo nie ma potrzeby by potem miec kaca caly tydzien.

Czlowieku co Ty za brednie wypisujesz?
Po co ty wogole sie interesujesz pilka?I po co ty kibicujesz Wisle?

Idac Twoim tokiem rozumowania to kibicujesz tylko wtedy Wislece jak wiesz ze wygra.

Czlowieku Ty wogole nie rozumiesz istoty pilki noznej ba wogole nie rozumiesz sportu.
Jak mozna byc takim kibicem? to jest wlasnie w pilce najpiekniejsze ze slabszy zespol moze wygrac z dluzo silniejszym przeciwnikiem.
To sa emocje to jest smak zwyciestwa i gorycz porazki i to jest najpiekniejsze to jest esensja sportu.
A nie tylko chlubic sie zwyciestwem, zeby byc kibicem trzeba przezyc wszystko od eufori po zwyciestwie do goryczy rozpaczy po porazce.

Przypomnialo mi sie jak Adam Malysz nikomu nie znany polak zacza wygrywac z Shmitem Ahonenem czy Hanawaldem, ale jak on mogl przeciez oni byli o wiele silniejsi i po co bylo to ogladac- kto ogladal to wie jakie byly emacje jak Adam przegrywal albo wygrywal.
Ale Ty pewnie tego nie ogladales bo po co i tak przegra to sobie oszczedziles nerwow.
,
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Stary 13.08.2008, 10:07
Patrząc na wasze licytacje, ja kibicuje Wisełce niedługo, ale patrze realnie na sprawę. Otóż według mnie na zwycięstwo nie ma co liczyć, choć głęboko będę w nie wierzę. Dla nas remis będzie zwycięstwem, szczególnie, że nasi na wyjazdach najlepiej nie grają.

Wynik który by mnie uszczęśliwił to jednobramkowa porażka. Coś w stylu 1:2, 2:3 i będę spokojny o rewanż Nie martwił bym się też gdybyśmy polegli dwoma bramkami, jak 1:3, 2:4, bo nadal mamy realne szanse. Pamiętacie jak grała Wisła na R22 w dwumeczu z Realem? Mogliśmy tam wygrać 5:2 i awansować. Zabrakło skuteczności i skończyło się 0:2.

Obecnie mamy nie gorszą ekipę, lepszy stadion (!) oraz gorszą murawę Wszyscy wiedzą, że Wisła narzekała w poprzednim sezonie, że nie da się grać technicznej piłki. Wystarczy przypmnieć sobie mecz Chelsea-Barca (nie pamiętam sezonu) gdy The Blues zaorali całą murawę, żeby Barcelonie się gorzej grało. My mamy już wszystko gotowe.

Pozostaje tylko zasiąść wygodnie w fotelu i liczyć na korzystny rezultat. Pozdro dla wszystkich Wiślaków!!!

Co do wislakkowalski - ja wole mieć kaca cały dzień, a nawet tydzień, ale kibicować Wiśle te 90 minut na całego.
Ostatnio edytowane przez marcinarsenal : 13.08.2008 o godz. 10:09.
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 13.08.2008, 10:09
Ja mam taka propozycję dla Ciebie. Zacznij pisać z szacunkiem dla piłkarzy i klubów. Te nazwy winny być napisane z dużej litery.
Pod względem merytorycznym dyskusja z Tobą to uczucie kaca. Po prostu żeby z Tobą wejść w polemikę trzeba się narąbać bo na trzeźwo się nie da.

P.S. hańbisz bardzo ładne nazwisko swoją osobą
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 13.08.2008, 10:28
http://www.sport.pl/sport/1,65025,55...ieto_grac.html

Cytat:
Boguski czy Paweł Brożek to świetni piłkarze. Muszą tylko odnaleźć się w takim meczu mentalnie.
Moze wreszcie ujrzymy ich w reprze, Boguś zastępcą Krzynówka, Brożek - wiadomo.

Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.08.2008, 10:30
... ja jestem za wisla, ale nie przezywam tego tak jak wy bo nie ma potrzeby by potem miec kaca caly tydzien.
Twoje podejście pokazuje że kibicujesz Wiśle tylko przy okazji ligi jak gramy z Polonią Bytom lub ŁKS Łódz. Ja wierzę w to że Wiślacy zagrają dobry mecz, napędzą strachu katalończykom i może wywiozą dobry wynik. Chociaż prawdopodobnie przegramy to ja i tak mimo wszystko już teraz nie mogę doczekac się pierwszego gwizdka i będę kibicował Wiśle. A kaca i tak będę miał tylko zastanawiam się z jakiego powodu: Naszego sukcesu czy Naszej porażki ?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 13.08.2008, 10:33
konrad1991tsw napisał(a):Wyświetl post
A kaca i tak będę miał tylko zastanawiam się z jakiego powodu: Naszego sukcesu czy Naszej porażki ?
Ja na pewno bede mial po browarach
,
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 13.08.2008, 10:34
Widzisz taka jest dola kibica, że czasem budzi się z kacem po przegranej walce.....
Barcelonie zdarzały się różnego rodzaju wpadki w pucharach, chociaż to dosyć odległe czasy:
[FONT='Courier New']1966 Fairs Cup 555 FCB-Dundee United 1-2 Scotland Barcelona L 122 [/FONT]
[FONT='Courier New']Szwajcarzy dali radę:[/FONT]
[FONT='Courier New'][/FONT]1967 Fairs Cup 573 Zürich F.C.-FCB 3-1 Switzer. Zürich L 130
1967 Fairs Cup 574 FCB-F.C. Zürich 1-0 Switzer. Barcelona W 347
Norwegowie walczyli dzielnie:
1969 Cup Win.Cup 587 FCB-Lyn Oslo 3-2 Norway Barcelona W 356
1969 Cup Win.Cup 588 Lyn Oslo-FCB 2-2 Norway Barcelona D 99

1969 Final Cup Win. 591 Slovan Bratislava-FCB 3-2 Czechov. Basel L 134
Steaua po raz pierwszy pojeechała sławną Barcę:
1971 Cup Win.Cup 624 FCB-Steaua Bucuresti 0-1 Romania Barcelona L 144
1971 Cup Win.Cup 625 Steaua Bucuresti-FCB 2-1 Romania Bucuresti L 145
Tutaj wprawdzie rywale z wyższej półki, ale 4:0 na camp Nou to szok
1972 UEFA Cup 636 Porto F.C.-FCB 3-1 Portugal Porto L 149
1972 UEFA Cup 637 FCB-Porto F.C. 0-1 Portugal Barcelona L 150
1980 UEFA Cup 777 Köln F.C.-FCB 0-1 Germany Köln W 460
1980 UEFA Cup 778 FCB-Köln F.C. 0-4 Germany Barcelona L 179
Austria walczyła jak Lwy i wygrała dzięki bramce na Camp Nou
1983 Cup Win.Cup 815 F.K. Austria Wien-FCB 0-0 Austria Wien D 147
1983 Cup Win.Cup 816 FCB-F.K. Austria Wien 1-1 Austria Barcelona D 148
Francuzi nie byli jakimiś wielkimi mistrzami, a po pierwszym meczu żegnali się z pucharem, może Barca też nas tak zlekceważy ? Nie mam nic przeciwko
1984 Cup Win.Cup 837 F.C. Metz-FCB 2-4 France Metz W 492
1984 Cup Win.Cup 838 FCB-F.C. Metz 1-4 France Barcelona L 196
Można wygrać na Camp Nou i odpaść...
1985 European Cup 845 A.C. Sparta Praha-FCB 1-2 Czechov. Praha W 498
[FONT='Courier New']1985 European Cup 846 FCB-A.C. Sparta Praha 0-1 Czechov. Barcelona L 198[/FONT]
[FONT='Courier New'][/FONT]Awans z Albańczykami dzięki bramce strzelonej na wyjeździe
1986 UEFA Cup 858 Flamurtari Vlora-FCB 1-1 Albania Vlora D 154
1986 UEFA Cup 859 FCB-Flamurtari Vlora 0-0 Albania Barcelona D 155
Dundee po raz 2 wybija Barcy puchary.....
1987 UEFA Cup 864 Dundee United-FCB 1-0 Scotland Dundee L 202
1987 UEFA Cup 865 FCB-Dundee United 1-2 Scotland Barcelona L 203
Nawet Albańczycy wygrali z Barcą, może Wisła przełamie złą passę ?
1987 UEFA Cup 878 FCB-Flamurtari Vlora 4-1 Albania Barcelona W 514
1987 UEFA Cup 879 Flamurtari Vlora-FCB 1-0 Albania Vlora L 208
Ani Belgowie ani Rosjanie nie byli w tych meczach faworytami, a jednak pokonali bardziej utytułowanych rywali. Dla młodszych kibiców powiem, że wówczas w CSKA nie było tylu pieniędzy co dzisiaj, a czołowi zawodnicy masowo wyjeżdżali grać zagranicę - bo tam zarabiali konkretne pieniądze....
1989 Cup Win.Cup 925 R.S.C. Anderlecht-FCB 2-0 Belgium Bruxelles L 217
1989 Cup Win.Cup 926 FCB-R.S.C. Anderlecht 2-1 Belgium Barcelona W 543
1992 European Cup 981 C.S.K.A. Moscow-FCB 1-1 U.S.S.R. Moscow D 175
1992 European Cup 982 FCB-C.S.K.A. Moscow 2-3 U.S.S.R. Barcelona L 227
A tutaj pamiętna runda grupowa LM w tagicznym wykonaniu Barcy:
1997 European Cup 1075 FCB-P.S.V. Eindhoven 2-2 Holland Barcelona D 199
1997 European Cup 1076 P.S.V. Eindhoven-FCB 2-2 Holland Eindhoven D 200
1997 European Cup 1077 Dinamo Kiiv-FCB 3-0 U.S.S.R. Kiiv L 248
1997 European Cup 1078 FCB-Dinamo Kiiv 0-4 U.S.S.R. Barcelona L 249
1997 European Cup 1079 FCB-Newcastle United 1-0 England Barcelona W 630
1997 European Cup 1080 Newcastle United-FCB 3-2 England Newcastle L 250
W 11 potyczkach polskich drużyn z Barceloną po wojnie Barca odniosła 7 zwycięstw i 3 remisy:
Legia: 3-1-0, Wisła 2-0-0, GKS 2-0-0, Lech 0-2-0
W sparingach remisy osiągnęły Cracovia (23), Legia Warszawa (74)
przegrały Cracovia (23), Repr. Warszawy (57), Stal Mielec (74)
Czyli żadna polska drużyna nie wygrała z Barcą, 5 razy zremisowaliśmy, a 10 razy przegraliśmy
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.08.2008, 10:35
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem ciekaw czy będą grali w całych białych strojach, czy w białej koszulce i czerwonych spodenkach. Swoją drogą mi również śniło się że było 0:2 dla Nas A jak wiadomo sny lubią się sprawdzać. Trzeba wierzyć w końcu jesteśmy kibicami naszej Wisełki
ze

Mi się śniło 0-2 do połowy! Oby się spełniło!

Skorża robi swoje i jestem spokojny! Taktycznie będzie dobrze. Nie możemy popełniać tylko takich błędów głupich, syndrom kadry, w obronie. Głupie kiksy i zostawianie piłkarzy, całego boku wolnego!

Jazda chłopaki!
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.08.2008, 10:40
Dobra panie i panowie tam gdzie są "..." w temacie dopiszmy już Faza grupowa LM 1:1 a na R22 1:0 dla nas
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.08.2008, 10:49
Panowie na sny trzeba uważać , Bo mi przed pierwszym meczem z Beitarem śniło mi się że będzie 2:1 dla nas, no i było , tylko szkoda ,że dla Beitaru Mam nadzieję że rozegramy świetny mecz i nawet jeśli nie uda nam się uzyskać jakiegoś dobrego wyniku to przynajmniej postraszymy ostro Barce
Odpowiedz cytując
LeBlanc
Member

Od: 07.2007

Stary 13.08.2008, 10:52
jnie emocjonowac sie
to po co komu sport
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.08.2008, 11:10
Jak nie stracimy 3 bramek w pierwszym kwadransie to będzie góra 3:0 dla Barcy, jak nie stracimy żadnej bramki w pierwszym kwadransie to będzie szansa na remis.

Trzeba wierzyć.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.08.2008, 11:16
W takich meczach zazwyczaj jest tak.,że mamy dwie,trzy sytuacje wręcz wymarzone. Spowodowane one sa albo indolencją obrońców albo naszymi dobrymi zagraniami, tylko problem;em zaczyna się kiedy trzeba zwyczajnie posłać piłkę do siatki, jak na treningu. Wtedy zazwyczaj nasi piłkarze zaczynają kombinować, robić rzeczy niewyobrażalne, tak jakby nie chcieli trafić,i tutaj tkwi nasz problem. Wierze,że mecz rozegramy dobry, ale w kluczowych momentach będziemy zawodzić, bo psychika naszych piłkarzy nie będzie w stanie przyjąć,że można strzelić gola, a nawet dwa lub więcej Barcelonie jak mecz będzie na styku.

Jak będziemy przegrywać 4-0 to spokojnie dwie bramki strzelimy, bo będzie po meczu, ale już obawiam się,że w sytuacji sam na sam przy stanie 1-1 np Brożek zwyczajnie nie strzeli, spali się. Po meczu będzie mówił, że myślał i chciał inaczej uderzyć. tutaj trzeba instynkt włączyć i walić ile dala fabryka. Nie myśleć, automatyzm musi zadziałać. Nie pisze tego ot tak sobie,tylko jest to sytuacja, którą obserwuje od wielu sezonów. Gramy dobrze i stwarzamy sobie sytuacje, ale trafić nia ma jak. Póżniej nastepuje efekt domina, idzie kontra dostajemy bramkę i wszyscy przygaszeni czekają na gwizdek końcowy. Bo jak może być inaczej skoro widzisz,ze goścn a 200 % sytuacje i nie trafia. To już odechciewania się wszystkiego, bo wiesz,że nawet jak przechywicsz pilke to i tak jest to na marne. Wszytko leży w gestii skuteczności.

Spokojnie podchodzę do tego meczu, bo wiem,że jak chłopcy nie popuszczą w pieluchy przed wyjściem na murawę, to wszytko jest możliwe. A Ci co mówią,że dostaniemy nie wiadomo ile, to neich nie mówią,ze mecz będa oglądać,przecież dobranocka kończy się długo przed meczem.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.08.2008 o godz. 11:20.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.08.2008, 11:19
Podziwiam optymizm części z Was. Szczególnie tych opowiadających banały o tym, że w piłce wszystko jest możliwe. Powiedzcie mi kiedy w ostatnim dziesięcioleciu zdarzyła się sensacja porównywalna z ewentualnym wyeliminowaniem Barcy przez Wisłę? Wcześniejsze mecze mnie nie interesują, bo wtedy jeszcze nie było takiej przepaści pomiędzy średnimi i najpotężniejszymi klubami.

Ja za dobry wynik uznam każdy lepszy od przegranej 0-5. Jeśli do tego uda się strzelić gola lub gole to w ogóle będzie świetnie. Do meczu podchodzę na luzie - z nastawieniem "co ma być to będzie". Licząc nie tyle na dobry wynik, co momenty niezłej gry naszych zawodników i to, że dadzą z siebie wszystko.
Proszę oszczędzić mi wysłuchiwania głupot o tym jakie to mam barcelońskie kompleksy. Moje podejście do tego meczu wynika ze zwykłej analizy sytuacji, z faktu, że nasi najprawdopodobniej przegrają mecz w szatni, że mamy bramkarza, który ma kłopoty z koncentracją, że nasza obrona jest poobijana i brakuje w niej bodaj najlepszego zawodnika, że na wyjazdach gramy znacznie słabiej niż u siebie, że gorzej wykonujemy założenia taktyczne, że poza Brożkiem nie mamy prawdziwego egzekutora, itd. itp. Można by tak długo wymieniać.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 13.08.2008, 11:21
Porównując do meczu z Realem, wtedy nie widziałem przewagi Wisły na żadnej pozycji.
Teraz widzę jedną przewagę:
Maciek Skorża

Liczę na porażkę 1 bramką i pomyślne rozstrzygnięcie dwumeczu u nas na Reymonta!
Skład identyczny jak na rewanż z Beitarem jedynie zamiast Piotrka Brożka (pewnie nie do końca sprawnego), Marek Zieńczuk na lewej obronie.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 13.08.2008, 11:21
Nie moge sie doczekac, niech ten dzien mija szybciej :/

Odpowiedz cytując
autocontrol
Member

Stary 13.08.2008, 11:43
Po prostu spróbujmy, to przecież nic nas nie kosztuje!
Cytat:
Już tylko chwila, moment. Śniadanie, potem zjemy obiad, nerwowo zaczniemy skakać w telewizji z kanału na kanał. Ta chwila będzie się trochę dłużyć – jak zawsze, gdy na coś bardzo czekamy. Ale to już tuż, tuż. Wisła Kraków gra z Barceloną o awans do Ligi Mistrzów. I nawet jak coś tam z tyłu głowy każdemu podpowiada, że nie ma szans, to i tak na moment stracimy zdrowy rozsądek. Siłą woli, siłą milionów serc będziemy chcieli wepchnąć tę cholerną piłkę do bramki Valdesa. Pewnie się nie uda, pewnie po spotkaniu wypłynie cała frustracja i zacznie się szukanie winnych (pewnie sami staniemy na czele). Jednak dla nas – polskich kibiców – zawsze najpiękniejsze są te emocje przed meczem, kiedy możemy w głowie wyobrażać sobie wielkie triumfy.

Barcelona to rywal poza zasięgiem dla 99 procent drużyn w Europie. Gdyby miała zmierzyć się z nią reprezentacja Polski, zostałaby przegoniona po boisku jak stado baranów. Mało tego – jeśli ktoś wystawiłby ten zespół w mistrzostwach świata, to kto wie, może nawet sięgnąłby po złoto. Pisząc wprost – Wisła będzie miała przeciwko sobie absolutną śmietanką futbolu, creme de la creme. I liczyć będzie musiała na siebie, ale i na cud, na splot sprzyjających okoliczności. Ale te cuda czasami i w futbolu się zdarzają...

http://pl.youtube.com/watch?v=SGdQvqbIexk

Obejrzeliście ten filmik? Tak, małe San Marino strzeliło gola na Wembley, w ósmej sekundzie spotkania. To jedno wydarzenie, te kilka kopnięć pokazuje, że czasami dzieją się rzeczy niewytłumaczalne. Moment dekoncentracji, odrobina uśmiechu fortuny i... szczęście. Szczęście, któremu trzeba pomagać. Mieliśmy już takie mecze w historii polskiej piłki – choćby to powtarzane do znudzenia Wembley w 1973 roku. Ale mieliśmy też Barcelonę na kolanach, jak w spotkaniu z Lechem Poznań w 1988 roku, kiedy Pachelski jednym kopnięciem piłki mógł wyrzucić ją z pucharów. Na Camp Nou bramki strzelali gorsi piłkarze niż ci, którzy dziś grają w Wiśle. Strzelał choćby Andrzej Łatka z Legii, uderzając z 40 metrów...

Kto nie wierzy w siebie, ten nic nie osiąga. Wojciech Kowalczyk na naszej stronie nie daje Wiśle szans, ale on sam dobrze wie, że 17 lat temu, gdyby nie był tak bezczelnym gnojkiem, który wielkim gwiazdom się nie kłaniał, to by nie doszedł tak daleko. A tymczasem nie mając na swoim koncie nawet jednej bramki w polskiej lidze, potrafił dwa razy pokonać bramkarza Sampdorii Genua. A potem dodać jeszcze trafienie na Old Trafford, w zremisowanym 1:1 spotkaniu z Manchesterem United. Gdyby ktoś wtedy „Kowalowi” powiedział, że się nie da, to by nie przyjął tego do wiadomości. I tak samo dziś w piłkarzach Wisły, gdy czytają słowa Wojtka, powinna burzyć się krew. Niech mówi, że się nie da, ale my spróbujemy! Spróbujcie, to nic nie kosztuje.

Dzisiejsza atmosfera trochę przypomina tę sprzed Euro 2008, sprzed meczu z Niemcami. Powtarzane w kółko – to tylko ludzie, też miewają słabsze dni, Ballack nie taki mocny, Podolski średni, Klose już nie ten. Potem budziliśmy się ze snu, ale jak na razie dajmy pomarzyć, to na szczęście nie jest zabronione. I tak naprawdę, niewiele więcej nam w dzisiejszym futbolu zostało. Pewnie – rzucamy się z szabelką na czołgi, lub jak kto woli – porywamy się z motyką na słońce. Gdzie polska piłka, a gdzie Barcelona. Gdzie Rzym, a gdzie Krym. Ale to nie znaczy, że mamy już przed meczem powtarzać sobie, że jesteśmy beznadziejni. Wstrzymajmy się z tym, chociaż 24 godziny.
weszlo.com

Niedzielan
http://www.weszlo.com/blog/4/157
sezon ogórkowy = nuda
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.08.2008, 11:49
jova napisał(a):Wyświetl post
Podziwiam optymizm części z Was. Szczególnie tych opowiadających banały o tym, że w piłce wszystko jest możliwe. Powiedzcie mi kiedy w ostatnim dziesięcioleciu zdarzyła się sensacja porównywalna z ewentualnym wyeliminowaniem Barcy przez Wisłę?
FBK Kowno - Glasgow Rangers. Tydzień temu.
Wisła - Schalke.
Wisła - Parma.
Polska - Portugalia w el.ME'08.

Wymieniać dalej?
Odpowiedz cytując
autocontrol
Member

Stary 13.08.2008, 11:52
Gdzie Schalke , Parma czy Lazio do Barcelony hehe

poza tym, wtedy mielismy mocniejszy skład od dzisiejszego

moje przemyślenia przed meczem są dokładnie takie same jak w art. wyzej z weszlo.com

, no ale zobaczymy..
Ostatnio edytowane przez autocontrol : 13.08.2008 o godz. 11:55.
sezon ogórkowy = nuda
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.08.2008, 11:58
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
FBK Kowno - Glasgow Rangers. Tydzień temu.
Wisła - Schalke.
Wisła - Parma.
Polska - Portugalia w el.ME'08.

Wymieniać dalej?
Nie jestem jakimś szczególnym pesymistom, ale mozesz wymieniać dalej, bo żadne z tych wydarzeń jakoś nie pasuje mi to możliwości wyeliminowania Barcy przez Wisłę...

Glasgow Rangers, Schalke i Parma to 2-3 liga Europy.

Meczu Polski z Portugalią nie komentuje (po pierwsze grały reprezentacje, po drugie przegrana - czy też wygrana - niczego niczego nie gwarantowała).
Odpowiedz cytując
misiek_86
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.08.2008, 11:59
Leo napisał(a):
Część wiślaków, jak Cantoro, Sobolewski, Cleber, ma niezbędne doświadczenie, żeby oprzeć się tej presji. Boguski czy Paweł Brożek to świetni piłkarze. Muszą tylko odnaleźć się w takim meczu mentalnie.
Ciekawe... Trener naszej reprezentacji chwali Brożka . Czyżby wreszcie uwieżył w jego talent?

Oby Paweł potwierdził dzisiaj wieczorem swoje umiejętności. Trudniejszego rywala już sobie ciężko wyobrazić.
Ostatnio edytowane przez misiek_86 : 13.08.2008 o godz. 12:02.
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
Odpowiedz cytując
Foresto
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 13.08.2008, 12:16. Zieńczuk na obronę ? Czemu nie?!
Snow napisał(a):Wyświetl post
Porównując do meczu z Realem, wtedy nie widziałem przewagi Wisły na żadnej pozycji.
Teraz widzę jedną przewagę:
Maciek Skorża

Liczę na porażkę 1 bramką i pomyślne rozstrzygnięcie dwumeczu u nas na Reymonta!
Skład identyczny jak na rewanż z Beitarem jedynie zamiast Piotrka Brożka (pewnie nie do końca sprawnego), Marek Zieńczuk na lewej obronie.
Mi też przyszło do głowy, że na lewej obronie mógłby zagrać Zieńczuk. Potrafi być nieprzyjemny w defensywie i mało tego potrafi zagrać daleką celną piłkę.
Trzymam kciuki za Cantoro i Sobolewskiego, to od nich będzie dużo zależało aby utrudniać Barcelonie grę środkiem. Na skrzydłach może być gorzej. Tutaj często jest dziura. Ważne, żeby ją Baszczyński z Diazem umiejętnie łatali. A w ataku dobrze by było żeby ktoś mocniej wspierał Brożka. Najlepiej Boguski - dynamiczny i stylem nieobliczalny.
Ehhh... zostało 8,5 godziny. Jak ja to wytrzymam ?
Jestem z Warszawy, ale sercem za Wisłą!
Dalej jazda Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 13.08.2008, 12:27. Wisła
Pytanko! Czy to prawda, ze w meczach rund kwalifikacyjnych LM nie jest spiewany hymn ChL Wlasnie sluchalem na YT i az ciary przechodza jak sobie pomysle, ze na R22 tak by grali co najmniej 3 razy w grupowej!
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.08.2008, 12:31
AZS_Lublin napisał(a):Wyświetl post
Pytanko! Czy to prawda, ze w meczach rund kwalifikacyjnych LM nie jest spiewany hymn ChL Wlasnie sluchalem na YT i az ciary przechodza jak sobie pomysle, ze na R22 tak by grali co najmniej 3 razy w grupowej!
Nawet jeśli przejdziemy Barcelonę to na R22 tak nie zagrają...

Jeśli dobrze pamiętam ew. grupową jak zawsze od lat mamy grać w Chorzowie.
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 13.08.2008, 12:38
a co z tym hymnem grają? czy nie w Q?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003