The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PowerWiślak123
Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2008, 10:22
Przejście Beitaru to minimum, bo jeśli odpadniemy to nie będziemy grali PUEFA a jeśli ich przejdziemy to będziemy mieli minimum awans do fazy grupowej PUEFA i jeszcze mecze z Barcą z szansami na awans. Ale w tym momencie całkowicie popieram trenera Skorżę mówiącego, że koncentryje się tylko na Beitarze. Na pewno dobrze by było gdyby jednak Zienio zagrał w rewanżu, bo ciężko jest obecnie zastąpić kogokolwiek. Myślę też, że powinniśmy zagrać 4-4-2, niestety ale 4-5-1 nie bardzo skutkowało. Największ moje zmartwienie to Głowa a raczej jego brak.

"Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka."
ROMAN DMOWSKI
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.08.2008, 10:24
PowerWiślak123 napisał(a):Wyświetl post
Przejście Beitaru to minimum, bo jeśli odpadniemy to nie będziemy grali PUEFA a jeśli ich przejdziemy to będziemy mieli minimum awans do fazy grupowej PUEFA i jeszcze mecze z Barcą z szansami na awans. Ale w tym momencie całkowicie popieram trenera Skorżę mówiącego, że koncentryje się tylko na Beitarze. Na pewno dobrze by było gdyby jednak Zienio zagrał w rewanżu, bo ciężko jest obecnie zastąpić kogokolwiek. Myślę też, że powinniśmy zagrać 4-4-2, niestety ale 4-5-1 nie bardzo skutkowało. Największ moje zmartwienie to Głowa a raczej jego brak.
Jak przejdziemy Beitar to nie gramy w fazie grupowej tylko dopiero w 1 rundzie pucharu UEFA, i dopiero po ewentualnym awansie wchodzimy do grupy
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
carrasso
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 02.08.2008, 10:25
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Byle jaka, to ona jest. Ale ciągle jest przeszkodą.
No z takim podejściem grajki Wisły zwyciężą 10-0. No 10-2, dwa głupie błędy w końcówce, bo zlekceważą już kompletnie Beitar.
JAGIELLONIA BIAŁYSTOK
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.08.2008, 10:54
A ja myślę ,że temat FC Barcelony to sobie możemy narazie odstawić na bok. Bardzo chciałbym się pomylić ale mam niedobre przeczucia co do wyniku z Beitarem. Myślę ,że najlepszy wynik jaki może uzyskać z nimi obecnie grająca Wisła to remis 1-1 w Krakowie. Zwycięstwo jest raczej niemożliwe. Niestety za błędy trzeba płacić. Prawdopodobnie pierwszą pochodną odpadniecia będzie brak Nei'a.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.08.2008, 11:15
Mój skład na Beitar:

Pawełek Baszczynski Sobol Cleber Pi.Brożek - Łobodziński Cantoro Jirsak Diaz(w pomocy) Boguski Brożek
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 02.08.2008 o godz. 11:18.
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.08.2008, 11:49
Zeby tylko kuzwa nie zmienili na 1 mecz u nas , jesli chodzi o Barce, ale to wkoncu Barca wiec moga sie zgodzic...
ale wpierw trzeba tego Beitara przejsc
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.08.2008, 12:10
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Bardzo chciałbym się pomylić ale mam niedobre przeczucia co do wyniku z Beitarem. Myślę ,że najlepszy wynik jaki może uzyskać z nimi obecnie grająca Wisła to remis 1-1 w Krakowie. Zwycięstwo jest raczej niemożliwe. Niestety za błędy trzeba płacić. Prawdopodobnie pierwszą pochodną odpadniecia będzie brak Nei'a.

Możesz nie pisać bzdur? Czemu niemożliwe?Gdyby w Jerozolimie Sobolewski wykorzystał dogodną sytuację byłoby 0:2 albo i więcej gdyby Wisła grała z kontrataku a Beitar musiał wszystko rzucić na jedną karte.Oglądając mecz niezauważyłem żeby to było spotkanie do jednej bramki.Wynik 2:1 jest korzystny na wyjeździe.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.08.2008, 12:19
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Mój skład na Beitar:

Pawełek Baszczynski Sobol Cleber Pi.Brożek - Łobodziński Cantoro Jirsak Diaz(w pomocy) Boguski Brożek
na stoperze za Głowe chyba zagra Baszczu a na prawej obronie Singlar.Z Diazem ciekawy pomysł ale chyba Skorża mu jeszcze tak bardzo nie ufa.Oj przydałby sie w tym meczu Kokos.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 02.08.2008, 12:37
spokojnie ludzie, narazie to gramy jeszcze rewanż z Beitarem i jak coś (oby), to od środy możemy mówić o Barcelonie. niby losowanie niestety pechowe, jak to się często nam zdarza, ale narazie myślmy o przejściu Beitaru.
pod względem finansowym za to losowanie fantastyczne, klub powinien solidnie zarobić, jeśli byśmy mieli okazję z nimi zagrać. Barca miala przyjechać na nasze 100-lecie, może przyjedzie teraz. jedno jest pewne - mielibyśmy świetne przetarcie przed PUEFA, nasze grajki mogłyby się sprawdzić w takich meczach...
a cuda się zdarzają, niespodzianki, czy sensacje również - więc wierzyć trzeba zawsze, mimo tego, że w takim dwumeczu szanse to pewnie 95% - 5%.

w środe Beitar i tylko to się liczy teraz.
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.08.2008, 12:50
Mój skład na Beitar:

Niezły skład , a gdzie dwóch pozostałych graczy ?
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.08.2008, 13:39
Brożek: myślę o Beitarze, nie o Barcelonie
http://sport.wp.pl/wid,10216353,kat,...l?ticaid=165ae
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.08.2008, 13:45
Coach napisał(a):Wyświetl post
Niezły skład , a gdzie dwóch pozostałych graczy ?
Jakieś problemy ze wzrokiem?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.08.2008, 14:06
Ja jeszcze jedno biorę pod uwagę.

Płyta w Jerozolimie była bardzo twarda i szybka. Nasi piłkarze było widać że jej nie czują zupełnie. U nas takiej płyty nie będzie. Może dzięki temu będzie też dokładniejsza gra z naszej strony, bo widać było że Beitar dobrze wie jak grać na tej płycie w Jerozolimie. Przez to nasza przewaga w środku była mniejsza bo ciężko było zagrać dokładną i szybką piłkę.

Gra w Jerozolimie była bardzo szybka głw. właśnie przez płytę boiska. U nas będzie więcej taktyki i być może bardziej będą się liczyć takie parametry jak szybkość indywidualna Brożka czy spryt Boguskiego, którym bardzo ciężko było wykorzystać atuty.
Na takiej płycie łatwo było o błąd indywidualny które to błędy zdecydowały o naszej porażce. Generalnie uważam że w grze tam było bardzo dużo przypadku. Trochę jakby bilard.

Zauważyłem że Wisła grała inną piłkę. Bardziej podobną do tej prezentowaną w turniejach w USA i Canadzie. Natomiast grając u siebie prezentuje jednak bardziej wyrachowany futbol i myślę że jednak szanse na awans są duzę jeżeli szybko obejmiemy prowadzenie. Jak żydzi strzelą szybko bramkę może być ciężko. Więc mecz musi się potoczyć po naszej myśli i tak będzie dzięki kibicom

Wisła musi roznieść Beitar jeżeli chcemy awansować dalej. Musi im pokazać twardą grę jakiej Beitar nie zaznał i gwizdy, gwizdy przy każdym symulowaniu faulu przez Beitar żeby sędzia bał się pokazywać kartek!!

Nie wiem czy zauważyliście ale atutem Beitaru były strzały z daleka, bo ich moc była naprawdę duża. Na naszej płycie Cantoro nie oddałby takie strzału z dystansu z lewej nogi A to że Pawełek pluł piłki co mu się do tej pory nie zdarzało w takim wydaniu to też przede wszystkim kwestia płyty boiska.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 02.08.2008 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
PowerWiślak123
Member

Stary 02.08.2008, 14:17
Ja myślę, że patrząc na wynik wyjazdowy to Wisła jest faworytem, na wyjeździe zdobyliśmy bramkę, zagraliśmy w sumie dobry mecz i wiadomo, że u siebie zawsze jesteśmy groźniejsi. Nie zapominajmy o kolejnym atucie czyli wspaniałym dopingu ABG.

"Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka."
ROMAN DMOWSKI
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Stary 02.08.2008, 14:24
PowerWiślak123 napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że patrząc na wynik wyjazdowy to Wisła jest faworytem, na wyjeździe zdobyliśmy bramkę, zagraliśmy w sumie dobry mecz i wiadomo, że u siebie zawsze jesteśmy groźniejsi. Nie zapominajmy o kolejnym atucie czyli wspaniałym dopingu ABG.
Jak możemy być faworytem po porażce ? Jednak to my musimy , a Beitar tylko może
Cytat:
Jakieś problemy ze wzrokiem?
chyba tak , sorry Acapelo moje niedopatrzenie:( chyba , że edytowałeś posta
Ostatnio edytowane przez Coach : 02.08.2008 o godz. 14:26.
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.08.2008, 14:44
Dla rozluźnienia atmosfery wierszyk prosto z Onetu

Cytat:
Rymy barcelońskie

Siedzi Valdes w swoim domu, pije piwo po kryjomu,
Oj jak dowie się Guardiola marna będzie jego dola,
W ręce pilot, w drugiej Volt,
W telewizji Eurosport,
W nerwach czeka co się stanie, już za chwilę losowanie,
Strasznie spocił się chłopina, losowanie się zaczyna,
Już za chwilę się przekona z kim ma zagrać Barcelona,
Wie już wszystko, wpada w szok, no to zmarnowany rok!
Już nadzieja wszelka prysła, przecież to krakowska Wisła,
No a może cud się stanie i powtórzą losowanie?
Jęśli tak to tej niedzieli pielgrzymuję do Composteli,
Cudu nie ma, trzeba grać, O żesz kurna jego mać!
Coś wymyślę do cholery, może pójdę na L-4?
Siedzi, myśli: O mój Boże przecież tam gra Paweł Brożek!
Jezus Maria, koniec świata, przecież on ma jeszcze brata,
Tam gra chyba też Cantoro, mieć kłopotów będę sporo,
Jego słynna lewa noga, toż to czysty dar od Boga,
Ronaldinho zwiał, ma chłop spokój, tam Baszczyński gra na boku,
Gość wymiata, wiem co mówię bo widziałem na You Tube'ie,
Dawidowski i Niedzielan tych się boję jak cholera,
Obaj świetni, sami wiecie, też czytacie na Onecie,
A jak Misiek wpadnie z nożem? Będzie ze mną jeszcze gorzej,
Jak zobaczę jego dres wpadnę w jeszcze większy stres,
Koniec Volta, teraz Lech, może coś poradzi Cech,
Może facet się zlituje i mnie kaskiem poratuje,
Liczę na jego solidarność, w końcu do Czech to on ma za darmo,
Plus, że Zieńczuk ma czerwoną, może jeszcze nie zagra z Barceloną.
Muszę sprawdzić w polskiej prasie albo spytam go na Naszej Klasie?
To nie koniec męki mej, w Wiśle zagra słynny Nei,
Może jednak cud się zdarzy i nie puszczą go Bułgarzy,
Dobrze, że jutro już niedziela, pomodlę się aby wygrali ci z Izraela,
A we wtorek w chwili trwogi wstąpię też do synagogi,
I jak trzeba, a niech stracę 10 euro dam na tacę,
Pieniądz tutaj nie gra roli, nie chcę wrócić z workiem goli,
A jak wrócę to nie szkodzi,może pracę znajdę w Łodzi
Dziś już tego jestem pewien, zawsze chciałem grać w Widzewie
autor:sanchez
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 02.08.2008 o godz. 14:47.
Odpowiedz cytując
PowerWiślak123
Member

Stary 02.08.2008, 16:56
Fajny wierszyk, nominacja do Nobla!

ROMAN DMOWSKI
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 02.08.2008, 17:23
Cytat:
- Wisła ma teraz mocniejszy skład niż wtedy, dlatego uważam, że może stawić czoła Katalończykom. Na pewno nie będzie tak, że krakowianie pojadą na Camp Nou tylko na wycieczkę, popstrykać sobie fotki.
a to ciekawa opinia pana Franciszka Smudy. ostatecznie możnaby? się zgodzić z naszym składem, ale jeśli chodzi o Barcelone - chyba nikt nie ma wątpliwości, że teraz to lepsza drużyna. to tak z gatunku ciekawostek, bo sam narazie wolę o FCB nie rozmawiać.
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.08.2008, 17:24
Wypowiedz pilkarzy Barcelony na temat Wisly Krakow :

http://sport.wp.pl/wid,10216778,kat,...l?ticaid=165b2
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 02.08.2008, 18:01
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Nie znoszę tego Katalońskiego szajsu. Nigdy ich nie polubię.
Hala Madrid!!!
Bardziej szajsowatej drużyny niż Real , to ze świecą szukać. Zero klasy.Są w pierwszej trójce najbardziej niecierpianych przeze mnie drużyn na świecie. Visca el Barca !

W minionych latach też mieliśmy takie mecze - zwykłe formalności, wygrane bez najmniejszego problemu - a jak sie to skończyło , to wszyscy wiemy.Tak,że na razie proponuje temat Barcy odłożyć na półkę, bo momentami
robi się to już śmieszne, a sytuacja Wisły przed rewanżem wcale nie jest fajna.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.08.2008, 18:08
Silvestro napisał(a):Wyświetl post
W minionych latach też mieliśmy takie mecze - zwykłe formalności, wygrane bez najmniejszego problemu - a jak sie to skończyło , to wszyscy wiemy.Tak,że na razie proponuje temat Barcy odłożyć na półkę, bo momentami
robi się to już śmieszne, a sytuacja Wisły przed rewanżem wcale nie jest fajna.

nic dodać, nic ująć. Na razie nie ma żadnej Barcelony, nie ma Ekstraklasy, nie ma poza Beitarem niczego.

I na tymj się skupic.

Odpowiedz cytując
carrasso
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 02.08.2008, 18:51
Płyta w Jerozolimie była bardzo twarda i szybka. Nasi piłkarze było widać że jej nie czują zupełnie. U nas takiej płyty nie będzie. Może dzięki temu będzie też dokładniejsza gra z naszej strony, bo widać było że Beitar dobrze wie jak grać na tej płycie w Jerozolimie. Przez to nasza przewaga w środku była mniejsza bo ciężko było zagrać dokładną i szybką piłkę.
No tak, Wisła przyzwyczaiła się w tamtym roku do murawy, a raczej bagna na Reymonta.
JAGIELLONIA BIAŁYSTOK
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 02.08.2008, 19:16
Ja jeszcze jedno biorę pod uwagę.

powiem tyle...złej baletnicy...

strasznie mnie denerwuje tego typu gadanie...

to samo jak nasza Reprezentacja narzekała w Krakowie na murawe (technicy wielcy ) a Amerykanie ani słowem o murawie się nie wypowiedzieli...

na ManUtd murawa jest fatalna a jakoś Cristiano wozi wszystkich i nie narzeka
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez Proud : 02.08.2008 o godz. 19:18.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 02.08.2008, 19:21
LUU: napisał: możecie skończyć już z argumentem że ten cały Beitar jest bogatszy, bo jak oglądałem mecz to ani zawodników nie rozpoznawałem, stadion nie wydawał mi się żeby był jakiś super nowoczesny... nawet koszulek nie mieli jakiś wypasionych więc w czym on jest bogatszy ?
Dla mnie to ten mecz przegrała Wisła a nie wygrał Beitar, bo remis powinien być tylko jak zawodzą najważniejsze ogniwa a nie ma ławki, żeby ich zastąpić no to cóż wymagać. Coś czuje że u nas będzie remis 1-1

Z faktami się nie dyskutuje, ja nie gloryfikuję rywala tylko go szanuję i doceniam ,a to jest różnica. Co do piłkarzy i pieniędzy to taka jest prawda,a udając że jej nie ma nic nie zmienisz. Gramy co gramy i żadne żale kibiców tego nie zmienią. Nie jestem znawcą izraelskiej piłki klubowej ale o Boatengu i paru innych słyszałem.Beitar miał tyle samo okazji co Wisełka i niestety lepszych rezerwowych(takie są fakty) Mój komentarz dotyczył niezdrowego podniecania się meczem z FCB ,do którego droga bardziej niż daleka.Ignorancja i fanatyzm nie zwalnia od myślenia. P
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.08.2008, 20:34
Ja uwazam, ze temat ewentualnej Barcy trzeba odlozyc na potem. Po wygranym dwumeczu dla Wisly, bedzie wystarczajaco duzo czasu na kwestie zwiazane ze stadionem, szansami itd.
Co do Beitaru to uwazam, ze szansa istnieje. Nie ma co na zalamywanie sie 3-4 dni przed meczem. Wisla gra u siebie a u siebie zawsze jest grozna. Dostal PAO 3:1, czemu ma nie dostac Beitar. Kluczowa rola bedzie szybkie strzelenie gola na 1:0. Calym sercem wierze ze sie uda!!
PS pytanko do znajacych klimat... spodziewacie sie kompletu? jakie wogole ceny biletow? Jakie zainteresowanie?
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.08.2008, 20:40
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4235

zainteresowanie takie sobie, a czy bedzie komplet to sie okaze na meczu
Odpowiedz cytując
PowerWiślak123
Member

Stary 02.08.2008, 22:50
Ceny są zdecydowanie za wysokie, to w końcu 2 runda. Jak graliśmy z Anderlechtem w 3 to bilety na C były po 75 a teraz są na B po 70 w meczu 2 rundy i to z Beitarem. Ale prawda jest taka, że musimy zrobić piekło na mecz na pewno pofatygują się karnetowicze bo oni mają 15 zł upustu. Myślę, że będzie dobrze i na boisku i na trybunach. Narzekania na murawę są głupie bo murawa na R22 na pewno nie jest w lepszym stanie niż ta w Jerozolimie.

ROMAN DMOWSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.08.2008, 16:21
Wd mnie ceny nie sa takie zle - szczegolnie dla karnetowcow
Przeciwnik jest na prawde solidny, porownywalny z klubami ze Szwecji, Danii, czy Szwajcarii, po fakcie okazalo sie tez ze powinien byc to mecz zajebiscie wyrownany i emocjonujacy - a dla jednej druzyny, ostatni w pucharach w tym roku + przeciwnik z kontrowesyjnego kraju -Wszystko to mowi ze trzeba na nim byc.

A zeby samego oftopa nie bylo ,to jakie sa wasze koncepcje partnera dla Clebera?
Bo niby opcje sa az 4 - Diaz, Singlar, Baszczu, Kowalski.
Tak na logike to pierwszy odpada , Baszcza jednak wolalbym widziec tam gdzie zwykle.Zostaje Slowak i Kowalski.

Z lewa pomoca chyba bedzie jasne - Boguski powinien tam grac a na prawej Lobodzinski.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 03.08.2008, 17:05
Wiem że nie każdego stać na bilet , i zawsze ktoś będzie narzekał. Uważam że cena biletów na środę jest realistyczna. Stawka meczu jest bardzo wysoka dla obu drużyn, sportowo dla nas niekorzystna, ale mamy swój stadion i kibiców i trzeba się sprężyć i pomóc najlepiej jak potrafimy. Nawet gdyby bilety były po 10zł to znalazłyby się osoby mówiące :a czemu nie za darmo? Klub działa na zasadach rynkowych i też musi coś zarabiać, takie są realia. Uważam że na R22 i tak będzie komplet.
Odpowiedz cytując
PowerWiślak123
Member

Stary 03.08.2008, 18:48
Ja wolałbym jednak widzieć Boguskiego na prawej, bo lepiej sobie tam radzi, Łobo jest bardziej doświadczony i to raczej on zagra na lewej flance. Z resztą Boguski z prawej strony na prawdę jest groźny, po co psuć dobrze działający mechanizm. Bardziej obawiam się o stopera. Myślę, że na środku zagra Singlar, jeśli by miał kłopoty to najwyżej w czasie meczu zamieni się pozycją z Baszczyńskim.

ROMAN DMOWSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów