|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że Zieńczuka na lewej zastąpi Niedzielan. To bardzo prawdopodobne. Na środku obrony zaryzykowałbym i postawiłbym na Kowalskiego, mimo że to młody zawodnik, ale warto zaryzykować, jeśli jak słyszymy dość dobrze się rozwija, a ja - widząc go we fragmentach meczu o Superpuchar - również mogę mu wystawić pozytywną ocenę. Gry Singlara na środku trochę się boję, mimo że jest to piłkarz doświadczony i ograny, ale z pewnością mniej zgrany z drużyną niż Kowalski(przynajmniej tak mi się wydaje). Zatem ustawienie, wg mnie bedzie w najbliższym meczu wyglądało następująco:
Pawełek Baszczu - Kowalski - Cleber - Pi. Brożek Boguski - Sobol - Cantoro - Niedzielan ----------------JIRSAK--------------------- --------------Pa. Brożek------------------- Jirsak jest napisany dużymi, bo od niego jutro będzie wiele zależało, a po drugie, dla mnie to nowy lider w tym sezonie i mam nadzieję, że dzięki niemu w dużej mierze obronimy Mistrzostwo Polski. Pozdrawiam. Na koniec również apeluję do kibiców, którzy bedą na jutrzejszym spotkaniu z Beitarem, o rozwagę i rozsądek. Wygrajmy ten mecz w duchu sportowym i cieszmy się ze zwycięstwa naszej drużyny(ogromnie w to wierzę). Powód: coś mi ślina na język przyniosła :P
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 05.08.2008 o godz. 12:12.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No wlaśnie - więc jeśli macie jakichś kolegów co się jutro wybierają na mecz - ktoś chciałby wywiesić jakiś antysemicki transparent czy też rasistowski, to powstrzymajcie go - ba - możnaby się postarać i stworzyć właśnie antyrasistowski transparent - wyjść poza ramy stereotypu kibica rasisty, kibica antysemity. Pozdrawiam.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
matthewG ja bym za Niedzielana dała Tomka
śniło mi się, że po 1 połowie przegrywaliśmy 0-1 ;/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Całe szczęście większość snów się nie sprawdza.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No ale tu w zasadzie nie ma zadnego pola manewru - Singlar ta samo ograny jak i Kowalski, w dodatku to boczny obronca.Baszcza na srodku to tez nikt w historii w zadnym meczu nie widzial.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mi sie snilo ze Dawidowski strzelił dobitke dobitki strzału Jirsaka z 0,5 metra i jeszcze sie od słupka odbiło
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Bo szybkonogi Diaz na środku jest podobnym znakiem zapytania co Kowalski. W przypadku "gry nazwiskami" na środku powinien pojawić się Baszczu, a na prawej Singlar. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Baszczu zagra na środku, nawet nie wyjeżdżajcie z Kowalskim bo na to nie ma szans. nasza obrona to:
Singlar----Baszczu----Cleber-----Brożo/Diaz Co do pomocy to wydaje mi się, że Boguski zastąpi Zieńczuka na prawej, a na jego miejsce wejdzie Lobo. Choć w ostatnich meczach Wtorek imponował szybkością, więc rozwiązanie z nim na skrzydle, chyba nie będzie takie złe ![]()
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem." The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol." 29.05.85 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jak kazdy mam kilka bardzo istotnych rozkmin przed jutrzejszym meczem
Oto one: 1.Piotr Brozek jak dla mnie, pomocnikiem jest kiepskim, dlatego w nim z cala pewnoscia nie upatrywalbym zastepcy Zienczuka. Absencji Zienia osobiscie mocno zaluje, bo co prawda panuje przekonanie, ze Marek w pucharach zawodzi, ale mimo tego, nie kto inny jak on zaliczyl asyste w pierwszym meczu. W rewanzu mogloby byc podobnie. Taki wystep w jego stylu, czyli kilkadziesiat minut przecietnej gry, moze nawet z elementami autokamuflazu i zamaskowania i nagle ta jedna czy dwie akcje, w ktorych Zieniu idealnie se odnajduje i dogrywa, badz samemu cos strzelia. 2.Baszczu na pytanie czy zagra na stoperze, odpowiada, ze "po co oslabiac dwie pozycje na raz?" i ja sie z tym zgadzam, ale co dalej nie wiem. Z obsada pozycji stopera rzeczywiscie wystapil cholerny problem, czy wrecz jak to Skorza mowi "koszmar" i nie lada orzech do zgryzienia 3.Nie jest tajemnica, ze Lobodzinskiemu sil starcza przewaznie na +/- 55 minut, tymbardziej teraz, gdy ledwo co wrocil po kontuzji. Wiec jesli zagra w wyjsciowym skladzie, co jest bardzo prawdopodobne, koniecznie trzeba bedzie go zmienic na jakies pol godziny przed koncem. Kandydatow w zasadzie jest dwoch - Dawid i Maly. Skorza postawi zapewne na tego pierwszego z uwagi na doswiadczenie. Nie mialbym nic przeciwko, aby Dawidowski w takim meczu zostal bohaterem. Z gory mowie, ze wszystko bym mu wybaczyl
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 05.08.2008 o godz. 13:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ad.2 Możemy osłabić 2 pozycje na raz (choć Singlar chyba nie jest gorszy od Baszczyńskiego - w Jerozolimie zagrał słaby mecz), albo możemy zostawić jedną niezłą, a drugą dziurawą. Ja wybieram pierwsze rozwiązanie ![]() Ad.3 Lobo niech zagra od początku, zobaczymy jak sprawa się rozwinie, jeżeli będziemy wygrywać zmienimy go na kogoś bardziej defensywnego, jeżeli wygrywać, na napastnika. Co do Dawidowskiego to wybacze mu wszystko jak pokaże na boisku że nie gra dla rywali ale dla nas ![]()
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem." The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol." 29.05.85 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() ![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Na pokonaniu Beitaru Wisła może zarobić 6 milionów
http://www.sports.pl/pilka_nozna/art...?Artykul=32295 Bez watpienia najwazniejszy mecz sezonu. Wali mnie co mi sie bedzie dzis snilo, ustawienie i kto kogo zastapi - liczy sie tylko awans, nie wazne jak choc oczywiscie jesli nie bedzie Diaza na lewej obronie to bede sie mniej denerwowal. Moj drugi ulubieniec ma raczej pewny plac wiec oczywiscie jak zawsze w takim przypadku licze na jego mecz zycia ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jutrzejszy mecz jest chyba najważniejszym od dłuższego czasu jezeli go wygramy i przejdziemy Beitar to przed nami - przed Wisełką będzie barcelona i jak wczesniej napisał kolega nawet jezeli nie przejdziemy barcelony to Wisła wiele zyska na tym meczu.
Potem jezeli chodzi o Uefa to sądze ze z tym składem jesteśmy wstanie wiele wywalczyć powinniśmy spokojnie awansować do fazy grupowej , a tam 3 zespoły wchodzą aż....wszystko przed nami tylko ...tylko albo aż trzeba jutro wygrać !! awansować....nie ma innej opcji ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
awans w ładnym stylu może przyciągnąć kolejnych sponsorów .Tak jak po udanym sezonie 2002-03 przyszła Era.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ze strony głównej:
Apel SKWK przed jutrzejszym meczem Cytat:
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Do dyskusji na temat państwa izraelskiego problemu syjonizmu rasizmu antysemityzmu filosemityzmu zapraszam na http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=320&page=601 - natomiast tu jest temat Wisła w pucharach - oczywiście moja prośba nie dotyczy spraw zachowania się na stadionie i apelu SKWK
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 05.08.2008 o godz. 17:02.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
tomaso napisał: A czy "free Palestina" lub "hezbollah rulez!" jest ok?
![]() regan napisał: niestety nie... to wszystko jest antysemickie Co jest antysemickiego w haśle free Palestina, bo nie wiem. Poza tym chciałem zaznaczyć, że kibice Beitaru są powiązani ze środowiskami skrajnej prawicy izraelskiej, sam jestem zwolennikiem prawicy, ale La Familia bardzo mocno akcentuje rasizm w swym dopingu, głównie wątki antyarabskie i nienawiść do Palestyńczyków, Polakom też przychylni nie są, partia z którą się utożsamiają jest określana jako syjonistyczna, szowinistyczna i rasistowska. Chcą m. in. aneksji okupowanych ziem p5rzez izrael. Przepraszam moderatorów bo może za bardzo rozgadałem sie o polityce, ale nie widze powodu by nie wywiesić hasła Free Palestina. Hezzbollah rulez to faktycznie przesada. Ciekawe swoją drogą czy transparent np z mieczykiem Chrobrego czy portretem Dmowskiego takim jak ten pod moim nikiem też byłby określony jako rasistowski. Co do sedna się zgadzam nie wołajmy j***ć żydów. Po co Wisła ma płacić karę. ![]() "Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka." ROMAN DMOWSKI |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
po coś chyba tego Singlara kupiliśmy?
jak dla mnie on z Cleberem powinien stworzyć parę środkowych obrońców. ps. mi się nic nie śniło, ale dziś jest jeszcze noc. ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Z tego co wiem Singlar grał w poprzednim klubie na prawej obronie i na środkowej też. Więc myślę, że chyba czas sprawdzić nasz jedyny transfer w tym sezonie. Ale i tak ufam Skorzy i poprę każdą decyzję jaką pdejmie w sprawie meczu.
![]() "Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka." ROMAN DMOWSKI |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Polityka w mediach i na Wiejskiej wystarczy, byle już nie na stadionach. My mamy zająć się dopingiem, nie "gryzieniem" rywali. Singlar na środek, nie inaczej.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 05.08.2008 o godz. 17:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisełka jutro wygra. Wierzę w to. Będzie 2:0 dla Wisełki. Oczywiście trochę się boję. Ale to dlatego że bardzo chciałbym aby awansowali. Żeby pokazali że nie tylko budżet się liczy. Że są doświadczoną, dobrze zgraną paczką, która potrafi grać.
Apele: To Sobola- daj z siebie serce jak kiedyś, to być może ostatni twój mecz w pucharach!! Do Baszcza- wiemy, że jesteś waleczny. Więcej myśl chłopie i uważaj na zepędy do przodu. Graj twardo! Najwyżej będzie czerwona ![]() Do Cantoro- mniej biegaj niepotrzebnie, bądź sprytniejszy i pamiętaj o obronie!! Do Boguskiego- chłopie ty potrafisz strzelać bramki i asystować!! problem tkwi tylko w głowie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na stadion i dopingowac tylko nie dac sie poniesc glupocie, i przede wszystkim nie dac sie sprowokowac bo przy niekozystnum wyniku dla Zydow moga prubowac sztuczek na boisku jak i na trybunie. A znajac zycie nawet jak oni zaczna a my sie damy sprowokowac nam sie oberwie ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wypowiedz obrońcy Beitaru z Balic " teraz nie ważna jest Barcelona,teraz ważny jest Brożek"
Brozio jutro będzie miał o wiele mniej swobody niz w Jerozolimie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zdaje mi się że się przeliczą. Pomylą Piotrka z Pawłem i będą kryć lewego obrońcę/pomocnika. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wierzę, że Brożek będzie jutro błyszczał jak nigdy. Zobaczymy co powie ten gościu po meczu.
![]() "Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka." ROMAN DMOWSKI |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Typujcie skład! Zobaczycie że będzie taki Pawałek - Pietia Głowa Sobol Baszczu - Łobo Jirsak Mauro Boguski Mały- Brozio
Skorża nie wpuści Kowalskiego ani nie zaryzykuje Singlara z przesunięciem Baszcza do centrum, Sobol jest pewny i wnosi to co Głowa czyli spokój, charyzme, pewność twardość... tak że tyły mamy chronione, gorzej z przodem gdzie szanse dostanie Mały (którego typuje na gwiazde meczu jak Błaszczykowski z Panathą) oraz na wracającego Łoba który może grać po lewej (tak jak Boguski) i tu powinna być nasza siła czyli gra skrzydłami i wymienność pozycji, jako wolny elektron widziałbym Małego.. no i Brozio na desancie Co wy na to? |
|
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
|
Jestem pewien, że Arek jutro zagra...
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kowalskiego nie wpuści, ale Singlara przesunie. Nie będzie odbierał walecznego gracza ze środka pola na potrzeby stopera. Kto ma odbierać piłki? Boguski? Jirsak ma grać ofensywnego, Mauro zaczyna odstawiać nogi. Sobol w środku pola jest potrzebny jak nikt inny w tym meczu.
Łobo lewa, Boguski prawa.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 05.08.2008 o godz. 17:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi sie to samo wydaje ze to jest tylko sciema z ta kontuzja i jutro sie lekko zdziwimy, nie tylko my
![]() ,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|