The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blat Wywiad
Banita

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2008, 17:39
Ajjj miało być Cleber zamiast Głowy oczywiście...
Nie czepiaj się...

A ja bym postawił na bardziej otwartą piłkę... zmotywowałbym jakoś szczególnie Mon auro! Wciąż należy o pamiętać że Maro o ile w ataku gra piach jednak w obronie wciąż umie się rozepchać łokciami, przytrzymać piłkę, zrobiłbym tak żeby jeden drugiego asekurował... postawiłbym bardziej na atak...
Michu a może pochwalisz się swoim składem...
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.08.2008, 17:43
Blat Wywiad napisał(a):Wyświetl post
Michu a może pochwalisz się swoim składem...
Pawełek - Baszczyński, Singlar, Cleber, Brożek Piotr - Boguski, Cantoro, Sobolewski, Łobodziński - Jirsak - Brożek Paweł

Jeżeli nie zagra od początku Łobo, to zagra Niedzielan. Małeckiego zmiotą.

W takim układzie bezproblemowa jest zmiana formacji na 4-4-2. Niedzielan schodzi do ataku a miejsce na skrzydle zajmuje, próbowany już tam, Jirsak. Oczywiście hipotetyczna sytuacja, kiedy nie dochodzi do zmiany żadnego piłkarza.

Ale ja już nic nie gadam, bo to nie ja jestem trenerem. Ot taka sucha teoria szarego kibica.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 05.08.2008 o godz. 17:48.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.08.2008, 17:50
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Mi sie to samo wydaje ze to jest tylko sciema z ta kontuzja i jutro sie lekko zdziwimy, nie tylko my
W sumie byłoby fajnie. Oni też ściemniali z Alvarezem.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.08.2008, 17:58
ludzie co wy mówicie. Głowacki jest kontuzjowany i napewno nie zagra. A z kontuzją Alvareza było inaczej, nie była to zasłona dymna bo przecież dowiedzieliśmy sie kilka dni przed meczem że jednak zagra. Gdyby Głowa nie był kontuzjowany to zaraz by to wypatrzył na treningu któryś z pismaków albo nawet zwykły kibic...
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.08.2008, 18:10
radekogi napisał(a):Wyświetl post
ludzie co wy mówicie. Głowacki jest kontuzjowany i napewno nie zagra. A z kontuzją Alvareza było inaczej, nie była to zasłona dymna bo przecież dowiedzieliśmy sie kilka dni przed meczem że jednak zagra. Gdyby Głowa nie był kontuzjowany to zaraz by to wypatrzył na treningu któryś z pismaków albo nawet zwykły kibic...
Odpowiedz cytując
PowerWiślak123
Member

Od: 02.2008

Stary 05.08.2008, 18:45
Nie żartujcie z poważnych rzeczy, Głowa jutro nie zagra, Zieńczuk też. Z takim podejściem to daleko byśmy nie zaszli, na szczęście Skorża sobie jaj nie robi. Optymizm to wiara zwycięstwo z Beitarem, nawet ewentualne z Barceloną, ale gadanie, że zawodnik który potrzebował pomocy by zejść z boiska, nie trenujący tydzień, z urazem zagra to głupota. Ja myślę, że na środku zagra Singlar, a na lewej Boguski albo Łobodziński. Baszcza Skorża nie ruszy z prawej. Bardzo liczę w tym meczu na Brożka i Jirsaka. Myślę, że Tomek będzie gwiazdą tego sezonu.

"Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka."
ROMAN DMOWSKI
Odpowiedz cytując
luki
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.08.2008, 19:10
Ja też uważam, że Baszczu na stoperze to zły pomysł. Jutro widziałbym tam Singlara. A w drugiej linii to raczej prosta sytuacja. Żadne Małeckie czy Dawidowskie nie zagrają. Na skrzydłach wystąpią Boguski i Łobodziński. Ewentualnie w drugiej połowie można ściągnąć jednego z pomocników i na jego miejsce wstawić Niedzielana, który swoją szybkością troche by pomęczył obrońców Beitaru.
Tele ode mnie i wierze w zwycięstwo nie ważne w jakim stosunku byle dawało Wiśle awans
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.08.2008, 19:23
"Doping, jakby stała trybuna"

Trener Maciej Skorża liczy na gorący doping kibiców w meczu z Beitarem. /INTERIA.PL19 minut temu

Rewanż z Beitarem to pierwszy mecz, jaki Wisła Kraków rozegra po wyburzeniu sektora C, na którym mieściła się słynna "X". Zamiast mieszczącej bez mała 5 tys. trybuny przy Reymonta mają teraz olbrzymi plac budowy.

Zapytaliśmy trenera mistrzów Polski Macieja Skorżę o to, czy z piłkarzami zwraca uwagę na takie rzeczy, jak zmiana scenerii meczu. Pamiętamy przecież, jak nowo powstała, wypełniona po brzegi i głośna jak trąby jerychońskie trybuna D zestresowała tej klasy golkipera, co Emilian Dolha (strzegąc bramki Lecha w ciągu 45 minut puścił cztery gole).

- Liczę na to, że jutro doping będzie taki, że nawet nie zauważymy, że tej trybuny nie ma - odpowiedział Skorża.

Na starcie z Beitarem specjalnie szykują się kibice "Białej Gwiazdy". Ci ze Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków w specjalnym oświadczeniu zaapelowali do wszystkich fanów, by unikali w dopingu "rasistowskich i antysemickich okrzyków" .

To o klasę lepszy pomysł SKWK w porównaniu do tego z Jerozolimy, skąd wysłano do właściciela Cracovii prof. Janusza Filipiaka insygnia żydowskie.

Michał Białoński, Kraków

http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...rybuna,1157857
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.08.2008, 19:26
Nie zeby cos mowic, ale Diaz na środku obrony cholernie mnie niepokoi, oby zagrął mecz zycia i był bohaterem ...

Odpowiedz cytując
PowerWiślak123
Member

Od: 02.2008

Stary 05.08.2008, 19:36
Czemu akurat Diaz?

"Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka."
ROMAN DMOWSKI
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 05.08.2008, 19:49
Na onecie tak napisali. Łobo za Zienia i Diaz za Głowe. Ale to pewnie tylko ich przypuszczenia.

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.08.2008, 20:00
ja mam tylko nadzieje ze nasi zagrają mecz zycia. licze ze w koncu Łobo pokaze sie z dobrej strony i poszarpie cos skrzydłem, licze na Jirsaka, Brożka...i Pawełka. A co do Diaza...to bede przerazony jak wyjdzie w pierwszym składzie...
What's new?

Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.08.2008, 20:06
Przepraszam bo nie zauważyłem - z jakiego kraju pochodzi trójka sędziowska sędziująca jutrzejszy mecz?
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Stary 05.08.2008, 20:14
Przed meczem z Beitarem w Izraelu pomyślałem sobie: "Albo bramkowy remis albo minimalna porażka" i taki wynik (1:2) wziął bym w ciemno. Wierzę, że odrobimy mimo braków w składzie. Skorża powiedział, że mają nadzieję nie odczuć braku trybuny C i apel do wszystkich 15 500 kibiców - Wisła zagra mecz życia, wy kibicujcie, jakby to miałby być właśnie mecz życia i dla Was i dla piłkarzy.
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
klanies
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 05.08.2008, 21:33
nie mogę się doczekać! Do boju Wisła! Wygramy Wygramy Wygramy!

PS. Mój sklad (nie odkrywam Ameryki): Pawełek - Baszczyński, Cleber, Singlar, Piotr Brożek - Boguski, Cantoro, Jirsak, Sobolewski, Łobodziński - Paweł Brożek

Piona!
TS WISŁA KRAKÓW!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.08.2008, 22:00
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
a ja sie bede trzymal wersji, ze na szczescie w losowaniou trzeba sobie zasluzyc

Tez sie z tym zgadzam,

Skoro sie nie zrobilo nic ,to jest kara w postaci Barcy.
O jakich pseudo tekstach typu "nagroda " nawet niebede sie wypowiadal,nagroda napewno dla kibica siatkowki ze Spodka ,ktory jedzac kielbaske ogladnie Messiego i zatrabi w trąbke a wynik bedzie mial gleboko gdzies.

Odnosnie jutra..

Pawel Brozek mzoe miec o wiele ciezej ,co mowia nawet sami pilkarze Beitaru.W Jerozolmie oni widzieli go na zywo pierwszy raz w zyciu,teraz juz mniejwiecej wiedza jak jest grozny stad byc mzoe Skorza wymysil jakas taktyke ,zeby nie powstala sytuacja ze przykryja Brozka i nie bedzie do kogo pilek grac.

Ogolnie to sytuacja nerwowa sie z tym Beitarem,awnasem ,kasa i dalszymi planami Wisly(transfery itd) zrobila.ale my kibice musimy wierzyc i pomoc pilkarzom ,BEITAR POKONAMY!!!
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 05.08.2008 o godz. 22:03.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.08.2008, 22:54
Witam,

Trzymam kciuki za naszą drużynę w jutrzejszym spotkaniu. Myślę, że pomimo kontuzji Głowackiego i czerwonej kartki Zieńczuka trener Skorża i tak ma kilka możliwości na ustawienie tej drużyny w taki sposób aby odnieść rezultat promujący właśnie nas awansem do kolejnej rundy. Absencja Głowackiego jest tutaj sporym problem bo tak na dobrą sprawę nie ma zawodnika o porównywalnych umiejętnościach, który mógłby go skutecznie zastąpić. Sądzę ,że Skorża zdecyduje się na wariant z Baszczyńskim w środku i Singlarem na prawej obronie. Innym rozwiązaniem ,jednak w moim przekonaniu mało prawdopodobnym, byłoby przesunięcie do na środek obrony Sobolewskiego i zagranie systemem 4-4-2. Nieobecność Marka Zieńczuka ,uwzględniając jego sporadyczne dobre występu w europejskich rozgrywkach, jest w mojej ocenie stratą raczej niewielką. Zawodnik ten potrafi strzelać efektowne bramki i obsługiwać partnerów ciekawymi podaniami niestety tylko w lidze. Z mojego punktu widzenia istnieje kilka ustawień drużyny na jutrzejszy mecz.

Wariant I (1-4-2-3-1)
PAWEŁEK
SINGLAR --- BASZCZYŃSKI---CLEBER--- PIOTR BROŻEK
CANTORO---SOBOLEWSKI
ŁOBODZIŃSKI---JIRSAK---BOGUSKI
PAWEŁ BROŻEK

Wariant II (1-4-4-2)
PAWEŁEK
BASZCZYŃSKI---SOBOLEWSKI---CLEBER---PIOTR BROŻEK
DAWIDOWSKI---JIRSAK---CANTORO---BOGUSKI
PAWEŁ BROŻEK---NIEDZIELAN

Wariant III (1-3-1-4-1)
PAWEŁEK
BASZCZYŃSKI---CLEBER---DIAZ
SOBOLEWSKI
ŁOBODZIŃSKI---JIRSAK---BOGUSKI---PIOTR BROŻEK
PAWEŁ BROŻEK

Teraz mały komentarz.
Wariant I jest chyba najbardziej przewidywalny.

Wariant II z eksperymentalną linią obrony, z Dawidowskim od początku na prawej pomocy. Dlaczego właśnie Dawidowski Pomimo tego ,że ten zawodnik w przekonaniu wielu z nas w zasadzie do niczego się nie nadaje ja bym go tak nie skreślał szybko. Pomimo tego ,że w pierwszym spotkaniu , po wejściu na boisko był trochę zamotany ,ewidentnie czuł tremę i niepewność co do swoich umiejętności ,widać było u niego trochę zaległości natury kondycyjnej to jednak jednym bardzo dobrym podaniem skonstruował stuprocentową sytuację strzelecką Niedzielanowi. Uważam , że 45 minut spokojnie da radę zagrać i później może być zmieniony przez świeżego Łobodzińskiego. Tomas Jirsak w tym wariancie miałby zadania ofensywne. Chyba lepiej dla niego jak ma wybór (dwóch napastników którym może podać) niż samotny Brożek (szybki ale pilnowany przez kilku obrońców co znacznie utrudnia mu zadania strzeleckie).

Wariant III, moim zdaniem najbardziej ofensywny bez kółeczek Cantoro, z Sobolewskim wspierającym Clebera w obronie. Z Diazem ,który w moim przekonaniu przydałby się przy stałych fragmentach gry ; z całą linią pomocy nastawioną na atak.
Odpowiedz cytując
żuraw_9
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.08.2008, 22:58
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam bo nie zauważyłem - z jakiego kraju pochodzi trójka sędziowska sędziująca jutrzejszy mecz?
Chyba z Portugalii ale nie jestem pewien...
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.08.2008, 23:04
powiedzcie mi skąd pomysł by sobolewskiego dać do obrony? To tak jakby Cantoro dać na rozgrywającego. Ludzie ja pamietam mecz z Blackburn, czy Pogonią po Panathinaikosie gdzie Sobol raczej nie zachwycił grą głową w defensywie i stracilismy bramki po tym, ze ktoś wsadził głowe a on poprostu źle obliczył lot piłki. On na def. pomocnika jest idealnym rozwiązaniem i przesuwanie go na stopera to idiotyczny pomysł. Dla mnie powinien tam zagrać Singlar i tyle. Kiedys grał na tej pozycji, w pucharach i wie ocb.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.08.2008, 23:41
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Mnie też rzuciło się to w uszy.

Zdaje mi się że się przeliczą. Pomylą Piotrka z Pawłem i będą kryć lewego obrońcę/pomocnika.
Najlepiej dać obu Brożków do ataku! Wtedy oni przestraszeni pewnie mecz oddadzą walkowerem!

Czyż nie jestem genialny?
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.08.2008, 23:50
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Mnie też rzuciło się to w uszy.

Zdaje mi się że się przeliczą. Pomylą Piotrka z Pawłem i będą kryć lewego obrońcę/pomocnika.
Post miał być żartobliwy

WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej dać obu Brożków do ataku! Wtedy oni przestraszeni pewnie mecz oddadzą walkowerem!

Czyż nie jestem genialny?
Czuję ironię
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.08.2008, 07:28
Czy to nie paradoks, ze musimy ograc Beitar dokonac jakis transferow, a przede wszystkim dostac sie do pucharu UEFA czyli miejsca gdzie juz sa Legia i Lech. Z perspektywy czasu okazuje sie, ze lepiej bylo nie wygrywac ligi w poprzednim sezonie.
Odpowiedz cytując
Arturas
Junior Member

Stary 06.08.2008, 07:46
faktyczny puchar uefa zaczyna się od grup, no może 1 rundy.a tam ani Legii ani Lecha póki co nie ma i mocno się zdziwię jak Legia się tam znajdzie. Więc nie marudź.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.08.2008, 07:57
Jak już spadać to z wysokiego konia.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 06.08.2008, 09:01
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Jak już spadać to z wysokiego konia.
Beitar wysokim koniem nie jest, co najwyzej egzotycznym.

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 06.08.2008, 10:54
Cantoro ?
Wiekszość typowanych przez Was składów zawiera Cantoro, lubie Gościa za waleczność i najlepsze na świecie blokowanie piłki tylnymi częściami ciała przez co potrafi utrzymać się przy piłce mimo asysty wroga na plecach ALE ... "Ten mecz musimy wygrać !!!" żadne zwalnianie akcji , wózkowanie kólkowanie i podawanie do tyłu .... stąd: w środku Irsak, Sobol,czyli:

.....................Pawełek.................
Diaz,... Baszczu, ...Cleber, ....Pio.Brożek
...................Sobolewski
Boguski, Jirsak, Niedzielan* (Małecki), Łobo
.....................Brożek

Chociaż Baszczu na stoperze to tragedia nie widzę innej możliwości ... Singlar ? Diaz ? porównywalne ryzyko
Ostatnio edytowane przez Grantar : 06.08.2008 o godz. 11:30.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 06.08.2008, 11:29
Boguski, Jirsak, Niedzielan (Małecki), Łobo

Matusiak to oczywiście Niedzielan - podobni jak 2 krople ....
soooorki
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
treneiro
Member

Stary 06.08.2008, 11:30
Grantar napisał(a):Wyświetl post

Boguski, Jirsak, Matusiak (Małecki), Łobo
Diaz w obronie to nie jest dobry pomysł, zwłaszcza na prawej stronie. Już lepiej żeby zagrał na lewej pomocy, jeśli ma wyjść w podstawowym składzie.
Odpowiedz cytując
luki
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 06.08.2008, 12:50
Na sport.pl piszą, że zagramy dwoma napastnikami, a partnerem Brożka będzie Niedzielan. Jeśli okazało by się to prawdą najprawdopodobniej nie byłoby w wyjściowej jedenastce Mauro.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.08.2008, 12:54
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Beitar wysokim koniem nie jest, co najwyzej egzotycznym.
Miałem na myśli Barce.
W sumie to w porównaniu z Homlami jakąś tam klase jednak Beitar prezentuje
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów