The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AZS_Lublin
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2008, 21:20
Co do taktyki to myslicie, ze bedzie klasyk 442 czy nadal to 451? Bo ja uwazam, ze wszystko przemawia za tym 442. po 1 jest to system dla ekipy grajacej atakiem pozycyjnym, po 2 Wisla musi!! strzelic chocby jednego gola, wiec jakos ciezko mi dojrzec sytuacje gdy znow sam P. Brozek bedzie szukal pilek. On musi miec wsparcie w postaci np Niedzielana. Po 3 sytuacja kadrowa (kontuzje, kartki) zmusza nas nie jako by zespol przestawic na nieco ofensywny. Z 3 Sobol, Mauro, Tomas ktos powinien usiasc na lawce ( uwazam ze tez w miare mozliwosci musi sie ladnie nam prezentowac rezerwa! wielce prawdopodobne ze bedzie dogrywka!), wtedy ktos z dwojki Niedzielan, Dawidowski idzie do napadu.
Co do biletow, jesli 60-70 zl idzie na Beitar to ile pojdzie na ewentualny mecz z Barca w co wierze, ze zagramy!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.08.2008, 22:12
Niedzielan-Brożek,
Boguski-Jirsak-Sobol-Łobo
Brożek-Cleber-Baszczu-Singlar
Pawełek.

Nie widzę innego wyjścia. Z tym że nie wiem, który z nominalnych prawych pomocników lepiej by się sprawdził na lewym skrzydle...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.08.2008, 22:20
Zamiast Niedzielana proponowałbym Małeckiego. Ten przynajmniej szybko biega. A Niedzielan wejdzie na podmeczonych obrońców w 60 minucie.

Ale ustawienie nie jest złe (nie ma Cantoro) bo i mały wybór
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.08.2008, 22:27
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Zamiast Niedzielana proponowałbym Małeckiego. Ten przynajmniej szybko biega. A Niedzielan wejdzie na podmeczonych obrońców w 60 minucie.

Ale ustawienie nie jest złe (nie ma Cantoro) bo i mały wybór
Niedzielan wolno biega? Widziałeś jak uciekł obrońcom w meczu z Beitarem. Fakt, że był wypoczęty względem przeciwników, ale według mnie to On powinien zająć 2 miejsce w napadzie obok Pawła. Widać wraca do formy. Grając przeciwko żydkom będzie chciał udowodnić swoją przydatność i kto wie może strzeli gola.

EDIT: Na lewej pomocy mógłby zagrać Diaz bądź Niedzielan. W 2 wypadku musielibyśmy zagrać z 1 napastnikiem i Cantoro w pomocy... Skorża będzie musiał wybrać mniejsze zło. Trudna decyzja przed Nim.

Skład, który podał dj_ibutti wydaje się być optymalny, tylko nie wiadomo czy Boguski poradzi sobie na lewej flance. Drugą zagadką jest forma Łobo. Nie sądzę, żeby wytrzymał pełne 90 min. Jednym słowem nasz trener ma duuży ból głowy.
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 03.08.2008 o godz. 22:36.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.08.2008, 22:27
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A zeby samego oftopa nie bylo ,to jakie sa wasze koncepcje partnera dla Clebera?
Bo niby opcje sa az 4 - Diaz, Singlar, Baszczu, Kowalski.
Tak na logike to pierwszy odpada , Baszcza jednak wolalbym widziec tam gdzie zwykle.Zostaje Slowak i Kowalski.

Z lewa pomoca chyba bedzie jasne - Boguski powinien tam grac a na prawej Lobodzinski.

Ja mysle tak:

Skorza wie ze grajac u siebie,to zupelnie inne podejscie ,inna mentalnosc.Teraz to my jestesmy tymi ktorzy "ida na wojne".Gramy u siebie,presja kibicow itd...(juz nie mowie o sprawach dalszych transferow )W Jerozolimie nasi zagrali jednak zbyt bojazliwie,de facto kiedy to zebrali sie w sobie i nacisneli Beitar ,ten zwyczjanie gubil sie jak obrona Odry Wodzisław ,i wtedy to my bylsmy panami boiska.Natomiast wystarczylo sie cofnac,i to byla dla nich woda na młyn.
Skorza musi zaryzykowac , dac 2 napastnikow i kosztem tego Mauro na ławke......

Z Cleberem mysle za zagra chyba jednak Baszczu,choc to pewnie do konca bedzie niewiadoma..Singlar na prawą..
Do ataku natomiast dawac Malego,niech pokaze ile jest wart,chłopak ma potencjał ,potrafi szarpnac,a tak trzeba grac bo obrona Beitru wolna i niemarawa,z Legia w SuperPucharze zagral ok,na ta chwile jest napewno lepszy niz Wtorek.

Z drugiej strony jakie to "skaranie Boskie" ze dostajemy kontuzjii tam gdzie ze zmiennikami jest najgorzej,ale chytry traci 2 razy mówia,chcialbym zobaczyc miny panow ktorzy blokowali transfer ktoregokolwiek srodkowego obrnocy , w nadzieji ze Glowa "da rady ".Jak widac nie dał,i zrobilo sie mało wesoło...
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 03.08.2008 o godz. 22:30.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kordel
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.08.2008, 22:33
Jakie wyniki premiują Wisłe do 3 rundy ?
Odpowiedz cytując
serpico
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 03.08.2008, 22:38
Dwa moje zastrzezenia do Skorzy...

1) Wystawianie Niedzielana na skrzydle. Robi mu w ten sposob krzywde, bo to nominalny napastnik i w ten sposob marnuje jego potencjal, ktory moglby dac druzynie. Sparing z Wisla P., mecz z Legia i inne spotkania pokazaly, ze na skrzydle "Wtorek" jest bezproduktywny. Natomiast wystarczylo 15 min z Beitarem gry w ataku i stworzyl sobie dzieki swojej szybkosci sytuacje 1na1.
Mam nadzieje, ze Skorza nie ma problemu ze wzrokiem.

2) Wystawianie Cantoro. Sklad jaki podal DjIbutti jest chyba najlepszy, ale niestety nie chce mi sie wierzyc aby pan Maciej posadzil swojego ulubienca na lawce. A powinien, bo ten nie jest w dobrej formie. Oczywiscie Jirsak od poczatku, moze z Beitarem nie zagral wielkiego meczu, ale nikt nie umie tak wykonywac stalych fragmentow gry jak on. Soczyste, moce dosrodkowania z roznych i wolnych.
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.08.2008, 22:49
Mozna jeszcze zagrac tak

Brożek Niedzialan

Boguski Sobolewski Jirsak Łobodziński

Cantoro

Baszczyński Cleber Piotr Bożek
Pawełek
Czyli 3-1-4-2 lub 3-5-2 jak kto woli . Cantoro grałby bezpośrednio przed Głowackim
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
helenen
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 03.08.2008, 22:51
Kordel napisał(a):Wyświetl post
Jakie wyniki premiują Wisłe do 3 rundy ?
Wygrane różnicą jednej bramki: 1:0(awans), 2:1(dogrywka), 3:2, 4:3(itd. Wisła odpada)
Wygrana większą różnicą niż jednej bramki: Wisła awansuje
Remis, porażka: Wisła odpada.
Odpowiedz cytując
luki
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.08.2008, 23:35
Wie ktoś może gdzie można jeszcze zobaczyć to losowanie? A szczegolnie chodzi mi o fragment, gdy losowana jest Wisła
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.08.2008, 23:41
luki napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś może gdzie można jeszcze zobaczyć to losowanie? A szczegolnie chodzi mi o fragment, gdy losowana jest Wisła

tez bym prosil.

najlepiej jakies video do sciagniecia z np. wyslijto.pl (byle nie rapid)
Odpowiedz cytując
|Q|
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 03.08.2008, 23:43
Boguski ma na tyle lepiej, że grał na lewej pomocy w Bełchatowie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.08.2008, 23:44
Ja perforowałbym dokładnie takie samo ustawienie i personalia jak dj_ibutti. Jednak obawiam się trochę o ten środek obrony, napastnik Beiataru Abreu gra naprawdę dobrzę głową i przydałby się tam wysoki obrońca. Baszczyński i Singlar do takich nie należą, właśnie dlatego Skorża próbwał w moim odczuciu dobrze grającego glową Diaza na środku. Uważam, że postawienie na Diaza jest zbyt ryzkownym wariantem gdyż Junior gra mało odpowiedzialnie i mogłby załatić Beitarowi awans. Z tym środkiem obrony to normalnie koszmar teraz jest.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.08.2008, 05:39
A ja wlasni wrocilem z meczu Barcelony z Chivas..Bylo bodajze 4:1/ Moge sie mylic ale klucze mi zginely do samochodu/dpmu i mialem wieksza ganianke po stadionie. A na goracO;
1.WISLA a Braca to jakas przepasc.
2. Oni graja....Wisla kopie.....
3.Chce zeby przeszli Zydow-mamy UEFA.
4. Nie wiem jak i gdzie i co...ale: nie mamy szans. Jasne?!?!?!?!?!!
Przjdziemy Zydow---bedziemy gdybać....Ale vchyba nie o szansach na BArce:----((((((((
Odpowiedz cytując
jasiu071
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 04.08.2008, 08:05
czy w przypadku awansu z Beitarem, będziecie organizowali jakis bus-specjal do barcelony?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.08.2008, 08:53
jedTS napisał(a):Wyświetl post
A ja wlasni wrocilem z meczu Barcelony z Chivas..Bylo bodajze 4:1/ Moge sie mylic ale klucze mi zginely do samochodu/dpmu i mialem wieksza ganianke po stadionie. A na goracO;
1.WISLA a Braca to jakas przepasc.
2. Oni graja....Wisla kopie.....
3.Chce zeby przeszli Zydow-mamy UEFA.
4. Nie wiem jak i gdzie i co...ale: nie mamy szans. Jasne?!?!?!?!?!!
Przjdziemy Zydow---bedziemy gdybać....Ale vchyba nie o szansach na BArce:----((((((((
Moj ty Kolumbie!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.08.2008, 08:55
Panowie i Panie proponuje się skupić na środowym meczu a wszelkie przemyślenia na temat ewentalnego co potem zostawić na później.Potraktujcie to poważnie
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 04.08.2008 o godz. 08:58.
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Stary 04.08.2008, 09:10
luki napisał(a):Wyświetl post
losowanie LM (tylko para Barcelona-Beitar/Wisła
http://sport.onet.pl/0,0,3757199,1,relacje.html
Ostatnio edytowane przez Ricken : 04.08.2008 o godz. 09:13.
Odpowiedz cytując
PowerWiślak123
Member

Od: 02.2008

Stary 04.08.2008, 09:15
Na pewno ciekawym rozwiązaniem byłaby gra systemem 3-5-2. Zespół byłby bardziej ofensywny a po strzeleniu gola możnaby przejść na 4-4-2, choć nie byłoby to obowiązkowe. Proponuję:
Pawełek-Piotr Brożek, Cleber, Baszczyński- Łobodziński, Cantoro, Sbolewski, Boguski - Jirsak- Niedzielan, Paweł Brożek

"Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka."
ROMAN DMOWSKI
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 04.08.2008, 09:37
Beitar nie przyjedzie do Krakowa tylko się bronić - obronę mają katastrofalną, więc dla nich postawienie na obronę stanowi ryzyko zbyt duże....

Beitar świetnie wyprowadza kontry, co oznacza, że nie można pozwolić sobie na takie prezenty jak Cleber i Cantoro w pierwszym meczu.....

Beitar na wyjeździe nie wygrał meczu o stawkę od marca 2008r. i sądzę, że teraz też nie wygra....

Nie można postawić na minimalizm typu 1:0 wystarczy. Widać to było na początku II połowy - nic z tego nie wyszło.....

Cleber w obronie wg mnie był pewniejszy, gdy musiał grać z Kokoszką niż z Głowackim, więc może tym razem on będzie dowodził obroną, a nie liczył na Głowę......

Kapitanem na boisku może być tylko Sobol - tylko on może wprowadzić żelazną dyscyplinę na boisku.

Co do gry Cantoro - nie wiem, czy nie lepszy byłby ktokolwiek inny na jego miejscu - przypomnę tylko, że kiedy graliśmy z Parmą, Schalke i Lazio - defensywnym pomocnikiem był Paweł Strąk - wówczas facet bez wielkiego doświadczenia ligowego. I dał radę. Natomiast co do Cantoro - przypominam sobie jeden mecz, w którym bodajże Martin Palermo nie wykorzystał 3 rzutów karnych w jednym meczu. Trener reprezentacji tłumaczył kolejne typowania Palermo do wykonywania rzutu karnego w ten sposób:
1 w poprzednim meczu strzelił 2 gole, więc jest naturalnym kandydatem do strzelania- nie trafił - no cóż 5 minuta, może się zdarzyć;
2- ma szansę na rahabilitację - nie trafił
3 - już nic gorszego nie może się zdarzyć niż przestrzelenie 2 karnych - nie trafił - a jednak może.
Cantoro:
1 - zawalił bramkę na 1:2 w meczu o superpuchar z Legią.....
2 - zawalił bramkę na 1:2 w meczu z Beitarem.....
3 - ....... aż strach myśleć co się może zdarzyć, ale ja chyba zrezygnowałbym z Cantoro, najpóźniej po 45 minutach meczu rewanżowego......

A teraz ku pokrzepieniu serc:
w sezonie 1978/79 w I rundzie PEMK Wisła przegrała 1 mecz z FC Brugge 1:2 na wyjeździe. Rewanż wygrali 3:1 (był to 10 mecz Wisły w eurpoejskich pucharach). Po 30 latach gramy rewanż z Beitarm i jest to nasz 80-ty mecz w eurpoejskich pucharach. Czyli prognoza na zwycięstwo..... tylko nie chciałbym przeżywać takiego horroru jak wówczas:
Wisła Kraków- Club Brugge KV 3-1(1-0)
(Wisła) Kraków]
1978-09-27 (00:00)
Martti Hirviniemi (Finland)
35.000
1-0 Kazimierz Kmiecik (26), 1-1 Jan Ceulemans (50), 2-1 Leszek Lipka (82), 3-1 Janusz Krupiński (89)

WISŁA:Stanisław Gonet, Marek Motyka (78 Jan Jałocha), Krzysztof Budka, Henryk Maculewicz, Zbigniew Płaszewski, Henryk Szymanowski, Zdzisław Kapka, Leszek Lipka, Andrzej Iwan (46 Janusz Krupiński), Kazimierz Kmiecik, Michał Wróbel.
Tr: Orest Lenczyk

cautions: Krzysztof Budka-
Powód: ku pokrzepieniu serc
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 04.08.2008 o godz. 09:52.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Erich Zann
Member

Od: 08.2007

Stary 04.08.2008, 10:01
e napisał(a):Wyświetl post
tez bym prosil.

najlepiej jakies video do sciagniecia z np. wyslijto.pl (byle nie rapid)
http://www.allgoals.pl/showthread.php?p=62730#post62730
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 04.08.2008, 10:48
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Moj ty Kolumbie!
wybacz mu był tak upodlony alkoholowo, że nie bardzo wiedział jak się znalazł na stadionie i ledwo co stał na nogach
i jak tu wprowadzić możliwość picia alkoholu na naszych stadionach
Odpowiedz cytując
Lukas_Wieniawa
Junior Member

Stary 04.08.2008, 11:07
3-5-2 odpada. Środkowy obrońca wtedy wogule sobie nie radzi, chyba że byśmy mieli na lewej obronie Abidala lub Ashleya Col'e i na prawej Daniego Alvesa, który mógłby wspomagać Clebera. Wtedy Cleber (przy tym ustawieniu) musiał by biegać 3 razy więcej, a jak biegnie dwóch napastników to nie da rady ich upilnować.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 04.08.2008, 11:11
Nie wiem jak zostanie zestawiona linia obrony ale, na Teutatesa, nie moze tam byc Diaza! To co zobaczylem w meczu o superpuchar to byla katastrofa. Nawet jesli wzorowo pracowal od tego czasu to forma jeszcze jest daleko za pierwszym skladem.

W pomocy wchodzi w gre tylko takie ustawienie:
Boguski-Sobolewski-Jirsak-Lobodzinski (na zmiane Malecki)

Atak:

Brozek-Niedzielan

Fajnie byloby szybko strzelic bramke, potem umocnic srodek pola i spokojnie jeszcze raz zapuntkowac
DysoN
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 04.08.2008, 11:50
Na rewanż chyba widziałbym ustawienie:

Łobo na lewym skrzydle, by mógł shodzić do środka i zagęszczać środek boiska, bo jest strasznie schematyczny i zawsze schodzi na prawą nogę. Boguski na prawej pomocy. Na pierwszą połowę jeden Brożek w ataku. Na ofens. pom. Jirsak. Defensywny Sobol i Cantoro. W drugiej połowie gdyby było 0 - 0 to Niedzielan powinien wejść, zejść Cantoro i przejść na 4 - 4 - 2.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
ventum
Member

Od: 04.2007

Stary 04.08.2008, 12:17
Czy przewidziane są ekstrapremie dla drużyny za przejście Beitaru ? Może warto w ten sposób dodatkowo zmobilizować zawodnikow i dać jasny sygnał że "grupie trzymającej władzę" w Wiśle zależy na dalszej grze w pucharach europejskich a czemu przeczy skandaliczna polityka kadrowa ? Po ewentualnym wyrzuceniu Żydów z pucharów pieniędzy będzie w bród bo gra z Barceloną to taka LM w pigułce a jeszcze zostaje przecież możliwość walki o fazę grupową pucharu UEFA.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 04.08.2008, 12:40
ventum napisał(a):Wyświetl post
Czy przewidziane są ekstrapremie dla drużyny za przejście Beitaru ? Może warto w ten sposób dodatkowo zmobilizować zawodnikow i dać jasny sygnał że "grupie trzymającej władzę" w Wiśle zależy na dalszej grze w pucharach europejskich a czemu przeczy skandaliczna polityka kadrowa ? Po ewentualnym wyrzuceniu Żydów z pucharów pieniędzy będzie w bród bo gra z Barceloną to taka LM w pigułce a jeszcze zostaje przecież możliwość walki o fazę grupową pucharu UEFA.
Dzisiaj czytałem wywiad z Bogdanem Wentą ( trener Reprezentacji piłkarzy ręcznych) i powiedział bardzo ważne słowa :
B. Wenta napisał(a):
(.....) Jeśli czytam, że prezes PZPN Michał Listkiewicz proponuję 400 tys. euro, by zmotywować do lepszej walk piłkarzy, to ja tego nie rozumiem. Jak się przegrało mecze, to w następnym walczy się, żeby wygrać. Na tym polega sport. Najpierw coś osiągnij, to dostaniesz nagrodę, a nie na odwrót.(....)
I popieram go całkowicie. Jak przejdą dalej dać im premię jako w pełni zasłużoną nagrodę.
Powód: nie wygrają tylko przejdą ;]
Ostatnio edytowane przez mcovalski : 04.08.2008 o godz. 13:46.
Odpowiedz cytując
PowerWiślak123
Member

Od: 02.2008

Stary 04.08.2008, 13:37
Ciekawe czy te problemy Beitaru będą miały jakiś wpływ na ich formę? Dobrze im tak, oni naszych piłkarzy męczyli, nie dawali piłek, gubili drogę do centrum miasta. Liczę, że jutro będą mieli nie mniejsze problemy, może szofer się zgubi i zamiast na Wisłę pojedzie pod kombinat w Nowej Hucie. Ich problemy z samolotem potwierdzają, że sprawiedliwość jest na świecie.

"Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka."
ROMAN DMOWSKI
Odpowiedz cytując
Lukas_Wieniawa
Junior Member

Stary 04.08.2008, 14:11
Taak, a pomyślcie co by się stało jakby wogule nie przylecieli. Chyba byłby walkower?
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.08.2008, 14:20
wątpie, zapewne uznaliby, że powinniśmy im wysłać nasz rządowy samolot i jest to przejaw antysemityzmu Polaków. UEFA dałaby walkower nam i zawiesiliby nas na 5 lat w pucharach. ) A tak na poważnie to potwierdza sie że kto dołki pod kimś kopie ten sam w nie wpada. Robili wszystko żeby utrudnić nam życie to sie zemściło. Dzisiaj sie nie wyspali, tej nocy też sie nie wyśpią bo wylatują rano. Dobrze by było jak z wtorku na środe też by sie nie wyspali... WYGRAMY WYGRAMY WYGRAMY!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów