The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bad_Jack
Junior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2008, 22:31. Kibicowanie a przekleństwa
Witam wszystkich

Wisełka ograła Polonię czekamy na Barcę

Mam pytanie jak zapatrujecie się na "żywiołowo" kibicujących Panów którzy dosadnie k...ami rzucają jak naszym chłopakom coś na boisku nie idzie lub sędzia kaloszem jest. (Nie chodzi mi o przyśpiewki grupowe tylko zachowanie poszczególnych osób) To norma? Czy na miejscu jest zwracanie im uwagi?
Czy też jak ktoś powiedział stadion to nie teatr i z różnym elementem spotkać się można więc trza milczeć.

Na stadionie (sektor E2) spotkało mnie dzisiaj bardzo specyficzna sytuacja którą opiszę trochę później, jednak chciałbym poznać zdanie forumowiczów.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.08.2008, 22:35
To są emocje ,tak samo jak klną piłkarze, normalne przeżywanie meczu.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.08.2008, 22:36
przeklenstwa to norma, i tak samo stadion to nie teatr. niech rzucaja tymi k... , mi tez sie czesto zdarza, emocje i tyle. byle tylko nie rzucali ku... na naszych grajkow, w takich ch.. wbijam!

czasami sa mega emocje i np. przy nie strzelonej bramce z 1 metra podejrzewam ze nie powiesz "o kurka wodna" , chyba ze..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 09.08.2008 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.08.2008, 23:18
Mistrzu, ale o co Ci chodzi? jak jesteś wku*wiony to nie przeklinasz? przeciez piłkarze i tak tego nie słyszą wiec tylko ten gość się wyładowywuje...w czym jest problem? Dokładnie, stadion to nie teatr, jak mnie Mauro w****i po raz kolejny słabym zagraniem to krzyknę...ale i tak wiem ze ani to do niego nie dotrze, ani nie poprawi to jego gry...
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 09.08.2008, 23:32
Bad_Jack napisał(a):Wyświetl post
Witam wszystkich

Wisełka ograła Polonię czekamy na Barcę

Mam pytanie jak zapatrujecie się na "żywiołowo" kibicujących Panów którzy dosadnie k...ami rzucają jak naszym chłopakom coś na boisku nie idzie lub sędzia kaloszem jest. (Nie chodzi mi o przyśpiewki grupowe tylko zachowanie poszczególnych osób) To norma? Czy na miejscu jest zwracanie im uwagi?
Czy też jak ktoś powiedział stadion to nie teatr i z różnym elementem spotkać się można więc trza milczeć.

Na stadionie (sektor E2) spotkało mnie dzisiaj bardzo specyficzna sytuacja którą opiszę trochę później, jednak chciałbym poznać zdanie forumowiczów.

Pozdrawiam
ministrant? lektor?
jak kolega wyżej napisał - większość ludzi, kiedy się denerwuje - przeklina, na meczu nie raz sie słyszy "****y" i mi to przynajmniej nie przeszkadza, wszystko pod wpływem emocji, chwili.
ale najlepiej jakby niektórzy nie zajmowali się rzucaniem "****", tylko śpiewaniem...
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.08.2008, 23:41
Od dłuższego czasu czekałem na taki temat i myślałem nawet żeby go założyć. Wykorzystam więc okazję i przedstawię swój pogląd.

Przekleństwo przy jakiejś pechowej sytuacji ... zdarza się , jak w życiu. Ale moim skromnym zdaniem grupowe bluzganie na przeciwników jest prymitywne.

Po co obrażać gości śpiewając "k...y pokonamy" ?!? jak można spokojnie spiewać "gości pokonamy" czy nawet precyzyjnie nazwę drużyny w wielu przypadkach: (np. Legię, Lecha, Pasy, Górnik itd.).

Po co skandować "wypi...ć" wobec drużyny z którą chcemy grać żeby pokazać jej naszą wyższość?

Bluzganie na przeciwników niczym nie odróżnia nas od innych bluzgających na stadionach w Polsce. A wydaje mi się że tytuł Mistrza zobowiązuje i to my powinnismy wyznaczać standardy dopingu a nie wpisywać się w mało ambitne "standardy" innych.

W moim odczuciu jest jednak jedna systuacja w której bluzgi są uzasadnione i nawet sam sobie na nie pozwalam . Chodzi o chóralne wyzywanie pzpn. Tej bandzie skorumpowanych oszustów należą się takie teksty jak nikomu innemu.
Ostatnio edytowane przez dragon : 10.08.2008 o godz. 10:16.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.08.2008, 23:45
To ja już wolałem temat o nienawiści odnoszący się pośrednio do meczu o superpuchar polski . Był szerszy zakresowo
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 09.08.2008, 23:48
niedługo zaczniecie zakładać tematy bo sobie ktoś beknął na stadionie i nie powiedział przepraszam
Odpowiedz cytując
Bad_Jack
Junior Member

Stary 10.08.2008, 00:32
dragon - popieram Twoją opinię w 100%

To może teraz parę słów o tym czego doświadczyłem dzisiaj na E2.

Krótkie wyjaśnienie: na Naszą Kochaną Wisełkę podążam regularnie od 3 równych lat ... jestem przesiadkowiczem z C i muszę się przyznać, że (stety/niestety) nasza grupa (ja, mój tato, kumpel i jego ojciec) jesteśmy takimi właśnie czasem niepokornymi - wyklinającymi kibicami (żeby ta kwestia była jasna - NIGDY nie wyklinamy naszych zawodników) EMOCJE.
Do rzeczy: dzisiaj na E2 zostaliśmy ZAATAKOWANI przez 3 gości (i jedną kobietę) którzy NIE ŻYCZYLI SOBIE niekulturalnych odzywek rzucanych z trybun
JESTEM W SZOKU. Facet rzucił mi się do szyi jak powiedziałem mu, że to nie teatr tylko stadion - omal mnie nie uderzył. Mojego ojca zwyzywał od cykorów i staruchów. - MIAŁEM GO PALNĄĆ CZY CO?
Odpowiedz cytując
Firo
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.08.2008, 00:34
dragon napisał(a):Wyświetl post
W moim odczuciu jest jednak jedna systuacja w której bluzgi są uzasadnione i nawet sam sobie na nie pozwalam . Chodzi o chóralne wyzywanie pzpn. Tej bandzie skorumpowanych oszustów należą się takie teksty jak nikomu innemu.
Widzisz, a w odczuciu innych kibiców jest wiele sytuacji w których bluzganie jest uzasadnione.
Z Lechią czy Śląskiem nie będziemy pokonywać "kur**"

I tak chodząc na Wisłę wybierasz "mniejsze zło"
Odpowiedz cytując
Wojtek 1906
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.08.2008, 00:48
No mi się wydaję że co do klubu z gorszej strony błoń czy warszawki to należą się bluzgi. Ale innym neutralnym klubom to mozna z dowcipem. Np. Ruchowi u Nas ostatnio czy dzisiaj Poloni Bytom.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.08.2008, 01:08
Co za temat :/ Tak spiewajmy tylko cezuralnie a na koncu jeszcze mozna by strzelic taki mał taki duży...10 punktow w lidze ministrantow, alleluja i do przodu. Mamy nie używać przekleńst bo co? Bo pismak jeden z drugim sie ucieszy, i bedzie to dla niego niepowtarzalne widowisko i ładnie to w gazecie zaznaczy? Jak komuś nie pasuje taki doping zawsze może zamieniać te słowa na cenzuralne. Albo nie spiewać w tym momencie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Bad_Jack
Junior Member

Stary 10.08.2008, 01:17
MatMario doczytaj proszę mój ostatni post.
Odpowiedz cytując
Firo
Senior Member

Stary 10.08.2008, 01:26
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Co za temat :/ Tak spiewajmy tylko cezuralnie a na koncu jeszcze mozna by strzelic taki mał taki duży...10 punktow w lidze ministrantow, alleluja i do przodu. Mamy nie używać przekleńst bo co? Bo pismak jeden z drugim sie ucieszy, i bedzie to dla niego niepowtarzalne widowisko i ładnie to w gazecie zaznaczy? Jak komuś nie pasuje taki doping zawsze może zamieniać te słowa na cenzuralne. Albo nie spiewać w tym momencie.
A to klnąc na potęgę dostajemy punkty w lidze chuliganów, o to chodzi ?
Aha...
Odpowiedz cytując
juras_NH
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.08.2008, 09:57
zamiast zakładaniu temetu o przeklinaniu trzeba było założyć temat dotyczący gniazda na E bo by sie przydał jakiś gniazdowy bo to troche lipa jak całe D sie bawi a E zaspiewa jadna piosenke i to nie całą i potem stoi i sie patrzy i mowi ale zajebiscie!! Zróbmy cos z tym jakby całe E tez bawilo sie jak D to by była jeszcze lepsza atmosfera!! Zrobmy cos z tym!!!!
Poszliśmy za głosem serca, wybierając to co dla nas istotne!! Nie jak większość na wschodzie - to co było modne!!!! KRESY WSCHODNIE!!!!
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 10.08.2008, 10:41
Cytat:
zamiast zakładaniu temetu o przeklinaniu trzeba było założyć temat dotyczący gniazda na E bo by sie przydał jakiś gniazdowy bo to troche lipa jak całe D sie bawi a E zaspiewa jadna piosenke i to nie całą i potem stoi i sie patrzy i mowi ale zajebiscie!! Zróbmy cos z tym jakby całe E tez bawilo sie jak D to by była jeszcze lepsza atmosfera!! Zrobmy cos z tym!!!!
Weź się schowaj człowieku... mamy problemy żeby cale D chociaż raz w meczu ryknęło, a ty chcesz zakładać gniazdo dla 50 osób, bo tyle śpiewa i śpiewać bedzie na E na takich meczach... Co innego Epuchary, ale przecież nawet wtedy na E była chujnia tak? Otrzaśnijcie się bo to co poniektórzy wypisują woła o pomstę do nieba...
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 10.08.2008, 11:14
przyjezdzaja ****y to sie im cisnie
przyjezdzaja neutralne ekipy to mozna z jajem im pocisnac badz normalnie "xxx pokonamy" itp
przyjezdzaja przyjaciele to .. wiadomo. po co w ogole piosenki typu "tych i tych pokonamy" itp

to normalne, tak jest wszedzie, tak bylo i tak bedzie, tyle.
i zadne rozkminki na necie tego nie zmienia.

a jak nie chcesz to nie cisniesz nikomu, nikt cie do tego nie zmusza.

a z tym E to juz nie przesadzajcie, chcesz spiewac idz na D , tak bedzie najlepiej.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.08.2008 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.08.2008, 11:30
Cytat:
ministrant? lektor?
jak kolega wyżej napisał - większość ludzi, kiedy się denerwuje - przeklina, na meczu nie raz sie słyszy "****y" i mi to przynajmniej nie przeszkadza, wszystko pod wpływem emocji, chwili.
ale najlepiej jakby niektórzy nie zajmowali się rzucaniem "****", tylko śpiewaniem...
To Ty chyba nie znasz ministrantów i lektorów Ci to są w te klocki dopiero mocni i w inne nie święte rzeczy, ministranci to zło

------------------------------
Cytat:
Przekleństwo przy jakiejś pechowej sytuacji ... zdarza się , jak w życiu. Ale moim skromnym zdaniem grupowe bluzganie na przeciwników jest prymitywne.
Jako Wisła jesteśmy jednym, rozumiem że jakby ktoś Cię wyzywał od k**** to patrzyłbyś na niego i powiedziałbyś spokojnym głosem nie zniżę się do Twojego poziomu... Jak zacząłby wyzywać Twoją rodzinę to stwierdziłbyś że grunt to nie być prymitywnym.

Cytat:
przyjezdzaja ****y to sie im cisnie
przyjezdzaja neutralne ekipy to mozna z jajem im pocisnac badz normalnie "xxx pokonamy" itp
przyjezdzaja przyjaciele to .. wiadomo. po co w ogole piosenki typu "tych i tych pokonamy" itp
1906% poparcia, Polonia to jest kosa, więc w zasadzie została potraktowana bardzo lekko...

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
artek_ABG
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.08.2008, 11:44
Wojtek 1906 napisał(a):Wyświetl post
No mi się wydaję że co do klubu z gorszej strony błoń czy warszawki to należą się bluzgi. Ale innym neutralnym klubom to mozna z dowcipem. Np. Ruchowi u Nas ostatnio czy dzisiaj Poloni Bytom.

ŻE CO ****A?! RUCH I POLONIA NEUTRALNE!?
ZGODA Z JAGĄ
NIE
ISTNIEJE!

WISŁA & LECHIA
Odpowiedz cytując
qazwsx123
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.08.2008, 13:32
stadion to nie teatr. Tutaj też są emocje. Jedni się stresują żeby im kiełbaska nie spadła jak padnie gol, a inni żyją meczem i dopingiem.

Pozdrawiam tego pana z Katowic [E] który usmarował mnie keczupem
Odpowiedz cytując
-S-
Senior Member

Stary 10.08.2008, 14:13

Krótkie wyjaśnienie: na Naszą Kochaną Wisełkę podążam regularnie od 3 równych lat ... jestem przesiadkowiczem z C i muszę się przyznać, że (stety/niestety) nasza grupa (ja, mój tato, kumpel i jego ojciec) jesteśmy takimi właśnie czasem niepokornymi - wyklinającymi kibicami (żeby ta kwestia była jasna - NIGDY nie wyklinamy naszych zawodników) EMOCJE.
Do rzeczy: dzisiaj na E2 zostaliśmy ZAATAKOWANI przez 3 gości (i jedną kobietę) którzy NIE ŻYCZYLI SOBIE niekulturalnych odzywek rzucanych z trybun
JESTEM W SZOKU. Facet rzucił mi się do szyi jak powiedziałem mu, że to nie teatr tylko stadion - omal mnie nie uderzył. Mojego ojca zwyzywał od cykorów i staruchów. - MIAŁEM GO PALNĄĆ CZY CO?

Chłopie ile Ty masz lat? Piszesz, że na stadionie przeklinasz w taki sposób, że Ci nawet uwagę zwracają, a potem na forum popierasz opinię dragona, który przeklinanie ( zbiorowe) uważa za prymitywizm. Przeklinanie to przeklinanie. Nie ma różnicy czy robisz to w pojedynkę czy w dwudziestu. Jak Ci z tym źle to nie przeklinasz, proste. Na mecze też nie musisz chodzić.

A co tej sytuacji na E2. Jesteś w szoku, że co..? Że ktoś ma inną opinię niż Ty? Że chcieli cię pobić bo przeklinasz? Z Twoich postów wynika, że jesteś takim typem człowieka co innym "zwraca uwagę" ( przeklinanie zbiorowe), a ja sam jest be to jesteś w szoku, że innym się to nie podoba. I to pytanie: "Miałem go palnąć czy co?" Miałeś ojca obok to go mogłeś spytać. Może by pozwolił.

Z Tobą to jak z Tomaszem Lisem- o kibicach w felietonie pisze- hołota, bydło, a sam swojego współpracownika traktuje jak szmatę ( słynna lista pryszczy na dupie).

Nie zakładaj więcej durnych tematów.

Cytat:
Zamiast pisania postów na tematy wielokrotnie wałkowane pograj w pasjansa.
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.08.2008, 14:31

Widocznie jakiś wariat. Trza mu było jeb*ąć i po sprawie zwłaszcza jak obraża twojego tate. Tylko po co żalisz się na forum?

weź skasuj ten temat.....
Odpowiedz cytując
AbdulTsw
Senior Member

Stary 10.08.2008, 16:19
HHAHAHAHAHAHAHAHHA ...... co to wogóle za temat jest ? Na wislę chodzisz od 3 lat i teraz Ci sie coś stało przez przeklinanie wiesz ile to emocji wyciąga jak sobie krzykniesz na sędziego TY P....E !!! jak czegoś nie gwizdnie po za tym przez 2 albo nawet 100 osób 10 tys nie przestanie po co takie tematy ?: >
Wisła Dla was to pięć liter dla NAS to całe ŻYCIE!!

Kompot [*] Będziemy pamiętać!
Odpowiedz cytując
qazwsx123
Senior Member

Stary 10.08.2008, 17:52
Stadion jest takim miejsce gdzie można sobie pozwolic na wyrazenie swojej opinie przez pojedyncze jednostki. Jesli przeklinaja zbiorowo a tobie sie to nie podoba to nie rob tego. Znam osobiscie kilka osób, które są bardzo kulturalne i nigdy nie slyszalem zeby przeklinali ale czasami zdarza mi sie pojsc na miejscowa druzyne w A klasie to uszy więdną. Z emocjami to tak jak z kobietą nigdy nad nią nie zapanujesz w 100%
Odpowiedz cytując
Precel z makiem
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.08.2008, 18:03
AbdulTsw napisał(a):Wyświetl post
HHAHAHAHAHAHAHAHHA ...... co to wogóle za temat jest ? Na wislę chodzisz od 3 lat i teraz Ci sie coś stało przez przeklinanie wiesz ile to emocji wyciąga jak sobie krzykniesz na sędziego TY P....E !!! jak czegoś nie gwizdnie po za tym przez 2 albo nawet 100 osób 10 tys nie przestanie po co takie tematy ?: >
On chodzi na Wisłe
Odpowiedz cytując
Mało Słodyczy
Member

Od: 12.2007

Stary 10.08.2008, 18:12
Za niedługo zdobycie mistrzostwa polski, wejście do grupy LM/Puefa wiązać się będzie ze zmianą im. stadionu Wisły na 'stadion rodzinny'.

Jak było wyżej napisane - stadion to nie teatr i skoro inna ekipa klnie na nas to czemu my nie mamy?
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 10.08.2008, 18:20
Mało Słodyczy napisał(a):Wyświetl post
Za niedługo zdobycie mistrzostwa polski, wejście do grupy LM/Puefa wiązać się będzie ze zmianą im. stadionu Wisły na 'stadion rodzinny'.
skad Ci to przyszlo do glowy
Odpowiedz cytując
Firo
Senior Member

Stary 10.08.2008, 18:24
Mało Słodyczy napisał(a):Wyświetl post
skoro inna ekipa klnie na nas to czemu my nie mamy?

Wydaje mi się, że dla osób przeciwnych prostym powodem jest to żeby pokazać innej ekipie że znamy własną wartość, że mamy na nich wyje****... ( może ostatnie słowo jest niezbyt fortunne w tym przykładzie )

Spójrzcie na to z innej strony - nie chcesz bluzgać na innych - ok, nie musisz (bylebyś uczestniczył w reszcie dopingu).
Gdzie indziej mógłbyś za to dostać po mordzie
Odpowiedz cytując
Mało Słodyczy
Member

Od: 12.2007

Stary 10.08.2008, 19:10
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
skad Ci to przyszlo do glowy
Z postów wyżej. : )
Odpowiedz cytując
Paparapa
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.08.2008, 21:08

Trza mu bylo gonga na odmule.
Ostatnio edytowane przez Paparapa : 10.08.2008 o godz. 21:11.
Pozdrawiam wszystkie internetowe,placzace mendy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów