|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przestańcie chrzanić głupoty o Kokoszce , ten chłop nie chciał grać dla Wisły. Zamiast przyjść do klubu wyjebał klub w hu.. , wydał oświadczenie na interii zamiast przyjść pogadać z dyrektorem , trenerem. Na dodatek później mówił w wywiadzie o jakiejś wierności że on zawsze będzie Wiślakiem itd. Ten człowiek miał w głowie po pierwsze pieniądze i karierę którą może zrobić na Zachodzie. Żaden Bednarz czy Mielcarski czy ktoś inny nie mógł go zatrzymać , tyle w temacie !!!!, i nie piszcie o nim, bo nie dobrze się robi ....
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
martwi mnie tylko jedno ze te polskie szmatlawce wyciagaja takie rzeczy na kilka godzin przed meczem !![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
Przecież to Cupiał nie chciał Kosowskiego ( i całe szczęście). To Kosowski podpadł Cupiałowi i winy Bednarza tu nie ma, bo nawet sam Kosa o tym mówił. |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A najbardziej "podoba" mi się to:
http://www.wislaportal.nazwa.pl/news.php?id=13609 a dokladnie to(wywiad z Grzesiem Mielcarskim): Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Badzmy szczerzy, wszyscy żałujemy ze nie ma z nami Kosy, Paulisty, Dudu i nawet Dudki, a jak nie wszyscy to chyba mysla o własnej dupie a nie klubie. Sytuacja kadrowa jest jaka jest.
Kosa > trzeba tłumaczyc ? Nie trzeba. Paulista > po Brozku i Zienczuku (ktorego dzis nie bedzie) najbardziej bramkostrzelny i najlepiej asystujacy zawodnik (były) Wisły. Dudu > a nuz by sie przydał na atak, w tej formie lepszy niz Niedzielan, Dawidowski byc moze Małecki, nie wspominajac o Kmieciku Dudka > na obrone jak znalazł, po tym jak nie ma Głowackiego, na def. pomoc tak samo za Cantoro Po co było nam puszczać zawodników ? Ok, rozumiem Dudka, bo profity (niewykorzystane oczywiscie), ale reszta ? Ktos tu miesza. Obym sie mylił i dzisiaj Wisła wygra, cofne moje slowa, ze ci zawodnicy wyzej nie byli nam w ogole potrzebni. I jeszcze cos, czemu nie mamy Peszko, chłop ma szybkosc, dobre podanie, dobry strzał, cholernie mi sie podoba, ale oczywiscie wszyscy go mogli miec tylko nie my, i mamy jakiegos Łobo.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 06.08.2008 o godz. 10:03.
![]() |
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jego mać... Nie mogłem uwierzyć, gdy przeczytałem.
Jacek wykonał kawał dobrej roboty. Jego poprzednicy z pewnością wydaliby grubą kaskę na Iwańskiego(przecież taki cudowny piłkarz), a poskąpili chociażby na dobrego napastnika(Nei - bo tak, jak mówi Mielcarski...) Chyba RN nie pasuje to, że Bednarz chce zbudować jak najsilniejszą Wisłę, nie Wisłę, którą można drożej sprzedać, a sama w sobie jest niedroga w utrzymaniu. Ja jednak chcę wierzyć, że PS, tak jak zawsze, to pismo zwykłych szmat i nie zaznamy tam rzetelnej informacji. Tylko czasem te pajace powinny się w łeb puknąć... E: Cytat:
Dajcie chłopakowi grać, a już niedługo będziecie stawiać mu pomniki...
Ostatnio edytowane przez Maćko : 06.08.2008 o godz. 10:10.
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ciekawy jest komentarz na 2 stronie PS niejakiego Artura Szczapanika, który porównał Bednarza do sławnego "majstra Maliniaka" z Czterdziestolatka.....
Przypisanie tego, że Bednarz rozdmu..... w prasie o transferach jest conajmniej żałosne..... Ze Kalanga czy Smolarek to (tfu)rczość kolegów redaktorów autora. W pozostałych przypadkach Garguła, Krzynówek, Nei - rozmowy były prowadzone..... Z próżnego to nawet nie tylko Salomon ale i Szczepanik nie naleje..... Co do trasferowego ruchu za czasów Bednarza to przy transferowych dokonaniach p. Bednarza zabrakło sprowadzonego Łobodzińskiego. Natomiast te "straszne straty" to Dudu, Paulista, Chiacu, Stolarczyk, Penksa, Radovanovic, Svitlica, Mijajlovic, Thwaite, Burns........- rzeczywiście to przerażające, że pozbywając się tych gości, z których żaden nie stanowił o sile zespołu, a łącznie zarbiali - uśredniając nawet po 80 tys euro rocznie na łeb - circa jakieś 800 tys euro, to rzeczywiście może być dramat. Odejście Kosy - to przecież rozgrywka Cupiała, Dolha - był praktucznie poza Bednarzem. Błaszcza i Dudkę sprzedano za spore pieniądze. Natomiast zrzucenie odpowiedzialności na głowę Bednarza za casus Kokoszki to już paranoja. Chłopakowi zamieszał w główce mr Benhauer (jak słusznie mawia Prezydent Kaczyński) i jego super zdolny menago - Czaruś "Legia Warszawa" Kucharski. W Regulaminie FIFA pkt 17 mówi wyraźnie, że po upływie 3 lat od daty zawarcia kontraktu jeżeli jest to kontrakt długoterminowy (conajmniej 4,5 laty) można jednostronnie rozwiązać kontrakt. Twierdzenie Kokoszki, że z dniem 1 lipca spełni powyższe wymaganie jest spowodowane albo brakiem umiejętności w liczeniu terminów albo przeświadczeniu, że rok = sezon....... Składając stosowne wypowiedzenie w maju tego roku, Kokoszce brakowało do tych 3 lat miesiąca z hakiem, więc jakakolwiek inna interpretacja tego przepisu byłaby ominięciem przepisów. Ewentualne kupowanie teraz piłkarza o nazwisku Nei ma sens? - Na Barcelonę nie, zresztą nie mógłby chyba z nią grać, ale na fazę grupową Pucharu UEFA... Może tak. Z drugiej strony 850 tysięcy euro za 28-letniego napastnika, którego trudno będzie drożej sprzedać to duże ryzyko. Nie wiem, czy takie rozwiązanie jest dobre, ale to nie moje pieniądze i nie moja decyzja. Na pewno nie ma sensu wydawać takich pieniędzy tylko po to, by pomógł Wiśle obronić mistrzostwo Polski. Wypowiedź Grzesia dyskwalifikuje go jako ewentualnego dyrektora sportowego. Wisła nie może być klubem niczym Odra Wodzisław, który tylko i wyłącznie tanio kupuje by drożej sprzedać. Taktyka brania wyłącznie chłopaków z kartą na ręku zakończyła się 8 miejscem przed rokiem i myślę, że Cupiał nie będzie do niej powracał. A może ktoś przypomni osiągnięcia Grzesia w Wiśle - tylko nie piszcie Błaszczykowski, bo tego do Wisły przyprowadził Brzęczek PS FBK Kowno - Glasgow Rangers 2:1 - awans do 3 rundy FBK KOwno Dla mnie porównywalna różnica poziomu, organizacji itd do różnicy pomiędzy Wisłą i Barcą ;-). Tylko jedna niespodzianka na sezon może się zdarzyć ;-) Adrianas Mrowieckas zagrał w tym meczu przez 90 minut !!!!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 06.08.2008 o godz. 10:46.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
Pytanie czy mógł kogoś kupić? Jeśli mógł, a zrobił co zrobił to ja tam za nim płakał nie będę. Mielcar to kontakty na południu Europy i lepsze funkcjonowanie w polskim środowisku piłkarskim. Bednarz niby mał te kontakty w Czechach tylko niewiele z tego wynikło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Aaaa, no i oczywiście Kosowski- gość sobie dupsko naszym klubem wyciera, ale trzeba tłumaczyć? Nie trzeba. Powód: Kosowski
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 06.08.2008 o godz. 10:32.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
takie pytanie mi sie nasuwa w kontekście wróżenia przyszłości
a jak skomentujesz za jakiś czas tą decyzję gdyby się okazało, że następca Bednarza zrobi coś lepiej? (zakładając takie same warunki) powiesz: to była dobra decyzja, widać,że następca "łysego" sobie radzi? nie chciałbym odp. w stylu nie zrobi bo się nie da przy takich warunkach nic zrobić ukazanie się artykułu to czyste kurestwo ale czemu się dziwić jeśli sam klub potrafił zwolnić Petrescu na 24H przed meczem stulecia to czego tu oczekiwać. O czym świadczy pojawienie się takich informacji? Że wewnętrzen rozgrywki i walka o wpływy w Wiśle i u Cupiała zaczyna nabierać tempa. PS: nie jestem przeciwko Bednarzowi
Ostatnio edytowane przez PvD : 06.08.2008 o godz. 10:36.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
teraz to juz nawet rezerwowych nie mamy, jestes zaslepiony nie wiem czym, nie mamy kadry, nikim nie została zapełniona luka po piłkarzach ktorych mielismy i musimy grac Kowalskim czy graczami ktorych pozycja nie jest ich naturalną ![]() |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
nie żebym się z Tobą nie zgadzał ale....
"może wystarczyło"? czyli sam nie jesteś pewien? "trochę" ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Nie chcę oceniać Bednarza, bo nie wiem jakie miał warunki pracy, chociaż inni forumowicze też nie wiedzą, a jakoś im to w ocenianiu nie przeszkadza ... Jeśli Bednarz dostał od Cupiała i RN X kasy i pozwolenie na szukanie zawodników i nikogo za ten X nie załatwił, to znaczy, że jest nieudacznikiem. Jeśli wszystkie jego pomysły były z góry torpedowane trudno mieć do niego o cokolwiek pretensje. Nie wiem jaką miał sobodę działania, a to jest podstawa przy jakimkolwiek ocenianiu jego pracy. Z pustego, to i Bednarz nie naleje ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
tak samo z Bednarzem, nie wiemy czy dostał kase od Cupiała czy po prostu leciał w kulki na małe bramki, obijał sie i załatwiał jakichs piłkarzy do dupy, albo za drogich (nie wiemy ile miał do dyspozycji kasy) albo za słąbych (bo sam jest słabym dyr. sportowym / skautem). Wiemy tyle ile nam gazety przyniosa i tyle ile sie sami domyslimy, a to moga byc wszystko bajeczki.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 06.08.2008 o godz. 11:00.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli te doniesienia się potwierdzą (choć mamy kolejny dowód na to, że warszawskie pismaki opłacane niemiecką kasą zrobią wszystko, żeby zaszkodzić Wisełce - termin ukazania się tych artykułów oczywiście nieprzypadkowy) to będzie przykład - nie pierwszy niestety - zupełnej chaotyczności działań Cupiała.
Zwalniamy dyrektora sportowego mniej więcej w połowie okienka transferowego. Świetny moment, nie ma co. Nie ma to jak konsekwentne realizowanie przyjętej strategii... Oczywiście wyniki działań Bednarza nie są oszałamiające - boli zwłaszcza brak jakichkolwiek działań celem chociażby próby budowy skautingu w naszym klubie - to jednak twarde wprowadzanie polityki podpisywania kontraktów motywacyjnych zasługuje na uznanie. Przede wszystkim to nie wiadomo jaką swobodą działania dysponował/dysponuje Bednarz. Mielcarski - gość wie w co się pakuje, nie chce mi się wierzyć w jakąkolwiek samodzielność jego czy kogokolwiek innego. Z resztą mam takie wrażenie że najładniej o skautingu i profesjonalnej polityce transferowej to mówi w TV. Jak mu RN nie pozwoli na zatrudnienie kilku-kilkunastu skautów to i tak nic nie zrobi. Pożyjemy, zobaczymy. Teraz trzeba koniecznie przejść ten Beitar bo inaczej wojna domowa w naszym klubie rozgorzeje na dobre i znowu trzeba będzie budować na zgliszczach. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
||
niestety jest tak że osoby które mówią,że być może zawodnicy chcieli za dużo dopuszczają możliwość, że być może też wina leży po stronie klubu, jednak sporadycznie można zauważyć sytuację w drugą stronę. Większośc zawsze twierdzi, że to klub za mało daje nie dopuszczając że wina mogła leżeć po stronie zawodnika. Cytat:
chyba, że wszystkie osądy są tylko i wynikiem gdybania to ok, tylko trzeba zaznaczyć, że wyroki na podstawie gdybania mogę rozmijać się zupełnie z rzeczywistością a to może oznaczać, że są niesprawiedliwe i powodują złudny obraz rzeczywistości. To, że brakuje teraz rezerw to rzecz oczywista tylko jest pytanie czy tylko wina jest jednej strony? PS: Są ludzie na Wiśle, którzy orientują sie i mają wiedzę, kto ile chciał i za co. Powód: iterówki
Ostatnio edytowane przez PvD : 06.08.2008 o godz. 11:10.
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
I niech mnie jeszcze raz ktoś zapyta, dlaczego jest JA i TY, a nie MY...
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rada Nadzorcza Wisły odrzuciła ostatnich 20 słownie dwadzieścia propozycji transferowych dyrektora sportowego Wisły Jacka B nie zgadzając się na a) kwotę transferu b) pensje piłkarzy jest to jakiś obraz pracy JB, wyrywkowy bo wyrywkowy ale wskazuje to na to że za bardzo pola manewru i kasy nie miał więc.... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Oczekujesz wyjścia prezesa (ciekawym kiedy on poleci) czy RN która powie: "Rozstajemy się z Jackiem Bedanrzem w zgodzie jednak pomimo kwot, które właściciel przeznaczył na wzmocnienia (np. Dudki) nie potrafił nalezycie wywiązać się ze swojej pracy" Nigdy tego nie zweryfikujesz bo to może być prawda jak również zagranie pod publikę typu "patrzcie on miał kasę a g...o zrobił" Potem będą oczekiwania od Bednarza żeby powiedziałjak naprawdę było i ile mial kasy to jego odpowiedz widzę tak. "Jestem profesjonalistą . Mimo, że już nie pracuje w Wiśle nie mogę ujawniać takich szczegółów jak kwoty. To tajemnica spółki." gdybam: Że wewnętrzne rozgrywki i walka o wpływy w Wiśle i u Cupiała zaczyna nabierać tempa.? ![]() Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Najgorsze jest to ze my sobie mozemy tylko gdybac i wierzyc badz nie, takim lub innym gazetom.
Nie wiemy ile chcial jeden czy drugi, by pozostac ,kto byl badziej sklony do kompromisu, na jakich kwotach negocjacje sie rozbijaly itp. To samo sie tyczy Bednarza - samo info wydaje sie byc w miare wiarygodne i nieprzypadkowe, natomiast czy to sluszne posuniecie , tego nie wiemy. Jesli mial kase i wolna reke i w zasadzie nie zrobil nic by przed dzisiejszym meczem Skorza mial jakiekolwiek pole manewru, to ok. Jesli jednak jej nie mial badz mial wirtualnie a realnie to wszystko bylo blokowane przez RN, czyli defakto Cupiala , to mamy doczynienia z kolejna paranoja = koles wylatuje bo nie ma magicznych zdolnosci pozyskiwania wartosciowych grajkow za free, z niskim i do tego 'motywacyjnym' kontraktem. Coz, jeszcze tylko brakuje bysmy dzis odpadli i polecial Skorza a znow zrobimy koleczko, jak co rok od lat 4. A wydawalo sie, ze w tej kwestii choc przez chwile > niz rok , bedzie spokoj.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.08.2008 o godz. 11:22.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Byłbym o wiele szczęśliwszy, nawet gdyby nie było tych transferów, ale mielibyśmy w zarządzie mądrych ludzi z jakąś wizją, a nie podejrzanych dziadów, którzy (podejrzewam) za komuny z niejednego pieca chleb jedli. A człowiek stoi z boku, patrzy się na to wszystko i aż serce się kraje
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.08.2008 o godz. 11:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
. Nie miałem prawa na chwilę zatopić się w marzeniach i naiwnie pomyśleć, że klub postąpi profesjonalnie i w jakikolwiek racjonalny sposób uzasadni zwolnienie swojego pracownika? Dodatkowo takiego, który przynajmniej częściowo zdobył zaufanie kibiców?W sumie to rzeczywiście g... wiadomo. Ale podejrzewam, że jeśli poleci Bednarz, to z Neim już definitywnie się pożegnamy, zresztą jak prawdopodobnie z innymi wzmocnieniami. (Uwaga, znowu mam złudne nadzieje, że ktoś je planował).
Ostatnio edytowane przez eye63 : 06.08.2008 o godz. 12:19.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Bednarz mimo wszystko zrobił kilka fajnych kroków. Wprowadził kontrakty motywacyjne, ściągnął Łobodzińskiego za "marne" 400 tys €, sprowadził Niedzielana, zyskaliśmy Ćwielonga za długi. Mi się podobało to, że nie ściągał pierwszych lepszych zawodników typu Chiacu, Radovanović, Varga, Barreto, Svitlica i wielu innych. Gdyby miał więcej do powiedzenia, czyli sam decydował o transferach i kontraktach to może by było u nas jeszcze paru innych grajków. Szkoda, że o tym wszystkim dowiadujemy się w okienku transferowym. Natomiast za czasów Mielcarskiego pamiętam, że przyszedł do nas Błaszczykowski, choć Kuby nie chciał Grzegorz, a obecny trener Wagner Liczka. Kogo Mielcarski i za ile do nas sprowadził? Wie ktoś?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() A jeśli chodzi o p. Bednarza to nie ukrywam ciesze się ![]() ![]() ![]() Dodaj ten baner do podpisu! Promuj dotacje na SKWK! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
'marne' 400 tys euro, czyli ponad 1 mln zlotych -a jak narazie Łobo, to nieudolna podrobka Kosy -ktory wirtuozem tez nie byl. Cwielong - nie sprawdzil sie Niedzielan - to samo Wiec nie wiem czym oni sie tak na prawde roznia od Radovanoviczow i Chiacow. To stan o tych co pisales - na dzis dzien.Oczywiscie moze sie to jeszcze zmienic ale jak narazie dyskredytowanie Mielcara a wywyzszanie Bednarza ,wd mnie jest kompletnie nie na miejscu - bo sprowadzenie jak narazie 1 gracza ktory dopiero rokuje dobrze na przyszlosc -Jirsaka to nie jest jakis wielki powod do dumy. ps. post z gatunku 'no offence' - nic do 'Lysego' nie mam ,z niewielkimi pieniedzmi to trza miec kupe szczescia.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.08.2008 o godz. 12:43.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Panom z inteligencja poniżej 100 na ważne stanowiska dziękujemy. Jak był taki kochany czemu nie został scoutem Wisły? Nie wchodzi się 2 razy do tej samej rzeki. Mielcarski i te jego orginalne na siłę pomysły. Piłka nożna nie jest tak skomplikowana jak nauka, tu rządzą w miarę proste mechanizmy. Kupujesz dobrych zawodników, zdobywasz mistrza, sponsorów itp. Wg. pana grzesia klasa sportowa się nie liczy. Trzeba kupować żeby sprzedawać, nawet największy szajs się przyda. Tak zapamiętałem dyrektora Mielcarza. Cała ta akcja jest tylko dlatego że BEDNARZ DOGADAŁ JUŻ SZCZEGÓŁY umowy. TERAZ TRZEBA INNYMI SPOSOBAMI DROGI TRANSFER WY.......IĆ, ŻEBY DO NIEGO NIE DOSZŁO. Bo po co wydawać 850 tys? Jestem pewien że Nei zaakceptował warunki Wisły, że CSKA też. NIE MA GO TU BO RN po prostu nie ma zamiaru uwolnić gotówki. A głupio im teraz powiedzieć CSKA że cała zabawa to miała być szopka i że to ktoś inny miał kupić NEIA. To są te same ruchy co za JAROSZA MIELCARSKIEGO i JJ.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 06.08.2008 o godz. 13:37.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jestem pewien że zmiana Bednarza to po prostu storpedowanie już dogadanego transferu Neia.
Niech nie wciskają. Rada kazała czekać z transferami aż piłkarze stanieją czyli pod koniec okienka. Niestety przyszedł Beitar którego dzisiaj .......niemy i mam nadzieję że poleci PILCH a w jego miejsce do RN wejdzie Bednarz. To potwierdza słowa właściciela Groclinu, że Cupiał już nie planuje żadnych inwestycji w Wisełkę. Drzymała skubany miał rację. Bo uważam i pewnie wielu z was że buble Grzesia Mielcarskiego bardziej obciążyły nasz budżet niż trasfer takiego Nei.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 06.08.2008 o godz. 13:43.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|