The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2008, 10:08
Sergey Kislyak i Kiril Pavlyuchek. Kupować w ciemno hehe. Grało się w CM'a/FM'a
Ja wiem czy to jest takie głupie ? Przecież zawsze można pojechać, zobaczyć na własne oczy co prezentuje. Jak się spodoba i nie jest zaklepany przez zachodnie kluby, to można siadać do negocjacji.
W końcu i tak większość młodych zdolnych z fma trafia do dobrych klubów. Np Freddy Guarin właśnie trafił do FC Porto.
..
Odpowiedz cytując
Lukas_Wieniawa
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 31.07.2008, 12:31
Pavlyuchka pamiętałem jak musiałem kupić, bo Cebanu miał problemy z aklimatyzacją
Jeśli tak, to powinniśmy kupić Jose Rafaela Alamo, Sakho, Miguela Veloso, Vailattiego, Jozy Altidore czy chociażby Daniela Pacheco

EDIT:

Kupmy tego Azerskiego bramkarza! Jest niesamowity!
Ostatnio edytowane przez Lukas_Wieniawa : 31.07.2008 o godz. 21:34.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.08.2008, 13:23
a mi się wydaje że jednak Nei byłby super wzmocnieniem. Pamiętajcie że euro słabo stoi. To co chcą Bułgarzy to nie całe 3 mln złotych... Drogo? I wtedy mamy 4 napastników jak nie będzie kontuzji:
Nei(28lat) Brożek(25lat) Niedzielan(29 lat) Dawidowski(30l) - typowe napadziory, w odpowiednim wieku i na 3 lata żadnych napadziorów nie potrzeba.

Następnie jest prawe skrzydło: Łobodziński Boguski
Lewe skrzydło: Zieńczuk Ćwielong Pi. Brożek
Środek: Jirsak Baretto Gołoś(tu nie liczę starzejących się) i tu właśnie potrzeba będzie wzmocnien na następne okienka!! chociaż 1 konkretny zawodnik dobrze grający w obronie
Środek obrony: Głowacki i tu właśnie kolejne wzmocnienia
Prawa obrona: Wzmocnienia
Lewa obrona: wzmocnienia
bramkarz: wzmocninia

Czyli żeby zachować hegemonię i zgrać drużynę(chyba nasza jedyna szansa na dobry występ w pucharach): potrzeba 2 stoperów poniżej 30, 1 środkowego pomocnika klasy Radka Sobolewskiego, prawego obrońcę, bramkarza i spokojnie mamy na to 1 rok czasu to czasu wygaśnięcia kontraktów Cantoro, Sobola, Baszczyńskiego.
Ile to może kosztować?
2 obrońców z czego 1 młody powiedzmy za 0,5 mln Euro i jeden za free albo np. Baszczynski pozostawiony na rezerwie.
środkowy pomocnik- 1mln Euro
prawy obrońca- za 0.5 mln euro mozna już kupić naprawdę dobrego i perspektywicznego
bramkarz za free

2 mln Euro na 2 okienka... Jest to realne jest!

Kto w Wiśle jest na wysokim kontrakcie na dłuższą metę?
-Niedzielan 250tys
-Brożek 180tys
-Nei 300tys Euro
-Łobodziński 250tys
-Głowacki 220tys Euro

Razem najdrożsi wykorzystują 1,2 Euro budżetu płacowego co spokojnie około 3-4 mln Euro mógłby wynosić.
zostaje około 2-3 mln Euro na płacę dla reszty.
Ludzie prawda jest taka że zakup Neiego jest dobrym rozwiązaniem. Ludzi na tyły się jakiś znajdzie. A oszczędności szukałbym raczej w usuwaniu piłkarzy typu: Baszczyński Cantoro(za rok) Kmiecik(wiem że tacy mało zarabiają ale zawsze coś, a drewno straszne), Szabat, Varga

Prawda jest taka że jeżeli Bednarz chce zmniejszyć budżet płacowy bez zmniejszenia poziomu sportowego to do odstawki następni muszą iść:

Baszczyński
Cantoro
Szabat
Kmiecik
Ci panowie żegnają się z Wisłą w przeciągu 1 roku. Po prostu na Europejskie puchary wykazują 0 przydatności.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 02.08.2008 o godz. 13:25.
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.08.2008, 13:35
Gdybym był Bendarzem... to dałbym sobie spokój z byciem dyrektorem sportowym w Wiśle, kiedy jej właścicielem jest Bogusław Cupiał

A tak na serio, jeśli przejdziemy Beitar to najprawdopodobniej przyjdzie do nas Nei. Kolega wyżej zobrazował sytuację jaką będziemy mieli z przodu - jest w porządku. Na prawe skrzydło mamy Boguskiego i Łobodzińskiego, także nie wiem czy ten Ze Kalanga to dobry pomysł...

W środku jest coraz starszy,ale waleczny Sobol, słaby (ostatnio) Cantoro, Tomek Jirsak, Andre Barreto, Goły, więc nie wiem czy jest sens kupowania Garguły... Myślę, że nalezaloby dac Jirsakowi grać pierwsze skrzypce w drużynie, a poza tym dać szansę Mączyńskiemu.Lewa pomoc to Zieniu, Piotrek Brożek i wypożyczony Ćwielu więc myślę że nie powinno być problemów na tej pozycji ( bardzo liczę na Ćwielonga).

No i obrona.. czyli dramat. Potrzebni na gwałt: dwóch stoperów (np. Hernani, Jodłowiec, może Outarra) oraz wreszcie klasowy lewy obrońca (tu nie mam za bardzo pomysłu, może Robert Bednarek z Korony Kielce? Chyba że stawiamy na Diaza...). No i konkurent dla Pawełka. Jak dla mnie najlepszy byłby Sebastian Przyrowski z Polonii albo Malarz z Panaty, ponoć grał tam świetne mecze (szczegolnie w Xanthi jeszcze ).

Reasumując do jakichkolwiek porządnych transferów dojdzie prawdopodobnie tylko wtedy, jeśli bedzie szansa na puchary (czyt. jesli przejdziemy Beitar). Na pierwszy mecz z Barcą pewnie dojdzie najwyżej Nei, może zakupimy środkowego obronce jeszcze. Wierzę, że przejdziemy Beitar i wzmocnimy się na tych newralgicznych pozycjach bo inaczej będzie krucho...
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 02.08.2008, 13:43
Szczerze to mam nadzieję, że Ze Kalenga to ślepy trop dziennikarski. Prawą pomoc mamy dobrą. Za to Cantoro w środku to gwóźdź do trumny. Gość jest tragiczny, a z Beitarem wygladał jeszcze gorzej niż zwykle. Lata robią swoje, a m.in. Ferrnandez i Boateng pokazali mu że oprócz tego że potrafią biegać tyle co on to jeszcze potrafią szybko i celnie kopnąć piłkę.

Wtedy w tym Blogu napisali że interesujemy się Popovicem z Nowego Sadu, wcześniej że Brezovcem. O takiego właśnie zawodnika chodzi a pana Cantoro żegnamy za rok, podobnie jak pana Baszczyńskiego(chyba że zrzeknie się połowy kasy to na rezerwę może zostać na kolejny rok). Cantoro w drużynie to bym zatrzymał ale za 70tys Euro na rok na ławkę rezerwowych.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 02.08.2008 o godz. 13:46.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.08.2008, 15:01
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Szczerze to mam nadzieję, że Ze Kalenga to ślepy trop dziennikarski. Prawą pomoc mamy dobrą.
Kpisz? dobrą? chyba jak na oranżadę, a to i tak nie najlepszą. Prawą pomoc mamy najsłabszą od wejścia TF. Pater/Uche/Błaszczykowski/Kosowski... to była dobra prawa pomoc.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 02.08.2008, 16:02
Gdybym był Bednarzem bym odszedł.

Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.08.2008, 18:00
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Nie piszmy takich rzeczy, bo widać, że facet stara się cały czas załatwić nam zawodników dobrej klasy za jak najmnijesze pieniądze. I to jest sztuka, więc zaczekajmy z osądami do końca okienka transferowego.
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.08.2008, 07:48
Johnny B napisał(a):Wyświetl post
Nie piszmy takich rzeczy, bo widać, że facet stara się cały czas załatwić nam zawodników dobrej klasy za jak najmnijesze pieniądze. I to jest sztuka, więc zaczekajmy z osądami do końca okienka transferowego.

Dokładnie, każdy kto jest choć troche obiektywny wie że to nie jest wina Bednarza tylko GÓRY. Bednarz przez ostatni rok wykonał kawał dobrej roboty ściągając Skorżę,Niedzielana,Kosowskigo,Boguskiego,Ćwielonga ,Diaza,Singlara,Łobodzńskiego. Który menago w naszej historii ściągnął tylu tak znaczących piłkarzy do Wisły?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 03.08.2008, 10:36
Ja nie napisałem że Bednarz jest zły, tylko napisałem gdybym był Bednarzem to bym odszedł. Czemu? Bo nie pozwalają mu dobrze wykonywać swojej roboty.

Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.08.2008, 10:45
Lukas_Wieniawa napisał(a):Wyświetl post
Pavlyuchka pamiętałem jak musiałem kupić, bo Cebanu miał problemy z aklimatyzacją
Jeśli tak, to powinniśmy kupić Jose Rafaela Alamo, Sakho, Miguela Veloso, Vailattiego, Jozy Altidore czy chociażby Daniela Pacheco

EDIT:

Dorzucic do tego Nazarith'a, Putilo, Cristea'e i Renan'a Toni i paka na LM jest ^^ ewentualnie Ederson'a z 03/04 ; dd
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.08.2008, 11:18
Ja nie napisałem że Bednarz jest zły, tylko napisałem gdybym był Bednarzem to bym odszedł. Czemu? Bo nie pozwalają mu dobrze wykonywać swojej roboty.
praca w takim klubie jak Wisła to ogromny prestiż, wyróżnienie i nikt nie chce stad odchodzić z własnej woli.
Jedyne co mam do Bednarza to że jakoś nie może wyszukać w młodzieżowych zespołach takich nastolatków dla Wisełki jakich ma np. Legia (Rybus,Borysiuk,Majkowski czy wcześniej Janczyk )
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.08.2008, 11:26
albert02 napisał(a):Wyświetl post
Dorzucic do tego Nazarith'a, Putilo, Cristea'e i Renan'a Toni i paka na LM jest ^^ ewentualnie Ederson'a z 03/04 ; dd

bije ci ?

Cytat:
1.) Piszemy na temat - czyli potencjalna kandydatura musi spełniać podstawowe kryterium - zawodnik musi być w zasięgu finansowym Wisły
2.) Wypowiedź nie może być jednozdaniowa, i co najważniejsze musi wnosić coś do tematu.
Ostatnio edytowane przez South : 03.08.2008 o godz. 11:29.
Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.08.2008, 12:15
Gdybym był Bednarzem, to zrobiłbym coś z Młodą Wisłą. Zacząłbym od wypieprzenia Kulawika, który reprezentuje jakże popularną w naszym kraju myśl szkoleniową- "w piłce młodzieżowej liczy się przede wszystkim wynik". Brawo, Młoda Wisła zdobyła mistrzostwo! Tylko co z tego? Ta drużyna nie wygenerowała żadnego piłkarza, który mógłbym zasilić naszą drużynę. Lub jakiegokolwiek innego pierwszoligowca..

Musimy brać przykład z Legii. Oni srają na wynik, nastawieni są na przystosowywanie piłkarzy do gry w pierwszej drużynie. Zrobiłem takie zestawienie:

Młoda Wisła:
miejsce 1 - wypromowanych piłkarzy 0

Młoda Legia:
miejsce 7 - wypromowanych piłkarzy 5

Maciej Rybus - podstawowy zawodnik Legii, w zeszłym sezonie 10 występów, 4 bramki, powołany na konsultację szkoleniową przez Beenhakkera

Przemysław Wysocki - kapitan reprezentacji u-19, powołany na konsultację szkoleniową przez Beenhakkera

Ariel Borysiuk - najmłodszy po Lubańskim strzelec bramki w historii polskiej ligi, w wieku 16 lat dysponował już doskonałym długim podaniem, dobrym odbiorem i grą wślizgiem oraz, co u nas niespotykane, bardzo silnym uderzeniem spod kolana

Kamil Majkowski - we wczorajszym meczu meczu Wisły Płock z Jastrzębiem, a więc czołowych pierwszoligowców, najlepszy na boisku, niesamowita dynamika i ciąg na bramkę, jest na rocznym wypożyczeniu

Wojciech Trochim - lider ataku reprezentacji u-19, aktualnie czołowy snajper pierwszoligowego Dolcanu (kilka bramek w sparingach), jest na rocznym wypożyczeniu

Jeszcze rok temu nikt o nich nie słyszał, dziś są określani jednymi z większych talentów w naszym kraju. Oto jak powinien funkcjonować zespół w Młodej Ekstraklasie.
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
Kal51
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 03.08.2008, 12:21
Mój pierwszy post na forum. Przyznam, że juz troszke śledze to forum i postanowiłem załozyc konto i cos napisać.

Dla mnie Biała Gwiazda potrzebuje wzmocnień. To nie ten poziom, który reprezentował klub w meczach, np. z Parmą, Schalke, Lazio, Panathinaikosem.

Na bramkę potrzebujemy gracza rywalizującego z Pawełkiem o miejsce w bramce. Ja postarałbym się o sprowadzenie Malarza lub Przyrowskiego. Jednocześnie Juszczyk powinien zostać wypożyczony aby sie ogrywał. Najlepiej do 1 ligi bo w Ekstraklasie nikt na niego nie postawi. Pokazał kilka dobrych interwencji w Superpucharze, jednak zawalił przy 2 bramce.

Obrona:
Dla mnie Baszczyński grał nieźle, starał sie być aktywny w ofensywie. Cleber jest juz za "stary", a Głowacki jest podatny na kontuzje. Dlatego szkoda że Legia kupiła Pance Kumbeva. Dla mnie ten zawodnik był jednym z najlepszych w lidze. Ja bym kupił Artura Marciniaka jako zmiennika zeby sie ogrywał. Na puchary trzeba nam kogos doświadczonego. Na lewą obronę takze potrzebujemy wzmocnień, jesli Diaz bedzie grał na lewej to tragedia Piotr Brozek jest niewiele lepszy niestety.

Pomoc:
Łobodziński, Zienczuk i Sobolewski to dobrzy gracze. Jirsakowi bym bardziej zaufał. Mauro strasznie wozi piłke, ale liczę na niego. Bardzo dobrze pokazał sie Boguski.

Napad:
Tu sprawa jest dość prosta. Gramy 4-5-1 więc jest nam teoretycznie potrzebnych tylko 3 napastnikow. Brozek jest coraz lepszy, Dawidowski wraca do formy, Nei przyjdzie i Niedzielan na którego liczę. Zresztą Niedzielana można także spróbować jako bocznego pomocnika.

Czyli trzeba nam dobrego bramkarza (Malarz lub Przyrowski), lewego obronce, 2 środkowych obrońców. To moje zdanie.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.08.2008, 12:34
Kal51 napisał(a):Wyświetl post
Mój pierwszy post na forum. Przyznam, że juz troszke śledze to forum i postanowiłem załozyc konto i cos napisać.

Dla mnie Biała Gwiazda potrzebuje wzmocnień. To nie ten poziom, który reprezentował klub w meczach, np. z Parmą, Schalke, Lazio, Panathinaikosem.

Na bramkę potrzebujemy gracza rywalizującego z Pawełkiem o miejsce w bramce. Ja postarałbym się o sprowadzenie Malarza lub Przyrowskiego. Jednocześnie Juszczyk powinien zostać wypożyczony aby sie ogrywał. Najlepiej do 1 ligi bo w Ekstraklasie nikt na niego nie postawi. Pokazał kilka dobrych interwencji w Superpucharze, jednak zawalił przy 2 bramce.

Obrona:
Dla mnie Baszczyński grał nieźle, starał sie być aktywny w ofensywie. Cleber jest juz za "stary", a Głowacki jest podatny na kontuzje. Dlatego szkoda że Legia kupiła Pance Kumbeva. Dla mnie ten zawodnik był jednym z najlepszych w lidze. Ja bym kupił Artura Marciniaka jako zmiennika zeby sie ogrywał. Na puchary trzeba nam kogos doświadczonego. Na lewą obronę takze potrzebujemy wzmocnień, jesli Diaz bedzie grał na lewej to tragedia Piotr Brozek jest niewiele lepszy niestety.

Pomoc:
Łobodziński, Zienczuk i Sobolewski to dobrzy gracze. Jirsakowi bym bardziej zaufał. Mauro strasznie wozi piłke, ale liczę na niego. Bardzo dobrze pokazał sie Boguski.

Napad:
Tu sprawa jest dość prosta. Gramy 4-5-1 więc jest nam teoretycznie potrzebnych tylko 3 napastnikow. Brozek jest coraz lepszy, Dawidowski wraca do formy, Nei przyjdzie i Niedzielan na którego liczę. Zresztą Niedzielana można także spróbować jako bocznego pomocnika.

Czyli trzeba nam dobrego bramkarza (Malarz lub Przyrowski), lewego obronce, 2 środkowych obrońców. To moje zdanie.
Moim zdaniem Baszczynski jest bardzo słaby. Może być z niższym kontraktem na rezerwę, ale prawy i lewy obrońca to klucz do robienia przewagi! W polskiej lidze jest tylko Bartczak co do którego przekonany nie jestem, bo jest równie kiepski technicznie jak Baszczyński. Zagranica, ale za kasę i to w granicach 0,5 mln. Tyle trzeba szykować.

Singlar- moim zdaniem się z nami pożegna za rok. Dobrze że taki kontrakt.

Środek- Cleber już powinien pełnić rolę rezererwowego. Z prostej przyczyny. Jak odpadniemy z pucharów to nie jest to już raczej gracz co za rok może nam pomóc w pucharach. Na rezerwę jak ulał. Potrzeba 1 obrońcę środkowego. Najlepiej dość młodego żeby w Wiśle był ostoją jak Głowacki przez 10 lat. Głowacki + ten obrońca do podstawowego. Cleber i Kowalski na ławce i może być.

Lewa obrona- moim zdaniem nie znajdziemy piłkarza co będzie grał lepiej w ofensywie od Brożka. A bronić zawsze łatwiej nauczyć niż atakować!! Jedyne co to że Diaz jak dla mnie jest za wolny. Dobrze by było chyba zastanowić się czy go nie wymienić. Kosztował nas tanio, dużo chyba nie zarabia, więc nie jest to Mission Impossible.

Pomoc- do systemu 451 potrzeba przede wszystkim pomocników. Prawa pomoc ok moim zdaniem. Można coś z nich wycisnąć przy dobrym zgraniu. Lewa pomoc moim zdaniem Ćwielong jest dobrym kandydatem dopóki Zieniu jest podstawowym. Środek pomocy! Tu potrzeba wzmocnien. Cantoro trzeba wymienić. Nie daje rady w pucharach. Moim zdaniem def. pomocnik wysokiej klasy jak Sobol. A ofensywny? Tu bym poczekał bo Jirsaka może zmieniać Boguski.

Prawy obrońca za Singlara za rok.
Środkowy obrońca już teraz.
Świetny defensywny pomocnik już teraz jeżeli przejdziemy Beitar.
Bramkarz.
Do napadu to Nei ale wątpię żebyśmy się skusili. I wątpię żebyśmy akurat tu potrzebowali mega wzmocnien. Oczywiście jak Brożek odejdzie a może to się stać to znależć takiego Nei będzie już cholernie trudno, bo okazji nie będzie i pewnie będzie łapanka i kolejny spadek jakości na kolejnej pozycji.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.08.2008, 13:55
Widzewa stać było na kupno Robaka a czemu Bednarz sie nim nie zainteresował To jest wysoki napastnik,walczący a przecież takiego szukamy ,coś jak był kilka lat temu Niciński w Wiśle.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.08.2008, 14:21
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
Singlar- moim zdaniem się z nami pożegna za rok. Dobrze że taki kontrakt.
Teraz się pochwal w ilu meczach go oglądałeś. Te w Football Managerze się nie liczą.

Kortys poruszył bardzo ważną kwestię i bardzo dobrze podparł ją argumentami. Pokazało to Euro, pokazuje to nasza zatęchła klubowa kadra - bez promowania młodych NIC się nie osiągnie. Zwróćcie uwagę jak zaawansowaną wiekowo mamy kadrę, i jak zaawansowanych wiekowo piłkarzy pozyskujemy. W Jerozolimie strzelił nam 2 gole gość z rocznika '85, który ma na koncie ponad 100 występów (!!) w Beitarze. U nas taki piłkarz jeszcze przez 3 lata byłby "młody i perspektywiczny" i zagrałby w klubie może 20 razy.

A grają gracze "zasłużeni, z nazwiskami". Cantoro już nawet szkoda komentować, ale bardziej bolesny jest przykład Sobola - z całym szacunkiem i sympatią, ale on po prostu nie myśli na boisku, enty raz już to pokazał w Jerozolimie i już teraz się tego nie nauczy. Takie przypadki można mnożyć - Baszczyński, "Zieńczuk podbijający Europę" (pozdro dla autora tego określenia, niestety nie pamiętam kto . Teraz wobec kontuzji Arka będą niezłe jaja z obroną - ja już naprawdę nie wiem, czy zamiast wystawiać na środku Baszcza/Singlara/Sobola/Diaza/ch wie kogo nie lepiej dać zagrać z Beitarem Mateuszowi Kowalskiemu. Bo jak nie z takim rywalem u boku Clebera to gdzie taki zawodnik ma nabrać doświadczenia?

Ok, powiecie, że poziom szkolenia naszych młodych graczy jest denny. Ale czy poziom naszych seniorów z renomą jest dużo wyższy?
Ostatnio edytowane przez d : 03.08.2008 o godz. 14:26.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 03.08.2008, 16:40
wg mnie najsolidniej z Beitaru zaprezentował sie ofensywny pomocnik Fernandez, motał naszych jak chciał
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ez/profil.html

tani ale dosyc stary

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.08.2008, 18:40
Lukas_Wieniawa napisał(a):Wyświetl post

EDIT:

Ale Bednarz to ciamajda, znowu się spóźnił, a przecież Altidore był w naszym zasięgu, w końcu co to dla nas przelicytować Valencię, która dała za niego marne 6,5 mln euro.
Co do bramkarza to z Lechem bronił dobrze, ale w Warszawie z kadrą Janasa puścił 8 bramek. Nie można piłkarza, szczególnie bramkarza oceniać po jednym meczu.

Gdybym był Bednarzem dodałbym Cię do listy ignorowanych.
Tutaj masz o co chodzi w tym temacie: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...32&postcount=1
Wszelkiego rodzaju żale do Bednarza itp. do tematu Jacek Bednarz dyrektorem sportowym Wisły.

Kortys napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był Bednarzem, to zrobiłbym coś z Młodą Wisłą(...)
Zwróć uwagę na jeden fakt, sam Urban mówił, że gdyby nie fatalna sytuacja kadrowa, to by tych młodych nie wystawiał. Jak miał się u nas Kowalski, czy Mączyński pokazać, jak Kokoszka i Jirsak przesiadywali na ławie? Dudu nie dostawał szans, a i Matusiak w końcowym etapie jeśli tylko nie musiał, to nie grał. Jak więc sobie wyobrażasz przebijanie się do pierwszego składu zawodników z ME? Taki Rybus grał/gra na lewej stronie tylko dlatego, że Edson ma kontuzję, a Roger nie nadaje się na lewe skrzydło( zresztą wtedy jakiś młodzik musiałby zastąpić Rogera na środku). Spójrz na Lecha- Cueto, Smuda mówi, że mega gwiazda, ale trzyma go na ławie, za Wilka chcieliby kilkaset tysięcy euro, ale siedzi na ławie, Micanskie chwalą wszyscy eksperci, ale trzy sezony przesiedział na ławie, Lewandowski przyszedł za ciężką kasę, ale gra Rengifo bez formy. U nas po prostu trenerzy pierwszych drużyn nie potrafią stawiać na młodzież, gdyby nie Licka nie byłoby Błszczykowskiego, smutna prawda.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
Widzewa stać było na kupno Robaka a czemu Bednarz sie nim nie zainteresował To jest wysoki napastnik,walczący a przecież takiego szukamy ,coś jak był kilka lat temu Niciński w Wiśle.
A miałem nadzieję, że dacie sobie spokój.
Robak to cienias, gra w Widzewie, bo to jego poziom, proste?

EDIT:
http://www.weszlo.com/news/695
Specjalnie Kowalewskiego nie żałuję, o wiele ciekawsze jest info o zarobkach Malarza w Panathinaikosie, ok. 260 tyś. euro, to są pieniądze w naszym zasięgu.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 04.08.2008 o godz. 02:59.
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.08.2008, 08:54
Wlasnie sie na Transfermarkt doczytalem ze Levante rozstalo sie z 9 zaawodnikami(dlatego tez Legla ma swojego prawego obronce)..moze by sie cos znalazlo dla nas panie Bednarz..

Link: http://www.transfermarkt.de/de/verei...ebersicht.html
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.08.2008, 13:05
Gdybym był Bednarzem... zatrudnił bym TEGO zawodnika.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.08.2008, 21:04
koker napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie sie na Transfermarkt doczytalem ze Levante rozstalo sie z 9 zaawodnikami(dlatego tez Legla ma swojego prawego obronce)..moze by sie cos znalazlo dla nas panie Bednarz..

Link: http://www.transfermarkt.de/de/verei...ebersicht.html
To było do przewidzenia, pisałem o tym już zimą tego roku. Największym problemem byłyby kontrakty dla takich piłkarzy skoro Arru-cośtam zarabia 330 tyś. euro. Osobiście najchętniej widziałbym Bersona, facet chyba w naszym zasięgu, bo jego kariera nie rozwinęła się tak jak on by tego chciał i na zachodzie raczej nie trafi już do dobrego klubu. Jednocześnie Sobolewski 32 lata i rok kontraktu, Cantoro 32 lata, 1,5 roku kontraktu i wyraźna tendencja zniżkowa jeżeli idzie o formę, facet by się nam naprawdę przydał, zresztą okienko transferowe bez CDM-a to okienko stracone .
W zasięgu jest też chyba Christian Rigano, 34 lata są na pewno sporą przeszkodą w znalezieniu dobrego pracodawcy na zachodzie, a facet ma centymetry( 1,91) i doświadczenie w bardzo dobrych ligach, sezon temu strzelił dla Messiny 19 bramek w Serie A.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.08.2008, 07:25
W dzisiejszym PS

"Policzone dni Bednarza" - czyzby znowu zaczynała się karuzela zmian?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
karmel1906
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.08.2008, 07:31
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
W dzisiejszym PS

"Policzone dni Bednarza" - czyzby znowu zaczynała się karuzela zmian?

co wiecej, jak donosi WP Bednarz za drzwiami, a za niego Mielcarski
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=16608

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2008, 07:37
cały Cupiał
czyli powiedzmy sobie szczerze jak odpadniemy z B. to Skorża też może się pakować
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 06.08.2008, 08:54
mam nadzieję, że to nie prawda, że to plotka "żydowska" przed meczem
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.08.2008, 09:46
Też mam nadzieję, że to nieprawda, ale MIelcarski też byłby do zaakceptowania. Tylko mam jedno pytanie, po co go w ogóle zwalniali skoro teraz go chcą znowu zatrudniać? Rozumiem, że rotacją musi być w całej ekipie... ehh
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 06.08.2008, 09:52
Gdybym był Bednarzem sprzedałbym swój dom, samochód i rodzine, żeby była kasa na transfery i nie musieli by mnie wywalać z Wisły...

Mam nadzieje, że to tylko moi ukochani redaktorzy PS chcą zepsuć atmosferę przed meczem.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 06.08.2008, 10:16
jeśli Bednarz zostanie to może mógłby sie zaintersować Szamotulskim.Teraz co prawda trenuje z PGE ale może dałoby sie go nakłonić do przyjścia do Wisły ? W końcu to Bednarza kolega z boiska bo razem grali przez kilka lat w Legi.Taki doświadczony bramkarz jest bardzo potrzebny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów