|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
jest juz podzial na grupy (co to ma wspolnego z losowaniem ?):
Strefa środkowo-wschodnia Grupa 1 Drużyny rozstawione: VfB Stuttgart 1893 FC Zürich Grasshopper-Club Zurych FC Slovan Liberec FC Vaslui Drużyny nierozstawione: LECH POZNAŃ SK Sturm Graz MŠK Žilina Győri ETO FC Metalurgs Lipawa Grupa 2 Drużyny rozstawione: Dnipro Dniepropietrowsk FK Austria Wiedeń Hertha BSC Berlin FK Moskwa Debreceni VSC SV Austria Salzburg Drużyny nierozstawione: BSC Young Boys Berno AC Bellinzona LEGIA WARSZAWA NK Interblock (Ljubljana) Sūduva Marijampolė WIT Georgia Tbilisi To co Legia znowu zagraz Austria ? Juz mi nawet jako beztronnemu kibicowi niechce sie tego ogladac. Dawniej w pucharach to bylo fajne, ze sie dostawalo rywala z roznych regionow kontynetu. Gdyby nie ten debilny podzial regionalny to Legia czy lech moglyby poznac rywala sposrod 31 roznych druzyn - na pewno bylo by ciekawiej. Lech wlasciwie z kazdym poza Stuutgartem moze powalczyc, a Legii chyba pozostaje tylko Debrecen i ta nieszczesna Autria, moze Dnipro skoro Belchatow im 3 gole rok temu strzelil. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Lech jak nie wyolosuje VFB Stuttgart ,z reszta rywali moze smialo osiagnac sukces
Legia jak nie wylosuje Herthy albo Dnipro |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Zajebiście
Nareszcie jakiś postęp i trochę sensowniejszy podział na strefy geograficzne. Z naszej do północnej powędrowało Rennes a w przeciwną stroną Metalurgs Liepava z Łotwy. Jest w miarę teraz sprawiedliwie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Barcelona....
Edit: Sorry, pomylilem tematy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Punkty do rankingu UEFA zbiera się bodajże dopiero od I rundy UEFA - czyli Legia i Lech musiałyby przejść kolejnego rywala a Wisła Beitar żeby myśleć o zdobywaniu punktów. Żadne rundy przedwstępne nie liczą się do rankingu.
Nie trzeba przypominać jakie drużyny czekają na nierozstawionych (czyli na wszystkich potencjalnych uczestników z Polski) w I rundzie UEFA. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
mogą na siebie trafić Lech i Legia ?
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
jest jakieś vide na uefa.com z losowaniem uefa
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
http://www.uefa.com//live/competitio...raw_basic.html
edyt: Grasshopper no to przejść i w nastepnej rundzie będzie ciekawiej o Legia do Moskwy ![]()
Ostatnio edytowane przez Verter : 01.08.2008 o godz. 12:22.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie, w tej rundzie nie moga grac ze soba kluby z jednego kraju ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
udane losowanie Lecha.
Wg mnie, sa faworytem do awansu. Legia tez nie najgorzej, ale ich szanse na awans sa chyba mniejsze, niz w przypadku Leszka. edycja : sprawdzilem, ta Moskwa zajmuje obecnie 13 miejsce w lidze, czyli identycznie jak Gomel, no tyle ze liga troszeczke lepsza ![]()
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 01.08.2008 o godz. 12:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Legia z Moskwą, a Lech z Konikami Polnymi z Zurychu.
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legia i Lech mają duże szanse na awans. Szkoda tylko że rewanże grają na wyjeździe. Niemniej w obydwu wypadkach wydają się być faworytami w tych dwumeczach.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ups chyba będzie nas bolało...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Lech i Legia nie trafili najgorzej jak mogli, w przeciwieństwie do Wisły
![]() ![]()
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Magiel bedzie w Moskwie srooogi...malo dostac a najlepiej remisik lub 0:1 i u siebie przejechac bo jest szansa...tylko taka.
Leszek swietnie wylosowal bo koniki sa do przejscia.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 01.08.2008 o godz. 12:26.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie Lech jest faworytem, trochę gorzej Legia bo ruscy to ruscy i może nie być różowo jeśli forma nie pójdzie w górę patrząc z perspektywy wczorajszego meczu.
![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli jeśli Lech, bądź Legia wygra to jest już w fazie grupowej!?
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Info o FK Moskwa z wiki.
Cytat:
EDIT: Pociesza jedynie, że w tym sezonie FK Moskwa zajmuje 13 miejsce w lidze i spisuję się bardzo słabo. Na 15 spotkań zdobyło 16 pkt. Liga ma 16 zespołów.
Ostatnio edytowane przez spidey : 01.08.2008 o godz. 12:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
No i Lech fajnie trafił... Legia w sumie też nienajgorzej. Pasuje trzymać kciuki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Lech ma szanse.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jak my wygramy z Beitarem to conajmniej jesteśmy w fazie grupowej PUEFA, czy też nie? Jakie to zawiłe wszystko... Szkoda, że dla polskich drużyn faza grupowa PUEFA to szczyt marzeń.
EDIT: Ehh... myślałem, że jak przejdziemy żydków to już jesteśmy w grupie. Jak zawsze jestem optymistą, to teraz wszystko widzę w ciemnych barwach :(. Wejście do tak upragnionej fazy grupowej będzie według mnie graniczyło z cudem. Obym się mylił.
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 01.08.2008 o godz. 12:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie bedziemy grac w III rundzie kwalifikacyjnej do PUEFA
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
35 milionów dolców to plus minus 2 razy więcej niż Legia czy Wisła. A jednocześnie mniej niż Beitar
także to nie musi być wielka drużyna. Zwłaszcza jeśli Jopik jest w formie z EURO.Ale to FK od kilku lat chce się przebić do ścisłej czołówki i nie bardzo im wychodzi, także spoko, dacie radę. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Ale spoko, mogl byc Stuttgart, takze jak sie Urban zepnie to moze zbierze eLke do kupy i cos powalczycie, bo szanse sa. Szczegolnie z Jopem w obronie. Chociaz jest taka prawidlowosc, ze jak Polska druzyna gra w pucharach przeciwko druzynie z Polakiem w skladzie, to on przewaznie strzela im gola - przykladow nie trzeba mnozyc, bo kibice z Warszawy na pewno pamietaja takiego jednego. A Wisle strzelali juz Hajto, Olisadebe, Sagan... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Lech wylosował przyzwoicie, drużyna jak najbardziej w zasięgu, może nawet Lech jest tu delikatnym faworytem. Natomiast Legia raczej za dużychszans nie ma, przynajmniej w obecnej formie, pamiętajmy, że FK Moskwa, choć nie jest w wybitnej formie, to jest w trakcie sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Bądźmy szczerzy - Homel wice mistrz z poprzedniego sezonu - w tym rozbity i bez formy broni się przed spadkiem (słabsi nawet od Soligorska!) a FK Moskwa identycznie... walka o przetrwanie. Los nad wami czuwa Ale i tak życzę powodzenia z Rosjanami i gratuluje wygranej nad Homlem! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Los nie był w tym roku łaskway.
większe szanse wg. mnie ma Legia , bo FK Moskwa ma ogromne problemy w lidze i pomimo tego ze jest bogatsza jest jak najbardziej w zasięgu stołecznych (jesli zagrają rzecz jasna lepiej niż ez Homlem a Lech... na mój nos bezie bardzo cięzka przeprawa bo Grashooper jst naprawdę solidnym europejskim zespołem -> wiele razy LM (pamiętam że raz prawie wyszli z grupy) , przeprawa przez Intertoto (dla nas rzecz Impossible ). Wydaje mi się że Legia przejdzie kacapów , a Lech musi mieć ogromego farta zeby ich wywaiić z UEFA. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|