The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
depeche87
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2008, 23:19
Mi najbardziej podobała się inicjatywa i presing Wisły na polowie przeciwnika kilka minut po gwizdku, az do samego końca! Jak za czasów kiedy w lidze wygrywala z kazdym po 4-0. Beitar to nie kelnerzy, w tamtym kraju zespol gral w ostatnich latach w LM i to o czymś świadczy.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 06.08.2008, 23:27
Dziękuje za wspaniały prezent na urodziny
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.08.2008, 23:37
Witam,

Na wstępie chciałbym pogratulować chłopakom świetnej postawy w meczu. Słowa trenera i jego instrukcje na nic by się zdały gdyby nie ich ambicja, determinacja i konsekwencja w grze. Co nie zmienia faktu, że Skorża kolejny raz pokazał ,że jest bardzo zdolnym szkoleniowcem. Powiem szczerze, że miałem ogromne obawy o rezultat tego dwumeczu szczególnie w kontekście tego pierwszego meczu. Przecież w spotkaniu tydzień temu Beitar sprawiał wrażenie zespołu równorzędnego. Tymczasem dziś zostali zdeklasowani. Stracili pięć bramek , Wisła grała kapitalnie. Teraz nie wiem czy Beitar jednak taki słaby czy może Wisła jest silna tylko w pierwszym meczu nie udało im się zaprezentować wszystkiego. Podobał mi się bardzo doping naszych kibiców, co po części chyba wpłynęło na zdezorientowanie rywali. Wisła zagrała bardzo skutecznie , konsekwentnie , szybko z polotem. Pozytywnie zaskoczyła mnie dwójka Cleber-Diaz w obronie. Super sprawa.

PS. PELE77 , SOUTH wszystkiego dobrego z okazji urodzin Wam życzę.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 06.08.2008 o godz. 23:40.
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.08.2008, 23:39
South napisał(a):Wyświetl post
Dziękuje za wspaniały prezent na urodziny
Właśnie... Ja też dziękuję za wspaniały prezent na 18 urodziny
Odpowiedz cytując
nowinmanc
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 06.08.2008, 23:40
Kiedy zobaczylem Juniora D na stoperze nogi mi sie ugiely..ale zagral naprawde niesamowicie, jak i wszyscy Wislacy.
Niesamowity mecz, nie zal bylo gardla. Szacunek Maciej Skorza, szacunek wislacy! (piekny gest brozia po bramce!!)
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.08.2008, 23:40
A ja dziękuję za prezent na 17 ) GRATULACJE DLA WSZYSTKICH Z BIAŁĄ GWIAZDĄ W SERCU
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 06.08.2008, 23:41
pięknie było. doping rewelacja, piłkarze rewelacja. tak grającej Wisły dawno chyba nie widzieliśmy, zabójczo skutecznie, kombinacyjnie i szybko. co by nie mówić, zgnietliśmy Beitar. nie wyróżnie żadnego zawodnika, bo cała drużyna zasłużyła na wielką pochwałę, nie byliśmy indywidualnościami, a zgraną paką, która dzięki panu Skorży stała się zajebiście mocną paką. a, no i asysta Łobo - stadony świata, wreszcie chłopak pokazał, że może grać bardzo dobrze.

dla takich chwil warto żyć, teraz Camp Nou i wierzę, że jak zagramy tak doskonale, to możemy powalczyć o dobry wynik. piłka jest nieprzewidywalna i przypominam że z europejskich pucharów odpadły już chociażby Glasgow Rangers, czy Anderlecht.

dziękujemy, dziękujemy!
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2008, 23:56
bramki
http://pl.youtube.com/watch?v=vEY2fhBsBX8
Ostatnio edytowane przez e : 07.08.2008 o godz. 06:48.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 07.08.2008, 00:05
Wszystko idealnie, nie mam zastrzeżeń, brawo dla Juniora Diaza, bo moim zdaniem zagrał kapitalnie.
Teraz chciałbym zobaczyć co HEDu i jemu podobni sądzą o Wojtku Łobodzińskim. Pewnie fartem mu zeszła, co?
Brawo dla Wiślaków, tych na boisku, ale szczególnie tych na trybunach!
Mamy potencjał!
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
depeche87
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.08.2008, 00:06
http://tvkitapetn.blogspot.com/ na zywo sparing Barcy... nie trzeba sciagac zadnych programow, oglada sie bezposrednio na stronie
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.08.2008, 00:16
To jest mecz na żywo
Do kiedy oni zamierzają się tam bujać w USA ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.08.2008, 00:19
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Teraz chciałbym zobaczyć co HEDu i jemu podobni sądzą o Wojtku Łobodzińskim. Pewnie fartem mu zeszła, co?
!
No fartem ,chyba nie celowal co?zreszta po **** takie docinki w takim momencie, gryzie Cie cos w takiej chwili?Moglbym spytac, skad u ciebie tyle zólci akura teraz?Nie mozesz sie nawet teraz opanowac mistrzu od wszytkiego i podarowac sobie personalnych wrzutow?to za duzo?

Mecz kapitalny, ciezko kogos wyroznic...super sprawa, oby nasz wlasciciel to docenil i pozwolil druzynie wspiac sie szczebel wyzej
reszta jutro jak faza zejdzie;P
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 07.08.2008 o godz. 00:25.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.08.2008, 00:22
myśle że w takiej dyspozycji Niedzielan powalczy z Puyolem jak równy z równym a Messiemu nie bedzie tak łatwo z Cleberem i Baszczem
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 07.08.2008, 00:32
Barca sobie nagle przyspieszyła i w ciągu 2 minut strzeliła 2 bramki... Będzie cholernie ciężko... Po Katalończykach nie widać tego że są w początkowej fazie przygotowań.

... już 3:0... łatwości zdobywania pięknych bramek tylko pozazdrościć...
Ostatnio edytowane przez Aaarrgh : 07.08.2008 o godz. 00:35.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.08.2008, 00:36
Już 3:0
No nie ma się co napalać
W tym roku w lidze mistrzów nie zagramy.
Mam nadzieje, że w losowaniu pucharu UEFA w końcu pech nas opuści i nie wylosujemy Milan
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.08.2008, 00:36
depeche87 napisał(a):Wyświetl post
http://tvkitapetn.blogspot.com/ na zywo sparing Barcy... nie trzeba sciagac zadnych programow, oglada sie bezposrednio na stronie

2 wnioski po obejrzeniu 20 min tego meczu...

1.jakies teksty o niezgraniu..trzeba wlozyc miedzy bajki.
2.Graja cholernie szyvbką pilke....to tak jak nasi dzis tylko 2 x szybciej...no i maja Xaviego...

P.S Gdzies wyczytalem ze Messi nie jedzie do Pekinu...

Edit Naszą szansą jest Valdes.....Grzela wracajjjjjjjjj
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 07.08.2008 o godz. 00:41.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.08.2008, 00:40
haha 3:1 bramkarza to oni maja masakrycznego,ale spartoilil.
I w tym bym szukal naszej szansy.
Odpowiedz cytując
Shizuke
Member

Od: 08.2008

Stary 07.08.2008, 00:41
No ale Valdes robi swoje Co za wyjscie z bramki
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 07.08.2008, 00:43
Myślę że nawet jeśli nie będą w formie strzeleckiej, to nas najpierw zabiegają, a potem zrobią co zechcą...
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.08.2008, 00:47
Super akcja poprzedajaca karnego, szybka wymiana pilek miedzy naszymi zawodnikami, byla wecz wysmienita, rece skladaja sie same do braw...

Zato z baszcza niezly akrobata ilosc fikolkow po "faulu" na nim w polu karnym jest poprostu imponujaca

EDIT:
Policzylem - 5 fikolkow
Ostatnio edytowane przez dzollo : 07.08.2008 o godz. 00:50.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
W.Star
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.08.2008, 01:01
W pewnym momencie jak nasi piłkarze wymienili ze 4,5,6 podań z pierwszej piłki, szybko tuż pod nosem przeciwników gały mi na wierzch wyszły.
Jestem dumny z chłopaków, a co będzie z Barceloną to będzie. Niech dadzą z siebie wszystko, a będę zadowolony.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA !
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.08.2008, 01:50
FajQ napisał(a):Wyświetl post
Ps: na forum Lecha stwierdzili że Chazar był lepszy od Beitaru i że Beitar też by pykneli jak my
Oni myślą specyficznie. Nawet "Idziemy na mistrza" nie potrafią napisać bez błędów.

Co do meczu to przede wszystkim wielkie gratulacje dla Skorży. Wydaje mi się, że w takich meczach widać, że to właśnie trener, a nie któryś z piłkarzy, jest najistotniejszym ogniwem tego zespołu. Świetna taktyka, skład (kto przewidział, że Diaz zagra tak dobrze?), motywacja zawodników, zmiany - nie mogę sobie wyobrazić jak można by w naszych warunkach poprawić którykolwiek z tych elementów. Mam nadzieję, że pan Maciej będzie z sukcesami prowadził Wisłę jeszcze przez wiele lat, bo moim zdaniem jest najlepszym polskim trenerem i muszę zaznaczyć, że nie jest to wniosek, do którego doszedłem pod wpływem tego meczu.
Co do zawodników to trudno wskazać tych najlepszych, ale wydaje mi się, że najkorzystniej na tle rywala prezentowali się Cleber, Cantoro, Sobol, Boguski i Paweł Brożek.
Jeśli idzie o Beitar to bardzo podobał mi się ten Boateng. Siła, spokój, dokładność, technika - wymarzony piłkarz do środka pola.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.08.2008, 02:14
haha najlepsze sa komentarze zydkow na youtube , pisza ze to beitar byl beznadziejny a nie Wisla dobra ,cytat
"i think that that was the worst game of Beitar ever! i didnt see Beitar play so bad long time
its only the players of our team fault its not wisla players. we need new goalkeaper and also a new half back.anyway-Barcelona will crush you thats 4 sure!"
co za ludzie , teraz beda sie jeszcze bardziej napinac zakompleksione dzieci , a wracajc do meczu to prawie poplakalem sie ze szczecia gdy padla bramka na 5:0 zaraz po meczu mialem ochote zadzwonic do ojca i podziekowac mu ze jako dziecko zabieral mnie na mecze Wiselki i zaszczepil mi milosc do tak wspanialego klubu , warto bylo czekac na Europejskie Puchary tak dlugo dla takiego meczu , pieknie , szkoda ze nie bylo kompletu , no i zaluje ze osobiscie nie moglem byc na meczu ale niestety jestem chwilowo poza Krakowem
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 07.08.2008, 02:23
**Ciastek - jak się pamięta mecze z Parmą czy z Schalke to ciężko się podniecać zwycięstwem nad Beitarem. Ja się popłaczę ze szczęścia w dniu, gdy Wisła awansuje do LM.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.08.2008, 02:36
Jak sie pamieta Polske zdobywajaca zloty medal na Igrzyskach Olimpijskich w 1972 to ciezko sie podniecac wejsciem do jakiegos euro 2008.

Chlopie.. robisz porownania

niestety nikomu nie dogodzisz, w dupe by bylo to by plakal pol dnia, 5-0, tez zle.

dobranoc
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 07.08.2008 o godz. 02:38.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.08.2008, 03:10
Mecz z Beitarem super. Cieszy nawet nie wynik, ale awans i dobra gra całej drużyny. Wskazanie najlepszego zawodnika meczu jest absolutnie niemożliwe.
Pawełek- wybronił to co miał wybronić, Beitar nie zawiesił mu dzisiaj poprzeczki zbyt wysoko. Dobry solidny występ, kilka niezłych interwencji na przedpolu.
Baszczyński- kapitalny mecz tego piłkarza. Zaliczył całą masę wysokich przechwytów, przy czym na swojej połowie w strefie bocznej grał co najmniej poprawnie i zaliczył kilka bardzo dobrych interwencji w powietrzu we własnym polu karnym. Ponadto angażował się w kontry i ogólnie pojętą konstrukcję, bardzo dobrze wspierał Łobodzińskiego i widać było postęp w grze dwójkowej na prawym skrzydle.
Cleber- zupełnie wyeliminował Abreu z gry. Urugwajczyk chyba tylko raz wygrał z nim walkę o górną piłkę. Karny wykonany podręcznikowo. Oprócz tego raz fajnie kombinacyjnie rozegrał przechwyt po stałym fragmencie pod bramką Beitaru i raz bardzo ładnie ,dynamicznie wyprowadził piłkę z własnej połowy, mógłby w lidze próbować tego częściej.
Diaz- nadspodziewanie dobrze. Przyznam, że o niego najbradziej się martwiłem, a wydaje mi się, że na stoperze wypadł lepiej niż gdyby miał grać na boku, ładnie asekurował wychodzącego do przodu Brożka, był skuteczny w swoich interwencjach, choć momentami było u niego widać brak doświadczenia na tej pozycji. Co do bramki, to zachował się jak lis pola karnego. Świetnie wykorzystał pasywną postawę obrońcy i wybiegł mu zza pleców.
Piotr Brożek- szkoda, że nie strzelił tej bramki z połowy boiska, bo pokazywałyby ją chyba wszystkie telewizje na świecie. Dzisiaj zaliczył chyba swój najlepszy występ w barwach Wisły, a przynajmniej na lewej obronie. Śmiem twierdzić, że to właśnie Piotrek zostawił wczoraj na boisku najwięcej zdrowia, przez 90 minut biegał od linii do linii, wdając się w wiele fizycznych pojedynków z piłkarzami Beitaru, niejednokrotnie będąc ostro faulowanym.
Łobodziński- na pewno jest lepiej niż w poprzednim sezonie i to pod każdym względem- motorycznym, wytrzymałościowym, taktycznym, technicznym i mentalnym. Oczywiście było jeszcze sporo mankamentów w jego grze, ale należy pamiętać, że Łobo nie przepracował okresu przygotowawczego.Myślę, że w tym sezonie udowodni swoją przydatność dla drużyny.
Sobolewski- kolejny piłkarz, który zaliczył fantastyczny występ. Dzisiaj jak zwykle królował w destrukcji, ale był również bardzo pomocny przy konstruowaniu akcji.
Cantoro- dobry występ, o wiele lepszy niż wyjazdowy w Jerozolimie. Nareszcie Cantoro nie nadużywał prowadzenia piłki, każdy drybling, kółeczko, zastawienie się było uzasadnione i dawało korzyść drużynie. Kilka niezłych podań, solidna praca w defensywie i ładna, a przede wszystkim ważna, bramka. Jedyne do czego się przyczepię, to że Cantoro czasem długo zbierał się do przerzutów i przez to były one bardzo czytelne.
Jirsak- dobry występ, choć może Czech nie był jakoś niezwykle widoczny, brakowało trochę strzałów i podań kończaćych, ale Jirsak bardzo umiejętnie dyrygował grą Wisły, wiedział kiedy zwolnić grę, kiedy przyspieszyć, kiedy przytrzymać piłkę, kiedy ją przerzucić, rozciągnąć, rozegrać kombinacyjnie itd. Taks niewdzięczna rola, jak Boguski na początku zeszłego sezonu, dużo podań, często krótkich, które na pierwszy rzut oka nic nie dają, ale w ogólnej wizji gry drużyny są bardzo ważne. Do tego trzeba dodać, że po jego zejściu niespecjalnie miał kto bić stałe fragmenty gry.
Boguski- to jak facet się rozwija jest niesamowite, kiedy rok temu wracał z wypożyczenia był to piłkarz, który właściwie służył tylko do kombinacyjnego rozegrania na jeden dwa kontakty pod bramką przeciwnika. Teraz umie się zastawić, umie wygrać pojedynek jeden na jeden, jest bardzo aktywny w odbiorze, szczególnie we wczesnej fazie pod polem karnym rywali. Wkłada w grę masę serca. Jak nie dostanie powołania na najbliższe mecze, to Leo jest ślepy. Aha, asysta fantastyczna, klata i odrazu prostopadła piłka uderzona z powietrza.
Paweł Brożek- klasa, to nie jest ten sam piłkarz co półtora roku temu. Jak dla mnie w tej chwili to najlepszy polski napastnik, skuteczny, inteligentny, dynamiczny, silny i grający pod drużynę, największa pomyłka Benhałera.
Małecki- kolejny mecz, w którym potwierdza, że za jakiś czas może być o wiele lepszy niż Boguski, czy Smolarek. Po powrocie z Sosnowca to piłkarz o wiele dojrzalszy, grający bez kompleksów, udzielał się i w ofensywie i defensywie, sporo widział na boisku, ładnie operował piłką.
Niedzielan- bramka cieszy, ale martwi mnie, że był mało widoczny na boisku. Oby wrócił do formy.
Dawidowski- jak dla mnie zagrał bardzo poprawnie i myślę, że mogą jeszcze być z niego ludzie. Dużo dynamiki, niezłe czucie piłki, dobre podania i dośrodkowania, tylko czasem mało widzi na boisku, ale to chyba miał zawsze. Coś czuję, że Wisła będzie jednak chciała go zatrzymać.

Co do Barcelony.
Widziałem drugą połowę dzisiejszego meczu i Barcelona grała( przynajmniej na tle Amerykanów) bardzo szybko, ale za bardzo indywidualnie. Ogólnie mecz był na bardzo kiepskim poziomie, taka kopanina. Co jakiś zawodnik Barcy dostał piłkę, to biegł pod pole karne i próbował przedryblować dzisięciu zawodników z Nowego Jorku, którzy jak jeden mąż się na niego rzucali. Jeżeli w tym zamieszaniu udawało się przekopać piłkę do innego zawodnika Barcy, to przeważnie kończyło się to golem.
Z pozytywów:
Henry zszedł z boiska zgrymasem bólu na twarzy, nie musi być to coś poważnego, ale może za tydzień nie będzie w pełni gotowy.
Wyobraźcie sobie wszystko co najgorsze w Majdanie, Juszczyku, Pawełku i Huguesie, upchnijcie w ciało jednego człowieka i macie Viktora Valdesa. Choć to może zabrzmi śmiesznie, ale to my mamy lepszego bramkarza.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 07.08.2008, 04:56
Tak z czystej ciekawości, czy ktoś zauważył "wielkie" osłabienie Wisły z powodu braku Zieńczuka?
Ostatnio edytowane przez Wilku : 07.08.2008 o godz. 12:11.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.08.2008, 05:15
Serdeczne gratulacje dla Piłkarzy i Trenera!!!
Pojawiło się tu info, że Mały może iść na wypożyczenie do Sosnowca.. Moim zdaniem jak już pożyczać to Dawida - on mnie dziś nie przekonał i dajmy sobie z nim spokój. Mały ma grać po 15-30 minut w meczu bo jest ok.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.08.2008, 05:42
Publicznie przepraszam, że tu, na tym forum, stwierdziłem że Cantoro zaczyna odstawiać nogi Pierwszy raz i już nigdy więcej. Dwa słowa w celu podsumowania wczorajszego meczu. Brawo Wisełka!

Wzywam do przeprosin wszystkich tych, którzy równo jeździli po Łobodzińskim. Miejcie jaja.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 07.08.2008 o godz. 06:34.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów