The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2008, 11:50
Podważając Traktat Lizboński, Czechy wystawiają na szwank swą reputację i ryzykują izolację w Europie - ostrzega we wtorek w komentarzu portal EUObserver.

http://news.money.pl/artykul/ue;czec...,0,359585.html

Orientuje sie ktos na czym ma polegac ta izolacja
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 06.08.2008, 12:18
cpc napisał(a):Wyświetl post
Podważając Traktat Lizboński, Czechy wystawiają na szwank swą reputację i ryzykują izolację w Europie - ostrzega we wtorek w komentarzu portal EUObserver.

http://news.money.pl/artykul/ue;czec...,0,359585.html

jak to na czym? Pewien euroentuzjasta z tego forum - na pewno nie pojechałby już do Czech a o piwie nie ma mowy najmniejszej. A Skody stałyby sie największym szajsem
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.08.2008, 12:54
Cytat:
Gdyby się tak dobrze zastanowić, kogo by tu wystrzelić na Czerwoną Planetę, to te 7 lat zaciskania pasa by się opłaciło, potem będzie 7 lat tłustych. Jakieś propozycje? Ja proponuje Tuska. Jako zadeklarowany leniiuch mógły przez pół roku podróży zupełnie nic nie robić. Chociaż szkoda tamtego globu bo Donio by po pol roku roku założył układ marsjański, sprywatyzowal Twarz za 2% wartości i opodatkował wiatr słoneczny. Z obowiązkową kasą fiskalną.
Ja bym jednak sugerował żeby wysłać pomysłodawcę tego projektu . Banialuki które opowiada rozmywały by się w gigantycznej przestrzeni kosmosu a nie zatruwały umysły na ziemi .

Cytat:
Kolejny efekt uboczny wejście do Wspólnoty - harmonizacja leków...

http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku...ndowanych.html

Ciekawe ile tanich leków zniknie od 01.01.2009? Oczywiście na końcu zapłacą pacjeńci (konsumenci).
Uboczny nie uboczny . Z tego co wiem koncerny farmaceutyczne do biedoty nie należą , więc dziwi mnie brak przykazu rejestrowania pewnych leków jeżeli faktycznie było by to niezbędne bądź wiązało się z rażącymi kosztami po stronie konsumentów .

Cytat:
Ciężko w Unii przeprowadzić jakiś pomysł na własną rękę.

Cytat:
jak to na czym? Pewien euroentuzjasta z tego forum - na pewno nie pojechałby już do Czech a o piwie nie ma mowy najmniejszej. A Skody stałyby sie największym szajsem
Możecie wierzyć lub nie , ale nigdy o pepikach dobrego zdania nie miałem.
Naród sztywniaków w którym w niedziele łatwiej trafić do hipermarketu niż do kościoła .
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.08.2008, 13:11
kalashnikov2 napisał(a):
Zbychu, naprawdę nie wiedziałeś skąd się wziął podpis Platforma O.? Trudno w to uwierzyć.
Domyślałem się,ale chciałem się upewnić.Zero wiadomo z czym się kojarzy,bardziej ciekawiła mnie ta czarna pozioma kreska na znaczku PO.
Na reszte Twoich uwag z ostatniego postu nie będe odpowiadał bo moglibyśmy ciągnąć te offtopy bez końca aż do czasu gdy zareaguje herszt Wilku a wtedy może być nieprzyjemnie dla jednego lub nas obydwu

---------------------
PSL: Rozwiążemy Sejm, PO: Nie ma mowy
Cytat:
...Ludowcy nie wykluczają, że jeśli prezydent będzie wetował ustawy, to już wiosną trzeba będzie rozwiązać Sejm i rozpisać wybory...
http://www.dziennik.pl/polityka/arti...e_ma_mowy.html

Pewnie że będzie wetował,żeby tylko podtrzymać mit nic nie robiącej platformy
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
sambo
dziarski chłop

Stary 06.08.2008, 13:19
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Domyślałem się,ale chciałem się upewnić.Zero wiadomo z czym się kojarzy,bardziej ciekawiła mnie ta czarna pozioma kreska na znaczku PO.
Na reszte Twoich uwag z ostatniego postu nie będe odpowiadał bo moglibyśmy ciągnąć te offtopy bez końca aż do czasu gdy zareaguje herszt Wilku a wtedy może być nieprzyjemnie dla jednego lub nas obydwu

---------------------
PSL: Rozwiążemy Sejm, PO: Nie ma mowy

http://www.dziennik.pl/polityka/arti...e_ma_mowy.html

Pewnie że będzie wetował,żeby tylko podtrzymać mit nic nie robiącej platformy
wetowanie nie istniejących ustaw - widzę Zbysiu, że dysonans poznawczy u Ciebie jest juz na niezłym poziomie - jestem ciekaw jakimi jeszcze bredniami bedziesz tłumaczył swoich pupilków

Mareq napisał(a):Wyświetl post

Naród sztywniaków w którym w niedziele łatwiej trafić do hipermarketu niż do kościoła .

a to dobre - eurofanatyk - krytykuje europejski model życia he he he - ach to słoneczko
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.08.2008, 13:19
PSL: Rozwiążemy Sejm, P0: Nie ma mowy
Według sondaży P0 ma prawie 50%, gwarantujące im wiekszość miejsc w Sejmie, największą liczbę jaką można było w Polsce uzyskac od 1989 r. więc czego się boją? Że w rzeczywistości mają max 30% przy niewiele słabszym PiSie?

Cytat:
Domyślałem się,ale chciałem się upewnić.Zero wiadomo z czym się kojarzy
Platforma Zero - P0 - naprawdę dobre. To forum jest inspirujące
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 06.08.2008 o godz. 13:48.
Zbychu
Senior Member

Stary 06.08.2008, 14:23
sambo napisał(a):Wyświetl post
wetowanie nie istniejących ustaw - widzę Zbysiu, że dysonans poznawczy u Ciebie jest juz na niezłym poziomie - jestem ciekaw jakimi jeszcze bredniami bedziesz tłumaczył swoich pupilków
Możesz nie pisać bzdur?

wp.pl napisał(a):
Prezydenckie weta

Jeśli prezydent zdecyduje się odmówić podpisania ustawy (ostateczna decyzja ma zapaść w czwartek), będzie to czwarte weto Lecha Kaczyńskiego od początku prezydentury i trzecie od momentu objęcia rządów przez Platformę Obywatelską.

W sierpniu 2006 roku prezydent odmówił podpisania nowelizacji kodeksu cywilnego, w kwietniu tego roku zawetował ustawę medialną, a w lipcu - uchwalone przez Sejm przepisy dotyczące wynagradzania sędziów.

Lech Kaczyński zapowiedział też zawetowanie ustawy o oddzieleniu funkcji ministra sprawiedliwości i prokuratora generalnego - sztandarowego projektu przygotowywanego przez szefa resortu sprawiedliwości Zbigniewa Ćwiąkalskiego.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.08.2008, 14:41
Nie mam zamiaru wdawać się w akademickie polemiki, ale kiedys na forum gdy napisałem że PO to najbardziej skorumpowana partia, której może dowrównuje SLD to wyskoczył polemista, ktory stwierdził "na jakiej podstawie" itp. wysnuwam swoje opinie itd. Przytaczałem przykłady z Polski, ale było cicho sza. Teraz kolejny oglądany wczoraj w TVP. Dotyczy miasta Tychy. Kolejna banda z PO postanowiła doić podatników tego miasta i uwłaszczać się na jego gruntach. Pokazano p. wiceprezydent Kanie z PO jak wystraszona kłamie w zywe oczy, że nie wiedziała itp. jak jej kolesie przelewają kasę na swoje konta za grunty pod hipermarkety. Jak figura z PO niejaki p. Gramatyk "przewodniczący komisji Sejmowej d/s zbadania śmierci Blidy" doi kasę ze spólek miejskich, chociaż zabrania tego prawo, co nawet stwierdziła niejaka Pitera
cdn
Z PO-wskim pozdrowieniem

Heil !
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.08.2008, 15:00
heja heja

jutro będzie co analizować

obecny rząd wyda RAPORT

... o zdrowiu...

... premiera

hip hip hurra

niech nam żyje 100 lat

wszystkiego naj premierze

PS. no i co mamy kolejną roznice między PiS a PO
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.08.2008, 16:32
Cytat:
a to dobre - eurofanatyk - krytykuje europejski model życia he he he - ach to słoneczko
Nie ma czegoś takiego jak europejski model życia , tak sam jak nie ma czegoś takiego jak amerykański model życia .

Dziś ze znudzenia oglądałem superstacje był materiał dotyczący wystawy na Pieskowej Skale pt ,,tam gdzie król chodził piechotą" jakież było moje zdumienie gdy po materialne zobaczyłem w studio sylwetkę Janusza Mikke . Czyżby kilka dni po tym gdy proponował przełomową wyprawę na marsa wypowiadał się na temat roli kibla w historii ? Jednak po chwili odetchnąłem z ulgą ponieważ został zaproszony nie aby wychwalać rowzwój wychodna na przestrzei wieków tylko aby porozmawiać na temat planów ministerstw zdrowia i sprwiedliwości na walkę z pedofilią i tak krótko

Po pierwsze wielki zwolennik kary śmierci uznał , że kary dla pedofilów są zbyt ostre i ich zaostrzenie nic nie da
Po drugie uznal , że przeglądanie maili w których mogą być przesyłane zdjęcia pedofilistkie itp jest absolutnie niedozwolne ponieważ godzi to w prywatność korespnedencji , jednak w niczym nie przeszkadza mu pomysł z branzoletą która również godzi w wolność wskazując gdzie dany delikwent przebywa .
Stwierdził także iż media nie powinny mówić o gwałtach i pedofilii , ponieważ wzbudzają tylko sztuczną histerię .
sambo
dziarski chłop

Stary 06.08.2008, 23:41
Możesz nie pisać bzdur?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
- yy Zbychu - rozkładam ręce i mówię - zastrzeliłes mnie ..... - w szczególności tą ustawą likwidującą awanse dla sędziów he he - weź Ty chłopczyku lepiej pobaw sie klockami lego

------------------------------
To co zaczyna wyprawiać PO z akcją zwalania całej winy za niepowodzenia, bezradność, ignorancje umysłową intelektualną swoich rządów na Kaczorów, jest w sumie niezłym testem na głupotę swoich wyborców - jeśli kupią ten " tort czekoladowy" w rzeczywistości będącym "śmierdzącą kupą" - tzn. że ... no właśnie...

Chociaż mamy też asekuracje z 2 strony -

Palikot:
Cytat:
To właśnie złożoność procesu legislacyjnego Palikot uznał za największą przeszkodę w walce z biurokracją. Mimo wszystko Palikot nie przestaje być optymistą
lecz nie traćcie nadziei wątpiący

Palikot:

Cytat:
Jestem pewien, że marszałek Sejmu i szefowie komisji branżowych narzucą we wrześniu takie tempo, że nasz kraj zmieni się nie do poznania
http://politbiuro.pl/politbiuro/1,85....html?skad=rss

a Lemingi? A lemingi maja się dobrze ... " O Słońce Peru, Tusku Donaldzie..."
Ostatnio edytowane przez sambo : 07.08.2008 o godz. 00:25.
Zbychu
Senior Member

Stary 07.08.2008, 06:36
Niestety sambo nie posłuchałeś mnie i kolejne bzdury "spłodziłeś".

------------------------------------------------

Cytat:
Za każdym wetem prezydenta stoi jego "chorobliwa nieufność" do kogokolwiek poza własną partią i własnym bratem - mówi w wywiadzie dla tygodnika "Przekrój" premier Donald Tusk.
- To jest sytuacja chora, właściwie na granicy odpowiedzialności konstytucyjnej, założenie prezydenta, które kiedyś wprost wypowiedział i obecnie realizuje, że jeśli ktokolwiek poza jego bratem będzie rządził w Polsce, on będzie wetował wszystkie najważniejsze propozycje zmian, zmusi do rządzenia właśnie bez ustaw - dodaje.

W jego przekonaniu sprawdzianem będzie, jak Lech Kaczyński zachowa się przy ustawie dotyczącej emerytur pomostowych. Premier wyjaśnia, że jest to nie tylko system ruinujący dla kraju ale i niedobry dla osób, które z wcześniejszych emerytur chcą korzystać. - Więc nie zgodzę się, żeby przerzucić, tak bez chwili refleksji, odpowiedzialność na mnie za to, że dwóch psujów (chodzi o szefa SLD i prezydenta) dogadało się co do tego, żeby co najmniej dwa lata Polska straciła. Bo oczywiście porozumienie Napieralski-Kaczyński to jest porozumienie dwóch polityków, którzy mają satysfakcję tylko z jednego: że udaje im się coś zepsuć - mówi Tusk.

Pytany o priorytety rządu premier wskazuje, że najważniejsza jest teraz ustawa budżetowa, dalsze ograniczanie deficytu i oszczędzanie. Dodaje, że w ten sposób można także uzyskiwać pewne cele polityczne, np. na finansowanie takie, jak do tej pory - zdaniem premiera - nie zasługuje Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji. Tusk mówi też o poważnej dyskusji na temat finansowania niektórych działań IPN.

Za ważne, ale trudne do przeprowadzenia premier uznaje ustawy zdrowotną i emerytalną. Wyjaśnia, że nie dają one jakiejś korzyści stricte politycznej, nie budzą entuzjazmu tych osób, których będą dotyczyły, a dodatkowo SLD, PiS i prezydent będą chcieli blokując reformy "uzyskać profity polityczne, czyli wyborcze".

Pytany, czy będzie głosował za uchyleniem immunitetu Zbigniewowi Ziobrze, Tusk mówi, że za swoją nadgorliwość polityczną zasługuje on na potępienie. - Przecież za rządów PiS działy się rzeczy przekraczające nie tylko granice dobrego obyczaju, wzajemnego szacunku, ale też było wiele zdarzeń, co do prawomocności których trzeba postawić co najmniej wielki znak zapytania, czyli je wyjaśnić - wyjaśnił.

- Zastanawiałem się nieraz nad tym, czy Ziobro powinien odpowiadać karnie za to, że pokazywał dokumenty Kaczyńskiemu. Nie wiem, więc myślę sobie, że najlepiej byłoby, żeby sprawdziła to prokuratura. Gdybym był sędzią, to wydaje mi się, że gdyby ktoś zadał mi pytanie, czy za coś takiego należy kogoś wsadzić do więzienia, powiedziałbym, że nie - dodaje. Premier uważa, że były minister sprawiedliwości powinien zrezygnować z immunitetu.

Pytany, czy nie ma wrażenia, że każdy miesiąc jego rządu przybliża powrót do władzy PiS, Tusk zaprzecza. Wskazuje na rozwój gospodarki, wzrost płac, niskie bezrobocie i stosunkowo małą inflację oraz spadek emigracji.

- Wiele zdarzeń każe mi patrzeć z umiarkowanym, ale zdecydowanym optymizmem na to, co się będzie działo z Polakami. To oznacza, że Polacy będą w nastrojach politycznych coraz bardziej konserwatywni, w dobrym tego słowa znaczeniu. Tęsknota za rewolucją, radykalnymi zmianami, IV, V, VI RP będzie malała i coraz bardziej w Polsce będzie się ceniło kompetencje - podkreśla szef rządu.
http://wiadomosci.onet.pl/1802568,11,item.html
Ostatnio edytowane przez Zbychu : 07.08.2008 o godz. 06:49.
sambo
dziarski chłop

Stary 07.08.2008, 07:29
Niestety sambo nie posłuchałeś mnie i kolejne bzdury "spłodziłeś".

------------------------------------------------

http://wiadomosci.onet.pl/1802568,11,item.html

bo chłopczyku?

-------------------------------------------------

Stary temat powraca - bezczelnosć tej ekipy jest już tak duża, że aż niebezpieczna - macie przykład. Temat wałkowaliśmy tu zanim jeszcze w ogóle napisali o tym w gazetach. Później był artykuł w Rzepie - a teraz co? A teraz mamy znalezionego winnego - nie jest to Kaczyński - n o bo trza byłoby mieć już inteligencje zwierzaka futerkowego, żeby w to uwierzyć. Jest więc inny podmiot, który biednemu premierowi szkodzi -

TO NIE LUDZIE - TO WILKI !

Cytat:
MRR alarmuje: budowa dróg może się opóźnić!

Minister rozwoju regionalnego Elżbieta Bieńkowska poinformowała premiera, że możemy stracić nawet 73 proc. unijnej dotacji na inwestycje drogowe - donosi "Dziennik".

Dotacje są zagrożone, bo Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad realizuje wiele inwestycji z naruszeniem prawa unijnego.

Minister zarzuca GDDKiA, że zleca dla planowanych inwestycji drogowych tylko jedną analizę ich wpływu na środowisko naturalne, podczas gdy Bruksela wymaga sporządzenia dwóch. Pierwszej, gdy zapada decyzja o lokalizacji drogi. I drugiej, gdy decyduje się jej ostateczny przebieg.
http://firma.onet.pl/1802589,wiadomosci.html

zwracam uwage na współwinnego, którego juz określili sami dziennikarze (zmieniając tytuł)- jest nim UNIA! Mareq - bądź czujny!
Ostatnio edytowane przez sambo : 07.08.2008 o godz. 07:54.
kalashnikov2
Senior Member

Stary 07.08.2008, 09:39
Donald Tusk jest zdrów jak przystało na aryjską krew
Zbychu
Senior Member

Stary 07.08.2008, 11:35
Racja Kalash,tu masz świadectwo

Czekamy teraz na riposte pana prezydenta

============================

L. Wałęsa dla WP: Solidarność dla Chin i Białorusi
http://wiadomosci.wp.pl/kat,64754,ti...,felieton.html
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.08.2008, 11:46
Racja Kalash,tu masz świadectwo

Przynajmniej jest pozytywny news na czołówki gazet i portali. Ludzie będą się mieli czym zająć.
Premeir się zbadał, zdrowy, a prezydent nie. Na onecie temat o zdrowiu premiera ale przytyk do
prezydent musi być bo jakże by inaczej. A nuż kilka słupków przybędzie Donaldowi bo on zdrowy
i się tym chwali. Jak by nie było ważniejszych spraw w tym kraju.
http://wiadomosci.onet.pl/1802661,11,item.html

Ale we wrześniu ruszamy pełna parą ... aha jeszcze ten zły (a może nawet chory)
prezydent ... zawetuje ... więc może nie warto. Tak trzymać.
Zbychu
Senior Member

Stary 07.08.2008, 12:10
Gdyby Kaczyński od razu zgodził się na badania prawdopodobnie już dawno nie byłoby tematu...
kalashnikov2
Senior Member

Stary 07.08.2008, 12:15
Gdyby Kaczyński od razu zgodził się na badania prawdopodobnie już dawno nie byłoby tematu...
A czy prezydent musi być zdrowy? testy kondycyjne przechodzić czy kurna co?

To jest zagrywka obliczona na najprostsze ludzkie instynkty, i cieszyć może tylko dość prostych ludzi. Wiadomo że osoby zdrowe czy dobrze zbudowane budzą większe zaufanie spoleczenstwa niż te które pełni zdrowia nie posiadają, taka jest natura zwierzęcia jakim jest czlowiek (choć z inteligenckością ma tyle wspólnego co Sparta z państwem opeikuńczym).
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 07.08.2008 o godz. 12:19.
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.08.2008, 12:48
Osobiście uważam że prezydent musi być zdrowy.
Uważasz że może być np.przewlekle chory i sprawować urząd?
everybody on earth wanna rap
kalashnikov2
Senior Member

Stary 07.08.2008, 12:55
Skipper napisał(a):Wyświetl post
Osobiście uważam że prezydent musi być zdrowy.
Uważasz że może być np.przewlekle chory i sprawować urząd?
Jeśli choroba nie przeszkadza w sprawowaniu urzedu to czemu nie?

Zdrowie jest sto razy wazniejsze w pracy np. urzednikow kancelarii prezydenta. Sam prezydent ktory od 8 do 16 harować nie musi - może sobie mieć np nadciśnienie, na nie choruje mnóstwo ludzi i świetnie potrafią wykonywać czynności zawodowe.

Premier ma zdecydowanie wiecej obowiazkow, wiec niech sobie publikuje co chce, ale w naszej Konstytucji prezydent nie ma zbyt wiele prerogatyw i obowiazkow wiec i wcale okazem zdrowia być nie musi. Zresztą ma świetną opiekę lekarską.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 07.08.2008 o godz. 12:58.
Zbychu
Senior Member

Stary 07.08.2008, 14:40
kalashnikov2 napisał(a):
Jeśli choroba nie przeszkadza w sprawowaniu urzedu to czemu nie?
Racja,ale jaki jest cel aby to(chorobe) ukrywać?
RoS
Senior Member

Stary 07.08.2008, 15:26
Racja,ale jaki jest cel aby to(chorobe) ukrywać?
Może dlatego żeby Tusk nie zyskał kilka punktów przewagi. Domyślam się, że sztab premiera dobrze wie o jakiś
kłopotach zdrowotnych prezydenta (poważnych lub nie) i jak by nie postąpił to i tak obróci się to przeciw niemu.

- ujawni - znaczy, że prezydent chory, a nasz premier zdrowy
- odmówi - znaczy że coś ukrywa

Powstaje jednak pytanie dlaczego teraz? W tym momencie? Z czyjej inicjatywy?
Prezydenta mamy od dwóch lat, premiera prawie rok.

Czemu nie na początku kadencji, czemu nie podczas kampanii gdzie taka zagrywka mogłaby być zrozumiała?
A może to kolejne potwierdzenie, jak niektórzy sugerowali, że Tusk już tą kampanie zaczął.

Ewentualnie próba odwrócenia uwagi o marazmu jaki proponuje obecna ekipa rządząc.
Kłopoty w koalicji, kłopoty z ustawami, pogłoski o wyborach itp.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.08.2008, 16:40
Jakaż to ciężka choroba może przeszkadzać w sprawowaniu urzędu prezydenta? Przyznam ze dla mnie to jakieś głupie bździny - pomysł aby L.Kaczyński przebadał się i jeszcze podał to do publicznej wiadomości!

Chyba że Tusk sugeruje ciężką chorobę psychiczną prezydenta.
Ale czy On sam wcześniej przebadał sie psychiatrycznie

PS
Przecież polityk pracuje głową a nie mięśniami.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Sędzia
Senior Member

Stary 07.08.2008, 19:17
Ale przecież są choroby, które nie mają żadnego znaczenia dla sprawowania urzędu, a np. mogłyby w jakiś sposób ośmieszać.

Np. gdyby w tym badaniu Tuska wyszło, że jest impotentem, to przecież w żaden sposób nie zmieniło by jego kwalifikacji (które i tak są żadne, ale to inna sprawa).

Polityk z taką diagnozą byłby skończony.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.08.2008, 19:53
A czy Donaldu został zbadany przez psychologa lub psychiatrę ? Takie badanie jest najważniejsze przy pisatowaniu funkcji premiera czy prezydenta. To nie wojsko, gdzie trzeba zaliczac testy sprawnościowe. PrOpagandyści z PO zaczynają grać w "kto bardziej zdrowy" odwracając uwagę społeczeństwa od kompletnego blamażu tego rządu w realizacji obietnic przedwyborczych. Czas leci a tu wielkie g..... Za to mamy dziecinadę PR-wców z PO. I opinie zaprzyjaźnionych lekarzy .

Gdzie te autostrady ?
Dlaczego wszystko drożeje ?

H.. mnie obchodzi twoje zdrowie, ryży !
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.08.2008, 20:39
Mów za siebie. Ja na przykład czekam na jakieś realne, nie PR-owe działania. Nie wszyscy jesteśmy lemingami, niektórzy z nas mają pewne oczekiwania...

Gwiaździsty - to słowo pisze się przez "ch", to raz. Dwa - lepiej go na tym forum nie nadużywaj
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.08.2008 o godz. 20:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Sędzia
Senior Member

Stary 07.08.2008, 20:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mów za siebie. Ja na przykład czekam na jakieś realne, nie PR-owe działania. Nie wszyscy jesteśmy lemingami, niektórzy z nas mają pewne oczekiwania...
Ja też mam oczekiwania wobec Lenia - podanie się do dymisji i odejście z polityki.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.08.2008, 20:47
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego wszystko drożeje ?
PO podniosło ceny, dlatego.
everybody on earth wanna rap
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.08.2008, 20:54
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Ja też mam oczekiwania wobec Lenia - podanie się do dymisji i odejście z polityki.
Moje są realniejsze - niech wreszcie łaskawie chociaż spróbuje się zmierzyć z rzeczywistymi problemami. To, że swoich wyborców ma głęboko w poważaniu mnie nie obchodzi, zresztą - w większości na nic więcej nie zasługują. Skoro ktoś uwierzył w takie brednie, to teraz sam sobie jest winien.
Nie - ja nie oczekuję spełniania idiotycznych obietnic, bo to nie mnie je składano. Ja oczekuję realnych działań w najbardziej palących kwestiach - infrastruktura drogowa, system ochrony zdrowia, system prawny, przygotowania do Euro... To tak na szybko, bez zachowania hierarchii ważności.
Nie jestem kimś, kto zadowoli się medialną hucpą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Johny84
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.08.2008, 21:55
Skipper napisał(a):Wyświetl post
PO podniosło ceny, dlatego.
Szczerze mowiac, gdyby wykazali jakikolwiek przejaw aktywnosci, to bylby juz plus, ich nawet o to nie idzie podejrzec przy panujacej indolencji
Per aspera ad astra.

BKS JAGIELLONIA

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów