The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2008, 11:18
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Z twojej wypowiedzi zrozumiałem tyle:

1. Skoro Cupiał ma wielkie pieniądze i jest właścicielem to jest nieomylny w sprawie zarządzania klubem TS Wisła Kraków
2. Każdy kto nie ma tak dużych pieniedzy jak Cupiał nie ma prawa krytykowac (oceniać) jego decyzji.

Masz więcej równie ciekawych mądrości na zbyciu?
Dramat.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.08.2008, 11:22
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Dudi, dlatego ja już sobie dałem spokój z tym forum.Dzięki "specom" "analitykom" i "menadżerom z FM" w temacie transferowym jak i "nibylandii " pojawily mi się pierwsze siwe włosy.
Nie ma co się denerwować.Najlepiej chyba wychodzić z założenia "Ty masz rację, ja mam spokój", szkoda tylko, że te forum czyta cała kibicowska Polska (i nie tylko) i widzą to co tu się dzieje
.Inteligentni i wykształceni ludzie- a za takich uważam np Sambo czy Flamengiste - są zagłuszani przez nieokrzesanych menadżerów z "football menadżera", którzy uczą Cupiała jak ma wydawać pieniądze.
Czytając tego typu rzeczy nasuwa mi się powiedzenie "Syn uczy ojca dzieci robić".

Najlepiej walić puste slogany: "Bednarz łysy chu","Cupiał wypierdalaj","Balcerowicz musi odejść" itd...
To Ty szanowny kolego naucz Cupiała jak je wydawać. Tutaj jakakolwiek obrona Cupiała nie ma sensu. Rozmawiajmy o faktach. Przecież ,żeby Bednarz mógł wydać pieniądze na transfery to musi najpierw je mieć. Cały okres przygotowawczy widać ich nie było. Gdyby na starcie dysponawał chociaż tą kwotą jaka teraz jest wymieniana w kontekście Nei'a to przypuszczam ,że nasz skład trochę inaczej by wyglądał. A tak zarząd sam sobie strzela w stopę ani pucharu UEFA ani LM ani wpływów za bilety ani za transmisje. To się chyba nazywa niegospodarność i działanie na szkodę klubu. Teraz najłatwiej kierować pretensje w stronę Bednarza ale w czym on jest tutaj winny. Z pustego to i Salomon nie naleje. Żeby rozsądnie wydać kasę to trzeba ją przede wszystkim mieć. A tutaj widać ,że to jest celowa zagrywka. Cupiał jest pewny ,że odpadniemy to kazał ściemniać z tym Nei'em. Zobaczymy jak będą śpiewać jak się w środe okaże ,że Beitar został wyjebany. Pewnie powiedzą ,że sklad jest dobry nie trzeba go wzmacniać bo przeszliśmy Beitar. Tak czy siak jest wielkie gówno.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 02.08.2008 o godz. 11:27.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Dramat.
Dramat to jest wrzucanie wszystkich którzy wyrażą swoją opinie (niekoniecznie zgodną z włascicielem) do jednego wora "idiotów i pokemonów". I używanie takich argumentów.....nie masz kasy to g.. wiesz o zarządzaniu.... (syn ojca uczy i takie tam.....)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Tu nie chodzi o wydawanie Cupiałowych pieniedzy , bo to nie są pieniadze Cupiała , tylko Wisły SSA , które zarobiła na reklamach , transferach , transmisjach , biletach , itd . Ja nie mówie aby 80% budzetu przaznaczać na transfery ale te 30 % jak najbardziej , po to aby utrzymać lub troche podnieść poziom sportowy . Cupiał i tak zarobił na Wiśle , zamienił sie terenami z Cracovią ( Wielicka - 3 Maja ) bedzie tam stawiał hotel z buirami . Dzieki Wiśle jego Firma stała się marka rozpoznawalną w całej Europie .Juz nie bede sie rozpisywał ile błedów popełniono w zarzadzaniu klubem za ery Cupiała , w RN i zarzadzie są ludzie którzy nie posiadaja elkementarnej wiedzy z zarządzania klubem sportowym , marketing lezy bo szkoda zatrudnic menagera z prawdziwego zdarzenia . Zresztą juz nie mam siły sie denerwować jak widze kto rządzi Wisłą , chłopki z Myślenic , którzy dzieki układom i lizaniu dupy Cupiałowi są w TF i W RN .
Ostatnio edytowane przez Gin : 02.08.2008 o godz. 11:26.
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.08.2008, 11:25
Z twojej wypowiedzi zrozumiałem tyle:

1. Skoro Cupiał ma wielkie pieniądze i jest właścicielem to jest nieomylny w sprawie zarządzania klubem TS Wisła Kraków
2. Każdy kto nie ma tak dużych pieniedzy jak Cupiał nie ma prawa krytykowac (oceniać) jego decyzji.

Masz więcej równie ciekawych mądrości na zbyciu?
Gdyby nie Cupiał i jego kasa to dziś gralibyśmy w 2 lidze. Wam się we łbach poprzewracało czy co? Trochę szacunku do człowieka, który za własne pieniądze uratował Nasz klub! Zobaczymy co będziesz pisał jak ta gazeta nie będzie mieć racji i Nei będzie u nas wcześniej niż myślisz? Będzie pewnie BEDNARZ SZACUN, CUPIAŁ AJ LAW JU... Myślisz, ze mi się ta sytuacja z Nei podoba Tak się nie robi w profesjonalnym klubie, ale cóż...
PS. Jak się komuś nie podoba Wisła, Cupiał to idźcie na druga stronę błoń. Tam transfery są i to coraz wyższe....
ehh...

Odpowiedz cytując
Dalku
Banita

Od: 07.2008

Stary 02.08.2008, 11:27
Oni sami w tej Telefonice i Wisle SSA nei wiedza czego chca.Potykaja sie o wlasne nogi , robia jakies nerwowe ruchy lub nie robia nic . Pier*ola caly sezon ze Mistrz to tylko przystanek przed pucharami i co ? jest mistrz to znowu sie oslabiami o co ku*wa chodzi? Bednarza moze uratowac tylko ze jakims cudem przejdziemy Beitar ,wtedy bedzie robil konferencje z neiem i chu* wie kim , a jak odpadniemy to ciekawe co powie ,niech spierda*a
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.08.2008, 11:30
Pawel.Busko napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie Cupiał i jego kasa to dziś gralibyśmy w 2 lidze. Wam się we łbach poprzewracało czy co? Trochę szacunku do człowieka, który za własne pieniądze uratował Nasz klub! Zobaczymy co będziesz pisał jak ta gazeta nie będzie mieć racji i Nei będzie u nas wcześniej niż myślisz? Będzie pewnie BEDNARZ SZACUN, CUPIAŁ AJ LAW JU... Myślisz, ze mi się ta sytuacja z Nei podoba Tak się nie robi w profesjonalnym klubie, ale cóż...
PS. Jak się komuś nie podoba Wisła, Cupiał to idźcie na druga stronę błoń. Tam transfery są i to coraz wyższe....
ehh...
Widzisz to co dla Ciebie jest sufitem to dla nie których od kilku dobrych lat jest podłogą.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 02.08.2008 o godz. 11:33.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.08.2008, 11:31
Pawel.Busko napisał(a):Wyświetl post
ehh...
Ejjj a Ty moze na stadion do Kielc! Co to z aragument z drugą stroną błoń! Trochę wzajemnego szacunku nie zaszkodzi!

Odróznij 2 rzeczy:
1. Docenienie działalności Cupiała
2. Pokazanie że pewne rzeczy można (nalezy) robic lepiej (krytyka, ocena itd)

To się wzajemnie nie wyklucza. Ty "kochasz" bezrefleksyjnie ale są i tacy co pokazjuą że za te pieniądze można było przez 10 lat mieć 8 tytułów MP a nie np 6 i grać lepiej w pucharach. Powiedz mają prawo do wyrażania swojej opinii?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.08.2008, 11:33
Dalku napisał(a):Wyświetl post
Oni sami w tej Telefonice i Wisle SSA nei wiedza czego chca.Potykaja sie o wlasne nogi , robia jakies nerwowe ruchy lub nie robia nic . Pier*ola caly sezon ze Mistrz to tylko przystanek przed pucharami i co ? jest mistrz to znowu sie oslabiami o co ku*wa chodzi? Bednarza moze uratowac tylko ze jakims cudem przejdziemy Beitar ,wtedy bedzie robil konferencje z neiem i chu* wie kim , a jak odpadniemy to ciekawe co powie ,niech spierda*a
Już mi ten temat braku wzmocnień k*wa bokiem wychodzi. Powiedz mi chłopcze kogo mieli kupić w tym oknie? Kogo? Jeszcze raz, kogo? Jednego chcieli, był za drogi, drugi był tańszy, ale nie chciał grać w słabej polskiej lidze. Bednarz miał zrobić transfery "dla sztuki"? Kupić paru grajków i zatkać buzie szefom i kibicom? Wisła to jest klub sponsorowany owszem, przez bogatego człowieka ale na warunki polskie, nie przez Abramowicza, dla którego bańka euro w tę stronę czy w tamtą to wszystko jedno. Jesteśmy w Polsce, nie w Premiership!
Odpowiedz cytując
Dalku
Banita

Stary 02.08.2008, 11:39
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Już mi ten temat braku wzmocnień k*wa bokiem wychodzi. Powiedz mi chłopcze kogo mieli kupić w tym oknie? Kogo? Jeszcze raz, kogo? Jednego chcieli, był za drogi, drugi był tańszy, ale nie chciał grać w słabej polskiej lidze. Bednarz miał zrobić transfery "dla sztuki"? Kupić paru grajków i zatkać buzie szefom i kibicom? Wisła to jest klub sponsorowany owszem, przez bogatego człowieka ale na warunki polskie, nie przez Abramowicza, dla którego bańka euro w tę stronę czy w tamtą to wszystko jedno. Jesteśmy w Polsce, nie w Premiership!
Kogo ? A kogo kupil Lech ? Arbolede,Peszko,Stilica i Lewandowskiego ,jakos sie ku*wa dalo i Lech nie mial zadnej gwarancji ze bedzie gral w grupowej fazie pucharu Uefa.U nas jak nie bylo kogo sprzedac to mogli trzymac Dudke ,dopoki nie znajda za niego kogos .napalili sie na transfer jak szczerabty an suchary i ch*ja z tego beda miec jak odpadniemy w srode
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.08.2008, 11:43
Ejjj a Ty moze na stadion do Kielc! Co to z aragument z drugą stroną błoń! Trochę wzajemnego szacunku nie zaszkodzi!
Dobra przyznaje się, mój błąd. Koniec tego tematu.

Odróznij 2 rzeczy:
1. Docenienie działalności Cupiała
2. Pokazanie że pewne rzeczy można (nalezy) robic lepiej (krytyka, ocena itd)

To się wzajemnie nie wyklucza. Ty "kochasz" bezrefleksyjnie ale są i tacy co pokazjuą że za te pieniądze można było przez 10 lat mieć 8 tytułów MP a nie np 6 i grać lepiej w pucharach. Powiedz mają prawo do wyrażania swojej opinii?
No dobra to udowadniajcie , że w tytułach powinniśmy przegonić Ruch, ale co nam to da? Przecież czasu sie nie cofnie. Popatrz ilu forumowiczów pisze, że Cupiał jest be. A spytasz się czemu, to nie umieją odpowiedzieć. Dość mam słuchania lamentu po przegranych meczach. Ten temat opanowali 12- latkowie, wielcy znawcy. Nie będzie rzetelnej oceny, szczerej krytyki, dopóki ci znawcy nie dadzą sobie na wstrzymanie. Ty masz swoje zdanie, da się z Tobą podyskutować, ale jesteś jednym z nielicznych.

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.08.2008, 11:44
Dalku - Weź może jakieś tabletki, czy cóś? A może Melisy sobie łyknij chłopcze?

Panowie Modzi - za obrażanie pracowników i właściciela klubu, chyba powinien być ban, czyż nie?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.08.2008, 11:45
podszywacz napisał(a):Wyświetl post

W takim razie po co odpuszczaja takich graczy jak Paulista,itp...? czemu nie sciagneli Cwielonga?on rowniez moze grac na lewym skrzydle?to juz nnie chodzi o super gwiazdy skoro nie mamy pieniedzy , tylko zawodnikow ktorzy beda potrafic zastapic np Zienczuka czy innych podczas urazu lub wejsc w trakcie meczu aby cos drgnelo w grze.
Odpowiedz cytując
Olek_10
Junior Member

Stary 02.08.2008, 11:46
zawsze starałem się podchodzić ze zrozumieniem do poczynań szefów Wisły. Ale jeżeli okaże się prawdą sytuacja z uzależnianiem transferu Neia od wyniku z Beitarem to będa to naprawdę kpiny. Cupiał jest zasłużonym człowiekiem dla naszego klubu ale są tez granice absurdu i skąpstwa. Wisła to marka w Polsce i znana nazwa w Europie. Przestańmy mówic o Bogusiu jak o zbawcy. Na pewno renoma Wisły przyciagnęła by nie mniej bogatego sponsora. Jeżeli sprawa z Neiem okaze się pradziwa to chylę głowę przed tym co dzieje się w Lechu.
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Od: 08.2006

Stary 02.08.2008, 11:47
Ja nierozumiem waszego złego podejścia do Pana B. człowiek przecież szuka, jeździ, obserwuje i tylko od Bodzia zależy czy danego grajka będziemy mieć czy nie. Bo gdyby kasa była to mielibyśmy już paru dobrych biegaczy
Odpowiedz cytując
Mist
Member

Od: 05.2005

Stary 02.08.2008, 11:47
Owszem B. Cupiałowi należy się szacunek ale nie można robić z niego świętej krowy
twierdzenie że bez niego gralibyśmy w 2 lidze jest śmieszne ,nikt nie wie jak by wyglądała sytuacja Wisły bez Telefoniki
Przypomnijmy że cały czas rośnie zadłużenie Wisły wobec pana Cupiała i dziwnie się ono nie zmniejsza mimo transferów i umieszczenia loga telefoniki na koszulkach
ale to dyskusja nadająca nie nadająca się do tego tematu
Co do polityki transferowej w tym sezonie ,to wiadomo że transfery będą jak będą europejskie puchary
na LM raczej nie ma się co nastawiać (obym się mylił)ale puchar UEFA jest bardzo realny
z tym że transfery powinno się dokonać przed okresem przygotowawczym aby nowi gracze mogli się zgrać z drużyną
niestety u nas postawiono na inny wariant według mnie nie najlepszy
i wpływu na to nie miał ani trener Skorża ani Bednarz (on przecież bez zgody zarządu i Bogusia nie może zrobić nic)

Na ruchy transferowe należy poczekać do końca meczu z Beitarem oby było to transfery tylko do Wisły a nie z...
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.08.2008, 11:54
Styk83 napisał(a):Wyświetl post
W takim razie po co odpuszczaja takich graczy jak Paulista,itp...? czemu nie sciagneli Cwielonga?on rowniez moze grac na lewym skrzydle?to juz nnie chodzi o super gwiazdy skoro nie mamy pieniedzy , tylko zawodnikow ktorzy beda potrafic zastapic np Zienczuka czy innych podczas urazu lub wejsc w trakcie meczu aby cos drgnelo w grze.
I w drugą stronę: dlaczego odchodzi Kokoszka, Dudka, Paulista w sumie zaczął się dąsać na kasę, nikt go na siłe nie wyrzucał. Patrzmy realnie! Kocham ten klub ale Wisła gra w III lidze europejskiej!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 02.08.2008, 12:42
Dramat to jest wrzucanie wszystkich którzy wyrażą swoją opinie (niekoniecznie zgodną z włascicielem) do jednego wora "idiotów i pokemonów". I używanie takich argumentów.....nie masz kasy to g.. wiesz o zarządzaniu.... (syn ojca uczy i takie tam.....)
Ja nie mam nic przeciwko krytykowaniu Cupiała/Bednarza- sam mam mu za złe, że nie wzmacnia Wisły.Denerwuje mnie za to, jego pouczanie, nazywanie go dyletantem i nieudacznikiem w tym co robi.
Sam nie mam doświadczenia w zarządzaniu czymkolwiek, ale zdrowy rozsądek mówi mi, że kierowanie czym takim jak klub sportowy musi posiadać jakis wieloletni plan działania.Plan ten obejmuje nie tylko przyszły sezon ale i następne lata.

Ja to widzę tak, że ten "Master Plan" stworzył Cupiał, który realizowany jest przed radę nadzorczą.Ona jest oczami Cupiała na klub jak i jego marionetka, jednak kontroluje poczynania naszego prezesa.Prezes Wilczek z kolei sprawuję władzę nad finansami - a przecież jest doświadczonym urzędnikiem Państwowym i ekonomistą(vicenaczelnik i zastępca naczelnika Urzędku Skabowego, absolwent SGH i UE) więc jakieś tam doświadczenie i wykształcenie ma.Jest on łącznikiem między Bednarzem a radą nadzorczą.A Bednarz? Być może się mylę, ale to on jest głownym autorem 23 milionowego zarobku dla Legii w tamtym roku...
Do czego zmierzam?Uważam, ze mamy w klubie kompetentnych, którzy są specjalistami w tym co robią i należy im zaufać.
Wiadomo, nad tym wszystkim stoi Cupiał, który na pewno nie pozwoli by Wisła stała się ligowym średniakiem- bo zwyczajnie było by to dla niego bez sensu.Jestem pewien, że ma w głowię wieloletnią wizję, którą skrupulatnie realizuję, nie bacząc na falę krytyki (która i tak nie spada bezpośrednio na niego, tylko na podległych mu pracowników) kibiców i mediów.
Dlaczego Cupiał ma nie wiedzieć co robi? Telefonika, której Cupiał jest właścicielem jest jedną z największych firm w Europie w swojej branży, która systematycznie zwiększa swój udział w rynku,wypracowywuje coraz to większe dochody- znaczy, że się rozwija, jakiś czas temu byłą jakaś wizja, która została zrealizowana.
Dlaczego Cupiał bogatszy w 10 letni bagaż doświadczeń w piłce miałby zrujnować Wisłę, bądź spowodować regres sportowy- zwłaszcza teraz, gdy powoli polska piłka wygrzebuję się z korupcyjnego bagna, powstaje 35 tysiącznik wraz z infrastrukturą, w futbolu pojawiają się coraz większe pieniądze, zmienia się organizacja kwalifikacji LM- czyli naszego punktu docelowego?
Naprawdę sądzicie, że niedawne słowa Wilczka, "Wprowadzenie Wisły do Ligi Mistrzów będzie wtedy oplacalne, gdy zagości ona w niej na stałe, a nie bedzie to jednorazowy wyskok" to tylko czcze gadanie?

Po prostu Wiślak:

Nie chce mi się powtarząc. Ciekawy jestem, co byś pisał, gdybyśmy w 2004 nie wylosowali Realu Madryt- wszak mieliśmy chyba najsilniejszą pake w historii, lub gdybyśmy nie zostali przekręceni przez sędziego w Atenach czy z Lazio.
3 minuty i nie uznany gol Penksy.
Zaraz napiszesz o Anderlechcie Bruksela, faktycznie, to była kretyńska decyzja, odpadliśmy, jednak sama Wisła polskiej piłki nie udźwignie.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 02.08.2008 o godz. 12:57.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.08.2008, 12:44
Niepowazne to wszystko w stosunku do samego gracza i CSKA. A jak przejdziemy ten Beita to co ? Bedziemy czekac na losowanie 1 rundy pucharu UEFA z finalizacja transferu bo przeciez jak tam trafimy Milan to tez bedziemy bez szans. Gdyby wszystko przebirgalo normalnie to teraz nie byloby tematu Beitar. Odpowiedzcie sobie szczerze czy tak smiesznie zarzadzany klub zasluguje w ogole na cokolwiek w europejskich pucharach ? Liczymy na fuksa ale szczesciu tez trzeba pomoc. Mozna narzekac na pecha z czerwona kartka Zienczuk czy kontuzja Glowy ale sami to sprokurowalisnmy na wlasne zyczenie.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.08.2008, 13:51
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Ja SE mogę trzymać, ale najwyżej w Fifie, bo ani nie jestem trenerem, ani dyr. sportowym, ani w zarządznie nie siedzę, a do Bogusława Cupiała brakuje mi jakieś pare miliardów. I dobrze, bo gdybym był,to bym chyba osiwiał,czytając większość postów w tym temacie.

Liga pokaże, ile wart ten 'dream team' z Poznania i 'osłabiona' Wisła.
Prawdziwą wartość piłkarzy to właśnie pokazują puchary. Po 1 meczu Cantoro i Baszczyński przeszli selekcję negatywną. I to właśnie ta 2 nie nadaje się na puchary, a tym samym nie ma sensu ich dalej rozważać też jako graczy pierwszej 11 w lidze. Bo liga powinna być dla nas przetarciem przed pucharami i to właśnie tutaj musimy kształtować nowych liderów drużyny.

Obrońcę trzeba naprawdę wybrać z głową, bo zatrudnianie piłkarzy typu Singlar, czy Diaz których Skorża boi się wstawić nawet z dość przeciętnym Beitarem nie ma sensu. Rozumię że z Diazem spróbowaliśmy, na ligę może być, ale w takim razie na puchary praktycznie w obronie mamy 4 piłkarzy w obronie z których można wybierać i dodatkowo tylko 2 z nich jest dobry, a jeden z tych dobrych niebawem zakończy karierę.

Tak więc może teraz widzisz jaki jest sens trzymania Szabatów i Kmiecików i pozorowanie szerokiej kadry, skoro w żadnym ważnym meczu na nich liczyć a rokowanie na przyszłość mają mizerne.

Mój pomysł na środek obony to 3 równorzędnych piłkarzy stale rotowanych( a nie tak jak do tej pory nawet w słabych meczach musiał grać Cleber i Głowa, nawet jak już było mistrzostwo roztrzygnięte) czyli np:
Cleber Głowa Jodłowiec + 1 stary ale dobry w razie kontuzji(Cleber za rok itd) + jeden młody a la Kowalski (Cleber za rok itd). Wtedy nie będzie konfliktów a i nie będzie trzeba utrzymywać 4 drogich piłkarzy.

Jeżeli Skorża nie chce mieć buntów to musi rotować i w każdym meczu musi grać inna para oprócz meczów ważnych i ew. przed nimi.

Piotr Brożek na lewej obronie uważam że spisuje się bardzo dobrze. Ale to co wyprawia Baszczyński na prawej woła o pomstę do nieba. Szkoda że nie ma zdrajcy, bo jednak na tej prawej obronie prezentował jakość nieporównywalną do pana Marcina.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 02.08.2008 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.08.2008, 14:16
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
No czy wydatek 40 tys dla takiego klubu jak Wisła dużo by zmieniła to nie powiem. A na Jodłowca nas po prostu nie stać (w sumie ja też nie dałbym za niego 1,5 mln euro), może przyjdzie Hernani czy Bartczak, bo są tansi. Ale też pomyślcie, że raczej nikt z zarządu się nie spodziwał odejścia Kokosa, a że za niego dużo kasy nie wpłyneło to ciężko było znaleźć godnego następce (choć uwarzam, że to by się udało). A jak iść dalej tezą, że np. Szabat czy Kmiecik zajmują za dużo budżetu to pójdźmy na całość i wywalmy całą Młodą Ekstraklase, bo też nie widzicie tam talentów. Takie gadanie jest chore. Popatrzcie choćby na europejskie średniaki to chyba tam mają 22 osobowe kadry i są tacy zawodnicy co nie grają w ogóle i mają role zapchajdziury w przypadku kontuzji. A jednak ja widze róźnice jakby z Beitarem na obronie zagrał Brożek, a nawet ktoś z ME. Bo jednak napastnik kompletnie na obrobnie sie nie zna, a junior to ma wyuczona ta pozycje chociaz. Dlatego z takim gadaniem to przesada.
no jeżeli utrzymujemy młodą ekstraklasę w której nie ma talentów to rzeczywiście jest to chore... Wybacz ale jednak jest to chore... W Polsce jest sporo utalentowanych graczy. Nie wiem na jakiej zasadzie budowane są umowy z młodymi graczami, ale w takim razie powinna być tam większa selekcja i rotacja.

A znasz powiedzenie grosz do grosza?
Każdy taki pieniądz jest zmarnowany, a mógłby iść na innego zdolniejszego juniora, lub na drobną część kontraktu dla piłkarza który na siebie zarabia. Nie ma sensu wydawać nawet małych pieniędzy na piłkarzy którzy nic nie wniosą, a sprzedać się też ich raczej nie sprzeda. No chyba że ktoś kupi Kmiecika za 100tys złotych to nawet wyjdziemy na zero. Ci piłkarze w kadrze obrazują stan naszego zaopatrzenia w świerzy narybek.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 02.08.2008 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.08.2008, 14:32
Nie zdziwie sie jak 850 tys. Nei to kosztowal do piatku, a teraz bedzie znowu 1 mln albo i wiecej.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.08.2008, 14:41
Heh, co roku sezon ogorkowy przynosi nam to amo. Wieczne narzekanie na brak transferow a gdy sa to wielkie nadzieje a potem wielki lament jak kiepskie byly to "wzmocnienia". Uwielbiam za to to forum. Dzien w dzien poprawia mi humor sie jak widze takich jak dynek.pl, Acapelo, hedu i pozostalych wiecznych malkontentow ktorzy wiecznie narzekaja a nawet zlotowki nie dorzuca poza kupnem biletu na mecz choc i w tym przypadku nie zawsze to dziala bo pelna frekwencja to tylko na najwiekszych hitach jest. Ktos moze mi wypomniec moj poprzedni post odnosnie Ze Kalangi owszem podjaralem sie i nadal bardzo chcialbym go w Wisle ale przeciez nie od tego zalezy to czy bede temu klubowi kibicowal.

Odnosnie transferow. Priorytetem jest zakup obroncow i to nie tlyko srodkowego ale lewego i prawego na lawke, lewego pomocnika i drugiego ofensywnego. ZAapomnialbym o bramkarzu. A jak przyjda Ze Kalanga i Nei to tez bede szczesliwy.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.08.2008, 14:48
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
no jeżeli utrzymujemy młodą ekstraklasę w której nie ma talentów to rzeczywiście jest to chore... Wybacz ale jednak jest to chore... W Polsce jest sporo utalentowanych graczy. Nie wiem na jakiej zasadzie budowane są umowy z młodymi graczami, ale w takim razie powinna być tam większa selekcja i rotacja.

A znasz powiedzenie grosz do grosza?
Każdy taki pieniądz jest zmarnowany, a mógłby iść na innego zdolniejszego juniora, lub na drobną część kontraktu dla piłkarza który na siebie zarabia. Nie ma sensu wydawać nawet małych pieniędzy na piłkarzy którzy nic nie wniosą, a sprzedać się też ich raczej nie sprzeda. No chyba że ktoś kupi Kmiecika za 100tys złotych to nawet wyjdziemy na zero. Ci piłkarze w kadrze obrazują stan naszego zaopatrzenia w świerzy narybek.
Jak ty człowieku smęcisz. Nasza młoda Wisła zdobyła mistrzostwo ME. Ostatnio nasze młodziki wygrały turniej w stanach. To mało? Wbij sobie w końcu do łba że nie jesteśmy Brazylią, czy Portugalią żeby Ronalda czy Nanie nam się mnożyły na potęgę.
Czytam już któryś z kolei twój post i oczom nie wierzę, trochę już to forum przeglądam, ale jeszcze nikomu nigdy ignora nie dałem, czuj się więc wyróżniony bo jesteś pierwszy. Żegnam, bez odbioru.

EDIT - już naprawdę ostatni raz odpowiem ci twoim własnym cytatem
Cytat:
eot
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 02.08.2008 o godz. 14:55.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.08.2008, 15:06
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Heh, co roku sezon ogorkowy przynosi nam to amo. Wieczne narzekanie na brak transferow a gdy sa to wielkie nadzieje a potem wielki lament jak kiepskie byly to "wzmocnienia". Uwielbiam za to to forum. Dzien w dzien poprawia mi humor sie jak widze takich jak dynek.pl, Acapelo, hedu i pozostalych wiecznych malkontentow ktorzy wiecznie narzekaja a nawet zlotowki nie dorzuca poza kupnem biletu na mecz choc i w tym przypadku nie zawsze to dziala bo pelna frekwencja to tylko na najwiekszych hitach jest. Ktos moze mi wypomniec moj poprzedni post odnosnie Ze Kalangi owszem podjaralem sie i nadal bardzo chcialbym go w Wisle ale przeciez nie od tego zalezy to czy bede temu klubowi kibicowal.
A czy nie wysnowasz za daleko idacych wnioskow?
Chyba nikt tu nie uzaleznia kibicowania od transferow lub ich braku
Inna natomiast jest sprawa komentowanie takiej prowizorki z jaka jeszcze doczynienia chyba nie mielismy

Teraz jeszcze ten wspanialy njus, gdzie jesli jest prawdziwy to normalnie rece opadaja.
Miesiac negocjacji ,Nei juz w samolocie a tu nagle sie okazuje ze transfer jest zalezny od meczu z Beitarem, do ktorego przystapimy z 1 srodkowym obronca ,bez lewego pomocnika, oraz mega mocna lawka rezerwowych.
koyoot - to juz nie chodzi o nas , pomysl o trenerze jak on sie przez to wszystko czuje ,mamiony obietnicami z ktorych kompletnie nic nie wyniklo a na domiar zlego, zamiast wzmocnien, sklad zostal ,przy takiej sytuacji w jakiej teraz jestesmy, powaznie oslabiony.

Nie da sie wszystiego usprawiedliwic brakiem pieniedzy.
Ja juz moge sobie wyobrazic jakie Bogus sobie cisnienie zrobil na Barce, tyle ze nie zrobil kompletnie nic , by trener mial chocby 1 zawodnika na dana pozycje.
Jak odpadniemy z Beitarem to tu sie moze zaczac kolejna czystka a tego chyba nikt nie chce i jak trener zrobil wszystko , by zespol prezentowal sie jak najlepiej, to wlasciciel zrobil wszystko by mu w tym przeszkodzic.

Dudka odszedl za gruba kase - swietnie - co z tego mial Skorza - nic
Przyszedl 'plecowy' sponsor - swietnie - co z tego ma Skorza - nic
Zostalo 2 nominalnych srodkowych obroncow - od kiedy to bylo wiadome? - od dawna - co zrobiono by sprowadzic chociaz 1 potrafiacego kopnac prosto pilke - nic
Marzyl sie trenerowi wysoki napastnik - co zrobiono by przed najwazniejszymi meczami w tym roku, mial takiego do dyspozycji? - nic
Pozbyto sie solidnego 'dzokera' - zrobiono cos by zastapic go kims innym? - nie.

itp ,itd
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.08.2008 o godz. 15:13.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.08.2008, 15:35
Ale to wszystko nadal jest bezsens...
CZekamy na niby transfery po meczu z Beitarem...

Jak go nie wygramy to ich nie bedzie,jak wygramy to niby maja byc,tylko ja dalej nie moge tego zrozumiec dlaczego to jest zalezne od tego...

Jestescie pewni ze bez transferow wygramy lige w tym rokuJa mysle ze moze byc jednak ciezko....ale mozliwe ze da sie to zrobic...
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.08.2008, 15:41
Jak ja bym był na miejscu Nei to popierdzieliłbym Wisłe. Sory ale to co robią ludzie z góry ( nie wiem Cupiał , RN) to jest po prostu dramat. No jak można tak traktować ludzi? Wiemy że CSKA jest na skraju bankructwa, wiemy że Nei chce wreszcie grać tam gdzie mu zapłacą, a Wisła co? Robi wała jak Polska cała i nagle uzależnia transfer od przejścia Beitaru... To się w pale normalnemu człowiekowi nie mieści.

Jak można tak traktować ludzi? CSKA sie w****i i sprzeda Nei do innego klubu, a Nei po takiej akcji nie będzie juz chciał grać w Wisle....

Ręce opadają...

I jesli odpukać nie przejdziemy Beitaru to nie zdziwiłbym się jakby panowie Bednarz i Skorża podali się sami do dymisji. Wtedy Cupiał zobaczyłby że jest niepowaznym człowiekiem.

Nie jedzcie po Bednarzu, bo koleś naprawde dużo robi dla Wisły. Wyszukuje naprawde ciekawych grajków, którzy mogą być duzym wzmocnieniem Wisły. Jestem przekonany że jakby dano Jackowi ze 2 mln euro na transfery to Wisła mialaby naprawde znacznie mocniejszy zespół niż rok temu. Ja do niego nie mam żadnych pretensji, bo o co?
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.08.2008, 15:52
To smutne co tutaj się dzieje, jeszcze kilka godzin takiej dyskusji i moderatorzy zamkną temat i będą mieli rację. Tematycznie to podpada pod Nibylandię, tylko tam wypowiedzi przeważnie są dłuższe i stanowią jakiś logiczny wywód, a tutaj jest w większości pieniactwo.

Wielu przepowiadało, że ewentualne transfery będą dopiero po meczu z Beitarem i było w porządku, wielu się pod tymi wypowiedziami podpusywało. A teraz co? Potwierdza się, to wrzucamy na Cupiała Bednarza i kogo tam jeszcze mamy pod ręką? Baradzo dojrzale.
Z jednej strony uważam, że nawet z tym co mamy, mistrz jest nasz, bo nasza młodzież pokazuje, że warto na nią stawiać i że jest już gotowa do walki na ligowym poziomie. Mamy dużo powrotów z wypożyczeń i po kontuzjach i wszystko wskazuje, że Skorży udaje się przywrócić tych zawodników do formy.
Z drugiej strony brak transferów denerwuje mnie, bo jakby nie patrzeć mieliśmy w tym okienku spory odpływ krwi. Młodzież młodzieżą, ale jeżeli za rok odejdą kolejni, to znowu do pucharów przystąpimy ze słabszą kadrowo drużyną. Ze dwa transfery są nam niezbędne aby utrzymać status quo, a tak naprawdę wszyscy tutaj liczą na rozwój. Oczywiście można tych transferów dokonać zimą, można utrzymać obecną kadrę przez rok, tylko co jeśli się nie uda?
Jeżeli przejdziemy Beitar to uważam, że transfery są koniecznością i jestem pewien, że przed UEFA się wzmocnimy. Co jednak jeśli odpadniemy? Mamy w tej chwili wielu piłkarzy "na cenzurowanym". Z jednej strony różnego rodzaju powroty: Gołoś, Barreto, Varga, Dawidowski, Niedzielan. Z drugiej piłkarze, którym kończą się kontrakty, wszyscy są w zaawansowanym wieku: Baszczyński, Sobolewski, Zieńczuk, Cantoro. Do tego dochodzą transfery: Jirsak, Diaz, Łobodziński, Singlar i młodzież: Małecki, Kowalski, Mączyński, Szabat, Cebanu i zawodnicy wiecznej ostatniej szansy Kmiecik i Juszczyk. To razem 20 nazwisk piłkarzy, których umiejętności muszą zostać zweryfikowane w tym sezonie, aby za pół roku lub rok podjąć odpowiednie decyzje personalne. W wypadku odpadnięcia z pucharów, ten sezon możnaby wykorzystać na prawdziwe porządki w kadrze. Problem polega na tym, że konieczny "odsiew" okaże się zbyt duży aby możliwe było odpowiednie uzupełnienie kadry o nowych piłkarzy. Z kadry pierwszego zespołu nie wymieniłem bodajże 6 nazwisk: braci Brożków, Głowackiego, Clebera, Boguskiego i Pawełka, to mniej więcej pokazuje jak wygląda nasza przyszłoć kadrowa, a skoro jest tak źle, to my jednak potrzebujemy transferów już teraz, bo choć na Polską ligę jesteśmy mocni, to za rok przed pucharami możemy obudzić się z przysłowiową ręką w nocniku.
Odpowiedz cytując
łuk79
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 02.08.2008, 16:56
W super expresie piszą, że przyjedzie w poniedziałek. I może warto tej gazecie zaufać bo to ona pierwsza poinformowała, że Wisła zainteresowana jest Neiem.
Odpowiedz cytując
PowerWiślak123
Member

Od: 02.2008

Stary 02.08.2008, 17:00
Jeśli nie przejdziemy Beitaru to Nei nie przyjdzie, Cupiał nie chce wydawać kasy, może ją pożyczyć. Jeśli nie będzie dalszej gry w pucharach to nie będzie mu z czego oddać.

"Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka."
ROMAN DMOWSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów